becurile si beculetele de pe logan, pozitionare, tip,... numai AICI
![]() ![]() ![]() |
becurile si beculetele de pe logan, pozitionare, tip,... numai AICI
ygor |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 23 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
VW Jetta ,2008
Dacia 1410, 1990
Confortline, TLX
- GR-12-LCC
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Unde vrei sa il montezi ? Cat de mica dimensiunea ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Vezi ca daca montezi un bec mai mare (ca putere) decat cel standard (intr-o plafoniera de exemplu care e de 10 W standard pus bec de 21w) mai mult ca sigur se va topi ceva acolo (dispersorul de lumina/capacul)
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
ygor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 23 April 05 ![]() |
Nu-mi trebuie la masina. Referitor la dimensiune , daca e cat un bec de pozitie tip " cireasa' e bine, daca se gaseste mai mic si mai bine.
|
--------------------
VW Jetta ,2008
Dacia 1410, 1990
Confortline, TLX
- GR-12-LCC
|
|
serry |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 8 December 04 ![]() |
De curand am patit si eu sa raman fara faza scurta pe dreapta.
Daca referitor la schimbarea becului pot sa zic ca m-am lamurit cat de cat teoretic cum se face operatia, la partea cu anti U.V sunt inca in ceata. Am gasit in magazine tot felul de becuri H4 60/55W. Dar niciunde nu este specificat clar daca sunt anti U.V. Am cautat si pe forum dar ceva clar nu am gasit. Stiti cumva ce caracteristica trebuie sa indeplineasca un bec H4 60/55W ca sa fie si anti U.V.? Sau nu-mi ramane decat sa merg la reprezentanta si sa-mi iau de acolo la pretul propus de Dacia. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- XX-XX-XXX
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
scrie pe ele ceva de tipul "UV protection" sau "Non UV", sau are un patratel cu UV barat ..... Cam asta e ce am vazut eu.
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
Hype |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 5 May 06 ![]() |
probabil ca sunt mai greu de cap si nu pricep: am cumparat 1 bucata set bec tip H4 60/55 W model GT150; intrebarea este : aceste becuri fiind cu varf albastru ( creaza albastru in far cind sunt stinse dar dau lumina alba) sunt interzise de lege si daca da care? am inteles ca becuri de pozitie colorate sunt interzise dar nu stiu cum e regulamentul la bec far. cineva imi da niste hinturi?
This post has been edited by Hype: 6 Dec 2006, 13:19 |
--------------------
Dacia Logan
dCi preferance
2006
- b-60-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Lumina trebuie sa fie alba. Becul poate sa fie si roz-bonbon cu picatele verzi
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Ce conteaza daca varful becului e albastru? Important e sa dea lumina alba. Eu am Philips Vision Plus( capul becului e albastru) si da o lumina super eleganta -alb albastruie.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu stiam ca de la BlueVision este lumina alb-albastruie ..
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Hype |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 5 May 06 ![]() |
E chinuiala mare de pus mai ales ca pe stanga bateria aia sta cum nu se poate mai bine (la dci cel putin). in fine, daca sunt bune sau nu va zic dupa cateva nopti pe drum (daca prind ceata chiar o sa vad ... sau nu
![]() |
--------------------
Dacia Logan
dCi preferance
2006
- b-60-xxx
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
Hype pe ceata te vor ajuta foarte mult proiectoarele.
|
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
george1582 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 3 June 06 From: Bucuresti ![]() |
salut... eu am luat de la omv niste becuri H4 cu sticla albastra,lumina lor este una alba....le am de 1 an si mi se par ok
si am pe poziti niste leduri care dau o lumina usor albastra tot de un an. PANA ACUM .... nu sa luat nimeni de mine...vedem cu noul cod rutier |
--------------------
Renault
Kadjar 1.6 DCI.4x4
2016 ZEN PLUS DIVERSE
|
|
george1582 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 3 June 06 From: Bucuresti ![]() |
mi-am adus aminte......stie cineva un gasesc becuri H11 pentru proiectoare cu o lumina alba.......ca fata de lumina alba de la faruri, lumina aia galbena de la proictoare se vede cam urat....
|
--------------------
Renault
Kadjar 1.6 DCI.4x4
2016 ZEN PLUS DIVERSE
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiam eu pe ceata sunt mai bune becurile care dau o lumina mai galbena, asa ca nu vad rostul schimbarii becurilor din proiectoare.
Cred ca e de preferat sa vezi din masina mai bine pe ceata, decat sa dea frumos din afara. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
george1582 |
![]()
|
ai dreptate.............
|
--------------------
Renault
Kadjar 1.6 DCI.4x4
2016 ZEN PLUS DIVERSE
|
|
andreieugen |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 3 March 06 From: Hunedoara ![]() |
O listă cu toate becurile utilizate la Logan full option(mă gândesc că are becuri mai multe
![]() |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dCi
2006 Ambition
- HD-06-WMH
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
andreieugen, cauta in brosura de utilizare (banuiesc ca ai primit-o cand ai luat masina).
Mi-am luat din Cora doua becuri OSRAM SILVERSTAR H4 1E-type (costa cam 16 lei bucata). Mai aveau si modelele COOL BLUE (albastre) si LIGHT@DAY (long life- bune cu noul cod rutier). Am observat ca Silverstar (OSRAM BILUX 64193 SVS GERMANY ... 37R E1 00801 w6z1) sunt inscriptionate aproape identic cu cele originale (OSRAM BILUX 64193 SVS GERMANY ... 37R E1 00801 w482). Oare din fabrica sunt montate becuri Silverstar? ![]() This post has been edited by yO_: 22 Jan 2007, 23:59 |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
NU sunt sigur silverstar din fabrica. De altfel se vede si pe "capisonul" becului (care la silverstar este ... silver, iar la alea din fabrica e un fel de negru).
Si se vede si in lumina. Daca alea din fabrica luminau mai "galben" decat proiectoarele, silverstarurile lumineaza acum mai "alb" decat proiectoarele. Cel putin la mine asta e situatia. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Da, si eu am observat o diferenta evidenta de culoare.
Pe de alta parte am facut si un mic experiment folosind o sursa de 12V de calculator si o fotorezistenta pe post de senzor. Becul Osram SILVERSTAR (filamentul de faza scurta alimentat de fapt) l-am pozitionat la 1 metru si a dat o indicatie de 2,98 KOhm pe fotorezistenta. Becul Osram original a dat aceeasi iluminare la fotorezistenta prin pozitionarea la 85-86 cm (aproximativ). Deci este evident ca Silverstar ilumineaza mai puternic. Daca facem un calcul, tinand cont ca iluminarea depinde de intensitatea sursei cu inversul patratului distantei (Ee = Ie / d^2), si intrucat iluminarea a fost constanta iar doar distantele au variat, rezulta ca: Intensitatea OSRAM SILVERSTAR este cu +36% mai mare decat cea a becului Osram original. Datele nu trebuiesc luate ca fiind 100% sigure pentru ca: 1. Trebuia folosita o sfera integratoare pentru aflarea totalitatatii fluxului emis de becuri. 2. Tensiunea de alimentare a fost de 12 V si nu cea nominala de 13-13,5 V 3. Becul original a servit deja 2 ani, deci era normal ca intensitatea acestuia sa fie mai mica, in urma procesului de imbatranire. This post has been edited by yO_: 24 Jan 2007, 13:11 |
--------------------
DACIA
LOGAN
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
djvibecmc |
![]()
|
![]() Upgrade Group: Members Posts: 269 Joined: 16 September 04 From: Ploiesti ![]() |
Foarte interesant...ceva de genul am citit intr-o revista sau pe net... despre acele becuri din Vitan ``Xenon`` ... ca lumineaza cu 30% mai slab decat becurile normale halogen... si cam au dreptate
![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008
- PH 11 CYD Get rich or.... get Diesel!
|
|
yO_ |
![]()
|
Eu numai acolo am dat de ele, e adevarat ca Ironick le-a semnalat primul acolo prezenta. Oricum, din cate a scris el atunci, vad ca in 3 luni de zile le-au scumpit cu 25%
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
luci99 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 24 April 06 ![]() |
Stie cineva sa imi spuna si mie ce putere au becuri din proiectoare(H11)?
|
--------------------
daewoo matiz
dacia 1310, logan
laureat 1.6, 2006
- is-**-aur
|
|
yO_ |
![]()
|
55W
|
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
cata74d |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 7 March 07 From: Sighisoara ![]() |
Buna,
Poate cineva sa imi spuna daca anti UV este acelasi lucru cu UV Filter? Am cautat peste tot si nu am gasit becuri H4 decat UV Filter. |
--------------------
Renault
Megane
Classic 2001
- MS-00-XXX
|
|
klaus |
![]()
|
De principiu da
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
cristian.jugaru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 10 April 07 ![]() |
buna sunt din oradea
si becuri pt logan H4U dar as vrea daca se poate albastre. am cautat in tot orasul si nu am gasit decat h4 simple dar la fel ca si reclama cand am cerut H4U au zis ca sunt din star trek. daca stie careva unde gasesc va rog sa imi scrieti ca la dacia cand am luat ultima data m-a costat o trusa un mil si ceva si nu am cumparat-o decat pentru amaratul ala de bec. multumesc |
--------------------
dacia
logan
2004 laureate
- bh-XX-XXX
|
|
thesys |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
mi s-a ars becul de la pozitie pe partea stanga fata, spuneti-mi si mie cum se schimba si ce fel de bec se foloseste ?
10x |
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE 1,4MPI
2004
- B-xx-SOC --------
Bafta.... sa auzim numai de bine... |
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
W5W...Iese nitel mai greu dar daca te chinui si bagi manuta pe unde trebuie e ok..
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
thesys |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
multumesc,
|
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE 1,4MPI
2004
- B-xx-SOC --------
Bafta.... sa auzim numai de bine... |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 09:29 |