BECURI ECONOMICE
![]() ![]() ![]() |
BECURI ECONOMICE
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(xcss @ 10 Aug 2008, 10:06) In general, becurile astea nu sunt compatibile cu intrerupatoarele variabile (cu reostat, sau cum le-o zice, ca nu-s electrician). Nu stiam ca nici cu cele cu luminita... Acum nu-s compatibile cu Luminita, maine cu Maria, poimaine cu Florica s.a.m.d. 10 Aug 2008, 10:31: QUOTE(argon @ 10 Aug 2008, 10:08) Cum le stii tu, bibicule! Ca un om mare. ![]() This post has been edited by Sony: 10 Aug 2008, 09:31 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Is prea fitoase, in cazul asta...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Profule, cred ca bausi cam mult de ziua lu' matale de imi devenisi asa filozof peste noapte.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
xcss |
![]()
|
Eh... filozofu' zacea demult in mine, acu' doar a iesit la suprafata...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Sony |
![]()
|
Bre, cauta ceva ieftin si bun!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
xcss |
![]()
|
Aha. Si cu sufletul in rai, nu?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Sony |
![]()
|
Pune mana pe bisturiu si opereaza becurile alea bolnave!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
QUOTE(argon @ 10 Aug 2008, 09:01) se pare ca unii nu au inteles ca ma refeream la luminita din intrerupator. De pe instructiunile scrise pe cutia unui bec am aflat ca nu sunt compatibile cu intrerupatoarele cu 'luminita'. uite ca io am in casa cutiile de la 3 modele de becuri, si nicaieri nu scrie nimic de intrerupatoarele cu led. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
nici la mine nu scrie, dar are un simbol pentru variator:
Attached thumbnail(s) SPM_A0053.jpg ( Size: 488.6k ) Number of downloads: 734 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Da, ca nu merg cu variator scrie pe toate... Dar nu am vazut niciodata sa scrie pe ele ceva despre intrerupatoarele cu "luminita"
![]() Cat despre durata de viata, am cumparat in 2001 vreo 10-12 Tungsram-uri (au pus ai mei prin casa si prin curte, am pus si eu in casa vreo 2) si majoritatea merg inca... Cele puse afara au mai crapat (nu cred ca sunt facute pt. exterior, dar au rezistat eroic). |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
si eu am cumparat 2 becuri (unul cald si unu rece
![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
prin "led-ul" de la intrerupator, care de fapt numai led nu e, trece un curent mic dar suficient ca sa incarce niste condensatori si declanseze din cand in cand descarcarea in gazul din tub.
Unele modele, putine ce-i drept au protectie pentru asa ceva care se poate pune si ulterior, care consta intr-o rezistenta de 100-200K in paralel cu becul (lipita pe placa lui) care previne incarcarea respectivilor condensatori, sau scoaterea ''led-ului'' din intrerupator, eu am ales varianta 2, mi-a luat 5 minute in toata casa. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
QUOTE(argon @ 11 Aug 2008, 11:59) prin "led-ul" de la intrerupator, care de fapt numai led nu e, trece un curent mic dar suficient ca sa incarce niste condensatori si declanseze din cand in cand descarcarea in gazul din tub. Unele modele, putine ce-i drept au protectie pentru asa ceva care se poate pune si ulterior, care consta intr-o rezistenta de 100-200K in paralel cu becul (lipita pe placa lui) care previne incarcarea respectivilor condensatori, sau scoaterea ''led-ului'' din intrerupator, eu am ales varianta 2, mi-a luat 5 minute in toata casa. Asta s-a aflat deja QUOTE(Liviu @ 8 Aug 2008, 23:29) Eu am in casa numai becuri economice si intrerupatoare cu bec de veghe. Nu am nici un efect de palpaire la nici un bec. Probabil ca raspunsul sta in tipul de becuri folosite. Eu am numai OSRAM, cu lumina calda, de diferite puteri si dimensiuni. Nelamurirea mea este de unde ai aflat ca QUOTE(argon @ 10 Aug 2008, 10:01) . De pe ce cutie de bec? O poza, ceva? Esti sigur ca nu se referea la variatoare? |
--------------------
.
.
.
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
deci cum ramane dispar cele incandescente si raman doar astea ? neon
e de bine e de rau cum e ?Chemam sfatul batranilor ? ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
economie , salvarea planetei alea cu filament marea majoritate a energiei consumate se transforma in caldura
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Parca doar cele de 100 s-au interzis.
S-a interzis fabricarea lor, parca nu si comercializarea. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
vom fi obligati sa ne montam xenoane pe masini care au iesit din fabrica cu becuri incandescente?
![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
se apuca chinezii de facut , cind se arde unu dinala arde si siguranta
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Ai dracu cu economia lor... ne-am sucit ne-am invartit si tot la neoane am ajuns...doar ca machiate.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
argon |
![]()
|
becurile economice nu-s neoane, e alt princiupiu, ati desfacut dulia la unul? NASA frate!
eu am trecut la iluminat cu leduri, 1W spotul, si mai am si 'clasice' asa http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Ho...IC_P/index.html dar inca sunt destul de scumpe. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bygy007 |
![]()
|
nu ,sint tuburi florescente
![]() intr-adevar cu leduri este cel mai economic si dupa mine au numarul cel mai mare de ore de functionare fata de restul becurilor This post has been edited by bygy007: 28 May 2010, 10:32 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de salvat planeta de la incalzirea globala... e adevarat ca becurile economice contin ceva mercur ?
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
corect, ramai la clasice, contin argon.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
bygy007 |
![]()
|
da un pic , eu personal am vazut bobite de mercur in unele tuburi de neon de 40W (nu 36 ) facute la romlux
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si argonul asta (gazul adica) e si el nociv sau cum?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Ca tot argonu', ofcors.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supãrat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
argon |
![]()
|
atata timp cat reciclezi becurile uzate corespunzator, mercurul ala nu are nici o implicatie, dar cum in Romania nu exista reciclare..
This post has been edited by argon: 28 May 2010, 10:37 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
Dar argonul?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:32 |