DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

79 Pages « < 67 68 69 70 71 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu mi se pare normal..., Omul si masina, iar autobuzul gol.

Flamingo
post 24 Nov 2008, 11:39
Post #2041

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

QUOTE(C@talin @ 24 Nov 2008, 11:18)
si eu inca ma intreb de ce vad pe multe masini stikere cu ATENTIE la MOTOCILISTI!!!! wink.gif o sa pun si poza mai incolo
*

A fost o campanie anul trecuta, alta de curand si vor mai fi actiuni in acest sens... in genul "Huoo cu tata !" numai ca aici se refera strict la motociclisti. Cu alte cuvinte... soferii care au lipite pe masini acele stickere sunt ori motociclisti cu "B"-ul in buzunar ori simpatizanti ori persoane care au inteles ca trebuie sporita atentia in trafic... deoarece pe sosele nu circula doar autoturisme.

Tu de ce credeai ca si-au lipit soferii acele stickere ? rolleyes.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
namidee
post 24 Nov 2008, 11:42
Post #2042

Membru autentic

Group: Members
From: Frankfurt

@Motociclitst: eu tot nu inteleg ce vrei de la topicul asta.
- daca vrei sa fii lasat cu motocicleta in fata la semafor, e ok din partea mea.
E corect ce zici matale acolo, ca motocicletele ocupa putin spatiu pe sosea. De aia eu sunt de parere ca ar trebui sa fie lasati sa treaca in fata la semafor, DAR in depllina siguranta, adica fara crosetari, fara rupt oglinzi, cu viteza mica, si cand coloana de masini are viteza mica spre foarte mica.

- daca vrei sa mergem mai multi intr-o masina, ti s-a explicat de cateva ori bune de ce nu prea se poate aplica sitemul, si de mine si de altii, nu vad ce e asa de greu de priceput ca dupa lucru nu toata lumea se duce direct acasa (gandeste-te ca unii isi iau plozii de la gradinita/scola de ex.).

- daca vrei sa discutam despre fluidizarea traficului, o asemenea discutie cred ca se poate face doar punctual si pentru asta ar fi nevoie de topicuri pe orase (eventual sectoare): "Fluidizare trafic in Bucuresti", "Fluidizare trafic in Timisoara", "Fluidizare trafic in Constanta", "Fluidizare trafic in Iasi" (asta m-ar interesa pe mine in mod special) etc. Si aici nervii/frustrarile ar trebu dirijat(e) spre autoritati si nu spre ceilalti participanti la trafic. Ar fi fain daca s-ar face o petitie semnata de membrii Daciaclub dintr-un oras anume catre primarie in care sa fie incluse solutii punctuale: se poate face o parcare in punctul X, puneti camere video in intersectia Y, semaforizati intersectia Z etc. Daca vor fi multi care sa-si puna semnatura pe o asemenea petitie, va fi greu pentru primar s-o ignore si lucrurile s-ar misca.

- daca vrei sa admitem ca sunt si soferi tampiti, ti-am recomandat un topic pe site-tul de fata care musteste de intamplari cu soferi tampiti (uneori sunt si postari ale unor soferi tampiti).

- daca vrei sa discutam despre diferenta intre mopede/scutere si motociclete, e OK si asta. Trebuie sa realizezi totusi un lucru: sunt destui soferi (si eu in unele cazuri) care nu disting un moped de o motocicleta, si oricum n-ai cum sa stii in trafic daca Gigel ala pe doua roti are sau nu permis, cum nu e evident in unele cazuri daca are sau nu creier (valabil si pentru destui soferi). Eu unul incerc sa-i feresc cat pot pe astia pe doua roti.

Pana la urma despre ce vrei sa discutam?

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
grosse inkultur
post 24 Nov 2008, 11:47
Post #2043

Membru incepator

From: Cluj Napoca

Moto, e ceva ce nu am inteles in topicul tau. Inteleg ca visul tau umed e sa ne convingi pe toti ca nu sunt bune conservele (trec peste faza cu "conservele", desi asta te plaseaza in discutie direct in impartialitate, nu? din moment ce deja ai stabilit ca suntem "conservari"). De ce ai tu visul asta? Oamenii pot sa aiba pareri si gusturi diferite. E voie. Adica, mai mult, daca tie ti se pare ca trebuie sa iti impartasim parerea, ca trebuie sa ne convingi sau sa argumentezi, atunci ai o problema. Sincer, eu as urmari postarile melodioase ale lui Victoras, pe bune ca omul asta stie ceva. Ai aratat soferi idioti in trafic. So what? Sa zicem ca motociclistii nu sunt asa (ca ipoteza) si ca eu, sofer idiot, ma voi face motociclist (fiindca nu vreau cu autobuzul, vreau sa fiu "in charge" - nu eu, ci generic vorbind soferul idiot). Nu voi fi un motociclist idiot? Sau scap, pur si simplu, de idiotenie? Second: nu cumperi masina "din principiu" - zici tu. Are you for real? Nici nu ma intereseaza din care principiu, e doar... copilaresc, ca sa nu folosesc cuvinte tari.
Ce nu am inteles insa, in ruptul capului, e urmatorul lucru: apari si postezi pe forumul asta, care e plin de tot felul de oameni (ok, buni/rai, nu conteaza) care alcatuiesc o comunitate virtuala. Ii ridici pe toti in capul tau, insistand in ideea de a convinge pe toata lumea ca parerea ta e unicul punct de vedere valid. Tu vezi unde ai ajuns? Nu ti-e clar ca nu vei mai putea posta niciodata aici altfel decat din pozitia in care te-ai pus singur? Eu vad ca toti cei care ti-au raspuns nu au nimic cu tine, au incercat doar sa inteleaga ce vrei. Nu a fost clar pentru nimeni. So, nu inteleg: de ce ti-ai facut asta? Poate ma repet: esti masochist?

--------------------
Mini Cooper 2008 - nb-10-grf
+
klaus
post 24 Nov 2008, 11:54
Post #2044

步步

Group: Moderatori

QUOTE(Motociclist @ 24 Nov 2008, 08:37)
Daca n-ai inteles ca nu-mi iau masina din principiu si nu pentru ca nu mi-as permite... Dar prefer sa circul cu R.A.T.B.-ul, macar si de dragul miscarii, sa mai simt si eu ca sunt om. Iar vara circul cu motocicleta, fara sa ocup prea mult spatiu, fara sa ma adaug la cozile interminabile de masini, pana la urma, fara sa va incurc pe voi.
*

Recomand sa mai treci pe aici dupa ce iti intemeiezi o familie si faci cel putin un copil.
Sa ne impartasesti experientele tale cu transportul in comun sau cu deplasarea copilului pe motocicleta.
Si tot nu am inteles de ce o motocileta de 250 cmc nu-ti era de ajuns pentru deplasarea prin oras...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
einstein1984
post 24 Nov 2008, 12:05
Post #2045

fan Dacia

Din acelasi motiv pentru care tu conduci o masina de 1,4- 1,6 litri si nu un tico.

This post has been edited by einstein1984: 24 Nov 2008, 12:06

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Motociclist
post 24 Nov 2008, 12:06
Post #2046

QUOTE(namidee @ 24 Nov 2008, 11:42)
@Motociclitst: eu tot nu inteleg ce vrei de la topicul asta.
- daca vrei sa fii lasat cu motocicleta in fata la semafor, e ok din partea mea.
E corect ce zici matale acolo, ca motocicletele ocupa putin spatiu pe sosea. De aia eu sunt de parere ca ar trebui sa fie lasati sa treaca in fata la semafor, DAR in depllina siguranta, adica fara crosetari, fara rupt oglinzi, cu viteza mica, si cand coloana de masini are viteza mica spre foarte mica.

- daca vrei sa mergem mai multi intr-o masina, ti s-a explicat de cateva ori bune de ce nu prea se poate aplica sitemul, si de mine si de altii, nu vad ce e asa de greu de priceput ca dupa lucru nu toata lumea se duce direct acasa (gandeste-te ca unii isi iau plozii de la gradinita/scola de ex.).

- daca vrei sa discutam despre fluidizarea traficului, o asemenea discutie cred ca se poate face doar punctual si pentru asta ar fi nevoie de topicuri pe orase (eventual sectoare): "Fluidizare trafic in Bucuresti", "Fluidizare trafic in Timisoara", "Fluidizare trafic in Constanta", "Fluidizare trafic in Iasi" (asta m-ar interesa pe mine in mod special) etc. Si aici nervii/frustrarile ar trebu dirijat(e) spre autoritati si nu spre ceilalti participanti la trafic. Ar fi fain daca s-ar face o petitie semnata de membrii Daciaclub dintr-un oras anume catre primarie in care sa fie incluse solutii punctuale: se poate face o parcare in punctul X, puneti camere video in intersectia Y, semaforizati intersectia Z etc. Daca vor fi multi care sa-si puna semnatura pe o asemenea petitie, va fi greu pentru primar s-o ignore si lucrurile s-ar misca.

- daca vrei sa admitem ca sunt si soferi tampiti, ti-am recomandat un topic pe site-tul de fata care musteste de intamplari cu soferi tampiti (uneori sunt si postari ale unor soferi tampiti).

- daca vrei sa discutam despre diferenta intre mopede/scutere si motociclete, e OK si asta. Trebuie sa realizezi totusi un lucru: sunt destui soferi (si eu in unele cazuri) care nu disting un moped de o motocicleta, si oricum n-ai cum sa stii in trafic daca Gigel ala pe doua roti are sau nu permis, cum nu e evident in unele cazuri daca are sau nu creier (valabil si pentru destui soferi). Eu unul incerc sa-i feresc cat pot pe astia pe doua roti.

Pana la urma despre ce vrei sa discutam?
*

Nu inteleg de ce te mai intrebi ce vreau, daca ai inteles atat de bine. Am vrut sa discutam si tu tocmai ai facut lucrul asta.

24 Nov 2008, 12:08:
QUOTE(klaus @ 24 Nov 2008, 11:54)
Recomand sa mai treci pe aici dupa ce iti intemeiezi o familie si faci cel putin un copil.
Sa ne impartasesti experientele tale cu transportul in comun sau cu deplasarea copilului pe motocicleta.
Si tot nu am inteles de ce o motocileta de 250 cmc nu-ti era de ajuns pentru deplasarea prin oras...
*

Ti-am mai raspuns, dar reiei mereu aceleasi si aceleasi idei... Acum ti-a raspuns Einstein in locul meu.

This post has been edited by Motociclist: 24 Nov 2008, 12:08

--------------------
motocicleta 1000cc 1900 - la vedere
+
grosse inkultur
post 24 Nov 2008, 12:09
Post #2047

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 24 Nov 2008, 11:54)
*

Eu nu-i recomand sa isi intemeieze inca o familie (cu atat mai putin un copil) atata vreme cat nu intelege nici el ce vrea. Iti dai seama ca ii va teroriza cu ideile fixe si cu "principii" de mare anvergura. Ala micu' va avea motobil (cu 2 roti, da?) si nu rotobil, nevasta gravida va trebui sa impinga un cos de cumparaturi cu doua roti si caruciorul copilului va avea o singura roata (din principiu).
Putea sa-si imagineze ca nu va avea toata viata 20 de ani. Ca il va durea spatele intr-o zi, sau ca va trebui sa mearga la lucru imbracat si altfel decat in salopeta. Dar asta e, in spatele castii toti suntem Superman smile.gif !

@ einstein: klaus a spus 250cmc nu 49cmc! pastrand proportiile, 250cmc e cam 1.4-1.6 la masina lui klaus. Tico ar veni pe la 50-125cmc. Motcicleta de 1000cmc cati cai are?

This post has been edited by grosse inkultur: 24 Nov 2008, 12:12

--------------------
+
Motociclist
post 24 Nov 2008, 12:27
Post #2048

QUOTE(grosse inkultur @ 24 Nov 2008, 12:09)
Eu nu-i recomand sa isi intemeieze inca o familie (cu atat mai putin un copil) atata vreme cat nu intelege nici el ce vrea. Iti dai seama ca ii va teroriza cu ideile fixe si cu "principii" de mare anvergura. Ala micu' va avea motobil (cu 2 roti, da?) si nu rotobil, nevasta gravida va trebui sa impinga un cos de cumparaturi cu doua roti si caruciorul copilului va avea o singura roata (din principiu).
Putea sa-si imagineze ca nu va avea toata viata 20 de ani. Ca il va durea spatele intr-o zi, sau ca va trebui sa mearga la lucru imbracat si altfel decat in salopeta. Dar asta e, in spatele castii toti suntem Superman smile.gif !

@ einstein: klaus a spus 250cmc nu 49cmc! pastrand proportiile, 250cmc e cam 1.4-1.6 la masina lui klaus. Tico ar veni pe la 50-125cmc. Motcicleta de 1000cmc cati cai are?
*

biggrin.gif Ai toate sansele sa iei premiul pentru -=Cel mai "amuzant" membru al Forumului=-.

Unii au simtul echilibrului mai dezvoltat, iar altii au nevoie de 4 roti pentru asta.
Prefer sa ma doara spatele decat sa ma simt tintuit intr-un scaun cu rotile.
Daca-ti dau motocicleta mea, nu-ti dau mai mult de 100m pana dai cu dosul de pamant, asta in cazul in care reusesti sa pleci de pe loc. Insa, eu, cu masina ta, iti spun sigur ca ma voi descurca mult mai bine. Asa se explica si faptul pentru care nu vezi manelisti pe motociclete. Pentru ca-ti trebuie ceva mai mult creier decat pentru a conduce o masina.

This post has been edited by Motociclist: 24 Nov 2008, 12:30

--------------------
+
vijelie
post 24 Nov 2008, 12:33
Post #2049

membru violet

QUOTE(Motociclist @ 24 Nov 2008, 12:27)
...Asa se explica si faptul pentru care nu vezi manelisti pe motociclete...
*

Aici te pot contrazice cu un exemplu (inca) viu de pe strada mea.
Dar nu am nesimtirea sa generalizez.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
namidee
post 24 Nov 2008, 12:35
Post #2050

Membru autentic

@Moto: daca tot vrei sa discutam, eu iti sugerez sa lasi la o parte jignirile si sa treci la lucruri serioase. Uite o intrebare pentru dumneata: cum pot eu (in trafic) sa diferentiez intre un moped si o motocicleta?

--------------------
+
ady77
post 24 Nov 2008, 12:43
Post #2051

راحتزیل یو

From: near Bacau

Asa se explica si faptul pentru care nu vezi manelisti pe motociclete. Pentru ca-ti trebuie ceva mai mult creier decat pentru a conduce o masina.
*

Presupun ca motociclistii sunt toti absolventi de Harvard? Si asculkta numai muzica simfonica?

Spui ca vrei dialog cu soferii dar incepi prin a-i jigni. Crezi ca daca nu sunt clipuri cu motociclisti defecti pe youtube inseamna ca ei nu exista?

This post has been edited by ady77: 24 Nov 2008, 12:47

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
Flamingo
post 24 Nov 2008, 12:43
Post #2052

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(namidee @ 24 Nov 2008, 12:35)
@Moto: daca tot vrei sa discutam, eu iti sugerez sa lasi la o parte jignirile si sa treci la lucruri serioase. Uite o intrebare pentru dumneata: cum pot eu (in trafic) sa diferentiez intre un moped si o motocicleta?
*

S-a mai discutat asta pe la inceput sau pe topicul celalalt...
Din cate stiu, scuterele (care au o forma arhicunoscuta) sunt trecute la categoria mopede... Ref. strict la intrebarea ta... in principiu dupa "zgomot", demaraj, gabarit, grosimea rotii spate. Dar la ce te-ar ajuta asta ? Doar ca sa stii daca merita respectat conducatorul sau cum ? tongue.gif

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
einstein1984
post 24 Nov 2008, 12:50
Post #2053

fan Dacia

QUOTE(grosse inkultur @ 24 Nov 2008, 13:09)
Eu nu-i recomand sa isi intemeieze inca o familie (cu atat mai putin un copil) atata
*

La 50 cc de la moto echivalentul ar fi o riva sau orice masina se conduce cu B1.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
tarzy
post 24 Nov 2008, 12:50
Post #2054

aroist

QUOTE(namidee @ 24 Nov 2008, 12:35)
*

cam la fel cum difererentiezi un turism de un camion .... dupa forma, gabarit, zgomot produs, talon, etc, etc

sa inteleg ca acest topic a devenit cel al celor mai stupide intrebari?

This post has been edited by tarzy: 24 Nov 2008, 12:51

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Motociclist
post 24 Nov 2008, 12:51
Post #2055

QUOTE(vijelie @ 24 Nov 2008, 12:33)
Aici te pot contrazice cu un exemplu (inca) viu de pe strada mea.
Dar nu am nesimtirea sa generalizez.
*

Esti sigur ca nu "calareste" un Scuter sau Moped? ...Sau poate un Pocket Bike?!

This post has been edited by Motociclist: 24 Nov 2008, 12:52

Attached thumbnail(s)
Super_X_15_110cc_Pocket_Bike.jpg ( Size: 80.52k ) Number of downloads: 21

--------------------
+
namidee
post 24 Nov 2008, 12:52
Post #2056

Membru autentic

@Flamingo: Pai normal ca ma ajuta, ca stiu daca are sigur permis sau daca e posibil sa nu aiba, adica daca in mod sigur cunoaste regulile de circulatie sau e posibil sa n-aiba habar de asa ceva. Poti sa detaliezi un pic raspunsul in parte cu "demaraj, gabarit, grosimea rotii spate"?

@Tarzy: sunt cazuri in care nu e evident deloc, sunt anumite scutere mari care pot fi usor confundate cu motocicletele. Cum nu vad motociclisti zi de zi prin trafic si nici nu sunt fan moto, intrebarea mi se pare legitima. Daca ai un raspuns detaliat, posteaza. Daca ai numai de catalogat intrebarea ca idioata, puteai sa te abtii.

This post has been edited by namidee: 24 Nov 2008, 12:55

--------------------
+
ady77
post 24 Nov 2008, 12:58
Post #2057

راحتزیل یو

E foarte usor de facut diferenta, aia care conduc aiurea, fac accidente si mor sunt mopedisti, ai care conduc frumos, civilizat si fluidizeaza traficul sunt motociclisti.

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
vijelie
post 24 Nov 2008, 12:59
Post #2058

membru violet

@Moto: Stiu ca e dureros pentru astia ca tine, dar vremurile se schimba si mersul pe MOTOCICLETE nu mai este atributul exclusiv al unor oameni care inteleg unele lucruri un pic altfel decat ceilalti. Raman la parerea ca o plimbare pe afara nu iti strica, desi sansele sa percepi si sa intelegi realitatea din jurul tau tind asimptotic spre nul.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
tarzy
post 24 Nov 2008, 13:01
Post #2059

aroist

daca ai dubii si nu poti face fara "dovezi" diferentierea ceri si tu la om talonu' si citesti acolo

daca doar faptul ca are sau nu permis te "pasioneaza" cel mai simplu si usor te uiti la dimensiunea motorului (doar cele pana-n 50 cmc se incadreaza la conducere fara permis).

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Flamingo
post 24 Nov 2008, 13:02
Post #2060

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(namidee @ 24 Nov 2008, 12:52)
@Flamingo: Pai normal ca ma ajuta, ca stiu daca are sigur permis sau daca e posibil sa nu aiba, adica daca in mod sigur cunoaste regulile de circulatie sau e posibil sa n-aiba habar de asa ceva.
*

Se presupune ca toti motociclistii au permis categoria "A" sau "A1" si ceilalti au curs de legislatie... dar asta nu ai de unde sa stii in momentul in care-i vezi in trafic. Oricum, cine se risca sa mearga fara permis pe un motor / scuter de capaciate mare dar inmatriculat, este fix treaba lui... ca poate fi gasit usor dupa placuta in caz de contraventie / infractiune...

Dar spune-mi te rog:
Daca prin absurd ar scrie pe geaca unuia "N-am permis", ce faci ? Intri in el sau nu-i acorzi prioritate ?

Poti sa detaliezi un pic raspunsul in parte cu "demaraj, gabarit, grosimea rotii spate"?
*

Spune-mi te rog ca nu faci misto de mine.

--------------------
+
brvictors
post 24 Nov 2008, 13:02
Post #2061

Membru

From: Brăila

biggrin.gif Ai toate sansele sa iei premiul pentru -=Cel mai "amuzant" membru al Forumului=-.
*

Sa zic la ce titlu ai tu cele mai multe sanse? Sa nu zic... mellow.gif

--------------------
VW PASSAT TRENDLINE 2003 1.9 TDI AVF
+
ady77
post 24 Nov 2008, 13:05
Post #2062

راحتزیل یو

QUOTE(Flamingo @ 24 Nov 2008, 13:02)

Dar spune-mi te rog:
Daca prin absurd ar scrie pe geaca unuia "N-am permis", ce faci ? Intri in el sau nu-i acorzi prioritate ?

*

Presupun ca il intrebi pe moto ca el batea tare pe diferentierea asta intre scuteristi/mopedisti si nobilii motocilcisti.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
namidee
post 24 Nov 2008, 13:09
Post #2063

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 24 Nov 2008, 12:58)
E foarte usor de facut diferenta, aia care conduc aiurea, fac accidente si mor sunt mopedisti, ai care conduc frumos, civilizat si fluidizeaza traficul sunt motociclisti.
*

Asa o fi, dar nu vreau sa faca accidente cu masina mea, sau mai rau sa moara sub rotile masinii mele.

QUOTE(tarzy @ 24 Nov 2008, 13:01)
daca ai dubii si nu poti face fara "dovezi" diferentierea ceri si tu la om talonu' si citesti acolo

daca doar faptul ca are sau nu permis te "pasioneaza" cel mai simplu si usor te uiti la dimensiunea motorului (doar cele pana-n 50 cmc se incadreaza la conducere fara permis).
*

Very funny, eu intrebam daca este vreo metoda practica sa-ti dai seama usor IN TRAFIC daca ai de-a face cu un motociclist sau un "mopedist". Motivatia intrebarii, oricat de stupid ar suna, este ca am vazut unele scutere mai mari (cu limitarea scoasa) despre care initial am crezut ca sunt motorete, mai precis ca ai avea nevoie de permis pentru asa ceva. Altfel, fac usor diferenta intre scuterele "normale" si motociclete, fie ele sport sau "choppere". Si inca o chestie: diferentele de gabarit si forma intre un scuter si o motocicleta sunt departe de diferentele dintre un autoturism si un camion, cu alte cuvinte te-ai trezit facand misto cu un argument care scartaie rau.

LE: @Flamingo: "Dar spune-mi te rog:
Daca prin absurd ar scrie pe geaca unuia "N-am permis", ce faci ? Intri in el sau nu-i acorzi prioritate ?". Pai aia era si ideea, sa-mi dau seama din timp daca un participant la trafic, in cazul de fata pe doua roti, e posibil sa nu stie regulile de circulatie (s-a mai postat pe aici: e un mare bluf faza cu cursul de legislatie) si sa-mi sara in fata de pe drum fara prioritate. Altfel, cum am scris mai sus, nu fac deloc misto: la mine e o zona "gri" in a distinge intre anumite scutere si motorete, adica intre "am permis" si "nu-mi trebuie permis".

This post has been edited by namidee: 24 Nov 2008, 13:14

--------------------
+
klaus
post 24 Nov 2008, 13:13
Post #2064

步步

Group: Moderatori

QUOTE(einstein1984 @ 24 Nov 2008, 12:05)
Din acelasi motiv pentru care tu conduci o masina de 1,4- 1,6 litri si nu un tico.
*

Daca 1000 cmc la motorete sunt echivalente cu 1.4 - 1.6 la masini, draga einstein, imi poti spune cam care e echivalentul la motorete pentru masinile de 3500-5000 cmc?
Exista motorete de serie de 2200 - 3000 cmc? Ai putea sa dai niste exemple?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
LC_TM
post 24 Nov 2008, 13:15
Post #2065

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 24 Nov 2008, 10:05)
*

QUOTE(einstein1984 @ 24 Nov 2008, 10:50)
La 50 cc de la moto echivalentul ar fi o riva sau orice masina se conduce cu B1.
*

Deci Logan si Peugeot 206 sunt masini sport in dibla ta radmasa.gif .

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
Flamingo
post 24 Nov 2008, 13:28
Post #2066

Membru "SPARKY Team"

@Namidee...

Motocicleta:

motocicleta-suzuki-bandit-250-1-169400.jpg
Honda_cbr_600 f_30000.jpg
R 1200gs.jpg

Moped:

8907N06B20French Moped rider3.jpg
Sell_Gasoline_Moped.jpg
110cc_Moped.jpg

Scuter sau moped:
scuter_forte50_freemoto_blue.jpg
scuter_sk50qt_11a.jpg

Moped cu aspect de motocicleta:
(atentie la dimensiuni si roata spate)

Gilera_50_RCR_2005_01_1024.jpg
Vand-aprilia-rs-50-2-169290.jpg
1125097314.jpg

Hai ca nu-i chiar atat de greu. Si apoi in Romania, cele de 50 au placutele de inmatriculare galbene si se presupune ca si conducatorii lor ar trebui sa aibe curs de legislatie. Si ceva poate off topic... mopedistii / scuteristii nu prea se inghesuie sa-si cumpere echipament de protectie full... deci ii poti diferentia si dupa acest aspect.

--------------------
+
grosse inkultur
post 24 Nov 2008, 13:30
Post #2067

Membru incepator

Unii au simtul echilibrului mai dezvoltat, iar altii au nevoie de 4 roti pentru asta.
Prefer sa ma doara spatele decat sa ma simt tintuit intr-un scaun cu rotile.
Daca-ti dau motocicleta mea, nu-ti dau mai mult de 100m pana dai cu dosul de pamant, asta in cazul in care reusesti sa pleci de pe loc. Insa, eu, cu masina ta, iti spun sigur ca ma voi descurca mult mai bine. Asa se explica si faptul pentru care nu vezi manelisti pe motociclete. Pentru ca-ti trebuie ceva mai mult creier decat pentru a conduce o masina.
*

1. Faci presupuneri asupra mea. Dar, OK, sa zicem ca nu m-am dat cu motorul, ca nu se poate (ar fi imposibil) sa am si masina si moto, ca tu esti singurul de pe forumul asta care poate sa-si tina echilibrul. De ce crezi asta? Iti hraneste orgoliul? Daca apare unul cu motocicleta mai mare ca a ta te pui jos si plangi?
2. Tu, cu masina mea, imi spui sigur ca te vei descurca mult mai bine. Asa deci, sigur-sigur. Nu ma cunosti dar tu stii sigur ca asa va fi. Dar sigur, fiindca pentru tine viitorul e asternut deja si poti sa prevezi cutremure, catastrofe si rateuri in toba.
3. Masina are 4 roti nu pentru ca sa-si tina echilibrul soferul. Sau nu, ai dreptate, in sfarsit vezi lumina: aia singuri, de-i vezi tu in masina, nu-i mai ura, compatimeste-i, sunt niste bieti motociclisti cu defect la urechea interna.
4. Iti trebuie mai mult creier ca sa conduci o motocicleta? De unde ai tras concluzia asta? Si care parte: aia creativa, aia cu care asculti muzica, aia cu care intelegi sensul abstract al picturii? Sa pilotezi bine iti cere mai mult creier decat sa pilotezi prost, indiferent de mijlocul de locomotie (bicicleta, salupa cu vasle, etc.) . Pe doua roti pot sta si maimutele (am vazut la circ, nu am verificat pe toate maimutele).
5. Nu vezi manelisti pe motociclete: poate fiindca nu prea au instalatie audio cu boxe (manelistii sunt mai extrovertiti) si nu toata lumea isi permite goldwing-uri. Dar tu stii clar ca nu sunt manelisti, ca tu vezi prin casca lor tot ce au in cap. Si manelele iti distrug echilibrul.

In afara de tine si parerea ta, mai exista ceva pe lumea asta?
Iti spun simplu, ca sa intelegi: sa te dai destept e o prostie, indiferent daca ai de ce sau nu ai de ce. Si tu, mon ami, nu prea ai de ce. Cu atat mai patetic. Acuma oamenii ti-au spus punctul lor de vedere. Poate ar fi momentul sa pricepi.

--------------------
+
Victoras2001
post 24 Nov 2008, 13:33
Post #2068

Membru autentic

Nu-ti face iluzii.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Motociclist
post 24 Nov 2008, 13:43
Post #2069

@Flamingo: Pai normal ca ma ajuta, ca stiu daca are sigur permis sau daca e posibil sa nu aiba, adica daca in mod sigur cunoaste regulile de circulatie sau e posibil sa n-aiba habar de asa ceva. Poti sa detaliezi un pic raspunsul in parte cu "demaraj, gabarit, grosimea rotii spate"?

@Tarzy: sunt cazuri in care nu e evident deloc, sunt anumite scutere mari care pot fi usor confundate cu motocicletele. Cum nu vad motociclisti zi de zi prin trafic si nici nu sunt fan moto, intrebarea mi se pare legitima. Daca ai un raspuns detaliat, posteaza. Daca ai numai de catalogat intrebarea ca idioata, puteai sa te abtii.
*

<span class='edit'>24 Nov 2008, 13:48:</span>
Dupa cum vezi, motocicletele sunt mai mari... Cred ca-ti poti da seama si singur care este motocicleta in pozele astea. smile.gif

This post has been edited by Motociclist: 24 Nov 2008, 13:50

Attached thumbnail(s)
moped.jpg ( Size: 131.8k ) Number of downloads: 17
scuter.jpg ( Size: 76.8k ) Number of downloads: 14
PocketBike.jpg ( Size: 86.08k ) Number of downloads: 22
motocicleta_chopper.jpg ( Size: 124.72k ) Number of downloads: 23

--------------------
+
ady77
post 24 Nov 2008, 13:53
Post #2070

راحتزیل یو

In sfarsit un post de al tau interesant radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
79 Pages « < 67 68 69 70 71 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 07:52
Forum Renault