Nu mi se pare normal..., Omul si masina, iar autobuzul gol.
![]() ![]() ![]() |
Nu mi se pare normal..., Omul si masina, iar autobuzul gol.
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt de parare sa lasam analizele pe text deoparte si sa folosim cu totii, motociclisti sau automobilisti, mijloacele de tranport in comun, acolo unde se poate si cand se poate. Macar in perioada asta a anului, cand nici miroasele parca nu mai sunt asa de grele ca in vara si nici mersul RATB nu e asa de neregulat ca in lunile cu nameti.
Pentru sanatatea nervilor mei, solicitati la maxim la volan de aglomeratie, nesimtire, marlanie, am decis sa merg trei zile din cinci la serviciu cu tramvaiul, chiar daca asta presupune sa-l iau mai intai 3 statii in sens invers, ca sa ma pot urca in el si sa prind un loc (in picioare) nu asa de expus inghesuielii. E vorba de linia 41 si ar trebui sa ma urc la Lujerului, catre Piata Presei. Deocamdata e ok, seara fac mai putin decat cu masina, iar dimineata, din cauza traseului in sens invers fac cu vreo 10-15 min in plus, dar pot trece peste asta... Astfel ajung la serviciu si acasa ceva mai putin tensionat si ce ceva economie la buget ![]() This post has been edited by VladG: 17 Oct 2008, 14:04 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Foarte bun topic, dar de la care, din pacate s-a cam deviat. Eu nu ma pricep la motociclete, deci nu o sa vorbesc despre ele. Ma pricep insa la sofat si la transport in comun.
Sa incep prin a spune ca reactiile impartite de pe acest topic ma bucura. Mai ales cei care incurajeaza in mod simplu, nepropagandistic transportul in comun. Transportul public, cum mai este el numit este o realitate si o solutie viabila de impacat pe toata lumea. Acesta e solutia reala atit pentru un trafic decent (atit cat se poate) cat si pentru problema (ajunsa propaganda ieftina) a poluarii. Este intr-adevar o optiune pe care o face fiecare. Totusi cateva precizari se impun de la sine: tranportul public nu este pentru saraci si batrini, este pentru toata lumea. Daca inteleg pe cei din generatiile de 30-50 ani ca vor cu masina, pentur ca au familii si copii mici, pentru ca au diverse treburi, pentru ca au un statut social, nu inteleg de ce pustimea de 18 ani precum si generatiile de adulti pana in 30 ani nu se pot misca decat excluziv in masini. Deasemenea este adevarata si chestiunea cu masinile prea multe in care circula o singura persoana, sunt mult prea multe. Transportul public in acelasi timp nu este la fel ca masina personala, are gradul lui de disconfort care este compensat prin pretul mult mai redus. Este un compromis care se poate face, gandindu-te ce vrei sa realizezi din punct de vedere al traficului in acel moment. De exemplu sa le folosesti impreuna. Eu trebuia sa ajung undeva aproape de Liceul Industrial Auto cu treaba. Stiind ca traficul este aglomerat si dificil dimineata la ora 9 pe acolo, am mers cu masina din Tineretului la Cora, unde am parcat si am luat un troleibuz pana la locul cu pricina, simplu si linistitor, nu neaparat eficient. Alt exemplu practicat des de mine: la Aeroport merg cu masina cu tata pana undeva unde am acces la un mijloc de transport, adica Piata Unirii sau Sfanta Vineri. De acolo iau 5 sau 783 pana la aerport. Timpul parcurs e in general de 40 minute, chiar in conditiile cele mai grele de trafic. RATB-ul a facut mult progres cu parcul auto innoit, cu lucrarile de modernizare la linia de tramvai, precum si cu sistemul de taxare. Din pacate, faptul ca RATB nu are nici un privilegiu in trafic (putine alveole, lipsa benzilor speciale) il face greoi de multe ori. Aceeasi situatie este si in alte mari orase, in care am circulat si in care s-au facut progrese: Ploiesti - parc partial innoit si sistem electronic de afisare a programului, Cluj, parc innoit, transport electric, Brasov, parc innoit, statii acoperite, program afisat pe internet si in toate statiile, etc. Din pacate, problemele cu lipsa separarii, privilegiului in trafic sunt aceleasi. Nu in ultimul rind, cel mai important factor este civilizatia, soferilor si a calatorilor, care este scazuta sau de multe ori nula. In trafic, chiar daca stam la coada, de ce nu putem sta linistiti in coloana? Sau daca tot schimbam benzile, de ce nu o facem civilizat si regulamentar? De ce blocam linia de tramvai cand am putea sta pe una din benzile de mers in rind cu ceilalti? De ce blocam refugiile de tramvai? De ce parcam in statii, cand am putea parca cateva strazi mai incolo? De ce oprim neregulamentar? Am urmarit toate aceste fenomene foarte puternice in Bucuresti, unde cu toata incercarea de fluidizare, nu se intampla nimic. Lipsa crunta de spirit civic in acest sens isi spune cuvintul. Inca ceva: observ perceptia total eronata a ceea ce se intampla "afara". In orasele mari, in centru se circula foarte mult cu transport public, mai ales ca in multe cazuri traficul auto e INTERZIS in centru. Inchipuiti-va ca pe Magheru s-ar inchide 2 benzi de circulatie sau 3 pentru transpot in comun si biciclete, cum credeti ca s-ar circula? Va spun eu, excelent. Mesajul meu este: o combinatie intre masina si transport in comun, precum si mai multa civilizatie va duce la un trafic mai echilibrat. De aglomeratie nu se poate scapa atunci cand exista dezvoltare, asta e clar, dar macar o putem face mai mica si mai ordonata... ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 17 Oct 2008, 13:19) ... Pe principiu ca si eu am cel putin aceleasi drepturi ca si un motociclist in trafic, as putea sa stiu de ce ar trebui ca numai eu sa merg cu RATB-ul, dar el nu? Inteleg, aceleasi drepturi, dar motociclistii de ce se cred "mai egali"? <span class='edit'>17 Oct 2008, 14:27:</span> Chestia cu "sa renuntati voi la confort ca sa il am eu si voua sa va fie inconfortabil" e o nesimtire. Ce parere ti-ai face daca vecinii tai ar zice sa le dai si lor una din camerele tale, ca tu stai comod, dar vor ei sa stea mai comod ca tine iar tu sa te restrangi in cate camere ti-au mai rams? Banuisc ca, in conformitate cu principiile care le fluturi pe aici te-ai executa imediat, le-ai elibera imediat camera aia, nu? dupa cum spuneam .... daca reusim sa ne debarasam de ochelarii de cal care nu ne permite sa vedem decat in fata (doar in fata noastra) poate o sa vedeam ca problema in discutie e alta. pe mine ma doare-n cot de ce motociclistul nu merge cu ratb-ul, problema este ce facem cu traficul ..... daca motoarele sunt sau nu o alternativa ... etc cred ca faci o confuzie .... drumul public e PUBLIC pe el avem acces cu toti (bineinteles respectand anumite reguli) .... atat timp cat eu nu mi-am construit casa pe domeniul public nu vad de ce ar ravni vecinii la una din camere. dar sa ramanem in aceeasi tema .... daca de exemplu ma asez pe o banca in parc .... si altcineva doreste sa se mai aseze ,.... e liber sa o faca .... nu are nici macar de ce sa-mi ceara voie. sper sa sesizezi diferenta .... e chestia cu public si privat .... stiu ca am avut cativa zeci de ani cand aceste termene se confundau .... si stiu ca nici macar acum constitutia nu face mari diferente (apropo de ce spuneam legat de legislatie) dar .... asta e .... vremurile cand puteai sa intri oricand si cu oricine in casa omului au apus .... sper sa nu-ti para chiar asa de rau dupa acele vremuri cum lasi sa se vada pe aici QUOTE(ady77 @ 17 Oct 2008, 13:33) Eu cred ca stie de pe aici http://www.daciaclub.ro/parcare-parinti-si...-t78250-s0.html Cum ramane cu traitul in societate? si unde anume de acolo ai inteles tu la ce am sau nu am eu toleranta???!!! te rog sa nu-mi vii cu fraze si expresii scoase din context .... te sfatuiesc sa citesti postul 101 din acel topic .... ar reprezenta concluzia - cel putin dpdv al meu ca idee - faptul ca se propune a se discuta un anumit subiect nu este neaparat acelasi lucru cu lipsa de toleranta .... uite eu de exemplu din discutii de pe aici am aflat multe despre motoristi ..... de ce nu franeaza la fel ca o masina .... de ce nu-si pot ridica singuri vehicolul, de ce merg intr-o parte a benzii de circulatie .... etc stiind despre ce e vorba imi permit sa fiu mai tolerant cu ei in trafic ... o This post has been edited by tarzy: 17 Oct 2008, 14:27 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@Ionescu:
Un punct de vedere constructiv si corect, intr-o mare de versus-uri! Felicitari! Nota offtopic: Va amintiti "imaginea viitorului", de obicei animata, cu trotuare rulante la viteze diferentiate si "tuburi" portante? ![]() Indiferent cat de incrancenati sustinatori auto-moto am fi acum, trebuie, cel putin mental, sa ne pregatim pentru o lume in care se va circula (fizic) mai putin datorita redefinirii notiunii de "loc de munca" dar se va interactiona la o scara muuult mai mare datorita spatiului virtual. Dupa mine, prin masuri si parghii de natura financiara se va restrange puternic circulatia auto-moto in orase in viitorul apropiat si se va trece la stimularea folosirii transportului in comun. In toata lumea se resimte efectul sufocarii infrastructurii iar cheltuielile pentru mentinerea lui in functiune cresc exponential. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(VladG @ 17 Oct 2008, 14:03) Eu sunt de parare sa lasam analizele pe text deoparte si sa folosim cu totii, motociclisti sau automobilisti, mijloacele de tranport in comun, acolo unde se poate si cand se poate. Cand nu prea ai ce sa rapsunzi unui forumist cu care ai o disputa (pe viata si pe moarte) ![]() ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Te dai si tu ranit acuma?
![]() |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tarzy @ 17 Oct 2008, 14:23) si unde anume de acolo ai inteles tu la ce am sau nu am eu toleranta???!!! te rog sa nu-mi vii cu fraze si expresii scoase din context .... te sfatuiesc sa citesti postul 101 din acel topic .... ar reprezenta concluzia - cel putin dpdv al meu Ai sa razi, dar IRONICK ori foloseste cu succes functia "search", ca arma secreta impotriva vreunui user (deh, cred ca tine si de timpul sau liber), ori are o memorie foarte buna... ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Tarzy, o sa-ti dau un exemplu personalizat ca sa intelegi:
La tine vine vecinul care parcheaza masina pe trotuar si-ti spune: Tarzy draga, iti recomand sa nu-ti mai parchezi masina in fata blocului in parcarea publica, si sa-mi cedezi mie locul, ca vezi si tu cum e cu parcarile pe aici. Si ca sa mai eliberam din parcare, tu du-te si parcheaza la o statie de masina de bloc, ca acolo sunt locuri libere. Cu ocazia asta tu scapi de problema de a fii atent sa nu calci vreun copil cand parchezi, nu te mai enervezi ca parintii copiilor nu sunt atenti la plozi, iar eu pot sa parchez linistiti pe un loc de parcare comod, nu pe trotuar. A, si in tota barbologia vecinului constati, din experienta ta, ca acolo unde te trimite de fapt nu e liber, ci e tot o parcare aglomerata... Banuiesc ca, in lumina celor propovaduite de tine, vei fi de acord sa faci acest lucru. Te admir! Sa anunt si vecinii ca esti dispus? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.641 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 17 Oct 2008, 14:19) Pai daca s-ar urca un politist pe scuter in civil si ar amenda soferii care-l depasesc pe Petricani fara sa schimbe banda si depasind viteza legala, s-ar imbogati in 2 ore. Prevederea legala e intradevar sa circule pe banda din dreapta. Insa daca circula prea pe mijloc, se gaseste imediat un automobilist sa-l mute pe dreapta sau in sant. Mopedele sunt asimilate bicicletelor, adica nu sunt autovehicule in acceptiunea legii. Ca atare se depasesc (adica e permis de lege, nu e si sanatos) pe aceiasi banda, cu distanta de rigoare. NU SE APLICA REGULILE REFERITOARE LA DEPASIREA AUTOVEHICULELOR! Si cum ele nu sunt autovehciule, nu li se poate cere conducatorilor respectarea acestor reguli. VladG, macar tu ai inteles ceva! Macar de ar fi mai multi ca tine, care sa aiba masina si sa o lase in parcare. Cativa colegi de ai mei deja au inceput sa vina cu metroul (de prin titan sau colentina pana in militari e greu sa ajungi cu masina). |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
deci am avut dreptate, nu exista prevedere ca poti depasi mopedele/bicicletele fara schimbarea benzii.
Repet, incurcati cutuma cu prevederea legala. Faptul ca uneori cutuma e superioara prevederii legale, este altceva. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
mda .... banuiesc ca te-ai gandit mult sa dai un asemenea exemplu ..... din pacate chiar daca as dori nu am cum sa-l ajut pe acesl vecin .... locurile de parcare sunt date de primarie (ADP) iar in contract scrie ca e INTERZIS ca eu sa-l cedez (indiferent daca moca sau pe bani) altor persoane.
dar in general pot saspun ca eu sunt destul de generos .... pe vremurile cand mergeam cu trenul nu o data s-a intamplat sa cedez locul pe scaun catre alte persoane. nu vad nimic de admirat sau de luat in ras in asa ceva .... dar ma rog ... nu ma mira deloc faptul ca vii cu astfel de "situatii" ( ca sa nu le spun ineptii) |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.641 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
klaus,ai dreptate insa aici insa e cutuma soferilor. Si e asa de puternica ca foarte putini se mai obosesc sa schimbe banda la depasire, cu pericolele de rigoare pentru moped.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(tarzy @ 17 Oct 2008, 15:52) mda .... banuiesc ca te-ai gandit mult sa dai un asemenea exemplu ..... din pacate chiar daca as dori nu am cum sa-l ajut pe acesl vecin .... locurile de parcare sunt date de primarie (ADP) iar in contract scrie ca e INTERZIS ca eu sa-l cedez (indiferent daca moca sau pe bani) altor persoane. dar in general pot saspun ca eu sunt destul de generos .... pe vremurile cand mergeam cu trenul nu o data s-a intamplat sa cedez locul pe scaun catre alte persoane. ![]() ![]() Totul e excelent cand se refera la ALTII. E, cand e vorba de persoana proprie apar tot felul de scuze... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
tarzy |
![]()
|
macar unii au scuze .... si nu raspund la orice cu acuze.
da ... in defintiv ... tu ce vrei concret sa divedesti? ca nu esti in stare sa fii obiectiv cred ca o stim cu totii |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
LC_TM |
![]()
|
nea tarzy, cu atatea masini in semnatura,de ce nu umbli pe jos si cu transportul in comun? Ai economisi banii de impozite,banii de intretinere,banii dati pe combustibil,etc. Si totusi de ce nu umbli pe jos sau cu trenu,sau cu tramvaiul,sau cu autobuzul?
|
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
Flamingo |
![]()
|
QUOTE(LC_TM @ 17 Oct 2008, 15:12) nea tarzy, cu atatea masini in semnatura,de ce nu umbli pe jos si cu transportul in comun? Ai economisi banii de impozite,banii de intretinere,banii dati pe combustibil,etc. Si totusi de ce nu umbli pe jos sau cu trenu,sau cu tramvaiul,sau cu autobuzul? Foarte tare frate ! Exact ce spuneam eu cu cateva posturi in urma... ![]() QUOTE(Flamingo @ 17 Oct 2008, 14:33) Cand nu prea ai ce sa rapsunzi unui forumist cu care ai o disputa (pe viata si pe moarte) ![]() ![]() Deci am avut dreptate ! LC_TM s-a luat de semnatura lui Tarzy. Hai Romania ! ![]() This post has been edited by Flamingo: 17 Oct 2008, 15:18 |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nu, n-ai avut dreptate. E o intrebare logica.
|
--------------------
|
LC_TM |
![]()
|
@Flamingo:
![]() Din partea mea sa aiba 100 de masini,nu ma deranjeaza cu nimic,insa nu suport ipocrizia de care da dovada individu',daca am fost prea subtil pentru tine...te rog sa ma ierti,data viitoare am sa pun si un "hint" cu steluta. ![]() LE: Sa-mi ierti impertinenta de conservar nenorocit ca am avut curajul sa pun astfel de intrebari ![]() This post has been edited by LC_TM: 17 Oct 2008, 15:24 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
Flamingo |
![]()
|
QUOTE(LC_TM @ 17 Oct 2008, 15:22) @Flamingo: ![]() Din partea mea sa aiba 100 de masini,nu ma deranjeaza cu nimic,insa nu suport ipocrizia de care da dovada individu',daca am fost prea subtil pentru tine...te rog sa ma ierti,data viitoare am sa pun si un "hint" cu steluta. ![]() LE: Sa-mi ierti impertinenta de conservar nenorocit ca am avut curajul sa pun astfel de intrebari ![]() Subtil am fost si eu, cel putin in ultimile posturi... ![]() Conservar nenorocit ai zis ? Dar ce-ai facut bre de ti se spune asa ? ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
LC_TM |
![]()
|
Inca n-am facut nimic,dar apartin "rasei" cu 4 roti
![]() ![]() LE: Chestia cu trenu' e treaba foarte frumoasa,cineva in familie ma lamurea cum vine el la mine cu trenu(fiind amandoi in aceeasi tara cu apa calda) si ce comod e,ce ieftin e(cam 30 euro mai putin decat cu masina). Apoi a mers la o cunostiinta din alt oras,evident cu trenu,desi eu am insistat sa mearga cu masina. Rezultatul a fost faptul ca trenul a avut intarziere unde trebuia sa ajunga omuletul sa schimbe trenul,apoi a luat alt tren care "mergea" in aceeasi localitate,dar culmea trecea de ea,apoi s-a plans omuletul acelei firme de transport feroviar,le-a spus ca vrea bani de taxiu ptr tampenia facuta,oamenii au refuzat si el a ajuns la 4 dimineata acasa,iar la 9 trebuia sa fie la job. E comod si fain cu trenu' ![]() This post has been edited by LC_TM: 17 Oct 2008, 15:39 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
tarzy |
![]()
|
am mai spus de ce eu nu folosesc transportul public .... ptr ca e inca prea aglomerat si murdar
atat timp cat transportul public ca avea puternica componenta sociala o sa prefer in continuare sa pierd vremea in trafic, dar macar imi miros doar propriile miresme si a ascult ce-mi place nu manelele din telefonul (i-pod-ul) colegilor de autobuz dar ... am si eu o curiozite .... de ce intrebi? nu mai poti de curiozitate? sau asa e firea ta .... sa te bagi in seama aiurea-n tramvai ptr informarea ta generala afla ca din cand in cand mai folosesc si ratb-ul dar rar si numai in afara orelor de varf de exemplu ieri .... am fost sa-mi ridic Loganul din service cu tramvaiul QUOTE(LC_TM @ 17 Oct 2008, 15:22) @Flamingo: ![]() Din partea mea sa aiba 100 de masini,nu ma deranjeaza cu nimic,insa nu suport ipocrizia de care da dovada individu',daca am fost prea subtil pentru tine...te rog sa ma ierti,data viitoare am sa pun si un "hint" cu steluta. ![]() ... IPOCRIZÍE s. duplicitate, falsitate, fățărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar și fam.) machiaverlâc, (înv.) fățărie, prefăcanie, prefăcătură, procleție, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.) daca nu te deranjeaza imi spui si mie cu ce anume am fost eu ipocrit? altfel te rog sa stergi bine lingurita .... sau mai bine arunc-o direct la gunoi .... ca e "spurcata" QUOTE(LC_TM @ 17 Oct 2008, 15:27) .... LE: Chestia cu trenu' e treaba foarte frumoasa,cineva in familie ma lamurea cum vine el la mine cu trenu(fiind amandoi in aceeasi tara cu apa calda) si ce comod e,ce ieftin e(cam 30 euro mai putin decat cu masina). Apoi a mers la o cunostiinta din alt oras,evident cu trenu,desi eu am insistat sa mearga cu masina. Rezultatul a fost faptul ca trenul a avut intarziere unde trebuia sa ajunga omuletul sa schimbe trenul,apoi a luat alt tren care "mergea" in aceeasi localitate,dar culmea trecea de ea,apoi s-a plans omuletul acelei firme de transport feroviar,le-a spus ca vrea bani de taxiu ptr tampenia facuta,oamenii au refuzat si el a ajuns la 4 dimineata acasa,iar la 9 trebuia sa fie la job. E comod si fain cu trenu' ![]() se pare ca ptr a merge cu trenul iti trebuie ceva mai multa minte decat sa conduci masina (mai ales daca ai permis obtinut prin filiera Pitesti) .... banuiesc ca acea cunostinta a ta sa informat temeinic inainte sa se urce in tren dar nemernici aia de la firma de feroviare au schimbat "Mersul Trenului" pe parcurs ![]() This post has been edited by tarzy: 17 Oct 2008, 15:52 Attached thumbnail(s) 16102008_002_.jpg ( Size: 166.9k ) Number of downloads: 30 16102008.jpg ( Size: 155.17k ) Number of downloads: 29 16102008_005_.jpg ( Size: 165.58k ) Number of downloads: 33 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Pacat ca in poze nu se vad mirosurile din tramvai.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
LC_TM |
![]()
|
Pura curiozitate nea tarzy,ca vad ca esti asa pornit pe astia care umbla prin trafic aiurea singuri in masina,m-am gandit ca poate te treci si tu la RATB,dar vad ca mi-ai inselat asteptarile oooofffff
![]() Toti folosesc ocazional si transportul in comun,dar nu se poate zilnic,unii nu vor sa inteleaga treaba asta ca nu poti sa il folosesti mereu pentru mers la lucru din varii motive ![]() P.S. Hai nu te supara pe mine,n-am zis-o cu rautate ![]() Atat eu cat si altii au explicat de ce nu e posibil pentru unii(multi de altfel) sa se mearga cu tramvaiul sau sa se faca "car sharing",insa se pare ca se lovesc oamenii de incapatanarea rasei cu 2 roti care a venit cu propunerea ca rasa cu 4 roti sa mearga cu tramvaiul,fara sa spuna ca si ei ar putea la fel de bine sa mearga cu tramvaiul in loc sa ii trimita doar pe anumiti indivizi la tramvai,autobuz,sau mai stiu eu ce. Mai lipseste acuma sa apara unu de la Greenpeace sa ne faca tolomaci ca umblam cu masinile si poluam de rupem,abia astept. ![]() |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
Flamingo |
![]()
|
Apropo de "ipocrizie", de multe ori pe forumuri se arunca cuvinte mult prea dure si care cateodata nu au absolut nici o legatura cu postul anterior. La un moment dat era la moda cuvantul "frustrat"... si inca se mai poarta aceasta "acuza", in fine. Scuze de off topic.
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
LC_TM |
![]()
|
@Flaming:Acuma sa ma scuzi,dar cum sa ii zici altfel? Ai N masini,ocupi N locuri de parcare,militezi pentru toleranta si intelegere in societate,iar daca vecinul te-ar ruga sa muti una din masini te-ai scuza ca nu poti.
![]() Plus ca omul nu vrea sa mearga zilnic cu tramvaiul,autobuzul,etc. Atunci de ce se mai pune sa explice cum stau lucrurile daca el nu e dispus sa umble cu transportul in comun decat in caz ca a ramas fara masina. Chiar nu se gandeste la trafic? ![]() This post has been edited by LC_TM: 17 Oct 2008, 16:00 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
Flamingo |
![]()
|
Offf...
![]() Cred ca s-au amestecat discutiile pe aici... S-a pornit de la ceva si s-a ajuns la altceva. S-au facut trimiteri la alte topicuri, la DEX, la educatia rutiera, la motociclisti. S-a incercat gasirea vinovatului principal, a vinovatul secundar si a fariseului. S-a dezbatut codul rutier si s-a interpretat in functie de tabara in care se afla forumistul. Ma bucur totusi ca nu nu au fost flameuri majore cum se astepta nenea OS, "seful" nostru. Ieri dimineata mi-am blestemat si orasul si Hyundai-ul, asa mic cum e, pentru ca sirul de masini incepea de la statia de metrou Mihai Bravu, deci cu vreun km mai devreme fata de obicei. Si asta din cauza intersectiei nenorocite de la Dristor. Mi-am adus aminte de acest topic... de scutere, de motociclete, de biciclete si nu in ultimul rand de RATB si METROREX... dar cum si mie imi vine greu sa merg cu transportul in comun... si cum dupa vreo 17-20 de minute am reusit sa fac dreapta la benzinarie si s-o tai spre Titan, mi-am revenit la starea mea "naturala", mersul cu auto propriu. Nu promit ca in curand voi incepe sa merg cu RATB-ul dar nici nu indemn pe altii s-o faca... in schimb recunosc faptul si chiar sugerez unora ca in multe momente ale zilei... o bicicleta, scuter sau motoreta ar fi ideala intr-un trafic cum este satul Bucuresti... Amin. |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
tarzy |
![]()
|
QUOTE(LC_TM @ 17 Oct 2008, 15:53) Pura curiozitate nea tarzy,ca vad ca esti asa pornit pe astia care umbla prin trafic aiurea singuri in masina,m-am gandit ca poate te treci si tu la RATB,dar vad ca mi-ai inselat asteptarile oooofffff ![]() Toti folosesc ocazional si transportul in comun,dar nu se poate zilnic,unii nu vor sa inteleaga treaba asta ca nu poti sa il folosesti mereu pentru mers la lucru din varii motive ![]() P.S. Hai nu te supara pe mine,n-am zis-o cu rautate ![]() Atat eu cat si altii au explicat de ce nu e posibil pentru unii(multi de altfel) sa se mearga cu tramvaiul sau sa se faca "car sharing",insa se pare ca se lovesc oamenii de incapatanarea rasei cu 2 roti care a venit cu propunerea ca rasa cu 4 roti sa mearga cu tramvaiul,fara sa spuna ca si ei ar putea la fel de bine sa mearga cu tramvaiul in loc sa ii trimita doar pe anumiti indivizi la tramvai,autobuz,sau mai stiu eu ce. Mai lipseste acuma sa apara unu de la Greenpeace sa ne faca tolomaci ca umblam cu masinile si poluam de rupem,abia astept. ![]() unde dumnezeu ai vazut ca EU SUNT PORNIT pe single-ii din masina????!!!! vad ca si tu nu vezi din topicul asta ca UNU (biker) a spus ca altii ar trebui sa mearga cu Ratb-ul ..... nu poti depasi nivelul ca ala si-a permis sa spuna asa ceva ..... ideea este ca am fi cu toti mai castigati daca am discuta despre esenta .... daca e acceptabil sau nu sa inlocuim auto propriu cu tramvaiul si nu ca ala de-a spus asa are sau nu are basca. aia de la Greenpace nu prea se iau de motoristi ... ca vorba aia gura lor a petrol miroase ... ei au ce au cu aia de "ard" alternativa la petrol .... cu padurile, nuclerare, etc si ca sa nu te mai roada curiozitatea iti spun ca flota mea auto nu impacteaza deloc inutil traficul din Bucuresti, cu Loganul ma deplasez eu atat in interes personal cat si ptr joaba (am renuntat la masina de servici), cu Tico se deplaseaza sotia, cu ARO nu prea merg in Bucuresti il folosesc la tras remorca cu stupi si la cate-o iesire de namoleala, iar de parcat il tin in garajul de la tara - pe domeniu privat QUOTE(LC_TM @ 17 Oct 2008, 15:57) @Flaming:Acuma sa ma scuzi,dar cum sa ii zici altfel? Ai N masini,ocupi N locuri de parcare,militezi pentru toleranta si intelegere in societate,iar daca vecinul te-ar ruga sa muti una din masini te-ai scuza ca nu poti. ![]() Plus ca omul nu vrea sa mearga zilnic cu tramvaiul,autobuzul,etc. Atunci de ce se mai pune sa explice cum stau lucrurile daca el nu e dispus sa umble cu transportul in comun decat in caz ca a ramas fara masina. Chiar nu se gandeste la trafic? ![]() in caz ca raman fara masina pana la RATB exista optiunea Taxi |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.116 Joined: 11 February 04 ![]() |
Si de ce nu ai virat dreapta mai devreme, te duceai pe Fizicienilor si ieseai in Titan?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
LC_TM |
![]()
|
@tarzy:Read between the lines:"unii pe 2 roti",deja trecusem de la a te acuza pe tine de ceva in primul post citat de tine.
Tie ti se pare acceptabil sa inlocuiesti masina cu tramvaiul? Mie nu mi se pare acceptabil,din varii motive...inclusiv pretul biletului,mizerie,pierd timp mai mult daca merg cu tramvaiul la munca,am de carat unele chestii dupa mine in anumite zile din saptamana ceea ce nu as putea sa fac in tramvai,etc. Nu ma interesau explicatiile despre flota ta,nici nu ma roade invidia si nici curiozitatea ![]() Pai cum mai? Iei taxiul in loc sa mergi cu autobuzele goale? ![]() Offfffffff..... ![]() This post has been edited by LC_TM: 17 Oct 2008, 16:53 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
- TM-XX-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 05:57 |