DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Protest

deceneu32
post 27 Sep 2008, 21:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Protestez pe aceasta cale in numele colegilor mei de pe forumul Dacia 1300 ''Frantuzoaica" si in numele altor proprietari anonimi din toata tara pentru jignirea adusa de v_razvan_c la adresa masinilor noastre.Acest personaj,mandru posesor de Dacie din 1997,a facut o afirmatie foarte grava despre masinile ''alea din '70 care stau sa cada tablele dupa ele'' pe topicul ''bec rosu la ulei''.Consider aceasta afirmatie drept o insulta adusa multor posesori de Dacie 1300.Tin sa-l informez pe autorul acestei insulte ca Daciile din '70 nu sunt rable ci niste adevarate bijuterii tehnice,poate ca nu chiar toate,dar marea majoritate.Consider ca aceasta afirmatie se datoreaza ignorantei care caracterizeaza o buna parte a romanilor fata de Daciile vechi si nu releivointe.Il invit cu aceasta ocazie sa-si mai arunce ochii pe Dacia 1300 ''Frantuzoaica"',pe 1100Club si pe altele.Il informez ca un coleg de-al nostru din Valcea,Catalin,a facut o calatorie in vara asta cu Dacia din 1971 in Franta(peste 2000 km),fara sa aibe ABSOLUT nici o problema.Si el nu s-a vaitat ca ii fierbe apa sau ca nu i se stinge becul la ulei ca lui v_razvan_v.De asemenea,il invit sa admire colectia de bijuterii a lui Danut din Suceava,toate fabricate intre 69-73.Eu sunt posesorul unei frantuzoaice din 1970,in perfecta stare de functionare.Ii prezint acestuia cateva imagini cu ea si il intreb care sunt tablele care cad.In final,ii rog pe toti posesorii de Dacii din '70 sa se alature protestului meu.

--------------------
Dacia 1300 1970 - DJ 70 ABC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan
post 27 Sep 2008, 21:33
Post #2

Quite opinionated

From: Cluj-Napoca

Cazuri ca cel de care te-ai indignat tu, au fost si vor mai fi cu sutele. Unii oameni pur si simplu "e" ignoranti. Demersul tau e laudabil, de aceea te sustin, in calitate de posesor de '70, dar te lupti cu morile de vant.

This post has been edited by Stefan: 27 Sep 2008, 22:13

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
ZTV
post 27 Sep 2008, 21:36
Post #3

fost membru activ pe Daciaclub

off: eu schimb dacia mea din '98 daca da cineva o bijuterie din 69-70-71-72-73 in stare foarte buna

--------------------
------- xxx xxx - xxx xxx
+
CandyMan13
post 27 Sep 2008, 22:00
Post #4

Membru autentic

From: Roman-Iasi

relax man,lupta e in zadar..mai mult ca sigur tipu spera sa o dea la rabla ca e DACIE si sa isi ia vezi doamne LOGAN da si ala tot dacie e...si vorba reclamei...N"AI CU CINE BRE,NISTE TARANI:)) (nici un ofens posesorilor de logan afirmatia s-a referit lipsa de consideratie pt masinile mai vechi)....

--------------------
DACIA 1410 1996E - NT-01-BSZ
cea mai buna masina e masina pe care o ai
+
Minel
post 27 Sep 2008, 22:11
Post #5

Pauard bai Remat Nord

From: Cluj .......Resita ,C-S

QUOTE(tzuku @ 27 Sep 2008, 22:36)
off: eu schimb dacia mea din '98 daca da cineva o bijuterie din 69-70-71-72-73 in stare foarte buna
*

Si eu imi dau roscata mea , doar sa am una fratuzoaica !! rolleyes.gif

--------------------
Dacia 1310-L /VW Passat 1995/1397cmc - CS-01-TMS
Mandru posesor de Dacia
+
Stefan
post 27 Sep 2008, 22:14
Post #6

Quite opinionated

Eu imi dau Sandero pentru un R12 Gordini in perfecta stare. tongue.gif

--------------------
+
ionut.tanase
post 27 Sep 2008, 22:29
Post #7

Can't Stop Me!

From: PITESTI

QUOTE(Stefan @ 27 Sep 2008, 23:14)
Eu imi dau Sandero pentru un R12 Gordini in perfecta stare.  tongue.gif
*

Si doua sa dai si nu o sa gasesti prostul biggrin.gif

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
ZTV
post 28 Sep 2008, 00:09
Post #8

fost membru activ pe Daciaclub

mai sti

--------------------
------- xxx xxx - xxx xxx
+
Motreanu Sorin
post 28 Sep 2008, 09:24
Post #9

-

From: -

Sunt doua cazuri aici: intr-un fel ne referim la daciile 1300 folosite la carat varza si cartofi,acesorizate cu tot felu de tinichele si plasticuri,unele dintre ele cu uzura mare si grave deficiente tehnice ( acestea banuiesc ca se exclud in acest protest) si in alt mod ne referim la masiniile ingrijite pastrate si azi la fel de atent si riguros precum erau atunci cand erau noi.La acestea din urma,detinute cu pasiune de unii dintre noi nu cred sa le gasesca cineva vreo vina.
Orice marca de masina din lumea asta,de la Trabant la Mercedes are iubitorii sai si "fanaticii" sai care pentru a supravietui se asociaza in cluburi si se ajuta intre ei cu sfaturi,piese etc.

In ceea ce ma priveste,pot sa spun fara nici un fel de retineri ramasag ca as prefera in locul unui Sandero ( bleah -scuze,e chestie de gust propriu) sau al unui Logan o DACIA 1300 sau Renault 12 impecabila (daca ar exista asa ceva dupa atata timp,cu exceptia catova useri de pe forum).Cu alte cuvinete,sunt unul dintre cei care adora aceasta masina (de cand ma stiu - cu toate ca m-am nascut pe timpul lui 1310)si care,precum multi asemeni mie am fost deseori tinta unor ironii gratuite care provin din mentalitatea ca "e dacie",mentalitate formata dupa ce Dacia 1310 a devenit incepand cu anii '80 o masina proasta si urata in urma acelui face lift nereusit si a calitatii indoilenice a componetelor.

Cred totusi ca avem cu toptii locul nosatru si libertatea de a ne alege gusturile asa ca nu vad rostul unor ironii legate de pasiunea pentru dacii model vechi.Cred de asemenea ca optiunea de a restaura si a ingriji o 1300 sau 1100 este o optiune personala a fiecaruia si de aceea trebuie respectata.

This post has been edited by Motreanu Sorin: 28 Sep 2008, 14:43

--------------------
- - --
+
PH-06-BOA
post 28 Sep 2008, 09:34
Post #10

Membru autentic

Daca au ajuns rau, e din neglijenta sau indiferenta . Dacia a fost si va mai fi, VACA SARACULUI. Suporta si rezista la solicitarile gospodaresti. Cine poa' sa spuna ca se duce sa incarce tubul de oxigen, ca pune compresorul de vopsit in portbagaj, ca transporta recamierul pe plafon, ca da intr-o groapa din asfalt si tot isi continua drumul, cu alta masina , decat DACIA? Sa va arat masina care a carat cu remorca balastru din garla , 35 de saci de ciment ( mai mult de-o tona jumate) la un transport, si a facut o casa (nu casuta):

Attached thumbnail(s)
21072008121.jpg ( Size: 214.59k ) Number of downloads: 372

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
Merced
post 28 Sep 2008, 10:04
Post #11

No fear. No limit. No equal.

Ce a spus userul v_razvan_c, n-a spus cu rautate probabil.
In schimb trebuie sa recunoasteti toti ca pana la urma orice Dacie cu tablaria neingrijita, fara ulei bagat prin praguri, vaselina in usi si asa mai departe, incepe sa fie mancata bine de tot de rugina. Daca o frantuzoaica, datorita tablei de calitate poate ar fi tinut 10-15 ani fara chestiile astea, am vazut in service masina din 2000, pe injectie parca, care il loc de cotraaripi pe fata, avea un fel de moloz ruginiu, cam asta mai ramasese din tabla de acolo.
Cu siguranta cand vorbim despre Dacii de pe care cade tabla, n-ar trebui sa vorbim despre varsta lor, ci despre modul in care au fost ingrijite.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
CriSTI68
post 28 Sep 2008, 10:27
Post #12

Membru Valvos

From: Bucuresti

frate eu am respect pentru orice masina marca DACIA pana in nova, si respect pentru proprietarii de 1100, 1300, 1310, 1400, 1410 hai si papucari smile.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
C a t a l i n
post 28 Sep 2008, 10:38
Post #13

Da' cu Nova ce-ai?

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Paca
post 28 Sep 2008, 13:05
Post #14

Membru autentic

probabil de la nova incolo,intretinerea a devenit mult mai facila.

--------------------
Dacia 1310 berlina 1997 - IS 91 VIC
+
HIV
post 28 Sep 2008, 17:17
Post #15

Membru incepator

From: Cluj Napoca

Ii dau dreptate lui PH 06 BOA , Dacia cu siguranta a ajutat enorm la modernizarea si bunul trai al romanului . Tin minte cum cara muma`mea cand eram mic cate 6-7 saci de cartofi pe batranica ei din `88 . Se lasa biata masina de aproape atingea solul , dar niciodata n-a "zis" ca nu mai poate . Si vrem , nu vrem , cred ca 90% din populatia Romaniei are de adus diferite chestii de la tzara , pentru ca adevaru e ca suntem un neam de agricultori si toti avem cate o ograda undeva langa minunatele noastre orase . Probabil de aceea multa lume pastreaza si o "batranica" in fatza blocului langa "minunatul" Logan sau "Mertzan" . Multa lume lanseaza ironii aiurea despre Daciutze , dar daca ai face cu Reno`u ceea ce faci cu bijuteria , ai ajunge acasa cu masina la pachet . Si din pacate mai e mult pana sa ne permitem sa mergem pana la tzara cu Reno`u !

--------------------
Dacia 1310 1986
CJ 06 JBU
+
Merced
post 28 Sep 2008, 17:30
Post #16

Pai unii nu-si permit sa mearga cu "Renou'" pentru ca viseaza sa-l tina cat "batranica", vreo 20 de ani acolo... Masinile se cumpara, se exploateaza(in limitele bunului simt) si apoi se vand. Cine o cumpara uzata stie la ce riscuri se expune.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Paca
post 28 Sep 2008, 17:48
Post #17

Membru autentic

e un umflat la mine in cartier,conduce un clio...tot cartierul ocoleste un sant perpendicular pe aleea din fata blocului,el nu.si doar stie ca iti distruge masina respectivul crater dar parca anumit trece peste el cu viteza.azi spre exemplu a plecat cu familia nu stiu unde...peste 400 de kg in masina caci 150 are numai el..frate am zis ca se rupe masina aia in n bucati.deci e unii care isi permit sa mearga cu reno'ul in oras ca la tara ba chiar mai rau fara sa se gandeasca la valoarea materiala a masinii...oamenii care exploateaza masinile intr-un mod vulgar nu pot fi decat niste tarani ce n'au notiunea banului si eu unul ii desconsider. popa.gif

--------------------
+
Merced
post 28 Sep 2008, 17:50
Post #18

N-am zis sa iti bati joc de masina, dar am zis sa n-o tii pana te apuci sa faci r.k.-uri la motoare si alte operatiuni costisitoare...

--------------------
it's a kind of peace.
+
jews
post 28 Sep 2008, 18:52
Post #19

Membru incepator

as vrea si eu sa vad loganu' cum arata peste 10 nu peste 20 de ani

--------------------
Dacia 1310L 1998 - PH-09-BVD
+
Stefan
post 28 Sep 2008, 18:56
Post #20

Quite opinionated

In zilele noastre majoritatea produselor, inclusiv (sau mai ales) masinile se proiecteaza avand la baza http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence. Deci nu prea mai ai cum sa vezi peste 20 de ani Loganul. Nici macar o Kia, sau un Opel.

--------------------
+
LuluMOB
post 28 Sep 2008, 18:56
Post #21

Membru cu pedale.

From: Iași

QUOTE(Merced @ 28 Sep 2008, 17:50)
N-am zis sa iti bati joc de masina, dar am zis sa n-o tii pana te apuci sa faci r.k.-uri la motoare si alte operatiuni costisitoare...
*

Da, dar ține cont că așteptai ani buni o Dacie 1300 și plăteai pe ea cât plătea un englez pe un Jaguar.
Casă aveau aproape toți dar mașină destul de puțini. Normal că odată luată o lăsai moștenire și la a doua generație dacă puteai. Și făceai tot posibilul să poți.

This post has been edited by LuluMOB: 28 Sep 2008, 18:57

--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
+
PH-06-BOA
post 28 Sep 2008, 19:03
Post #22

Membru autentic

Ba o tii, dar fa-i si ei ce-i trebuie. Am vopsit masini cu gura (cu sufliciul, la un moscvici verde 57 am bagat 900 g de vopsea pe tot ). Am plecat cu el bleo la soacra-mea si m-am intors a doua zi verde. Altii le-au vopsit cu aspiratorul, si-a esit bine, numai sa nu arate rau pe drum. La cum arata masina, iti imaginezi si cu cine ai de-a face.
Trecand cu viteza mare peste un sant (depinde de distanta intre maluri) masina suporta un soc maimic, pentru ca roata nu intra in fundul gropii, datorita amortizorului, care n-are timp sa sa extinda.

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
C a t a l i n
post 28 Sep 2008, 19:05
Post #23

Cât se poate de fals. A fost demonstrat de altfel.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
CriSTI68
post 28 Sep 2008, 19:17
Post #24

Membru Valvos

From: Bucuresti

QUOTE(MAERSK @ 28 Sep 2008, 10:38)
Da' cu Nova ce-ai?
*

nu este conceputa in anii 60 tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
Merced
post 28 Sep 2008, 19:21
Post #25

De acord cu ce ai spus mai devreme MARESK, dar trebuie acum sa se inteleaga ca s-a terminat perioada aia.
Apropo, eu cel putin cu rabla din semnatura trec peste "speed bump-urile" care au inceputa sa impanzeasca orasul la aceeasi viteza cu care circul, 50-60km/h. Intr-o noapte am luat unele cu 80km/h si n-am simtit ca am trecut peste ceva. Daca trec la pas parca troncane mai rau decat la viteza. Bine, alea nu-s gropi...

--------------------
it's a kind of peace.
+
brigada_diverse
post 28 Sep 2008, 19:23
Post #26

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

si daca treci cu un seat peste alea simti rau de tot ..dasta sunt bune daciile
sa dea salarii mai mari, sa ne luam masini bune

oricum...sunt si unele rablagite de te miri cum de mai stau pe roti..si altele vechi de ai zice ca a fost produsa anu asta.....

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
Paca
post 28 Sep 2008, 21:55
Post #27

Membru autentic

santul respectiv are ca latime aproape diametrul unei roti de 13 14 sa zicem si e destul de adanc deci chiar iti distrugi masina daca treci cu viteza peste el."speed bump-urile" sunt frectie majoritatea,nu deranjeaza nici la 30 nici la 120 nici la mai mult.la ce gropi sunt in iasi pe anumite strazi eu ma amuz cand vad inocentele spinari.

--------------------
+
neajiji
post 28 Sep 2008, 22:19
Post #28

Membru autentic

Dragi colegi forumisti, cei care aveti dacii destul de vechi si nu numai, cei care le ingrijiti si tineti la ele, chiar daca nu sunt cele mai fiabile din lume chiar credeti ca masina dumneavoastra (dacia 13XX) va fi apreciata de catre ceilalti? Spre exemplu in trafic, sa zicem pe un drum scurt in oras, de cate ori va taie calea smecheru din dreapta sau va da flashuri dobitocul din spate care e prea ocupat sa asculte manele in masina lui ca sa mai observe ca e coloana.
Daca veti avea un accident vreodata cat de cat mai grav (lucru ce nu doresc nimanui de aici) chiar credeti ca asigurarea o sa va repare masina si va arata ca noua?
Concluzionez prin faptul ca nu exista niciun fel de respect pentru aceasta marca si model de masina si eu m-am resemnat cu aceasta, sper ca intr-o zi cand voi avea un garaj sa pot demara un proiect de a repara si a aduce o dacie 1300 la forma cum a iesit din fabrica.

--------------------
X Y Z
+
Merced
post 28 Sep 2008, 22:25
Post #29

A facut o cunostinta a unei cunostinte accident cu un break din '95 cica. Era facuta zob in spate, si i-au dat aia de la asigurari 1200 de lei s-o faca. Cu 1200 de lei n-o face nici incropita, ca sa nu mai zic ca noua.
Eu feresc cat pot de mult bizonii in rabla mea, desi daca as intra in ei ar fi vina lor(neacordari de prioritate in principiu), insa ma gandesc ca mai bine o duc la tara sa care bunica-meu porumbi cu ea, decat sa-mi dea vreo companie de asigurari valoarea unui bax de suc s-o repar... rolleyes.gif

--------------------
it's a kind of peace.
+
C.C.
post 28 Sep 2008, 22:59
Post #30

Membru

sa-mi zic si io parerea, ca unul care are tot o dacie veche. bine, nu frantuzoaica, dar, veche, oricum.
si eu tin la masinile astea. poate pt. ca le-am condus ani de zile. si mi se par frumoase. insa, la cum se circula in ziua de azi, va sfatueisc sa tineti o astfel de masina doar ca si colectionari. pe bune.
si ma iau doar de doua lucruri: viteza si siguranta. odata ca o masina care merge sub 80 la ora cam incurca circulatia in ziua de azi, iar dacia cu 4 viteze merge in croaziera smile.gif pana pe la 80, peste fiind galagie. iar a doua problema e siguranta. am avut ocazia, neplacuta- evident, de a ma tampona cu un matiz cu niste ani in urma, eu fiind intr-o frantuzoaica. neacordare de prioritate a matizului, ma rog, a ramas fara carnet, treaba lui, insa m-a socat (pe bune) sa vad diferenta de daune dintre cele doua masini, cu o diferenta de conceptie de vreo 30 de ani. matizul avea putin! crapata masca, iar dacia avea inclusiv radiatorul praf. si nu exagerez, credeti-ma! la o viteza de, cat sa zic, ca eram pe frane- 20 la ora!? sa zicem. cred ca la 60 as fi fost.. varza.
de-aia zic, daca e sa colectionezi ceva, chiar si un ford t, sau orice, e ok. o tii pt. plimbari, etc.dar nu pt. mii de km, pt. ca pur si simplu nu e sigura, iar daca un prost cu un mertan face o greseala, esti victima sigura. iar ala trece ca prin branza, nici nu stie ca te-a omorat.
si nu in ultimul rand, e poluarea. stiu ca poate e rasuflata, dar nimeni nu poate pretinde ca o masina pe carburator, oricat de bine reglata, se poate compara macar cu o masina pe injectie, ca nivel de eficienta si reducere a poluarii. pana la urma, vorba cuiva, trebuie sa recunoastem valoarea a ceea ce este vechi, dar sa folosim cu incredere ceea ce este nou. ca sa mergem inainte. nu?

--------------------
Renault Espace IV 2004 - abxxxx
scopul NU scuza mijloacele!
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th July 2025 - 02:58
Forum Renault