Protest
![]() ![]() ![]() |
Protest
deceneu32 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|||
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cazuri ca cel de care te-ai indignat tu, au fost si vor mai fi cu sutele. Unii oameni pur si simplu "e" ignoranti. Demersul tau e laudabil, de aceea te sustin, in calitate de posesor de '70, dar te lupti cu morile de vant.
This post has been edited by Stefan: 27 Sep 2008, 22:13 |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
off: eu schimb dacia mea din '98 daca da cineva o bijuterie din 69-70-71-72-73 in stare foarte buna
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
relax man,lupta e in zadar..mai mult ca sigur tipu spera sa o dea la rabla ca e DACIE si sa isi ia vezi doamne LOGAN da si ala tot dacie e...si vorba reclamei...N"AI CU CINE BRE,NISTE TARANI:)) (nici un ofens posesorilor de logan afirmatia s-a referit lipsa de consideratie pt masinile mai vechi)....
|
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu imi dau Sandero pentru un R12 Gordini in perfecta stare.
![]() |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
mai sti
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Motreanu Sorin |
![]()
|
- Group: Members Posts: 271 Joined: 5 April 06 From: - ![]() |
Sunt doua cazuri aici: intr-un fel ne referim la daciile 1300 folosite la carat varza si cartofi,acesorizate cu tot felu de tinichele si plasticuri,unele dintre ele cu uzura mare si grave deficiente tehnice ( acestea banuiesc ca se exclud in acest protest) si in alt mod ne referim la masiniile ingrijite pastrate si azi la fel de atent si riguros precum erau atunci cand erau noi.La acestea din urma,detinute cu pasiune de unii dintre noi nu cred sa le gasesca cineva vreo vina.
Orice marca de masina din lumea asta,de la Trabant la Mercedes are iubitorii sai si "fanaticii" sai care pentru a supravietui se asociaza in cluburi si se ajuta intre ei cu sfaturi,piese etc. In ceea ce ma priveste,pot sa spun fara nici un fel de retineri ramasag ca as prefera in locul unui Sandero ( bleah -scuze,e chestie de gust propriu) sau al unui Logan o DACIA 1300 sau Renault 12 impecabila (daca ar exista asa ceva dupa atata timp,cu exceptia catova useri de pe forum).Cu alte cuvinete,sunt unul dintre cei care adora aceasta masina (de cand ma stiu - cu toate ca m-am nascut pe timpul lui 1310)si care,precum multi asemeni mie am fost deseori tinta unor ironii gratuite care provin din mentalitatea ca "e dacie",mentalitate formata dupa ce Dacia 1310 a devenit incepand cu anii '80 o masina proasta si urata in urma acelui face lift nereusit si a calitatii indoilenice a componetelor. Cred totusi ca avem cu toptii locul nosatru si libertatea de a ne alege gusturile asa ca nu vad rostul unor ironii legate de pasiunea pentru dacii model vechi.Cred de asemenea ca optiunea de a restaura si a ingriji o 1300 sau 1100 este o optiune personala a fiecaruia si de aceea trebuie respectata. This post has been edited by Motreanu Sorin: 28 Sep 2008, 14:43 |
--------------------
-
-
--
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Daca au ajuns rau, e din neglijenta sau indiferenta . Dacia a fost si va mai fi, VACA SARACULUI. Suporta si rezista la solicitarile gospodaresti. Cine poa' sa spuna ca se duce sa incarce tubul de oxigen, ca pune compresorul de vopsit in portbagaj, ca transporta recamierul pe plafon, ca da intr-o groapa din asfalt si tot isi continua drumul, cu alta masina , decat DACIA? Sa va arat masina care a carat cu remorca balastru din garla , 35 de saci de ciment ( mai mult de-o tona jumate) la un transport, si a facut o casa (nu casuta):
Attached thumbnail(s) 21072008121.jpg ( Size: 214.59k ) Number of downloads: 372 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ce a spus userul v_razvan_c, n-a spus cu rautate probabil.
In schimb trebuie sa recunoasteti toti ca pana la urma orice Dacie cu tablaria neingrijita, fara ulei bagat prin praguri, vaselina in usi si asa mai departe, incepe sa fie mancata bine de tot de rugina. Daca o frantuzoaica, datorita tablei de calitate poate ar fi tinut 10-15 ani fara chestiile astea, am vazut in service masina din 2000, pe injectie parca, care il loc de cotraaripi pe fata, avea un fel de moloz ruginiu, cam asta mai ramasese din tabla de acolo. Cu siguranta cand vorbim despre Dacii de pe care cade tabla, n-ar trebui sa vorbim despre varsta lor, ci despre modul in care au fost ingrijite. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
frate eu am respect pentru orice masina marca DACIA pana in nova, si respect pentru proprietarii de 1100, 1300, 1310, 1400, 1410 hai si papucari
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Da' cu Nova ce-ai?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Paca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 1 August 07 ![]() |
probabil de la nova incolo,intretinerea a devenit mult mai facila.
|
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
HIV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 14 September 08 From: Cluj Napoca ![]() |
Ii dau dreptate lui PH 06 BOA , Dacia cu siguranta a ajutat enorm la modernizarea si bunul trai al romanului . Tin minte cum cara muma`mea cand eram mic cate 6-7 saci de cartofi pe batranica ei din `88 . Se lasa biata masina de aproape atingea solul , dar niciodata n-a "zis" ca nu mai poate . Si vrem , nu vrem , cred ca 90% din populatia Romaniei are de adus diferite chestii de la tzara , pentru ca adevaru e ca suntem un neam de agricultori si toti avem cate o ograda undeva langa minunatele noastre orase . Probabil de aceea multa lume pastreaza si o "batranica" in fatza blocului langa "minunatul" Logan sau "Mertzan" . Multa lume lanseaza ironii aiurea despre Daciutze , dar daca ai face cu Reno`u ceea ce faci cu bijuteria , ai ajunge acasa cu masina la pachet . Si din pacate mai e mult pana sa ne permitem sa mergem pana la tzara cu Reno`u !
|
--------------------
Dacia
1310
1986 CJ 06 JBU
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pai unii nu-si permit sa mearga cu "Renou'" pentru ca viseaza sa-l tina cat "batranica", vreo 20 de ani acolo... Masinile se cumpara, se exploateaza(in limitele bunului simt) si apoi se vand. Cine o cumpara uzata stie la ce riscuri se expune.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Paca |
![]()
|
e un umflat la mine in cartier,conduce un clio...tot cartierul ocoleste un sant perpendicular pe aleea din fata blocului,el nu.si doar stie ca iti distruge masina respectivul crater dar parca anumit trece peste el cu viteza.azi spre exemplu a plecat cu familia nu stiu unde...peste 400 de kg in masina caci 150 are numai el..frate am zis ca se rupe masina aia in n bucati.deci e unii care isi permit sa mearga cu reno'ul in oras ca la tara ba chiar mai rau fara sa se gandeasca la valoarea materiala a masinii...oamenii care exploateaza masinile intr-un mod vulgar nu pot fi decat niste tarani ce n'au notiunea banului si eu unul ii desconsider.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
Merced |
![]()
|
N-am zis sa iti bati joc de masina, dar am zis sa n-o tii pana te apuci sa faci r.k.-uri la motoare si alte operatiuni costisitoare...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
jews |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 23 June 07 ![]() |
as vrea si eu sa vad loganu' cum arata peste 10 nu peste 20 de ani
|
--------------------
Dacia
1310L
1998
- PH-09-BVD
|
|
Stefan |
![]()
|
In zilele noastre majoritatea produselor, inclusiv (sau mai ales) masinile se proiecteaza avand la baza http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence. Deci nu prea mai ai cum sa vezi peste 20 de ani Loganul. Nici macar o Kia, sau un Opel.
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
QUOTE(Merced @ 28 Sep 2008, 17:50) N-am zis sa iti bati joc de masina, dar am zis sa n-o tii pana te apuci sa faci r.k.-uri la motoare si alte operatiuni costisitoare... Da, dar ține cont că așteptai ani buni o Dacie 1300 și plăteai pe ea cât plătea un englez pe un Jaguar. Casă aveau aproape toți dar mașină destul de puțini. Normal că odată luată o lăsai moștenire și la a doua generație dacă puteai. Și făceai tot posibilul să poți. This post has been edited by LuluMOB: 28 Sep 2008, 18:57 |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Ba o tii, dar fa-i si ei ce-i trebuie. Am vopsit masini cu gura (cu sufliciul, la un moscvici verde 57 am bagat 900 g de vopsea pe tot ). Am plecat cu el bleo la soacra-mea si m-am intors a doua zi verde. Altii le-au vopsit cu aspiratorul, si-a esit bine, numai sa nu arate rau pe drum. La cum arata masina, iti imaginezi si cu cine ai de-a face.
Trecand cu viteza mare peste un sant (depinde de distanta intre maluri) masina suporta un soc maimic, pentru ca roata nu intra in fundul gropii, datorita amortizorului, care n-are timp sa sa extinda. |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cât se poate de fals. A fost demonstrat de altfel.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Merced |
![]()
|
De acord cu ce ai spus mai devreme MARESK, dar trebuie acum sa se inteleaga ca s-a terminat perioada aia.
Apropo, eu cel putin cu rabla din semnatura trec peste "speed bump-urile" care au inceputa sa impanzeasca orasul la aceeasi viteza cu care circul, 50-60km/h. Intr-o noapte am luat unele cu 80km/h si n-am simtit ca am trecut peste ceva. Daca trec la pas parca troncane mai rau decat la viteza. Bine, alea nu-s gropi... |
--------------------
Ford
Ka
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
si daca treci cu un seat peste alea simti rau de tot ..dasta sunt bune daciile
sa dea salarii mai mari, sa ne luam masini bune oricum...sunt si unele rablagite de te miri cum de mai stau pe roti..si altele vechi de ai zice ca a fost produsa anu asta..... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Paca |
![]()
|
santul respectiv are ca latime aproape diametrul unei roti de 13 14 sa zicem si e destul de adanc deci chiar iti distrugi masina daca treci cu viteza peste el."speed bump-urile" sunt frectie majoritatea,nu deranjeaza nici la 30 nici la 120 nici la mai mult.la ce gropi sunt in iasi pe anumite strazi eu ma amuz cand vad inocentele spinari.
|
--------------------
Dacia
1310
berlina 1997
- IS 91 VIC
|
|
neajiji |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 1 January 07 ![]() |
Dragi colegi forumisti, cei care aveti dacii destul de vechi si nu numai, cei care le ingrijiti si tineti la ele, chiar daca nu sunt cele mai fiabile din lume chiar credeti ca masina dumneavoastra (dacia 13XX) va fi apreciata de catre ceilalti? Spre exemplu in trafic, sa zicem pe un drum scurt in oras, de cate ori va taie calea smecheru din dreapta sau va da flashuri dobitocul din spate care e prea ocupat sa asculte manele in masina lui ca sa mai observe ca e coloana.
Daca veti avea un accident vreodata cat de cat mai grav (lucru ce nu doresc nimanui de aici) chiar credeti ca asigurarea o sa va repare masina si va arata ca noua? Concluzionez prin faptul ca nu exista niciun fel de respect pentru aceasta marca si model de masina si eu m-am resemnat cu aceasta, sper ca intr-o zi cand voi avea un garaj sa pot demara un proiect de a repara si a aduce o dacie 1300 la forma cum a iesit din fabrica. |
--------------------
X
Y
Z
|
|
Merced |
![]()
|
A facut o cunostinta a unei cunostinte accident cu un break din '95 cica. Era facuta zob in spate, si i-au dat aia de la asigurari 1200 de lei s-o faca. Cu 1200 de lei n-o face nici incropita, ca sa nu mai zic ca noua.
Eu feresc cat pot de mult bizonii in rabla mea, desi daca as intra in ei ar fi vina lor(neacordari de prioritate in principiu), insa ma gandesc ca mai bine o duc la tara sa care bunica-meu porumbi cu ea, decat sa-mi dea vreo companie de asigurari valoarea unui bax de suc s-o repar... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
C.C. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 10 April 05 ![]() |
sa-mi zic si io parerea, ca unul care are tot o dacie veche. bine, nu frantuzoaica, dar, veche, oricum.
si eu tin la masinile astea. poate pt. ca le-am condus ani de zile. si mi se par frumoase. insa, la cum se circula in ziua de azi, va sfatueisc sa tineti o astfel de masina doar ca si colectionari. pe bune. si ma iau doar de doua lucruri: viteza si siguranta. odata ca o masina care merge sub 80 la ora cam incurca circulatia in ziua de azi, iar dacia cu 4 viteze merge in croaziera ![]() de-aia zic, daca e sa colectionezi ceva, chiar si un ford t, sau orice, e ok. o tii pt. plimbari, etc.dar nu pt. mii de km, pt. ca pur si simplu nu e sigura, iar daca un prost cu un mertan face o greseala, esti victima sigura. iar ala trece ca prin branza, nici nu stie ca te-a omorat. si nu in ultimul rand, e poluarea. stiu ca poate e rasuflata, dar nimeni nu poate pretinde ca o masina pe carburator, oricat de bine reglata, se poate compara macar cu o masina pe injectie, ca nivel de eficienta si reducere a poluarii. pana la urma, vorba cuiva, trebuie sa recunoastem valoarea a ceea ce este vechi, dar sa folosim cu incredere ceea ce este nou. ca sa mergem inainte. nu? |
--------------------
Renault
Espace IV
2004
- abxxxx scopul NU scuza mijloacele!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th July 2025 - 02:58 |