se merita sa cumpar o solenza second hand?
![]() ![]() ![]() |
se merita sa cumpar o solenza second hand?
AR-18-MOS |
![]()
|
||
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
||
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|||
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
daca tot au zis iei ca solenza e prea buna pe langa frigider cum faceti cu franele alea?
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
bogdane scuza-ma ca iti spun dar frinele de la SLZ sint mai bune decit cele de logan ,incercate de mine pun frina la politia circulatiei si ma opresc la spitalul militar:)))))))) scuze dar loganul,cazanul si frigiderul este cea mai proasta si urita masina.scuze daca te-am jignit dar tu ai ales varianta cu masina noua si la bani putini.bravo tie si multi km cu ea si fara evenimente
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
QUOTE(ramsen @ 18 Dec 2008, 23:04) bogdane scuza-ma ca iti spun dar frinele de la SLZ sint mai bune decit cele de logan ,incercate de mine pun frina la politia circulatiei si ma opresc la spitalul militar:)))))))) scuze dar loganul,cazanul si frigiderul este cea mai proasta si urita masina.scuze daca te-am jignit dar tu ai ales varianta cu masina noua si la bani putini.bravo tie si multi km cu ea si fara evenimente ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daca tu zici ca abs ala e in plus , mie imi plac franele alea de la solenza ca au ceva in comun cu alea de la 1300 , s-a pastrat traditia. |
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Eu am avut supernova, am logan si am condus destul si solenza. Fiecare poate fi o masina ok...depinde cati bani dai pe ea si cum a fost ingrijita.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
de ce faci discriminari bogdane, dela 1300 sari direct la solenza? cele de 1310 nu sunt bune sau ce?
stooooooooop !!! acum fiecare isi apara masina, amandoua sunt cu + si - uri dar eu le vad asa: solenza - - - 4000 EURO +++ logan ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(mikemaniack @ 18 Dec 2008, 10:52) motor zgomots, fuge de spate pe vreme ploioasa.. consum mare in oras.. zdrangane ca toate cele si am bagat bani in insonorizare dar degeaba..tot e zgomotoasa..tabla proasta... te astept vineri seara ( azi) pa parcul carol sa vedem ce mama lui proces verbal are masina ta. ca a mea este mai tacuta ca un bmw. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Alexu7 @ 18 Dec 2008, 21:21) ramsen, arata bine ![]() incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult solenza, cand vad ce fac astia cu taxa. dar sa fim seriosi, cine mai da 4000 pe o solenza? ![]() 3000-3500, sa arate bine si pana-n 100 000 maxim ! la 3500 acum iti iei o clima cu vreo 40 de mii maxim serios ![]() ben poate a lui mike are vreo herghelie ceva pe acolo... ![]() ![]() |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
phptester |
![]() ![]()
|
![]() Membru sub influenta alcoolului. Group: Members Posts: 54 Joined: 1 December 08 ![]() |
In legatura cu numele postului raspunsul meu este ca nu se merita in nici un caz sa iti iei Solenza. Mai pune ceva bani deoparte si cumpara ceva nou, preferabil sa nu fie Dacia.
Eu am luat o Solenza Scala in vara cu 41K pe ea si bag bani la greu in ea, cel putin in ultimul timp la 2 saptamanii sunt in service, zilele astea face urat ambreiajul deci trebuie schimbat si ala. Masina are acum 45k si de cand am luat-o am bagat peste 2000 ron in ea, inafara de benzina acum daca e sa mai schimb si ambreiajul (alti 1000 ron) stau si mai gandesc ca mai bine inchiriam o masina de banii astia ![]() De condus am condus normal si cu grija, fara sa bruschez. Daca nu poti sa iti iei ceva nou cu banii care ii ai ia mai bine ceva strain, chiar daca ar avea de 3 ori mai multi km decat Solenza. Eu am dat pe a mea 4300 eur dar acum imi este rusine sa cer mai mult de 3000 eur pe ea la ce duma de masina e. Masinile astea sunt mult mult supraevaluate asa ca ai mare grija. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- BC 10 QQQ
|
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(phptester @ 19 Dec 2008, 11:42) In legatura cu numele postului raspunsul meu este ca nu se merita in nici un caz sa iti iei Solenza. Mai pune ceva bani deoparte si cumpara ceva nou, preferabil sa nu fie Dacia. Eu am luat o Solenza Scala in vara cu 41K pe ea si bag bani la greu in ea, cel putin in ultimul timp la 2 saptamanii sunt in service, zilele astea face urat ambreiajul deci trebuie schimbat si ala. Masina are acum 45k si de cand am luat-o am bagat peste 2000 ron in ea, inafara de benzina acum daca e sa mai schimb si ambreiajul (alti 1000 ron) stau si mai gandesc ca mai bine inchiriam o masina de banii astia ![]() De condus am condus normal si cu grija, fara sa bruschez. Daca nu poti sa iti iei ceva nou cu banii care ii ai ia mai bine ceva strain, chiar daca ar avea de 3 ori mai multi km decat Solenza. Eu am dat pe a mea 4300 eur dar acum imi este rusine sa cer mai mult de 3000 eur pe ea la ce duma de masina e. Masinile astea sunt mult mult supraevaluate asa ca ai mare grija. pei tu cand ai cumparat-o nu ai mers si tu cu ea ? sa o testezi ,sa vezi cum merge ? |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
Fata de 1300, 1310 e diferenta destul de mare. Le am pe amandoua dar Solenza vreau sa o dau pentru ca am facut rost de ceva bani pentru un SH strain. Daca intereseaza pe cineva am anunt la Bursa, Solenza Clima 73.000 km 3150 Euro negociabil.
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
daniel8810 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 4 June 07 ![]() |
phptester...cred k tu ai luat una dintre sutele de solenze care sunt rupte in doua..k sunt si de astia o gramada...dar eu am cumparat solenza mea acum 2 ani de zile...avea 29000 de mii de km acum are 64000 si vrea sa spun k inafara de revizii + cateva nimicuri cum ar fi burdufele la planetare, bucsile de la amortizoare spate si de vreo 10 ori bucsile de la bara stabilizatoare...nu am schimbat nimik daca itzi vine sa crezi pana si pivotii, bieletele.. planetarele sunt toate originale...si pot spune ca merge mai bine si e mai liniste in ea decat in multe masini straine aduse din germania...am mai dat eu pe forum ex cu un golf 4 in care iti era frica sa mergi condus de mine..fiecare cu norocul lui...si eu sunt de acord cu faptul ca solenza este o masina reusita ...merita banii...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
phptester |
![]()
|
![]() Membru sub influenta alcoolului. Group: Members Posts: 54 Joined: 1 December 08 ![]() |
QUOTE(abc @ 19 Dec 2008, 11:55) Ba da, am mers si cu mecanic, era totul ok atunci, dar nah intre timp lucrurile s-au mai schimbat, mentionez ca masina nu e rupta si nici nu era rupta, nu tracane, bate etc dar e pacatoasa la consumabile: ambreiaj, saboti, placute de frana etc. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- BC 10 QQQ
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Despre solenza numai de bine...am avut 3 ani jumate solenza si nu am regretat nicio secunda alegerea facuta. Umblat doar la consumabile..atat
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca costa peste 2000 de euro nu merita, si de aia full vorbesc. Sunt multi care o lauda vad ca, si normal ca fac asta ca li se pare supermasina in comparatia cu Dacia 1300 din care tocmai sau dat jos, dar pe astia ii sfatuiesc sa se suie intr-o masina mai rasarita, si o saltul o sa li se para de 3 ori mai mare ca de la 1300 la Solenza.
In conditiile actuale, 3000 de euro cat se cere pe o SLZ full si boboc mi se pare exagerat, poate la anul va ajunge sub 2000 de euro, si atunci merita sa-ti iei Solenza(daca ai dacia 1300) |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
abc |
![]()
|
QUOTE(phptester @ 19 Dec 2008, 13:27) Ba da, am mers si cu mecanic, era totul ok atunci, dar nah intre timp lucrurile s-au mai schimbat, mentionez ca masina nu e rupta si nici nu era rupta, nu tracane, bate etc dar e pacatoasa la consumabile: ambreiaj, saboti, placute de frana etc. pei si tu vrei sa o iei buna si sa tina cat vrei tu ?....astea sunt "mizilic" sincer acum |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
QUOTE(argon @ 19 Dec 2008, 13:55) Daca costa peste 2000 de euro nu merita, si de aia full vorbesc. Sunt multi care o lauda vad ca, si normal ca fac asta ca li se pare supermasina in comparatia cu Dacia 1300 din care tocmai sau [COLOR=red]dat jos, dar pe astia ii sfatuiesc sa se suie intr-o masina mai rasarita, si o saltul o sa li se para de 3 ori mai mare ca de la 1300 la Solenza. In conditiile actuale, 3000 de euro cat se cere pe o SLZ full si boboc mi se pare exagerat, poate la anul va ajunge sub 2000 de euro, si atunci merita sa-ti iei Solenza(daca ai dacia 1300) In mod normal inainte de a-ti da cu parerea pe aici ar trebuie sa cauti o carte de gramatica....de clasa a 3-a nu mai mult....hai ca sigur te descurci....si apoi ne povestesti si despre diferentele dintre o solenza si o dacie 1300....... This post has been edited by guliver: 19 Dec 2008, 14:13 |
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cand n-ai argumente te legi de toate nimicurile, obiceiuri romanesti. Diferenta intre 1300 si Solenza ar fi 12 ani, ca unii au impresia conform careia proiectul dupa care e facuta SLZ e mai nou de 1981. Nu stiu cum pot unii afirma ca o masina gandita in anii 80 e mai buna decat una din 2003-2004 (Loganul), ca tot aici am citit si cugetarea asta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
abc |
![]()
|
QUOTE(argon @ 19 Dec 2008, 14:15) cand n-ai argumente te legi de toate nimicurile, obiceiuri romanesti. Diferenta intre 1300 si Solenza ar fi 12 ani, ca unii au impresia conform careia proiectul dupa care e facuta SLZ e mai nou de 1981. Nu stiu cum pot unii afirma ca o masina gandita in anii 80 e mai buna decat una din 2003-2004 (Loganul), ca tot aici am citit si cugetarea asta ![]() ma tie ti-e ciuda ca nu ai solenza ? ![]() ![]() This post has been edited by abc: 19 Dec 2008, 14:23 |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
argon |
![]()
|
Nu, doar ziceam ca nu merita la preturile de acum, 3000+ euro. Nici nu am zis ca e o masina rea, iti faci treaba cu ea, dar sa sustii ca e mai buna ca Loganul e deplasat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 19 Dec 2008, 15:24) Nu, doar ziceam ca nu merita la preturile de acum, 3000+ euro. Nici nu am zis ca e o masina rea, iti faci treaba cu ea, dar sa sustii ca e mai buna ca Loganul e deplasat. in multe privinte este chiar mai buna ca loganul. o spun multi dintre prietenii mei care au logan , chiar si patroni de service-uri. a auzit cineva ca au chemat solenza la fabrica pentru reparatii minore asa cum au facut cu loganul? ai dezechipat vreodata un logan? sa vezi ce "bine " este lucrat? ai constatat ce "stabil" este pe drum la viteze mai mari de 130 ? ai constatat ce urla vijelia pe la usi la viteze mari? ai stat in logan diesel mergand la ralanti? eu nu spun ca nu este o masina buna pentru romani , dar macar forma puteau s-o faca mai acatarii, ca tot au facut matritele de la zero. sa nu mai vb de costurile intretinerii comparativ cu solenza. fiecare masina are si plusuri si minusuri. sincer eu nu cred ca un logan merita 10000 de euro. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(benkenobi @ 19 Dec 2008, 15:48) Nu, pentru ca pe vremea cand se facea Solenza se facea si Dacia berlina, ai auzit de Dacia 1310 sa fie chemata inapoi la fabrica?! erau alte vremuri, alte conceptii, cu Logan uzina Dacia a intrat in randul lumii, multi alti mari producatori au chemat masini inapoi, asta este de laudat, la Solenza mergea si asa. Pe de alta parte Loganul a fost un concept nou, si la inceput e de asteptat sa nu fie totul perfect, Solenza cum spuneam e un concept din 1981 si imbunatatit(in mare la designul exterior) pe parcurs, mai pe genunchi cum s-a putut, totusi uzat moral. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
phptester |
![]()
|
QUOTE(benkenobi @ 19 Dec 2008, 14:48) Nici eu nu cred ca Loganul e masina de 10000 de euro poate 7000 in varianta full si 5000 in varianta cheala. In schimb loganul e o masina superioara fata de Solenza, parerea mea, mie imi pare rau ca m-am grabit si mi-am luat Solenza acum 4 luni, acum luam Logan (dotari mai putine) la acceasi bani si in acceasi kilometri. Solenza a fost o masina buna la vremea ei si inca mai este pentru cei ce au avut grija de ele. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- BC 10 QQQ
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@argon: Daca spui ca solenza nu merita pretul pe care-l are, zi ce masina straina ar merita cei 3000-3500 de euro. Important e sa fie fiabila si nu foarte scump de intretinut, deci o masina de mers zilnic, nu o masina de placere.
Nu incerc sa starnesc un flame, doar sa-ti aflu parerea. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
argon |
![]()
|
In primul rand, la 1500 maxim 2000 de euro iei Supernova cu aer conditionat si iesi tot acolo, numai ca nu ai servodirectie, in al doilea rand stiu si nu din auzite ca un Cielo sau Espero e mai fiabil, mai confortabil si cel putin la fel de ieftin de intretinut ca o Solenza. Cel putin eu am fost si cu SLZ si cu Espero si nu exista termen de comparatie la tinuta de drum si confort.
Ca straine, gasesti o droaie, dar chiar nu stiu cum iesi cu intretinerea, ca nu am avut experiente, dar din ce am auzit, un Golf 3 se tine mai ieftin ca o Solenza. Daca iei ultima rabla cu 1000 de euro(ca sunt destule G3 la 1000) e una, dar cu 3500 gasesti unul parfum. Opel Astra nu recomand, ca are o boala cu rugina. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
abc |
![]()
|
ce an de fabricatie au cielo si espero ? mai ale ultimu,sunt cazane alea sincer in comparatie cu solenza
|
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
te-ai urcat si tu vreodata intr-un espero?
on-topic.. dintre dsn/slz/etc recomand cielo |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
argon |
![]()
|
Cielo 2004-2005 full option adica 16v cu AC, geamuri electrice fata/spate, servodirectie(pana in 60k km) la 4000 de euro se invarte. Espero nu gasesti decat mai vechi, dar unul intretinut face toti banii.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
deconectat |
![]()
|
Mari diferente intre supernova si solenza nu sunt, dar sa nu uitam ca supernova e deja destul de veche si ca multe au probleme cu rugina.
Cielo mi-a placut si mie, insa consuma destul de mult si e ceva mai scump decat solenza. De espero nu stiu ce sa zic pentru ca nu m-am mai urcat de mult intr-unul. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Cred ca este al n-spelea topic de genul asta, iar in al doilea rand nu stiu care ar fi problema tehnica.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 01:59 |