Despre cauciucuri
![]() ![]() ![]() |
Despre cauciucuri
deeJayOg |
![]()
|
||
![]() Mandru posesor de Solenza...da' vreau altceva Group: Members Posts: 28 Joined: 6 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA Confort
2003 1.4/55kW/75CP
|
|||
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Dintre anvelopele enumerate de tine, eu as merge pe, Pirelli (asta daca si din punct de vedere al pretului se merita). Goodyear GT2 are probleme cu aderenta (din spusele unui conoscut).
Cand am facut si eu "studiul de piata" necesar schimarii anvelopelor, m-a surprins oferta slaba a producatorilor consacrati in gama "165", dar si diferenta mare de pret practicata de comercianti la aceeasi anvelopa ![]() Sfat : da a fuga in Targ la Vitan, iar daca te decizi sa iei de acolo, ai grija ca anvelopa sa fie cat mai "proaspat" produsa. Eu am luat Goodyear Hydragrip de care sunt foarte incantat. This post has been edited by GabyT: 24 Apr 2007, 16:38 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Debica Navigator 2 sunt cam proaste. Era sa o patesc pe ploaie pe serpentinele de la Comarnic-Sinaia, la un moment dat mi-a fugit fata. In acelasi conditii mergeam cu Matadoarele originale (si tocite) si nu am avut nici pe naiba.
|
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce sa aleg intre DUNLOP 195/60 R15 TL SPORT 01 88 H si GOODYEAR 195/60 R15 TL HYDRAGRIP 88 H. Pretul e similar, anvelope de vara , merg cam 10.000 km pe an fara viteze cosmice. Cauciucuri pentru fata, pe spate am Pirelli 6000.
L.E. Si pe mine ma tenteaza profilul de la Dunlop, preturile sunt 245 Dunlop si 250 Goodyear asa ca diferenta e nesemnificativa. Cu Metro nu prea am treaba nu stiu daca am fost de 2 ori in viata mea pe acolo, nu am legitimatie de acces etc. Daca totusi ai informatii despre oferta Metro poate ma poti ajuta cu un pret sa vad daca merita efortul sa caut un prieten cu legitimatie.Merci de raspuns oricum This post has been edited by mauru007: 24 Apr 2007, 19:00 Attached thumbnail(s) dunlop.jpg ( Size: 10.41k ) Number of downloads: 739 Attached image(s) ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Intre cele doua, conform testului publicat in AMS/mai, Goodyear Hydragrip a obtinut un punctaj total mai mare decat Dunlop (in cea mai noua varianta, denumita SP Fast Response) la dimensiunea 205/55 R16, fiind mai bun pe ud (a obtinut cel mai bun rezultat la testul de acvaplanare !), insa mai slab pe asfalt uscat.
Desi am Hydragrip, imi place mai mult profilul de la Dunlop. ![]() Oricum, dimensiunea ta cred ca se gaseste su in Metro, unde daca nu ma insel Hydragip-ul era la oferta... L.E. data viitoare cand voi merge in Metro ma voi uita la pret; de intrat poti sa intri si fara legitimatie (uneori ii apuca pandaliile sa te verifice la intrare, dar zici si tu ca esti cu un prieten care este in magazin... ![]() This post has been edited by GabyT: 25 Apr 2007, 18:32 |
--------------------
Dacia
Solenza
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu vad ca voi deja vorbiti de dimensiuni cam mari asa ca va readuc aminte ca la schimbarea dimensiunii standard trebuie refacuta geometria !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu era vorba de cauciucuri de pus pe solenza
![]() OnTopic: La 34.000 inca mai mai merg matadoarele (acu vreo 10.000 am schimbat unu in urma unei explozii ![]() This post has been edited by Zippy: 25 Apr 2007, 00:44 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
Explozie cu Matador !!! Imi dai emotii . Eu tot Matador am (pe toate rotile) .
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
La 47.000 km Matadoarele originale le mai am doar pe spate . Acum se comporta oribil pe zapada sau ploaie , dar ma salveaza fata . Din 4 cauciucuri unul a facut vre-o 3 pene si unul o galma urata , iar cele 2 inca isi fac treaba bine . Imi pare rau pentru cel de rezerva care este absolut nou , dar cu care nu am ce face ca e pe 13 .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Si la cele 3 pene de care vorbesti n-ai folosit rezerva?
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Explozie cu Matador !!! Imi dai emotii . Eu tot Matador am (pe toate rotile) DA! Si cica astea tubeless nu explodeaza.. ![]() Si au avut toate pene cu caru, unu are ditamai galma trebuie schimbat cat mai repede. Proaste matadoarele! ![]() |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
GabyT |
![]()
|
Explozie poate face orice cauciuc normal (deci nu cele de tipul run-flat) in anumite conditii. Acesta a fost si obiectul unei emisiuni auto (five gear).
Asa ca, grija mare la uzura anvelopei si la presiunea din ea... |
--------------------
Dacia
Solenza
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Corect, sustin si eu ceea ce spune GabyT mai ales partea cu: atentie la presiunea din pneuri. Nu de alta dar am mers pe un drum de ceva timp plin de gropi si imi zgaltaiau toate prin masina de credeam ca se dezmembreaza. Ca apoi sa ma duc la o vulcanizare si sa constat ca am 2,2 atmosfere pe spate decat 2 cum zice in carte. Le-am redus eu presiunea la 2 si ca sa vezi ca nu ma mai zgaltaie asa tare la gropi. Deci...
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
marius_motors |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 24 April 07 ![]() |
eu am matador , pina acum [ 19 200 km ] ma declar pe deplin multumit , depinde si de modul de exploatare al masinii [ parerea mea ]
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 EUROPA
- DB 72 GYM
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
Eu am mers cu matadoarele originale 50.000km si mai mergeau pana la 60.000 fara sa fac nici macar o pana,deci e chestie de noroc si stil de condus.
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
Zippy |
![]()
|
Si ma rog ce ar trebui schimbat in stilul de condus ca sa nu mai fac pene? Ca nu intru intentionat in cuie, nu plec cu scartzuri, nu franez rotile pana la blocare, incerc sa evit toate gropile, nu merg cu viteze peste 120..deci?
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
marius_motors |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 24 April 07 ![]() |
in privinta matadorului ma declar multumit pina acum [ 19 300 km ] , acum depinde si de modul de exploatare al masinii si de stilul de condus al fiecaruia.
oricum vreau sa bag jante din aliaj pe ea si o sa le schimb [ pe timp de vara] . |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 EUROPA
- DB 72 GYM
|
|
GabyT |
![]()
|
Matadoarele le-am schimbat la 60.000 km (3 erau originale, al 4-lea era mai nou cu 10.000 decat ele), si cel putin cele de pe spate erau inca bune... asa ca am fost destul de multumit de ele.
Parerea mea este ca au fost niste cauciucuri medii din punct de vedere al calitatii, rupand aderenta destul de usor pe asfalt uscat (la franari mai energice); pe asfalt ud iti ofera chiar "senzatii tari nebanuite" daca nu le respecti limitele, iar pe zapada, erau super slabe ( sigur, sunt cauciucuri de vara, dar...); sunt destul de rezistente la uzura, insa se putea si mai bine... Recomandarea mea pentru cei care au ajuns la momentul in care trebuie sa le schimbe este sa aleaga unele mai "serioase", chiar daca costa putin mai mult; in schimb, creste capacitatea de franare (destul de slaba la masinile noastre). @ zippy : penele tin in principiu de norocul fiecaruia (eventual combinat cu niste vecini invidiosi), insa depinde si duritatea cauciucului; am avut pe o alta masina niste cauciucuri foarte moi cu care, aproape saptamanal faceam o vizita pe la vulcanizare, desi erau nou-noute ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
deeJayOg |
![]()
|
![]() Mandru posesor de Solenza...da' vreau altceva Group: Members Posts: 28 Joined: 6 September 06 ![]() |
Eu până la urmă am luat Pirelli P3000 Energy. Deocamdată sunt mulțumit. Am scăpat de vibrații in mare parte
![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA Confort
2003 1.4/55kW/75CP
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(b64chr @ 25 Apr 2007, 09:35) Nope ![]() Despre presiunea de 2,2 in loc de 2 sau 2,1 ... voi chiar va faceti probleme ? Pe fata cu cat sunt mai umflate cu atat e mai bine la curbe si la drum lung . ( stabilitate si consum mai mic ) |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
deeJayOg |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
SOLENZA Confort
2003 1.4/55kW/75CP
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
asa e . exista o presiune optima scrisa si pe usa soferului 2.1 daca imi aduc bine aminte. e mult mai rau sa aiba anvelopa o presiune mica pt ca se imbatraneste mult mai tare partea laterala cu armaturile de rezistenta ale ei. La fel la o presiune prea mare se pot rupe, si are si suspensia de suferit.
|
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
catalin06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 15 March 07 From: Arges ![]() |
Se gasesc cauciucuri 165/65 R14 79 T si altele decat Matador ??
|
--------------------
Renault
Megane III
2010
- AG 66 -_-
|
|
deeJayOg |
![]()
|
Absolut. Chiar si un simplu search pe google "anvelope" si pagini din romania... sunt destule...si au tot ce cauti
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA Confort
2003 1.4/55kW/75CP
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Eu am avut si voi mai avea suspensie sport si nu se compara ce simti din acea suspensie cu faptul ca ai umflat cauciucul cu 0,1-0,2 atm mai mult ! Apoi se intampla mai multe accidente si neplaceri de la faptul ca nu le ai umflate destul decat ca le umfli cat trebuie sau putin mai mult , mai ales ca inaltimea cauciucului este din ce in ce mai mica , odata cu viitoarele modele de masini .
This post has been edited by marius80_eugen: 14 May 2007, 12:03 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Cat e indicat sa pastram cauciucurile in timp si nu ca numar de km? Adica sa ai 20.000de km si 5 ani sa zicem.Isi mai fac treaba bine cauciucurile chiar daca au putini km. rulati?
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.451 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Anvelopele imbatranesc. Poti sa ai o anvelopa cu 0km dar sa fie coapta. Nici un producator nu o sa spuna ca anvelopa e buna 2 ani sau 5 ani pentru ca depinde foarte mult de conditiile de pastrare, de cat a stat la soare, etc.
In general, daca anvelopa pare decolorata (nu mai e negrul acela intens) si are mici crapaturi pe flancuri ar trebui schimbata. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Tipul asta zice maxim 6 ani dupa care le arunci. Are chiar un dot code pe pagina care e dinamic si care poate fi folosit pentru a stii cand sa arunci cauciucurile, daca au dot code-ul mai vechi decat cel de acolo, indiferent de starea de uzura.
Sambata am schimbat cauciucurile uzate nici jumatate de pe o SRN cu dot code-ul 4901 si ~29.000Km. Teoretic mai mergeau pana in toamna-iarna, practic talonul era imbatranit rau (se vedeau crapaturi in el) si vineri a trebuit sa le umflu ca sa mai pot merge cu masina, pentru ca pierdeau presiunea tot timpul (asta poate era si de la jantele strambate usor care au trebuit roluite la inlocuirea cauciucurilor, desi nu bag mana in foc ca nu era si de la cauciucuri). L.E. @einstein1984 : am observat ca la unele cauciucuri mai noi culoarea lor este usor maronie si nu negru intens. Se poate sa fie si de la spuma activa din spalatorii sau sa fie de la compozitia lor? (ex. Michelin ENERGY E3A) This post has been edited by madhorsefuzzy: 17 May 2007, 14:15 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.451 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E posibil sa fie compozitia de vina, anvelopele nu se mai fac demult cu negru de fum ci cu silicati (deh, poluarea). Anvelopa aruncata de tine era fabricata la sfarsitul lui 2001 daca am citit eu bine, deci era buna de aruncat.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Ok, era buna de aruncat pentru ca era crapata pe margini, dar daca arata perfect fara crapaturi cati ani ma puteam baza pe ea?
In afara celor 6 ani din link-ul de mai sus nu mai stiu de alte pareri, opinii argumentate cat de cat. Asa si Money zicea candva ca nu le tine mai mult de 3 ani, chiar daca arata perfect. Mi se pare prea putin 3 ani. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 08:55 |