DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre cauciucuri

beginer_driver
post 26 Aug 2007, 08:41
Post #271

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(beginer_driver @ 20 Aug 2007, 00:14)
Thanks biggrin.gif
Mie mi-a facut impresia asta pt ca pe unde am vazut marci mai de soi ma uitam si eu sa vad daca are pt solnita mea (vreau sa imi iau in curand ca alea de pe spate-s cam tocite si acu vine iarna) si sa stiu la ce bani sunt si alte chestii de genu asta. Si vedeam mai toate combinatiile numai dimensiunile asta de soltina scala (cu jante de aliaj) nu aveau. Se pare ca m-am inselat.

Acu ca am vazut cam ce e.......eu vroiam GoodYear de iarna sau all seasons dar se pare ca n-au (totusi ca atunci cand o sa se apropie iarna or sa bage ca e cam la fel ca si cu cizmele tongue.gif)
Toyo astea sau Marangoni cum sunt? Sa zicem in comparatie cu GoodYear sau in comparatie cu alte marci bune?
*

Deci ce-mi iau?

--------------------
Dacia Solenza Scala - B xx FIN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sonycu
post 28 Aug 2007, 08:31
Post #272

Alpinist de weekend !!

salutare..

asa cum am mai discutat intentionez sa schimb pneurile de pe masina..

am cautat pe la distribuitori si am gasit niste cauciucuri bf goodrich 2 go care arata binisor.. chiar cu o tenta de profil sportiv..

http://www.autoaccesorii.ro/tires.php?lati...or=12&x=11&y=15

acum.. ma intereseaza parerea voastra.. mai ales a celor care au sau au avut la un moment dat acest model de cauciuc..

cu stima.. cristi

ps. dimensiunile sunt aceleasi ca in talon.. ma tenteaza foarte mult sa imi pun pneuri mai mari dar unii zic ca nu ating altii cum sa nu pui ca ating etc etc.. nu stiu ce sa mai cred..

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
teryro
post 28 Aug 2007, 17:02
Post #273

Membru incepator

beginer_driver eu iti recomand ceva all season, iar ca marci Debica/Sava sau Verdenstein (cum naiba s-o scrie, dar sunt bune). Orice altceva sunt bani aruncati, Solenta nu are ABS, deci zic eu pui cauciucuri peste ce poate restul sistemului de franare.
sonycu nu arunca banii. Cu cat dai tu pe un cauciuc eu mi-am luat 2...acum nu zic ca diferenta nu se cunoaste.... dar nu pe Solenza, ci pe cele cu ABS sau ESP...Daca iti pui cauciucuri mai mari nu vei lua ITPul plus ca cel caruia ii vei vinde masina te va blestema cand o sa il respinga la RAR.

--------------------
Dacia Solenza aug 2004 Europa cu AC
Prima mea masina Solenza EUROPA cu A/C si imbunatatiri
+
sonycu
post 29 Aug 2007, 08:17
Post #274

Alpinist de weekend !!

hm.. iti multumesc pentru sfaturi.. dar prefer sa dau cu 100 de ron mai mult si sa achizitionez un cauciuc mai bun..

cat despre dimensiunile cauciucului nu sunt inca convins ce sa fac, cred totusi ca o sa raman la dimensiunile trecute in talon..

bafta

--------------------
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
cris.g
post 30 Aug 2007, 12:25
Post #275

Member

QUOTE(teryro @ 28 Aug 2007, 17:02)
[...] Orice altceva sunt bani aruncati, Solenta nu are ABS, deci zic eu pui cauciucuri peste ce poate restul sistemului de franare.

Pai, mi se pare ca tocmai, neavand ABS ar trebui sa faci totul sa maresti aderenta masinii (in cazul asta la franare), nu? ABS-ul intra atunci cand roata se blocheaza, iar roata se blocheaza in primul rand datorita lipsei de aderenta dintre anvelopa si suprafata de rulare. Daca aderenta (dintre anvelope si suprafata de rulare) ar fi atat de mare incat sistemul de franare sa nu poata bloca roata, nici n-ar mai fi nevoie de ABS... In plus, o anvelopa buna se cunoaste si la stabilitatea in curbe, si la confortul rularii, zgomotul produs la rulare... nu doar la franare.

--------------------
VW / Peugeot Golf 7 / 207 GTI / 1.4 HDI
Ex - Solenza Scala
+
sonycu
post 30 Aug 2007, 13:07
Post #276

Alpinist de weekend !!

QUOTE(cris.g @ 30 Aug 2007, 12:25)
Pai, mi se pare ca tocmai, neavand ABS ar trebui sa faci totul sa maresti aderenta masinii (in cazul asta la franare), nu? ABS-ul intra atunci cand roata se blocheaza, iar roata se blocheaza in primul rand datorita lipsei de aderenta dintre anvelopa si suprafata de rulare. Daca aderenta (dintre anvelope si suprafata de rulare) ar fi atat de mare incat sistemul de franare sa nu poata bloca roata, nici n-ar mai fi nevoie de ABS... In plus, o anvelopa buna se cunoaste si la stabilitatea in curbe, si la confortul rularii, zgomotul produs la rulare... nu doar la franare.
*

exact acelasi lucru vroiam sa il subliniez si eu dar imi era pur si simplu lene sa scriu atat..

multumiri lui cris.g

bafta

--------------------
+
eugeniuz2004
post 3 Sep 2007, 11:15
Post #277

Membru autentic

From: Iasi

revin cu impresiile dupa 6000 km cu Fulda Diadem Linero alergate pe autostrazile Europei.

Au fost bune (judecand dupa banii dati pe ele) pentru ca si pe ploaie si pe uscat si-au facut treaba. Uzura este vizibila dar cred ca pana la 20.000 km vor merge (si atunci le schimb ca sunt ieftine).

Zgomotul de rulare nu a fost mai mare decat cel al motorului turat si cel dat de vant.

Pentru ca au profil directional au mers excelent pe suprafete acoperite cu apa (si am avut destula / destule)

Asa ca pentru buget redus eu le recomand alaturi de Navigator 2 insa precizez ca dupa 18 - 20 mii km nu mai sunt de utilizat chiar daca profilul este inca adanc pentru ca nu mai au aderenta necesara utilizarii sigure.

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
darius
post 3 Sep 2007, 13:53
Post #278

Membru autentic

From: arad

20.000?pai cun naiba sa se uzeze dupa 20.000?eu am mers cu matadoarele 50.000 si mai mergeau cel putin 10.000 pana la uzura maxima admisa.Acum am firestone si dupa 30.000 abia ca se vede vreo uzura.

--------------------
Seat Cordoba 6L - xx-xx-xxx
+
zmeckeru
post 7 Sep 2007, 10:46
Post #279

Membru

From: Corbeanca, Ilfov

nu am avut timp sa citesc topicul dar ca informatie pot spune asa : pe vechea dacie berlina am avut Firestone F590 165/70/R13...dupa 11 ani inca sunt functionale si au o aderenta excelenta...motiv pentru care mi-am luat si eu acum o saptamana pentru solenza mea...Impresii : aderenta excelenta, fara probleme, merita investitia...le-am ales pentru ca nu am gasit Dunlop la firma respectiva si nu mai aveam timp de asteptat...costuri : 510 RON pentru 4 anvelope + montat + echilibrat + umflat cu azot + valve pe toate rotile smile.gif

--------------------
Renault Megane II 2006 - B 51 FFN
+
bion
post 7 Sep 2007, 14:43
Post #280

Membru autentic

From: TM

11 ani cu aceleasi gume. Cred ca erau coapte . blink.gif E cam periculos. Caauta pe forum a postat cineva mai de mult cam cati ani are o guma calitatile nealterate.

Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
AIX
post 7 Sep 2007, 16:49
Post #281

quite a regular

Parca 4.

--------------------
. . .
+
bion
post 7 Sep 2007, 16:57
Post #282

Membru autentic

Ma gandesc sa vad daca prezervativele care le-am gasit in pod la bunicu` or mai fi bune ca erau facute de Dr. Dunlop unsure.gif

Cu stima bion

--------------------
+
madhorsefuzzy
post 7 Sep 2007, 17:25
Post #283

Membru

Maxim 6 ani.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
bion
post 7 Sep 2007, 17:41
Post #284

Membru autentic

ADAC zice ca umezeala caldura radiatia solara diferiti solventi degradeaza rapid anvelopele.Ele se degradeaza si daca nu sunt rulate. "Nu utilizati anvelope mai vechi de 8 ani"

Cu stima bion

This post has been edited by bion: 7 Sep 2007, 17:41

--------------------
+
TBonu
post 8 Sep 2007, 20:57
Post #285

membru modificat

From: Pitesti sau Bucuresti ?

Stiti cumva vr-un site de unde sa imi cumpar si eu niste anvelope la preturi mai mici???

--------------------
dacia solenza 2004/custom
Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
+
cris.g
post 12 Sep 2007, 14:34
Post #286

Member

Vin si eu cu niste impresii despre anvelopele Barum Bravuris. Pentru cine nu stie, Barum sunt facute sub licenta Continental si sunt produse la Timisoara (pare-mi-se ca se mai fabrica si in alte parti, dar astea luate de mine erau made in .ro). Mentionez ca au fost puse pe un Golf IV, in locul unor Michelin care isi incheiasera "cariera", si sunt complet nemultumit - la franari pierd foarte usor aderenta (intra ABS-ul in functiune), atat pe uscat cat si pe ud, iar masina a pierdut ceva din stabilitate. In plus, suprafata de rulare este mai ingusta cu toate ca dimensiunile sunt aceleasi. Nici nu incape comparatie cu vechile Michelin-uri, chiar daca acestea aveau cauciucul imbatranit, crapat, uzat, etc. Nu ma asteptam la cine stie ce performanta, dar nici sa fie asa dezastru. E drept ca e greu de facut comparatie, dar mi se pare ca Matador de pe Solenza pierd mult mai greu aderenta... Oricum, Barum nu mai pun pe nicio masina nici daca mi le da cineva gratis.

--------------------
Ex - Solenza Scala
+
bion
post 12 Sep 2007, 14:57
Post #287

Membru autentic

Barum e marca de mana a doua la Conti . Toate concernele produc diverse calitati de gume. The best e sub numele firmei mama restul sunt de la firme cumparate de marii rechini sau ca sa nu-si strice renumele cu calitati inf. desi sunt produse in aceleasi uzine pun alte nume .

Cu stima bion

--------------------
+
cris.g
post 12 Sep 2007, 18:24
Post #288

Member

Pai stiam ca sunt mana a doua, nici nu ma asteptam la o calitate / performanta ca la niste anvelope Continental. Spuneam doar ca mi s-au parut foarte proaste... Remarcile mele s-au vrut a fi un feedback pentru respectivele anvelope.
Normal ca acum regret alegerea facuta, mai bine mai puneam niste bani si luam ceva mai calumea. Dar stiam ca Skoda vine din fabrica (sau cel putin venea la un moment dat) echipata cu Barum, si am zis ca n-or pune aia toate porcariile. Cu masina nu se merge sportiv, deci la momentul respectiv am zis ca nu s-ar justifica diferenta de bani. Ei bine... rolleyes.gif

--------------------
Ex - Solenza Scala
+
chriss80
post 4 Oct 2007, 23:31
Post #289

Membru incepator

Debica Navigator...165/r13/70...super...dupa o patanie cu matadoarele(de 40000km)...o pana banala,echilibrare,schimbare roti intre ele si tot tragea dreapta...Cu 2 noi debita navigator pe fata,masina merge super....peste o luna imi pun si pe spate...acum am pe spate...un matador ramas mai bun si roata de rezerva...o montana....
oricum...masina care"cerea" bracaj.acum nu mai cere...smile.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Rapsodie - GL
+
Mad MAX
post 25 Oct 2007, 17:27
Post #290

Membru

Eu am luat pt Nova anvelope Toyo de pe www.anvelope.ro si inca sunt pe masina. Super cauciucuri! Sunt facute in Japonia rolleyes.gif

--------------------
Daewoo Cielo ex NOVA GT - .
Totul pare mare atunci cand esti mic.
+
eugeniuz2004
post 26 Oct 2007, 20:48
Post #291

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(darius @ 3 Sep 2007, 14:53)
20.000?pai cun naiba sa se uzeze dupa 20.000?eu am mers cu matadoarele 50.000 si mai mergeau cel putin 10.000 pana la uzura maxima admisa.Acum am firestone si dupa 30.000 abia ca se vede vreo uzura.
*

Uite ca se uzeaza si mai ales dupa o alergatura pe autostrazi de circa 6000 km se simte enorm.

Ce e drept este ca din pucnct de vedere legal erau inca perfect normale. Dar se simtea prea bine la condus ca nu mai erau ca noi. Si pentru 2,5 milioane de ce sa ma joc? Altele noi si alea scoase bucura pe cineva la o berlina pe undeva pe la tara pe la parinti.

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
david79
post 28 Oct 2007, 11:13
Post #292

Membru autentic

impresii dupa aproape 40.000 km cu Goodyear ntc 5 - 175/65/14, toate 4
cele mai mari plusuri :
- inca nu au ajuns la jumatatea vietii, aproape ca nu e diferenta de uzura intre puntea spate si fata ( nu le-am inversat pana acum )
- zgomot muuult mai mic la rulare fata de prostiile alea de matador
- aderenta bunicica, mai ales pe carosabil ud.

pe namol, mazga in schimb parca sunt din alt film , alea de iarna fac legea.

oricum am cumparat multe cauciucuri pana acum la masinile pe care le-am avut, dar concluzia dupa ce am cumparat unele mai ok e ca se merita sa dai un ban in plus pe calitate. anvelopa e singurul lucru de pe masina in care as investi mai mult.

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
cristi 2007
post 28 Oct 2007, 16:13
Post #293

Membru incepator

a incercat cineva matador MP 58?sunt de iarna

--------------------
dacia solenza scala 2003/scala
+
metrix4you
post 1 Nov 2007, 21:15
Post #294

Pasionat de Solenza

From: Giurgiu

Ce ziceti de Debica Navigator 165/70/13 , all sesons , la doar 100 Ron/ buc , cu montare , echilibrare si incarcare cu azot .
Deocamdata am luat 2 pe fata , dar cred ca o sa le schimb si pe cele de pe spate

--------------------
Dacia Solenza 2003 Rapsodie - Gr-03-EGV
... doar eu si "Solnitza" mea ...
+
benkenobi
post 3 Nov 2007, 21:21
Post #295

benkenobi

From: bucuresti

QUOTE(cristi 2007 @ 28 Oct 2007, 17:13)
a incercat cineva matador MP 58?sunt de iarna
*

nu le recomand. matadoarele fie de vara fie de iarna nu sunt de calitate ridicata. avand in vedere ca anvelopele de iarna le folosesti cel putin 5 ani, este indicat sa cumperi ceva de calitate, daca se poate unidirectionale.
eu am eurotec snowwolf-unidirectionale, marca a concernului continental fabricate in cehia, asta fiind a cincea iarna pe care o traversez cu ele. uzura este undeva la 40% deci le mai pot folosi inca multa vreme.
si este indicat sa montezi pe masina anvelope de iarna pe toate rotile deoarece solenza nu are abs, caz in care se vor bloca si rotile spate.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
Zippy
post 5 Nov 2007, 00:05
Post #296

Membru din 2003

Am schimbat si eu matadoarele dupa 4 ani jumate si 41.000 km cu Dayton 165/70/14. 584 lei toate patru, montare si echilibrare inclus (oferta Carrefour 3+1 anvelopa gratis + montaj si echilibrat gratuit).

De Dayton nu prea am auzit, sunt made in Italy, m-a atras oferta de la carrefour. Par mult mai ok decat vechile matadoare.

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA 2014 - B 97 Z I P ]
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
benkenobi
post 5 Nov 2007, 17:01
Post #297

benkenobi

From: bucuresti

QUOTE(Zippy @ 5 Nov 2007, 01:05)
Am schimbat si eu matadoarele dupa 4 ani jumate si 41.000 km cu Dayton 165/70/14. 584 lei toate patru, montare si echilibrare inclus (oferta Carrefour 3+1 anvelopa gratis + montaj si echilibrat gratuit).

De Dayton nu prea am auzit, sunt made in Italy, m-a atras oferta de la carrefour. Par mult mai ok decat vechile matadoare.
*

daca faci un mic calcul matematic observi ca ai platit 146 lei per bucata. nu este o oferta acceptabila. la acest pret puteai achizitiona ceva mai bun. treaba cu 3+1 gratis este praf in ochi. platesti in pretul a trei anvelope pretul real al celor 4 anvelope. tu vrei sa zici ca 3 anvelope 165/70/13 dayton pot costa 584 lei, adica 195 lei bucata?
mai mergi pe la dealerii de anvelope si cere cva referinte.
nimeni nu este nebun sa-ti dea ceva gratis. la fel facea si sama service, dar era aceeasi manevra financiara.
si nu in ultima instanta, toti dealeri de anvelope fac montaj gratuit si echilibrare.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
negrucvj
post 5 Nov 2007, 18:15
Post #298

Membru

eu am pt vara barum si in primavara as vrea sa le schimb cu altele noi dar nu am gasit prea multe oferte pt 165/65/14. doar barum, sava, debica. Altele?????

--------------------
dacia solenza 2004 scala - b38xxx
+
pskint25
post 6 Nov 2007, 16:20
Post #299

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

pe fizicienilor e un centru nou, cu profil tot ce tine de roata si anvelopa. Au si sh si noi, 2*sh=1 nou orientativ, import germania.
Eu mi-am luat 2 cauciucuri noi pe fata 130 ron/buc continental, iti dau si garantie, foarte multumit exceptand am luat o caramida si s-a taiat. Baietii lucreaza bine, nu e nevoie de ciubuc...

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
Fancyman
post 16 Nov 2007, 15:10
Post #300

Membru autentic

From: Pitesti

A pus cineva pe fata 175/70/R13 ? ceva impresii, atinge pe undeva ......

--------------------
Stepway 1,0Tce Confort/Laureate/Variant
+
32 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st May 2025 - 22:50
Forum Renault