Despre cauciucuri
![]() ![]() ![]() |
Despre cauciucuri
Trofin Liviu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma cum e cu ecovaloarea aia? Si-a primit-o vreo cineva inapoi ? Parca era 10%. Trebuie sa mergi cu cauciucurile vechi tot atunci sau poti veni si alta data?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
am avut pe berlina si solenza noi ,Matador,jalnice...si pe DSN ,Pirelli DE VARA!!mergeam iarna pe zapada cu 50 -60 la ora fara probleme!!extraordinare
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
teryro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 25 February 05 ![]() |
Au in metro oferta Debica Navigator 2 - all seasons la 107 RON ... ma bate gandul sa schimb Matadoarele de pe fata (sunt din fabrica, au 3 ani si 30.000 km, dar rup foarte des aderenta in ultimul timp , si pe umed si pe uscat). Ce parere aveti, e pret bun? Sau sa pun Firestone de vara (tot oferta metro?)
|
--------------------
Dacia
Solenza
aug 2004 Europa cu AC Prima mea masina Solenza EUROPA cu A/C si imbunatatiri
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
CLAR Firestone.
Pe Solenza am avut si eu Matador si le-am pensionat pe la 45.000 KM. Am pus Debice Navigator 2 si nu mi-au placut deloc navigatoarele. Aderenta pe umed e proasta, era sa o musc rau cu ele pe serpentinele de pe DN1 cand era doar un pic umed pe jos, acelasi stil de mers cu Matadoarele nu aveam nimic. Bashca sunt zgomotoase rau, se aude de parca ai rulmentii dusi. Nu le-am testat iarna, dar eu zic ca e mult mai bine ceva doar de vara si separat cauciucuri de iarna. P.S. A nu se intelege ca Matador sunt bune... |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Matador are o mare varietate de pneuri din care mp12 ce este echiparea din fabrica NU reprezinta deloc un virf de gama. Asta inseamna ca un MP42 sau MP61 ar fi foarte bun dar nu prea se gasesc pe la noi.
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
DaSnakepit |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 15 September 06 ![]() |
Ultima achizitie a mea in domeniu de anvelope. 4 bucati Matador MP61 Adhessa de toate sezoanele ( 117RON/buc) . Am facut un drum de 400km cu ele si am observat ca masina e mult mai stabila in viraje si nu se mai rupe aderenta la plecarea de pe loc. Inainte am avut Debica Navigator 2 cu care faceam patinaj artistic la plecarea de pe loc mai ales daca era putin umed. Un alt avantaj la Matador, sunt mai silentioase. Eu zic ca am facut o achizitie buna.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
la vechea berlina am avut Navigator 1 de la Debica (goodyear vector 2) si am fost supermultumit cat am purtat masina cu asa ceva (asa am si dat-o)
insa constat si eu ca Navigator 2 (goodyear vector 3) imi fac mereu zgomot de scartz la plecari de pe loc line (nu mai vorbesc de cele mai in forta) si scartaie enervant de tare si la viraje. Se pare ca nu sunt reusite! Si cred ca voi pune pe ea altceva mai ales ca urmeaza un drum spre occident |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
CONTI ECOCONTACT 3;dupa 40.000km arata ca noi ,aderenta super chiar si iarna.
![]() bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Eu mi-am luat acum o luna cauciucuri Sava Perfecta, 95 RON bucata la Metro, sunt multumit de ele, sa vedem la iarna ce stiu sa faca, tinand cont ca nu am de gand sa investesc in inca 4 jante + cauciucuri de iarna, ca sa le schimb in functie de sezon.
|
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Conti EcoContact sunt bune dar parca prea moi ! Dupa ce se incalzesc scartaie la curbe ... apoi mi se par ca pierd aderenta cam repede pe asfalt uscat . Cu presiunea e o alta poveste .. pentru ca se comporta diferit la presiune diferita cu 0,1 atm. Daca le lasi pe la 1,8 - 1,9 simti ca tragi de masina la demaraj dar nu se simt hopurile . Daca le umfli la 2,1 - 2,2 parca aluneci la franare si in curbe . La 2,5 deja esti iepuras la hopuri , dar incepe sa se comporte mai bine in curbe si la franare .
Concluzie in peste 10.000 km : sunt mai bune decat Matador-urile si infinit mai bune decat Montana . As incerca si alte marci pe viitor , dar ceva mai consacrat in domeniu . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Robert SLZ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Tu faci comparatie intre Continental si Montana ?
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat
2001
- B-XX-YYY
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
"WANLI" a incercat cineva? Mi-a zis tanti de la magazin ca-s facute de Michelin in China.
![]() |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
teryro |
![]()
|
Eu mi-am luat pana la urma Debica Navigator2 din motive financiare (nu am chef sa bag bani in masina asta si sa am 2 seturi de cauciucuri pt vara si iarna). Masina mea a vazut asta iarna doar 7 zile de zapada cat am fost la busteni (am luat si lanturi ca m-am dus cu Matadoarele de vara la munte) asa ca nu renteaza cauciucuri de iarna.
Comparativ cu Matadoarele: 1. Parca mi-am pus servo-directie...se invate volanul fff usor...si in curbe are comportament "jucaus".... poate la asta s-a referit CORBU cand a zis ca a avut probleme cu ele 2. Nu mai pierd adrenta la plecarile de pe loc mai "vioaie" si nici la frane bruste (bine, am calcat-o odata pana la fund, si a franat violent si a scartait putin, dar insesizabil) 3. Nu scartaie in curbe...pe caldura asta, matadoarele scaratiau in curbe (chiar si cu a 2-a) de ziceai ca acum-acum ies de pe sosea... astea sunt tacute 4. Mi-a disparut tremurul din volan...cred ca aveau vreo galma matadoarelel, ca imi tremura usor volanul.... |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
teryro |
![]()
|
Revin cu impresii dupa prima zi de ploaie (astazi a plouat toata ziua in Buc). S-au comportat excelent IN COMPARATIE cu ce aveam inainte (Matadoarele). Nu spun ca sunt cele mai bune pe ploaie, dar fata de ce aveam inainte (acum cateva sapt), la frana sta pe sosea, la accelerari nu rupe aderenta, plus ca ....revin....parca am servodirectie, seinvarte fff usor volanul....sunt "jucause"
|
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
cris.g |
![]()
|
Member Group: Members Posts: 37 Joined: 8 May 07 ![]() |
Eu cred ca depinde si de vechimea cauciucurilor, degeaba au profil adanc daca (virgula) cauciucul este imbatranit. Cand mi-am cumparat masina (in martie a.c.) avea Matador fata / spate, dar erau destul de imbatranite, profilul inca arata ok, dar am decis sa le schimb pe cele de pe fata, si am cumparat tot Matador. Imediat ce le-am schimbat s-a simtit o schimbare majora - aderenta mai buna atat pe asfalt cat si pe uscat, amortizare mai buna la gropi. Momentan sunt multumit de ele, mai ales pentru pretul de achizitie - 110 ron. Ramane sa vad cum se comporta pe zapada, daca o sa avem asa ceva anul asta, si in timp, ~1 an, asta daca va mai fi in posesia mea masinuta atata vreme
![]() |
--------------------
VW / Peugeot
Golf 7 / 207
GTI / 1.4 HDI Ex - Solenza Scala
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
as putea sa fac combinatie de cauciucuri ? dar grupate , sa zicem fata matador , spate debica, binenteles alta amprenta...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
teryro |
![]()
|
eu zic ca da....dar sa nu te gandesti sa pui vara pe fata si iarna pe spate (si sa le schimbi intre ele in functie de sezon)...
|
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
piedone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 9 June 07 From: BUCURESTI / SECTOR 5 ![]() |
RECOMAND cu caldura si incredere marca de anvelope NEXEN(MAde in KOREA).Am 38.000 KM parcursi in toate conditiile+"scarturi" s.a.m.d.Se comporta nemaipomenit de bine si nici zgomotoase nu sunt.Am uitat sa mentionez..sunt produse sub licenta MICHELIN si nu sunt nici f scumpe(am dat 90 RON/buc) fiindca am avut "pile" la importatorul de anvelope
![]() |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001/EUROPA
- B - 03 - T K B
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
pana la urma dupa aproape 19.000 km pe fata cred ca au fost admirabile si Navigator 2 dar pentru ca urmeaza sa plec la Paris am schimbat cu Fulda Diadem Linero. Nu va grabiti ca nu sunt originale nemtesti ci sunt facute probabil in uzina Debica din Polonia (sunt Made in Poland) pentru ca Fulda e parte din GoodYear ca si Debica.
Abia au 120 km pe masina dar merg bine. Zgomotul e mic insa duritatea e mai mare. Pe drum foarte bun sunt excelente ca si confort la volan insa pe drumuri accidentate simti bine de tot in volan si in zguduituri pe unde merg. Pretul acceptabil 115 lei pe bucata. Astept sa vad cum se vor comporta mai departe. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
piedone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 9 June 07 From: BUCURESTI / SECTOR 5 ![]() |
Scuzele mele Klaus,dar,intr-adevar cunosc pe cineva la o firma importatoare de anvelope,dar reducerea de care am beneficiat sa fi fost undeva pe la 27 RON.Asadar,pretul integral al anvelopelor NEXEN,se situeaza undeva pe la 117 RON..max 120 RON.La pretul asta,eu zic ca merita..este o parere.Toate bune!!!
|
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001/EUROPA
- B - 03 - T K B
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Sau la pret de 107 RON poti lua TOYO TYRES care nu cred ca se compara, imi pare foarte rau ca nu mai sunt ca s-au terminat (va dati seama) ca vrusem sa mai iau si pe spate dar...
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(teryro @ 16 Aug 2007, 00:28) eu zic ca da....dar sa nu te gandesti sa pui vara pe fata si iarna pe spate (si sa le schimbi intre ele in functie de sezon)... nu ma gandeam asa, pe fata am matador de vreo 3 luni si ma gandeam sa mai cumpar 2 pt spate dar ceva mai bun. ma gandeam ca o sa difere amprenta si sa nu afecteze intr-un fel... |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
teryro |
![]()
|
Am si eu o intrebare, conteaza la Navigator 2 cum sunt puse rotile (ma refer la sensul de roatie). Stiu ca la cele de ploaie este esential sa le montezi in sesul de rotatie indicat de producator, dar la Debica Nav2 nu am gasit referinte.
Eu am observat ieri ca pe fata am un cauciuc montat intr-un sens si celalalt montat invers (difera amprentele la contactul cu solul). Sa le las asa sau sa le schimb? |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Recunosc ca n-am mai schimbat cauciucurile pana acu deci nu dati cu paru
![]() In afara de ce se tot vorbeste pe aici nu mai sunt si alte modele ca sa se potriveasca? Adica daca nu vreau Matador, navigator si ce s-a mai vb pe aici nu exista altceva???? Intreb asta pt ca m-am tot uitat la alte firme mai de doamne ajuta ca sa zic asa si se pare ca nu au ce-mi trebuie mie (165/65 R14). Astia de la Pirelli si altii nu stiu sa faca d-astea? This post has been edited by beginer_driver: 18 Aug 2007, 23:51 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ba cum sa nu se faca 165-65-14?
Ia uite aici: http://www.autoaccesorii.ro/tires.php?lati...ator=0&x=15&y=8 ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Thanks
![]() Mie mi-a facut impresia asta pt ca pe unde am vazut marci mai de soi ma uitam si eu sa vad daca are pt solnita mea (vreau sa imi iau in curand ca alea de pe spate-s cam tocite si acu vine iarna) si sa stiu la ce bani sunt si alte chestii de genu asta. Si vedeam mai toate combinatiile numai dimensiunile asta de soltina scala (cu jante de aliaj) nu aveau. Se pare ca m-am inselat. Acu ca am vazut cam ce e.......eu vroiam GoodYear de iarna sau all seasons dar se pare ca n-au (totusi ca atunci cand o sa se apropie iarna or sa bage ca e cam la fel ca si cu cizmele ![]() Toyo astea sau Marangoni cum sunt? Sa zicem in comparatie cu GoodYear sau in comparatie cu alte marci bune? |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
teryro |
![]()
|
nu stie nimeni daca afecteaza tinuta de drum faptul ca un cauciuc are un sens de roatie iar celalat a fost pus invers (2 cauciucuri puse pe fata, ambele puse altfel)?
|
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Diferenta o vei simti de obicei la franare pe carosabil umed. Pe uscat nu se simte asa tare.
Eu zic sa mergi la vulcanizare si sa repari greseala. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 23:25 |