DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre cauciucuri

wind
post 5 May 2008, 13:05
Post #361

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

Am nevoie de 2 anvelope de vara. 400 ron suma maxima alocata. Ce sa aleg ?
As ramane pe Michelin.
(preturile includ montaj)

VREDESTEIN T-Trac 2Si -
186.74 RON

CONTINENTAL ECO CONTACT 3
Pret: 186 RON

MICHELIN ENERGY SAVER GRNX
Pret: 186.71 RON

PIRELLI P 3000 ENERGY
Pret: 174 RON

This post has been edited by iulian222x: 5 May 2008, 13:31

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
benkenobi
post 5 May 2008, 18:15
Post #362

benkenobi

QUOTE(marius80_eugen @ 21 Apr 2008, 17:29)
Acel coeficient de franare ... este de fapt de frecare , dar fiind mai moi , aluneca mai mult si de acolo senzatia ca-ti fuge spatele . Oricum daca le mai lasi 2-3 luni nu le mai poti folosi la iarna ca bune pt ca vor fi si consumate si intarite la iarna .
*

deci daca anvelopele sunt mai moi aluneca mai mult. radmasa.gif
stau si ma intreb de ce nu-i inveti lucrul asta si pe cei din formula 1 sau moto gp, ca dobitocii aia aleg anvelope cat mai moi pentru o aderenta cat mai mare.
poate te aud aia si te racoleaza.

"vor fi intarite la iarna" -de ce s-ar intari anvelopele alea ? isi schimba cumva compozitia ( cantitatea de siliciu care genereaza duritatea anvelopei )/
radmasa.gif

5 May 2008, 19:26:
[quote=marius80_eugen,27 Mar 2008, 02:12]
Si eu le-am schimbat si mi-am luat BFGoodrige V Profiler , de vara , 175/65/14 , sunt extraordinare si la directie si la franare si la demaraj , ca sa nu mai vb de look , care face masina mai sport , mai agresiva putintel blush.gif ( o Scufita agresiva happy.gif ) . Auzisem la cineva ca nu sunt bune ca firma , dar eu sunt extrem de multumit de ele .

ia mai vezi odata postul tau cu nr. 343 din topicul cauciucuri mai late-sectiunea imbunatatitri solenza
parca aveai alte pareri despre demaraj, franare, consum etc... laugh.gif
incearca sa fii constant in pareri daca sunt bune- si admite mereu opiniile altora atunci cand gresesti. si nu mai sustine mereu ca ai dreptate

This post has been edited by benkenobi: 5 May 2008, 18:26

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
marius80_eugen
post 6 May 2008, 13:31
Post #363

Membru autentic

From: Bucuresti

1. hai sa facem o plecare de pe loc in forta o data cu cauciucuri de iarna si o data cu cauciucuri de vara , asta acum , vara si apoi vedem care sunt mai bune si "nu aluneca" !

2. In F1 cauciucurile sunt de VARA si mai bine spus slick-uri cu o compozitie a materialului de o mie de feluri , optimizate pentru pista pe care vor fi folosite . Anvelopele de pe pistele de F1 sau in orice concurs , fie si liniute si indemanare se INCALZESC prin cateva burn-out-uri pentru a deveni mai moi , dar compozitia lor este tare , de vara , NU de iarna ! Calitatile anvelopelor se schimba odata cu cresterea temperaturii si devin mai aderente la suprafata . Daca vei folosi cauciucuri de iarna , pe o pista vara si le incalzesti exact ca pe cele de vara , slicuri , iti vor ramane pe asfalt jumatate din ele , iar stabilitatea o pierzi f rau cand incep sa se incalzeasca , deoarece anvelopele de iarna sunt facute sa fie folosite la temperaturi numai SUB 7' C , peste aceasta temperatura nimeni nu-ti garanteaza NIMIC , nici ca vor exploda , nici ca se exfoliaza , nici ca apar galme , absolut nimic !

3. anvelopele de iarna se intaresc pana la iarna si nu vor mai avea aceleasi proprietati pentru ca trec prin temperaturi si vor lucra vara in conditii pentru care nu au fost proiectate ! Acelasi lucru se intampla si cu cauciucurile care sunt stocate mai multi ani , pur si simplu isi pierd proprietatile de aderenta , de rulare , de echilibrare .

4. in toate topicurile am scris ce compromisuri am facut in ceea ce am pus pe masina , indiferent ca nu am pus ceva legal sau nu pe masina . Am mai cautat si ieri topicuri prin porumb si nu am gasit nimic prin care sa-mi demonstrezi ca ma contrazic , deci nu am de gand sa o mai fac alta data . Daca tu ai de gand sa cauti , treaba ta , e democratie ! Pentru ce modificari am facut la masina , in prezent , din punctul meu de vedere merita sa renunt la putina putere si consum , pentru castigul de aderenta , stabilitate , castig la franare , de asta folosesc 175/65/14 . In prezent nu voi pune anvelope mai mari de atat , pentru ca masina mea merge bine asa si nu altfel .

P.S. Eu nu sunt interesat de "racolarea" nimanui , dar daca aud ceva ii trimit la tine ca tu lucrezi mai under-cover !

This post has been edited by marius80_eugen: 6 May 2008, 13:34

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Brambus
post 6 May 2008, 13:48
Post #364

member

De acord cu Marius!

--------------------
Renault Megane 2 2007 Megane 2 R26 - B969FEF
+
benkenobi
post 7 May 2008, 19:59
Post #365

benkenobi

total off topic-mr. marius -intreaba-l te rog pe dl vlpvlp06 ( din topicul vreau turometru ) unde l-am dus sa faca o geometrie. intreaba-l ce a vazut acolo si intreaba-l cum am fost primit acolo. si ce anvelope se vand acolo si de cat timp . si intreaba-l si cine sunt eu.
si apoi sa vi sa-mi dai lectii despre anvelope.

--------------------
+
marius80_eugen
post 8 May 2008, 15:47
Post #366

Membru autentic

IAR TE LAUZI ? offtopic !

--------------------
+
wind
post 8 May 2008, 22:37
Post #367

Membru autentic

QUOTE(iulian222x @ 5 May 2008, 14:05)
Am nevoie de 2 anvelope de vara. 400 ron suma maxima alocata. Ce sa aleg ?
As ramane pe Michelin.
(preturile includ montaj)

VREDESTEIN T-Trac 2Si -
186.74 RON

MICHELIN ENERGY SAVER GRNX
Pret: 186.71 RON

PIRELLI P 3000 ENERGY
Pret: 174 RON
*

s-a ales praful si de topicul asta... tot felul de discutii off topic

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
+
Brambus
post 9 May 2008, 17:37
Post #368

member

Parerea mea!

--------------------
+
slider2
post 11 May 2008, 19:37
Post #369

doar membru si atat

eu unul ti-as recomand michelin. masina din semnatura am luat-o la 55000 km (acum 3 ani jumate) si avea cauciuri noi cumparate de 1 luna, toate michelin energy. momentan masina are 125000 km si pe spate inca mai are acele cauciuri, care culmea carne mai au doar ca a imbatranit cauciucul in sine. cele pe fata le-am schimbat la 105000 km, in conditiile in care masina cara in fiecare weekend intre 200 si 500 kg pe o distanta de vreo 200 km si pe timp vara si iarna (nu am folosit alte cauciuri iarna ci tot michelinurile din dotare). din pacate pretul piperat al unui cauciuc pt dimensiunile cu care este echipata masina (185/60/r15) este de peste 3.5 mil. este o dimensiune destul de rar intalnit. as putea monta de logan (185/65/r15) care sunt in jur de 2.5 mil acelasi model, dar e masina tatalui meu si el nu vrea sa schimbe dimensiunea.

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
bion
post 12 May 2008, 10:32
Post #370

Membru autentic

From: TM

Conti eco 3 up.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
wind
post 12 May 2008, 10:51
Post #371

Membru autentic

am rezolvat deja. greu sa mai gasesc 165.65.r14. oferta e destul de slaba, ori gasesti matador , debica mai ieftine ori prea scumpe michelin etc.
am luat michelin energy saver la 191 ron bucata. nu am apucat sa merg cu ele prea mult dar parca merge mai usor volanul pe loc cu tot cu servo.

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
+
marius80_eugen
post 12 May 2008, 15:39
Post #372

Membru autentic

QUOTE(bion @ 12 May 2008, 10:32)
Conti eco 3 up.gif
*

Eu am Continental Eco Contact 175/65/14 pe spate acum si pe fata nu erau ok deloc . Faceau economie , dar in rest ... nu se compara cu alte marci . Cauciucurile ECO , sunt facute in principiu pentru ECOnomie , deci stabilitate , frane , demaraj ... mai putin decat unele sport , eventual profil V . Iarna sunt f instabile , iar pe ploaie sa NU pui frana brusca !
Parerea mea este ca aceste cauciucuri sunt facute in specil pt masinile de oras , gen Matiz ( desi au si marimi mari ) sau pentru alte auto la care se doreste consumul dat de fabricant .
iulian222x - cam mult ai dat ... Erau in targ la Vitan cu 175 ron / buc , daca luai doua .

--------------------
+
wind
post 12 May 2008, 16:56
Post #373

Membru autentic

nu erau ca am cautat acolo prima ora. pretul de 191 e cu montaj echilibrat etc.

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala
+
bion
post 18 May 2008, 12:07
Post #374

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 12 May 2008, 15:39)
Eu am Continental Eco Contact 175/65/14 pe spate acum si pe fata nu erau ok deloc . Faceau economie , dar in rest ... nu se compara cu alte marci . Cauciucurile ECO , sunt facute in principiu pentru ECOnomie , deci stabilitate , frane , demaraj ... mai putin decat unele sport , eventual profil V . Iarna sunt f instabile , iar pe ploaie sa NU pui frana brusca !
Parerea mea este ca aceste cauciucuri sunt facute in specil pt masinile de oras , gen Matiz ( desi au si marimi mari ) sau pentru alte auto la care se doreste consumul dat de fabricant .
iulian222x - cam mult ai dat ... Erau in targ la Vitan cu 175 ron / buc , daca luai doua .
*

eco 3 e recomandat de ADAC cu maximum de puncte la testele ptr. gume de vara in 2008 alaturi de Pirelli, Fulda, Kumho exact la categoria175/65/14 tongue.gif Chestia cu eco se refera la economia de benzina( ceea ce intr-adevar la eco 3 nu prea e valabil). Intre plusuri este comportamentul f. bun pe ploaie tongue.gif
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Somme...urcePageID=8762
V.I.Leni:Invatati ,invatati,invatati icon_mrgreen.gif
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Somme...cePageID=209307

This post has been edited by bion: 18 May 2008, 17:41

--------------------
+
marius80_eugen
post 19 May 2008, 09:02
Post #375

Membru autentic

Nu stiu daca sunt Eco3 sau ce model sunt , dar ale mele , Continental sunt mult mia slabe decat BFGoodrige care le-am luat ultima data . Acum vad in link ca astea au alt profil fata de ale mele .
Eu vad ca in aceste teste sunt si Trayal , Tigar ... care astea la noi sunt petarde rau , vandute ca resapate si ma uit la notele lor si vad ca au note mai bune ca multe marci consacrate . Deci ori esantioanele duse la ei nu sunt cele vandute la noi , ori ... e vb despre altceva . Si nu vad si eu o nota finala ... ca sa stiu totusi care sunt mai bune .

--------------------
+
bion
post 19 May 2008, 10:52
Post #376

Membru autentic

Mai sapa un pic pe acolo si ai sa vezi un tabel cu toatele gumele testate clasificate dupa punctaj afli si cum se face punctajul si.....
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Somme...eID=209307&TL=2
aici cu zuruck si apoi cu weiter sunt puse in ordinea clasificarii.
Testele sunt grupate pe tipodimensiuni asa ca la o anumita dimensiune si sortiment vara iarna etc. poti sa gasesti o firma mare cu rezultate slabe sau invers wink.gif

--------------------
+
marius80_eugen
post 19 May 2008, 16:43
Post #377

Membru autentic

Am vazut , am citit , mi-am stors creierii cu gemrmana lor , am chemat si colegii sa traduca , dar eu tot nu dau crezare faptului ca anumite marci f slbe au rezultate mai bune decat altele consacrate . EU nu cred asta , dar sunt convins ca ei le-au testat f bine si au fost f impartiali , dar asta nu inseamna ca la noi ajung acele anvelope testate de ei si cand vei da 150 ron pe o anvelopa care a fost prima in acele teste , vei fi total multumit de faptul ca nu ai dat 230 ron pe alta anvelopa care a avut la ei in teste rezultate mai slabe . In continuare cred ca anvelopele , ca si consumabilele si multe alte piese , la noi pe piata ajung contra-facute sau cu un grad de calitate inferior celor din tari respectate .

Ca intrebare : ce inseamna garantia la o anvelopa cumparata de la noi ?

--------------------
+
ramsen
post 19 May 2008, 16:55
Post #378

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

salut prieteni.eu am avut pe fata asta iarna trayal si am avut ocazia sau ghinionul sa pun o frina mai brusca (cu putina zapada pe jos )si culmea mia infrinat de nu ma asteptam.deci sint multumit de ele pe timp de iarna.iar acum folosesc matador,mi se par bune tinind cont ca si la cea trecuta tot matador am folosit.cauciucul de iarna trebuie sa fie moale floarea lui nu ca cele de pe logan kormoran care la frina te duci ca sania.bafta

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
marius80_eugen
post 20 May 2008, 14:39
Post #379

Membru autentic

sa inteleg ca in urma unei frane cu efect f bun pentru tine , ar trebui ca toti sa avem incredere in Trayal ??? Cauciucurile se testeaza in multe conditii ...

--------------------
+
Ryco1
post 15 Jun 2008, 18:05
Post #380

Membru autentic

From: Pitesti

Ce cauciucuri se pot folosi la Solenza pentru a mari garda la sol? sad.gif

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
+
einstein1984
post 15 Jun 2008, 21:19
Post #381

fan Dacia

Niciunele in afara de cele trecute in talon.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
marius80_eugen
post 18 Jun 2008, 12:03
Post #382

Membru autentic

Legal NU ai cum sa maresti garda la sol . Ilegal , poti pune 175/65/14 sau 165/70/14 .
Incearca sa schimbi si bucsele de la bara stabilizatoare si vei observa o imbunatatire a trecerii peste obstacole !

--------------------
+
benkenobi
post 18 Jun 2008, 16:47
Post #383

benkenobi

QUOTE(marius80_eugen @ 18 Jun 2008, 13:03)
Legal NU ai cum sa maresti garda la sol . Ilegal , poti pune 175/65/14 sau 165/70/14  .
Incearca sa schimbi si bucsele de la bara stabilizatoare si vei observa o imbunatatire a trecerii peste obstacole !
*

garda la sol se poate mari nu numai din talonul cauciucului. si este legal.
in alta ordine de idei -la ce imbunatatire te referi prin schimbarea bucsilor barii stabilizatoare?

--------------------
+
Brambus
post 19 Jun 2008, 09:39
Post #384

member

Parca modificarea asta a dimensiunilor anvelopei,jantei , fata de datele inscrise in talon era in afara legii. S-a modificat ceva?

--------------------
+
einstein1984
post 19 Jun 2008, 12:06
Post #385

fan Dacia

Ca intrebare : ce inseamna garantia la o anvelopa cumparata de la noi ?

Ca banda de rulare nu se despreinde de anvelopa. Asta insemna la noi si oriunde altundeva.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
marius80_eugen
post 19 Jun 2008, 14:52
Post #386

Membru autentic

QUOTE(benkenobi @ 18 Jun 2008, 16:47)
garda la sol se poate mari nu numai din talonul cauciucului. si este legal.
in alta ordine de idei -la ce imbunatatire te referi prin schimbarea bucsilor barii stabilizatoare?
*

LEGAL nici un fel de diferente ale anvelopelor fata de cele din talon NU sunt scuzate ! Altfel pui ce vrei ... dar nu legal !
Prin schimbarea bucsilor de la bara stabilizatoare masina "sta" mult mai bine pe drum si chiar la abordarea santurilor si a portiunilor dificile .

--------------------
+
benkenobi
post 19 Jun 2008, 16:15
Post #387

benkenobi

QUOTE(marius80_eugen @ 19 Jun 2008, 15:52)
LEGAL nici un fel de diferente ale anvelopelor fata de cele din talon NU sunt scuzate ! Altfel pui ce vrei ... dar nu legal !
Prin schimbarea bucsilor de la bara stabilizatoare masina "sta" mult mai bine pe drum si chiar la abordarea santurilor si a portiunilor dificile .
*

citeste mai atent. legal poti varia garda la sol. si acest lucru se poate face nu numai din echiparea cu alta dimensiune a anvelopelor. acum ai inteles ce am vrut sa spun.
bucsile d ebara stabilizatoare le schimbi tot cu bucsi bara stabilizatoare. se schimba cumva cev ala masina? doar eliminarea zgomotelor neplacute.bucsile alea sunt niste banale silanceblock-uri, nuimic altceva.

--------------------
+
marius80_eugen
post 20 Jun 2008, 15:34
Post #388

Membru autentic

Legal NU poti pune alte marimi decat cele din talon !
165/70/13 NU este mai inalta fizic decat 165/65/14 !

--------------------
+
benkenobi
post 20 Jun 2008, 17:08
Post #389

benkenobi

QUOTE(marius80_eugen @ 20 Jun 2008, 16:34)
Legal NU poti pune alte marimi decat cele din talon !
165/70/13 NU este mai inalta fizic decat 165/65/14 !
*

tu chiar nu stii sa citesti? eu vorbeam despre modificarea garzii la sol fara a schimba anvelopele.

--------------------
+
ramsen
post 21 Jun 2008, 13:35
Post #390

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

salut.benkenobi garda la sol nu o poti modifica cu alte cauciucuri mai mari.in primul rind la SLZ nu poti pune mai mari jante de 14(sau ma rog am vazut ca a pus unul si pe 15 dar oare mai poate pune 5 persoane in masina).deci a mea are jante pe 13 si cauciucuri 165/70 R13 79T MATADOR si arata asa

21 Jun 2008, 13:37:
am 8cm pe fata intre cauciuc si aripa si 10cm pe spate.mentionez ca eu am schimbat arcurile spate si bratele pe fata

This post has been edited by ramsen: 21 Jun 2008, 13:37

Attached thumbnail(s)
poze5_175.jpg ( Size: 605.65k ) Number of downloads: 247

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
32 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 01:16
Forum Renault