DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre cauciucuri

benkenobi
post 26 Oct 2008, 10:00
Post #451

benkenobi

Group: Members
From: bucuresti

QUOTE(marius80_eugen @ 14 Oct 2008, 10:06)
Nu mai dati banii pe MIXTE ca nu-si fac treaba bine in nici o conditie . Pastrati-le pe cele de vara carte le aveti acum , mai luati inca 2 de iarna acum si la anul inca 2 de iarna .
Cele mixte nu se comporta nici ca unele de iarna , la sub 0' C si nici ca unele de vara la peste 30' C !
*

de acord cu marius

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramsen
post 26 Oct 2008, 11:57
Post #452

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

salut
corect cum zice marius.eu mi-am procurat unele pentru iarna si unele pentru vara numai ca mai trebuie sa imi cumpar un set complet de jante.acum am pe cele de vara cu jante KM

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
Adibest
post 19 Nov 2008, 10:19
Post #453

Membru incepator

As dori sa-mi cumpar niste cauciucuri de iarna ca tot veni sezonul..cam cat m-ar duce 4 gume de iarna SH...recomandari ceva?...va multumesc mult!

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 - CONFORT - PH-13-xxx
+
alexandrusiri
post 19 Nov 2008, 14:28
Post #454

Membru autentic

From: iasi

cauta la bursa ca e cineva care vinte asa ceva din import zice el.am vazut acolo ca au cumparat cateva persoane si sunt multumite.anvelope sh parca tre sa cauti.

--------------------
dacia Lodgy 1.5 dci 107 cp 2013 - IS-54-SIR
+
Adibest
post 19 Nov 2008, 18:22
Post #455

Membru incepator

multumesc pentru ajutor....sper sa gasesc!

--------------------
+
Knoxx
post 20 Nov 2008, 15:07
Post #456

Membru incepator

sper sa nu ma bag aiurea...in primavara am luat cauciucuri cred ca 170/75/13 (nu am talonul la mine sa verific:)), cu 110 lei bucata, din pitesti. numele este Marangoni si sunt extraordinar de multumit de ele dupa aproape 4000 de km.

--------------------
Dacia Solenza 2004 Confort - AG 51 LIE
+
SYL
post 21 Nov 2008, 02:05
Post #457

doc

From: IF, Balotesti

...cred ca ai vrut sa zici 175/70/13... wacko.gif

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
mikemaniack
post 21 Nov 2008, 23:51
Post #458

Membru Maniac

From: Bucuresti

am vorbit azi cu un tip si mi-a zis ca se potrives cauciucrile 185/55 R14 pe jante de 14 cu J6.
ce parere aveti? el zice ca daca "inaltimea totala cu tot cu janta a cauciului e cat una normala intra si nu ar fi probleme" . eu am uitat sa il intreb dar cum ramane cu virajele?
acum va intreb si pe voi nu atinge in viraje cauciurile astea?

--------------------
BMW 320D TOURING
EX SOLENZA CLIMA 2004
+
bocanet
post 23 Nov 2008, 00:36
Post #459

Membru incepator

niste recomandari pentru cauciucurile de iarna aveti si pt mine ceva 165 R13

--------------------
dacie berlina 1310 1995
+
Brambus
post 23 Nov 2008, 00:49
Post #460

member

QUOTE(mikemaniack @ 22 Nov 2008, 00:51)
am vorbit azi cu un tip si mi-a zis ca se potrives cauciucrile 185/55 R14 pe jante de 14 cu J6.
ce parere aveti? el zice ca daca "inaltimea totala cu tot cu janta a cauciului e cat una normala intra si nu ar fi probleme" . eu am uitat sa il intreb dar cum ramane cu virajele?
acum va intreb si pe voi nu atinge in viraje cauciurile astea?
*

Nu ating, dar indicat ar fi J 5,5.

--------------------
Renault Megane 2 2007 Megane 2 R26 - B969FEF
+
ramsen
post 23 Nov 2008, 18:23
Post #461

My Solenza

salut
bocanet respecta marimea din talon.eu pentru iarna am pus niste TRAYAL T400 marimea de 165/70/R13 79T se comporta bine inca f bine .parerea mea tu faci cum vrei si pui ce vrei tu.mie astea mi se par bune si la calitatea materialului si la pret.bafta
PS acum vin din urma baieti si iti bag tot felul de prostii prin cap de te fac sa iei unele scumpe.faci ce vrei tu.scuzati-ma colegi dar asa este

--------------------
+
Adibest
post 23 Nov 2008, 23:47
Post #462

Membru incepator

Apropo de cauciucuri cer o recomandare de la cei mai experimentati:
-in lipsa de buget... sunt suficiente 2 cauciucuri de iarna NOI pe fata(cele pe spate raman cele de pe masina -all seasons) + lanturi in dotare.Va multumesc!Astept pareri!

--------------------
+
AG-86-BRS
post 24 Nov 2008, 01:15
Post #463

NIGHT ANGELS CLUB

From: Pitesti

QUOTE(ramsen @ 23 Nov 2008, 18:23)
salut
bocanet respecta marimea din talon.eu pentru iarna am pus niste TRAYAL T400 marimea de 165/70/R13 79T se comporta bine inca f bine .parerea mea tu faci cum vrei si pui ce vrei tu.mie astea mi se par bune si la calitatea materialului si la pret.bafta
PS acum vin din urma baieti si iti bag tot felul de prostii prin cap de te fac sa iei unele scumpe.faci ce vrei tu.scuzati-ma colegi dar asa este
*

ce pret au cele pe care le ai tu ?

--------------------
Renault Laguna 2012 2.0 dCI 4control CVA - AG 26 BRS
[IMG]http://i39.photobucket.com/albums/e184/KillerINC/nightangels-1_zps927f0c0d.jpg[/IMG]
+
SYL
post 24 Nov 2008, 01:41
Post #464

doc

QUOTE(Adibest @ 23 Nov 2008, 23:47)
-in lipsa de buget... sunt suficiente 2 cauciucuri de iarna NOI pe fata(cele pe spate raman cele de pe masina -all seasons) + lanturi in dotare.Va multumesc!Astept pareri!
*

Recomandarea e ca sa ai anvelope de iarna pe toate 4 roti...Daca totusi ai doar 2 anvelope de iarna, acestea se pun pe spate nu pe fata ! Stiu ca marea majoritatea sunt tentati sa le puna pe fata rotie mai bune, dar e bine ca ele sa fie puse pe spate. Explicatia este ca la franare rotile spate sa aibe aderenta cat mai buna, sa nu se blocheze (e mult mai periculos ca la o franare sa se blocheze rotie din spate decat cele din fata); la fel si in curbe, daca nu ai aderenta pe rotie spate...

--------------------
+
psychoo
post 24 Nov 2008, 07:25
Post #465

Membru

From: Timisoara

stau si ma minunez cand vad ce scrieti cu cateva posturi mai sus...ce aveti oare cu cauciucurile mixte? cum adica nu merg?? nu zic ca sunt la fel de performante ca slick`urile vara si nici ca lanturile iarna...dar eu le folosesc de un an si asta este a doua iarna care o prind cu ele, iarna trecuta am urcat in parang la statia meteo cu ele, iar cu un an inainte urcasem cu un oltcit cu cauciucuri de vara (pe ultima portiune am fost nevoit sa pun lanturi pe oltcit).
este o solutie pt low-budget! nu stiu cati schumaheri sunteti pe aici dar asta vara de exemplu pe caldurile din grecia au mers foarte bine si cu 160 la ora si nu au avut greturi si iarna nu am ramas niciodata sa patinez pe undeva sa nu pot sa plec de pe loc sau sa derapez....tine totusi si de sofer.
daca vrei sa intri cu 100 km/h in curbe cand e gheata pe jos ia frate s(h)enile!

si ca sa fiu on topic, eu am debica navigator 2 all seasons 165/70/13 si sunt incantat de ele! la 100 ron bucata nu am ce sa le reprosez!

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
Brambus
post 24 Nov 2008, 08:44
Post #466

member

QUOTE(SYL @ 24 Nov 2008, 02:41)
Recomandarea e ca sa ai anvelope de iarna pe toate 4 roti...Daca totusi ai doar 2 anvelope de iarna, acestea se pun pe spate nu pe fata !  Stiu ca marea majoritatea sunt tentati sa le puna pe fata rotie mai bune, dar e bine ca ele sa fie puse pe spate. Explicatia este ca la franare rotile spate sa aibe aderenta cat mai buna, sa nu se blocheze (e mult mai periculos ca la o franare sa se blocheze rotie din spate decat cele din fata); la fel si in curbe, daca nu ai aderenta pe rotie spate...
*

In cazul Solenza frana spate este actionata de repartitor doar in cazul in care se actioneaza brusc sau masina este incarcata. Parca rolul repartitorului este sa sa repartizeze forta de franare pe roti(punte) in functie de caz. Daca gresesc sa ma contrazica cineva.

--------------------
Renault Megane 2 2007 Megane 2 R26 - B969FEF
+
SYL
post 24 Nov 2008, 19:50
Post #467

doc

Rolul repartitorului este de a da mai multa "puterea de franare" pe rotile spate in cazul in care masina este mai incarcata pe puntea spate, respectiv mai putina "putere de franare" pe rotile spate daca puntea nu e incarcata....Nu e tocmai in teremni stiintifici explicatia, dar sper ca ai inteles ideea. wacko.gif

Referitor la anvelopele allseaseon, acestea sunt bune in tarile cu clima blanda, unde iarna sunt minime in jurul la zero grade, dar la temperaturi de minus 10 - minus 20 grade celsius se intaresc si se comporta la fel ca o anvelopa de vara...

This post has been edited by SYL: 24 Nov 2008, 19:52

--------------------
+
marius80_eugen
post 27 Nov 2008, 23:36
Post #468

Membru autentic

QUOTE(Adibest @ 23 Nov 2008, 23:47)
*

In lipsa de buget poti sa nu mergi cu masina iarna , dar asa cum spui si tu , daca la acest compromis ai ajuns , trebuie sa te descurci cu ce ai .

QUOTE(psychoo @ 24 Nov 2008, 07:25)
si ca sa fiu on topic, eu am debica navigator 2 all seasons 165/70/13 si sunt incantat de ele! la 100 ron bucata nu am ce sa le reprosez!
*

Stii care au fost ultimele cuvinte ale lui Bula cand a plecat la munte iarna ?
" Am allseasons , sunt jmecher si vara si iarna ! " radmasa.gif

Daca vrei sa fii ON topic si sa nu duci lumea in oroare , condidera-te norocos ca nu au fost situatii in care sa te convingi ca nu sunt de ajung cele care le ai si gata . Si eu erama deptul de "doua noi pe fata si gata " , apoi am luat doua de iarna si acum am 4 de iarna . Oare ca m-au dat banii afara din casa mi-am luat ?

In legatura cu lanturile , ei bine ele se pun pe rotile unde este transmisa PUTEREA !

Daca ai DSN , SLZ , LGN , Clio , ... ei bine , pui pe fata , daca ai Bemveu , Mergedes si altele cu tractiune pe spate , pui lanturile pe spate ! Asta puteti sa intrebati la orice firma care se ocupa si are astfel de servicii !
LEGEA LANTULUI de mai sus este spusa ca sa nu o mai dati in barci ca e mai bine pe fata ca ai directie sau pe spate sa nu-ti fuga fundul sau pe laterale ca sta soacra si e grasa , deci pe rotile unde este trasmisa puterea !

Daca e zapada mare / sleauri , nu te salveaza cauciucurile de iarna , ci lanturile , daca e gheata , degeaba ai lanturi , daca nu ai cauciuc moale de iarna care sa adere la suprafata . Daca e dupa ... buget , treci mai intai pe la biserica si apoi pleci in cursa !

Eu in weekendul asta ma pregatesc pt o excursie pe la munte , am 4 de iarna , lanturi prin portbagaj , am sa caut si lopata si in rest , Doamne ajuta sa nu fie nevoie si de altceva in afara de experienta soferului !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Adibest
post 29 Nov 2008, 15:25
Post #469

Membru incepator

pana la urma o sa-mi cumpar 4 noi ....ceva recomandari calitate/pret?va multumesc ptr ajutor

--------------------
+
ramsen
post 29 Nov 2008, 18:51
Post #470

My Solenza

iti cumperi ce doresti tu nu asculta dupa alti ca alea nu sint bune ca celelalte sint bune
ti-am spus iarna folosesc TRAYAL T 400 ,iar vara MATADOR.sint multumit

--------------------
+
bocanet
post 1 Dec 2008, 03:10
Post #471

Membru incepator

eu ma gandeam la debica sau michelin alpin A3 leam gasit la 192 ron michelinu

--------------------
dacie berlina 1310 1995
+
psychoo
post 1 Dec 2008, 08:11
Post #472

Membru

From: Timisoara

QUOTE(marius80_eugen @ 27 Nov 2008, 23:36)

Daca e zapada mare / sleauri , nu te salveaza cauciucurile de iarna , ci lanturile , daca e gheata , degeaba ai lanturi , daca nu ai cauciuc moale de iarna care sa adere la suprafata . Daca e dupa ... buget , treci mai intai pe la biserica si apoi pleci in cursa !

Eu in weekendul asta ma pregatesc pt o excursie pe la munte , am 4 de iarna , lanturi prin portbagaj , am sa caut si lopata si in rest , Doamne ajuta sa nu fie nevoie si de altceva in afara de experienta soferului !
*

uite ca acu` 2 ierni am urcat in parang cu oltcitul cu cauciucuri de vara si lanturi pe rotile din fata si nu m`au scapat lanturile de zapada mare. s`a intamplat sa ma impotmolesc la cativa metri de cabana rotile invartindu`se in aer si masina statea sprijinita pe zapada. nici mama lanturilor nu ma ajutau in cazul ala si totusi oltcitul a fost mult mai inalt decat solenza. in concluzie, solenza nu este masina de urcat muntii inzapeziti (mai ales pe drum neasfaltat plin de bolovani).
lanturile ajuta pe gheata...prima data testeaza, experimenteaza pe urma vorbeste. avand lanturi la acelasi oltcit am luat cu 20 la ora o curba de 90 de grade fiind obisnuit cu aderenta rotilor fata si am ajuns sa fac o pirueta ca m`a furat spatele.
iti garantez ca in anumite conditii poti sa ai cele mai scumpe anvelope de iarna si tot nu pleci de pe loc (de ex rampa si gheata pe carosabil cu zapada peste gheata). ca sa stai linistit te sfatuiesc sa ai lanturile in portbagaj si o sa vezi atunci cum ajuta lanturile pe gheata.
nici nu o sa ma leg de textul " Am allseasons , sunt jmecher si vara si iarna ! ". daca atat te duce capu`...
bafta la urcat muntii si sa nu ai parte de incidente neplacute

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
sharkky
post 1 Dec 2008, 11:02
Post #473

Membru autentic

Eu mi-am achizitiona 4 bucati Marangoni Meteo ESC+ si sunt incredibile, plus ca au zgomotul de rulare foarte mic.
M-au costat 500 lei + 100 lei (demontat cele vechi, montat, presiune cu azot, echilibrat) la Auto Soft Dudesti.

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
Fancyman
post 2 Dec 2008, 14:48
Post #474

Membru autentic

From: Pitesti

Stie cineva daca (si unde) se gasesc "crampoane" pt cauciucuri de iarna ?

--------------------
Stepway 1,0Tce Confort/Laureate/Variant
+
ianacosti
post 2 Dec 2008, 16:37
Post #475

Membru autentic

From: Brasov-Campulung AG

Eu am cauciucurile de vara terminate si nu prea ma bani
de cauciucuri de iarna si la primavara de cauciucuri de vara.

Asa ca acum o sa cumpar acum cauciucuri de vara + lanturi, mai ales
ca merg putin iarna cu masina.

Si o sa ma inchin inainte sa plec la drum. smile.gif

--------------------
DACIA SOLENZA 2005 - BV 78 EDM
SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005
+
benkenobi
post 3 Dec 2008, 11:46
Post #476

benkenobi

QUOTE(Fancyman @ 2 Dec 2008, 15:48)
*

dac vrei clutarea anvelopelor mergi la auto soft pe fundeni. nu recomand acest procedeu pentru circulatia in bucuresti sau pe drumurile patriei noastre cu exceptia pasului tihuta atunci cand ninge.

--------------------
+
einstein1984
post 3 Dec 2008, 13:33
Post #477

fan Dacia

Am impresia ca in romania nu e legala pe drum public circulatia cu anvelope clutate. Oricum, anvelope de iarna cu alveole pentru clute nu prea am mai vazut la vanzare.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
benkenobi
post 3 Dec 2008, 15:51
Post #478

benkenobi

QUOTE(einstein1984 @ 3 Dec 2008, 14:33)
Am impresia ca in romania nu e legala pe drum public circulatia cu anvelope clutate. Oricum, anvelope de iarna cu alveole pentru clute nu prea am mai vazut la vanzare.
*

am eu pe vw de serviciu

3 Dec 2008, 16:53:
neclutate bineinteles. foarte cramponat insa ca sa pot ajunge pe toate coclaurile pe unde am treaba

3 Dec 2008, 16:55:
in privinta legalitatii nu am auzit insa nimic. nici macar astea de iarna nu sunt obligatorii in romania. inca nu suntem europeni 100%

This post has been edited by benkenobi: 3 Dec 2008, 15:55

--------------------
+
RainHawk
post 3 Dec 2008, 16:29
Post #479

Dus cu pluta.

Am luat 4 Vredestein Quatrac 2 (all season) si sa dea dracii in ele de nu ma suiam si pe nametii nametilor asta iarna.

Asta vara puneam frana si lipeam masina de asfalt fara niciun scartait.

150 ron bucata de la importator parca au fost, am scris prin posturi candva. Cumparate 2007, produse 2007. Au deja 25k km si sunt supermultumit de ele.

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
marius80_eugen
post 3 Dec 2008, 17:08
Post #480

Membru autentic

QUOTE(psychoo @ 1 Dec 2008, 08:11)
uite ca acu` 2 ierni am urcat in parang cu oltcitul cu cauciucuri de vara si lanturi pe rotile din fata si nu m`au scapat lanturile de zapada mare. s`a intamplat sa ma impotmolesc la cativa metri de cabana rotile invartindu`se in aer si masina statea sprijinita pe zapada. nici mama lanturilor nu ma ajutau in cazul ala si totusi oltcitul a fost mult mai inalt decat solenza. in concluzie, solenza nu este masina de urcat muntii inzapeziti (mai ales pe drum neasfaltat plin de bolovani).
lanturile ajuta pe gheata...prima data testeaza, experimenteaza pe urma vorbeste. avand lanturi la acelasi oltcit am luat cu 20 la ora o curba de 90 de grade fiind obisnuit cu aderenta rotilor fata si am ajuns sa fac o pirueta ca m`a furat spatele.
iti garantez ca in anumite conditii poti sa ai cele mai scumpe anvelope de iarna si tot nu pleci de pe loc (de ex rampa si gheata pe carosabil cu zapada peste gheata). ca sa stai linistit te sfatuiesc sa ai lanturile in portbagaj si o sa vezi atunci cum ajuta lanturile pe gheata.
nici nu o sa ma leg de textul " Am allseasons , sunt jmecher si vara si iarna ! ". daca atat te duce capu`...
bafta la urcat muntii si sa nu ai parte de incidente neplacute
*

Deci eu spun ca lanturile te salveaza daca ai de mers pe zapada ca te prinde pe undeva si tu spui ca ai urcat cu un Oltcit prin Parang si ai ramas suspendat pe burta , deci concluzia este ca "Solenza nu este masina de urcat in munti , mai ales pe drum neasfaltat plin de bolovani " . Foarte tare !
Eu ma refer la CIRCULAT de la punctul A la B , pe DN si in localitati in care ninge abundent si daca ai de mers pe serpentine si drumuri asfaltate , dar pe care ai avea probleme incaltat doar cu cauciucurile de iarna . Pai unde spui tu nici cu ATV-ul nu urcai bine in acea locatie !

LANTURILE ajuta pe ZAPADA , nu pe gheata , am testat si experimentat deja !
Discutia despre allseasons era in ghilimele ...

Aici vb DESPRE CAUCIUCURI in topicul de SOLENZA si pe mine personal nu ma intereseaza cu ce alte masini ai testat tu , iar discutia despre "cat te duce capul " oare pe tine cat te-a dus de ai urcat cu un Oltcit in Parang si te mai si lauzi cu asta ???

QUOTE(Fancyman @ 2 Dec 2008, 14:48)
*

Si eu am inteles ca nu sunt legale in UE , apoi daca pui , sa NU mergi cu ele pe asfalt !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
32 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 17:54
Forum Renault