DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages « < 18 19 20 21 22 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre cauciucuri

dr_mKe
post 3 Apr 2009, 22:03
Post #571

Membru cu stetoscop

Group: Members
From: Deva

Atentie mare. Pe flancul cauciucului este stantata data fabricatiei in 4 cifre, primele 2 saptamana, urmatoarele 2 anul tongue.gif
Acum ar fi recomandat sai ai grija pe ud daca pe spate ai ramas cu gume mai slabute, in general cand masina descarcata spatele are tendita de blocare mai accentuata la franari puternice wink.gif
Intrebare: de ce nu achizitionati anvelopele din marile lanturi de service-uri pentru roti ? Exista o mica problema cu stocul de gume bune pe 13' pentru ca nu sunt prea cautate dar se aduc in 2-3 zile.
Deci, inca o data, si la topicul asta, sa le folosesti sanatos tongue.gif

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
benkenobi
post 4 Apr 2009, 17:34
Post #572

benkenobi

From: bucuresti

QUOTE(marius80_eugen @ 3 Apr 2009, 21:14)
radmasa.gif Acum ... sincer , tie nu-ti suna ciudat ? Adica stim cu totii ca Angliei i se spune si asa , dar nu e putin cam ciudat si scrisul , si acea stantare a tarii ? Si apoi oriunde scrie UK sau DOAR  " United Kingdom " , fara THE in fata  blink.gif .
Nu sunt carcotas , dar eu nu as baga nici un degetel ramasag ca alea sunt originale .

Uite vezi , trebuia sa ramai fericit si cu acel placebo sa merg singure si ca totul a meritat banii .. acum o sa ai cosmaruri  icon_mrgreen.gif .
*

stii tu ce inseamna sa contrafaci un produs consacrat? ai auzit vreodata de Legea 344 din 2005? stii ce mari sunt sumele cerute in justitie pentru contrafacerea marcii? cine se incumeta sa faca asa ceva cu anvelope michelin?
ca de fiecare data esti gica contra. esti de tot rasul. na, ca am spus-o!
anvelopele alea nu sunt contrafacute. toti marii producatori de anvelope au preluat diverse fabricute mai mici din terte tari si ca atare este mult mai usor sa modifice matritele decat sa faca altele. asa se explica si acel "the united kingdom " pe doua randuri. contrazice-ma cu argumente, daca poti. apoi iti dau eu numere de telefon ale unor mari importatori unde sa suni si sa intrebi daca sunt sau nu contrafacute.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
Fancyman
post 6 Apr 2009, 10:38
Post #573

Membru autentic

From: Pitesti

Ce parere aveti despre gumele facute in Turcia de catre marci "cu renume" ? Mai nou am vazut pe Logan Good Year facute acolo....

--------------------
Stepway 1,0Tce Confort/Laureate/Variant
+
dr_mKe
post 6 Apr 2009, 10:55
Post #574

Membru cu stetoscop

Marca este marca. Daca te referi la "marci" precum Tigar, Trayal si asa mai departe popa.gif

--------------------
+
bnedea
post 6 Apr 2009, 11:33
Post #575

Bogdan

From: Bucuresti

Am fost duminica in Autovit cu un prieten dupa... maruntisuri. CU ocaza asta am trecut si pe la anvelope si am cerut sa vad niste variante de Michelin. Am gasit unele facute in Italia si unele in Polonia. Ambele aveau marcata tara de provenienta in acelasi fel... cu stanta ovala de rigoare (cele "made in Poland" erau pentru autoutilitare). Dupa ce i-am lamurit pe vanzatori de ce ma uit si i-am intrebat daca nu cumva mi-am luat eu teapa cu ale mele, amandoi mi-au confirmat ca anvelopele sunt produse exact acolo unde scrie pe stanta aia.
Data de pe ale mele este iulie 2008.

This post has been edited by bnedea: 6 Apr 2009, 11:35

--------------------
dacia solenza, clima 2004 1.4MPI
Join the dark side, we have cookies!
+
dr_mKe
post 6 Apr 2009, 13:13
Post #576

Membru cu stetoscop

Inca o data intreb. De ce nu ai cumparat anvelopele de la un service specializat ? In principiu ieseai putin mai ieftin.

--------------------
+
maryus73
post 6 Apr 2009, 13:23
Post #577

Membru autentic

From: Constanta

Stie cineva ..cateva Service-uri Specializate pentru cumparare montare si echilibrare.... cauciucuri in Constanta...ca sint interesat.

--------------------
Dacia Solenza 2003/Scala
+
bnedea
post 6 Apr 2009, 15:10
Post #578

Bogdan

Pai le-am cumparat de la un service... aveau si vulcanizare, presiune cu azot si faceau si echilibrari roti. Am luat de aici pentru ca era in drumul meu. De control am intrebat si duminica asta in Autovit - aceleasi cauciucuri erau la 185 lei (eu am platit 186)

This post has been edited by bnedea: 6 Apr 2009, 15:11

--------------------
+
benkenobi
post 6 Apr 2009, 21:01
Post #579

benkenobi

QUOTE(dr_mKe @ 6 Apr 2009, 14:13)
Inca o data intreb. De ce nu ai cumparat anvelopele de la un service specializat ? In principiu ieseai putin mai ieftin.
*

pentru ca majoritatea srrvice-urilor specializate au puncte de lucru si in vitan barzesti. in fapt tot de la ei cumperi.

--------------------
+
dr_mKe
post 6 Apr 2009, 21:33
Post #580

Membru cu stetoscop

Sa inteleg ca montajul si echilibratul au fost incluse in pret ?

--------------------
+
bnedea
post 7 Apr 2009, 07:47
Post #581

Bogdan

La achizitionarea a 4 anvelope montatul, echilibratul si valva erau gratuite. Eu am cumparat doar doua deci am platit echilibratul si valva (10 + 4 lei) pe fiecare roata. Montatul a fost gratut.

--------------------
+
Fancyman
post 7 Apr 2009, 09:24
Post #582

Membru autentic

Continental 175/70/13 made in ro vi se pare scump la 170 roni ?

--------------------
+
slider2
post 7 Apr 2009, 12:17
Post #583

doar membru si atat

nu mi se par scumpe, dar mi se par ca nu se potrivesc la solenza. am si eu 2 unchi cu solenza si din cate stiu eu din cartea masinii si de pe forum dimensiunile pentru solenza sunt 165/70/r13 si 165/65/r14. daca vrei sa pui mai late nu-i problema, doar ca trebuie sa pastrezi diametrul total al rotii, nu doar diametrul jantelor. deci in loc de 165/70/r13 ar trebuie sa mearga 175/65/r13, sau ceva de genul. exista pe net calculatoare pentru dimensiuni anvelope, daca vrei sa-ti schimbi dimensiunile.
daca nu respecti faza cu diametrul, o sa-ti inidice (si mai) eronat vitezometrul, o sa creasca consumul un pic, acceleratia o sa se reduca un pic.

This post has been edited by slider2: 7 Apr 2009, 12:21

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
Fancyman
post 7 Apr 2009, 20:01
Post #584

Membru autentic

Dimensiunea standard nu cred ca e potrivita la Slz si spun asta pt ca masina se balanseaza foarte usor (cred c-au ales dimesiunea asta din ratiuni economice). Am pus iarna asta anvelope de iarna 175/70/13 si pot sa spun ca e mult mai stabila. Cat priveste acceleratia, cred ca se va "infige" mai tare pt ca roata e mai mare. Iar cu consumul, nu ma deranjeaza daca sare putin.

--------------------
+
sapte62
post 7 Apr 2009, 22:16
Post #585

rezervist

Schimbat in Vitan 4 anvelope Debica Navigator 2 165/65/14 (pt Scala) Pret 145 buc., valvele si montatul incluse. Echilibratul a mai costat 60 lei

--------------------
BMW 218i, 2019 - Sandero 1.0 ECO-G, 2021 .
+
dr_mKe
post 7 Apr 2009, 23:00
Post #586

Membru cu stetoscop

Deloc, performantele scad pentru ca raportul final de transmisie este mai mare. Iar la capitolul stabilitate 98% este efect pacebo. Pastrand acelasi procentaj pentru "balon" la 175 ai balon mai mare, deci in nici un caz nu-i mai bine. Eventual te scutura mai putin tongue.gif
Presiunea ti-o verifici macar o data-n luna ?

--------------------
+
Fancyman
post 8 Apr 2009, 07:45
Post #587

Membru autentic

QUOTE(dr_mKe @ 8 Apr 2009, 00:00)
Deloc, performantele scad pentru ca raportul final de transmisie este mai mare. Iar la capitolul stabilitate 98% este efect pacebo. Pastrand acelasi procentaj pentru "balon" la 175 ai balon mai mare, deci in nici un caz nu-i mai bine. Eventual te scutura mai putin  tongue.gif
Presiunea ti-o verifici macar o data-n luna ?
*

Hai sa zic ca ai dreptate cu placebo, dar numai pt faptul ca ma scutura mai putin tot se merita. M-am pacalit acu 3 ani cu Kleber Viaxer 165/70/13 Made in UK care aveau balonul mai mic cu 3 cm fata de Matador (le-am masurat abia dupa ce le-am cumparat ca mi se pareau mai mici fata de matadoarele de pe spate)

--------------------
+
dr_mKe
post 8 Apr 2009, 09:10
Post #588

Membru cu stetoscop

Pentru dimensiunea 165/70/13 toate au balonul idem. 70% din 165 mm mai precis.

--------------------
+
marius80_eugen
post 8 Apr 2009, 22:56
Post #589

Membru autentic

Ben - uite ca m-am interesat in leg cu anvelopele alea si raspunsul cel mai plauzibil a fost urmatorul : anvelopele au fost fabricate in alte state decat UE , iar ca sa le vanda aici fara acele taxe , au fost stantate sau re-stantate ca fiind din "The UK" .
Treaba cu legile ... nu au nici o treaba cu produsele din Romania , mai ales la consumabile !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
benkenobi
post 9 Apr 2009, 15:44
Post #590

benkenobi

QUOTE(marius80_eugen @ 8 Apr 2009, 23:56)
Ben - uite ca m-am interesat in leg cu anvelopele alea si raspunsul cel mai plauzibil a fost urmatorul : anvelopele au fost fabricate in alte state decat UE , iar ca sa le vanda aici fara acele taxe , au fost stantate sau re-stantate ca fiind din "The UK" .
Treaba cu legile ... nu au nici o treaba cu produsele din Romania , mai ales la consumabile !
*

doamne cat de paralel esti cu realitatea. ai ajuns sa vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti ca si cum ai fi "doctor" in materie. si, culmea, imi spui tocmai mie aceste lucruri, care sunt de specialitate.
omule, esti penibil.

--------------------
+
tesio2
post 10 Apr 2009, 10:00
Post #591

Membru incepator

Salut
E o ferta in carrefour la Firestone 165/70/13 1.5 mil...stie cineva daca or fi all season? A mai incercat cineva cauciucurile astea?Multumesc

--------------------
dacia 1310li 2002
+
Ryco1
post 10 Apr 2009, 15:22
Post #592

Membru autentic

Ce cauciucuri se pot folosi pentru a mai salta putin garda la sol ? respekt.gif

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
+
26-Kbe
post 10 Apr 2009, 16:10
Post #593

Membru Dacia Club

"E o ferta in carrefour la Firestone 165/70/13 1.5 mil...stie cineva daca or fi all season? A mai incercat cineva cauciucurile astea?Multumesc
"
Sunt profil de vara si eu vreau sa-mi iau dar nu stiu ce dimensiune sa aleg intre 165/70/r13 si 175/70/r13 au acelas pret .

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
marius80_eugen
post 10 Apr 2009, 16:51
Post #594

Membru autentic

175/70/13 fata de 165/70/13 sunt mai mari , adica mai inalte si mai late putin . Daca le iei marca si profil bun , merita sa pui putin mai late , dar totul depinde de pret .

Eu personal nu recomand all season .

Ben - DACA lucrezi in "domeniu" , si esti de "specialitate , puteai sa spui de la inceput ceva despre ele si sa nu mai faci pe interesantu' dupa alte raspunsuri ale altora , dar tu vrei sa fii agentu' lu' peste care le stie pe toate , ca tu lucrezi in toate domeniile si le stii pe toate .
Eu mi-am spus parerea , adevarata sau gresita si tinand cont de faptul ca nimeni nu cunoaste adevarul despre acele anvelope , iar te arunci la remarci idioate .
Da , sunt penibil , iar tu esti de specialiate . Cu parerea asta sa ramai ! radmasa.gif

This post has been edited by marius80_eugen: 10 Apr 2009, 16:56

--------------------
+
26-Kbe
post 10 Apr 2009, 16:55
Post #595

Membru Dacia Club

Salut
@marius80_eugen sunt la acelas pret ambele
"Sunt profil de vara si eu vreau sa-mi iau dar nu stiu ce dimensiune sa aleg intre 165/70/r13 si 175/70/r13 au acelas pret "

--------------------
Hyundai Accent 2003
Skoda Octavia RS1 / 2009
+
marius80_eugen
post 10 Apr 2009, 16:59
Post #596

Membru autentic

uita-te pe net , cauta un calculator de marimi si vezi cu cat sunt mai mari 175/65/13 decat 165/70/13 .
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
aici calculezi !
Se pare ca este de 2,5% , ceea ce ar fi ok ca diferenta , dar nu uita ca iti scade din eroarea de kilometraj , adica in loc de aproz 8-9% , va fi mai mica .
Sa ai grija si sa nu-ti atinga la protectiile de plastic de la roata si in spate cand ai greutate . Totodata nu uita ca va trebui sa le umfli de fiecare data putin mai mult , astfel incat sa nu faca burta .

--------------------
+
benkenobi
post 10 Apr 2009, 17:24
Post #597

benkenobi

ptr. marius-toma-necredinciosul (sau gica contra).
despre acele anvelope am spus de la inceput ca sunt ok, nefiind contrafacute, deci iata ca bati campii.
doi la mana-cand afirm un lucru il fac in cunostinta de cauza, nu imi exprim pareri "adevarate sau gresite". in meseria mea nu este loc de "pareri gresite" atata timp cat reprezint o uniforma a statului si lucrez cu legile acestei tari. ca atare am fost educat sa vorbesc atat cat trebuie, atunci cand trebuie si numai despre ceeea ce trebuie.
cand am spus ca sunt de specialitate ma refeream tocmai la munca pe care o desfasor.
inca odata afirm- acele anvelope nu sunt contrafacute. cumparati-le linistiti.

<span class='edit'>10 Apr 2009, 18:27:</span>
nu cred ca remarcile mele sunt idioate. ar fi bine sa-ti analizezi proprile postari si sa constati odata pentru totdeauna ca esti luat la misto de majoritatea userilor, tocmai datorita elucubratiilor pe care le debitezi.

This post has been edited by benkenobi: 11 Apr 2009, 00:49

--------------------
+
bnedea
post 14 Apr 2009, 07:26
Post #598

Bogdan

De cand am cumparat acele cauciucuri controversate ma tot uit dupa Michelin Energy pe unde le prind. Am mai vazut prin oras 3 seturi echipate pe masini (inclusiv un set la cumnatul meu - care lucreaza la SERUS (service Renault)). Absolut toate poarta exact acelasi fel de marcaj si incep sa cred ca sunt ceea ce par a fi.
Oricum nimeni nu poate fi 100% sigur in afara de producatori pe care ii invit sa se spuna singuri in acest topic biggrin.gif .
Haideti sa ne dam mana cheers.gif si sa nu ne mai certam pentru niste amarate de gume... care mai devreme sau mai tarziu oricum se inlocuiesc. Mai bine spuneti-mi si mie daca e indicat sa am 165/70/13 pe fatza si 175/65/13 pe spate. Daca este indicat, stiti pe cineva care sa fi avut probleme cu politia din cauza acestor dimensiuni?

This post has been edited by bnedea: 14 Apr 2009, 07:34

--------------------
+
Fancyman
post 14 Apr 2009, 11:10
Post #599

Membru autentic

Cu politia nu cred, dar la ITP se schimba povestea; daca dai peste unul tipicar, ai pus-o ca cica nu bate cu talonu' !

--------------------
+
benkenobi
post 14 Apr 2009, 17:00
Post #600

benkenobi

QUOTE(Fancyman @ 14 Apr 2009, 12:10)
Cu politia nu cred, dar la ITP se schimba povestea; daca dai peste unul tipicar, ai pus-o ca cica nu bate cu talonu' !
*

mai nou in talon nu se mai trece dimensiunea anvelopelor care echipeaza masina.
usor usor se va ajunge sa nu mai intereseze pe nimeni acest aspect, asa cum nu intereseaza nici nuanta culorii.

bnedea-nu stiu de cate ori trebuie sa spun ca anvelopele alea sunt ok ca sa inteleaga toti. vad ca inca ai dubii. am prieten de familie un mare importator de anvelope ( cu service-uri si tot tacamul) si stiu sigur ca anvelopele sunt "adevarate". daca lucrurile nu ar sta asa, as fi primul care as lua masuri.

This post has been edited by benkenobi: 14 Apr 2009, 17:04

--------------------
+
32 Pages « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 03:33
Forum Renault