DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages « < 19 20 21 22 23 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre cauciucuri

marius80_eugen
post 14 Apr 2009, 20:46
Post #601

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(bnedea @ 14 Apr 2009, 07:26)
Mai bine spuneti-mi si mie daca e indicat sa am 165/70/13 pe fatza si 175/65/13 pe spate. Daca este indicat, stiti pe cineva care sa fi avut probleme cu politia din cauza acestor dimensiuni?
*

Eu le-as schimba , adica le-as pune pe cele mai late pe fata , iar pe cele inalte pe spate , dar ... tu stii pe unde si cum mergi , daca o vrei mai ridicata sau nu pe fata .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sebastianu
post 15 Apr 2009, 09:48
Post #602

feel good on weels

buna la toti ... scurt si la obiect ... pe fata cauciucuri SH Continental vara ... 175/65/14 pe solenza... are ceva ... adica ... difera un pic latimea si inaltimea ... afecteaza mult planetarele sau altceva ?
... cu talonu ... numi fac probleme... la itp schimb cu omologate...

--------------------
dacia solenza 2003
+
Banu1974
post 15 Apr 2009, 11:10
Post #603

COSTIN

From: BUCURESTI-CHITILA

QUOTE(Dany @ 23 Jun 2003, 14:01)
Salutare!
De fapt mesajul asta nu ar trebui sa fie aici, ci intr-un topic de genul "piese auto comune" DSN Si Solenza.
Eu am la Solenza niste cauciucuri Matador. Care mi se par de cacao rau. Doua motive: pe fata ai in permanenta senzatia ca sint lasate (poate ca chiar si este asa!), si pe umezeala si iarna aluneca rau ca naiba!
La Dacia Berlina pe care o aveam mai demult (numar B-32-BIT - ce vremuri...) aveam niste cauciucuri Firestone din fabrica. laugh.gif Ei bine, alea sint si acum, dupa 7 ani (!) functionale! Si in plus au o aderenta SUPER, nu se lasa in timp, nu iese aerul prin pori, etc.
De ce comentez pe tema asta? Nu ca sa va fac in ciuda - ci pentru ca in Carrefour au aparut acum cauciucuri Firestone LA PROMOTIE! Aka 34 bucati la pret de 3. Mie mi se pare tentant un set complet de Firestone pe la 4.5 milioane (ale mele sint late). Bineinteles - daca reusesc sa le "marit" pe astea Matador nou-noute pe care le am acum.
Ce parere aveti? Merita?
*

parerea mea,merita.

--------------------
dacia solenza 2003 clima - B-33-SAC
Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
+
i96nds
post 16 Apr 2009, 15:52
Post #604

Stefan

Group: Moderatori

Am si eu acele Firestone - de anul trecut. Le-am folosit deja o vara. Nu mi se par senzationale - sunt OK, ca orice cauciuc facut de o firma cat de cat. Eu cred ca diferentele intre diversele marci sunt de maxim 10%.... deci nu are asa mare importanta ce alegi. Parerea mea... Nu intrati in polemica cu mine, ma refer la gama asta pt masini de om normal, nu la gamele speciale pt scopuri deosebite / curse/ viteze mari etc.

NU le-am folosit si iarna - cand am alt set de gume - deci nu as sti sa le recomand. In general totusi sunt de parere ca e mai bine daca luati doua seturi mai ieftine - pt iarna si vara - decat un set bengos "all seasons" !

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
mikemaniack
post 16 Apr 2009, 16:10
Post #605

Membru Maniac

cel mai bun upgrade de cauciucuri am inteles ca ar fi 185/55 R14 diametrul e aproape la fel cu cel 165/65/14.
dar sunt foarte scumpe ca mi se par ca sunt cauciucri atipice.

16 Apr 2009, 16:21:
pai din calculatorul ala ar merge si urmatoarele variante:
185 55 0.4%
195 55 1.6%
205 50 0.1%
215 50 -1.7%
225 45 0.6%

eu mi-as pune pe ultima daca ar merge smile.gif

cam care ar fi latimea maxima admisibila?

cu 225 latime si cu garda asa mica .. cred ca nu ar mai fi probleme de stabilitate.

This post has been edited by mikemaniack: 16 Apr 2009, 16:21

--------------------
BMW 320D TOURING
EX SOLENZA CLIMA 2004
+
sebastianu
post 19 Apr 2009, 11:28
Post #606

feel good on weels

o parere careva pentru mine ? cu problema de mai sus.Multumesc

--------------------
dacia solenza 2003
+
m_iulian2000
post 19 Apr 2009, 20:35
Post #607

Membru incepator

QUOTE(bnedea @ 14 Apr 2009, 07:26)
De cand am cumparat acele cauciucuri controversate ma tot uit dupa Michelin Energy pe unde le prind. Am mai vazut prin oras 3 seturi echipate pe masini (inclusiv un set la cumnatul meu - care lucreaza la SERUS (service Renault)). Absolut toate poarta exact acelasi fel de marcaj si incep sa cred ca sunt ceea ce par a fi.
Oricum nimeni nu poate fi 100% sigur in afara de producatori pe care ii invit sa se spuna singuri in acest topic  biggrin.gif .
Haideti sa ne dam mana  cheers.gif  si sa nu ne mai certam pentru niste amarate de gume... care mai devreme sau mai tarziu oricum se inlocuiesc. Mai bine spuneti-mi si mie daca e indicat sa am 165/70/13 pe fatza si 175/65/13 pe spate. Daca este indicat, stiti pe cineva care sa fi avut probleme cu politia din cauza acestor dimensiuni?
*

deci acu tre sa uzi si cauciucele ph34r.gif

--------------------
dacia solenza europa / 2005 - **-**-MAN
+
Slick
post 20 Apr 2009, 11:27
Post #608

Membru incepator

Eu mi-am cumparat saptamana trecuta 4 Pirelli p3000. M-am gandit vre-o 2 saptamani pana sa fac alegerea asta, am cautat pe diverse forumuri informatii si am studiat toate testele de pe adac.de . In final alegerea s-a restrans la Continental EcoContact 3, Michelin Energy E3b1 (model vechi, inlocuit actualmente de energy saver care nu sunt disponibile pe 165/70/13) si Pirelli P3000. Am ales p3000 deoarece in toate testele au primit rezultate f. bune si aveau un pret rezonabil (175 ron/ buc). Continentalurile sunt mai performante pe masura ce creste dimensiunea. Costau cu 15 lei mai mult decat pirelli , deci nu era o mare diferenta. Michelinurile sunt fabricate in romania si echipeaza din fabrica loganul si sandero ceea ce m-a cam descurajat. De asemenea au un pret asemanator , toate invartindu-se in jurul valorii de 180 ron / buc.

--------------------
Dacia Solenza 1.4 2004 - xxx
+
Valman
post 20 Apr 2009, 19:29
Post #609

B, C, CE, D

QUOTE(sebastianu @ 19 Apr 2009, 12:28)
o parere careva pentru mine ? cu problema de mai sus.Multumesc
*

Eu n-as face-o. Planetarele stoc vor avea de suferit.
Si asa sunt cum sunt, prefer sa raman la 165/65/14.

This post has been edited by Valman: 20 Apr 2009, 19:31

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
Reckno
post 20 Apr 2009, 20:18
Post #610

Adaug tampiti in lista de warn logs!

185/55/r14 pirelli cele mai bune in V

--------------------
Renault Megane Coupe 2011 - MAG
+
bnedea
post 20 Apr 2009, 23:14
Post #611

Bogdan

heheee... m_iulian2000 ...o sa ud si cauciucele da tre' sa ud si masina ca nu prea ne-am mai intalnit de cand am luat-o blush.gif
Astept sa imi mai faci rost de doua jante sa schimb si cauciucele de pe spate tongue.gif Tot michelin din astea pun!

This post has been edited by bnedea: 20 Apr 2009, 23:14

--------------------
dacia solenza, clima 2004 1.4MPI
Join the dark side, we have cookies!
+
benkenobi
post 21 Apr 2009, 07:37
Post #612

benkenobi

From: bucuresti

QUOTE(Valman @ 20 Apr 2009, 20:29)
Eu n-as face-o. Planetarele stoc vor avea de suferit.
Si asa sunt cum sunt, prefer sa raman la 165/65/14.
*

de ce?
daca ne gandim ca unghiul de rasucire este fi=Mt * l/G * Ip ( unde Mt este momentul de torsiune, l este lungimea bratului ) este cam greu de crezut ca unghiul de rasucire s-a modificat semnificativ din cauza unor 10 mm in plus ( diferenta distantei masurata la jumatatea caii le rulare a unei anvelope 185 fata de una 165).
apoi nu trebuie scapat din vedere ca formula prezentata este valabila pentru o bara incastrat la un capat si libera la celalalt, pe cand planetarele sunt incastrate la ambele capete.
sincer nu vad nimic rau in montarea unor anvelope late. personal am anvelope 185 de multa vreme si planetarele sunt beton.
mai degraba cred ca s-a format un mit in legatura distrugerea planetarelor din cauza unor anvelope late, distrugerea lor fiind cauzata de lipsa vaselinei sau a modului de abordare a virajelor, a driftingurilor facute de baietasii "jmecheri", a burnout-ului facut la parcul carol , a demarajelor in tromba, a franarilor violente in mod repetat, etc.
nu trebuie insa sa uitam avantajele aduse de montarea unor anvelope late.
nu incerc sa conving pe nimeni de nimic iar daca gresesc astept argumente pertinente.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
sebastianu
post 22 Apr 2009, 12:45
Post #613

feel good on weels

Done ... is schimbate deja nu am mai cautat altele .. 175/65/14 raman ... deocamdata multumit...din celelalte ieseai sarma erau uzate neuniform.... urmeaza unghiu de fuga... celelalte vechi.... fac ghivece de flori din ele.

--------------------
dacia solenza 2003
+
Valman
post 22 Apr 2009, 14:29
Post #614

B, C, CE, D

QUOTE(benkenobi @ 21 Apr 2009, 08:37)
de ce?

Ma gandeam ca sunt mai grele.

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
puiu82
post 22 Apr 2009, 15:19
Post #615

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

Off-topic--Costine,te-ai uitat la data mesajului citat de tine???
nedumerire.gif
Bafta!

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
Banu1974
post 22 Apr 2009, 22:34
Post #616

COSTIN

From: BUCURESTI-CHITILA

QUOTE(puiu82 @ 22 Apr 2009, 15:19)
Off-topic--Costine,te-ai uitat la data mesajului citat de tine???
nedumerire.gif
Bafta!
*

nono.gif doh.gif

--------------------
dacia solenza 2003 clima - B-33-SAC
Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
+
shake
post 17 Oct 2009, 11:46
Post #617

Crap

From: Bucuresti , Militari Squad

salut

am citit niste posturi paici de oferte din carrefour cu 3 + 1 gratis + echilibrare gratuita si montaj...

ma rog as vrea sa'mi achizitionez si eu 2 anvelope noi pe fata , de iarna , + o janta ( din tabla ).

stiti de vreo promotie pe undeva? sau magazin ieftin ?

multumesc
Bugetu este undeva la 400 RON

--------------------
D S 2003
Montez kit Xenon (Bucuresti).
+
Iulikk
post 18 Oct 2009, 17:26
Post #618

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

185/65/14 incap pe janta Stella (aia de aluminiu) fara sa atinga?

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
cristio_79
post 18 Oct 2009, 19:35
Post #619

Membru autentic

From: CONSTANTA

Nu, o sa atinga si o sa stea fortate pentru ca jantele acelea sunt de 5,5 latime, adica putin mai inguste.
Daca nu ating cand masina e goala, sigur ating cand o sa ai 1-2 persoane sau ceva in portbagaj.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
kvlr
post 1 Dec 2009, 15:48
Post #620

Membru incepator

Salutare tuturor!
Vin iarna si trebuie sa schimb si eu niste gume... Pentru ca nu prea vreau sa bag fosrte multi bani in ele am zis sa ma orientez spre Debita sau Sava... Intrebarea mea ar fi> Este bine sa pun 2 de iarana pe fata si 2 mixte pe spate? Sau sa ma rezum numai la mixte?
Mentionez ca merg mai mult prin oras dar si in unele zone de munte?
Multumesc in avans pentru raspunsuri...

--------------------
Dacia Super Nova 2002/Clima
+
cristy2008
post 1 Dec 2009, 17:42
Post #621

Membru

From: CALARASI

Ideal ar fi toate patru de iarna dar merge si 2 cu 2, asa am eu si pot spune ca nu am avut probleme.
Spuneti-mi daca pe jantele originale de scala se pot pune cauciucuri 165/70/14, si daca da, influenteaza cu ceva performantele? Merci!

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
crick
post 1 Dec 2009, 23:45
Post #622

Membru autentic

Am vazut la o Scala 165/70/14,o facea un pic mai inalta(bune pentru borduri)nu stiu cum or fi in exploatare.

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - B _____
+
bogdanmardare
post 2 Dec 2009, 10:38
Post #623

Un membru

Am eu anvelope Dayton Winter de 165/70/14 (nu am gasit 165/65/14). Masina pleaca mai greu de pe loc, si sunt mai zgomotoase decat cele de vara. Si consumul este mai mare.

--------------------
Dacia Sandero 2016 0.9 TCe - B 63 ***
+
george_scala_2004
post 2 Dec 2009, 12:07
Post #624

Membru autentic

http://anvelonet.ro/?page=termek&kod=16565R14TSNOWIN

eu din aste mi-am pus si se simte la frinare deocamdata. aderenta mai buna, raspuns mai rapid. la cele de vara trebuia sa ma intrebuintez mai serios.

le-am luat prin mai la un pret super: undeva pe la 130 - 135 bucata cu transport inclus.

--------------------
... ... ...
+
ionelpopa83
post 15 Dec 2009, 11:25
Post #625

dea

- in afara de george_scala_2004 mai este cineva care si-a cumparat anvelope de pe internet ?
- va rog sa postati aici site-urile de unde ati cumparat anvelope, si sa precizati daca sunt seriosi, sau ati avut probleme sau orice alte detalii considerati importante
- eu am gasit un site : http://anvelopesibiu.ro/ care au preturi acceptabile zic eu si care ofera montaj si echilibrat gratis la sediu sau transport gratuit
- site-ul de mai sus comercializeaza anvelope marca GOODRIDE despre care am inteles ca sunt facute in China, iar calitativ sunt in zona Matador, Debita, Sava etc, rog pe cei care au cumparat si utilizeaza aceasta marca sa ne imparataseasca impresii

--------------------
dacia solenza 2005 confort - dea
+
ramsen
post 15 Dec 2009, 21:59
Post #626

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

eu am pe masina MATADOR in Cehia facute...acum Matador se fabrica prin Slovacia parca asa stiu...sint multumit de ele pina acum...si culmea intrai in a 2 iarna cu ele

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
sharkky
post 15 Dec 2009, 22:48
Post #627

Membru autentic

Eu intru in a 2-a iarna cu un set de Marangoni ... Se comporta foarte bine, nu am ce sa le reprosez ...

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
marius80_eugen
post 17 Dec 2009, 01:34
Post #628

Membru autentic

QUOTE(ionelpopa83 @ 15 Dec 2009, 11:25)
- in afara de george_scala_2004 mai este cineva care si-a cumparat anvelope de pe internet ?
- va rog sa postati aici site-urile de unde ati cumparat anvelope, si sa precizati daca sunt seriosi, sau ati avut probleme sau orice alte detalii considerati importante
- eu am gasit un site : http://anvelopesibiu.ro/ care au preturi acceptabile zic eu si care ofera montaj si echilibrat gratis la sediu sau transport gratuit
- site-ul de mai sus comercializeaza anvelope marca GOODRIDE despre care am inteles ca sunt facute in China, iar calitativ sunt in zona Matador, Debita, Sava etc, rog pe cei care au cumparat si utilizeaza aceasta marca sa ne imparataseasca impresii
*

Pana nu le incerci nu ai de unde sa stii cum se comporta . Nu cred ca le vei gasi pe site-uri specilizate cu teste de anvelope . Apoi problema este ca daca vei cumpara , abia peste 3-4 ani poti sa spui daca au fost bune sau nu , nu in primul an , cand orice petarda se comporta acceptabil si culmea este ca , dupa ce vrei sa mai cumperi aceeasi marca/model si DACA vei mai gasi , cu siguranta vor fi mai slabe calitativ decat primele serii .

Uite acum m-am uitat pe site si decat GooRide-urile alea , mai bine Nexen-urile in V ! GoodRide are profil de genul economic , nu fac zgomot , dar nici mare grip nu ai in curbe . NU spun nimic de gheta / noroi , ca sunt praf la altceva decat asfalt ( unde la umezeala o duc bine ) . Intereseaza-te pe net dupa profilele anvelopelor si vezi ce iti doresti de la ele si ce iti pot oferi . Faci abstractie de calitatea cauciucului , ca nu ai de unde sa stii . Totusi , Nexen este o firma mult mai buna . Poate afli cine este in spatele GooRide , ca , daca este o amrca a GoodYear ( ca te poti astepta de la nume ) , asa cum si Continental s-a bagat in spatele multor alte marci ... poate sa fie de bine .
Cauta si tu o firma care sa-ti daca reducere la mai multe bucati !

This post has been edited by marius80_eugen: 17 Dec 2009, 01:41

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
ionelpopa83
post 17 Dec 2009, 20:19
Post #629

dea

- multumesc de sfat Marius , Goodride-urile ma gandeam sa le iau pt jante pe dimensiunea 195/55/R15, dar mai astept un pic pentru ca se pare ca majoritatea distribuitorilor vor primi stocuri noi de anvelope abia anul viitor si atunci oferta va fi mai generoasa (ramane de vazut cu preturile)
- astazi am achizitionat 4 anvelope Dunlop GRASPIC DS-2 de iarna 175/70/13 la pretul de 168 ron / bucata , transpot gratuit iar profilul este cel care se poate vedea in poza atasata
- am observat faptul ca daca se masoara latimea cauciucului cand nu este montat pe janta aceasta este mai mica, ex: la 175, masurat apare 160 mm blink.gif
- se pare ca fata de saptamana trecuta preturile la echilibrare si montaj anvelope s-au dublat wacko.gif , probabil folosesc aparatura noua wink.gif

This post has been edited by ionelpopa83: 17 Dec 2009, 20:25

Attached thumbnail(s)
graspic_ds2__205_.jpg ( Size: 55.38k ) Number of downloads: 1361
pkp_10502.jpg.jpg ( Size: 161.21k ) Number of downloads: 1363

--------------------
dacia solenza 2005 confort - dea
+
Bxeg
post 18 Dec 2009, 18:48
Post #630

Membru incepator

Salut, eu am montat de curand DEBICA 165/70R13 79T TL FRIGO DIR. SF MS si momentan sunt super multumit de cauciucuri, am avut de ales intre Debica si Sava Eskimo S3, sunt o varianta mai low-cost dar isi fac treaba foarte bine.

--------------------
Dacia slz 2003Clima
+
32 Pages « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 12:44
Forum Renault