muci(spuma) in t de la carburator, muci(spuma) in t de la carburator
![]() ![]() ![]() |
muci(spuma) in t de la carburator, muci(spuma) in t de la carburator
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
ehe, good old days,
![]() da sorine, ajuta avansu vacum. una din gaselnitele combinatiei arcului schimbat din capsula si supapa aia e ca nu-ti mai zmuceste masina |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Am pus filtrul ala de oltcit, am curatat teul si furtunele, azi dimineata am gasit iarasi muci in furtunul de pe UIS. Asa ca nici filtrul ala nu te scuteste de muci.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 13 Jan 2009, 07:50) Am pus filtrul ala de oltcit, am curatat teul si furtunele, azi dimineata am gasit iarasi muci in furtunul de pe UIS. Asa ca nici filtrul ala nu te scuteste de muci. Daca nu ma insel ,acel filtru separator are 8 site metalice in interiorul lui si asigurate prin presare de un suport (ma rog ,descrierea ii mai asa si asa .. ![]() ![]() Am mai gasit un filtru separator la remat (din plastic ,capsulat ) si am scos 6 site din el ,care in prealabil , au fost curatate , si le-am montat in celalalt ,de aluminiu , care ii pe masina , in total , am 14 site ,care mai mult ca sigur imi retin mucii A, si o data la 2 saptamani , il clatesc cu benzina si apoi il suflu cu aer comprimat si ii ca si nou ! ![]() Eu unul ,mi-s multumit de operatia facuta ! ![]() This post has been edited by Minel: 13 Jan 2009, 08:05 |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Da, acelasi 10W40. Iar efectul "mucilor" se manifesta mai puternic pe relanti.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
e prost uleiul de la o vreme, ziceam mai sus ca nu mai am picior de muc cu Castrol.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Si eu am tot Castrol si am ceva muci ...
![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Am primit piesele,ma duc sa le montez.Bafta mie!
Attached thumbnail(s) DSC00334.JPG ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 750 DSC00335.JPG ( Size: 1.26mb ) Number of downloads: 818 DSC00336.JPG ( Size: 1.24mb ) Number of downloads: 784 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Minel |
![]()
|
Sa ai bafta , ce alternator ii ala ....
![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
De Oltcit;nu am gasit decat cu tot cu rotor...
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
de la oltena:)
cu 10w60 RS..face un pic de muci..dar doar pe capacul culbutorilor sunt. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
daniM |
![]()
|
Mai ajutati-ma cu ceva ,va rog.Am schimbat si releul de incarcare,si cel nou are un fir maro in plus de cel vechi,pe care scrie"+alternator".Unde vine conectat?
Attached thumbnail(s) DSC00337.JPG ( Size: 407.39k ) Number of downloads: 829 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
data viitoare, sa faci poze iainte, nu dupa
![]() de unde iese acel fir, ca nu se vede ? |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nu ai luat releu de IPEE!
ar trebui sa nu-ti zic;) pai se pune acolo pe manuchiul ,acoperit de cagula de cauciuc:) prost filtru ala de ulei!!ia romcarbon sau mann!! |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
daniM |
![]()
|
Ce releu de IPEE?Adrian,firul iasa de sub releu.
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
ydaniel |
![]()
|
releul de ipee il recomand.desi e cel mai scump:)
Attached thumbnail(s) 623370c522ef44c1e69da587248a1611.jpg ( Size: 306.97k ) Number of downloads: 795 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
daniM |
![]()
|
Nu am stiut...Data viitoare.
Misiune indeplinita!Ia uitati-va,e bine? Attached thumbnail(s) DSC00339.JPG ( Size: 1.25mb ) Number of downloads: 463 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
ydaniel |
![]()
|
da.e cam urat al doilea carton:)
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(daniM @ 13 Jan 2009, 12:35) Filtrul e pus invers fata de pozitia normala (la Oltcit e invers, INTRAREA e aia de linga stutul mic, iesirea e cea legata de tine la capac culbutori si stutul mic se leaga la bloc/baie. La Dacia de regula se astupa.) This post has been edited by diaconuliviu: 13 Jan 2009, 13:24 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
daniM |
![]()
|
Fain!!Si asa n-aveam de lucru!Multumesc de observatie!Deci stutul cel mic se astupa?
This post has been edited by daniM: 13 Jan 2009, 13:33 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
mi se par mie, sau tu ai cam multe garnituri pe la carburatorul ala, pare-se ca nu se mai strange nici acel surub de la carb.
![]() This post has been edited by Adrian_Boy: 13 Jan 2009, 14:05 |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
adrianboy,asta am observat si eu...mestere ia uita'te putin la garniturile de sub carb...parca sunt prea multe...spor!...da de fapt...daca ii merge masina bine...:-??
|
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
deci, daca astupi stutu mic n-are nimic bre, n-are imp. cum il montezi ca n-are supape in el. idee e ca ce se colecteaza in primele site sa curga inapoi in motor. daca vrei sa ai colector pe stutu mic, pune-l invers, si bagi pe stut o fiola d-aia de floare, cu mason de cauciuc, cum se da la orhidee. o puta d-aia de plastic. iti aduna acolo muclesu.
ale dracului daciile astea mai, sunt racite toata iarna. le curge nasu ca la bebei. le stergem la bot ca p-aia mici. |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
diaconuliviu |
![]()
|
Din ce am constatat, acei "muci" se produc asa: Prima oara in bloc, unde uleiul vaporizat fortat de miscarile din motor se "intilneste" cu vaporii de apa existenti, atunci cind motorul e rece, totul in cantitate mica. Majoritar, insa, se formeaza prin acel TEU, la "intilnirea" dintre uleiul din capac culbutori (cald) si aerul mai rece care apare din ramificatia de la filtru (chiar daca exista acea trecere pe "iarna" aerul e tot mai rece decit uleiul). Asa ca, daca motorul arunca ulei, fenomenul se produce destul de pregnant. Acuma, nu stiu daca exista vreun ulei care sa nu faca muci. Parerea mea e ca majoritar mucii se formeaza la motoare care consuma ulei.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
tzepesch |
![]()
|
la alte motoare de streieneze se fac mucii aia???
sau numai la dacie si altecateva motoare din generatia ei de conceptie? sa nu uitam ca e un motor cu tolerante mari, nu chiar la . si , |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
diaconuliviu |
![]()
|
Probabil ca in buson da. La cele straineze din ce am vazut, circuitul ala de vapori e prin galerie, uneori in carcasa filtrului, ca atare nu se vede partea de muci.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Adrian_Boy |
![]()
|
nu stiu daca sa mai pus problema asta, dar cred ca nu depinde de fluiditatea uleiululi ca sa se produca acei "muci"
![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
|
|
tzepesch |
![]()
|
mah, ba cred ca da. cand aveam saracie de RO3 scuipa niste bale de ziceam ca ce-i aia. n-ai vazut carbu meu inainte de spalare???
This post has been edited by tzepesch: 14 Jan 2009, 17:27 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 14 Jan 2009, 09:40) Din ce am constatat, acei "muci" se produc asa: Prima oara in bloc, unde uleiul vaporizat fortat de miscarile din motor se "intilneste" cu vaporii de apa existenti, atunci cind motorul e rece, totul in cantitate mica. Majoritar, insa, se formeaza prin acel TEU, la "intilnirea" dintre uleiul din capac culbutori (cald) si aerul mai rece care apare din ramificatia de la filtru (chiar daca exista acea trecere pe "iarna" aerul e tot mai rece decit uleiul). Asa ca, daca motorul arunca ulei, fenomenul se produce destul de pregnant. Acuma, nu stiu daca exista vreun ulei care sa nu faca muci. Parerea mea e ca majoritar mucii se formeaza la motoare care consuma ulei. Aia am vazut si la mine ... dar nu imi consuma ulei , dupa ce motorul se incalzea si stregeam busonul de muci inainte sa pun filtrul nu mai aveam probleme . Asta e e condens n-ai cei face. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:57 |