Viteza maxima SLZ
![]() ![]() ![]() |
Viteza maxima SLZ
bomicabomic |
![]()
|
||
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
x
x
- x
|
|||
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
e inclinata ca trebuia sa bag telefonul aproape... Ca sa se vada bine. Cat despre formule... e doar o amagire. Vitezometrul nu respecta o abatere liniara sau care sa poata fi calculata prin formule. Atentie eu am Scala. jantele de 14 nu mai respecta formula voastra.
This post has been edited by Cib: 14 Jun 2005, 08:48 |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
Giu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 10 March 04 From: Suceava ![]() |
QUOTE(Cib @ 14 Jun 2005, 10:46) Diametrul rotilor este acelasi la SLZ, indiferent de jante. Cele pe 14 au pneuri cu talonul mai jos si atat (probabil 165/60 sau 65 R14). Cat despre poza, este test de bord, pentru ca display-ul are toate segmentele aprinse! Oricum, este imposibil sa urce turatia de la 4800 la 180km/h la 6700 la 195km/h. Ce naiba, facem regula de 3 simpla, ca la Dacia nu s-au inventat inca transmisii CVT. |
-------------------- |
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Scuze ca ma bag si eu ca musca in lapte si off-topic.. dar sunt mai nestiutor asa in anumite chestii. Ce inseamna transmisie CVT? In ce consta?
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
mai cib, puteai sa lucrezi si tu putin in photoshop sa-i stergi din digitii aia aprinsi, ca prea sunt toti luminati
![]() |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
CVT= transmisie cu variatie continua. Asta inseamna ca rapoartele cutiei de viteze nu sunt fixe, ele putand varia ceea ce inseamna ca cei doi arbori sunt conici culparea lor facandu-se prin intermediul ueni curele care se misca pe cei doi arbori face sa varieze constant raportul transmisiei. E o modalitate ingenioasa dar din pacate nu este aplicabila decat masinilor mici de puteri la fel de mici. Asta in situatia de acum. Peste cativa ani cine stie.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
poza e facuta intr-adevar la test. Am vrut sa vad comentariile si sa vad ce se debiteaza. Cei din Iasi o stiu, dar sa stiti ca la vit aceea nu am curajul cu Slz sa iau mana de pe volan. Asa ca.. 180 a vazut, poate voia si mai mult, dar...
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
daciaclub-cj666 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 20 May 03 From: Cluj ![]() |
QUOTE(Giu @ 14 Jun 2005, 14:36) Diametrul rotilor este acelasi la SLZ, indiferent de jante. Cele pe 14 au pneuri cu talonul mai jos si atat (probabil 165/60 sau 65 R14). Cat despre poza, este test de bord, pentru ca display-ul are toate segmentele aprinse! Oricum, este imposibil sa urce turatia de la 4800 la 180km/h la 6700 la 195km/h. Ce naiba, facem regula de 3 simpla, ca la Dacia nu s-au inventat inca transmisii CVT. Turatia creste liniar cu viteza poate in vid! Tu n-ai auzit de frecari? |
-------------------- |
|
Giu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 10 March 04 From: Suceava ![]() |
QUOTE(cj666 @ 16 Jun 2005, 12:09) Ce are una cu alta? Numarul de dinti de la angrenaje tot ala ramane iar rapoartele de transmisie n-au cum sa se modifice. Viteza unghiulara a rotilor este direct proportionala cu turatia motorului. Cum modifica frecarea aceste rapoarte? |
-------------------- |
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Scuze. Am dat search si n-am gasit. Cum se face testul de bord?
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Multumesc Bogdan. Asta cautam.
This post has been edited by b64chr: 23 Jun 2005, 07:49 |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Am si eu o intrebare: De ce in poza respectiva nu exista zona rosie pe turometru?
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
b64chr |
![]()
|
La Solenzele produse dupa introducerea motorizarii diesel nu au mai facut zona rosie ca sa nu faca 2 tipuri diferite de cadran.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
b64chr |
![]()
|
Nu.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
O dam in offtopic, scuze, dar chiar nu stiam chestia asta.
Si atunci, eu de ce am zona rosie? Cand mai exact a fost scoasa SLZ diesel? |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
b64chr |
![]()
|
Cred ca pe la sfarsitul lui 2003.
Acuma nu lua ca sigur ce spun eu cu zona rosie pentru ca sursa de informatie este acest forum, spun si eu ce am citit la un moment dat pe alt topic. Si eu am zona rosie, masina din septembrie 2003. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
Despre zona rosie as vrea sa va spun ca si eu cred ca au scos-o sa nu faca 2 tipuri de bord, si nu va faceti idei ca are legatura cu data de aparitie a Dieselului,pt ca puteau sa mai aiba pe stoc borduri ptr benzina!
Cineva mi-a spus ca vitezometrul se inscriptioneaza pana la valoarea care exprima DUBLUL VITEZEI ECONOMICE! De aceea s-ar fi adugat notatia 180 la berlinele in 5 trepte fata de cele in 4 (la care notatia se opreste la 160 si mai are o liniuta) pt ca vit economica este 90 respectiv 85km/h. Cat despre Solenta nu stiu,dar spuneti-mi voi nu cumva la 110 in tr a 5-a consuma cel mai putin????CHIAR SUNT CURIOS! |
--------------------
Daewoo | Ford
MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp
2006 E | 1999
- CT-89-PAD|TX-6273-TX Doamne ajuta!
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
ce am constatat eu mergand pe Buc-Pitesti si tinand cat se poate de constant la 130 km/h pe vitezometru ca de fapt viteza reala e pe undeva pe la 120 km/h. am calculat in cat timp fac un km marcat pe autostrada. Daca la 130 eu de fapt am 120 inseamna ca la 170 am mult mai putin decat imi indica mie vitezometrul. Am slz confort deci jante de 13" nici o modificare facuta la ea. Incercatri si voi treaba asta si poate scrieti ce ati constatat prin metoda asta.
P.S. aprox 30 sec per km mi-a reiesit mie asta inseamna 120 Km/h. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(GABONE77 @ 25 Jun 2005, 12:36) Incercatri si voi treaba asta si poate scrieti ce ati constatat prin metoda asta. Esti... rau ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Yeah right.. si marmota.. stii mai departe
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Bai nene bai
![]() Asa ca fiti linistiti ca avem masini f bune pt banii care i-am platit pt ele si nu le mai omorati atat prin Romania cu viteze supersonice ca nu merita ........in plus , sper ca nu sunteti sinucigasi !! ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Ad3lant3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 27 May 04 From: Bucuresti ![]() |
salve!! 175km/h cu 4 persoane in masina si bagaje
![]() ![]() era o poza cu 200km/h si turatia la 6500.. ?!?!? ![]() ![]() ![]() zbye! |
--------------------
Dacia, Opel
Solenza, Calibra
- B-33-ZBU " -=- inteligentza ma urmareshte... dar yo sunt mai rapid -=- "
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Pai Ciprian a si spus ca poza e facuta in timpul testului de ace.
|
--------------------
Dacia
|
|
mistyque82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 14 January 05 ![]() |
free fiber!spune-mi si mie te rog de unde si ce fel de benzina aveai cand ai "dat" 180 si mai mergea?pls
|
--------------------
Dacia
Solenza
- B-82-AAV "suntem o mare familie nu uita", suntem posesori de dacia
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
un pic offtopic ca sa ma laud: 10 am luat la romana oral !!!
Aveam Petrom 95, dar chestia asta cred ca nu e prea relevanta. Cei ce zic ca, vezi Doamne, masina e racheta daca ii pui OMV 100 sau Petrom99, sunt satisfacuti doar de subconstientul lor care le spun mereu acest lucru. De dus se mai ducea extrem de greu, dar nu o mai puteam tine ca deja A4-ul din fata mea a inceput sa franeze ![]() This post has been edited by free_fiber: 28 Jun 2005, 20:50 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Eu mai mult de 165 nu am mers pana acum si nici nu cred ca o sa mai ajung macar la 160 de acum inainte.
Nu ai frane la viteza aia. Nu mai pomenesc de faptul ca nu prea ai unde merge cu viteza aia ![]() |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Eu cred; insa viteza reala o fi cu vreo 12km mai mica
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Conform vitezometrului masinii am calcat-o maximum 165 pe autostrada in Austria intr-o trecere in forta pe langa o coloana care mi se parea ca merge cam incet
![]() Insa sa fiu cinstit nu cred ca masina asta este stabila la viteze de peste 135 km/h. Cat despre viteza maxima conform unei reguli aplicabila la toate masinile se stie ca vitezometrul indica mai mult decat are in realitate masina. deci cei 165 probabil sa fi fost cam 155 reali. Merge perfect intre 110 si 130 km/h. Mai ales daca are ceva sarcina pe ea in spate care sa ii confere mai multa stabilitate. Si e o masina buna pentru banii dati la achizitie. Mentionez ca am o Clima 1.4MPI |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 22:00 |