turbosuflanta
![]() ![]() ![]() |
turbosuflanta
andri1940 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|||
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
pompa de benzina e ok am suficienta benzina in rampa cu presiune si tot ce vrei e ok alimentarea bujiile am de la EQUIEM ..mi-am luat alt set de bujii de la NGK miam pus un aditiv in benzina de la wurth filtru aer schimbat chiar nush ce are sensorul de turatii e curatat adik curat nush ce are sai fac o curatare de injectoare?nu se inteapa masina k inainte
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Acea masina diesel NU avea de ce sa se opreasca , o lua incet ca nu avea turatia necesara , dar nu trebuia sa se opreasca . Nu stiu cu ce harburi ai mers tu , dar nici cu un Logan dieselNU se intampla asa ceva , iar plecarea din turatii mici , este mult mai violenta la diesel decat la benzina , pe un motor bine intretinut !
Bolidu , problema este intr-adevar si la injectoare , dar sa nu uitam ca sunt Tsi , Turbo-Jet si altele care au motor de 1.4 si merg impecabil . Un motor turbo consuma mai putina benzina decat unul aspirat , tocmai pt ca are randament mai mare , dar sa nu uitam ca acea presiune in plus i-o da turbina numai dupa o anumita turatie . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
curentat |
![]()
|
incerc azi sami schimb bujiile cu unele de la NGK si am sa vad diferenta cum va trage motorul
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Curata injectoarele. Motorul asta n-are voie sa traga prost.
|
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
curentat |
![]()
|
mi-am montat bujiile NGK un pik mai binisor dar tot la 2000rot un pik camtremura nush si de intepat cam slabut am sa vad cu injectoarele sa le curat
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
QUOTE(curentat @ 8 Sep 2009, 09:18) fara modificare la motor si sistem racire motor iti crapi blocul motor de la NOS...iar varianta cu feonul nu e o idee prea stralucita adik nush daca se simte ceva vreo diferenta habar n-am de ce sa crape motorul de la caldura cand peroxidul de azot iti coboara temperatura initiala in camera de ardere cu pana la 60 grade celsius? nu trebuie racire la "nos".daca e sa "esplodeze" e de la piese slabe. reamintiti-va ca eficienta unui motor termic e data de delta t (diferenta temperaturilor aerului la intrare si iesire). si cum t0 e mai mic cu multe grade t1 nu are cum safie mai mare fata de t1 in cazul combustie in conditii normale, decat daca ai alt combustibil |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
akz0r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 12 October 09 ![]() |
gogu lasa turbina pune un compresor.. in locu la aer;)ca presupun ca il folosesti din an in paste
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005/ EUROPA
- b74ksm
|
|
curentat |
![]()
|
adik?
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
adica pui un compresor in locu a/c -ului
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
da in mare asa se face oricum te scoti mai usor cu o turbina de opel si reglata la 0.5 bari fiindca daca ai dai mai mult nu rezista motorul actual si trebuiesc schimbate multe piese din el.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
iuliano_smile |
![]()
|
![]() Dependent de D1300 Group: Members Posts: 1.217 Joined: 5 November 08 From: Ploiesti ![]() |
Djasu, spunemi si mie cat costa o asemenea turbina.
|
--------------------
Dacia
Solenza si o Berlina Furioasa
2004 Scala cu 1980 editia de Lux Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 21 August 09 ![]() |
Chiar si eu is curios cat face o turbina si cum o poti adapta tu la motorul asta de solenza sa mai si reziste.Ca inca nimeni nu si-o pus nimic pe ea turbo,compresor sau ceva ce genul numa tot povesti se poate sau nu is curios si eu unde se ajunge cu acest topic
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
- CJ 07 JBY EU SI VISINIA MEA
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
da man se poate...pana in 0.4-0.5 bar
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
solenzaxjg |
![]()
|
Bun dar cu toate pana in ce pret ajungi de iti iei alt motor de 16 16v sau 14 16v si atunci nu mai merita investitia
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
iati motor si cat dai pe el plus omologare stante harti acareturi ... face mai mult de cat o amarat de turbina pe care o gasesti pana in 5 milioane la dezmembrari . Turbocompresor s-a montat vedeti pe topicul de logan.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
stiu...si i-a dat 5 cai parca
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
djasu82 |
![]()
|
e draci 5
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
djasu82 bun sa zicem ca am pus turbosuflanta dar cand merge la ITP oare ce o sa zici cei de acolo dar cand te mai opreste si RAR apai ti-ai dat foc la palarie.Asa cel mai simplu pui motor de 14 16v de clio cum si-a pus vladd pe solenza lui el tot asa sustine.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
curentat |
![]()
|
aveti poze ce fel de turbocompresor a pus pe logan? sunt curios
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
Eu curentat inca nu am auzit treaba asta cu turbocompresor pe logan si nu prea cred ca tine asa ceva pe motorul asta poate pe un diesel ii altceva.Ce stiu ca se poate motor de golf 3 pe ea aia am vast cu ochii mei pe o supernova in cluj manca pamantul sub ea.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
andr3y_yoo |
![]() ![]()
|
QUOTE(solenzaxjg @ 10 Nov 2009, 18:32) djasu82 bun sa zicem ca am pus turbosuflanta dar cand merge la ITP oare ce o sa zici cei de acolo dar cand te mai opreste si RAR apai ti-ai dat foc la palarie.Asa cel mai simplu pui motor de 14 16v de clio cum si-a pus vladd pe solenza lui el tot asa sustine. ii zici ca e compresor a/c ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
solenzaxjg |
![]()
|
andr3y_yoo si tu crezi ca ala nu o mai vazut solenza cu asa ceva la motor ma refer la A/C cu compresorul ala hai sa fim realisti acuma ca nu ii chiar asa rara masina sa nu vada si in primul rand vad ca sunt altfel legaturile.Mai ales atunci le observa cand se uita la seria de pe ansamblu aia din dreapta atunci ii sare in ochii ceva suspect.Oricum bafta la cei care vreau sa faca ceva de genul asta
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
ii bagi 100-200 ron in buzunar si ii zici : e compresoru de a/c
dar de unde gasim compresor? dada stiu dezmembrari , dar de pe ce marca ceva? mergem asa cu ruleta si masuram de la toate masinile? This post has been edited by andr3y_yoo: 11 Nov 2009, 22:38 |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Daca tot va mananca asa de tare in partile alea unde nu bate soarele luati o turbina de opel de pe motorul de 1.7 codul motorului este y17td, la dezmembrari este un jur de 5 mil una brici. Nu scoate mai multe de 0.8 bari si este destul de mica ca sa o "ascuzi" pe undeva. Dar dupa aia tre` sa ii dai si mai multa benzina si revin cu intrebarea care am pus-o si cateva posturi mai sus: daca tu bagi presiune in cilindru, injectorul mai are putere sa borasca benizina in camera de ardere ?!
|
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
incercam...daca nu punem altele
0.8 e cam mult ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
iuliano_smile |
![]()
|
![]() Dependent de D1300 Group: Members Posts: 1.217 Joined: 5 November 08 From: Ploiesti ![]() |
Are geometrie variabila, si te joci la supapa de bypass. Adica la westgate si mai desfiletezi piulitele. Dupa aceea te joci la soft.
Acum vine problema injectoarelor. Noi o sa avem 0.5 atmosfere pe langa presiunea atmosferica. Deci in total 1.5 atmosfere. Pompa noastra este in stare sa debiteze 3 atmosfere. Deci ar fi inca in stare sa imprastie, nu sa picure. Pentru a ajuta si mai mult sa impastie mai uniform, mai ales ca o sa avem si presiune din turbina, ar fi bine sa punem injectoare de logan de 1.6. Dar inainte de toate ar trebui sa verificati daca inca mai aveti presiunea de 3 atmosfere. |
--------------------
Dacia
Solenza si o Berlina Furioasa
2004 Scala cu 1980 editia de Lux Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
Auzi iuliano_smile cred ca si tu te-ai uitat la ala de pe you tube cu loganul lui diesel ce desfileteaza piulitia aia.Dar voi sunteti siguri ca rezista motorul la o asa presiune iar daca vrei sa pui injectoare alte modele trebuie multe modificari si-a pus unul pe supernova de 1.6 dar o zis ca 2 zile si deabia le-o putut adapta
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Pai da" ...bici...o sa faca si plici"!
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
e un logan de 1.6 cu compresor de mercedes merge cu o presiune de max 0,5 bar si cu inca cateva modificari cum ar fi injectoare, pompa de benzina , traseul de benzina modificat, regulator de presiune, rampa de injectoare custom. dezvolta 160 cp
This post has been edited by Relu_GT: 14 Nov 2009, 21:24 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 20:03 |