turbosuflanta
![]() ![]() ![]() |
turbosuflanta
andr3y_yoo |
![]()
|
||
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|||
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
de ce nu veniti cu o idee cu niste poze ceva ...uite asta s-ar potrivi ar merge perfect cevga de genu ...veniti numai cu aberatiii ca aia nu e buna ca va creste consumul ca nu-ti rezista motorul iti trebuie pistoane usurate si multe altele ....veniti cu ceva poze idei nu toata ziua intrati pe forum si scrieti la intamplare cate ceva
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Da' pe tine ce te-mpiedica sa aduci primul asa ceva?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Uite ca cineva a facut ceva cu un compresor mecanic pe motor de logan
Attached thumbnail(s) motorturbo.jpg ( Size: 99.53k ) Number of downloads: 398 |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
curentat |
![]()
|
![]() 3 Sep 2009, 17:11: sal Geox 16V poza aia cu acel motor e un proiect pe motoarele logan alea de curse ....daca ar fi de cumparat era ok This post has been edited by curentat: 3 Sep 2009, 17:11 |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(curentat @ 3 Sep 2009, 15:46) de ce nu veniti cu o idee cu niste poze ceva ...uite asta s-ar potrivi ar merge perfect cevga de genu ...veniti numai cu aberatiii QUOTE(curentat @ 3 Sep 2009, 17:07) ![]() Din ceea ce ai zis si din ceea ce ai postat, e valabil numai ultima parte a primului mesaj. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Turbina antrenata de curea nu exista. Eventual suflanta sau compresor.
O turbina este actionata de un fluid. |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
curentat |
![]()
|
corect e compresor si tot rolul asta il are de a baga aer in admisie ca e antrenata altfel e alta chestie..
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(curentat @ 3 Sep 2009, 17:07) sal Geox 16V poza aia cu acel motor e un proiect pe motoarele logan alea de curse ....daca ar fi de cumparat era ok Afla cine-s aia de la Cupa Logan, zi-le ca vrei si tu, pui teancu' pe masa, faci comanda si run, Forest, run. Imi plac cei care isi pun compresoru' pe iutub, da' stau prost cu urechea muzicala si nu-si dau seama ca au cureaua de distributie muci ![]() This post has been edited by Bullix: 3 Sep 2009, 23:36 |
--------------------
Dacia / Dacia
1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
ment |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 12 June 08 From: Bucuresti, Diham - Morarilor ![]() |
Daca te referi la fluierat, e de la compresorul respectiv
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 unu.trei dat pe ulei :D..
1984 Golf Mk2 GTi 1.8 2007 Kia C'eed 1.6 CRDi |
|
Bullix |
![]()
|
![]() Solnitzar fidel Group: Members Posts: 655 Joined: 21 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Ma refer la mormait, sau ce-o fi sunetul acela de jale pe care-l scoate motorul, zici ca sta sa moara. Ala e de la o curea, sa speram ca de accesorii si nu de distributie. Oricum e prea mandru de turbina lui, sper sa nu se faca de ras cu vreo gagica dupa el in mijlocul intersectiei.
|
--------------------
Dacia / Dacia
1989 / 2004 Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
|
|
curentat |
![]()
|
mormaitul ala e de la turbocompresor asa face el galagie ca baga aer in functie de turatie e ceva normal
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
Bullix |
![]()
|
Asa sa fie, aerul mormaie, nu fasaie, ca e solid aerul.
This post has been edited by Bullix: 4 Sep 2009, 10:41 |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
curentat |
![]()
|
n-am zis ca aerul mormaie ...mormaie din cauza ca e antrenat e in sarcina asa face el e normal si apropo daca cureaua de distributie e pe duca aia nu face zgomot ..zgomot face doar rolele intinzatoare sau cea fixa nu mai vorbi daca nu cunosti
4 Sep 2009, 14:21: asa cm a zis si colegul de mai sus"ment" ca mormaitul e de la turbocompresor This post has been edited by curentat: 4 Sep 2009, 14:21 |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
Bullix |
![]()
|
Sigur, o curea slabita care aluneca peste metal la forte de frecare mari, nu scartaie deloc. Absolut deloc.
|
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
curentat |
![]()
|
vorbesti numai tampeniiiii BULLIX ma scuzi dar asa eee ...mai sus vorbeai de distributie CUM SA ALUNECE CUREAUA DE DISTRIBUTIE?tu gandesti ce vb? e ai cu mecanica ...UITE AICI SCRIS DE TINE Imi plac cei care isi pun compresoru' pe iutub, da' stau prost cu urechea muzicala si nu-si dau seama ca au cureaua de distributie muci
supeeer sa te afli si u in treaba pe aici marfa frate |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
Bullix |
![]()
|
Mai sus vorbeam de distributie, imi aduc aminte, cureaua de accesorii voiam sa zic, te rog sa ma scuzi.
Deocamdata cel care spune aberatii mai multe e cel care viseaza compresoare intr-un compartiment motor in care nu ai loc de asa ceva. Dar ma rog, poate vrei sa faci ca americanii, sa tai din capota ca sa-l scoti afara. Muscle car, nu gluma. |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
curentat |
![]()
|
daca stai si te gandesti bullix spatiu este bani sa ai si sa aibe cine sati faca toata treaba asta ...eu unu deas avea asta din poza de mai jos as fi cel mai fericit
5 Sep 2009, 08:15: asta din poza 5 Sep 2009, 08:16: pe cureaua de agregate si facut o flansa pentru o teava sa vina direct in admisie ar merge brici This post has been edited by curentat: 5 Sep 2009, 08:16 Attached thumbnail(s) normal_compresor_05.jpg ( Size: 170.83k ) Number of downloads: 324 |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
eaton m42 este pe echiparea mini one si clasa de C-uri si A-uri de la mercedes benz, kompresor (C180, C200, A180).
nou este undeva la 1000 euro. la dezmembrari e vreo 100 de euro.. spor la treaba... nu am inteles totusi daca din sonele de oxigen, ecu citeste ca e mai mult aer si daca da + la benzina, sau daca trebuie remapare... acum nu mai ai nici un motiv sa nu incepi lucrul ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
Bullix |
![]()
|
Eh, aia parca e cu totul altceva... arata mult mai... omenesc pentru motorul nostru. Acum, lasand deoparte banii si spatiul disponibil... ramane chinul montarii... munca de adaptare la greu... trebuie gasit ori confectionat un suport pentru ea, in asa fel incat fulia compresorului, impreuna cu fuliile celorlalte accesorii, sa fie coplanare. Apoi gasita o curea potrivita, care sa vina nici prea chinuita, dar nici prea slabita. Acum, vorbind de un compresor si nu o turbina, avem un motiv de bucurie: nu ne mai punem problema caldurii aerului pompat, deci am scapat din start de 2 lucruri: intercooler si tubulatura de inox (sau alte metale dure). Tubulatura poate fi compusa din furtune late, de cauciuc, si coturi din plastic ori metal acolo unde curbura care trebuie obtinuta e prea mare si furtunul s-ar gatui.
Remaparea tot este necesara. Cred eu. Dar sa nu ne grabim. Odata terminata treaba cu compresorul, vom vedea ce si cum. Sper ca am ajuns la un numitor comun. Spor la lucru si succes la targuiala! ![]() This post has been edited by Bullix: 5 Sep 2009, 13:41 |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
curentat |
![]()
|
am vazut pe google un site o modificare la un golf 2 cu un turbocompresor pe curea care nu a facut nici o modificare la ecu gen remapare ...in principiu ar merge sa dea rezultate pe masinuta
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Un feion dala care te usuci la par mai nou asa care sufla mai tare v-ati gandit ?
Mai este o varianta ... cat dai pe turbo, interculere alea alea mai bine iti pui un sistem NOS si ai spart gura targului la semafor ... Da romanu` cum e roman, dupa ce se goleste butelia baga carbit si apa in ea ca oxidul de azot e al draq de scump ... |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
curentat |
![]()
|
fara modificare la motor si sistem racire motor iti crapi blocul motor de la NOS...iar varianta cu feonul nu e o idee prea stralucita adik nush daca se simte ceva vreo diferenta habar n-am
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
Bullix |
![]()
|
Sigur acel Golf 2 nu avea motor pe carburatie? E destul de vechi modelul din cate stiu eu. Chestii electronice gen foehn (fara rezistenta desigur
![]() |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Eu faceam mijto cu feionul ma ce draq ... sunt in comert turbine dalea electrice made in china care sa dovedit ca mai rau obtureaza admisia decat sa ajute la compresie adica motorul aspirat trage mai mult aer decat poate sufla ala, si in nici un caz nu iti va face compresie este ca un ventilator.
Lasa-ti fratilor masina asa cum este ca este cel mai bine ! |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
Bullix |
![]()
|
QUOTE(bolidu @ 8 Sep 2009, 18:54) Asta ziceam si eu dar... fiecare cu ale lui. Masina asta cu motorul stock, in vitezele 1 si a 2-a face minuni pur si simplu. Cu viteza a 2-a poti obtine senzatii tari pana spre 80 la ora, adica mai mult decat se poate depasi cu bun simt viteza legala. Cum spunea Andrey_yoo, consumul nu conteaza, nu? Apoi va zic eu, cu a 1-a la 50/h ora in plina repriza mananca vreo 25L/100 instantaneu. Dar fuge gagica, n-am cuvinte. |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
curentat |
![]()
|
se duce bine in a-2-a numai ca am o problema a inceput sa mearga prost undeva la 2000-2300 rot/min si schimbatorul sa misca stanga dreapta e de la bujii cumva? injector ceva?dupa ce depasesc 2500rot/min merge bine nush ce are in rest merge bine masina...proiectul cu acel golf nu e ala din filmuletul ala youtube era altceva cu motor GTi 1.8l fara modificari in el si avea compresor pe curea mergea brici cand urca in ture ....voi cand sunteti cu a-2-a si aveti vreo 30-40km/h si vreti sa calcati pedala deodata la fund masina nu pleaca deodata (cum se intampla la diesel turbo)ca intra benzina multa si aer putin atunci daca ati avea acel compresor ati avea benzina +aer mai mult si o veti putea calca cu pedala la fund fara ca motorul sai ia mult timp sa plece din loc daca am gresit rog sa ma corectati
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
bolidu |
![]()
|
Turbina baga aer sub presiune in cilindrii, deci il comprima acolo ... la diesel este altceva ... motorina este aprinsa de presiunea mare care se creaza cand urca pistonul si odata cu presiunea se si incalzeste aerul iar aceste conditii sunt ideale pentru aprinderea motorinei de unde si randamentul motorului diesel mai bun decat benzina...
Eu ma gandesc la altceva ... daca bagi presiune in cilindru cu o turbina, injectorului ii va fi mult mai greu sa arunce benzina in camera de ardere (injectorul nu a fost conceput pt. motor turbo) iar cantitatea de benzina va fi mai mica decat normal si aer la greu dat de turbina si iar nu e bine plus ca risti sa bulesti injectoarele fortandu-le... Cele scrise mai sus sunt doar presupuneri personale corectati-ma daca gresesc ... |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
|
|
Bullix |
![]()
|
De injectoare nici n-am mai vorbit. Speram sa nu se prinda nimeni si sa va zic de-abia dupa ce puneti turbina
![]() ![]() Curentat, daca la viteza a 2-a cu 30-40 la ora nu iti accelereaza urgent masina, atunci ai o mare problema ori cu alimentarea, ori cu senzorul de turatie in acel interval de turatii. Eu daca am calcat odata pedala la 2000-2200 de ture, se infige masina instant. Ca sa nu mai spun la plecarea de pe loc, fuge de zici ca arde. In schimb am incercat o plecare cu scart la un TDI baban si am oprit motorul instant. Dupa care am zis ca nu-mi cumpar diesel cat oi trai (acum depinde cat oi trai ![]() Curata injectoarele neaparat si verifica presiunea pe rampa de injectie, pentru ca sigur ai o problema la alimentare. |
--------------------
Dacia / Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:44 |