DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Flash ca la masini straine

serviccom
post 13 Feb 2010, 16:21
Post #91

Unii parca au doua maini stangi!

Group: Members
From: Wolverhampton

QUOTE(gcgeorgescu @ 12 Feb 2010, 12:53)
aseara am condus un peugeot 207 al unei "colege sa zic asa" si am vazut ca flashul e cum il am eu acum tragi de maneta putin si ;flash, trafi mai tare si lunga.
am cautat si eu push butonul ala  cu impulsuri sau ce o fi si nu l-am gasit.    radmasa.gif

<span class='edit'>12 Feb 2010, 12:12:</span>
si inca ceva , asule tu la opel unde ai pus push butonul de flash  wink.gif ?
aici e topicul de flash ca la straine nu de servodirectie sau abs,  cea ce "claxonul luminos" trebuie folosit in orase, daca ati vazut cand intri intr-un oras  ai semnul claxonului acustic taiat.  sa nu uitam ca dacia berlina 1310  avea. acea functie asta la blocul de lumini , la fel si nova. ideea e ca functia de flash, bliz etc, nu este o OPTIUNE, ci o echipare standard la orice masina ca si claxonul.  ce am facut eu si colegi (care au facut) am facut sa remediem o eroare de proiectare a acelui bloc de lumini (umarul acela, trebuia inclinat cu 2-3 grade si gata), si nici de cum sa facem vro imbunatatire, tocmai din cauza asta e postat la probleme si nu la imbunatatiri.
fiecare are dreptul la replica, dar va rog insistent ca initiator al acestui topic sa acordati putin respect subiectului si mie care l-am deschis si nu mai postati de dragul de a posta, doar daca aveti vre o alta idee , cea ce ma indoiesc. singura idee de a "reproiecte bucsa" de pe maneta acea, cu cateva grade , a fost a lui beat man pe care o respect si ii multumesc inca o data.
poate sa imi spuna cineva cu mare exactitate ce bloc de lumini se potriveste la dsn , cu tot cu "saritorul de semnal"?  cred ca e de un renault. astept baietii si fetele serioase  la raspuns. mersi
*

Esti sigur ca blocul de lumini de SN e altfel decat cel de nova?

--------------------
Renault Trafic SL27 DCI 2006 - PE06 ZXZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 13 Feb 2010, 18:25
Post #92

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

@gcgeorgescu nu sunt maniac sa dau flashuri e de ajuns doua faze lungi consecutive .
Daca eram maniac modificam eu tabloul de super nova si montam un pus buton direct in tabloul de lumini se gasesc posibilitati , imaginatie sa ai.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
gcgeorgescu
post 13 Feb 2010, 22:59
Post #93

Membru

From: Bucuresti

1. maskatu nu zici bine , tragi un pic flash , tragi mai tare lunga, asa e la peugot207, nu stiu la logan. citesteti postul cu respectiva explicatie, sau nu mai inteles.
2. asule dau flashuri de nevoie(se face verde, sa dai voie la cineva sa treaca, etc) eu folosesc f.f.f putin claxonul mult mai mult flashul, pentru ca asa e normal. daca esti atent in localitati (la intrare) ai semnul cu claxonul taiat, nu ca as fi corect eu, dar nu imi sta in caracter sa fiu taranoi, prefer sa merg cu proiectoarele (uni colegi nu prea suporta acest comportament) dar sa claxonez la minim.
3. mersi beat man, dar sa sti ca mai am de lucrat la el sa imi dea exact unde vreau eu flashul(la juma'), asa cum ai vrut si tu , caci acum da aproape de clancul de agatare. a inceput sa imi plaga, il desfac cu ochi inchisi.
5. daca mai e vre un coleg din bucuresti care este pe aceasi "vrecventa" cu mine il ajut neconditionat.

13 Feb 2010, 23:00:
total diferit de nova, din mai multe puncte de vedere, prindere, mufa si sistem de lucru.

This post has been edited by gcgeorgescu: 13 Feb 2010, 23:00

--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
+
serviccom
post 14 Feb 2010, 15:55
Post #94

Nu mai incerc sa te conving ca tu stii mai bine, dar blocul de lumini e identic cu cel de nova, la fel si coloana de directie si comutatorul de stergatoare, dar ce sa zic daca tu zici sunt diferite blink.gif

--------------------
+
SERGIULICA04FUX
post 14 Feb 2010, 18:18
Post #95

Membru autentic

From: Satu Mare/Cluj Napoca

ii mare diferenta intre blocul de lumini de sn si nova. in primu rand locul unde se leaga de coloana la nova ii mai mic, in al 2-lea rand mufele nu corespund, si nici fora lor nu is la fel. asa ca nu se potrivesc. daca vrei sa te conving le desfac pe cel de nova si ala de sn si le fac o poza.

--------------------
Skoda Fabia 2005/Confort
Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
+
liviu242006
post 14 Feb 2010, 18:22
Post #96

Membru autentic

sunt multi pe acest forum care vorbesc din auzite si nu din vazute.daca nu stiti 100/100 nu mai vb ca incurcati oamenii .plzzzzz.

This post has been edited by liviu242006: 14 Feb 2010, 18:23

--------------------
dacia supernova clima 2002 - gj-69-bic
in femeie si in guvern sa nu ai incredere
+
variable_dynamics
post 19 Feb 2010, 10:32
Post #97

Membru autentic

QUOTE(liviu242006)
sunt multi pe acest forum care vorbesc din auzite si nu din vazute.daca nu stiti 100/100 nu mai vb ca incurcati oamenii .plzzzzz.

Da, noroc ca vii tu cu lamuriri si argumente....sau nu! wacko.gif
QUOTE(serviccom @ 14 Feb 2010, 15:55)
Nu mai incerc sa te conving ca tu stii mai bine, dar blocul de lumini e identic cu cel de nova, la fel si coloana de directie si comutatorul de stergatoare, dar ce sa zic daca tu zici sunt diferite blink.gif
*

Partial adevarat, insa depinde de varianta tehnica si de anul de fabricatie.
Dacia Nova I(cele cu hayon bombat(caroseria tip 0 - R523-16),anii 1996 -1998) are un altfel de bloc de lumini(nu este acelasi cu cel de SuperNova).
Dacia Nova II(caroseria tip 1, ca a SuperNovei, tip R523-19 sau R524) a fost echipata cu AMBELE VARIANTE de bloc de lumini, in functie de anul de fabricatie.
Cele fabricate pana in 1998 au bloc de lumini tip vechi iar cele din 1998-2000 au bloc tip nou(compatibil cu SuperNova)
In prima poza, un autoturism Dacia Nova echipat cu bloc tip vechi(nu se potriveste nici ca forma nici la mufele cablajului electric al SuperNovei)
In cea de-a doua poza, un bord echipat cu bloc de lumini tip nou(se potriveste forma dar este posibil sa difere culorile firelor si pozitia lor in conector, raportat la cablajul electric al SuperNovei)
Se poate observa ca semn distinctiv forma(varfului) manetei.
bord_Nova.jpg ( Size: 448.9k ) Number of downloads: 314
Bord_NovaII.jpg ( Size: 93.58k ) Number of downloads: 336

Numai bine.

--------------------
EX Dacia Nova GTi 2000
A little less conversation, a little more action.
+
Maskatu
post 19 Feb 2010, 10:39
Post #98

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Pentru a fi sigur 100% trebuia sa dai jos masca de la volan, la o nova si la o super nova, sau nova ultimul model. Faptul ca difera manetele, nu inseamna ca difera si prinderile, mufele, firele. Poate ca au schimbat doar manetele, ca si o mica restilizare, daca se poate numi asa...

Pana la urma, Dacia Nova I(cele cu hayon bombat(caroseria tip 0 - R523-16),anii 1996 -1998, cum are "flash-ul"? La fel ca super nova sau diferit? Tin minte ca pana si 1310 avea flash. Adica daca trageai maneta aveai flash, daca o impingeai era permanent.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
variable_dynamics
post 19 Feb 2010, 10:48
Post #99

Membru autentic

@Maskatu:
Prinderile difera putin: trebuie deformata un pic piesa de tabla care tine blocul de lumini tip vechi pentru a putea monta bloc tip nou si nu se vor mai potrivi TOATE gaurile pentru suruburi. Insa prinderea se poate realiza. Diferentele stau insa dispunerea pinilor in mufele de conectare cu cablajul masinii si(atentie!) mici dar destul de semnificative diferente in constructia interioara a blocului tip vechi.
Evident principiul de actionare a "flash-ului" este acelasi insa afirmatia ca cele doua blocuri de lumini sunt IDENTICE este eronata.

Numai bine.

--------------------
EX Dacia Nova GTi 2000
A little less conversation, a little more action.
+
Maskatu
post 19 Feb 2010, 11:14
Post #100

Logan 0.9 TCE

Se pare ca 1310 a fost mai inteligent facuta la capitolul asta. Cel putin cea cu 4 faruri rotunde, stiu sigur ca avea flash, cand trageai spre tine maneta. Eu am stabilit alta tehnica pentru flash. Trag de maneta, o las o secunda, apoi o trag iar, daca trag maneta pentru flash apoi trag imediat de ea, sunt sanse sa ramana faza lunga aprinsa... asa ca daca o las o secunda, si o trag dupa aceea, sigur iese un "flash".

--------------------
+
GrOzOy
post 19 Feb 2010, 11:19
Post #101

Membru cu Dacie !

From: Ramnicu Sarat,Buzau !

Da maskatu, ai dreptate , daca incerci sa dai flash rpd de multe ori ramane pe faza lunga . Eu am crezut ca am o problema acolo de face asa dar se pare ca toate fac smile.gif !

--------------------
Dacia SuperNova 2002 , fara piele :D - BZ 52 MTG
Cazan Romanesc !

Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie !
+
clau_24bcd
post 19 Feb 2010, 11:23
Post #102

Membru incepator

deci raman blocate pe faza lunga?am patit si eu asta..am dat flesh si mi-au ramas blocate pe faza lunga....a trebuit sa iau borna d pe baterie sa-si revina la normal.asa ati patit si voi?

--------------------
dacia supernova 2001 clima - gj 24 cla
+
bobi.1
post 19 Feb 2010, 18:53
Post #103

Membru incepator

salut.pina la urma cum stati cu fleshul vad ca nu ati postat nici o solutie viabila ca sa avem un flesh ca la logan sandero si mai nou duster.nici macar ca la ,,raposata dacie 1300.,
doar astazi am mers cu toata modele produse de dacia si chiar la fleshuri analiza m savad daca are.sii are.dusterul e beton ,sicc.

This post has been edited by bobi.1: 19 Feb 2010, 18:56

--------------------
dacia supernova 2002 europa - bir
+
GrOzOy
post 19 Feb 2010, 19:35
Post #104

Membru cu Dacie !

From: Ramnicu Sarat,Buzau !

@Clau ... : Nu e vorba de nici o decuplare a bateriei laugh.gif ci doar de inca o actionare a parghiei de revenire la faza scurta ! Deci pur simplu cand vreau sa fac flash ramane pe faza lunga ( nu revine pe "off" asa cum ar trebuiie sa se intample ) si trebuie sa mai actionez odata .. E trist oricum sad.gif

This post has been edited by GrOzOy: 19 Feb 2010, 19:37

--------------------
Dacia SuperNova 2002 , fara piele :D - BZ 52 MTG
Cazan Romanesc !

Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie !
+
djasu82
post 19 Feb 2010, 21:27
Post #105

MEMBRU DACIA CLUB

pai asa e conceput din faza scurta sa treaca in lunga , ei au considerat ca poti da flash atata timp cat esti pe pozitii. Alta modificare montezi un comutator separat pentru faza lunga sau pentru flash dar pare aiurea.
Soluti alt tablou de luminii cu modificarile din tabloul de lumini sn nu obti mare branza pe termen lung.
In afar de asta mai e si rahatul ala care arunca maneta cand dai semnal ... al naiba e pusprost de astia de la pitesti , vrei sa dai si tu semnal stanga al naiba nu intra daca nu ai tras si de volan .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Maskatu
post 19 Feb 2010, 22:33
Post #106

Logan 0.9 TCE

Daca tineti mortis sa aveti flash flash, puteti sa trageti 2 fire de la firul care actioneaza faza lunga pe maneta, si il intrerupeti cu un push button, pe care il puneti discret in masca volanului in stanga. Apasati pe el si gata... flash ! rolleyes.gif

--------------------
+
serviccom
post 19 Feb 2010, 23:01
Post #107

Era vorba de blocul de lumini, de la nova cu cel de SN ziceam ca sunt identice. Pai din cate stiu eu nova GTI cea cu sistemul de injectie monomotronic are si bordul si ceasurile identice cu SN-u si din cate stiu cam aia e platforma la SN din 2001 cum e si a mea.

--------------------
+
Maskatu
post 19 Feb 2010, 23:07
Post #108

Logan 0.9 TCE

Nova modelul vechi are acelasi sistem "inteligent" de faza lunga, deci nu ajuta la nimic.

--------------------
+
gcgeorgescu
post 21 Feb 2010, 16:16
Post #109

Membru

revin, dupa monificarea facuta in stilul beat man si nemesyss aflate mai sus, totul mere bine
.
dau flash. de atata montat si demontat de bloc de lumini am observat si cum puteti sa dati semnal fara sa tragi un pic de volan: desfaceti carcasa de la volan si faceti in asa fel incat sa distantati putin blocul de lumini de axul volanului. eu am facut asa; am apasat in jos pe blocul de lumini si tabla care il tine sa strambat sa zic asa in jos , pana cand am vazut ca pot sa dau semnal fara sa imi tina maneta in loc.
treaba e ca piciorusul acela care face sa sara semnalul se blochiaza de axul volanului si din cauza aia se intampla problema.
eu am rezolvat asta acum cateva luni bune cand am desfacut blocul sa fac flash. am revenit si am rezolvat flashul repet a la beatman.cine vrea sa chinuie , sa studieze posturile lui si al luyi nemesyss si ale mele de mai sus.

--------------------
+
Maskatu
post 21 Feb 2010, 22:08
Post #110

Logan 0.9 TCE

Bravo, eu unul raman la metoda cu "secunda". biggrin.gif Mi-e cam teama sa nu stric de tot suportul manetei pentru lumini, pentru ca ai spus ca daca pilesti prea tare, exista riscul sa nu mai agate deloc pe lunga.

--------------------
+
BeatMAN
post 21 Feb 2010, 23:59
Post #111

Membru incepator

From: Tarnaveni

Daca eu am reusit sunt sigur ca puteti si voi. Trebuie doar putina ambitie.

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Rapsodie - MS 84 MES
+
djasu82
post 22 Feb 2010, 17:37
Post #112

MEMBRU DACIA CLUB

Si sa vezi ca in mai putin de 5 luni daca tot dati repetat la flash se duce naiba faza lunga biggrin.gif si multi o sa zica frate nu a tinut xp - philipsul .
Apropo azi am descoperit o chestie in conexiunea de la UCE decodor releu flash comanda nu e legat la nimic tongue.gif pozitia B3 ... deci un buton pus sau tot din maneta si ai flash asa cum trebuie. Partea nasola e sa desfaci mai multe plastice .

This post has been edited by djasu82: 22 Feb 2010, 17:41

--------------------
+
gcgeorgescu
post 27 Feb 2010, 13:12
Post #113

Membru

maskatu nu mai inteles. ma refeream la semnal dreapta(la altii si stanga), cand dadeam semnal dreapta nu facea clik maneta , trebuia sa trag de volan un pic.
ei asta am explicat, repet e mai mult decat simplu si cu risc 0. citeste cu atentie:
desfaci plasticele din jurul volanului(nici un risc), si te uiti la piciorul care face sa sara semnalul, cel ce iese din bloc.
invarti de volan la rece , pui volanul drept si dai semnal de mai multe ori, in momentul cand nu se duce maneta p pozitia unde ai dat semnal daca esti atent ai sa observi ca biciorusul se blocheaza de axul volanului si de tabla aia sudata pe langa el.
tu nu trebui decat sa TE APESI un pic pe blocul de lumini (nici un risc ,suportul blocului e din tabla f groasa), atat cat sa se departeze blocul de ax, apoi verifici , si iar asa cate putin te lasi pe el pana se departeaza si nu mai tine maneta blocata la semnal, fiind nevoit sa tragi mereu de volan sa ramana pe pozitiie sau sa tii maneta cu mana pana iei curba.
tin sa precizez ca am descoperit asta din mare "prostie", eu lucrand la blocul de lumini, cum dealtfel sti.
treaba e simpla si nu implica nici un risc, scapi de o problema suparatoare destul de simplu, zic eu.
va salut.

This post has been edited by gcgeorgescu: 27 Feb 2010, 13:14

--------------------
+
djasu82
post 27 Feb 2010, 13:32
Post #114

MEMBRU DACIA CLUB

e prost sistemul biggrin.gif si pe mine ma enerveaza eu am taiat batul sub forma de con si tot imi mai face nervi . Singura solutiearfi sa se elimine plasticul si sa monteze o bucatica de eletrod decojit in asa fel fiind subtire si totusi riguros nu o sa mai faca probleme cand dai semnal.
Totusi nu am intels de ce s-a pus defazat pe bucse acel bat ... Alti au dat jos bucsa .
La logan cum o fi ?

--------------------
+
gcgeorgescu
post 27 Feb 2010, 16:44
Post #115

Membru

nu stiu cum e la logan dar nu bucsa e de vina ci suportul care tine blocul de lumini(cele doua table), daca se apasa pe ele pana se desparte piciorusul de axul volanului putintel totul e normal, de aceea nu la toate se intampla acelasi drac, doar la cele care au blocul prea aproape de ax(adica cumva in sus ) sper ca intelegeti, pentru a se departa se trage de bloc in jos fara a desface acele doua suruburi ale blocului, dor se stramba un pic acel suport spre pozitia in jos si atunci piciorusul(saritorul) nu mai sta prea lipit de ax si permite manetei sa se duca pe pozitia dreapta, respectiv stanga. e foarte simplu.
nu e un neafuns al blocului de lumini ci o pozitie incorecta a acestuia pe suportul de prindere.
s-ar mai putea regla din cele doua suruburi daca se permite (depinde de gauri si de cat e de adus in sus blocul, dar e mai complicat).

--------------------
+
Relu_GTT
post 27 Feb 2010, 19:25
Post #116

Membru autentic

From: BRASOV

la mine nu face figuri, ramane cuplata maneta cand semnalizez si st si dr

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
Bogyciu
post 28 Feb 2010, 00:08
Post #117

Membru autentic

From: Constanta

La mine s-a rezolvat prin montarea xenonului tongue.gif

This post has been edited by Bogyciu: 28 Feb 2010, 00:10

--------------------
.... .... .... - ....
+
djasu82
post 28 Feb 2010, 09:26
Post #118

MEMBRU DACIA CLUB

sa fi trecut ieri prin bucuresti sa fi vazut cum ramaneai fara talon biggrin.gif asa cum a ramas un amic de-al meu cu tot sistemul de lupa si xenon cand au vazut aia ce minune cica masina asa a venit din fabrica ? I-a zis sa le dea jos si sa-si montezi becurile normale nu a avut cum ... i-a suspendat talonul si i-a dat dovada pe 30 de zile amenda si 6 puncte de penalizare...
I-a zis sa-si rezolve problema si sa se duc la rar sa-si ridice talonul.
Asadar nu e de gluma ... asta e numai la noi se intampla asa ceva.
Relu_GTT si la mine ramane cuplata daca invarti putin de volan , dar daca nu rotesti de volan nu ramane cuplat si trebuie sa ti cu degetul pana cand cupleaza...
gcgeorgescu o sa incerc sa vedem ce iese oricum bucsa aia de plastic o modific .

--------------------
+
Relu_GTT
post 28 Feb 2010, 12:40
Post #119

Membru autentic

From: BRASOV

pai la mine ramane cuplata si cu volanul drept

--------------------
Dacia SuperNova 2002 Confort - BV 27 GTT
BMW e46 FL 2.0i
+
djasu82
post 28 Feb 2010, 12:44
Post #120

MEMBRU DACIA CLUB

ma rog eu am mai umblat la tabloul de lumini cat am stat de capul tabloului de bord logan o sa vad ce si cum a facut si gcgeorgescu dar tot o sa tai plasticul acela care arunca parghia de la maneta .

--------------------
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 17:35
Forum Renault