Flash ca la masini straine
![]() ![]() ![]() |
Flash ca la masini straine
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
oricum l-ai pune daca ti volanul drept si dai semnal stanga nu sta maneta sare ... trebuie sa iei o jumatate de tura de volan . Ca sa stea la un sfert de tura de volan trebuie ingustat "motul"
![]() Ca sa nu mai sara se ingusteaza declansatorul acela din plastic . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
djasu82-le zi fratica cu flashul ala cum fac?
sa modific ? sa pun doua lamele ceva? care sa faca contact, zi ca nu stiu?sau cum e cu blocul de cielo , merge ? sau tre facute ajustari? mersi ,astept. |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Nu stiu cum doriti voi si blocul de lumini la super nova poate da flashuri atunci cand nu e pe faza lunga cl putin la mine asa functioneaza evident trag cu degetul de cate ori doresc sa lumineze lampile. Cine doreste flasuri consecutive se face un mic generator de impulsuri si comanda releul de faza lunga. In functie de impulsuri si durata lor asa o sa se aprinde lampile de faza lunga.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
vad ca ai opel djasu, cand dai un flash tragi o data de maneta . asa e la caravan. chiar daca ai rotit comutatorul din stanga volanului pe faza scurta , asa si la dsn, dupa ce ai rotin maneta din blocul de lumini pe faza scurta, sa tragi O SINGURA DATA de aceasi maneta pentru un flash.
mersi.dupa umila mea parere s-ar putea face o modificare in bloc cu doua lamele (sau altceva) care sa faca contact in momentul cand tragi putin de maneta.iar daca tragi ceva mai tare sa ramana blocata in faza lunga (cum deja se intampla). asta vreau sa stiu daca a modificat blocul cineva pana acum in sensul asta. apropo djasule sn ul ,de fapt blocul de lumini are la maneta, un mic JOC pana se blocheaza pe faza lunga . acolo s-ar putea specula un contact ca sa se poata realiza flashuri ca la straine exact ca numele topicului pe care l-am deschis. P.S. eu cand am luat masina am grezut ca asta e o defectiune a blocului mai ales ca l-am reparat dupa un scurt( ramas fara lumini). VA MULTUMESC inca o data ca va pierdeti timpul pe topicul asta. ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
BeatMAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 9 December 07 From: Tarnaveni ![]() |
Partea cu lamelele nu prea merge pentru ca nu ai unde le pune in blocul de lumini. In schimb pe maneta cand o desfaci sunt niste inele din plastic. Inelul are o parte mai bombata care face schimbarea pe faza lunga (daca bine mai tin minte ). Toata treaba e ca trebuie ciupit din acea parte bombata pana iti permite sa dai flash. Nu trebuie ciupit mult. La mine functioneaza dar mai vreau sa ii fac mici corectari pentru a intra mai repede flash-ul.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
multumesc mult beatman. dar daca poti sa-mi explici te rog ce ar nsemna ciupit. si cam cit dureaza?si cam cum s-ar face asa putin mai detaliat daca nu te superi.daca ai timp.
esti primul care mi-a dat un raspuns CARE-L DOREAM Multumesc inca o data. |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
BeatMAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 9 December 07 From: Tarnaveni ![]() |
Maine daca e putin mai cald o sa desfac blocul de lumini sa fac corectarile de care am nevoie si o sa fac niste poze mai detaliate in care se va vedea unde si cum trebuie "ciupit". Cat va trebui?...... asta ramane de vazut la fiecare, daca are sau nu uzura pe inel.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
ciupit = taiat? sau pilit?crestat? in principiu am inteles.partea bombata a inelului e in dreptul fazei scurte-lungi?
|
--------------------
Renault
Fluence
|
|
BeatMAN |
![]()
|
Am revenit. Am atasat 2 poze cu maneta blocului de lumini pe care am insemnat unde trebuie "ciupit" ("taiat"). Operatia se face pe prima rotita de la exterior pe "umarul" mare al acesteia, mai are unul mic. In desene am pus cum arata initial "umarul", si cum arata acum la mine. Nu luati din lungimea umarului la inceput, prima data indreptati "panta" pe care am insemnat-o. Dupa aceea daca nu va place cum functioneaza atingeti-va si de lungimea umarului.
Scuze pt poze, dar sunt facute cu telefonul. This post has been edited by BeatMAN: 23 Feb 2009, 10:44 Attached thumbnail(s) Photo00092.jpg ( Size: 171.08k ) Number of downloads: 910 Photo00093.jpg ( Size: 122.72k ) Number of downloads: 1032 initial.JPG ( Size: 8.6k ) Number of downloads: 948 final.JPG ( Size: 9.04k ) Number of downloads: 849 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002 Rapsodie
- MS 84 MES
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
N-ai funcția MACRO la camera telefonului?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
djasu82 |
![]()
|
nu se intelege mare lucru din poze...
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
a mai incercat sa faca cineva in sensul asta? eu am fost la electrician si am incercat sa pun unbloc de nova, nu sa putut din cauza prinderii si a mufelur(ar fi trebuit multe modificari), iar ce a facut beat man eu nu pot face caci blocul meu de lumini are ceva modificari deoarece sa ars odata si nu mai are mufa intreaga.
am incercat sa cumpar bloc de renault 19 care e cam la fel , cel putin la prindere, dar mi-a spus cel care l vinde ca nici ala nu are flash. am mai vazut un peugeot nu mai stiu ce model 405-406 care nici ala nu avea. daca a-ti facut ceva in sensul asta astept sa postati.(exclus butonase cu relee sau fara puse pe cine stie unde) mersic |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
nemesyss21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 20 February 09 From: Bucuresti.Capitala Europeana?! ![]() |
Eu am incercat in weekend...nu am reusit, pt ca nu am inteles, pe ce rotita trebuie facuta aceea "ciupitura", pt ca din poze nu se mai intelege mare lucru.
O sa mai incerc azi, si daca reusesc o sa pun cateva poze. Oricum, daca va apucati de aceasta modificare AVETI MARE GRIJA, eu nu am mai reusit sa fac semnalul sa ramana blocat, inafara de asta, dureaza ceva pana va da-ti seama cum trebuie reasamblat, eu m-am chinuit in jur de 30-45 sa-l montez la loc. 20 Oct 2009, 09:41: Dupa cum am promis am atasat niste poze cu operatiunea prin care DSN-ul meu are "falsh ca la masini straine" ![]() 1. Prima poza descrie maneta. Aceea tabla metalica se da jos cu ajutorul a doua surubelnite drepte.Dupa aceea raman doua urechi de plastic care trebuie desfacute usor, ca sa nu se rupa. 2. Cum arata maneta in interior 3. Ce trebuie modificat la acel "bat". Sper ca se intelege mai bine din aceste poze. 4. Piesa care mi-a ramas, nu stiu unde vine. Daca are cineva detalii unde ar trebui montat acel dreptunghi sa-mi comunice si mie. ![]() Singura problema pe care o am, presupun ca este din cauza piesei lipsa, NU RAMANE SEMNALUL BLOCAT. Operatiunea in sine. - am desfacut cele doua suruburi care prind plasticul de sus cu cel de jos(in jurul volanului). - dupa aceea am desfacut suruburile care desfac plasticul de jos (tot 2). - scos cele 2 mufe care intra in maneta. - desfacut suruburile care tin maneta. - desfacut tabla manetei (cu 2 surubelnite drepte) - desfacut urechiusile de plastic ale manetei - desfacut maneta - scos batul si pilit, dupa aceea taiat,(a doua operatiune, cea de taiat am realizat-o din cauza ca nu-mi placea cum actiona) urmand instructiunile colegului de forum. - in urmatoarele 20 min am injurat pt ca nu reuseam sa inchid maneta ![]() Sfatul meu este sa realizati aceasta operatiune in masina (eu am facut totul in apartament si a trebuit sa fac cam 4-5 drumuri pana am reusit sa o fac sa mearga, dupa cum imi place mie) This post has been edited by nemesyss21: 20 Oct 2009, 09:41 Attached thumbnail(s) flash_1.jpg ( Size: 260.03k ) Number of downloads: 677 flash_2.jpg ( Size: 272.08k ) Number of downloads: 296 flash_3.jpg ( Size: 376.89k ) Number of downloads: 317 flash_4.jpg ( Size: 205.98k ) Number of downloads: 298 |
--------------------
Renault
Clio
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Trebuia sa pui o poza dupa taiere sa vedem exact cum ai taiat. Sa inteleg ca trebuie demontat manerul cu tot cu chestia aia cat televizorul, scoasa maneta din ansamblu si taiat plasticul acela. Si ca acea parte de plastic obtureaza maneta, astfel incat nu poti da flash fara sa agate, si daca tai din ea poti da flash fara sa agate, si daca tragi la maxim maneta, ramane agatat?
Si ce nu mai ramane blocat? semnalul sau faza lunga? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
nemesyss21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 20 February 09 From: Bucuresti.Capitala Europeana?! ![]() |
Poze inainte de taiat nu mai am......pt ca l-am taiat deja(zona verde de pe poza am taiat-o).Se trage usor, daca tragi la maxim intra pe faza lunga pentru ca asta e rolul pana la urma.
Semnalul nu mai imi ramane blocat. Aceea este poza cu maneta taiata, problema este ca am facut pozele aseara, cu blit nu se intelege nimik, si fara blit arata asa cum vedeti in poza. O sa o mai demontez odata si sa incerc sa fac pozele mai clare. Oricum trebuie sa gasesc o solutie sa rezolv problema cu semnalul. 20 Oct 2009, 10:26: Vad ca esti din Bucuresti.Daca te intereaza, ne intalnim si vezi singur cum functioneaza, si-ti arat ce am taiat eu din aceea rotita. This post has been edited by nemesyss21: 20 Oct 2009, 10:26 |
--------------------
Renault
Clio
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
As face si eu modificarea asta pentru ca sincer de multe ori merg si ziua cu luminile aprinse si mai las cate un berbec sa treaca si trebuie sa il flashuiesc pentru a ii face semn. Si este cam incomod sa stai sa tragi repede maneta ca sa iasa un flash decent. Daca ai mai face o poza cu ea taiata ar fii super. Parca nu m-as risca sa tai plasticele pe acolo, sa ma trezesc ca nu mai functioneaza altceva.
PS scrie la profil locatia |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 20 Oct 2009, 12:00) PS scrie la profil locatia Aș băga mâna-n foc că scrie de undeva de la "SNSPA-Facultatea de Comunicare si Relatii Publice", adică de prin București. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Maskatu |
![]()
|
Noi stim asta dar ceilalti nu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
nemesys da-mi nr de tel , caci cu tine fac afacerea,
22 Oct 2009, 10:40: in sfarsit al doilea care poate sa faca ceva, eu vreau sa fiu al trelea dar mi-e frica . imi trebuie sprijin moral. 07230153518 pt. nemesys , meseriasul, da-mi macar bip This post has been edited by gcgeorgescu: 22 Oct 2009, 10:40 |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
nemesyss21 |
![]()
|
vezi ca ai scris nr gresit, si nu pot sa te sun.
|
--------------------
Renault
Clio
2002
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
scuze ti-am trimis si pm dar cred ca deocamdata nu primesti.
0723153518 31 Oct 2009, 02:33: am incercat si eu ca cei doi colegi si am crestat, taiat acolo unde mi-au aratat,chiar mai bine. la mine nu da flash de nici un fel,doar ca trecerea la faza lunga se face mai usor,fara mare dificultate. am ajuns la concluzia ca asta e una din problemele care nu se pot rezolva, cel potin total. dupa 4 ore dechin si desfscut si facut la loc, multumesc lui Dumnezeu, ca mi-a dat rabdare sa Il fac la loc, caci altfel ma scormone-am de vre un bulion. asa mai bine I iau ceva la copil (pampers de ex) am rugamintea sa se inchida acest topic, pentru ca nu merita osteneala si timp,porcaria asta. ma scuzati dar dupa 4 ore de munca migaloasa ti se ia. This post has been edited by gcgeorgescu: 31 Oct 2009, 02:33 |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
djasu82 |
![]()
|
pentru flash se foloseste un generator de impulsuri care actioneaza releul de faza lunga si atat.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Daca tot dai idei la oameni macar spune pana la capat. Ce generator? Se cumpara? Se fabrica acasa home made? Ce implica mai exact, ce trebuie sa schimbi, etc etc etc
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
un alt buton in plus, daca se urca altcineva la tine in masina trebui sa-i explici ca omul nu stie si sa i arati butonul,, urat
|
--------------------
Renault
Fluence
|
|
Maskatu |
![]()
|
Problema nu ar fii ca se urca altcineva in masina, ca nu dai masina altuia strain in fiecare zi. Se poate pune un push button.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
moama... de parca butonu ala ar fi de la ejectare .... ce mam dracu se intampla daca apasa pe buton? e bomba cu ceas sau ce ... ganditi si voi altceva ... de parca zburati cu masinile astea si nu poate sa mai va stea nimeni in fata ... numai chesti ciudate auzi aici ce draqcu ma sa faci generator pt ce? iti faci licurici farurile
![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
djasu82 |
![]()
|
un banal generator realizat cu un cip mic gen Ic 555 sau un generator din acela din targ care clipesc 2-3 leduri
![]() ![]() Stiti ca e scump blocul de lumini cel original ... nu se merita sa il zapacesti. A pai trebuie si altii straini sa stie ce ai tu montat pe masina ? E ca si cum i-ai spune ce faci tu cu gagica in particular. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nemesyss21 @ 19 Oct 2009, 11:01) 4. Piesa care mi-a ramas, nu stiu unde vine. Daca are cineva detalii unde ar trebui montat acel dreptunghi sa-mi comunice si mie. ![]() Singura problema pe care o am, presupun ca este din cauza piesei lipsa, NU RAMANE SEMNALUL BLOCAT. Salut, ai rezolvat cu blocatul semnalului ? in piesa aia mai vine un arc... daca nu ai rezolvat, iti arat poze. apropo... eu mi-am gasit un arc mic pe jos... si nu-i gasesc locul ![]() idei ? ![]() later edit: cu rosu am marcat arcul ce mi-a ramas in "plus" si nu-i gasesc locul .... cu albastru am marcat locul unde vine piesa ce blocheaza semnalul. aveti idee unde vine arcul ala ? 2-nd later edit: am gasit:) am marcat cu portocaliu ![]() This post has been edited by harry: 13 Nov 2009, 22:54 Attached thumbnail(s) P1030816_resize.jpg ( Size: 97.79k ) Number of downloads: 172 |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
gcgeorgescu |
![]()
|
harry, tu ai rezolvat cu flashul? iti da flash ?
ca eu am taiat cum trebui si tot nu face nimic, singurul lucru bun s-a intamplat ca daca dau semnal dreapta nu trebui sa misc de volan in stanga putin, cum se intampla inainte . imi ramane semnalul in orice pozitie a volanului. |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:50 |