DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renovare Apartament, Sfaturi

LuluMOB
post 1 Feb 2010, 10:39
Post #151

Membru cu pedale.

Group: Members
From: Iași

QUOTE(fost membru @ 1 Feb 2010, 10:24)
[------------------------------------------------------------------- 15 cm ---------------------------------------------------]
*

Pot sa fie si dm -decimetri- dar sunt degeaba, basca mai ai probleme cu ascunderea si izolarea.
Vezi ce sectiune are firul si pe ce suprafata se face contactul. La 15cm e inutil de mare.

This post has been edited by LuluMOB: 1 Feb 2010, 10:40

--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 1 Feb 2010, 10:40
Post #152

Membru autentic

QUOTE(fost membru @ 1 Feb 2010, 10:24)
Eu cred ca sunt cm.  smile.gif

La voi la fel? smile.gif

[------------------------------------------------------------------- 15 cm ---------------------------------------------------]
*

Nu. La mine e mai mare.

1 Feb 2010, 10:43:
QUOTE(LuluMOB @ 1 Feb 2010, 10:39)
La 15cm e inutil de mare.
*

Nu chiar.

This post has been edited by Victoras2001: 1 Feb 2010, 10:43

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
fost membru
post 1 Feb 2010, 10:49
Post #153

membru analfabet

From: clasa I-a

QUOTE(Victoras2001 @ 1 Feb 2010, 10:40)
Nu. La mine e  mai mare.
*

Depinde de monitor, pe monitorul meu cu diagonala de 36 de cm are 15 cm.

This post has been edited by fost membru: 1 Feb 2010, 10:51

--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
+
hash
post 1 Feb 2010, 15:12
Post #154

calculatorist

Sa depanati voi instalatii electrice cu contacte cositorite in doze. Sa vedeti ce frumos se rup firele cand incepeti sa dezdoiti rasuceala aia.

Cositorire, puah. Tocmai incerc sa repar un fir intrerupt in perete si pana la urma am spart tencuiala. Ala care a facut instalatia a avut tarate in loc de creier: fire prea scurte, ingramadeli (vin 18 fire intr-o doza, a folosit pt asta o doza mica de aparat), fire rasucite intre cupru si multifilar subtire (pentru joasa tensiune), lipeli cu cositor, banda izolatoare, jumatati de doze de bere in loc de doze electrice .. o porcarie. mad.gif

This post has been edited by hash: 1 Feb 2010, 15:13

--------------------
- - -
+
kog
post 1 Feb 2010, 16:13
Post #155

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

si uite asa ajungem la bancul cu forumistii si becul

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
bygy007
post 1 Feb 2010, 21:45
Post #156

Membru autentic

From: BUCURESTI

pai eu am facut la mine (am prelungit o priza la masina de spalat si am legat fire de cupru cu aluminiu , am dezizolat 10 cm ambele fire , le-am rasucit , am facut 1 ochi rotund apoi am strins bine cu surub , ochiul fiind intre 2 seibi plate, si strinse bine
pina cum nici o problema

@hash

firul se poate intrerupe daca la instalare din greseala a facut un ochi si a dost tras de el
din ce stiu eu nu se foloseste multifilar la instalatii de apartamente

ca o intrebare respectivu nu a bagat firele prin tevi? le-a bagat direct prin perete?

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
Apate
post 2 Feb 2010, 00:53
Post #157

Membru incepator

From: Bucuresti

Singurul motiv ar fi ca le 'crosetez' mai repede - manopera e gratis (subsemnatul).

Insa o sa-mi fac tot clasic, din teava galvanizata. Trebuie sa ingrop teava de apa rece in zid de caramida. Cu ce o termoizolez?

Multa bafta la taiat cu flexul si dat filete 053.gif
Poate postezi si tu niste poze sa vedem si noi cum a iesit. mellow.gif

--------------------
Dacia Logan 2009 / Laureate
+
dr_mKe
post 2 Feb 2010, 00:59
Post #158

Membru cu stetoscop

From: Deva

Mai nene, plita de 7kWh ??? Plus cuptor de 3kWh ??? Adica 10 kWh numai pentru ustensilele astea 2 ? Ai idee la cat este calibrat bransamentul pentru un apartament de bloc ? radmasa.gif

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
bygy007
post 2 Feb 2010, 01:07
Post #159

Membru autentic

in jur de 5,5k (25A)

--------------------
+
hash
post 2 Feb 2010, 09:41
Post #160

calculatorist

QUOTE(bygy007 @ 1 Feb 2010, 22:45)
@hash

firul se poate intrerupe daca la instalare din greseala a facut un ochi si a dost tras de el
din ce stiu eu nu se foloseste multifilar la instalatii de apartamente

ca o intrebare respectivu nu a bagat firele prin tevi? le-a bagat direct prin perete?
*

Sunt conductori bagati intr-un tub de metal izolat cu carton gudronat pe interior, cum se foloseau la 1930. In tubul ala au bagat pe langa cei doi conductori inca 3 multifilari, si pentru ca astia 3 nu incapeau (tubul avand diametrul prea mic), au pus 3 conductori pentru instalatii de joasa tensiune (sub 1mm patrat aria). Ei, pe aia 3 am un bec de 100W. De ce sunt 3 si nu 2, e un mister pentru mine.

Niste lucruri interesante aici.

This post has been edited by hash: 2 Feb 2010, 09:42

--------------------
- - -
+
klaus
post 2 Feb 2010, 10:43
Post #161

步步

Group: Moderatori

Am vazut destul de des pareri ca se pot pune intr-o instalatie electrica fire litate.
Din experienta mea limitata cu instalatiile electrice intotdeauna (dar intotdeauna) la astfel de solutii am gasit firele, dupa ceva ani, pline de cocleala si intr-o stare de rezistenta fizica nu tocmai corespunzatoare. Plus ca nici protectiile de plastic a firelor nu erau intr-o stare cine stie ce.

Si intrebarea mea: se pot pune fire litate in instalatia de casa? Experienta mea zice ca nu, dar poate or fi alte argumente.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
argon
post 2 Feb 2010, 10:57
Post #162

Mesaj semiautomat

nu se foloseste conductor multifilar in instaltia din casa, de la sursa citire. Cel mai bine cupru unifilar, sectiunea poate sa varieze.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Merced
post 2 Feb 2010, 11:38
Post #163

No fear. No limit. No equal.

Merge si pe aluminiu, la mine in bloc sunt trase si cupru si aluminiu, evident ca NU sunt multifilare, din motivele expuse de klaus.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
argon
post 2 Feb 2010, 11:54
Post #164

Mesaj semiautomat

merge, dar era vorba de instalatiile noi sau ce le refaci, trebuie sa fi putin cazut in cap sa-ti bagi aluminiu cu buna stiinta...ca la blocurile comuniste nu ai de ales, e by default.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
TheFastOne
post 2 Feb 2010, 12:22
Post #165

Membru cu TDI

From: Brasov

Eu mi-am prelungit instalatia electrica de prize (5 prize noi in sufragerie si 3 in dormitor) cu multifilar de 3x2,5 deoarece aveam nevoie de malabilitate intrucat toata cablaraia am pozat-o la colturi peste sapa. Mi s-a mai spus ca n-am adoptat chiar cea mai buna solutie si ca ar fi fost mult mai bun un monofilar de 3x2,5 dar mi-ar fi fost imposibil sa-l pozez datorita duritatii. Pana in prezent....nici o problema, mai ales ca le-am inseriat tongue.gif

This post has been edited by TheFastOne: 2 Feb 2010, 12:23

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
fost membru
post 2 Feb 2010, 12:37
Post #166

membru analfabet

QUOTE(klaus @ 2 Feb 2010, 10:43)
...........................Si intrebarea mea: se pot pune fire litate in instalatia de casa? Experienta mea zice ca nu, dar poate or fi alte argumente.
*

De putut, fiecare poate pune ce vrea, unii aluminiu, altii multifilare, altii unifilare.
Si eu ma intreb de ce se foloseste, in mod special unifilar la instalatiile ingropate .

care-i explicatia fizica ? Rezistenta, flexibilitatea, conductibilitatea etc , care-i motivul ?

--------------------
+
guliver
post 2 Feb 2010, 12:53
Post #167

No title

stie cineva care poate a facut lucrarea cat ar costa inlocuirea a 4 tevi, 2 bucatatrie ( apa calda, rece) si 2 baie idem?....sunt tevile de coloana........un instalator mi-a cerut 7,3 mil.....o fi mult, putin...bani cu tot cu materiale si manopera........

--------------------
fosta dacie fosta solenza 1900 dar nu toamna
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
fost membru
post 2 Feb 2010, 12:59
Post #168

membru analfabet

Pe mine m-a costat 320 lei cu tot cu materiale, in polipropilena.
Mentiune, a fost o lucrare completa, de jos pana sus, 4 nivele, si baie si bucatarie.
jos= subsol/ sus = ultimul nivel

This post has been edited by fost membru: 2 Feb 2010, 12:59

--------------------
+
Apate
post 2 Feb 2010, 16:31
Post #169

Membru incepator

stie cineva care poate a facut lucrarea cat ar costa inlocuirea a 4 tevi, 2 bucatatrie ( apa calda, rece) si 2 baie idem?....sunt tevile de coloana........un instalator mi-a cerut 7,3 mil.....o fi mult, putin...bani cu tot cu materiale si manopera........

Preturile difera in functie de zona. In Bucuresti manopera te costa in jurul a 350 RON pentru o baie si 250 RON pentru o bucatarie, asta daca folosesti persoanal calificat.
Sincer mie 730 RON (materiale+manopera pentru doua bucatarii si doua bai) mi se pare mult sub pretul pietei...
Ori ai prins super oferta, ori meseriasul nu cunoaste meserie si habar are de preturile materialelor (pentru instalatiile de PPR,PEX,Cupru - te duc aproape cat manopera) si a manoperei.

Bafta!

--------------------
+
guliver
post 2 Feb 2010, 19:53
Post #170

No title

E vorba de o firma de instalatii care face lucrarea pe tot blocul.....de 10 etaje....la toata lume..lucrare cu garantie de 10 ani...iar pe apt. au cerut suma mentionata de mine...voiam sa-mi fac o idee cat ar face daca ti-ai face lucrarea individual.......
si inca ceva..nu e vb de 2 bucatarii si 2 bai...era vb de cate 2 tevi pt bucatarie si 2 tevi pt baie.....deci 4 tevi in total...

This post has been edited by guliver: 2 Feb 2010, 19:54

--------------------
fosta dacie fosta solenza 1900 dar nu toamna
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
Apate
post 2 Feb 2010, 21:33
Post #171

Membru incepator

E vorba de o firma de instalatii care face lucrarea pe tot blocul.....de 10 etaje....la toata lume..lucrare cu garantie de 10 ani...iar pe apt. au cerut suma mentionata de mine...voiam sa-mi fac o idee cat ar face daca ti-ai face lucrarea individual.......
si inca ceva..nu e vb de 2 bucatarii si 2 bai...era vb de cate 2 tevi pt bucatarie si 2 tevi pt baie.....deci 4 tevi in total...

Nu am inteles eu bine... In cazul acesta pot spune ca este un pret corect, dar sunt destul de convins ca or sa foloseasca materiale ieftine (PPR turcesc).
Sa verifici presiunea la apa inainte sa-ti iasa pe usa.
Succes!

--------------------
+
fictiv2004
post 2 Feb 2010, 21:56
Post #172

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 2 Feb 2010, 11:43)
Am vazut destul de des pareri ca se pot pune intr-o instalatie electrica fire litate.
Din experienta mea limitata cu instalatiile electrice intotdeauna (dar intotdeauna) la astfel de solutii am gasit firele, dupa ceva ani, pline de cocleala si intr-o stare de rezistenta fizica nu tocmai corespunzatoare. Plus ca nici protectiile de plastic a firelor nu erau intr-o stare cine stie ce.

Si intrebarea mea: se pot pune fire litate in instalatia de casa? Experienta mea zice ca nu, dar poate or fi alte argumente.
*

Sunt foarte sigur ca ai vazut o implementare serioasa cu izometrii-trasee de cabluri, sa zicem un panou- dulap industrial; ai remarcat ca se lucreaza numai cu multifilar( densitatea de curent suportata pe multi. este superioara monofilarului), pozate in pat-cabluri, inchise sau deschise. Capetele se baga in pini, si se foloseste un cleste care sertizeaza corect terminalul cablului; cam asa se face traba buna. In Rom. inca suntem tributari inertiei, dar daca vrei calitate, nu te impiedica nimeni sa lucrezi ca afara.
N.B. pretul monofilarului e mai mic decat al multifilarului.

--------------------
+
bygy007
post 2 Feb 2010, 23:33
Post #173

Membru autentic

diferenta intre monofilar si multi este tragerea prin tevi cam asta ar fi diferenta restul e ok daca se folosesc sectiuni corecte

This post has been edited by bygy007: 2 Feb 2010, 23:34

--------------------
+
Altis
post 13 Aug 2011, 17:35
Post #174

Membru autentic

Salut!

Vreau sa izolez cu vata minerala si rigips grinda de beton din balcon.
Nu imi vine niciun meserias pentru asemenea lucrare mica (grinda are 2 metri si suprafata totala este de cca 2mp max.) asa ca am decis sa o fac singur. Problema este ca nu stiu ce profil se utilizeaza si cum pe coltul grinzii.

Ma ajuta cineva va rog? blush.gif

Attached thumbnail(s)
Grinda.jpg ( Size: 40.86k ) Number of downloads: 370

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
radian
post 13 Aug 2011, 19:04
Post #175

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Stai nitel, vrei sa izolezi doar grinda??? Care ar fi motivatia?

Balconul este inchis? Stai cumva la ultimul etaj? Daca locuiesti la etaj intermediar, balconul celor de deasupra este inchis?

Oricum mi se pare o intreprindere absolut inutila. Doar, eventual, daca vrei sa-ti "faci" mana pentru a da gauri in grinda de beton armat...

Plecand de la schita ta, izoland doar grinda, intre grinda de b.a. si planseul care ramane neizolat se formeaza o zona tampon unde pe timpul iernii vor aparea diferente mari de temperatura, implicit se ajunge la punctul de roua, care in timp inseamna condens => igrasie => mucegai. La modul cel mai serios, las-o balta.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
CGDBZ
post 13 Aug 2011, 19:29
Post #176

Membru autentic

From: BZ

profil.jpg ( Size: 36.54k ) Number of downloads: 361

Cu rosu e profilul normal de rigips iar cu verde este rigipsul.

--------------------
- - -
+
vizitatorul
post 13 Aug 2011, 19:55
Post #177

Membru autentic

-nu te "atingi"de coltul acela...stiu...strambi din nas...insa ai sa vezi ca se leaga de la sine
-vata nu este necesara( e mai mult fono)-aerul e cel mai bun termo
-mov e diblu
-nrgru-"negresa" (sau autoforant in tamplarie fereastra)
[attachmentid=1627742978]

--------------------
Dacia 1310 L 1998 - B453SCU
+
radian
post 13 Aug 2011, 20:19
Post #178

Babaietzi...

Vizitatorule cam cum ai fixa matale piesa aia desenata cu rosu din mijloc? Ramane in aer, doar ca element de legatura intre placile de rigips? Si cum montezi negresele efectiv? Eventual pui un cornier pe exterior...

Si inainte de toate, pana la ai propune solutii tehnice, care-i motivatia pentru care sa izolezi termic doar grinda de beton armat?

This post has been edited by radian: 13 Aug 2011, 20:20

--------------------
+
Altis
post 13 Aug 2011, 20:56
Post #179

Membru autentic

Asa, tre' sa dau lamuriri:

Izolez grinda si tot balconul, de fapt am sa izolez tot planseul in casa la un mom. dat - voi merge cu instalatia electrica noua, si maschez cu rigips si daca tot fac asta bag si un strat de vata. Momentan nu am bani de tot, asa ca pana in toamna vreau sa izolez balconul, si dupa cum spuneam, nu vine nimeni sa imi monteze o placa de rigips. In plus am un aparat de AC al carui spliter va sta pe acea grinda, si vreau sa scap de el din casa - deci trebuie sa montez rigipsul in prealabil, ca sa nu il montez acum si sa o fac din nou in doua luni cand plachez.
Parapetul stiu cum sa il fac, am intrebat de grinda ca ma depaseste la cunostinte. Balconul l-am inchis termopan, am desfiintat tocaria dintre camera si balcon. Parapetul e simplu, profil U sus, jos si intre ele C (nu stiu cum se numesc exact, stiu cum arata. Coltul grindei ma depaseste...

L.E. Da radian, balconul de deasupra, si cel de dedesubt sunt inchise si izolate, ba chiar cei de sus au amenajat o camera acolo. balconul fiind logie.

This post has been edited by Altis: 13 Aug 2011, 20:58

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
radian
post 13 Aug 2011, 21:50
Post #180

Daca vecinii de deasupra au inchis balconul si l-au inclus in camera, nu ai nevoie de termoizolatie la tavan. Este o cheltuiala absolut inutila. In plus daca pui vata minerala, exista riscul ca in timp prin procesul natural de circulatie a vaporilor de apa prin pereti + fenomenul de condens, sa se incarce vata cu umezeala si sa-ti faca mai mult rau decat bine. Atunci cand folosesti vata minerala, obligatoriu trebuie sa aplici si o bariera de vapori si sa lasi un spatiu liber intre straturi pentru circulatia aerului. Iti bati singur cuie in talpa...

Pentru a obtine o suprafata acceptabila din punct de vedere estetic monteaza un strat de rigips (cel mai subtire pe care-l gasesti in comert) si atat. Peretii interiori (nici cei verticali nici cei orizontali) NU se termoizoleaza! Pentru a avea un microclimat sanatos in locuinta peretii trebuie sa "respire". Este un proces firesc. Iarna se acumuleaza umezeala in pereti iar vara aceasta se evapora. Cand aplici o termoizolatie "deranjezi" acest echilibru si in timp iti apare igrasia.

In plus, nu imi este foarte clar la ce te referi cand zici "parapet". Parapetul este portiunea de perete cuprinsa intre golul pentru fereasrta si pardoseala.

--------------------
+
12 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 19:36
Forum Renault