Renovare Apartament, Sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Renovare Apartament, Sfaturi
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu intrebam cat costa la metru patrat.
Am foaia acasa cu suprafetele pentru fiecare operatie, dar ma interesa cam cat se ia la metru patrat sa vad daca mi-au cerut mult peste (sa imi fac calculul in functie de suprafete). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
daca ai incredere in meseriasi, si ai mai vazut lucrari nu te uita prea mult la pret, conteaza enorm calitatea lucrarii, am vazut lucrari de te impiedicai prin baie in colturile de la placile de gresie...nu poti stabilii o comparatie intre preturi, conteaza recomandarile si referintele. Numa' prost si scump sa nu fie
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dragomirionut_86 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 15 August 09 ![]() |
Echipa de muncitori serioasa cu multa experienta in domeniul constructiilor,executam lucrari de o calitate superioara
-constructii noi la cheie -renovari -consolidari -finisari (apartamente,vile case,garduri,foisoare) Pentru mai multe informatii apelati cu incredere. ing. Ionut :0722569363 Attached thumbnail(s) Picture_004__Medium_.jpg ( Size: 29.71k ) Number of downloads: 1699 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
2008
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Depinde de oras: cu cat este mai mare cu atat cresc si preturile. La Deva mp costa de la 25 de lei in sus, montajul. Spartu' faiantei vechi costa extra de regula
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Discutia e de prin martie 2009...
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Ionut_Nedelcu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 24 September 09 ![]() |
Pe partea electrica sunt multe...f multe de facut daca vrei sa iasa ca la carte. Minimum ...schimba tabloul de sigurante fuzibile cu intreruptoare automate curba de sarcina C, 1P+N (10, respectiv 16A). Eventual din acest tablou te poti duce cu 2 - 3 circuite pentru consumatorii de forta gen masina de spalat, frigider, cuptor cu microunde, cuptor electric si asa mai departe. Asta presupunand ca restul instalatiei pe aluminiu este in regula. Panoul de sigurante obligatoriu dotat cu protectie diferentiala ( fie globala, fie pe fiecare circuit in parte), asta in caz ca ai copii si baga degetelele prin priza, sau are loc o punere la pamant la masina de spalat sau prin alta parte. Oricum cere parerea unui electrician autorizat dar sa ai chestiile astea in vedere pt ca sunt multi carpaci. Degeaba tragi din doza circuit de cupru daca pana acolo ai aluminiu. Spor la renovat in continuare.
This post has been edited by Ionut_Nedelcu: 12 Jan 2010, 15:04 |
--------------------
Ex. dacia 1300/1310
Opel Vectra 1.8 16V
2001
- CT-05-NSI "Oamenii nu se schimba, ci devin pe zi ce trece ceea ce sunt de fapt."
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Repet, cred ca a renovat de trei ori pana acum, e din martie 2009 discutia.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
La mine s-au intamplat multe de cand am deschis topicul...
Apartamentul respectiv a fost renovat vara trecuta (nu era al meu, al unei prietene foarte bune). Costul total a fost de aprox ~35.000 ron pt renovarea totala (materiale + manopera). Mesterii au negociat pretul pentru intreaga lucrare, nu s-a discutat la metru patrat. Timpul de executie a fost cam de o luna si jumatate, insa se putea si mai repede. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Ionut_Nedelcu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 24 September 09 ![]() |
Ei lasa chiar daca omul si-a renovat apartamentul acu` ceva vreme este f bun topicul. Eu acum incerc sa renovez o garsoniera(glet + lavabil ,o faianta in baie....subtire) si mai vad cum au facut si altii etc. etc.
|
--------------------
Ex. dacia 1300/1310
Opel Vectra 1.8 16V
2001
- CT-05-NSI "Oamenii nu se schimba, ci devin pe zi ce trece ceea ce sunt de fapt."
|
|
Merced |
![]()
|
35.000 de lei? 350 de milioane? Brr, ma trece un fior pe sira spinarii...
Am renovat 4 camere anu' asta, desigur nu cu cine stie ce pretentii, da' a iesit mai mult decat ok, costul total, inclusiv termopane trei dormitoare si sufragerie, nedepasind 10.000 de lei cu totul. Un singur om a venit, am tras cot la cot cu el la munca de jos, adica racait calciul de pe pereti, ala era prin mare parte a casei, in cele trei dormitoare, pe hol si in sufragerie, deci acolo am racait tot si a dat glet(niste CT-uri de la Ceresit, uite ca le-am uitat codurile, unu' e d-ala mai grunjos, si al doilea se da peste si e mult mai fin), plus lavabila(am luat Bolix, stiu ca n-a auzit nimeni probabil de ea, e poloneza si de calitate mai mult decat ok, dupa spusele meseriasului cam ca Atlas, da' la bani mult mai putini, plus discount ca le-am luat de la o cunostinta), in bucatarie n-a fost foarte mult de munca, doar ca am desfiintat usa dintre balcon incapere, balconu' fiind oricum de mult transformat in bucatarie, cu aragazu' si chiuveta mutate acolo de mult(balconu' de inchis in termopan a ramas pentru anu' asta), am pus un blat de marmura acolo, singuru loc unde am gletuit a fost unde crapase peretele, s-a racait, s-a pus plasa d-aia de rigips, s-a dat glet peste si n-a mai crapat de atunci. Una din bai a ramas cum era, doar vopsea alba pe tavan si pereti, iar la cealalt am schimbat faianta(acu' imi pare rau ca n-am schimbat si gresia). Pe hol si in bucatarie am pus peste vechea gresie un parchet laminat luat aproape moka de la o matusa, sunt multumit ca arata mai ok si tine un pic si de cald. Plus tot felu' de smecherii "secundare", de exemplu la mine in camera am facut un pat mare, l-am pus si p-asta la socoteala. Salteaua mi-am luat-o pe salaru' meu. ![]() In rest, ce am mai facut si eu cu manuta mea, am schimbat aproape toate prizele si intrerupatoarele, am vopsit caloriferele si teava de gaze care vine de pe scara si pana in bucatarie, am carat la saci si cu materiale, da' mai ales cu moloz de mi-au cazut ouale ![]() Durata? Pai cam tot o luna jumate, tinand cont ca a fost vorba de un singur om, plus eu ca salahor, tinand cont ca lucreaza mult peste medie omul, si ieftin rau as mai adauga, nu pot sa ma vait. Toate camerele le-am vopsit diferit, acuma pot si eu daca vreau peste doi ani sa vopsesc, sa iau un trafalet si sa ma apuc de treaba, nu mai e nenorocirea aia de calciu pe toti peretii, care nu m-ar fi deranjat in mod deosebit(eu in dormitoru' meu dadusem lavabil cu cativa ani in urma peste el, a inghitit vreo trei maini ca sa iasa calumea) daca nu cadea prin toti peretii din casa. Dupa cum spuneam, cost total ~10.000 lei, cu toate draciile astea. Ramane pe viitor de inchis in termopan balconul de la bucatarie, ca acu' sincer se cam face frig in toata bucataria, de cand am distrus usa aia veche si am facut "minibar", eventual scos tot parchetu' dormitoare, ca e cam vraiste, pe langa faptu' ca a fost verde cand l-au montat, acu 22 de ani, si acu' sunt spatii intre ele cu duiumu', s-au mai lasat si din scandurile alea de sub el, care-l sustin, in unele camere vizibil cu ochiu' liber. ![]() This post has been edited by Merced: 12 Jan 2010, 17:58 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
E destul de greu sa compari sumele, intrucat s-au facut lucruri diferite si cu materile diferite. La ce spuneam eu lucrarile pe scurt ar fi: geamuri termopan la camere, inchis balcon in termopan, transformat balcon in bucatarie, zidita o usa, spart un perete intre hol si veche bucatarie de unde a rezultat un living, schimbat integral tocaria interioara si usa de la intrare, adaugat prize si schimbat tablou, glet + lavabila peste tot, gresie si faianta in baie, bucatarie, hol, toate chestiile prin baie noi, parchet laminat in camere, schimbat toate caloriferele.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(dragomirionut_86 @ 12 Jan 2010, 09:06) Echipa de muncitori serioasa cu multa experienta in domeniul constructiilor,executam lucrari de o calitate superioara -constructii noi la cheie -renovari -consolidari -finisari (apartamente,vile case,garduri,foisoare) Pentru mai multe informatii apelati cu incredere. ing. Ionut :0722569363 asta e anunt de bursa nu stiu cum nu a vazut nimeni lucrul asta daca stii cum sa unesti cuprul cu aluminiul nu ai absolut nici o problema la legaturile in doze la firele de cupru citi le cositoresc , eu zic ca maxim 10-15% |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Eu zic ca esti idealist
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Merced |
![]()
|
Am stat cu un tip care de meserie era tamplar, da' care s-a ocupat de cam tot printr-un spatiu de la munca sa-l mai ajut, si culmea, ala chiar a cositorit toate firele in doze.
This post has been edited by Merced: 12 Jan 2010, 21:45 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Cand gasesti asa un maistor ai grija sa nu-l scapi
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Merced |
![]()
|
Nu l-am scapat, l-am chemat, i-am explicat ce vreau si 24 de ore mai tarziu a venit cu patu' gata de montaj. Eu l-am chemat pe domeniul sau de baza.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Apate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 27 May 09 From: Bucuresti ![]() |
Pentru fiecare operatie in parte este indicat sa apelezi la o persoana calificata in domeniu (electrician,instalator,zugrav, zidar-faiantar).
![]() Evitati meseriasii ''buni la toate''. ![]() This post has been edited by Apate: 26 Jan 2010, 18:03 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 / Laureate
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
de ce? ai avut probleme cu meseriasii ?
iti garantez eu ca si calificatii pot face lucruri proaste This post has been edited by bygy007: 27 Jan 2010, 02:07 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
un meserias bun iti face de la instalatii sanitare, la raschetat, faianta si zugravit, aia ce fac doar un lucru, il fac prost de cele mai multe ori.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Apate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 27 May 09 From: Bucuresti ![]() |
In cazul asta apeleaza tu la un tamplar sa-ti faca instalatia electrica si la un mecanic auto sa-ti puna faianta la instalator sa-ti faca piesele de mobilier...
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 / Laureate
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
argon, mai ca te-as pune la bula, da' nu-mi place sa postez acolo...
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(argon @ 27 Jan 2010, 08:36) un meserias bun iti face de la instalatii sanitare, la raschetat, faianta si zugravit plus revizia la espero! |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Merced |
![]()
|
Ce ar fi fost aia de la firma sa plateasca vreo 8000 de lei pe o gramada de insi, cand cu 2000 de lei a facut unul tot. N-am zis ca bine, da' a facut omu' decent.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
La cat de seriosi sunt oamenii in ziua de azi, decat sa faci o lucrare cu 4-5 meseriasi specializati mai bine iti bagi o piatra in fund. Sunt cazuri in care nu poate merge unul mai departe fara ca celalalt sa faca ceva.
Pentru renovarea unui apartament o echipa de 2 insi e suficient. In general se pricep la toate (glet, lavabila, gresie, faianta, parchet, instalatie electrica, poate si sanitara). Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
o intrebare : citi "electricieni" ati vazut sa cositoresca firele in doze?
This post has been edited by bygy007: 28 Jan 2010, 00:09 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
un raspuns: nici unul
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Apate |
![]()
|
Toti electricienii pe care ii cunosc eu
![]() Mai putin cei care fac si pe zugravii,tamplarii,instalatorii... O sa pun altfel problema:Ca sofer, urmezi o scoala de soferi (inveti semnele de circulatie,legislatia, traseu ![]() Acum intrebarea este daca o persoana care nu are permis si care conduce din cand in cand ocazional este un sofer la fel de bun ca tine? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2009 / Laureate
|
|
dr_mKe |
![]()
|
How hard can it be ?
Chiar crezi ca-i ceva ce nu poti face fara sa fii "de meserie" ? |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 17:52 |