Andy's Logan, Ambition 1.6 MPI
![]() ![]() |
Andy's Logan, Ambition 1.6 MPI
Andy_ACS |
![]()
|
||
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Dupa cum am promis, postez pozele cu piesele uzate care au fost pe masina: curea distributie, rola intinzatoare de la distributie, curea accesorii si pompa de apa.
Curelele arata foarte bine, la fel si rola. In comparatie cu curelele pe care le-am schimbat la SuperNova la 60.000km si 4.5 ani (care prezentau crapaturi daca le indoiam cum am facut in poze ). Pompa de apa are floare, probabil de la scapari de antigel. Totusi in borcanul de lichid in ~18.000 de cand am masina nu am completat deloc pentru ca nu a scazut, deci scaparea era foarte mica. Bafta! Attached thumbnail(s) piese.jpg ( Size: 160.87k ) Number of downloads: 957 piese__1_.jpg ( Size: 122.6k ) Number of downloads: 958 piese__2_.jpg ( Size: 78.94k ) Number of downloads: 970 piese__3_.jpg ( Size: 228.66k ) Number of downloads: 977 piese__4_.jpg ( Size: 74.61k ) Number of downloads: 962 piese__5_.jpg ( Size: 74.66k ) Number of downloads: 226 piese__6_.jpg ( Size: 80.79k ) Number of downloads: 204 piese__7_.jpg ( Size: 173.04k ) Number of downloads: 227 piese__8_.jpg ( Size: 157.93k ) Number of downloads: 243 piese__9_.jpg ( Size: 151.29k ) Number of downloads: 260 piese__10_.jpg ( Size: 130.88k ) Number of downloads: 262 piese__11_.jpg ( Size: 181.41k ) Number of downloads: 265 piese__12_.jpg ( Size: 166.74k ) Number of downloads: 237 |
--------------------
-
-
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Eu aveam mult mai putina "floare" pe pompa de apa si mi-au schimbat-o
![]() ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Astia de la Redac Craiova sunt OK, eu am mai avut de-a face cu ei si la SuperNova - la fel procedeaza - piesele schimbate sunt puse frumos in cutii si predate, la fel si consumabilele ramase (resturi de ulei, antigel, lichid de frana).
In plus am un var care lucreaza acolo si mi-a zis (din interior) ca exista un control foarte strict asupra mecanicilor, camere de filmat, rapoarte, etc. Eu am fost multumit de ei de fiecare data. Singurul regret al meu este ca nu am cumparat eu pompa de apa de la magazinul de piese, dadeam pe aceeasi piesa originala o suma mai mica. La tine nu stiu daca e teapa, floarea chiar daca era mica putea avansa rapid, punand in pericol distributia. P.S. Am incercat sa misc de pompa de apa si nu pare a avea joc la ax. Cel putin nu l-am simtit eu la mana. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 8 Sep 2009, 14:11 |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Un mic update la jurnal.
De la ultima postare nu s-au mai intamplat evenimente notabile. Fiind in concediu mi-am gasit timp sa fac o curatenie generala la motor (in principiu sters de praf), apoi am montat un cheder la capota de la motor (cheder de portiera de la berlina - multumesc mult BZN pentru sfaturi), apoi am facut o gresare generala cu un spray cu vaselina lichida - vine iarna ![]() Masina a ajuns intre timp la 37.000 km. Cu ocazia vacantei am avut timp sa ma plimb cateva ture (prin imprejurimi), ocazie cu care am observat ca e foarte placut sa mergi incet pe un drum pustiu si sa te cufunzi in ganduri si planuri, mult mai placut decat un mers alert pe un drum aglomerat. Consumul de plimbare cu treptele 2-3-4 la 1800-2500 rpm este de ~7 L/100 Consumul la un drum de 150 km dus-intors cu exterior si cateva sate, mers max 100 ~6 L/100 Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Cred ca a sarit binisor consumul zilele astea. La traficul de acum de "peste deal" e normal.
![]() ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Salutare!
Intr-adevar am mers 'peste deal' duminica. La venire in Craiova a fost drumul greu dar cat de cat practicabil. Eu am fost la volan. La intoarcere a fost maica-mea si mi-a zis ca a fost mult mai rau, zapada multa si viscol, numai cu 30-40 a mers. Masina e nespalata de peste o luna, cu vremurile astea. s-a murdarit pe unde arunca rotile, abia astept vreme mai buna sa ii fac o spalare + ceruire. Legat de consum - inainte de zapada asta m-am uitat pe CB si pe un parcurs de ~1200km aveam 6.9L/100. Insa masina e folosita 70% in exterior, mers moderat 90-110. Probabil ca daca resetam CB inainte de drumul de duminica sarea de 8% A ajuns la ~39500km. La 40.000 ii fac schimbul de ulei la motor si cred ca si la cutie, ma mai gandesc. Si ii cumpar si un bradut parfumat de 'La multi ani' ![]() E cuminte pana acum, nu mi-a facut probleme. Si noi ne purtam frumos cu ea, si ea cu noi ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cu banii de uleiul ala cu care ne ameninti de anul trecut ai putea cumpara 25 braduti. Eu zic sa nu eziti.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Am vrut sa il schimb la 29.000 km, insa la service mi-au zis ca nu are rost, sa il las pana la 100.000 macar.
Stiu ca oficial Dacia spune ca nu se schimba niciodata, doar se completeaza. Mai stiu si ca la Supernova se schimba la 60.000km (si l-am schimbat la a mea). Si mai stiu ca unii colegi l-au schimbat la Logan si uleiul vechi arata rau. O astfel de schimbar nu ii strica, de schimbat il schimb sigur - ori la 40.000 ori la 50.000. Ma mai gandesc. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ma intrebam odata...de ce pe bidonul de ulei de cutie scrie termen de valabilitate 3 ani, daca nu se schimba niciodata, sau ala din fabrica e mai special, ca vinu? La Logan sa zicem, ca 6 ani nu e cinestie ce, dar la mine la 14 ani e altceva, si l-am schimbat desi toti ziceau sa nu-l schimb ca ala din fabrica e cel mai bun.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Eu zic ca schimbarea e buna. Are deja 5 ani si aproape 40.000km. Poate il las pana spre toamna si 50.000km, insa nu am de gand sa nu il schimb niciodata cum zice dacia, cum nu am de gand sa tin nici uleiul de motor 20.000km, chiar daca pun unul mai bun decat pune Dacia.
E placerea mea, mereu am schimbat consumabilele chiar inainte de vreme la toate masinile. Stiu ca nu s-ar defecta daca 'as trage de ele', insa pur si simplu psihic eu asa ma simt bine, si asta e cel mai important, sa stau eu linistit ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 9 Feb 2010, 13:47) ma intrebam odata...de ce pe bidonul de ulei de cutie scrie termen de valabilitate 3 ani, daca nu se schimba niciodata, sau ala din fabrica e mai special, ca vinu? La Logan sa zicem, ca 6 ani nu e cinestie ce, dar la mine la 14 ani e altceva, si l-am schimbat desi toti ziceau sa nu-l schimb ca ala din fabrica e cel mai bun. Depinde ce ulei bagi. Eu l-am schimbat o data prin 2002 si in iarna aia, daca dadeam drumul la pedala de ambreiaj dimineata cu motorul rece, masina o lua din loc. Prin vara l-am schimbat iar si de atunci n-am mai patit. Nu mai stiu insa ce tipuri, marci s-au folosit atunci... |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cam asa pateam cu cel vechi cand era frig, acum nu mai face.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Sa actualizam putin jurnalul
![]() Masina a implinit deja 40.000 km. Am facut schimbul de ulei si filtru - Castrol Magnatec 5w40 + filtru "de origine" (purflux). Pretul este de 125 ron +19 ron. In curand urmeaza sa primeasca 4 anvelope de vara noi. Inca nu m-am decis 100%, insa ma tenteaza oferta Dacia: Continental EcoContact3 la 209 ron + 20 ron montat si echilibrat pe bucata. Ar fi in total 916 ron. Masina se comporta bine, nu mai mersesem cu ea de ceva vreme (a ramas la parinti). Si cel putin urmatoarea perioada o sa merg mai putin cu ea pentru ca am revenit la pasiunea din copilarie - mi-am luat bicicleta ![]() Cu bicicleta a fost poveste interesanta - am cumparat-o saptamana trecuta si am montat-o aici la mine la Craiova, dupa care abia asteptam weekendul asta sa o probez. Prima surpriza - nu incape in lift, si nu vreau sa fortez sa zgarii bicicleta sau peretii liftului, asa ca am luat-o pe scari (6 etaje). A doua surpriza - conform celor spuse de colegii de pe aria speciala trebuia sa incapa in portbagaj daca se demonta roata fata - ei bine nu incape. Cum trebuia sa merg in week-end la parinti aveam de ales intre a o urca inapoi in apartament si.... sa plec pe ea ~45km. Evident ca am plecat pe ea ![]() Ca sa fie treaba buna am montat suportii transversali pe masina si am cumparat un suport special de biciclete. In seara asta cand m-am intors in Craiova am venit cu bicicleta pe masina, nu au fost probleme, viteza maxima 80km/h. Iata si cateva poze: Bafta! Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 426.34k ) Number of downloads: 466 2.JPG ( Size: 430.09k ) Number of downloads: 495 3.JPG ( Size: 372.91k ) Number of downloads: 387 4.JPG ( Size: 449.65k ) Number of downloads: 389 |
--------------------
-
-
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
BZN |
![]()
|
Ai venit de la Craiova pe bicicleta?
![]() ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@Steel Tormentor - merci, de s-ar comporta ca pana acum as fi cel mai fericit
![]() @BZN - da, pe bicicleta, de la apartament pana acasa la parinti. Am oprin 10 minute la popas la jumatatea drumului, iar coastele mari le-am urcat pe langa ea. Acum am putina febra, insa trece repede ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
BZN |
![]()
|
Unde e facuta ultima fotografie postata pe topicul celalalt? Ca nu recunosc nimic.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Impresii despre bicicleta am postat AICI
Am pus si cateva poze. Drumul ala s-a asfaltat de curand, face legatura intre Valea Mare si Diculesti, e foarte putin circulat. Din Balcesti pleci catre Otetelisu, apoi pe drumul catre Bals, apoi undeva faci la stanga pe acest drum catre Valea Mare. Sper ca m-ai inteles ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
andi anvelopele astea eco... sau energy de la michelin au o singura calitate... rezistenta scazuta la inaintare si pot fi tinute peste 50000 km dar daca ai un stil de condus mai sportiv pe ploiae sunt ca pe gheata...
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 22 Mar 2010, 22:19) dar daca ai un stil de condus mai sportiv pe ploiae sunt ca pe gheata... Intradevar, pe ploaie te duci taras. Este de ajuns chiar sa fie doar ud asfaltul si pierzi aderenta mult mai repede. (vb. de MICHELIN ENERGY). Continental-urile mi se par mai bune.This post has been edited by IRONICK: 22 Mar 2010, 22:26 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Pai eu am citit in review-uri cum ca s-ar comporta foarte bine pe ploaie, asta e un punct forte al lor (vorbesc de Continental EcoContact 3). Acum ce sa zic, pareri si pareri, nici nu stiu ce sa cred.
Stilul meu de condus e linistit si precaut in general. Eu si acum ma inteleg bine cu Montana de 5 ani si 40K km, insa vreau sa le schimb pentru ca au totusi o varsta, pe langa faptul ca nu sunt prea grozave de noi. As vrea sa fac un shortlist de 3-4 modele de anvelope pentru Loganel, buget ~1000 ron, daca are cineva recomandari sunt binevenite. Apoi sa ma decid la unele din ele, in max o luna as vrea sa le iau. Momentan in prim plan sunt Continental EcoContact 3, cu oferta Dacia. Pare pret bun avand in vedere ca ei cer 209 iar pe net le vad la 250. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
BZN |
![]()
|
Eu apreciez ca ok Energy de la Michelin, am avut asa ceva pe fostul Logan si am fost multumit, inclusiv pe asfalt ud.
Depinde si de stilul soferului, Andy n-are rost sa cheltui multi bani. Sincer iti zic ca sunt ok inclusiv anvelopele Barum, eu n-am decat 8000km dar fratele meu le-a tinut mult si m-am convins de asta. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Barum Brillantis am avut pe DSN ~40.000km pana am vandut-o cu tot cu ele, am fost multumit. Adica nu m-au suparat in niciun fel, asa cum nici astea Montana nu m-au suparat, probabil sunt mai putin pretentios si merg mai linistit.
Bani multi nu vreau nici eu sa dau ca si asa sunt stramtorat, de asta am zis ~1000 ron 4 anvelope. Ce vreau eu e sa iau anvelope cat mai bune in bugetul asta ![]() Pana la urma probabil nu e mare diferenta intre ele in gama asta de pret. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Fulda EcoControl ar trebui sa gasesti intre 800-900 setul, Pirelli, Dunlop aproximativ pe acolo, de vara evident.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
BZN |
![]()
|
NU Pirelli. Cel putin cele "made in Turkey"!!! Chestie verificata pe o Albea.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Iar poveste cu made in Turkey ?
P4 Cinturato se comporta 99% idem cu Fulda EcoControl pe care le aveam inainte, doar ca scot mai mult fum in anumite situatii ![]() Mobil1 facut in turcia nu-i bun nici ala din cate am inteles, desi este cea mai mare si mai "state of the art" fabrica de uleiuri din Europa, daca nu din lume la ora actuala. Sa luam in considerare si masina, Albea este o masina cu tinuta de drum precara, mult sub standardul Loganului. Chiar si Aveo are tinuta de drum superioara comparat cu Albea. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 22 Mar 2010, 22:50) ... Sa luam in considerare si masina, Albea este o masina cu tinuta de drum precara, mult sub standardul Loganului. Chiar si Aveo are tinuta de drum superioara comparat cu Albea. Asta e parerea ta la care ai dreptul. ![]() ![]() Problema e alta, masina in discutie are 57000km efectuati si anvelopele de abia tradeaza o nimima uzura. Eu zic ca nu-i normal, sunt prea dure. Pe drum uscat is bune, pe ud catastrofa, plastic curat. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
dr_mKe |
![]()
|
N-ai decat
![]() Dupa aproximativ 30.000 km Pirelli SnowControl mai au 6 mm profil. Dupa 50.000 km Fulda EcoControl mai aveau ceva mai bine de 2 mm profil. Pe masurate cu sublerul. Necredinciosilor le recomand ADAC |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
BZN |
![]()
|
Sa ma scuze Andy pt relativul off dar calitatea unei anvelope nu se cantareste (doar) dupa cati mm de "carne" mai are dupa un anumit numar de km. Conteaza mai mult siguranta care ti-a dat-o pana la acel moment.
57.000 km inseamna mult, sunt in stare sa spun ca pana cand vor atinge limita marcata vor mai trece inca 43.000, sa fie rotund. Daca le mai tine proprietarul... |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:12 |