Peruș, User's Manual, FAQ
![]() ![]() ![]() |
Peruș, User's Manual, FAQ
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.015 Joined: 23 July 09 ![]() |
Poate se desfunda nara cu un ac, ca duzele ce spala parbrizul.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ma nene, asta regurgiteaza mincare, da' asa, serios, in cantitati babane. A fost voios, s-a jucat toata ziua, a mincat, a baut, se rahateste normal, narile nu-s murdare, s-a spalat. Zi-ce-ti-mi repede ce sa-i fac, va rog frumos.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pune-i dop.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Si cand regurgiteaza da din cap stanga-dreapta ca si cum ar scutura mancarea?
Din pacate masculii mei asa au facut, pana au slabit destul de mult si apoi au murit. Cand le dadeam Oxyvit-S isi mai reveneau, dar pana la urma tot au murit, unul la 4 ani si celalalt dupa vreo 2. Mie mi-a spus cineva sa nu le dau prea multa mancare (doar o lungurita dimineata si una seara sau ceva de genul), si eu am o hranitoare mare din care curg semintele si care tine vreo 2 saptamani. Dar femelele sunt amandoua bine, una de vreo 7 ani si cealalta de vreo 5. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
argon, deci du-te-n plua mea cu tot cu glumele tale de kkt!
nh1980ro, regurgitarea cica e un comportament tipic masculilor, isi exprima afectiunea fata de stapin. Da' l-a apucat si p-asta afectiunea cind mi-era somnu' mai dulce. Dupa ce si-a exprimat afectiunea de m-a trezit din somn, a mincat si imediat si-a mai exprimat-o inc-o data, moment in care i-am ciordit mincarea. A dat el citeva ture de camera, s-a agitat, s-a jucat... pina la urma, dupa ce-am citit ce ti-am zis mai sus, i-am pus haleu' la loc. A mincat, s-a cocotat pe batu' lui si s-a... culcat. Ne-a lasat pe toti masca, maica-mea incepuse sa plinga de suparare cind l-a vazut cum face. Vad ca mai multi il recomanda pe un anume dr. Tudor de la FMV si multi spun ca medicamentul in apa e o mare timpenie, neputind sa controlezi dozajul cantitativ si orar. QUOTE(latifa.ro prin amabilitatea softpedia.ro) Limbajul papagalilor – exprimarea bucuriei si a starii de bine Pasarile sunt fiinte foarte inteligente care si-au dezvoltat un sistem complex si specializat de comunicare, compus din posturi corporale, miscari si vocalizari. Invatarea limbajului corporal al papagalilor ne va ajuta sa recunoastem cu usurinta momentele in care pasarea noastra se simte bine sau cand este bolnava, in care doreste atentie sau se pregateste sa ne “atace”. Observarea papagalului si a comportamentelor lui ne va transforma in stapani mai responsabili, care-si vor putea da seama imediat de starea emotionala si fizica a companionului lor, acest lucru avand efecte extrem de pozitive asupra relatiei om-animal. In acest articol ne vom concentra asupra acelor componente ale limbajului care ne indica bucuria si satisfactia pasarii. De obicei, aceste comportamente sunt, din pacate, mai putin cunoscute de iubitorii de pasari. Haideti sa le descoperim impreuna! - Creasta aplecata spre spate, doar cu varful ridicat in sus (la speciile care au creasta) ne indica o pasare relaxata si multumita. Daca papagalul este interesat de ceva nou sau se joaca, creasta sa se va ridica usor. - Cantatul, vorbitul, fluieratul sunt vocalizari care ne arata ca pasarea este multumita si vesela. - Ciripitul usor ne poate indica multumire sau exersarea vorbirii. - Scrasnirea ciocului este un semn de multumire care poate fi deseori auzit atunci cand pasarea este somnolenta. - “Torsul”, un zgomot aproximativ asemanator cu torsul pisicii, poate insemna multumire sau enervare. Pentru a determina cu exactitate semnificatia lui va trebui sa analizati si celelalte semne ale limbajului corporal. - Plescairea limbii, intalnita adesea la papagalii cacadu si uneori la nimfe, inseamna ca pasarea este multumita (mai ales atunci cand vede pe cineva drag) si ca doreste atentie. - Regurgitarea (expulzarea continutului gurii, esofagului sau gusii), atunci cand pasarea este sanatoasa, este un semn de mare afectiune din pareta papagalului. Pasarile isi hranesc in acest fel puii si manifesta deseori acest tip de comportament fata de perechea lor, ca o forma de apropiere. Putem spune ca regurgitarea este “complimentul suprem” care va poate fi adresat de un papagal. - Lasarea capului in jos si zburlirea penelor de pe ceafa, la un papagal obisnuit sa fie mangaiat pe cap, inseamna o eventuala invitatie la mangaiere. - Scuturarea rapida (1-2 secunde) a penelor ne arata ca pasarea este multumita si este un comportament manifestat in special la vederea stapanului. Totusi, acest semn nu trebuie considerat un indicator sigur al sanatatii pasarii, chiar si un papagal bolnav isi poate scutura penele de bucuria revederii. - Falfairea aripilor poate fi un indicator al bucuriei, un exercitiu fizic sau o modalitate de atragere a atentiei stapanului. - Infoierea si zburlirea rapida a penelor reprezinta un moment de eliberare a tensiunii musculare. Papagalul se relaxeaza putin la fel cum noi oamenii obisnuim sa ne intindem cateva secunde inainte de a ne apuca sa facem ceva. Daca penele papagalului raman zburlite mai mult timp, este posibil sa-i fie frig sau sa fie bolnav. - Intinderea are la papagal acelasi rol ca si la oameni, acela de a relaxa musculatura si articulatiile. Papagalul isi va intinde deseori o aripa si un picior de pe aceeasi parte a corpului, in acelasi timp. - “Datul din coada” este specific pasarilor, la fel ca si cainilor. Papagalul va da din coada atunci cand va fi bucuros sa-si vada stapanul. Acest comportament este si un precursor al actului de defecare. - Atarnarea cu capul in jos reprezinta un comportament natural al anumitor specii. Atunci cand pasarea isi manifesta acest - comportament in captivitate inseamna ca este multumita si satisfacuta in mediul sau inconjurator. - Pasarea care sta intr-un picior, cu capul aplecat intr-o parte si ciocul ingropat in penele de pe spate, fie doarme, fie se afla intr-o stare de relaxare profunda. Somnul este foarte important! Lasati pasarea sa se odihneasca pentru a-i pastra sanatatea! - O pasare multumita are o pozitie a capului si corpului relaxata, dar atenta. - Daca pasarea dumneavoastra manifesta pe parcursul zilei o combinatie a comportamentelor descrise anterior, acest lucru inseamna ca este fericita si se simte bine. Orice schimbare in frecventa acestor manifestari sau absenta lor ar trebui sa va alarmeze. - Faceti-va intotdeauna timp sa raspundeti la afectiunea pasarii dumneavoastra si veti stabili astfel cu ea o legatura foarte puternica, benefica pentru ambele parti! Limbajul papagalilor – comportamente agresive --Creasta foarte ridicata sau foarte lipita de cap (la speciile care au creasta) indica un papagal foarte speriat sau foarte agitat. Acest semnal trebuie interpretat ca o avertizare si poate fi insotit de suieraturi si de o pozitie ghemuita. --Ciocul deschis insotit de suieraturi sau tipete si o pozitie ghemuita reprezinta un semn clar ca pasarea va musca. Acest comportament este manifestat de papagalii speriati sau care fac parada. --Ciocnirea sau scrasnirea ciocului in mod repetat semnifica o avertizare de agresivitate. Acest comportament se intalneste in special la nimfe si la papagalii cacadu si poate fi insotit de intinderea gatului spre inainte si ridicarea unui picior. Pasarea nu trebuie atinsa sau manipulata in aceste situatii. --Maraitul si suieratul reprezinta vocalizari agresive. Acestea nu se intalnesc la toate speciile de papagali si pot fi insotite de ridicarea penelor de pe ceafa si de dilatarea/contractarea succesiva a pupilelor. Daca pasarea manifesta un astfel de comportament nu trebuie sa o atingeti. Va trebui sa inspectati imprejurimile intrucat este posibil ca ceva din mediul inconjurator sa o deranjeze. --Dilatarea/contractarea succesiva si rapida a pupilelor, mai ales daca este insotita de alte semne de agresivitate, ne atentioneaza ca pasarea este nervoasa sau speriata si nu trebuie atinsa sau manipulata. --Muscatura semnifica faptul ca pasarea este speriata sau se simte amenintata. Totusi, papagalii pui trec printr-o perioada in care isi folosesc, precum bebelusii, ciocul pentru a explora mediul, muscand astfel si degetele stapanilor. --Miscarea aripilor in sus si in jos poate indica agresiune, frustrare sau dorinta de atentie. --Tremurarea/frematarea aripilor si/sau a corpului semnifica de obicei nervozitate. Acest comportament poate fi intalnit si daca pasarea este foarte agitata sau in perioada de imperechere. Tremurarea aripilor insotita de aplecarea corpului spre inainte precede lansarea in zbor. --Umflarea penelor, mai ales a celor de pe cap, gat si a crestei (la speciile care au creasta) este o strategie folosita de pasari pentru a parea mai mari in fata adversarilor, atunci cand se simti amenintate. --Rasfirarea penelor din coada acompaniaza deseori alte comportamente pentru a semnifica agresivitate sau manie. ----------Desfacerea penelor din coada reprezinta o modalitate a papagalului de a face parada de forta si vitalitatea sa. --Batutul din picior, intalnit in special la papagalii cacadu, reprezinta o modalitate de exprimare a dominantei asupra teritoriului si poate aparea atunci cand pasarea isi simte pozitia amenintata. --Marsul cu capul in jos catre cineva este un comportament agresiv, menit sa intimideze. Daca marsul este facut cu capul sus reprezinta o invitatie la joaca. --Postura de atac este reprezentata de o combinatie de semne: rigidizarea corpului, aplecarea capului, desfacerea penelor din coada, ghemuirea sau inaltarea, leganarea dintr-o parte in alta, lipirea crestei de cap, infoierea penelor de pe spate, suierarea, ciocul deschis, dilatarea/contractarea pupilelor. Daca pasarea isi insoteste postura de atac de marsul rapid catre dumneavoastra cel mai bine este sa va indepartati din raza ei si sa asteptati sa se linisteasca. --Un papagal foarte speriat va incerca deseori sa se faca invizibil, adica isi va inalta si subtia corpul, fara a face vreo miscare, tinand privirea fixa, dar cu pupilele dilatate. In natura acest comportament ajuta pasarile sa treaca neobservate de catre atacator. Daca papagalul se afla in aceasta pozitie nu va apropiati pentru ca va va ataca. Asteptati intai sa se linisteasca. --Retineti ca unii papagali, in special papagalii cacadu, amazonieni si gri africani se pot amuza jucand tot felul de farse stapanilor sau musafirilor. Ei fie se prefac prietenosi urmand sa atace din senin, fie invers, se prefac nervosi pentru a speria oamenii. Sursa: latifa.ro prin amabilitatea forum.softpedia.com This post has been edited by Marty: 7 Nov 2009, 17:55 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Daca nu pierde din greutate prea tare cred ca e ok.
Eu am vazut doar masculii regurgitand aiurea. Dadeau din cap stanga-dreapta ca si cum ar scutura ceva. Femelele regurgitau cand erau cu masculii, dar fara sa scuture din cap. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Marty |
![]()
|
M-am dus sa ma maninc si cind m-am intors l-am gasit PE colivie (sta cu usitele deschise). Tinind cont de faptu' ca de obicei pe la 4 trage la depou iar azi a facut pe aspersoru' cu seminte pina pe la 6 + asta... ma ingrijoreaza. unde mai pui ca face si moale.
Il mai las pina maine dimineata. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
cadn aveam si io papagali.demuuuult tare asta,am nimerit unu care nustu ce patise da manca ca disperatu,non stop,deja ii dadeam cu portia ca el tot baga in el pana exploda,intrun final sa dus
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
De sub unghii? Hagi Tudose...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Noah Marty....ai reparat piuitoarea?
Ce faci cu ea daca mergi la Timisoara? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Marty |
![]()
|
Ma, s-a reparat singura! Acu' s-a stricat iarasi, nu mai maninca sipe cale de consecinta nu prea se mai cufureste. Stiu ca tre' sa-i dau deja sa manince si alte chestii decit seminte, da' daca-i pui altceva-n aia de seminte fuge de zici ca-i Ben Johnson si nu se mai apropie.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai eu le-am dat 90% din timp Vitakraft si sunt in viata..inca....o parte din ei..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Marty |
![]()
|
Face apos daca-i dau Vitakraft.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Au si papagalii orgoliul lor. (Unii)
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
E mitsubishi
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
radian |
![]()
|
Tatal unui amic a murit acum cateva saptamani, si papagalul lui (erau foarte atasati, batranul fiind bolnav statea in casa si toata ziua se ocupa de pasare) a murit si el doua zile mai tarziu. Impresionant...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Azi am gasit un perus (cred) ca cel din poza si nu stiu ce sa-i dau de mancare... Ce ma sfatuiti?
![]() L.E.: N-am pisica! ![]() This post has been edited by Micutzu_BH: 5 Dec 2009, 22:13 Attached thumbnail(s) Perus.jpg ( Size: 369.3k ) Number of downloads: 630 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.105 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Sa ai grija la pisica!
Mai ales daca tii la ea! ![]() Grig |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
nh1980ro |
![]()
|
Cred ca se multumeste si cu perusi...
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Marty |
![]()
|
De unde iau niste Romvac3, ma? N-am gasit pe la niciun pet shop.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Comanzi pe net, dar ai grija cu ambalaju', poate-ti trimite si tie un dildou d-ala
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
@Marty
Ce-ti mai face ma perusu'? ![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
S-a resemnat, ce dracu' sa faca?
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Marty |
![]()
|
Isi schimba penele momentan, e urit ca limba rusa. Mai nou se bate parte-n parte cu mine. Ma apropii de el si da cu ciocu-n nasu' meu. Dar asta e singura apropiere fizica dintre noi.
Sunt ingrijorat ca nu vrea sa manince nimic altceva in afara de graunte. Ba, mai mult, daca-i pun graunte d-alea cu "fructe" si vede "fructele" alea colorate, le scoate si le arunca pe jos, nu le haleste. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Ai mei mananca numai seminte de 5 ani (una din femele are vreo 7 ani) si n-au nimic.
Daca le dau salata se deranjeaza la burta, probabil din cauza ca salata de la noi e plina de tot felul de porcarii. Doar mar mai mananca cu placere, dar le dau extrem de rar. In principiu semintele au de toate in ele. Eu le-am dat in 99% din timp Vitakraft, pt ca am incercat cu altele si cam stramba din nas. Astea de la Vitakraft au si nisip in ele, deci chiar nu e nevoie de nimic altceva. Apa si seminte....beau bere perusii astia mai ceva ca noi . ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 07:15 |