DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Caucioace...

laur
post 21 Apr 2004, 15:06
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

E durere ce diferenta este in comportamentul masinii in functie de caucioacele cu care e incaltata masina....azi in sfirsit mi-am schimbat gumele de iarna cu cele de vara (alea vechi); urmarea: nu mi-a venit sa cred cit de greu se misca volanul....nu numai pe loc, chiar si in mers. Si sint umflate bine ! Si masina in mers se conduce altfel, parca ar fi alta masina...parca e incarcata cu 4 oameni (si eu eram singur in ea). Si asta-toamna se intimplase invers, cind le-am pus pe alea de iarna: se misca f usor masina, volanul...

In alta ordine de idei, venise un tip sa-si echilibreze rotile ca ii tragea tare dreapta. Surpriza: la cintar o roata avea 12 kg si ceva, cealalta avea 17 kg si ceva. 5 kg diferenta, in situatia in care jantele erau la fel, caucioacele idem (Good Year). A zis ca se duce sa faca scandal la mag. de unde le-a luat (din Roma-Italia !!!). Ciudata treaba.....

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 21 Apr 2004, 15:31
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Pai daca zici ca merge mai usor cu cele de iarna ... lasa-le pe cele de iarna smile.gif ..
Glumeam , si eu trebuie (dupa cum foarte bine stii) sa imi cumpar cauciucuri ... offff ....

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
laur
post 21 Apr 2004, 17:48
Post #3

Membru autentic

Si eu tre sa imi cumpar 2 bc.....cele de pe spate (Montana) mai merg, cele de pe fata...nu prea mai merg mult....dar deocamdata "e" bune... smile.gif

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
SGN_1310
post 21 Apr 2004, 21:42
Post #4

sgn_1310

From: Buftea, judetul CALIFORNIA

Domnilor o concluzie e clara. Daca n'ai servo nu pune cauciucuri late pe fatza. toata lumea se plangea de inconvenientul asta. Cu timpul te obisnuiesti insa tranzitia e destul de grea.

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
laur
post 21 Apr 2004, 21:46
Post #5

Membru autentic

Corecta concluzia...dar fara legatura cu prablema mea....eu am folosit iarna/vara caucioace cu dimensiunile indicate de producator: 165/70/13

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
SGN_1310
post 21 Apr 2004, 21:51
Post #6

sgn_1310

Atunci poate ca ceea ce se intampla, se datoreaza diferentei de aderanta.Astea de vara se lipesc mai bine. Alea de iarna nu prea, insa macar nu scadea aderenta in functie de suprafata sau temperatura. Deci mi se pare normal. Inchipuieti cum ar fi sa nu ai deloc profil p anvelope, practic te'ai lipi de asfalt ca shi cum ai avea superglue pe roti.

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Agitatorul sef!
+
ashu
post 21 Apr 2004, 22:07
Post #7

Membru erectil

From: Bucuresti

Rolul profilului nu e sa creasca aderenta? Adica exact pe dos fata de ce zici tu?!

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
+
cristimm
post 21 Apr 2004, 22:13
Post #8

Membru vechi

Rolul profilului este sa creasca aderenta pe suprafete umede sau inzapezite. Pe asfalt cea mai buna aderenta o au cauciucurile netede (slick-uri) care nu sunt legale pe drumurile publice.

--------------------
ex Dacia Nova GTi
+
SGN_1310
post 21 Apr 2004, 22:14
Post #9

sgn_1310

Multumesc Cristim!

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Agitatorul sef!
+
danb2102
post 22 Apr 2004, 17:03
Post #10

Membru incepator

"Atunci poate ca ceea ce se intampla, se datoreaza diferentei de aderanta.Astea de vara se lipesc mai bine. Alea de iarna nu prea, insa macar nu scadea aderenta in functie de suprafata sau temperatura."

Eu cred ca e invers!
Din cate stiu anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un cauciuc mai moale ( pentru a avea aderenta mai buna pe umezeala, polei, zapada) iar anvelopele de vara sunt dintr-un cauciuc mai dur (care are aderenta mai mica decate cele de iarna dar se uzeaza mai greu). De aceea nu e preferabil sa se circule primavara-vara-toamna cu cauciucuri de iarna fiindca se uzeza repede.
Concluzia mea este ca daca se trece de la cauciucuri de iarna la cele de vara, aderenta fiind mai mica, volanul ar trebui sa se invarta mai usor si nu mai greu. Dar cum teoria de multe ori este infirmata de practica e posibil orice. De ex, cauciucurile de iarna facute de nu-s ce firma sa fie proaste si mai dure decat cele de vara realizare de o alta frirma. De acea cred ca se pot compara doar cauciucurile de la acelasi producator.

--------------------
+
SGN_1310
post 22 Apr 2004, 21:51
Post #11

sgn_1310

Nu ai priceput, se pare!
Cauciucurile de iarna nu sunt neaparat bune pe ploaie. In primul rand la astea de ploaie conteaza profilul shi eficienta lui de a drena apa dintre cauciucuri shi asfalt. Nu stiu daca e foarte importanta compozitia, insa e clar ca astea de ploaie au o amprenta "mai redusa" decat alea de drum uscat.
Legat de cele de iarna, la ele conteaza compozitia,ca sa pastreze proprietatile la temp joase shi bineinteles profilul sa fie cat mai diferit de cel al patinelor/ schiurilor smile.gif.
Cu alte cuvinte ce am zis mai devreme ramane valabil.

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Agitatorul sef!
+
DSops
post 23 Apr 2004, 10:05
Post #12

Membru autentic

From: Timisoara

Aici se face o mare confuzie: aderenta depinde de materialul caii de rulare. Un tip de caucuic aderent pe gheata nu este neaparat aderent pe asfalt si invers. Un caucuic de iarna este in general mai moale pentru a se mula pe microstructura apei inghetate si mai aspru (include siliciu si alte asemanatoare) pentru a crea microdeformatii in gheata. Profilul dur cu elemente fine (microlamele si / sau ventuze) reprezinta o combinatie de elemente atat pentru gheata, cat si pentru zapada, zapada moale care se evacueaza mai greu decat apa de ploaie. Nici unul dintre aceste elemente nu determina o aderenta sporita pe asfaltul verii, in care compozitia trebuie sa fie mai dura, pentru a prinde macroasperitatile asfaltului, iar canalele de evacuare adaptate pentru apa "lichida". Concluzia: caucuicurie de iarna au aderenta mai buna iarna, iar cauciucurile de vara, vara. Cine crede ca e invers, nu are decat.

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
+
Maska
post 26 Apr 2004, 10:44
Post #13

Membru incepator

Stie cineva ceva despre cauciucurile LASSA? In afara de informatiile de pe site. Am trecut duminica pe la ei si mi-au spus ca sunt fabricate in turcia. Pentru 165/70/13 pretul este de 750.000/buc. cu tot cu montaj.
Daca are cineva montate pe masina poate imi spune si mie cum se prezinta anvelopele astea.

--------------------
Citroen C4 Coupe 2008
+
laur
post 26 Apr 2004, 20:26
Post #14

Membru autentic

Sigur Lasa? Poate-s PLASA ! La banii astia nici Montanele nu-s....eu nu as avea curaj sa fiu cobai...

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
SYL
post 26 Apr 2004, 20:35
Post #15

doc

From: IF, Balotesti

Corect; gandeste-te ca Montana costa in jur de 1 milion.
Mai bine la banii astia iti iei niste cauciucuri sh.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
echosektor
post 26 Apr 2004, 20:45
Post #16

Membru

care e diferenta dintre cauciucurile de iarna si cele de vara...in afara de striatii??

--------------------
null
+
SYL
post 26 Apr 2004, 20:51
Post #17

doc

From: IF, Balotesti

Cred ca si de compozitia materialului si de duritate. Si in plus de faptul cum se comporta la diferite temperaturi.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
Devils
post 26 Apr 2004, 20:52
Post #18

Membru autentic

From: Targu-Mures

Corect; gandeste-te ca Montana costa in jur de 1 milion.  
Mai bine la banii astia iti iei niste cauciucuri sh.

daca cumperi la set am inteles ca iesi mai lejer....in jur de 850 de mii/ cauciuc

--------------------
Audi - B4 - 1994 1.9 TDI Z1 90CP - MS 03 CNP
Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
+
echosektor
post 26 Apr 2004, 20:54
Post #19

Membru

SYL...dap....la temperatura ridicata materialul mai moale sa inmoaie mai mult datorita fortei de interactiune mai mica dintre moleculele din reteaua cristalina....smile.gif
fac si eu pe nebunu...maine am un partial urat....smile.gif

ma gandeam k e ceva si de duritatea cauciucului...dar ceva mai detaliat.

--------------------
null
+
Alex NOS
post 26 Apr 2004, 22:34
Post #20

Membru incepator

From: Craiova

De Sava ce ziceti?Mi-am pus pe fata acum 2 sava de 175/70 si nu sunt asa multumit de ele pt ca suprafata de contact e cam mica fata de alte cauciucuri mai scumpe.Si la pret sunt un pic mai ieftine decit niste BFGoodrich.
De ex pe spate am unele second de 185 si daca te uiti la astea si la Sava de 175
ai impresia ca Sava nu fac 2 bani...
Cauciucurile Montana sunt cele mai proaste de pe piata.Le-am schimbat la 1000 km..Nu ca erau uzate dar erau naspa,existau diferente mari de greutate intre ele si nici nu calacu egal...Dar faceau un zgomot criminal cind ii dadea scirt...

Apropos:merge sa am pe fata cauciucuri cu garda 70 si sa pun pe spate 65?
La masinile straine noi am vazut ca asa monteaza..Am gasit in tirg niste 195/65 R13 Michelin...

--------------------
Dacia Supernova modificata - DJ 83 ALP
Strada: 0-100km/h 10.5-11s
Concurs: 0- 100km/h ?????
+
sstanescu
post 27 Apr 2004, 09:12
Post #21

Membru autentic

Ce Sava ai pus? Efecta?

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
ZaiR
post 27 Apr 2004, 16:53
Post #22

Against the System

Eu detin niste Vredestein Quartac 2 ....super anvelope am dat pe ele 2 mil anul trecut (am inlocuit pe ceele Montana) 165/60/13 la 180 poti lua mana de pe volan masina merge drept fara zgomot...stabilitate in curbe super ...
Am vb saptamana trecuta si am aflat ca au scos un nou model de gume mai bun,se num. Tertrac alea cica ar fi mai bune.. parerea mea este ca in loc sa dai 1,3 mil pe un matador mult mai bine ar fi sa dai 2 mil pe un vredestein

Vredestein Rulezzzzzzz

--------------------
DUCATI 900 SuperSport 2003 - este!
+
Liviu
post 27 Apr 2004, 17:14
Post #23

expat naiv

Mi-am pus eu sambata 4x Sava Effecta Plus. 1350000 la Metro (era singurul magazin care avea cauciucuri si era deschis la ora si in ziua respectiva). Pana acum pot spune ca se comporta excelent .. ... dar le-am testat doar pe uscat .. inca nu am avut ocazia sa le "simt" pe ud ...

--------------------
. . .
+
Alex NOS
post 27 Apr 2004, 22:40
Post #24

Membru incepator

Sava efecta am si eu pe fata si nu sunt incintat de ele.
Problema e ca pt 175 mi se par cam inguste.Eu cred ca sunt mai mult pt ploaie chiar daca se zice ca sunt 'all seasons'.Asa probleme nu am cu ele.Nu mai imi tremura masina peste 160 de cind cu Sava.

--------------------
+
Liviu
post 27 Apr 2004, 22:50
Post #25

expat naiv

Ce inseamna ca nu esti prea incantat ??? ...
Ai probleme de aderenta sau stabilitate ???

--------------------
. . .
+
alexandrudragomir
post 28 Apr 2004, 07:09
Post #26

Membru

From: Constanta

ZaiR, zii mai clar marimea gumelor , cele cu 180/.../13. Crezi ca mi se potivesc si mie pe jentile din aliaj, cele de 13" standard DAcia? Acum folosesc gume de 165/70/13 cele MAtador, standard, pana acum sunt multumit de ele pentru ca am reusit sa le uzez uniform fata si spate.

--------------------
DACIA SuperNova - CT-02-DSA
Km facuti: 101.000
Data: 08.06.2007

SuperNOVA Campus 2003, 1.4L, 75CP
+
ZaiR
post 28 Apr 2004, 11:53
Post #27

Against the System

pai ... pana acum o luna cand am cumparat jentile din aliaj CMS caucioacele le am avut pe jenti din tabla de la Dacia normale ... dar caucioacele sunt 165/70/13
oricum e diferenta intre astea 2 modele: Matador si Vredestein e nu ca se uzeaza toate la fel ... ma refer la:rulare, stabilitate, franare ...totul e diferit acum nun stiu la Burn-out si nci nu incerc cu ele ca imi e mila..

--------------------
DUCATI 900 SuperSport 2003 - este!
+
Alex NOS
post 28 Apr 2004, 22:02
Post #28

Membru incepator

Nu sunt incintat pt ca sunt inguste fata de alte cuciucuri de 175.De ex un BFGodrich e mai lat la 175 decit Sava Efecta.Asa nu am probleme cu ele.Si am observat la liniute ca au o aderenta f f buna.Prinde bine de tot pe asfalt..
Nu da scirt decit slabut dar are aderenta buna .Am mers cu 170 si am dat
peste o pojgita lunga de apa pe autostrada si a tinut directia bine...Nu a aparut acvaplanarea..Nu am patit nimic...Dar mi se facuse inima mica...smile.gif

Intrebare:merge sa pun 175/70 fata si 195/65 spate fara sa am probleme de stabilitate din cauza dif de talon de 5 mm?

--------------------
+
gonty
post 11 May 2004, 10:09
Post #29

Membru autentic

Am Montana de 25000 km. Au un profil beton, de zici ca-s noi. Din pacate, intre 120 si 130 dardaie volanul oricat le-as echilibra 022.gif si, mai nou, au inceput sa crape. Si cum mi-e mila de mine si de familia mea, tre' sa le schimb pe toate. Asa ca: ce pot sa-mi iau ca sa nu ma rupa la buzunare, sa mearga si iarna si vara, sa ma tina macar 30000 km in conditii de rulaj normal (fara "liniute" sau plecari in tromba), s.a.m.d. Astept sfaturi...

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
Mihai_E
post 11 May 2004, 11:53
Post #30

Membru autentic

dupa ce cauciucul de pe dreapta fata a facut explozie (avind o gilma cit pumnul) m-am decis sa le schimb si io. nu stiu ce preturi or fi la voi in Iasi, dar io am gasit in Carrefour Firestone F590 cu 1.600.000 si Debica Navigator cu 1.200.000 lei, ambele all seasons. inca nu m-am hotarit la care, tinind cont ca cu banii dati pe 4 Firestone cumpar 5 Debica si nu stiu daca se justifica diferenta.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
5 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:49
Forum Renault