DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Caucioace...

Liviu
post 11 May 2004, 11:58
Post #31

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

gonty, eu mi-am cumparat Sava Effecta Plus .. sunt cauciucuri intermediare (iarna/vara) .. le-am testat pana acum pe uscat/ploaie si s-au comportat excelent. Rotile le-am echilibrat numai cand am pus cauciucurile pe jante ... adica acum 3000 Km ... nu tremura deloc indiferent de viteza (am mers si cu 170Km/h). Ti le recomand cu caldura ... costa 1.300.000 lei bucata la Metro (Iasi) .. de acolo le-am luat eu.
Bafta!

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GoGu
post 11 May 2004, 20:49
Post #32

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

De la Ciprian citire...
Debica Passio (parca)...960k bucata inclus montajul. La Torom pe langa Autocenter.

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
EEN
post 11 May 2004, 21:35
Post #33

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

De la Carefour: Dayton, de vara, cu sant pentru apa, 1,3Mil cu echilibrare si montare gratis, 3 ani garantie. Sunt brici!

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
gonty
post 12 May 2004, 08:49
Post #34

Membru autentic

MUltumesc pentru raspunsurile primite pana acum. Am vazut ceva caucioace la Autocenter in Iasi, si ar fi cam asa:
Sava Efecta cica de vara: 0.99 mil
Debica Navigator 1.1 mil
Kormoran Impulser 1.5 mil (la 4 luate primesti inca unul gratis)
Fulda Linero 1.5 mil
Kleber Viaxer 1.85 la 4 buc primesti reducere 15%
Singurele care ar fi "all season" sunt Debica Nav. Si chiar daca au poza cu toate posibilitatile (zapada, noroi, ploaie, soare) pe ele, tot pe ele scrie M+S?!! :?
Astept pareri....
Eu totusi vreau 4 buc., iar rezerva e neatinsa, ca nu am avut in 32000Km nici o pana....

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
f_zoltan
post 18 May 2004, 22:00
Post #35

Membru incepator

From: Petrosani

Eu am incercat Firestone F590 (numai pe fata) incepand cu noiembrie anul trecut. M-au trecut prin iarna de nici nu am simtit-o, chiar daca a fost o iarna al naibii de lunga, mai ales pe la noi. Initial as fi vrut Good Year Vector 5, da' atunci cand am vrut sa ma innoiesc n-am gasit 165/70, si mi-a fost frica sa iau mai mari, din motive de garantie. Nu stiu cum reactioneaza service-urile la gume mai mari, mai ales la posibile probleme de planetara.
Oricum, Firestone nu m-au dezamagit, aderenta a fost si este foarte buna. Nu stiu cat de FuelSaver sunt (asa scrie pe ele), da' s-au comportat super all-season. Debica Navigator sunt clone Good Year, deci nici alea nu cred sa fie rele. Diferenta intre cele 2 e garantia. Firestone are 3 ani, Debica doar 2.
Mentionez ca nu sunt foarte cuminte la volan. Nu merg atat de tare pe cat merg de agresiv, asa ca gumele bune sunt obligatorii.

--------------------
Dacia SN Confort - HD 13 FMZ
+
sstanescu
post 26 May 2004, 13:38
Post #36

Membru autentic

La naiba, am uitat sa va spun (pe bune):

MEGA oferta la Cora (erau aseara 25.05.2004, orele 2000):

Michelin Energy 175/70R13 1.199.000 bucata
Michelin Energy ...R14 1.499.000 bucata

Anvelope de vara cu profil asimetric (cu marcaj interior/exterior).

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
misterb
post 27 May 2004, 15:24
Post #37

Membru autentic

Salutare ! Am si eu un clio dar aici nu conteaza ca vb de cauiciucuri. DE ce nu incercati Goodyear GT2 sunt cauciucuri de vara ploaie, bunicele si se tocesc destul de greu pret acceptabil.

Pt clasa asta de masini si greutate cele mai bune ar fi 'Michelin Energy sau Pirelli 3000 fiecare dupa posibilitati.

Gume de iarna pt Bucuresti mi se pare un moft pt 2-3 luni in care temperatura mai sare si peste 5C si este destul de uscat. Ah daca locuiti in zona deluroasa sau de munte se cam justifica.
Desigur cred ca daca ai bani destui poti sa faci chestia asta fie si pt cateva 2-3 luni de anotimp de iarna (securitatea pasagerilor e mai presus de toate dar..)
Bafta si continuati cu impresiile , imiplace topicul e folositor si interesant. Ah si apropos , desi e off topic , pe cand o rubrica pt dacia x90 sau l90?

--------------------
Renault Clio IV Estate 0,9 TCe 2015
Clio Estate 0.9 TCe
+
sstanescu
post 27 May 2004, 15:49
Post #38

Membru autentic

misterb, forumul asta e o sursa destul de mare de informatii. Sus de tot ai un link catre Search. Incearca-l. Ultimele vorbe despre L90 le gasesti la http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=5126

Spor

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
misterb
post 27 May 2004, 15:59
Post #39

Membru autentic

da stiu am vazut dar ma gandeam ca la un model nou s-ar cere si o rubrica noua nu asa la o cafenea... :wink:

--------------------
Renault Clio IV Estate 0,9 TCe 2015
Clio Estate 0.9 TCe
+
chetroesu
post 3 Jan 2005, 14:07
Post #40

Membru incepator

Salutare All,

He he... am indraznit sa imi fac si eu cont aici. Si cetind diversele discutii despre "caucioace" va intreb si eu ceva. Am 50k Km facuti cu caucioacele originale Montana (am o DSN). Credeti ca sunt nebun? Vad ca lumea zice ca sunt foarte proaste. ca nu le-a tinut nimeni mai mult de 30.000. Mie abia acum aproximativ 5k Km au inceput sa imi bata si sa simt trepidatii in masina. Am facut revizia de 50k si se pare ca am facut geometria degeaba dry.gif. Ale draq caucioace nu par uzate si daca te iei de pe dantura mai tin inca 30k dar cred ca sunt ovale rau sau!

--------------------
Dacia SupeRNova - BR-08-CIV
+
Highlifer
post 3 Jan 2005, 15:43
Post #41

Membru incepator

From: Ploiesti

Parerea mea este ca Debica Navigator (all seasons) sunt cele mai bune incaltari pt. o DSN. Nu sunt foarete late, au super stabilitate si aderenta si arata si foarte bine. Incercati-le cu toata increderea!

Stefan Ploiesti.

--------------------
Dacia Super Nova - B 01 AIX
+
Andu
post 3 Jan 2005, 17:06
Post #42

Membru autentic

Asi avea eu ceva impotriva lui Debica Navigator. Mai inatai partile bune:

Aderenta foarte buna pe sosea uscata si comportament surprinzator de bun pe zapada. Rezistenta buna

Contra:
zgomotoase la viteze ceva mai ridicate (parere personala) si aderenta scazuta pe ploaie. Cei care ma cunosc stiu ca in gen nu am o problema cu viteza, doar cu depasirile dar asta e alta problema, asa ca...

Recomand cu incredere firestone f590 care, asa cum a spus un antevorbitor, sunt excelente in orice conditii (bine, cat poti cere de la un all weather)

--------------------
Opel Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS.... 2006 - fost GGA
+
GeorgeB
post 3 Jan 2005, 17:09
Post #43

the 7 stars of Pleiades constellation

sau vredestein QUATRAC tongue.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
chetroesu
post 4 Jan 2005, 08:20
Post #44

Membru incepator

Gata... am luat caucioace. Firestone-F590 de la Carrefour Colentina, cu promotie de pret. 1.399.000 bucata. Fata de 1.200.000 cat e Debica Navigator acolo, cred ca e convenabil. Si mai e ceva... au 3 ani garantie.
Azi imi echipez masina cu noile incaltari. biggrin.gif

Sa auzim de bine!

--------------------
+
Rigor
post 6 Jan 2005, 21:47
Post #45

Membru autentic

Salut,
referitor la intarirea volanului cand se schimba caucioacele. Sunt mai multe de luat in considerare. Vin cu urmatoarea teorie: cucioacele de iarna cu siguranta au un material mai moale ceea ce inseamna o rezistenta mai mica la torsiune pe suprafata de contact, aderenta mai mare facandu-se prin suprafata mai mare. Caucioacele de vara au un material mai dur avand in vedere ca aderenta este data de angrenarea cu asperitatile de pe sosea.

Pe langa astea conteaza foarte mult si momentul cand sunt schimbate. Cred ca fiecare dintre noi simte ca atunci cand ploua volanul se invarte mai usor iar cand ninge parca avem servo.

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
chetroesu
post 7 Jan 2005, 11:51
Post #46

Membru incepator

Nu am incaltzat alte tipuri de caucioace... dar pot spune cate ceva de Firestoanele astea de le-am pus acum: cand stai pe loc, poti sa invarti volanul ca si cum ai avea servo, iar asta pe sosea uscata. Cu Montanele vechi invarteam greu si cand eram in miscare; nu credeam ca e asa mare diferenta. La viteza inca nu am apucat sa le testez. am luat maxim 100 prin Bucuresti cu ele si par perfecte.

Sa auzim de bine!

--------------------
+
bicosu
post 7 Jan 2005, 12:43
Post #47

Membru

Pai daca poti invarti volanul usor, inseamna ca nu ai pic de aderenta.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2007 - B-*******
+
chetroesu
post 7 Jan 2005, 15:19
Post #48

Membru incepator

N-as prea zice asa. N-am simtit in nici un moment ca ar fi frana nesigura, nu mi-a patinat niciodata la frana brusca, ba chiar pot spune ca au un plus fata de cele vechi la capitolul asta. Si sa mai tinem cont de un aspect... am trecut de la Montana, la care trageai de volan de transpirai, la niste cauciucuri noi, care sunt mult mai bune calitativ si care au suprafata de contact cu sulul mai mica. Poate ca exagerez si eu... dar e adevarat, pot invarti volanul la stat pe loc cu o singura mana, cu podul palmei!

--------------------
+
geo.meg
post 7 Jan 2005, 22:48
Post #49

Membru autentic

QUOTE(chetroesu @ 7 Jan 2005, 13:51)
Nu am incaltzat alte tipuri de caucioace... dar pot spune cate ceva de Firestoanele astea de le-am pus acum: cand stai pe loc, poti sa invarti volanul ca si cum ai avea servo, iar asta pe sosea uscata. Cu Montanele vechi invarteam greu si cand eram in miscare; nu credeam ca e asa mare diferenta. La viteza inca nu am apucat sa le testez. am luat maxim 100 prin Bucuresti cu ele si par perfecte.

*

Mai exista un fenomen acela ca daca rotile sunt umflate la o presiune prea mare decat scrie in cartea masini sau la usa de la sofer , atunci suprafata de contact cu solul este foarte mica si de aceea se invarte asa de usor volanul . Verifica presiunea .

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 -Expression
+
Marius81
post 8 Jan 2005, 17:19
Post #50

Membru autentic

From: -

eu am pe masina cauciucuri Montana si pot sa spun ca sunt niste mizerii. nu sunt deloc stabile, la viteza fac un zgomot infiorator si mai induc si niste vibratii foarte enervante volanului (probabil ca sa nu adorm eu smile.gif).
am cunostinte totusi cu masini straine care prefera sa-si cumpere cauciucuri SH care de multe ori mai au pe ele si mustatile acelea mici care raman de la turnare.
Sunt marci foarte cunoscute de cauciucuri si in 3 ani nu am auzit pe nici unul sa se planga de ele. Sper la vara sa le schimb se eu pe toate 4.......am inteles ca unul foarte bun (Nokian, Vredestein, Michelin ) ar fi in jur de 700-800 maxim pentru SupeRNova. Cele Pirelli sunt cam 400-500 bucata.

Sa imi dea si mie un sfat careva dintre voi daca ati mai folosit. smile.gif

--------------------
- - - - -
+
diaconuliviu
post 12 Jan 2005, 14:01
Post #51

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(By-GEO @ 7 Jan 2005, 22:48)
Mai exista un fenomen acela ca daca rotile sunt umflate la o presiune prea mare decat scrie in cartea masini sau la usa de la sofer , atunci  suprafata de contact cu solul este foarte mica si de aceea se invarte asa de usor volanul . Verifica presiunea  .
*

Acum pun o intrebare: in cartea Dacia scrie 1,8 fata si 2 spate; majoritatea umfla la 2-2,2. De fapt, presiunea nu depinde SI de anvelopa?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Andu
post 16 Jan 2005, 20:06
Post #52

Membru autentic

Dupa ce am incaltat masina cu Firestone pe fata, si la mine directia a devenit mult mai manevrabila. Faza misto este ca ramane asa iar aderenta e foarte buna. Acelasi fenomen s-a pastrat si cand am pus firestone-urile de iarna. Tind sa cred ca e ceva din compozitita cauciucului, oricum, e o placere.

Cat despre partea cu 1.8 fata 2 spate, nu mai stiu pe unde citisem (si aici ma puteti contrazice) ca se recomanda de catre fabrica pentru a corecta un comportament subvirator al masinii. Mie nu mi s-a parut niciodata ca SN ar avea comportament subvirator, chiar dimpotriva, dar asta mi-a ramas mie in memorie.

--------------------
+
AIX
post 17 Jan 2005, 09:09
Post #53

quite a regular

Oricum, la Supernova este 1.9 pe fata si 2 pe spate; cel putin asa scrie pe usa mea smile.gif

--------------------
. . .
+
13nov
post 17 Jan 2005, 10:41
Post #54

Membru autentic

Pt. cei care vor anvelope bune si ieftine, va recomand Lassa (Bridgestone Turcia). Cele de Dacia sunt 800.000 bucata si eu sunt incantat de ele, calitativ sunt cam ca Sava.

--------------------
OPEL ASTRA GTC 1.9 CDTI 2008
Clio III 1.5 dci Privilege
+
f_zoltan
post 19 Jan 2005, 00:36
Post #55

Membru incepator

From: Petrosani

Chetroesu, am vazut ca ai trecut pe F590. Eu le am de un an jumate, si 20.000 km. Faine, da' nu cred o sa-mi mai tina inca o data pe atat, nu la mine s-au gandit cand au zis de 3 ani garantie. Le mai las pana la iarna, si daca nu o fie cum imi place, le duc de unde le-am luat ca sa vad cum e cu garantia (3 ani si la mine) Comportament... super, no comment. M-au scos din rahat de cateva ori. M-am bazat pe ele si nu imi pare rau. Data viitoare o sa incerc si GoodYear Vector 5. Povestim la primavara? Schimbam pareri ? smile.gif

In rest... Montana sucks, moarte curata, ma mir ca le-au pus pe Golani, e nesimtire. Dupa ce am patit cu Montana la un break eram gata sa refuz SuperNova daca ar fi avut Montana. Noroc ca original au pus Matador(bunicele).

--------------------
Dacia SN Confort - HD 13 FMZ
+
chetroesu
post 20 Jan 2005, 08:48
Post #56

Membru incepator

Cam putin te-au tinut.... ale mele Montana le-am tinut pana la 50.000 Km. Sper ca astea sa ma tina cel putin pe atat, dar dupa cum spui tu sunt slabe sanse.
Relativ la garantie... cred ca astia de la Firestone ofera garantie doar pentru defecte de fabricaite si pentru material prost, adica daca face galme sau se taie... nu stiu daca pentru uzura ofera garantie. Din cate stiu eu, o pereche de Firestoane pe taxiu tin cam 1 an. Crezi ca ei au dreptul sa se duca la garantie cu ele?
Sa ma tii la curent! wink.gif

--------------------
+
Andu
post 20 Jan 2005, 09:12
Post #57

Membru autentic

Pai montana au o viata deosebit de lunga, asta e lucrul cel mai bun la ele. Oricand le dai jos de pe masina sunt ca noi. La 50.000 le-ai schimbat pentru ca erau complet ovale, nu?

--------------------
+
chetroesu
post 20 Jan 2005, 14:58
Post #58

Membru incepator

le-am schimbat pentru ca nu mai puteam stapani tremuratul din geometrie si echilibrare. Dantura lor imi mai ajungea sa mai merg inca 20-30 mii Km. Asta e, le dau la un carutas... cred ca n-o sa aiba moarte la el wink.gif

--------------------
+
chetroesu
post 20 Jan 2005, 15:01
Post #59

Membru incepator

le-am schimbat pentru ca din geometrie si echilibrare nu mai puteam stapani tremuratul. Dantura lor imi mai ajungea sa mai merg inca 20-30 mii Km. Asta e, le dau la un carutas... cred ca n-o sa aiba moarte la el wink.gif

--------------------
+
Mihai007
post 28 Jan 2005, 17:18
Post #60

Membru autentic

eu mi-am luat Debica Passio...si nu imi dau seama ce diferenta este fata de debica Navigator.
La fel ca si ante-scriitorii mei am avut Montana pe care le-am schimbat pentru ca facusera galme in lateral iar la viteze mai mari se simtea ca sunt putin ovale... striurile insa erau ca noi iar iarna trecuta se comportau foarte bine pe gheata sau zapada.

--------------------
Dacia SuperNova Rapsodie
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 13:26
Forum Renault