Caucioace...
![]() ![]() ![]() |
Caucioace...
Liviu |
![]()
|
||
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|||
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
De la Ciprian citire...
Debica Passio (parca)...960k bucata inclus montajul. La Torom pe langa Autocenter. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
De la Carefour: Dayton, de vara, cu sant pentru apa, 1,3Mil cu echilibrare si montare gratis, 3 ani garantie. Sunt brici!
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
MUltumesc pentru raspunsurile primite pana acum. Am vazut ceva caucioace la Autocenter in Iasi, si ar fi cam asa:
Sava Efecta cica de vara: 0.99 mil Debica Navigator 1.1 mil Kormoran Impulser 1.5 mil (la 4 luate primesti inca unul gratis) Fulda Linero 1.5 mil Kleber Viaxer 1.85 la 4 buc primesti reducere 15% Singurele care ar fi "all season" sunt Debica Nav. Si chiar daca au poza cu toate posibilitatile (zapada, noroi, ploaie, soare) pe ele, tot pe ele scrie M+S?!! :? Astept pareri.... Eu totusi vreau 4 buc., iar rezerva e neatinsa, ca nu am avut in 32000Km nici o pana.... |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
f_zoltan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 31 March 03 From: Petrosani ![]() |
Eu am incercat Firestone F590 (numai pe fata) incepand cu noiembrie anul trecut. M-au trecut prin iarna de nici nu am simtit-o, chiar daca a fost o iarna al naibii de lunga, mai ales pe la noi. Initial as fi vrut Good Year Vector 5, da' atunci cand am vrut sa ma innoiesc n-am gasit 165/70, si mi-a fost frica sa iau mai mari, din motive de garantie. Nu stiu cum reactioneaza service-urile la gume mai mari, mai ales la posibile probleme de planetara.
Oricum, Firestone nu m-au dezamagit, aderenta a fost si este foarte buna. Nu stiu cat de FuelSaver sunt (asa scrie pe ele), da' s-au comportat super all-season. Debica Navigator sunt clone Good Year, deci nici alea nu cred sa fie rele. Diferenta intre cele 2 e garantia. Firestone are 3 ani, Debica doar 2. Mentionez ca nu sunt foarte cuminte la volan. Nu merg atat de tare pe cat merg de agresiv, asa ca gumele bune sunt obligatorii. |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
La naiba, am uitat sa va spun (pe bune):
MEGA oferta la Cora (erau aseara 25.05.2004, orele 2000): Michelin Energy 175/70R13 1.199.000 bucata Michelin Energy ...R14 1.499.000 bucata Anvelope de vara cu profil asimetric (cu marcaj interior/exterior). |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Salutare ! Am si eu un clio dar aici nu conteaza ca vb de cauiciucuri. DE ce nu incercati Goodyear GT2 sunt cauciucuri de vara ploaie, bunicele si se tocesc destul de greu pret acceptabil.
Pt clasa asta de masini si greutate cele mai bune ar fi 'Michelin Energy sau Pirelli 3000 fiecare dupa posibilitati. Gume de iarna pt Bucuresti mi se pare un moft pt 2-3 luni in care temperatura mai sare si peste 5C si este destul de uscat. Ah daca locuiti in zona deluroasa sau de munte se cam justifica. Desigur cred ca daca ai bani destui poti sa faci chestia asta fie si pt cateva 2-3 luni de anotimp de iarna (securitatea pasagerilor e mai presus de toate dar..) Bafta si continuati cu impresiile , imiplace topicul e folositor si interesant. Ah si apropos , desi e off topic , pe cand o rubrica pt dacia x90 sau l90? |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
misterb, forumul asta e o sursa destul de mare de informatii. Sus de tot ai un link catre Search. Incearca-l. Ultimele vorbe despre L90 le gasesti la http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=5126
Spor |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
da stiu am vazut dar ma gandeam ca la un model nou s-ar cere si o rubrica noua nu asa la o cafenea... :wink:
|
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
chetroesu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 3 January 05 ![]() |
Salutare All,
He he... am indraznit sa imi fac si eu cont aici. Si cetind diversele discutii despre "caucioace" va intreb si eu ceva. Am 50k Km facuti cu caucioacele originale Montana (am o DSN). Credeti ca sunt nebun? Vad ca lumea zice ca sunt foarte proaste. ca nu le-a tinut nimeni mai mult de 30.000. Mie abia acum aproximativ 5k Km au inceput sa imi bata si sa simt trepidatii in masina. Am facut revizia de 50k si se pare ca am facut geometria degeaba ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- BR-08-CIV
|
|
Highlifer |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 23 November 04 From: Ploiesti ![]() |
Parerea mea este ca Debica Navigator (all seasons) sunt cele mai bune incaltari pt. o DSN. Nu sunt foarete late, au super stabilitate si aderenta si arata si foarte bine. Incercati-le cu toata increderea!
Stefan Ploiesti. |
--------------------
Dacia
Super Nova
- B 01 AIX
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Asi avea eu ceva impotriva lui Debica Navigator. Mai inatai partile bune:
Aderenta foarte buna pe sosea uscata si comportament surprinzator de bun pe zapada. Rezistenta buna Contra: zgomotoase la viteze ceva mai ridicate (parere personala) si aderenta scazuta pe ploaie. Cei care ma cunosc stiu ca in gen nu am o problema cu viteza, doar cu depasirile dar asta e alta problema, asa ca... Recomand cu incredere firestone f590 care, asa cum a spus un antevorbitor, sunt excelente in orice conditii (bine, cat poti cere de la un all weather) |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
sau vredestein QUATRAC
![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
chetroesu |
![]()
|
Gata... am luat caucioace. Firestone-F590 de la Carrefour Colentina, cu promotie de pret. 1.399.000 bucata. Fata de 1.200.000 cat e Debica Navigator acolo, cred ca e convenabil. Si mai e ceva... au 3 ani garantie.
Azi imi echipez masina cu noile incaltari. ![]() Sa auzim de bine! |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- BR-08-CIV
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Salut,
referitor la intarirea volanului cand se schimba caucioacele. Sunt mai multe de luat in considerare. Vin cu urmatoarea teorie: cucioacele de iarna cu siguranta au un material mai moale ceea ce inseamna o rezistenta mai mica la torsiune pe suprafata de contact, aderenta mai mare facandu-se prin suprafata mai mare. Caucioacele de vara au un material mai dur avand in vedere ca aderenta este data de angrenarea cu asperitatile de pe sosea. Pe langa astea conteaza foarte mult si momentul cand sunt schimbate. Cred ca fiecare dintre noi simte ca atunci cand ploua volanul se invarte mai usor iar cand ninge parca avem servo. |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
chetroesu |
![]()
|
Nu am incaltzat alte tipuri de caucioace... dar pot spune cate ceva de Firestoanele astea de le-am pus acum: cand stai pe loc, poti sa invarti volanul ca si cum ai avea servo, iar asta pe sosea uscata. Cu Montanele vechi invarteam greu si cand eram in miscare; nu credeam ca e asa mare diferenta. La viteza inca nu am apucat sa le testez. am luat maxim 100 prin Bucuresti cu ele si par perfecte.
Sa auzim de bine! |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- BR-08-CIV
|
|
bicosu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca poti invarti volanul usor, inseamna ca nu ai pic de aderenta.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2007
- B-*******
|
|
chetroesu |
![]()
|
N-as prea zice asa. N-am simtit in nici un moment ca ar fi frana nesigura, nu mi-a patinat niciodata la frana brusca, ba chiar pot spune ca au un plus fata de cele vechi la capitolul asta. Si sa mai tinem cont de un aspect... am trecut de la Montana, la care trageai de volan de transpirai, la niste cauciucuri noi, care sunt mult mai bune calitativ si care au suprafata de contact cu sulul mai mica. Poate ca exagerez si eu... dar e adevarat, pot invarti volanul la stat pe loc cu o singura mana, cu podul palmei!
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
- BR-08-CIV
|
|
geo.meg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 17 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(chetroesu @ 7 Jan 2005, 13:51) Nu am incaltzat alte tipuri de caucioace... dar pot spune cate ceva de Firestoanele astea de le-am pus acum: cand stai pe loc, poti sa invarti volanul ca si cum ai avea servo, iar asta pe sosea uscata. Cu Montanele vechi invarteam greu si cand eram in miscare; nu credeam ca e asa mare diferenta. La viteza inca nu am apucat sa le testez. am luat maxim 100 prin Bucuresti cu ele si par perfecte. Mai exista un fenomen acela ca daca rotile sunt umflate la o presiune prea mare decat scrie in cartea masini sau la usa de la sofer , atunci suprafata de contact cu solul este foarte mica si de aceea se invarte asa de usor volanul . Verifica presiunea . |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
eu am pe masina cauciucuri Montana si pot sa spun ca sunt niste mizerii. nu sunt deloc stabile, la viteza fac un zgomot infiorator si mai induc si niste vibratii foarte enervante volanului (probabil ca sa nu adorm eu
![]() am cunostinte totusi cu masini straine care prefera sa-si cumpere cauciucuri SH care de multe ori mai au pe ele si mustatile acelea mici care raman de la turnare. Sunt marci foarte cunoscute de cauciucuri si in 3 ani nu am auzit pe nici unul sa se planga de ele. Sper la vara sa le schimb se eu pe toate 4.......am inteles ca unul foarte bun (Nokian, Vredestein, Michelin ) ar fi in jur de 700-800 maxim pentru SupeRNova. Cele Pirelli sunt cam 400-500 bucata. Sa imi dea si mie un sfat careva dintre voi daca ati mai folosit. ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(By-GEO @ 7 Jan 2005, 22:48) Mai exista un fenomen acela ca daca rotile sunt umflate la o presiune prea mare decat scrie in cartea masini sau la usa de la sofer , atunci suprafata de contact cu solul este foarte mica si de aceea se invarte asa de usor volanul . Verifica presiunea . Acum pun o intrebare: in cartea Dacia scrie 1,8 fata si 2 spate; majoritatea umfla la 2-2,2. De fapt, presiunea nu depinde SI de anvelopa? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce am incaltat masina cu Firestone pe fata, si la mine directia a devenit mult mai manevrabila. Faza misto este ca ramane asa iar aderenta e foarte buna. Acelasi fenomen s-a pastrat si cand am pus firestone-urile de iarna. Tind sa cred ca e ceva din compozitita cauciucului, oricum, e o placere.
Cat despre partea cu 1.8 fata 2 spate, nu mai stiu pe unde citisem (si aici ma puteti contrazice) ca se recomanda de catre fabrica pentru a corecta un comportament subvirator al masinii. Mie nu mi s-a parut niciodata ca SN ar avea comportament subvirator, chiar dimpotriva, dar asta mi-a ramas mie in memorie. |
--------------------
Opel
2006
- fost GGA
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Oricum, la Supernova este 1.9 pe fata si 2 pe spate; cel putin asa scrie pe usa mea
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
13nov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Pt. cei care vor anvelope bune si ieftine, va recomand Lassa (Bridgestone Turcia). Cele de Dacia sunt 800.000 bucata si eu sunt incantat de ele, calitativ sunt cam ca Sava.
|
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|
f_zoltan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 31 March 03 From: Petrosani ![]() |
Chetroesu, am vazut ca ai trecut pe F590. Eu le am de un an jumate, si 20.000 km. Faine, da' nu cred o sa-mi mai tina inca o data pe atat, nu la mine s-au gandit cand au zis de 3 ani garantie. Le mai las pana la iarna, si daca nu o fie cum imi place, le duc de unde le-am luat ca sa vad cum e cu garantia (3 ani si la mine) Comportament... super, no comment. M-au scos din rahat de cateva ori. M-am bazat pe ele si nu imi pare rau. Data viitoare o sa incerc si GoodYear Vector 5. Povestim la primavara? Schimbam pareri ?
![]() In rest... Montana sucks, moarte curata, ma mir ca le-au pus pe Golani, e nesimtire. Dupa ce am patit cu Montana la un break eram gata sa refuz SuperNova daca ar fi avut Montana. Noroc ca original au pus Matador(bunicele). |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
chetroesu |
![]()
|
Cam putin te-au tinut.... ale mele Montana le-am tinut pana la 50.000 Km. Sper ca astea sa ma tina cel putin pe atat, dar dupa cum spui tu sunt slabe sanse.
Relativ la garantie... cred ca astia de la Firestone ofera garantie doar pentru defecte de fabricaite si pentru material prost, adica daca face galme sau se taie... nu stiu daca pentru uzura ofera garantie. Din cate stiu eu, o pereche de Firestoane pe taxiu tin cam 1 an. Crezi ca ei au dreptul sa se duca la garantie cu ele? Sa ma tii la curent! ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- BR-08-CIV
|
|
Andu |
![]()
|
Pai montana au o viata deosebit de lunga, asta e lucrul cel mai bun la ele. Oricand le dai jos de pe masina sunt ca noi. La 50.000 le-ai schimbat pentru ca erau complet ovale, nu?
|
--------------------
Opel
2006
- fost GGA
|
|
chetroesu |
![]()
|
le-am schimbat pentru ca nu mai puteam stapani tremuratul din geometrie si echilibrare. Dantura lor imi mai ajungea sa mai merg inca 20-30 mii Km. Asta e, le dau la un carutas... cred ca n-o sa aiba moarte la el
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- BR-08-CIV
|
|
chetroesu |
![]()
|
le-am schimbat pentru ca din geometrie si echilibrare nu mai puteam stapani tremuratul. Dantura lor imi mai ajungea sa mai merg inca 20-30 mii Km. Asta e, le dau la un carutas... cred ca n-o sa aiba moarte la el
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- BR-08-CIV
|
|
Mihai007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 13 February 03 From: Bucuresti ![]() |
eu mi-am luat Debica Passio...si nu imi dau seama ce diferenta este fata de debica Navigator.
La fel ca si ante-scriitorii mei am avut Montana pe care le-am schimbat pentru ca facusera galme in lateral iar la viteze mai mari se simtea ca sunt putin ovale... striurile insa erau ca noi iar iarna trecuta se comportau foarte bine pe gheata sau zapada. |
--------------------
Dacia SuperNova
Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 13:26 |