DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ca sa nu patiti si voi... :(

dragOn
post 22 Jul 2003, 13:28
Post #31

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Group: Members
From: Bucuresti

George, scuze ca am intervenit peste tine dar sunt curios sa aflu ce parere are lumea despre lucrurile astea!
Eu ma confrunt zilnic cu situatii din acestea, uneori sunt calm dar de multe ori chiar devin violent, niciodata, subliniez niciodata, nu fara un motiv intemeiat. Poate nu revolutionez condusul, dar poate prin injuriile, reactiile mele si in unele cazuri chiar bataia, ii voi face pe unii putin mai responsabili, mai ales pentru ca aici nu ne jucam, e vorba de vietile noastre la un moment dat.
La volan, e suficient sa gresesti o singura data... greseala ta poate aduce multa suferinta tie si mai rau... altora!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bobo
post 22 Jul 2003, 14:21
Post #32

Membru autentic

e absolut clar ca in romania, sau hai sa zic in bucuresti se circula :
-super agresiv de catre smecheri cu 3 c...contrasens, trecut pe rosu, chestii de genul asta...
- agresiv ocazional de catre unii dintre soferi care se grabesc si mai incalca regulile... in postura asta io zic ca ne aflam cu totii.. o mai iei pe linia de tramvai, mai depasesti pe dreapta, mai faci un mic contrasens, mai tai liniile aiurea..
- prost de catre cei care-si iau carnetele cum si le iau si de catre o mare parte, ca sa nu zic majoritate, dintre doamne; de catre cei din provincie care nu cunosc orasul si care nu sunt obisnuiti cu stilul din bucuresti, aglomeratia...

io zic ca solutia noastra, a celorlalti neimplicati in anumite situatii conflictuale, este sa fim calmi; uneori e drept ca tre sa te mai si opui celor de la categoria 1 prezentata mai sus; aceia sunt usor de ghicit.. dar in cazul celorlalti io zic ca nu e cazul sa fim agresivi;

--------------------
+
MBZ
post 22 Jul 2003, 15:11
Post #33

Membru autentic

Group: Banned

foarte pe scurt:
hai sa ne demonstram civismul...
in Germania daca vezi in trafic, unul care este super agresiv, cu un comportament specific celor in stare de ebrietate, suni(exista un numar dedicat) la politie si spui tarasenia...
si mie mi s-a`ntamplat sa vad pe drumuri pericole publice, si opresc la primul echipaj intalnit si spun ce si cum...nu am alta optiune...
sa facem o solicitare formala de infiintat un astfel de numar la dispeceratul politiei rutiere...
se poate da avertismente si chiar amenzi si pe baza de marturie...desi poate sunt idealist(te poti astepta ca pt un suc si o canistra de gaz, politaiu sa ii spuna vinovatului, uite mah cine te`a turnat, nume, adresa etc, atsa daca vrei sa-i faci o vizita "prieteneasca", sau poate unii ar abuza de acest serviciu, prin razbunari personale etc...
dar ar fi o solutie...
de genul" domne la ora 00.00 in intersectia cutare auto nr...... a depssit a facut a dres, a trecut pe rosu etc...
si sa-l dea prin intercomunicatii sa-l urmareasca un echipaj ca cine o comite, no face permanent si il va prinde si in flagrant cu siguranta

--------------------
+
GeorgeB
post 22 Jul 2003, 15:13
Post #34

the 7 stars of Pleiades constellation

nici o pb .

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
BBC
post 22 Jul 2003, 17:01
Post #35

Membru autentic

From: Brasov

in bucuresti se circula :
- prost [...] de catre cei din provincie care nu cunosc orasul si care nu sunt obisnuiti cu stilul din bucuresti, aglomeratia...

Din punctul tau de vedere eu conduc prost (sunt din Brasov).
Am fost de cateva ori prin Bucuresti si am ramas uimit de prostoa soferilor: eram pe Stefan cel Mare (cred) si vroiam sa o iau la stanga spre Spitalul de Urgenta Floreasca. Stiu ca semaforul permitea atat mersul inainte cat si virajul la stanga pentru ambele sensuri. La verde am plecat, m-am inscris pe banda de tramvai si asteptam sa se elibereze contasensul pentru a putea efectua virajul. Un "sofer" ma claxona si pana la urma, m-a dublat, asteptand si el. Spre ghiniunul lui, tot eu am plecat primul.
Din acest exemplu am dedus ca eu sunt un sofer prost; daca imi poti explica motivul voi fi bucuros.
Atunci cand vad in Brasov o masina cu numar de inmatriculare strain (chiar si de cool.gif incerc sa-l ajut pe soferul respectiv, tocmai pentru ca el nu cunoaste orasul, chiar daca ma incomodeaza.
In nici un caz nu consider acel sofer un sofer prost.

Te rog sa imi spui si mie numarul tau de inmatriculare pentru a sti pe cine sa nu menajez prin Brasov (asta pentru ca am inteles ca tu cunosti toate orasele).

--------------------
VW 4 roti / 5 usi -
+
GeorgeB
post 22 Jul 2003, 17:27
Post #36

au...doare ....

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
MBZ
post 22 Jul 2003, 17:30
Post #37

Membru autentic

de obicei in bucuresti se circula ca`n jungla...
mare parte din cei care vin in bucureti circula timorati de jungla de asfalt, sau foarte aiurea(probabil ametiti de traficul din jur, sau turmentati de faptul ca regula este sa nu respecti regulile)
dar sunt unii din DB,CL,PH, GR care chiar sunt catastrofe......
asta nu inseamna ca toti cei din provincie circula prost, BBC nu te simti vexat, era o generalizare...
io spre ex. am vazut masini de BV, SV, NT, SB, AB care circulau de cca 800 de ori mai bine si mai cu aplomb decat 50% din bucurestenii care se dau bazati.....

--------------------
+
Dany
post 22 Jul 2003, 17:50
Post #38

Membru autentic

Hai sa mai bag si eu citeva comentarii, asa, pe scurt, ca sint in mare graba. wink.gif

1. Niciodata nu am fost genul violent si nu am sarit la bataie. Totusi - asta nu inseamna ca nu am incasat-o de n ori. Asa ca pentru cei care cred ca bataia nu este o solutie - macar poate indulcim lucrurile: nu este o solutie, dar uneori este o necesitate! smile.gif

2. Apropos de faza cu sotia:

Serios acum, cred ca trebuie cu totii sa ne controlam mai mult. Intr-o societate normala probleme de genul asta nu se rezolva facand dreptate cu parul. Pentru ca atunci se cheama ca traim in jungla. V-ati gandit ca poate, intr-o zi, sotia dumneavoastra, vorbind la telefon, intra pe rosu intr-o intersesctie? Chiar v-ar face placere deosebita sa va duceti cu portocale la spital ca un baiat nervos i-a f***t o bata in crestetul capului ca e proasta?

Da si nu. Sotia daca chiar intra pe rosu, o face din greseala. Se intimpla, cu totii gresim. Intr-un astfel de caz cel lovit bombane, injura, bate cu pumnu'n masina, dar pina la urma realizeaza ca este o greseala. Insa cel care l-a flegmat intre ochi pe MBZ nu a facut-o din greseala, ci dintr-o rautate, mitocanie - incalificabile. La fel si cel cu TIR-ul care nu se lasa depasit. Nu prea se pot compara astea cu intrarea pe rosu, din greseala... sad.gif

3. Referitor la faptul ca poate ca nu e bine sa ii corectam pe altii:

ca sa va purtati asa ar insemna sa fiti perfecti; daca nu ai toleranta fata de ceilalti atunci cum pielea mea vreti sa ajungem sa ne civilizam? mustele se ineaca in miere si nu in vin....  
chiar ma dezamagiti cu acest comportament...  
macar nu va mai plangeti de romania ca va integrati perfect in aceasta societate....

Nu sint de acord nici eu cu o corectie "cu bita". Daca unul a gresit nu ma dau jos sa il trosnesc. Insa totusi cred ca este cazul sa ii corectam cumva. Unul din motivele pentru care Romania nu progresaza este si faptul ca oamenii sint prea indiferenti la ceea ce se intimpla, lipsiti de reactie. Trebuie sa facem ceva!

Dany

--------------------
Renault Laguna III Coupe 2009 / Dynamique - B 00 XXX
"Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
+
MBZ
post 22 Jul 2003, 18:13
Post #39

Membru autentic

MBZ ... daca tipul era alergic la chestia cu care i-ai dat tu pe fatza. Daca apareau complicatii? Faceai parnaie pentru ca te-ai pus la mintea unui prost? Dupa parerea mea ... daca ala a fost prost ... tu ai fost si mai si..

dragul mieu, urat oi fi io dar prost nu sunt, cu siguranta.....
sprayul este de la SPP, am permis pentru el, nu provoaca vatamari, este doar un neuro paralizant mediu cu efect puternic de iritare....
dupa un jet de 10 secunde pe care il dai de la maximum 3m in plina fata, naprasnicul si vajnicul trece in lumea viselor pentru maximum 30 minute dupa care la trezire simte si efectele iritante si varsa lacrimi care pot fi si de pocainta....
o sa razi poate dar respectivul spray este profesional si are certificat de calitate, garantie, buletin de analiza chimica Larex...exact ca un medicament...
nu are efecte contraindicate si daca este folosit in preajma presedintelui tarii si a demnitarilor merge si la sofer pe camion...
intre 1-3 secunde in zona capului il neutralizeaza complet pentru suficient timp, cat sa mergi sa iti iei din masina catusele, sa i le pui si sa ii verifici si actele, cand revine din vilegiatura poate fi deja`n duba.
Poate nici io n`am fost destul de explicit cu descrierea mirodeniei, dar si tu te pripesti cand il faci prost pe altul...
oricum fii pe pace ca nu m`am ofensat, am vrut doar sa te edifici ce si cum, ca cine stie, poate ma scoteai si de criminal... icon_twisted.gif

hai sanatate, si nu uitati intelepciune populara, " cine seamana vant culege furtuna"....ala ce`a cautat aia a gasit....

--------------------
+
Wolfmark
post 22 Jul 2003, 18:36
Post #40

Membru autentic

Poate nici io n`am fost destul de explicit cu descrierea mirodeniei, dar si tu te pripesti cand il faci prost pe altul...
oricum fii pe pace ca nu m`am ofensat, am vrut doar sa te edifici ce si cum, ca cine stie, poate ma scoteai si de criminal... icon_twisted.gif  

hai sanatate, si nu uitati intelepciune populara, \" cine seamana vant culege furtuna\"....ala ce`a cautat aia a gasit....

Ma bucur ca nu te-ai ofensat pentru ca nu asta era scopul. Si nici n-am vrut sa te jignesc si imi cer scuze pt. forumularea folosita. Dar ideea ramane aceeasi: n-are rost sa te pui la mintea unui fraier ... pentru ca s-ar putea sa iasa rau si pentru tine.

Spray-ul ala o fi super certificat ... dar sa fim seriosi ... poate la 0.01% din oameni are si efecte secundare. Te risti? Merita? Doar pt. ca tipul te-a scuipat in fatza tu risti sa-l bagi in spital? Plus ca eu am mers pe extreme (copil de 1-2-3 ani sau babutza de 80 de ani). Nu-mi spune mie ca mai scapa vreunul dintre ei dupa ce dai 6 secunde cu spray paralizant spre ei...

Vorba aia ... mor oameni in urma unei intepaturi de albina...

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
MBZ
post 22 Jul 2003, 18:40
Post #41

Membru autentic

Vorba aia ... mor oameni in urma unei intepaturi de albina...

huh, si acu ce sa fac?
sa ma duc sa`l scuip si io si el sa`mi dea cu sprayu`?

am gresit si io, mi-au plecat piticii pe cap la ce flegma mi-a tras ala...si mai eram si nevinovat :?

--------------------
+
Liviu
post 22 Jul 2003, 18:50
Post #42

expat naiv

From: Peste gard

Vad ca discutia avanseaza si nu ma pot abtine sa nu zic si eu ceva smile.gif.

Am mai povestit cred .. acum cateva luni in urma (2-3) cum am franat brusc (curotile blocate) de la 110-120 km/h la 0 din cauza unu tractorist. Ala statea pur si simplu pe dreapta (parcat) si cand mai aveam vre-o 50 de metri pana sa trec pe langa el a iesit deodata .. fara sa semnalizeze .. fara sa se asigure .. nimic nimic nimic ..... Dupa ce m-am trezit dupa frana pusa (si dupa cele cateva zeci/sute de mii de lei lasate sub forma de cauciuc negru pe asfalt) am accelerat usor .. am trecut in fata lui si am oprit masina cu gandul sa ma duc si sa ii zic vre-o doua de inima albastra (nu sunt un tip violent din fire si nici nu am oesiri de asemenea natura indiferent de gravitatea situatiei). Ei bine .. pot spune ca nici nu am oprit bine masina ... ala a oprit si el tractorul ... m-am uitat in retrovizor cu gandul sa ma dau jos ... si il vad pe idiot cum se coboara din tractor cu O BATA DE BASEBALL in mana .....

Bineinteles ca am plecat instant de pe loc .. dar .. OF DOAMNE ... as fi dar orice .. absolut orice sa am un spray din ala amintit mai sus la mine ... of doamne .... si acum regret ca nu am avut asa ceva la mine .....

Intrebare ... daca nu ai spray si nici un fel de alt mijloc de autoaparare decat ceea ce ai de la mama natura .... CE FACI ??? in afara de a da pedala asa cum am facut eu ??? Caci e evident cine a gresit si cine ar fi trebuit macar sa-si ceara scuze .....

--------------------
. . .
+
MBZ
post 22 Jul 2003, 18:59
Post #43

Membru autentic

Intrebare ... daca nu ai spray si nici un fel de alt mijloc de autoaparare decat ceea ce ai de la mama natura .... CE FACI ???
pai ai...de l mama natura...
minte....
cobori zambind cu o suta de mii in mana si o fluturi spre dobitoc(trebuie sa ai si nervii tari la faza asta) si ii spui, "hai bai nene nu fi suparat, ca aveam viteza mare si nu am observat ca faci stanga, ia d`aci sa bei o bere ca oi fi ostenit" timp in care te apropii prietenos, suficient de aproape cat sa-i tragi un sut naprasnic in casuta copiilor....
daca esti chiar sadic poti sa iei bata si sa i-o montezi pe post de supozitor...
aaaa...si nu uita, " sutul a fost ca sa nu faci copii tampiti ca tine"
si pleci....
acu depinde de tine in ce disponibilitate financiara esti daca ii lasi suta sau nu
icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif

--------------------
+
AlexV
post 22 Jul 2003, 23:57
Post #44

Admin?

Group: Admin

sunt profund dezamagit de ceea ce citesc aici. sunt dezamagit deoarece acum va aflati in fata unui calculator si totusi reactionati ca si cum ati fi pusi in fata faptului implinit. si eu cand ma lovit una m-am dat jos si am tipat la ea ca de ce nu e atenta si din momentul in care m-am suit in masina mi-a parut rau de ce am facut. de aceea exista asigurari si de aceea suntem oameni. si noi putem fi in situatia aceea.

problema noastra e ca nu avem nici macar bun simt la volan. nu vorbesc de respect, ci doar de bun simt. este de bun simt sa ai becuri functionale in faruri, stopuri si semnalizari. este de bun simt sa cedezi trecerea cuiva sa intre pe o straduta sau sa iasa cand tu nu ai pe unde sa te duci ca in fata ai coloana.
pai acum doua zile ma deplasam pe drumurile patriei si in fata mea unu care scotea un fum ingrozitor asa ca am vrut sa il depasesc regulamentar si fara nici un stres pt el. am intrat in depasire si cand sa intru in fata lui, (ca doar pe el voiam sa il depasesc, nu toata coloana), nenorocitu accelereaza si ma blocheaza. frumos comportament. si tot el era nervos. am plecat un pic deranjat mai departe si am uitat de el.
politia oricum nu face nimic, dar nici sa devenim niste barbari sa isi faca fiecare dreptate.
imi cer scuze pentru cele scrise mai sus, dar sunt ceea ce cred eu.

no, amu.... drum bun.

p.s. sunt asa multe de scris aici.....

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
djtzeava
post 23 Jul 2003, 00:14
Post #45

membru bosorog :D

From: beler

eu m-am oparit rau de tot la o faza cand veneam spre lacul snagov unde a fost rentaurantul ala vanatorul ,trebuia sa ma intalnesc cu crm2 pe acolo dar cum eu am ajuns prea tarziu pe acolo ala a plecat intarziasem cam o ora,dau ocol la la parcare si hop vrea sa imi iasa unul cu un slz in fatza era un tatae i-am dat clacsoane si sa oprit si dupa care plec nervos de acolo si incercam sa ma linistesc cu gandul de ca e un mosulica si nu stie ce face+ ca mai erau si copii pe langa sosea si sa nu imi sara vre unul in fata ma rog aveam vreo 50 eram cu a 3-a si vad ca are intentia de a ma depasi tataie ala ma rog ii mai dau si a 2-a in caz de necesitate si ma mai uit o data la mosulica din spate el era pe stanga deja si semnalizand eu in ganul meu ca si asa intarziasem sa nu se puna dracu in fata mea si sa mearga cu 80 ,eh i-am dat blana de i-am dat a 3-a la 85km si apatra pe la 120km de am trecut cu 150 pan intersectie eh pe langa asta aveam atatia draci in cat imi venea sa opresc masina brusc si sa ii dau niste pumni in figura dar eram prea in intarziere si nu mai aveam timp de el
o alta faza mi s-a intamplat la mare cand m-am dus,un bou cu olcitul nu avea degand sa imi dea prioritate ca tot avea el stop ,e drep ca eu veneam ca deh aveam drum cu prioritate ,ma rog pana la urma sa asezat in spatele meu si a inceput tipul sa faca figuri cu masina in spatele meu daca eram singur cred ca il lua moatea cu coasa la cat de oparit eram nimic nu ma mai putea stapani dar spre norocul lui ca eram cu maicamea ca am zis si eu sa fac si eu un gest frumos sa o duc la mare sa mai vada si ea marea,si a incercat din greu sa ma domoleasca ,dar daca eram singur nu numai ca ii dadeam numai bate de fier in cap de ii faceam freza ii si distrugeam masina de nervi ce aveam pe mine mai ca imi vine si acum sa il injur dar daca il mai prind cred ca ii fac o freza in cap de sa se linisteasca ca tot ma mai duc pe la mare si am si numarul de la masina lui notat

--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
+
djtzeava
post 23 Jul 2003, 00:18
Post #46

membru bosorog :D

From: beler

eh ai dreptate alexe dar din pacate cu toti stam prost cu nervi in fata volanului

--------------------
dacia /bmw/vw supernova europa/318/passat 2.0tdi 11-01, 06-98, 04-07
b27upz,b28wpz,b280wpz
+
MBZ
post 23 Jul 2003, 07:58
Post #47

Membru autentic

cum am mai spus, este important sa evaluezi situatia corect, si sa nu exagerezi...

am vazut cazuri la semafor, cand unora desi fac semne clare de refuz, li se "curata" parbrizul cu japca, si atitudinea este total nejustificata de a se cobora din masina si de a-l lua pe amarat la suturi si pumni...ei si ce pana la urma vrea sa iti faca un serviciu nu te pagubeste...
ideea este ca abuzul te irita foarte tare, mai ales ca in ziua de azi toata lumea abuzeaza, statul, familia, prietenii, partenerii de trafic, unii mai mult, altii mai putin....
dar, sunt situatii in care trebuie sa nu te crizezi imediat, sa mai spui si duca-se, nu`i un cap de tara...si cu asta sunt perfect deacord, dar sunt si situatii in care trebuie sa iei atitudine, sa fii ferm si decis, pentru ca altfel risti sa ajungi pres la usa, sa iti pierzi chiar si increderea, sa accpeti orice impozitie chiar si asupririle...si finalul care este cel mai probabil este sa ai la un moment dat ca suma a tuturor frustrarilor si opresiunilor suferite o reactie extrem de grava si nejustificata....
mai bine descarcari controlate decat defulari necontrolate...
uneori am faze in care las, favorizez sau menajez chiar si pe cei care nu au nici un drept, si la inceput eram consternat si mai apoi amuzat de reactiile lor...foarte surprinsi ca dupa ce iti fac o mizerie, nu esti sgresiv ci dimpotriva...
insa asta nu poate fi o regula, pentru ca uneori te coplesesc problemele cotidiene, si nu mai ai dispozitia sau rezerva de rabdare si nervi sa suporti magarii cu nemiluita si o iei si tu dupa partenerii de trafic, si anume pe aratura...totul este sa nu sari calul si sa ai decenta si autocintrolul de a nu depasi limita...

--------------------
+
Dany
post 23 Jul 2003, 10:11
Post #48

Membru autentic

Lupta e de fapt cu tine insuti... astia ce recurg la bate/arme sunt ca animalele... miros frica. Acum depinde de fiecare cum s-a autoeducat. faza e ca nu poti sa te educi in mod exclusiv pt. o situatie de-asta.

Mare dreptate ai la faza asta. Unul din motivele pentru care eu am avut pina acum chiar destule altercatii de genul asta (mereu ca victima din pacate icon_evil.gif) este exact faptul ca imi este cam teama de tigani. Sint intru totul de acord: astia pur si simplu simt cumva frica pe care o emani si mai rau faci. Adevarul este insa ca prietena mea mi-a atras atentia de mai multe ori ca stateam la stop si cin vedeam vreun rrom smile.gif ca se apropie sa-mi stearga geamul faceam aproape ca tipul din reclama la Citroen.

Trebuie sa reusesc cumva sa ii iiubesc - probabil ca in momentul ala nu o sa o mai incasez!

--------------------
Renault Laguna III Coupe 2009 / Dynamique - B 00 XXX
"Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
+
Bobo
post 23 Jul 2003, 14:42
Post #49

Membru autentic

in bucuresti se circula :
- prost [...] de catre cei din provincie care nu cunosc orasul si care nu sunt obisnuiti cu stilul din bucuresti, aglomeratia...

Din punctul tau de vedere eu conduc prost (sunt din Brasov).
Am fost de cateva ori prin Bucuresti si am ramas uimit de prostoa soferilor: eram pe Stefan cel Mare (cred) si vroiam sa o iau la stanga spre Spitalul de Urgenta Floreasca. Stiu ca semaforul permitea atat mersul inainte cat si virajul la stanga pentru ambele sensuri. La verde am plecat, m-am inscris pe banda de tramvai si asteptam sa se elibereze contasensul pentru a putea efectua virajul. Un "sofer" ma claxona si pana la urma, m-a dublat, asteptand si el. Spre ghiniunul lui, tot eu am plecat primul.
Din acest exemplu am dedus ca eu sunt un sofer prost; daca imi poti explica motivul voi fi bucuros.
Atunci cand vad in Brasov o masina cu numar de inmatriculare strain (chiar si de cool.gif incerc sa-l ajut pe soferul respectiv, tocmai pentru ca el nu cunoaste orasul, chiar daca ma incomodeaza.
In nici un caz nu consider acel sofer un sofer prost.

Te rog sa imi spui si mie numarul tau de inmatriculare pentru a sti pe cine sa nu menajez prin Brasov (asta pentru ca am inteles ca tu cunosti toate orasele).

hehe, sai nu te ambala ca io sunt buzoian de fel... bucurestean prin adoptie..chestia cu stefan cel mare si calea floreasca mi se intampla foarte des, ca prin preajma imi fac veacul..

ce am vrut sa spun este ca in general, cei care locuiesc in provincie,(si aici ar fi trebuit sa specific , orasele mici, gen buzau, focsani, turda, etc) nefiind obisnuiti cu aglomeratia, tramvaie, trolee, etc, etc sunt ft. crispati in buc. si de cele mai multe ori gresesc.. nu am vrut sa spun ca cei din provincie conduc prost pentru ca sunt din provincie...(imi dadeam cu firma in cap, hehe biggrin.gif biggrin.gif )

poate nu am ales bine cuvantul, hai sa nu zic prost, dar crispat...
mulatmitara? :wink: :wink:

--------------------
+
Bobo
post 23 Jul 2003, 14:45
Post #50

Membru autentic

oricum e ft. usor sa te enervezi... ce te faci cand ai copii in masina si nu te mai controlezi? ce ii invatam?
mi se intampla cand mai urlam la unul (ca de cand cu solenza sunt aproape calm... vad ca ma tine...cat de cat, nu va imaginati ca stau in zen, hehe) sa ma intrebe fi-miu din spate: "ce a facut nenea ala?"..
ce sa mai zic daca m-as da la unul sa sar la bataie...

--------------------
+
aviasol
post 23 Jul 2003, 14:56
Post #51

Membru autentic

In urma postului asta ieri am fost foarte calm in trafic si desi unu a urlat la mine ca ma bag peste el (cam avea dreptate) l-am ajuns la stop si i-am zis ca il vazusem si ca nu ma bagam ci doar ocoleam ceva. Ala mi-a zis ca s-a speriat ca e f.f. obosit si ne-am urat o seara placuta biggrin.gif . Ganditi-va ca si partenerul de trafic poate avea o zi proasta asa cum si noi avem adesea si situatia ar putea degenera nefericit pt ambele partzi. (aici exclud cazul in care un etnic iese cu sabia, pistolul, etc... )

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
Bobo
post 23 Jul 2003, 14:59
Post #52

Membru autentic

v-am povestit cand m-a lovit unul in piata victoriei, venind de pe cedeaza.. io aveam si copii in masina (vechea berlina); saracu era incepator din tg. mures si ungur...era sa-l bat.. norocul lui ca a fost linistit si si-a recunoscut greseala.. io ma calmez repede cand vad ca ala are bun simt.. ca toti gresim...mai mult sau mai putin...
daca scotea vre-un cuvant atunci era nasol... de el...

pana la urma l-am iertat de tot, ca la politie am declarat ca m-a lovit in parcare; altfel isi pierdea carnetu;
(numai bine ca era sa o patesc io ca agentu nu vroia sa-mi schimbe portiera ca cica mergea indreptata si atunci i-am cerut aluia bani ca sa nu ma vad nevoit sa scot din buzunar... a fost si el ok si mi-a dat pentru portiera..)

altceva vreu sa zic: politia era de fata cand m-a lovit; nici nu ne-a bagat in seama... ba mai mult a urlat la mine sa-mi mut masina ca blocasem intersectia si ma dusesem peste ala;
ne-a zis sa ne ducem la circa nu stiu care, si s-a carat;
asa ca noi ne-am dus in pantelimon la circa din sectoru 2 ca pe aia o stiam..si a declarat cu totul altceva?!?!

e normal ca sa te lase politia balta si sa te duci tu sa declari ce vrea muschiu tau?

--------------------
+
Watchful snake
post 23 Jul 2003, 15:48
Post #53

Membru

From: București

Nu este normal. Dar, pe de-o parte, daca accidentul nu face victime, atunci cei implicati se duc frumusel, cum pot, la sectia de politie "accidente usoare" pe raza careia s-a intimplat beleaua. Eu pot sa-ti dau doua exemple, despre ce mi s-a intimplat mie. Primul, in care a fost, in parte, vina mea. Cei ce cunosc Bucurestiul vor recunoaste zona. Cum iesi de pe Stefan Furtuna (acum ii zice Vulcanescu) peste podul de peste Dimbovita si o iei la deal spre Cotroceni, imediat dupa benzinarie, pe dreapta este o vulcanizare. Am oprit acolo sa-mi mai bag presiune intr-un pneu (Dacia berlina). Dupa ce am umflat roata, aveam treaba spre Gara de Nord, asa ca am intors usurel (peste doua benzi continue) chiar in fata vulcanizarii. Nu am apucat sa fac manevra pina la capat, mentionez ca o faceam cu viteza melcului si dupa ce trecuse un troleibuz. Un Oltcit care cobora dealul ca un meteorit m-a izbit in plin in roata din dreapta fata, pe care a trebuit sa o inlocuiesc ca sa mergem la politie. Acolo sint doua benzi pe sens, putea sa faca putin dreapta si sa ma evite. Nu a facut-o, iar nevasta-sa era cu o gura cit o sura. De fata au fost si doi politisti care au procedat la fel: nu s-au implicat, ne-au spus doar sa ne ducem in Militari la circa aia unde se inregistreaza accidentele. Acolo, politistul nu m-a sanctionat ca am trecut peste doua benzi continui, (eu am recunoscut ca nu l-am observat pe tipul cu Oltcitul) m-a intrebat doar din ce parte venea Oltcitul: din dreapta, nu i-am acordat prioritate, deci luare de carnet. Nu mi-a aplicat sanctiunea doar pentru ca eu am vorbit civilizat iar ceilalti au fost mahalagii cu gura mare (mi-a dat doar o amenda).
Exemplul doi: stateam linistit la birou, cind ma suna o vecina sa vin repede acasa ca mi-a lovit cineva masina in parcare. Alerg (tot vechea Dacie berlina, saraca!) si intr-adevar: un nemernic de pusti cu VW Bora de la Coca Cola lovise in plin un Renault 25 in miscare si dupa aceea ricosase pe margine unde mai lovise patru masini parcate, dintre care cel mai rau pe a mea. Ei, dar pina sa ajung eu, acolo foia politia cita frunza si iarba. Nici aici nu au fost victime si nu mai lungesc povestea despre ce am facut cu toti participantii accidentului asta la circa de politie corespunzatoare. Ce vreau sa subliniez este ca nu-mi dau seama pe ce criterii vin sau se baga politistii la un accident daca nu sint victime.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
Watchful snake
post 23 Jul 2003, 15:58
Post #54

Membru

Si revin cu o precizare: fara dovada de la politie, nici un atelier si nici o societate de asigurari nu-ti va repara (legal) masina. Asa ca...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
AlexV
post 28 Jul 2003, 23:18
Post #55

Admin?

Group: Admin

hai ca am facut-o si eu un pic.

duminica cand veneam de la varamea ca tocmai ii sutisera doua roti de la solenza, intr-o intersectie fac stanga linistit si incet asigurandu-ma ca totul e ok, si ma trezec ca imi taie unu fata cu o bicicleta. m-am luat dupa el am urlat si tipat sa se opreasca, l-am urmarit si la un moment dat unu cu are eram in masina a sarit pe geam si l-a prins de tricou (megeam incet de tot, pericol minim). m-am dat si eu repede jos la el si i-am bagat un pumn in gat si unu il tineam in sus gata sa dau. am urlat la el sa auda toti din jur in ideea ca il stie cineva si ii spune si lu masa. " ca daca te omoram...urlete si tipete si ...te omor auzi... din cauza ta intru in puscarie..." i-am dat dumu, i-am luat toata familia in p...., m-am suit in masina si i-am mai urlat o data ca daca il mai vad il omor.
nu aveam intentia sa il lovesc cand m-am dat jos si nici nu l-am lovit. as fi vrut sa il duc la politie sa ii dea o amenda sau ceva, dar stiu ca m-ar fi luat in ras. dupe ce se angajeaza vecinul meu la circulatie le arat eu.
mai avea un pic si nu imi taia fata ci intra in lateralul meu. bine ca mergeam incet de tot.
de asta nu mai imi pare rau ca am urlat la el.

chiar acesti "co-participanti" la trafic se supun legilor. cum pot ei sa fie identificati si sanctionati daca de exemplu nu acorda prioritate sau ... daca incomodeaza o masina a salvarii????

hai... astept criticile la adresa mea. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

p.s. singurul care a iesit ranit din afacerea asta a fost colegul meu care s-a lovit la cot cand a iesit jumate pe geam.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
maddan
post 29 Jul 2003, 11:45
Post #56

Speedy Gonzales

se pare ca suferim cu totii de "sindromul levierului"...

cel mai bine este sa ramai calm ca politica (deci in mod rational calm), dar sa ai in torpedou si sub scaun si ceea ce iti trebuie pentru aparare: adica un spray si un levier.

problema apare cand vrei sa te razbuni, si utilizezi obiectele respective. nu va imaginati ce efect are un levier asupra craniului unui om - il poate omori instantaneu. si un spray paralizant dat de la mai putin de un metru in nasul cuiva ii poate provoca acestuia un atac de cord.

cel mai bun sfat cand te ataca cineva este sa ramai in masina, cu geamurile inchise. si sa te folosesti de masina pentru a scapa, nu pentru a-l omori pe respectivul (chiar daca il lovesti). dar atentie! - o masina cu 20km/h poate fractura foarte usor picioarele cuiva. nu calcati pedala mai mult, ca faceti moarte de om.
apoi, poti sa-i iei numarul, si sa apelezi la politie.

asadar, eu unul sunt si pentru spray, si pentru levier, si pentru dat cu masina peste atacatori, dar, numai in legitima aparare, iar nu pentru ca am fost provocat...

ps.
imi exprim pe aceasta cale uimirea la adresa izbucnirilor xenofobe si rasiste de pe acest forum. hai sa dam cu masina peste toti care nu sunt ca noi, si sa vedeti ce bine o sa fie! icon_evil.gif
prostia si rautatea nu tin cont de piele, religie sau nationalitate. dar tine de noi sa ne stapanim reactiile in fata prostiei. altfel...

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Watchful snake
post 29 Jul 2003, 12:04
Post #57

Membru

Sînt de acord cu maddan.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
letitia
post 29 Jul 2003, 12:04
Post #58

Membru incepator

Dragi "calmi" participanti la trafic,

Imi bag picioarele in sex-ul meu - feminin by the way - ca tare i-as mai cotonogi si eu pe unii biggrin.gif . Mi s-a luat si mie fata, mi s-a blocat calea, am fost pocnita intentionat. Ideea cu tancul mi se pare chiar EXCELENTA. Din pacate insa pe idioti nu-i schimbi, tot idioti raman. Te alegi eventual doar cu niste vanatai de toata frumusetea si cu - asa cum bine s-a zis - un cazier de care nimeni nu cred ca are nevoie.

Asa ca mult CALM si cascati bine ochii, indiferent daca aveti sau nu prioritate, indiferent daca sunteti pe sensul VOSTRU unic sau pe banda si dreptul vostru, samd. NU SE MAI RESPECTA NIMIK.

--------------------
Fiat Seicento 2001, 899cmc - B------
+
GeorgeB
post 29 Jul 2003, 12:06
Post #59

se pare ca suferim cu totii de \"sindromul levierului\"...

cel mai bine este sa ramai calm ca politica (deci in mod rational calm), dar sa ai in torpedou si sub scaun si ceea ce iti trebuie pentru aparare: adica un spray si un levier.

problema apare cand vrei sa te razbuni, si utilizezi obiectele respective. nu va imaginati ce efect are un levier asupra craniului unui om - il poate omori instantaneu. si un spray paralizant dat de la mai putin de un metru in nasul cuiva ii poate provoca acestuia un atac de cord.

cel mai bun sfat cand te ataca cineva este sa ramai in masina, cu geamurile inchise. si sa te folosesti de masina pentru a scapa, nu pentru a-l omori pe respectivul (chiar daca il lovesti). dar atentie! - o masina cu 20km/h poate fractura foarte usor picioarele cuiva. nu calcati pedala mai mult, ca faceti moarte de om.
apoi, poti sa-i iei numarul, si sa apelezi la politie.

asadar, eu unul sunt si pentru spray, si pentru levier, si pentru dat cu masina peste atacatori, dar, numai in legitima aparare, iar nu pentru ca am fost provocat...

ps.
imi exprim pe aceasta cale uimirea la adresa izbucnirilor xenofobe si rasiste de pe acest forum. hai sa dam cu masina peste toti care nu sunt ca noi, si sa vedeti ce bine o sa fie! icon_evil.gif 
prostia si rautatea nu tin cont de piele, religie sau nationalitate. dar tine de noi sa ne stapanim reactiile in fata prostiei. altfel...

perfect de acord.

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
Watchful snake
post 29 Jul 2003, 12:09
Post #60

Membru

Dragi \"calmi\" participanti la trafic,

Imi bag picioarele in sex-ul meu - feminin by the way - ca tare i-as mai cotonogi si eu pe unii  biggrin.gif . Mi s-a luat si mie fata, mi s-a blocat calea, am fost pocnita intentionat. Ideea cu tancul mi se pare chiar EXCELENTA. Din pacate insa pe idioti nu-i schimbi, tot idioti raman. Te alegi eventual doar cu niste vanatai de toata frumusetea si cu - asa cum bine s-a zis - un cazier de care nimeni nu cred ca are nevoie. 

Asa ca mult CALM si cascati bine ochii, indiferent daca aveti sau nu prioritate, indiferent daca sunteti pe sensul VOSTRU unic sau pe banda si dreptul vostru, samd. NU SE MAI RESPECTA NIMIK.

Și cu asta sînt de acord. De cînd ai permis de conducere? biggrin.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
8 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 20:14
Forum Renault