Scurgeri de ulei?
![]() ![]() ![]() |
Scurgeri de ulei?
ella_cocutz |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001
- ct 50 axl
|
|||
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
Salut ,
Pentru a schimba baia de ulei trebuie sa dai jos scutul de la motor,asta daca mai ai. Pe marginea baii de ulei ai 8-10 suruburi. 15 Dec 2009, 20:35: Pentru demontarea motorului trebuie sa desfaci trei tampoane: 1. cel principal-cum te uiti la motor e in partea dreapta e mare,nu ai cum sa nu-l vezi . 2. dai bateria jos si sub aceasta ai tamponul de la cutie. 3. tamponul antibasculare-ridici masina pe elevator sau pe cricuri-sustine cutia de viteza pe caroserie. This post has been edited by cata82: 15 Dec 2009, 20:35 |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
ella_cocutz |
![]()
|
multumesc cata82 dar mai ajutama putin , daca sudez baia am inteles ca se deformeaza asta e una . dar la montare pot folosi silicon dinacela portocaliu de temperatura, asta e a 2 problema a treia problema e cum fac cel mai bine airisirea , va trebui sa schimb si antigelu. MULTUMESC MULT ASTEPT RASPUNSU TAU
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- ct 50 axl
|
|
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
Ella_cocutz Salut,
Daca nu vrei sa schimbi Baia de ulei, se poate Suda în argon. Pentru aerisirea lichidului de racire: Cum te uiti la vasul de expansiune, este Gros ONU furtun, furtun pe acest e un surub de plastic.Tot ce Trebuie sa faci este sa desfaci acest SURUB pana iese tot aerul din instalatia de racire. ATENTIE MARE la pompa de ulei, sa nu fie lovita. Daca e lovita, va trebui sa o schimbi, altfel iti va afecta tot motorul, nu va mai asigura ungerea necesara sub presiune. Va fi ungere, prin balbotare Dar, Mare RISC de gripare un motorului. Sfatul meu e sa nu te "joci" cu sistemul de ungere. Daca se gripeaza motorul Trebuie sa schimbi: set segmenti, cuzineti, vibrochen (arborele motor), pistoane, bielete, Camasi cilindri,arbore cu came,supape (dupa caz), ulei, filtru ulei, distributie + manopera = cel putin 1.500 de euro,cat masina |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
ella_cocutz |
![]()
|
salut cata82,multumesc pentru informatii.cred ca pompa de ulei nu este afectata decat am lovit in busonul de golire unde s-a fisurat aproximativ jumatate din cerc,operatiunea mi s-a parut simpla momentan.am zis ca ii golesc uleiul,ii schimb filtrul dupa care ii dau baia jos si o sudez cu electrozi de aluminiu.am un aparat de sudura foarte performant,numai ca s-a complicat situatia neputand sa demontez baia datorita cadrului asamblu fata.am incercat tot felul de parghii chiar si cricuri sa ridic motorul dar nu iese din cauza cadrului.am sa incerc sa slabesc tamponul de la cutie asa cum mi-ai spus tu si pe cel central,si am sa ridic motorul cu ajutorul unui PALAN(scripete cu lant).cred ca am sa reusesc dar singura teama imi era aerisirea motorului pentru ca nu stiam.iti multumesc inca o data pentru ajutor.SALUT
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- ct 50 axl
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
dupa mine mai bine cumperi una noua acum tu decizi.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
ella_cocutz |
![]()
|
ai ma nu mai fi rau mai bine mai ajuta
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- ct 50 axl
|
|
cata82 |
![]()
|
Salut ,
Daia exista acest forum ca sa ne ajutam reciproc . |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Eu spun solutia optima si rapida de cat sa te chinui cu sudura si sa nu tina dupa aceea uleiul in baie si sa te trezesti fara ulei in motor mai bine cumperi de la dezmembrari sau una noua . La motor si la mecanismele in miscare - franare- depozitare ulei lichid de racire nu se peticeste daca doresti sa ai o masina bunicica.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
ella_cocutz |
![]()
|
am rezolvato ma baieti va multumesc
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- ct 50 axl
|
|
enice |
![]()
|
![]() membru revenit Group: Members Posts: 82 Joined: 8 February 09 ![]() |
|
--------------------
dacia
super nova
2003 confort
- ct xx nam JYDT7
|
|
geo_ita26 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 November 08 ![]() |
HELP....salut baieti,ma numesc george sunt din bucuresti dar momentan sunt plecat in italia,si am o problema mai ciudata>de aproximativ 2 schimburi de ulei incepe sami scada nivelul [la ulei]dupa aproximativ fiecare 7000 de km parcursi la fiecare schimb[completez aproape 300gr la 10.000km].inainte nu aveam nici o problema.mentionez ca schimb uleiul[castrol magnatec 10w40],filtrul ulei,filtru aer la fiecare 10.000km.......supernova clima octombrie 2002, km reali aproape 90.000.Daca puteti sami dati niste ideii ce sar putea intampla si pe unde ar pierde ar fi minunat.PS.nu scoate fum de nici o culoare
This post has been edited by geo_ita26: 30 Dec 2009, 19:13 |
--------------------
dacia
supernova
2002 clima
|
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
Revin si eu cu problema mea.Am fost la un mecanic si mi-a spus ca pe la garnitura de chiuloasa imi curge uleiul.Au fost la piese auto,cei de acolo mi-au spus ca aduc doar la comanda si ar fi in jurul sumei de 70 de lei,iar manopera la mecanic 350 de lei.Cum vi se par preturile?
Si inca o intrebare,daca schimba garnitura trebuie demontata si cureaua de distributia.Intrebarea este,trebuie inlocuita si cureaua de distributie daca a fost demontata de pe masina? P.S.Distributia a fost schimbata undeva la 65000km,iar momentan am 88000km. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|
djasu82 |
![]()
|
Da se da jos distributia adica cureaua ( dupa mine nu o inlocuiesti prea putin km) ,se desface filtru de aer , bobina de inductie chiuloasa si se schimba garnitura. Vezi ca sunt unele garnituri cu insertie de fier care tin mai bine.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cred ca ar trebui sa schimb si eu garnitura de chiulasa. Imi cam scapa vapori de ulei pe acolo si este mereu murdar. Titi zicea ca este 100 de lei o garnitura...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
cati km ai de iti curge si tie ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Aproape 66 mii. Dar la mine a fost desfacut capacul mai demult si curatat.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
pai atunci daca zici de capac inseamna ca la capacul chiuloasei deasupra, la capacul culbutorilor iti curge nu jos la garnitura de chiuloasa (langa galeria de evacuare) schimbarea garniturii de chiuloasa inseamna aproape jumate de motor de desfacut
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
Maskatu |
![]()
|
Da, capacul chiulasei. La el ma refeream. La rampa de culbutori nu a umblat nimeni. Culbutorii nu au "capac", "capacul" lor ( al ramei de culbutori) fiind chiulasa...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
da si aia nu e garnitura de chiuloasa e garnitura capacului, e o simpla garnitura, cea de jos sub este garnitura de chiuloasa are 4 gauri mari cat diametrul cilindrilor
asta e garnitura de chiuloasa http://www.taramon.ro/mag/product_images/x...tura__57414.jpg This post has been edited by Relu_GT: 14 Jan 2010, 20:19 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
Deci @Relu_GT are perfecta dreptate .
@sergiu-iulian pe mine garnitura de chiuloasa,antigelul,uleiul + filtrul si cu manopera mecanicului m.au costat in total 350 lei. Ca idee dupa manualul masinii ar trebui schimbata distributia , dar in realitate sunt prea putini km. @Maskatu si eu am observat ca se formeaza vapori in zona acelui capac de cand am schimbat garnitura de chiuloasa acum 2 luni . De atunci am facut cam 7000km si nu mi.a scazut nivelul la ulei deloc. Apropo mecanicul mi.a zis ca pot merge linistit asa deoarece nu are efecte negative asupra motorului. |
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
gabyy23 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 13 November 09 ![]() |
Salut am si eu o intrebare la voi
Linga filtrul de ulei este o pata de ulei si nu stiu de unde este de la filtru nu este sigur lam schimbat si este strins bine ce poate fi? |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
- B-26-jwr
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
nu e uleiul ce s-a scurs din filtru cand ti l-a schimbat?
|
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
SiLencE |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 26 May 08 From: Iasi ![]() |
sergiu-iulian ai cumva si probleme cu compresia? pentru ca la mine cred ca din cauza garniturii de chiulasa sa scape si ceva compresie, pt ca am observat ca daca bag masina in viteza si o las in panta incepe se plece incetu cu incetu...
|
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001
- IS-06-NYF
|
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
Nu stiu daca am probleme cu compresia.Daca as avea probleme,ce simptome ar avea masina?
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
|
|
djasu82 |
![]()
|
nu ai putere nu ai demaraj se infige greu si in afara de asta ai ulei pe bujii deci segmenti rupti si trebuie segmentat motorul .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
sergiu-iulian |
![]()
|
Nu am probleme de acest fel,doar imi curge ulei
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
|
|
SiLencE |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 26 May 08 From: Iasi ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2001
- IS-06-NYF
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pentru doritori update de pret: Garnitura de la capacul chiulasa, 50 lei klaxcar si 65 de lei goetze.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(SiLencE @ 23 Jan 2010, 23:05) Motor varza, compresie zero. Ce treaba are garnitura de chiulasa cu compresia ? Cati kilometri ai ? Daca demontezi chiulasa si se constata ca nu exista uzura la camasi sau este foarte mica, merge o segmentare. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th June 2025 - 13:13 |