Propunere de shimbare Codul Rutier, din nou
![]() ![]() ![]() |
Propunere de shimbare Codul Rutier, din nou
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Mai, eu vorbesc de aia care merg asa in oras! Pe banda 3 din 3!
Cu celelalte 2 relativ libere! |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
face stanga.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Unde?
Intre sensuri e "gradina de zarzavat" a lui stan! Eu nu vorbesc de chestii ipotetice, mi s-a intamplat de cateva ori sa vad astfel de specimene. De vreo doua ori erau si inutilii aia de la locala prin zona, fix degeaba. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(Bacu @ 17 Oct 2013, 15:50) Vlad, in Anglia, nu ti se suspenda permisul pentru neplata amenzii, ci iti ridica masina. Iar ca sa o recuperezi, pe langa plata amenzii mai platesti si o taxa suplimentara usturatoare. Și ce treabă avem noi cu Anglia? În Anglia te asasinează poliția cu sînge rece dacă i se pare dubioasă mutra ta. Sau te arestează dacă faci poze pe stradă (deși legea nu-ți interzice). Scrie undeva că Anglia e etalonul suprem, pe care ar trebui să-l copiem? ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
corect, in anglia se organizeaza si maratoane. noua nu ne trebuie.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Exact. Ai pus punctul pe i.
![]() Și-apoi, cum poți să iei exemplu în materie de trafic de la unii care merg toți pe contrasens? ![]() This post has been edited by VladSoare: 17 Oct 2013, 16:45 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Io-s curios daca poporul asta va intele odata un principiu simplu: "LEGEA E LEGE". Adica e GENERALA.
Oricand, oriunde si la orice lege poti gasi situatii particulare in care aplicarea legii nu e ideala. Dar cu toate astea peste tot in lumea civilizata se aplica principiul LEGEA SE APLICA indiferent de circumstante. Daca merge un tembel cu 30Km/h intr-o zona in care e interzisa depasirea, LEGEA e sa nu-l depasesti. Poate vei "suferi" putin, ghinion, dar sigur nu mori din asta. "Live with it". |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
VladSoare |
![]()
|
Sigur, teoria e foarte bună. Dar la un drum de trei sute de kilometri, care e prin natura lui un calvar din cauza condițiilor execrabile, dacă te mai lovești și de tot felul de tembeli din ăștia (că nu-i doar unul, sînt zeci la fiecare drum) nu-ți mai arde de teorii.
E frumos să faci teorii din fotoliu; în fața calculatorului toți sîntem șoferi model, sîntem calmi, nu ne enervăm, nu claxonăm, stăm liniștiți în spatele tembelului și așteptăm cuminți ocazia de a-l depăși legal, după care îi mai și mulțumim. Ba mai mult, din fața calculatorului respectăm cu sfințenie orice limită de viteză și ne revoltăm împotriva "vitezomanilor", am vrea să se suspende, dom'le, permisul fără pic de milă dacă ai tupeul să treci cu 31 km/h prin fața unei limitări la 30 puse la mișto. Sîntem sfinți, ce mai... Dar în stradă, cînd ești obosit și stresat de toate porcăriile inerente șoselelor românești, povestea se schimbă. Și ce faci dacă tembelul oprește într-un loc cu linie continuă? Oprești și tu și aștepți? Dacă el stă două ore, stai și tu? LEGEA e să nu-l depășești. Poate vei "suferi" puțin, ghinion, dar sigur nu mori din asta. Deci? Ce faci? Stai pe loc și "suferi"? Dacă treci de el tăind linia continuă, iar polițistul zice ca tine, cum că "LEGEA SE APLICĂ INDIFERENT DE CIRCUMSTANȚE", atunci tu rămîi fără permis, iar tembelul primește o amendă modică pentru oprire în loc nepermis. Foarte frumos și echitabil, nu-i așa? Cretinul care a provocat toată situația scapă bine-mersi, pe cînd tu ești f%$% orice-ai face, fie că stai pe loc, fie că treci. Frumoasă lege... This post has been edited by VladSoare: 17 Oct 2013, 17:19 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
DannyY |
![]()
|
Restrictii exista doar pentru depasirea vehiculelor. Ala oprit din varii motive nu mai e "vehicul" (ansamblu mecanic in miscare), ci "obstacol" sau "fier vechi" sau "cazan", conform definitiei de la inceputul OUG
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE Restrictii exista doar pentru depasirea vehiculelor. Cine spune asta? Art.45. - (1) Depășirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe același sens de circulație, prin schimbarea direcției de mers și ieșirea de pe banda de circulație sau din șirul de vehicule în care s-a aflat inițial. ![]() This post has been edited by VladSoare: 17 Oct 2013, 17:37 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de fotoliu...
Stiti vreun caz de permis saltat pe motiv de depasire pe linie continua un "obstacol" oprit neregulamentar ? Ca e simplu de contestat si de anulat, m-as mira sa existe politisti asa de prostovani. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
VladSoare |
![]()
|
Polițiștii nu sînt chiar atît de proști. N-am zis că se și întîmplă așa ceva.
Am răspuns doar la teoria cum că "legea ar trebui aplicată întotdeauna strict, indiferent de circumstanțe". Și am încercat să arăt ce s-ar întîmpla dacă s-ar aplica așa. ![]() Apropos de contestat, dacă proiectul trece așa cum e, vom rămîne fără permis indiferent dacă contestăm sau nu. Deci contestația nu ne-ar încălzi prea tare. This post has been edited by VladSoare: 17 Oct 2013, 17:40 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 17 Oct 2013, 18:30) Cine spune asta? Art.45. - (1) Depășirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe același sens de circulație, prin schimbarea direcției de mers și ieșirea de pe banda de circulație sau din șirul de vehicule în care s-a aflat inițial. ![]() Stiu definitia depasirii. Eu ma refeream la restrictii (alea pentru care iei amenda sau pierzi permisul). Ai sa vezi ca exprimarea este de genul: "depasirea vehiculelor este interzisa in urmatoarele cazuri " |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 17 Oct 2013, 16:34) Și ce treabă avem noi cu Anglia? În Anglia te asasinează poliția cu sînge rece dacă i se pare dubioasă mutra ta. Sau te arestează dacă faci poze pe stradă (deși legea nu-ți interzice). Scrie undeva că Anglia e etalonul suprem, pe care ar trebui să-l copiem? ![]() Pai nu or fi ei etalonul suprem, insa tu ai spus ca "Nu e normal ca poliția rutieră să fie folosită ca mijloc de șantaj pentru a acoperi incompetența administrațiilor financiare.". In ce fel judeci tu ce este normal si ce e anormal? Si in afara de a-i popri bunurile sau veniturile unei persoane, cam ce alte modalitati de a recupera amenzile neplatite consideri tu ca ar avea la dispozitie administratiile financiare (care sa fie acceptabile din punctul tau de vedere)? Eu unul m-am saturat sa mie se bage toti in fata la semafor, fara nicio frica. M-am saturat sa ma bazez pe bunul lor simt sau constiinta civica. Vreau sa ii tremure curu de frica oricui mai face asa ceva, nu sa se bazeze pe competenta administratiei financiare de a-si recupera banii... |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Bai, nu stiu ce teorii trebuie dezvoltate sau ce tari tb adoptate ca model, dar stiu ca azi m-am tarat 15 minute pana am trecut de intersectia cu Afi Cotroceni.
De ce? Toti baietii veseli se suiau pe linia de tramvai (intre Razoare si Afi nu e amenajata cu metereze), treceau prin fata pietonilor care stateau pe refugiu si pe urma vroiau pe banda 2 pt ca pe linia de tramvai nu mai mergea. Totul sub privirile agentilor de circulatie care ii mai fluierau cand si cand dar nici vorba sa opreasca vreunul mai sarantoc sa il beleasca. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
@DannyY-pe serpentinele alea mergeai cu 25km/h, sa ocolesti ce...? Crezi ca doar tu si verzele tale sunteti pe strada..., ce va mai place sa puneti paie pe foc, baietasi... Sincer poti sa fi de 2 pe 2, nu cred ca ai putea sa mergi linistit cu 25km/h si sa tii ditamai carnatu' in spatele tau...
|
--------------------
renault
laguna2
expression2003
- b545hnj 1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Si ar mai fi un aspect, acela al stabilirii vinovatiei in urma unui accident, in cazul celor care merg pe drum cu prioritate, cu viteza foarte mare.
Daca vizibilitatea este redusa (ca distanta), se poate intampla ca cel care iese de pe drumul cu cedeaza sa fie lovit de o masina care circula cu o viteza mult prea mare, desi el s-a asigurat. In acest caz n-ar mai trebui sa fie de vina cel de pe drumul secundar, cum ca n-ar fi acordat prioritate, ci cel care mergea prea tare. Pentru ca n-ai cum sa acorzi prioritate la ceva ce nu vezi. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(balanel @ 16 Oct 2013, 15:03) Dupa pararea mea, daca vor un trafic CIVILIZAT in Romania, sa sanctioneze cu SUSPENDAREA permisului ORICE depasire a vitezei legale. ![]() QUOTE(andurs @ 17 Oct 2013, 11:53) Mie imi convin unele prevederi din noul cod cum ar fi limita la alcool de 0.15 in aerul expirat (intru si eu in legalitate ![]() Numai sa ramana asa si sa nu-l modifice parlamentul. Bineinteles ca mai poate fi imbunatatit, dar e un inceput. E un inceput, dar finalul poate fi trist sau bun, asta nu stim inca. Dar stim cu siguranta ca daca maresc astia amenzile asa cum ziceau si neplata lor duce la suspendarea permisului, rezultatul are sa fie unul singur. Spaga are sa revina in forta. 20 de bule la cap de creta inseamna ca ai scapat ieftin fata de 100 mil si 2 ani fara permis. Pus in asa o situatie e clar ce ar alege majoritata oamenilor rationali (de ex taximetristii ![]() QUOTE(DannyY @ 17 Oct 2013, 15:56) Totusi, nu mi s-a raspuns la intrebare: de unde stii tu DE CE merge ala incet? Poate are varza murata si nu vrea sa i se verse in masina. Nici nu trebuie sa stiu. Ori are ceva defect la masina si e obligat sa se tarasca pana in primul service ori e un nesimtit. Daca drumul are mai mult de o banda si ai voie sa depasesti, poti sa faci ce vrei pe banda din dreapta, nu ma afecteaza. Dar cat timp ii incetinesti pe toti care merg in spatele tau ca sa nu iti puta tie a salamura in masina nu ai cum so dai altfel. Tu poate crezi ca era justificat ce faceai, dar eu zic ca era periculos (pentru tine si pasagerii din spate care apreciau distanta de franare a soferilor care veneau cu o viteza de peste 100km/h din spate si pentru soferii care erau presati sa te depseasca in locuri periculoase posibil tragand tare de volan spre dreapta si bagandu-te in sant atunci cand vad ca vine tiru din fata. Nu recomand mersul asta sub media de viteza a traficului, e periculos si ilegal. "Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice: 1. conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv;" Oricum, cat mai e un permis de conducere la moldoveni? This post has been edited by 4x4: 17 Oct 2013, 21:44 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai nu balanel ne scria acu ceva vreme ca el circula pe banda 2 cu viteza legala si ca nu se da la o parte nici mort ... ca .... ca si-a cumparat drum, etc?
De ce scrie el tineti voi seama? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(4x4 @ 17 Oct 2013, 21:36) Nu recomand mersul asta sub media de viteza a traficului, e periculos si ilegal. "Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice: 1. conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv;" Oricum, cat mai e un permis de conducere la moldoveni? Tu iti dai seama ca e diferenta intre cele doua chestii bolduite? Poti sa-mi spui si mie care e a II-a pe un drum national, in afara localitatilor? Iar la ultima intrebare ar trebui sa ai habar, doar esti din Iasi. |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(Bacu @ 17 Oct 2013, 17:53) In ce fel judeci tu ce este normal si ce e anormal? Si in afara de a-i popri bunurile sau veniturile unei persoane, cam ce alte modalitati de a recupera amenzile neplatite consideri tu ca ar avea la dispozitie administratiile financiare (care sa fie acceptabile din punctul tau de vedere)? Există o lege care reglementează executările silite și care e foarte clară. Administrația financiară te somează (somație pe care ai dreptul s-o contești în justiție), iar dacă nu te conformezi (sau nu contești) îți pune poprire pe bunuri sau venituri. Și chiar funcționează. Că administrațiile financiare nu fac asta, e problema lor. Dacă nu-ți place legea fiscală așa cum e, atunci n-ai decît s-o schimbi, dar nu te apuci să inventezi ad-hoc metode de șantaj care s-o ocolească. Permisul trebuie reținut pentru chestiuni care au legătură cu siguranța circulației. Permisul este un document care atestă că ești apt să conduci în siguranță. Atît. El nu este, și nu se vrea a fi, un certificat de disciplină fiscală. Partea fiscală nu e treaba poliției rutiere. Sînt de acord cu poprirea pe bunuri. Dar această poprire trebuie făcută de o instituție abilitată în acest sens, și în urma unui proces bine definit. Suspendarea permisului nu reprezintă o poprire pe bunuri, ci reprezintă o interzicere a unui drept care ți-a fost acordat pe cu totul alte criterii decît disciplina fiscală. E ca și cum primăria, dacă nu-ți plătești impozitul în treizeci de zile, ți-ar tăia imediat apa și gazul, ca să te oblige să plătești. Nici ea n-are dreptul ăsta. Și ea trebuie să meargă tot pe calea legală ca să-și primească banii, nu poate inventa scurtături comode pentru ea. This post has been edited by VladSoare: 18 Oct 2013, 11:08 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 17 Oct 2013, 18:00) E frumos să faci teorii din fotoliu; în fața calculatorului toți sîntem șoferi model, sîntem calmi, nu ne enervăm, nu claxonăm, stăm liniștiți în spatele tembelului și așteptăm cuminți ocazia de a-l depăși legal, după care îi mai și mulțumim. Ba mai mult, din fața calculatorului respectăm cu sfințenie orice limită de viteză și ne revoltăm împotriva "vitezomanilor", am vrea să se suspende, dom'le, permisul fără pic de milă dacă ai tupeul să treci cu 31 km/h prin fața unei limitări la 30 puse la mișto. Sîntem sfinți, ce mai... Cata dreptate poti sa ai! E plin forumul de moralisti. Se bat cu pumnul in piept care mai de care cu cat de civilizati sunt ei in trafic, dar ii tradeaza in primul rand atitudinea pe care o au cand comenteaza. |
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pai sunt soferi virtuali model.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(tatabobu @ 18 Oct 2013, 08:58) Tu iti dai seama ca e diferenta intre cele doua chestii bolduite? Poti sa-mi spui si mie care e a II-a pe un drum national, in afara localitatilor? Iar la ultima intrebare ar trebui sa ai habar, doar esti din Iasi. Este o diferenta. Una e reala si cealalta doar o lege. Nu exista (din nefericire) prevazuta in lege o limitat minima pentru DN. Dar in realitate ar trebui sa mergi cu macar 70 km/h. Merg mai tare tirurile de atata si cu siguranta nu ai vrea sa fii depasit de ele. |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(adrian_74 @ 17 Oct 2013, 21:19) @DannyY-pe serpentinele alea mergeai cu 25km/h, sa ocolesti ce...? Crezi ca doar tu si verzele tale sunteti pe strada..., ce va mai place sa puneti paie pe foc, baietasi... Sincer poti sa fi de 2 pe 2, nu cred ca ai putea sa mergi linistit cu 25km/h si sa tii ditamai carnatu' in spatele tau... Citirea se face de la stanga la dreapta si de sus in jos, fiecare cuvant si fiecare rand. Daca citesti altfel, dai niste replici de va crede lumea ca nu ocolesti gropile:QUOTE(DannyY @ 17 Oct 2013, 16:05) Pentru informarea dumitale, mai baietas, ambulanta nu te duce acasa la externare. Pune-te in locul pacientului si gandeste-te daca ai vrea sa fii transportat ca la raliu.Patratu' lu patru, mataluta nu esti in stare nici sa citesti ce scriu altii, nici sa formulezi o fraza cat de cat logica: QUOTE(4x4 @ 17 Oct 2013, 22:36) Tu poate crezi ca era justificat ce faceai, dar eu zic ca era periculos (pentru tine si pasagerii din spate care apreciau distanta de franare a soferilor care veneau cu o viteza de peste 100km/h din spate si pentru soferii care erau presati sa te depseasca in locuri periculoase posibil tragand tare de volan spre dreapta si bagandu-te in sant atunci cand vad ca vine tiru din fata. In primul rand, ce zici tu e apa de ploaie. Pe urma, pasagerii din spate se uita, totusi, in fata sau in lateral, nu-si sucesc gaturile la 180 grade (Celsius sau Fahrenheit?). Mai apoi, nimeni nu e PRESAT sau fortat sa depaseasca. Depasirea e un act de vointa, nu e obligatorie. Iar ala care depaseste in locuri periculoase e cretin indiferent de viteza celui depasit."Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice: 1. conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv;" Ia zi mataluta, ca te vaz savant, care e limita minima obligatorie pe un drum national sau european? Io n-am vazut asa ceva. Da' pune si-un link, ceva oficial, nu apa de ploaie pe care-ai turnat-o pana acum. QUOTE(4x4 @ 17 Oct 2013, 22:36) Nici nu trebuie sa stiu. Ori are ceva defect la masina si e obligat sa se tarasca pana in primul service ori e un nesimtit. Daca drumul are mai mult de o banda si ai voie sa depasesti, poti sa faci ce vrei pe banda din dreapta, nu ma afecteaza. Dar cat timp ii incetinesti pe toti care merg in spatele tau ca sa nu iti puta tie a salamura in masina nu ai cum so dai altfel. Lingvistu' lu tata, ce dracu-i salamura aia, ca am rupt dexu' si doomu' si tot n-am gasit-o... De cratime nu-ti mai zic, cred ca nici nu stii ce-s alea...Da' de tractoare sau camioane care abia se tarasc de ce nu va legati, mai domnilor? Efectul e acelasi, doar dimensiunile difera. Aaaaa....scuzati, stiu ce vreti sa ziceti, ca alea nu pot mai mult. Va contrazice shumacheru' ala care a rasturnat remorca plina de busteni peste pietoni. Ala nu incurca pe nimeni in trafic, mergea chiar un pic mai tare ca sa nu-l deranjeze pe saispe. Pentru amandoi tinereii: vedeti ca varza nu era la mine in masina. Nici murata, nici proaspata. Cam toate amenzile mele au fost pentru viteza. Daca traficul imi permite, o calc mult peste limita legala. Daca nu, nu. Cand dau de unul care merge incet, astept pana pot sa-l depasesc. Nu claxonez, nu dau flashuri, nu stau la 2 centimetri de masina lui. Nu e treaba mea cum merg ceilalti sau de ce merg asa. Treaba mea e sa ajung din punctul A in punctul B fara sa fiu cauza sau victima vreunui accident. Daca se poate, si fara sa-i incurc pe altii. Inteleg nervii pentru depasiri aiurea, viraje bruste fara semnalizare, faza lunga in ochi, proiectoare, stat ca prostu' pe banda 2, viraj dreapta de pe banda 3, depasire coloana la semafor si alte chestii imprevizibile. Dar nu pot sa ma supar pe vreun tataie care merge cu 50 km/h pe un drum european unde eu as merge cu 150. De obicei, in max. 3 minute apare o oportunitate de depasire in siguranta. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Un tataie rătăcit în visare pe banda doi nu mă enervează nici pe mine prea tare. Penali sunt ăia (și nu-s puțini) cărora, după ce ai așteptat în spatele lor vreo 5 minute și te-ai hotărât să-i depășești prin dreapta (că se nimerește banda goală), li se tresește orgoliul cretinoido-masculin de a accelera exact în momentul ăla. Așa, de-ai drec.
Pe-ăștia i-aș bate cu lanțul moto. This post has been edited by Markos: 18 Oct 2013, 20:50 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Garett @ 17 Oct 2013, 16:55) ![]() ![]() Gata, il pun pe ignore! On-topic: Azi dimineata, pe drum national, un biciclist mergea happy pe contrasens! Pentru astia nu-i prevazuta nici o pedeapsa! Da' daca Fereasca Dumnezeu dai peste el te trezesti cu dosar penal si toate tampeniile! Si conform lupilor moralisti stai pieton pana se lamuresc aia ca a fost bou si nu stia pe unde trebuie sa mearga! Rromania! ![]() iaca "monstra" de hipster biciclist protestatar: http://eftimie.net/posteritate/ |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 18:43 |