Propunere de shimbare Codul Rutier, din nou
![]() ![]() ![]() |
Propunere de shimbare Codul Rutier, din nou
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 9 Oct 2013, 12:46) ...cu suspendare. Da-mi tu un exemplu de sofer beat prins la volan din intamplare (adica fara accident) care sa fi facut o zi de puscarie. La noi si pentru omor din culpa iei cu suspendare, d-apoi daca te prinde beat la volan fara sa fi facut nicio paguba materiala sau umana. La cum suna amenzile din noul cod rutier, cred ca o sa ne convina mai mult sa intram la penal. Adica daca ma opreste politia dupa ce iau o gustare si beau o bere, o sa-i zic "stai colegu' sa mai dau doua pe gat sa fiu sigur ca intru la penal, ca n-am de unde sa dau mii de lei amenda!" Ca idee, amenzile pe noul cod or sa ajunga la 9600 lei maxim, iar in penal e maximul pe la 3000 lei, parca. Dar practica judiciara arata ca, de obicei, se dau amenzi de cateva sute de lei. Stiu eu caz unde pentru distrugere s-a dat 600lei amenda penala. Pentru distrugere, retineti. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.468 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(andurs @ 9 Oct 2013, 13:16) ...cu suspendare. Da-mi tu un exemplu de sofer beat prins la volan din intamplare (adica fara accident) care sa fi facut o zi de puscarie. Daca n-a facut puscarie, a luat doar un an cu suspendare, e suficient? Ca unul de-asta cunosc. L.e. Mi scusi. N-am vazut fix primul rand de l-ai scris. This post has been edited by bucatzel: 9 Oct 2013, 12:31 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
andurs |
![]()
|
Ei, vedeti!
1 an cu suspendare, costuri 0. Parca suna mai tentant pentru unii decat 4000 lei amenda. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
1 an cu suspendare se mentioneaza in cazier si te mai angajeaza cucu dupa aia.
Nenea andurs, m-ai spart cu gustarea si berea aia. E obligatorie berea? Iti tremura mana daca nu o bei? O apa plata lichida nu merge? Odata, prin Italia, la o pizza cu niste amici macaronari, oamenii m-au indemnat sa beau o bere (330 ml), cum ca acolo ar fi perfect legal. Am refuzat, cu toate ca imi place berea. Eram la volan. Inteleg restul nemultumirilor. Dar in privinta shpritzului combinat cu condusul sunt taliban. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.081 Joined: 11 February 04 ![]() |
Da da daaaa, ca si avocatul ala o fi gratis.
Daca politita, sistemul medical si bunul simt ar fi fost la datorie acum Huidu ar fi fost fara permis dar cu constiinta curata. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
andurs |
![]()
|
Nu-ti trebuie avocat pentru atata lucru. Sunt chestii simple de judecat, fara victime, fara pagube, in 2 termene s-a rezolvat. Ca si la contestarea PV-urilor intocmite de politai, nu te duci neaparat cu avocat.
Iar legat de cazier, mie nu mi l-a cerut nimeni niciodata. Nu ca n-ar fi curat. @DannyY Nu-mi tremura nimic, dar e sanatos un pahar de vin/bere/palinca la masa. Si eu tin mult la sanatatea mea ![]() Rau ai procedat in Italia, eu in Austria m-am supus regulilor (stii ca ei tin mult la reguli ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sa te tii acum politai deghizati in austrieci prin popasuri!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Nu va mai zbateti atit - nu a trecut nici astazi...l-au amanat pentru a doua oara ca n-au stabilit cine si cum aduna banii din amenzi...Astia nu sunt in stare de nimic: ce proiect de acord, ce absorbtie de fonduri! Ei nu sunt in stare sa adopte codul rutier (capodopera proprie)...
|
--------------------
...
...
...
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Oricum isi lasa "portite" si in noua lege sau completare la vechea...
|
--------------------
renault
laguna2
expression2003
- b545hnj 1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
sanctiuni si obligatii pentru:
constructorii si intretinatorii drumurilor? administratorii drumurilor? pietoni? conducatorii de atelaje cu tractiune (balegoasa) animala? din astea nu vedem prin acest cod? si comparabil ca nivel cu cele propuse soferilor platitori de taxe (pentru autovehiculele detinute) Tara de rahat! din pacate tara unde traim...... |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Codul Rutier trimis in Parlament
Pana la urma a fost aprobat ca proiect de lege. Dupa pararea mea, daca vor un trafic CIVILIZAT in Romania, sa sanctioneze cu SUSPENDAREA permisului ORICE depasire a vitezei legale. Iar smecherasii care au portite de scapare, bani de spaga si avocati buni, nu vor avea ce face in trafic, atunci cand 90% din soferi vor merge cu viteza legala. Mai exact, nu vor avea pe unde sa treaca, iar nimeni nu va lua in seama flash-urile si claxoanele lor, atunci cand vor avea in fata o coloana de 20 de masini care merg LEGAL. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
andurs |
![]()
|
Mie imi convin unele prevederi din noul cod cum ar fi limita la alcool de 0.15 in aerul expirat (intru si eu in legalitate
![]() Numai sa ramana asa si sa nu-l modifice parlamentul. Bineinteles ca mai poate fi imbunatatit, dar e un inceput. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Ba eu sper să nu rămînă așa.
Suspendarea permisului pentru neplata amenzii e o porcărie și n-are ce căuta în codul rutier. Plata amenzii este o chestiune fiscală, care intră în atribuțiile administrațiilor financiare. Există proceduri clare pentru recuperarea amenzilor, iar acestea cad în sarcina fiscului. Nu e normal ca poliția rutieră să fie folosită ca mijloc de șantaj pentru a acoperi incompetența administrațiilor financiare. Asta ca să nu mai zic de discriminare: șoferilor le suspenzi permisul dacă nu plătesc, pe cînd pe bicicliști și pietoni îi doare la bască, ei pot să nu plătească și nu le face nimeni nimic. O altă porcărie este propunerea ca plîngerea să nu mai suspende aplicarea pedepsei. Adică ești considerat din start vinovat și plătești vrînd-nevrînd, indiferent de rezultatul procesului. Dacă judecătorul decide că ai fost sancționat pe nedrept, cine plătește pentru săptămînile în care ai stat fără permis fără să fii vinovat? În schimb, nu suflă nici un cuvînt despre disciplinarea bicicliștilor sau a pietonilor (să interzică, de exemplu, traversatul pe role), nici o încercare de armonizare a legii cu ultimele noutăți tehnice (de exemplu recunoașterea luminilor de zi, dacă le ai, în locul fazei scurte), sau alte chestiuni care necesitau într-adevăr îmbunătățiri. Dăm cu biciul în șoferi, că asta știm noi să facem cel mai bine, dar cînd e vorba de făcut ceva util, cu cap și coadă, pauză. This post has been edited by VladSoare: 17 Oct 2013, 13:04 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
@BALANEL- Ce facem cu cei ce merg prea incet si ne tin in spatele lor....? Sunt o groaza care-si cauta loc de parcare de la un capat al altuia pe bulevarde, ori incepatori (pe vremuri aveau obligatia sa foloseasca banda 1), sau cei ce vb la tel cu 30-40km/h cand traficul e lejer si exemplele ar putea continua....
La chestia cu amenda...dece trebuie sa-mi suspenzi mie permisul!!!!! Pentru ca nu mai sti ce taxe sa inventezi!!!!! Daca ne mutam toti din tara asta ce mai faceti? This post has been edited by adrian_74: 17 Oct 2013, 13:02 |
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
daca nu ai limita de viteza minima, atunci merg legal.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Păi atunci poate ar trebui făcut cumva să nu mai fie legal. Poate că ar fi timpul ca legea să nu se mai ocupe exclusiv de șoferii agresivi, ci să mai acționeze și asupra cauzelor, asupra surselor de nervi și stres din trafic, care ar face-o pînă și pe Maica Tereza să devină agresivă.
Chiar dacă au legea de partea lor, nesimțiții și tăntălăii care dorm în mijlocul drumului sînt la fel de nocivi în trafic ca șumahării nervoși și agresivi (dintre care unii devin așa tocmai din cauza întîlnirii cu acele specimene). This post has been edited by VladSoare: 17 Oct 2013, 13:21 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
adrian_74 |
![]()
|
"fluidizarea traficului", parca asa era trecut in Decret...
stiu sigur ca nu prea ai voie sa mergi "a nesimtire" cu 5-10-15 etc km/h ca esti legal, poate ar trebui sa te mai informezi.....la cei mai batrani, sunt multe reguli de circulatie ramase "uitate" ori carora nu li se mai acorda asa mare atentie... Ex. prima banda-i pentru circulat, cea de-a doua pentru depasit....cand circuli pe sens cu o singura banda ai obligatia sa mergi cat mai aproape de bordura daca esti depasit, fara sa accelerezi..etc.. Inseamna ca pot merge si cu 1km/h si nu voi pati nimic, dupa cum sustii. This post has been edited by adrian_74: 17 Oct 2013, 13:42 |
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
te hotarasti la niste valori? 30-40, 10-15, 1 km/h?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.337 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 17 Oct 2013, 13:58) O altă porcărie este propunerea ca plîngerea să nu mai suspende aplicarea pedepsei. Adică ești considerat din start vinovat și plătești vrînd-nevrînd, indiferent de rezultatul procesului. Dacă judecătorul decide că ai fost sancționat pe nedrept, cine plătește pentru săptămînile în care ai stat fără permis fără să fii vinovat? Un proces dureaza catre 1 an, ei ... pana atunci tu ai permisul inapoi prin trecerea perioadei... o tampenie .... o sa inceapa judecati pe alte chestii si atunci o sa-si dea seama de tampenii .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
adrian_74 |
![]()
|
Valorile mai putin conteaza, erau luate aleatoriu, atata timp cat incurci circulatia....despre ce vorbim, 1km/h sau 30km/h e acelasi lucru-fapta...
|
--------------------
renault
laguna2
expression2003
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
serios? bine, daca esti shumacher de romanika si circuli cu 100 in zona de 50, da, te incurca 30-40.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(adrian_74 @ 17 Oct 2013, 14:42) stiu sigur ca nu prea ai voie sa mergi "a nesimtire" cu 5-10-15 etc km/h ca esti legal, poate ar trebui sa te mai informezi De unde poti sa stii tu DE CE merge cel din fata ta cu 15-20 km/h? Acum ceva ani am facut drumul Craiova-Slatina (E574, viteza admisa 100 km/h) cu 20-25 km/h, Skoda Octavia. Aveam copilul intins pe bancheta din spate, cu piciorul in ghips. Evident ca m-au claxonat X cretini. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Nu-i chiar asa, de ce ar trebui sa sufar eu din cauza cocalarului care vorbeste la telefon protapit pe banda 3 cu 30 km/h? Sau a ametitului care cauta nu stiu ce adresa pe dreapta de pe banda 2??
@DannyY: Ala e caz de forta majora, banuiesc ca ai pus avariile si te-ai dat la o parte pe portiunile cu 2 benzi! This post has been edited by Garett: 17 Oct 2013, 15:08 |
--------------------
No
Reno
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu ar trebui sa te menajezi mai mult, sa nu mai suferi asa.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Garett |
![]()
|
Si aici aparusi, piaza rea??
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma, voi doi incepeti sa semanati cu John Gustafson si Max Goldman.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 17 Oct 2013, 12:58) Ba eu sper să nu rămînă așa. Suspendarea permisului pentru neplata amenzii e o porcărie și n-are ce căuta în codul rutier. Plata amenzii este o chestiune fiscală, care intră în atribuțiile administrațiilor financiare. Există proceduri clare pentru recuperarea amenzilor, iar acestea cad în sarcina fiscului. Nu e normal ca poliția rutieră să fie folosită ca mijloc de șantaj pentru a acoperi incompetența administrațiilor financiare. Asta ca să nu mai zic de discriminare: șoferilor le suspenzi permisul dacă nu plătesc, pe cînd pe bicicliști și pietoni îi doare la bască, ei pot să nu plătească și nu le face nimeni nimic. O altă porcărie este propunerea ca plîngerea să nu mai suspende aplicarea pedepsei. Adică ești considerat din start vinovat și plătești vrînd-nevrînd, indiferent de rezultatul procesului. Dacă judecătorul decide că ai fost sancționat pe nedrept, cine plătește pentru săptămînile în care ai stat fără permis fără să fii vinovat? În schimb, nu suflă nici un cuvînt despre disciplinarea bicicliștilor sau a pietonilor (să interzică, de exemplu, traversatul pe role), nici o încercare de armonizare a legii cu ultimele noutăți tehnice (de exemplu recunoașterea luminilor de zi, dacă le ai, în locul fazei scurte), sau alte chestiuni care necesitau într-adevăr îmbunătățiri. Dăm cu biciul în șoferi, că asta știm noi să facem cel mai bine, dar cînd e vorba de făcut ceva util, cu cap și coadă, pauză. Vlad, in Anglia, nu ti se suspenda permisul pentru neplata amenzii, ci iti ridica masina. Iar ca sa o recuperezi, pe langa plata amenzii mai platesti si o taxa suplimentara usturatoare. Eu ma bucur ca s-au introdus asemenea amezi, chiar era nevoie, sper ca de acum sa se formeze si la noi constiinta aceea de a respecta regulile cu strictete, pentru a fi la randul tau respectat, prea facea fiecare ce vrea. |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(tatabobu @ 17 Oct 2013, 16:41) ![]() ![]() Gata, il pun pe ignore! On-topic: Azi dimineata, pe drum national, un biciclist mergea happy pe contrasens! Pentru astia nu-i prevazuta nici o pedeapsa! Da' daca Fereasca Dumnezeu dai peste el te trezesti cu dosar penal si toate tampeniile! Si conform lupilor moralisti stai pieton pana se lamuresc aia ca a fost bou si nu stia pe unde trebuie sa mearga! Rromania! ![]() This post has been edited by Garett: 17 Oct 2013, 15:58 |
--------------------
No
Reno
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 04:45 |