BMW F 650 GS, Inceputuri
![]() ![]() |
BMW F 650 GS, Inceputuri
vis-a-vis |
![]()
|
||
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
@ vis-a-vis
Multumesc frumos pentru explicatiile referitoare la drumurile de munte. @ dancva Multumesc pentru urari. Inteleg ca A-ul il ai deja. Acum depinde numai de tine cat de mult iti doresti sa-ti iei motocicleta. Important este sa vrei, sa nu dispara pasiunea sau dorinta, iar cu timpul se va rezolva. Asta ti-o spune unul care a visat la motocicleta timp de 13 ani. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari de achizitie si sa o calaresti sanatos
![]() |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Facem sambata o intalnire, urmata de o tura?
Care mai vine?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
o trec in calendar cu "tentative"
![]() |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
gibonu |
![]()
|
Din pacate nu cred ca pot sambata asta.
Oricum, multumesc pentru invitatie si tinem legatura. Pana da inghetul, sigur facem o iesire. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
gibonu |
![]()
|
Duminica, 11.10.2009.
Deja prietenii ma acuza ca nu vreau sa le arat motocicleta, asa ca duminica am trebuit sa fac un mic tur de prezentare. Bucuresti - Buftea - Crevedia - Butimanu - Bujoreanca - Cojasca unde un prieten al meu are o casa. Drumul a fost liber, nu au fost probleme, cu exceptia unui dobitic cu un scuter in Buftea, care dintr-o data s-a gandit el sa intoarca peste toata soseaua, fara sa se asigure absolut deloc, motiv pentru care era sa-l iau din plin. La Cojasca am spalat putin motocicleta, adica cu o galeata de apa si un burete am mai dat jos noroiul de pe ea. De la Cojasca, inapoi la Buftea, apoi centura pana in Pantelimon si de acolo Branesti pana Belciugatele si inapoi in Bucuresti. Deja am prins mai mult curaj, chiar am prins niste bucati libere de drum, cu asflat bun asa ca m-am dat putin cu 100 km/h in treapta a 5-a. Motocicleta merge super bine si este placut sa observi rezervele de putere pe care el are, chiar in treapta a 5-a, atunci cand ii dai gaz mai cu incredere. Nu m-am uitat cati km am facut, dar la intoarcere, pe la piata Delfinului in Pantelimon s-a aprins becul de la benzina, iar mie mi-a intrat putin un morcov in dos, pentru ca prima data am crezut ca este becul de la ulei, insa m-am linisiti repede, ca ala de le ulei este rosu iar cel de la benzina este galben. In rest, greseli de incepator, adica am reusit sa-mi zgarii vizeta de la casca pe interior, pentru ca am pus casca pe oglinda cu vizeta lasata jos. Asta e, pe viitor o sa stiu ca nu se face asa. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
|
--------------------
a
b
c
|
|
gibonu |
![]()
|
@ bulan
Eu din pacate nu pot sa te ajut, ca sunt incepator, n-am mers pana acum cu pasager. Mai intai sa invat sa ma dau singur, dupa urmeaza pasagerii. Acum, ca tot e frig afara poate facem o iesire la carciuma, bagam picioarele sub masa, bem un sprit. Se baga careva? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
Ieri, avand in vedere ca a fost frumos afara am iesit sa ma dau, prin partea de sud-est a Bucurestiului, prin zona comuna Berceni si apoi Jilava. Totul a fost bine si frumos, mai putin faptul ca mi-au inghetat testicolele (ca sa vorbesc frumos). Cu restul nu am avut probleme, doar cu partea mentionata anterior.
Este adevarat ca nu am nici echipament, m-am dat in blugi cu care pana acum nu am avut nici o problema. Oricum, in afara de un dobitoc care mi-a iesit in fata cu masina nu au fost probleme si una peste alta a fost o iesire agreabila. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Frumos exemplar ai/aveti in curte. La asa ceva visez si eu...oricum fiind incepator imi dau greata pe Honda CB450S din '90. Acum e pusa la iernat.
![]() Drumuri line si fara probleme. |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
gibonu |
![]()
|
Gata pe anul asta.
Ieri am dat bateria jos de pe motocicleta, am pus husa pe ea si acum astept primavara. Pana atunci, trebuie sa strang niste bani, pentru ca am vazut ca imi curge un amortizor de la furca + schimbat ulei motor, lichid de racire, filtre si ce altceva o mai fi nevoie. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
A inceput un nou an pe motocicleta.
Ieri am iesit prima data cu ea, adica am dus-o pe rotile ei la service. Peste iarna bateria (desi am tinut-o in casa) a murit cu totul, asa ca mi-am luat alta, tot Varta (155 lei). Saua am dat-o la modificat (inaltare si inmuiere) unui meserias de pe motociclism.ro si se pare ca a facut o treaba foarte buna (120 lei). Piesele mi le-am luat eu, originale de BMW de la realoem. Filtru de aer, filtru de ulei cu garnitura, garnitura de buson ulei si simeringurile de furca au facut 265 lei. La service ii schimb toate lichidele (ulei, ulei din amortizoare, lichid de frana si lichid de racire), simeringurile de furca si verificare rulmenti. Toata afacerea costa pana in 500 lei. Momentan astept pretul de la realoem referitor la kit-ul de lant (lantul, pinionul de la roata si cel din cutia de viteze) ca si asta trebuie schimbat. Peste iarna mi-am completat echipamantul: protectie completa de la Dainese, (arat cu ea pe mine ca Robocop), manusi de vreme rea tot de la Dainese. Mi-am mai luat o geaca (de munte, nu de motocicleta) de la Berghaus (o firma englezeasca care mie imi place foarte mult), care merge foarte bine peste protectia de la Dainese + niste suprapantaloni de fas, care sunt tare curios sa vad cum tin la vant. Sper ca vineri sa fie gata reparatiile si sambata deja sa ies la o tura. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
danni_swn |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 26 January 10 From: deta,timis ![]() |
Astept noutatile
![]() |
--------------------
renault
laguna
1995 rt 2.0
- tm 09 swn
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Si pozele cu cu Robocop vrem sa le vedem!
|
--------------------
a
b
c
|
|
gibonu |
![]()
|
Poze cu Robocop o sa pun mai tarziu, cand voi avea niste poze normale cu protectia pe mine. Deocamdata am doar 2 poze, facute singur, acasa in oglinda, fara blitz si arat exact ca un cocalar de pe Hi5.
Noutati. Vineri (26.03) dupa-amiaza am luat motocicleta de la service. Pare ca au baietii aia la service au facut treaba buna, sper sa nu am surprize. Dupa ce am plecat de la service (in Pantelimon, vis-a-vis de Tuborg) am facut o tura de vreo 100 km, adica pana la Lehliu Gara pe DN 3 si inapoi la Bucuresti pe A2. Motocicleta merge super bine (cel putin asa cred eu) am mers pe A2 constat cu 100 km/h si a fost OK. Mergea si mai mult, dar avand in vedere ca trebuie sa schimb kit-ul de lant, nu am vrut sa fortez aiurea. In plus, ar fi foarte bun un parbriz, pe care o sa-l comand cat de curand. Sambata (27.03) am luat-o usor pe ruta Targoviste - centrura Ploiesti - Corbeanca unde am ramas peste noapte la o petrcecere. Drumul asta are asfaltul OK, nu ai deloc probleme de orientare si traficul sambata dupa-amiaza era aproape inexistent (cel putin pana la Ploiesti). A fost super frumos. Ieri (28.02) am plecat din Corbeanca spre Cojasca (la vreo 30 km mai sus de Buftea) la un prieten la un gratar. Interesant este ca am mers numai pe ploaie. Geaca si supra-pantalonii au tinut bine, in schimb prin manusi cam trece apa. Nu sa fie flesca inauntru, dar cat sa-ti creeze un disconfort. Problema a fost ca am luat niste balti (care nu ar fi trebuit sa fie pe sosea) si mi-a intrat apa in ghetele cu care era incat s-a facut piscina in interior. Oricum, nu era o noutate pentru mine, eram obisnuit de la bicicleta. Avantajul meu mare a fost manerul incalzit (cel de pe stanga nu merge), ocazie cu care am constat pe pielea mea cat de buna este inovatia asta de la BMW. Puteti sa radeti de mine, nu ma deranjeaza, dar chiar este lucru mare sa ti mana pe ceva cald cand ai manusa uda. In rest, am constatat ca nu are rost sa sterg vizeta castii pe picaturile de ploaie. Se creeza o pelicula de apa pe ea, iar peste pelicula aia nu mai adera alta apa, astfel incat iti alegi o pozitie sa vezi printre picaturi si gata, mergi fara probleme, sau cel putin asa am mers eu ieri. Asta cu vazutul printre picaturi este valabila doar in afara orasului si ziua, ca pe intuneric cand am mers prin Bucuresti a cam trebuit sa merg cu vizeta ridicata. Cam asta a fost: vreo 300 km fara nici un fel de problema. Maine sper sa ajung cu motocicleta la BMW pentru schimbat kit-ul de lant. Ma costa vreo 950 de lei, dar asta e, stiam ca vine momentul asta dinainte de a cumpara motocicleta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
bravo batrane.
Eu acum detin un VFR 800 VTEC 2003 dar am avut si o yamaha fazer 600 1999. Poate facem o iesire dupa paste. Astept vesti |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
gibonu |
![]()
|
Iesim, cu cea mai mare placere.
Insa crezi ca ai rabdare sa mergi cu un incepator? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
dar cine ti-a zis ca eu sunt expert? tot incepator sunt si eu si asa voi ramane toata viata.
![]() la motociclism trebuie sa ramai mereu ca la inceput... 29 Mar 2010, 16:26: QUOTE(gibonu @ 29 Mar 2010, 10:56) In rest, am constatat ca nu are rost sa sterg vizeta castii pe picaturile de ploaie. Se creeza o pelicula de apa pe ea, iar peste pelicula aia nu mai adera alta apa, astfel incat iti alegi o pozitie sa vezi printre picaturi si gata, mergi fara probleme, sau cel putin asa am mers eu ieri. vezi ca e o solutie care se gaseste prin magazine si pe care o aplici pe viziera. Ajuta sa se scurga picaturile de apa foarte repede. Eu am de la shoei ca asa mi-a venit casca...dar tu o sa cauti prin magazine...spray etc. Cred ca e un fel de ceara...habar nu am. Daca mai ai intrebari...intreaba-ma ca iti mai pot impartasi din 'vasta' mea experienta ![]() This post has been edited by Sudsemnatu: 29 Mar 2010, 15:26 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
vis-a-vis |
![]()
|
Daca mergi suficient de repede nu iti mai trebuie nici un spray minune, poate sa ploua torential
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Niva aia albastra e tot a ta? Cu ea nu faci un jurnal de bord?
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(Sudsemnatu @ 29 Mar 2010, 17:22) dar cine ti-a zis ca eu sunt expert? tot incepator sunt si eu si asa voi ramane toata viata. ![]() la motociclism trebuie sa ramai mereu ca la inceput... <span class='edit'>29 Mar 2010, 16:26:</span> vezi ca e o solutie care se gaseste prin magazine si pe care o aplici pe viziera. Ajuta sa se scurga picaturile de apa foarte repede. Eu am de la shoei ca asa mi-a venit casca...dar tu o sa cauti prin magazine...spray etc. Cred ca e un fel de ceara...habar nu am. Daca mai ai intrebari...intreaba-ma ca iti mai pot impartasi din 'vasta' mea experienta ![]() Am inteles. Tinem legatura, si ne vedem la o tura. Stiu de solutia despre care vorbesti tu. O sa-mi iau si eu, odata spary-ul de pana, ca nici din ala nu mi-am luat. QUOTE(vis-a-vis @ 29 Mar 2010, 17:33) Recunosc cinstit: mi-e frica sa merg tare, mai ales pe ploaie. Si mai ales ca a fost prima tura mai lunga facuta pe ploaie. Mai mult de 60 km/h (in afara orasului) nu am mers ieri. QUOTE(tatabobu @ 29 Mar 2010, 17:38) Niva nu-i a mea. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
danni_swn |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 26 January 10 From: deta,timis ![]() |
Ai procedat corect .Pe ploaie e bine sa mergi mai incet.Stiu cum e sa pleci la drum cu motorul
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna
1995 rt 2.0
- tm 09 swn
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
@dani
vezi ca pasiunea asta ti-o poti stavili si ieftin. Gasesti un F650 de prin 95-96 si la 1000 de euro sau chiar mai putin. Asta tot criza e de 'vina'. E el monocilindru dar merge de rupe. Depinde ce vrei sa faci cu el. Sau mai ai varianta gs500 pana in 1000 de euro. Echipament se face cu timpul. Consumabile, consumabile si la drum. Eu mi-am vandut fazerul anul trecut in sept cu 2200, baiatul caruia i l-am dat nici nu s-a plimbat cu el deloc si a primit o oferta de munca in Anglia. A fost nevoit sa il vanda, s-a chinuit dar mai mult de 1400 de euro nu a putut lua pe el...vezi? criza are 2 taisuri |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
danni_swn |
![]()
|
Ma-i pus pe ganduri...... .Cred ca o sa strang cureaua(am vrut sa scriu altceva
![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna
1995 rt 2.0
- tm 09 swn
|
|
gibonu |
![]()
|
Nu am intentia de a face pe desteptul, insa ai mare grija daca iti iei o motocicleta de 15 ani vechime si mai ales de la necunoscuti.
Stiu oameni care s-au bucurat ca si-au luat motocicleta la 1000 - 1500 de euro, dupa care au inceput sa bage bani in ele si abia au reusit sa le vanda, uneori intr-o mare pierdere financiara pentru ei. Asadar, ar fi pacat ca dupa ce ai facut sacrificii ca sa strangi banii sa stai cu motocicleta in curte si sa te uiti la ea. Oricum, bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Sudsemnatu |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 31 Mar 2010, 09:00) Nu am intentia de a face pe desteptul, insa ai mare grija daca iti iei o motocicleta de 15 ani vechime si mai ales de la necunoscuti. Stiu oameni care s-au bucurat ca si-au luat motocicleta la 1000 - 1500 de euro, dupa care au inceput sa bage bani in ele si abia au reusit sa le vanda, uneori intr-o mare pierdere financiara pentru ei. Asadar, ar fi pacat ca dupa ce ai facut sacrificii ca sa strangi banii sa stai cu motocicleta in curte si sa te uiti la ea. Oricum, bafta. aaaa da, binenteles. dar daca te duci cu cineva care se pricepe nu e mare branza. un motor nu are multe de ascuns. Sunt putine chestii pe care nu le poti vedea dar le poti mirosi: Carenele se pot vedea f usor pe dedesubt daca au fost lipite, facute din fibra etc Discurile de frana se vad la fel de bine daca sunt uzate sau nu anvelopele la fel ambreiajul se simte Instalatia electrica de obicei nu gasesti hibe kitul de lanta se vede usor si daca e uzat de schimba repede la motor e mai complicat dar daca te duci cu cineva care stie sa il asculte( daca bat tachetii, se aude ciudat etc) e f bine cam atat pe scurt...restul se poate divaga |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Dupa 3 ani de visat ieri mi-am cautat si eu scoala moto, si azi ma duc sa dau banii si sa ma inscriu la cursuri.
Vreau sa-mi iau Honda Dominator, asta-mi permit (desi toata lumea zice ca nu o sa gasesc in stare buna, o sa am probleme, etc). Sper sa ma incadrez in 1700E motor+echipament decent. F650GS imi place foarte tare dar nu am bani de unul in stare buna din pacate. This post has been edited by ageana: 31 Mar 2010, 10:59 |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
gibonu |
![]()
|
@ ageana
La cati bani ai gasit Dominatorul? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Sudsemnatu |
![]()
|
pai nu a gasit ! isi cauta.
si vrea sa se incadreze in 1700 de euro |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 07:17 |