Octavia Tour, Focus, Megane 2, Astra,..., A venit vremea (si banii) sa-mi iau masina
![]() ![]() ![]() |
Octavia Tour, Focus, Megane 2, Astra,..., A venit vremea (si banii) sa-mi iau masina
ArtVandelay |
![]()
|
||
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.747 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
- Logan ph1 (SH, desigur), benzina sau motorina la alegere
- Megane 2 (tot SH) - Passat TeDeI sau Octavia, SH, de preferat cumparat de nou din tara |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ai grija ce insinuezi. Poate ti-o dau sa o conduci 1 km si dupa ce o sa iti pice fata o sa imi permiti sa iti trag un pumn sa iti bag ochii inapoi in orbite?
This post has been edited by driverx: 16 Sep 2009, 21:02 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.771 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(argon @ 16 Sep 2009, 20:03) nu fa prostia sa dai banii aia stransi pe un Logan nou, ori iei unul SH cu 3500 de euro cu aceleasi dotari care e la fel de bun ca unul nou Uite cum ii face reclama ca este fiabil ... ![]() This post has been edited by IRONICK: 16 Sep 2009, 21:06 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
E la fel de prost de nou, de-aia e tot una ca il iei nou sau sh, poate la asta se referea.
o sa imi pice fata, de la accelerari involuntare poate ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 16 Sep 2009, 21:09 |
--------------------
Ford
focus
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.771 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Cred ca a luat o bere la bord de i-a scapat. Argoane ai inebunit tata?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
la 8000 ar trebui sa gasesti un Focus 2 de prin 2007, cu mai putin de 60k km la bord, motor de 1.6 benzina(101cp), cu ceva dotari.
|
-------------------- |
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Cu 8 mii de euro ajung chiar la un seat leon 2007 sau 2008. Nu stiu de ce te-ai limitat la focus si megan 2. Ca sa nu mai spun ca te poti arunca chiar la un A4 2003-2004. Sau iti faci cumva probleme ca rugineste tabla ?
Si daca accepti cumva sfaturi. De pe autovit nu se cumpara masini. Pe autovit preturile sunt cu 20-30% mai mari decat cele reale. De cate ori am cautat cate ceva am gasit doar minciuni gogonate, dotari care n-au existat vreodata, motorizari care n-au existat vreodata din fabrica samd. Daca vrei sa-ti cumperi o masina www.autoscout24.de Ma gandesc ca nu ti-ar sta rau in masina asta: http://eng.autoscout24.com/home/index/deta...uroto=8000&zip= Cred ca nu ti-ai gasit forumul pe care sa pui aceasta intrebare. Aici vei primi constant acelasi raspuns: "logan, nou, cel mai bun.....". Era mai bine pe softpedia..........altele ![]() Presupusul miros de basini in scaune la masinile sh sa stii ca nu exista. ![]() This post has been edited by TheFastOne: 16 Sep 2009, 21:52 Attached thumbnail(s) 0164913686001.jpg ( Size: 9.41k ) Number of downloads: 477 0164913686002.jpg ( Size: 9.2k ) Number of downloads: 500 0164913686003.jpg ( Size: 9.18k ) Number of downloads: 509 |
--------------------
VolksWagen
Golf Mk4 Variant Highline
- BV 11 WUW
2004 1.9 TDI 131 CP STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
la 8000 de euro iti permiti un logan nou cu dotari de bun simt, adica aer conditionat si geamuri electrice pe fata. dupa parerea mea masina noua este sfanta indiferent de marca si gura lumii!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
- DJ-04-ANN
2009
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Focus. Cat m-am dat cu unul am fost multumit. Am schimbat doar un bec. Era diesel.
![]() |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
@TheFastOne ce i-ai gasit tu depaseste bugetul. taxa de inmatriculare,drum,cazare,mancare si combustibil pana in tara oare toate astea se incadreaza in 8000 de euro?
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
- DJ-04-ANN
2009
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 16 Sep 2009, 21:04) alea mai vechi sunt chiar mai bune, daca nu, macar sigur sunt mai complete, la cum le fac acum, multe sa fie, mai putin calitate...hac ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
TheFastOne |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 06 From: Brasov ![]() |
Era doar un exemplu. N-am zis ca trebuie s-o cumpere neaparat pe-aia. Dar intre focus sau megan si A4 e clar ce alegere ar face oricare dintre noi nu ?
![]() De fapt am vrut sa subliniez ca pe autovit sunt cel putin 80% tzepe. |
--------------------
VolksWagen
- BV 11 WUW
2004 1.9 TDI 131 CP STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Eu unul nu înțeleg de ce lumea se duce și se uită pe autovit, autoșit și altele. De ceva vreme destui dealer-i au și câte un parc de mașini rulate (de la buy-back), la care ai chiar și garanție. În satul meu, chiar ai de unde să alegi, și, din câte știu eu, mașinile sunt "curate", au istoricul intervențiilor, sunt cât se poate de ok din acest punct de vedere. Da, poate sunt un pic mai scumpe decât pe site-urile menționate, da' sunt ok din punct de vedere al stării (de agregare).
Uite aici, dacă cineva crede că-i reclamă, se poate șterge link-ul fără probleme. |
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
. Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.127 Joined: 11 February 04 ![]() |
La ora actuala foarte multi dealeri isi fac reclama pe Autovit, asa ca ai acolo macar un loc unde sa-ti faci idee ce e pe piata. Am vandut doua masini pana acum prin intermediul Autovit si nu erau manarite, deci afirmatia de mai sus nu e intotdeauna adevarata.
Ce trebuie sa intelegi este ca orice masina SH poate avea probleme, nimic nu e garantat 100%, ca altfel am lua toti SH, de aceea poate e bine sa o duci la un test la reprezentanta sau ala din interiorul Autovit. Un prieten si-a luat un BMW de pe Autovit, cu reviziile, rechemarile si reparatiile la zi. Masina e de doi ani la el si nu a fost teapa, iar raportul alora din Autovit a fost corect. Acuma nu zic ca n-or mai fi si manarii, dar din cate am observat eu, rapoartele sunt ok. Pana la urma, ti-ai ales niste masini ok, simple, fiabile, nici prea prea nici foarte foarte. Tine niste bani de-o parte pentru ambreiaj, schimbul obligatoriu de distributie, o planetara, niste bucsi, pivoti, etc si aia e! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
sddragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
QUOTE(dizzy @ 17 Sep 2009, 08:21) La ora actuala foarte multi dealeri isi fac reclama pe Autovit, asa ca ai acolo macar un loc unde sa-ti faci idee ce e pe piata. Am vandut doua masini pana acum prin intermediul Autovit si nu erau manarite, deci afirmatia de mai sus nu e intotdeauna adevarata. Ce trebuie sa intelegi este ca orice masina SH poate avea probleme, nimic nu e garantat 100%, ca altfel am lua toti SH, de aceea poate e bine sa o duci la un test la reprezentanta sau ala din interiorul Autovit. Un prieten si-a luat un BMW de pe Autovit, cu reviziile, rechemarile si reparatiile la zi. Masina e de doi ani la el si nu a fost teapa, iar raportul alora din Autovit a fost corect. Acuma nu zic ca n-or mai fi si manarii, dar din cate am observat eu, rapoartele sunt ok. Pana la urma, ti-ai ales niste masini ok, simple, fiabile, nici prea prea nici foarte foarte. Tine niste bani de-o parte pentru ambreiaj, schimbul obligatoriu de distributie, o planetara, niste bucsi, pivoti, etc si aia e! Inclin tot mai mult intre un Megane 2 si Focus hatchback. Megane de prin 2006, sub 80 mii km, cu piele si climatronic. Focusul tot la fel (mai putin piele). Ambele benzina. Stii ceva despre diferenta privind pretul pieselor de schimb (kit distributie, filtre, bucse, etc)? |
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.507 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Un sfat, daca inclini spre SH. Cauta-ti cel mai bun mecanic posibil ca si consultant. Nu unul bunicel, ca risti mult... Bine, asta daca iei masina de la un necunoscut...
|
--------------------
Dacia
1300
- 3-SB-2608
1981 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
sddragos ca sa iti faci o idee despre costul pieselor de schimb poti sa te uiti pe autokarma.ro (sper sa nu se considere reclama, alt site nu stiu)
focus megane <span class='edit'>17 Sep 2009, 11:32:</span> QUOTE(dizzy @ 17 Sep 2009, 09:21) nu cred ca isi ia 1310 ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 17 Sep 2009, 10:37 |
--------------------
Ford
focus
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(argon @ 16 Sep 2009, 20:03) te stiu om serios, asa ca nu fa prostia sa dai banii aia stransi pe un Logan nou, ori iei unul SH cu 3500 de euro cu aceleasi dotari care e la fel de bun ca unul nou dar la valoarea mai apropiata de cea reala si restul de bani ii folosesti la altceva, ori iei un SH de maxim 2-3 ani si nu Diesel, dupa preferinte, personal as lua din alea enumerate Focusul sau Octavia. Sa mai pui 5000 de euro(de ex) e cel mai simplu sa stai in fata calculatorului si sa 'recomanzi', pe banii altora toti is campioni la dat sfaturi. Aceeasi parere o am si eu. Nu merita in opinia mea sa dai cei 8000 pe un Logan nou. Nu obtii nici cine stie ce confort si performante, nu faci nici economie la bani. In plus la o masina noua casco e mai mare, iar deprecierea e foarte mare, mai ales la Logan ca sunt foarte multe pe piata. In opinia mea ai 2 variante: aia economica si aia confortabila si eleganta, ambele SH. aia economica: Logan SH, dar nu neaparat la 3500E ca se poate sa dai de una in care mai bagi bani si iesi tot acolo. Insa la 4500-5000 eu zic ca iei una impecabila, oferte sunt numeroase, sigur gasesti si mai noua si dotata si cu km putini. varianta confortabila si eleganta - ce ai spus in primul post tu. Dintre alea as elimina Octavia Tour care e veche, nu prea aratoasa, performanta sau confortabila. Daca tot dai 7-8 mii de euro iei ceva calumea. Apoi Renaultum Megane sedan l-as pune ca o optiune cu prioritate mai mica. As lua Ford Focus 2 sau Opel Astra. Atentie ca Opelurile Astra H mi se par cam scumpe la SH, deci cred ca Fordul e o varianta mai buna. De asemenea imi permit sa te sfatuiesc sa cauti de preferinta un Focus Sedan. La hatch (ORICARE ar fi el) mai devreme sau mai tarziu apar zgomote neplacute pe spate. Lucru esentia, orice ai alege in opinia mea - NU lua diesel. Pentru ca il iei mai rulat, risti probleme mai scump de remediat, nu faci multi km pe an. Nota: Parerile enuntate sunt pur subiective, bazate numai pe mica mea experienta auto, nu am pretentia de a detine adevarul absolut. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Opelul, in general e mai scump pe piata SH decat Ford. Acum 4 ani nu era asa. Totusi, daca ta uiti bine, calitatea fabricatiei la Opel e mai buna. N-ai sa gasesti praguri cu vopseaua julita de la nisipul aruncat de roti, ca la Ford. In schimb, atat Mondeo cat si Focus sunt mai spatioase decat Vectra si Astra. Cu 8000 euro poti lua lejer Mondeo, e singura masina cu toate motorizarile cu distributia pe lant. La celelalte, daca nu esti sigur de km trebuie sa schimbi distributia, 2-300 de euro in plus. Atentia la SH, vanzatorul sa fie cel din acte, cel care a si adus-o, e mai sigur asa, daca nu sigur cu ceva te inseala. Urmaresc de ceva timp anunturile pe net, si am gasit doua cazuri in care aceasi masina o gasesti la anuntul mai vechi mai ieftina si cu km mai multi, la anuntul mai nou km mai putini si mai scumpa cu 250 euro.
Concret: Opel Vectra 01/2006 93.000 km alba, 7200 euro din Bihor am regasit-o in Arges cu nr provizorii de BH, tot din 01/2006 tot alba si fara spoturi de ceata dar cu 82.000km, 7450 euro, anuntul a fost retras. Tot Opel Vectra 07/2007 140000 km, 8700 euro pe Best Auto din Satu Mare, acum este si pe Autovit la 112000 km si 8850 euro tot in Satu Mare, are aceleasi nr de inmatriculare din Franta. Am sunat la nr din primul anunt si a fost vanduta. Se pot vedea inca anunturile. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
- MS
2007 OPC line
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(sddragos @ 17 Sep 2009, 18:04) Megane de prin 2006, sub 80 mii km, cu piele si climatronic. Daca te uiti dupa Megane, ia www.reno.ro la puricat. Cica 2.2 facelift are multe probleme rezolvate, dar 1.6 benzina schimba kiturile de ambreiaj mai des ca filtrul de habitaclu. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
TheFastOne |
![]()
|
QUOTE(sddragos @ 17 Sep 2009, 10:04) Inclin tot mai mult intre un Megane 2 si Focus hatchback. Megane de prin 2006, sub 80 mii km, cu piele si climatronic. Focusul tot la fel (mai putin piele). Ambele benzina. Stii ceva despre diferenta privind pretul pieselor de schimb (kit distributie, filtre, bucse, etc)? Credeam ca vrei sa-ti cumperi o masina....... ![]() |
--------------------
VolksWagen
- BV 11 WUW
|
|
aphophis |
![]()
|
oh brother, banui ca doar FAUVE face MASINI .
![]() ![]() Nu? ![]() |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
TheFastOne |
![]()
|
Esti doar atunci cand il obligi sa schimbe ambreiajul odata cu schimbul de ulei si filtre
![]() This post has been edited by TheFastOne: 17 Sep 2009, 23:25 |
--------------------
VolksWagen
- BV 11 WUW
|
|
aphophis |
![]()
|
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Da, nu se compara, sunt si clase diferite si audiul e premium pe cand renaultul e consumer.
Insa la pret a4 e dublu. iar sh ai putea lua la acelasi pret un megane2 de 2 ani cu 40-50 mii km sau un a4 de 5 ani cu 120-200 de mii. Si pe langa chestiile astea de la achizitie e mai proababil sa se defecteze ceva la audi, chiar daca ar fi mai fiabila varsta si rulajul isi spun cuvantul. dar boieria se plateste, depinde ce urmaresti. Eu nu as lua masina noua pentru ca sunt limitat la bani si una noua se depreciaza foarte mult si nici nu as putea sa imi iau cat de cat ceva care sa imi placa. Insa nu as lua nici una foarte veche si rulata, chiar daca e dotata, luxoasa, performanta pentru ca are probleme si uzura mai multa si se intretine mai greu. Un SH de 2-3 ani cu pana in 60.000 km poti gasi la un pret foarte bun. Am uitat sa precizez - cand urmaresti sa iei masina sh e bine sa nu te limitezi la una singura, sa ai in vedere 2-3-4 modele si la fiecare model 1-2 motorizari. In felul asta ai de unde alege. Si rabdarea e importanta - cauta, mergi pe strada, vezi targuri, intreaba prieteni, testeaza, negociaza, pana la urma o sa gasesti masina potrivita. De la o masina SH excelenta la un jaf si implicit o teapa e doar chestie de rabdare, atentie, informare. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Mda, odata m-am dus in targ cu o cunostinta (vopsitor auto) sa ne uitam. Pur si simplu TOATE alea din targ erau revopsite (bineinteles eu nu mi-am dat seama). Mie mi-a trecut de targuri.
In fond, banii tai, daca-ti pica ceva la ea tie-ti tremura chilotii. Sa nu crezi ca banii dati la achizitia masinii sunt ultimii bagati in ea. Show-ul de-abia acum incepe. Ce-am observat la colegii de birou: astia cu SH si cu multi km sunt experti in service-uri si piese auto. Eu ma duc sa-mi iau cate un filtru, ei cumpara discuri de frana, planetare, bielete.. Ce-i mai haios ca in fiecare luna le pica altceva ![]() Aia cu masini noi discuta despre placerea condusului. Dupa mine: daca vrei masina modesta, n-are rost sa-ti iei ceva pana in 18k. Mai bine ia logan. Daca vrei sa fuga bine, asteapta-te la 20k. Parerea mea e ca nu merita sa dai intre 10-18k pe tot felul de c_a_c_a_t_u_r_i gen piele, xenon, motorase de geam, bipuitoare, stergatoare incovrigate etc. Astea-s pt. cucoane. Ori iti iei motor la masina aia ori nu, restul nu conteaza. This post has been edited by hash: 18 Sep 2009, 01:11 |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 13:33 |