Guvernul insistă să le confiște mașina, celor care depășesc viteza legală
![]() ![]() ![]() |
Guvernul insistă să le confiște mașina, celor care depășesc viteza legală
Cocojambo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ideea de a face ceva pentru imbunatatirea sigurantei rutiere este benefica dar:
- O parte din propuneri nu pot fi aplicate deoarece contravin altor norme de drept. Confiscarea autoturismului, fiind vorba de proprietate, nu se poate face asa ... la cheremul unui agent. Probabil ca se va inlocui cu retinerea placutelor de inmatriculare = imobilizare; - Un cusur general este ca prea este orientat spre adunarea de noi sume la buget si nu spre siguranta, asa cum se pretinde. Spre exemplu, nu se vorbeste nimic despre inasprirea sanctiunilor pentru circulatia fara asigurare, cu autoturisme avand numere false/fara de inmatriculare, etc. - Infintarea unei agentii de recuperare mi se pare o idiotenie paguboasa! Probabil se gandesc la confiscarea/ridicarea de autoturisme. Ar fi suficienta o clauza de retinere permis pe o perioada sau anulare permis la recidiva pentru o suma de contraventii sau pentru neplata amenzilor si nu ar fi nevoie de agentii speciale. Ar mai fi si altele de spus. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE In temeiul art.6, alin.(1) din Legea nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii aduce la cunostinta publicului textul proiectului de Hotarare privind aprobarea Strategiei Naționale pentru Siguranță Rutieră 2009-2013 Proiectul de act normativ a fost publicat pe data de 11.06.2009 Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, Bucuresti - Directia Informare Publica si Comunicare – Serviciul Transparenta si Informatizare, dtran1@mt.ro, telefon/fax: 021 - 319.62.20 Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ. Sursa Textul complet al proiectului aici (pdf). |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 7 Oct 2009, 09:04) - Un cusur general este ca prea este orientat spre adunarea de noi sume la buget si nu spre siguranta, asa cum se pretinde. Asta este si ideea...sa iasa banu cat mai repede(fara a investi nimic)...siguranta rutiera este abureala grava...Emigram? ![]() This post has been edited by M i h a i: 7 Oct 2009, 11:09 |
--------------------
------
------
------
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Astia sunt tampiti! Cum sa-ti confiste masina, cand propietatea se presupune ca-i garantata prin cartulia aia ignorata de toti, numita Constitutie???
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Fan3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 1 January 05 ![]() |
pai cand ti-o ridica ...masina fiind parcata neregulamentar, nu e tot aia ?
|
--------------------
*
*
*
- *
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
mie nu mi se pare asa magarie. Teoretic e o lege foarte buna. Motociclistii o sa planga cel mai rau. Mergi cu peste suta in oras, ti-o iei. Problema e daca te ia cu radarul in localitate in timp ce tu franezi de pe DN
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Masina nu ti-o poate confisca ca e proprietate privata. Treaba cu retinutul amenzilor din cont: daca va fi asa iar vor fi belele ca unii se vor duce clasic la CEC sa isi plateasca amenda si in aceeasi zi Politia i-a si retras banii din cont. Rezulta plata dubla de aici. Pe urma te pune tot pe tine pe drumuri. Prezinta-te cu chitanta aia de la CEC cine stie pe unde sa vada ei ca ai platit si pe urma iti vireaza banii inapoi in cont si tot asa.
This post has been edited by ionutctn: 7 Oct 2009, 12:04 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Daca se confisca macar sa imi dea un contract in care scrie clar ca masina va primi insemne de politie, girofaruri etc si ca va functiona x timp ca masina de politie, in caz contrar voi fi despagubit. Nu sa le confiste si sa le vanda intre ei
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
in clipa respectiva eu imi voi inchide toate conturile care le am.
trebuie sa mentionez ce bine sunt astia pusi la punct cu bazele de date? ca exemplificare, fratele meu a fost informat la taxe si impozite (cand sa plateasca impozitul la masina) ca are o amenda de circulatie de cand nici nu avea permis (culmea, anul trecut nu avea, sau au uitat ele sa`l avertizeze). eu platisem o amenda pentru centura de siguranta inainte cu an sau chiar mai mult, ajuns la aceleasi taxe si impozite, cucoanele mi`au atras atentia ca nu am platit. a urmat un dialog in contradictoriu, dupa care am plecat dupa chitanta. intors cu chitanta doamna de la ghiseu si`a schimbat repede tonul, replica ei fiind "aa...se pare ca este o greseala, nu este nici o problema se remediaza imediat" ![]() nu le mai ajunge cat ciupesc din diverse taxe si impozite, acum vor si "liber" la conturi. mama lor de hoti! |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
mai bine ar anula permisul si gata. sau sa iti ridice placutele pt o perioada+suspendare permis... de la 90 de zile in sus.
Voi va cramponati de "confiscare", dar de faptul ca vor sa scoata martorii de la contraventii cum vi se pare? voi va dati seama la ce abuzuri putem fi supusi?! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Garett @ 7 Oct 2009, 11:20) Astia sunt tampiti! Cum sa-ti confiste masina, cand propietatea se presupune ca-i garantata prin cartulia aia ignorata de toti, numita Constitutie??? inseamna ca aia in tarile civilizate care practica asta sunt niste comunisti, si numai romanii sunt cei mai constitutionali si democrati ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@cocojambo:
Stai linistit! Proba cu martori este cea mai "tare" si nu poate fi ignorata! Este o prostie acea propunere. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.167 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
alo, stati calmi
pica Guvernul si aberatia asta va ramane in stadiu de proiect si atat ceilalti care vor veni poate vor fi cu capul mai pe umeri decat astia |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 7 Oct 2009, 21:01) Masina nu ti-o poate confisca ca e proprietate privata Daca iti folosesti proprietatea asa incat pui in pericol siguranta celorlalti ti-o poate confisca.Astea cu proprietatea aparata de Constitutie is basini, prin alte parti iti confisca masina pentru ofense de genul celor discutate aici. 7 Oct 2009, 22:34: QUOTE(Cocojambo @ 7 Oct 2009, 21:14) [...] de faptul ca vor sa scoata martorii de la contraventii cum vi se pare? voi va dati seama la ce abuzuri putem fi supusi?! De curiozitate, vreau sa stiu si eu, cum e prin alte tari pe care ne place sa le consideram civilizate? Politia trebuie sa aiba martor cand te opreste pentru depasire pe linie continua sau cand ti se ridica masina fiindca ai blocat un clearway?Hai ma, lasati-o in colo de fudulie. This post has been edited by adip: 7 Oct 2009, 13:34 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
De ce sa-ti confiste masina daca mergi cu peste 50km/h ? Nu faci rau nimanui, si daca zice cineva ca viteza ucide etc. eu zic o tura pe drumurile nationale si vedeti cu ce viteze merg defapt masinile, majoritatea sunt peste limita legala, si totusi nu moare toata lumea pe strada. Orice dobitoc(oaca) cu lipsa de lob frontal is ia carnet, aia e problema, test psihologic real, nu ai platit esti promovat, la fel si la practica ... parchezi mergi 500m ai carnet ... Rezolva problema cu testarea canditatilor si aproximativ 25% din probleme sunt rezolvate, restul de probleme sunt de restul conducatorilor ce detin carnet luat pe bani sau pe teste sub forma de formalitate.
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
Cocojambo |
![]()
|
QUOTE(adip @ 7 Oct 2009, 13:31) De curiozitate, vreau sa stiu si eu, cum e prin alte tari pe care ne place sa le consideram civilizate? Politia trebuie sa aiba martor cand te opreste pentru depasire pe linie continua sau cand ti se ridica masina fiindca ai blocat un clearway? Hai ma, lasati-o in colo de fudulie. Inseamna ca am inteles eu gresit..... Mi se pare normal ca politistul sa nu aiba nevoie de martori care sa confirme contraventia. Pana la urma asta este slujba lui, sa constate. Eu intelesesem ca nu vor sa mai admita martorii nostrii in cazul unei contestatii sau in procesul verbal... ma rog ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Cred totusi ca ar terbui sa ia permise pe o perioada mai mare de timp ptr diverse incalcari ale legii cum ar fi: depasirea vitezei ,sau circulatul fara asigurare rca valabila, sau alccolemia peste x la suta etc Daca te paste o suspendare de permis pe un an parca nu te mai sui la volan dupa un paharel.
Niciodata nu se vor confisca masinile ptr ca tot parlamentarii cu X5 si Q7 lor depasesc vitezele nu un logan de 1,4 |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
Fratzica |
![]()
|
as vrea sa se ia permisul pentru un an pentru depasirea coloanei la semafor si camere de luat vederi in fiecare intersectie. Sa vezi atunci disciplina in trafic
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Bine-bine...toate bune si frumoase, eu sunt de acord cu toate propunerile, dar sa fie aplicate de politai nemti sau japonezi.
LE. Poate atunci codul rutier existent ar ramane in vigoare in forma actuala.... This post has been edited by DannyY: 7 Oct 2009, 17:18 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Fratzica @ 7 Oct 2009, 12:56) mie nu mi se pare asa magarie. Teoretic e o lege foarte buna. Motociclistii o sa planga cel mai rau. Mergi cu peste suta in oras, ti-o iei. Problema e daca te ia cu radarul in localitate in timp ce tu franezi de pe DN ![]() Cred ca li se rupe motociclistilor de radare. De parca ar aparea numarul motocicletei pe poza radar sau ar veni politia din urma dupa vreo Hayabusa cu Loganul lor 1.4. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
probabil te referi la asta
or avea loganurile alea doar 75 cp, dar tine cont ca sunt multe si cu statii. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
QUOTE(adip @ 7 Oct 2009, 14:31) Daca iti folosesti proprietatea asa incat pui in pericol siguranta celorlalti ti-o poate confisca. Astea cu proprietatea aparata de Constitutie is basini, prin alte parti iti confisca masina pentru ofense de genul celor discutate aici. Da, dar in legislatia tarilor respective probabil ca aceste abateri sunt considerate infractiuni nu contraventii. Pentru o contraventie nu se poate confisca vehiculul. La urma urmei si un trecut pe rosu e un fapt care pune in pericol siguranta altora, dar nu am auzit sa-ti confiste cineva masina pentru asa ceva. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
441529 |
![]()
|
![]() Administrator de blocuri Group: Members Posts: 160 Joined: 14 January 07 From: Comuna Bucuresti ![]() |
Bai frate, toti ati spus niste chestii mai ale dracu ca ale astora cu strategia lor. Sa se confiste, suspendari de 1 an si alte balarii. Parca nu ati fi soferi si voi. Cum era chestia aia? Sa dea primul cu piatra ala care nu a...
Nici unul nu ziceti ca ati vrea ca strategia lu' peste sa se refere la drumuri, autostrazi, semnalizari etc, toate ce tin de infrastructura rutiera. Dezvoltarea unei tari vine din rapiditatea miscarii. Asa cum esenta economiei este de fapt viteza de rotatie a banilor si tot ce decurge de aici. O sa vedem limitari peste limitari pana o sa ne vina acru. Voi nu ati observat, de exemplu, ca de cand e povestea cu ridicarea masinilor parcate ilegal, cica, s-au inmultit extraordinar semnele de oprirea interzisa? Cine profita de asta? Luati de exemplu sectorul 2 unde tovarasul Ontanu mai are putin si termina toate strazile. Dar, hai sa aplaudam ca avem niste guvernanti care s-au gandit sa mai limiteze ceva. Poate ne limiteaza si pe noi de tot. |
--------------------
Renault Megane
Nissan Pathfinder 2.5 dci SE+ 174 CP
Nissan Urvan 2.4i
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(argon @ 7 Oct 2009, 12:24) inseamna ca aia in tarile civilizate care practica asta sunt niste comunisti, si numai romanii sunt cei mai constitutionali si democrati ![]() Mai in principiu as fi de acord daca am fi intr-o tara normala, cu sosele normale si cu politisti normali. Adica daca mergi cu 250 pe drum national, ok, sa se confiste. Stii cum s-ar aplica la noi o chestie din asta? Garcea ar sta in tufis la panda, ca au antrenament, sa vada cum nu respcti tu un semn de 10km/h pus acolo cu 5 ani in urma cand niste idioti au facut lucrari si au uitat sa le scoata si te-ar opri: "Alo, domnu' ati mers cu 60km/h, ati depasit cu 50 km/h viteza legala, va confisc masina sau negociem?". Cate locuri din-astea cu semne puse aiurea n-ati vazut in Ro?? Ca idee sunt impotriva oricarei posibilitati de abuz pentru ca in Romania se transforma sigur in abuz! |
--------------------
No
Reno
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Pe aici numai viteji, dar cand iesiti din tara sunteti mielusei, mergeti regulamentar, parcati regulamentar...respectati regulile fara sa comentati.
Care ati fost in Grecia si ati fost prinsi de radar, cum ati procedat? am impresia ca ati platit amenda in urmatoarele minute, chiar daca erati la ceva distanta de primul oras... Cum s-a mai zis, in tarile cu apa calda, legea se aplica, nu se discuta, nu ai bani de amenda ... iti iei la revedere de la masina. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Garett @ 7 Oct 2009, 11:20) Astia sunt tampiti! Cum sa-ti confiste masina, cand propietatea se presupune ca-i garantata prin cartulia aia ignorata de toti, numita Constitutie??? Stai linistit. Se invoca exceptie de neconstitutionalitate si se cistiga. Exista cindva si in actualul cod un articol in care se spune ca se confisca: ANTIRADAR, girofar, sirena si caruta care circula pe drumuri nationale, etc. S-a depus actiune pentru exceptia de neconstitutionalitate de catre...Luis Lazarus Antiradar, sirena, girofar e ILEGAL sa detii, ca atare se confisca in continuare. Caruta ai dreptul a detine, ca atare acel alineat s-a scos. Se va invoca acelasi articol si gata. QUOTE(Cocojambo @ 7 Oct 2009, 12:14) mai bine ar anula permisul si gata. sau sa iti ridice placutele pt o perioada+suspendare permis... de la 90 de zile in sus. Perfect, ceva de genul: baut la volan in limita contraventiei? un an suspendare. Baut pleasna? anulare permis. Drogat? Anulare si internare fortata. Vitezoman in exces? condamnare la NUMAI NFS, permis nu. Adica ceva adaptat conditiilor de facto; trebuie sa recunoastem ca strazile pe care le avem nu permit viteze de nfs. Ca atare la depasiri de viteza excesive (pentru tipul de drum si starea lui) corectii drastice. QUOTE(argon @ 7 Oct 2009, 12:24) inseamna ca aia in tarile civilizate care practica asta sunt niste comunisti, si numai romanii sunt cei mai constitutionali si democrati ![]() 1. Confiscare presupune pierderea dreptului de proprietate asupra ei, nu ridicarea cu platforma. 2. In alte tari nu au in constitutie ce am votat noi la un oarescare referendum. Aia cu proprietatea, iti amintesti? 3. Alte tari sint alte tari, nu RO. QUOTE(adip @ 7 Oct 2009, 13:31) Daca iti folosesti proprietatea asa incat pui in pericol siguranta celorlalti ti-o poate confisca. [...] Adi, vezi ce scriam mai sus, la exceptia de neconstitutionalitate. Poate ar trebui sa copiem o constitutie adevarata si o legislatie adevarata de la una din tarile pe care le admiram. Cu tot cu dex-ul acelei tari. Adica legislatie explicata asa incit un avocatel/procuror sa nu poata interpreta un articol functie de pozitia pe care se afla. QUOTE(Geox16v @ 7 Oct 2009, 16:44) 1. Cred totusi ca ar terbui sa ia permise pe o perioada mai mare de timp ptr diverse incalcari ale legii cum ar fi: depasirea vitezei ,sau circulatul fara asigurare rca valabila, sau alccolemia peste x la suta etc Daca te paste o suspendare de permis pe un an parca nu te mai sui la volan dupa un paharel. 2. Niciodata nu se vor confisca masinile ptr ca tot parlamentarii cu X5 si Q7 lor depasesc vitezele nu un logan de 1,4 1. Corect 2. Nu, dar ar putea introduce amenzi functie de declaratia de avere, cota parte din valoarea declarata. Sau dupa ce gasesc pe la fisc, adm financiara. Asa incit daca pe mine ma ustura 3 milioane amenda, pe el l-ar ustura 300 de milioane. Asa, eu ramin nemincat 2 saptamini, el ramine fara goldenspritul din seara aia sau fara cafeaua imbunatatita. This post has been edited by diaconuliviu: 8 Oct 2009, 07:29 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Pentru întrebări, reclamații sau sugestii, apelați cu încredere la :
EasySnap2.jpg ( Size: 24.08k ) Number of downloads: 765 |
--------------------
.
.
.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Micii pasi spre ingradirea libertatilor Tocmai in aproprierea implinirii a 20 de ani de evenimentele din decembrie 1989, statul roman insista sa il contrazica pe Brucan in pariul facut de acesta despre perioada de care va avea nevoie Romania pentru a invata democratia. In balamucul cotidian care ne consuma toata atentia si energia, intre lansarile candidatilor in cursa pentru Cotroceni, motiuni de cenzura si grevele bugetarilor, Ministerul Transporturilor ne pregateste o curioasa si inedita Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera. Proiectul Hotararii de Guvern pentru aprobarea acestei Strategii se afla deja pe ultima suta de metri inainte de intrarea in vigoare. Despre ce este vorba? Sa nu va imaginati cumva ca Ministerul Transporturilor, prin atentia si colaborarea neobosita a domnului ministru Radu Berceanu, se gandeste brusc sa aiba mai multa grija de vietile noastre construind mai repede autostrazile incepute, reparand milioanele de gropi din drumurile europene si nationale care curma zilnic vietile soferilor sau prin asigurarea unei mai bune infrastructuri a soselelor din tara. Inventivitatea institutiei merge mult departe de atat. Dupa intrarea in vigoare a Strategiei, romanilor le vor putea fi confiscate masinile, daca depasesc cu 50 de kilometri pe ora limita legala de viteza, le vor putea fi accesate conturile bancare pentru a li se lua banii, daca nu vor plati la timp amenda rutiera, iar rau-platnicul rebel va putea fi chiar arestat si inchis int-un "centru de arest". Acestea sunt doar cateva dintre nobilele si democraticele masuri prin care Ministerul Transporturilor se gandeste sa creasca gradul sigurantei nationale rutiere. Ca bonus, soferii romani vor putea fi opriti oricand pentru testarea alcoolemiei, iar un conducator auto implicat intr-un accident rutier nu isi va mai putea dovedi nevinovatia prin declaratiile martorilor oculari, deoarece, in noua Strategie, se elimina institutia martorului din procedura contraventioanala. Bineinteles, odata cu intrarea in vigoare a acestei Strategii politicienii, imbogatitii peste noapte, smecherii de toate genurile, fotbalistii si patronii lor nu vor mai zbura prin localitati cu 200 de kilometri la ora in bolidele lor scumpe, deoarce acestea vor fi de mult confiscate, conturile lor injumatatite de amenzile politiei, iar ei isi vor fi petrecut deja ceva timp prin inchisorile patriei. Bugetul tarii va creste, mortii de pe sosele vor disparea, iar lupul va dormi langa oaie si iepurele langa vulpe. Proiectul a fost amendat de Consiliul Superior al Magistraturii si de Politia Romana, insa acestea s-ar putea sa fie ultimele zbateri in fata uneia dintre cele mai ingrozitoare si mai perverse legi care a fost vreodata aplicata in aceasta tara. Poate doar marea nationalizare din perioada comunista sa fi semanat intr-o oarecare masura cu situatia in care putem ajunge cu totii acum, la 20 de ani de Revolutie. Pierduti in certurile marunte si lipsite de miza ale politicienilor, bulversati de haosul social in care am ajuns sa traim zi de zi, ocupati sa aflam al cui este Sorin Oprescu, pe cine "lucreaza" Basescu, ce prostii mai spune Vanghelie si cum il sapa Iliescu pe Geoana, ratam cu toti micile schimbari ce trec neobservate astazi pe langa noi, dar risca sa devina marile oprimari ale libertatii noastre de maine. PS: Se vor gasi unii care sa spuna ca daca nu incalci legea, nu vei avea de suferit. In consecinta, nici proprietatea si nicio libertate nu iti va fi ingradita. Corect. Dar, acest lucru este valabil doar pentru tarile care, in primul rand, au drumuri. Pentru tarile care mai intai ofera si abia apoi cer. Pentru tarile care au autostrazi si infrastructura si civilizatie. Si nu au politisti corupti care te asteapta la colt de drum fracandu-si mainile de nerabdare si bucurie sa te prinda incalcand cu o roata linia continua. http://www.ziare.com/actual/opinii/10-07-2...rtatilor-910578 |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 21:09 |