Guvernul insistă să le confiște mașina, celor care depășesc viteza legală
![]() ![]() ![]() |
Guvernul insistă să le confiște mașina, celor care depășesc viteza legală
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Corect, asta am vrut sa spun ca am avut conditii sa circul pe autostrada in plin oras....deci reiau, tu minister de transporturi care ne ceri bani pentru orice, fa intai autostrazi si locuri de parcare si apoi confisca masini...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Desi face referire la echiparea corepunzatoare a autovehiculului, cred ca batea mai departe de atat.
Ion Tiriac: Nu-mi place sa conduc in Romania din cauza riscului si a culturii romanului. QUOTE("Ion Tiriac din Ziarul Financiar") "Nu-mi place sa conduc in Romania", spune miliardarul roman Ion Tiriac, proprietarului unuia din cei mai importanti importatori auto de pe piata locala. "Nu conduc din cauza riscului ridicat, dar si din cauza culturii romanului care la inceputul lui noiembrie nu-si schimba cele patru cauciucuri de vara cu unele de iarna. A dat 10.000 de euro pe masina, dar nu mai da 200 de euro si pe anvelope", spune omul de afaceri, intr-un interviu acordat emisiunii ProMotor de la Pro TV. "Vanzarile merg prost si vor merge prost inca sase luni de zile, cu toate ca niciodata un roman nu a putut sa cumpere o masina atat de ieftin ca astazi", mai observa Tiriac. This post has been edited by Squirrel: 8 Oct 2009, 11:50 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adip @ 8 Oct 2009, 12:35) DACA CIRCULI CU MAI MULT DE 50KM/H PESTE LIMITA DE VITEZA ADMISA PE ACEL SECTOR DE DRUM, TI SE CONFISCA MASINA Ce e asa de greu de inteles mai nene? E greu de inteles cum niste dobitoci care ne mananca banii in loc sa faca ceva bun impun doar restrictii...mai nou au cumparat "din banii nostrii" locomotiva ce merge (tehnic) cu 200km/h si nu au unde sa o foloseasca |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
QUOTE(emil_t @ 7 Oct 2009, 16:11) eu zic o tura pe drumurile nationale si vedeti cu ce viteze merg defapt masinile, majoritatea sunt peste limita legala, Pai tocmai asta e problema, care trebuie sa inceteze. Eu zic ca masurile nu sunt inca destul de aspre. Pentru depasiri mai mici de 50km/h a vitei maxime admise, as da amenzi de mii de euro, suspendare permis pe 1-2-3 ani. Iar pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei, ar trebui sa ajunga personajele direct in puscarie. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(OAP @ 8 Oct 2009, 11:28) Idee mai proasta ca asta nici pe vremea comunistilor ailalti nu putea fii debitata.... [...] De ce? esti in gama alora cu 300 ron=o scobitoare? Amenda sau pedeapsa aia ce ar trebui sa faca? Sa te determine sa nu mai faci acea gafa. Cum faci asta? Pai daca ii iei piinea pe doua saptamini unuia (adica ii iei juma din salariu sau o suma importanta pentru el, asa incit dupa aia el trebuie sa se abtina de la a minca) a doua oara se va gindi bine. Cum il faci pe un miliardar sa simta o amenda de 300 ron? Ii iei o parte mare din avere majorind amenda dupa venit. Altfel va continua si poate cind doamne fereste, copilul tau va fi lovit de unu din ala vei spune "aoleu, mai bine aplicau amenzi comuniste". In fine, nu tin mortis si nu sustin amenda aia imensa, se poate aplica pirnaie obligatorie sau suspendare permis 1-5 ani. Eventual la repetitie, anulare. This post has been edited by diaconuliviu: 8 Oct 2009, 11:59 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 8 Oct 2009, 12:57) De ce? esti in gama alora cu 300 ron=o scobitoare? Nu, nu sunt...dar niciodata nu voi sustine diferentieri de nici un fel in ceea ce priveste impozitele , amenzile . etc...daca incalcam aceiasi lege amenda trebuie sa fie aceiasi, procentul de impozit trebuie sa fie egal indiferent ca eu castig 10 mil si tu 100...in tarile civilizate primesti aceiasi amenda indiferent daca esti somer sau presedinte...nu e o rusine sa ai venituri modeste dar nici o virtute....somerul ala cu giorasa lui cu itp luat pe un kill de tuica e un pericol mai mare ca un sofer RESPONSABIL cu un Q7 |
--------------------
.
.
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor daca mergi de la Bucuresti la Timisoara , Oradea respectand viteza legala de 50 km/h faci 2 zile pana acolo si vorba colegului OAP atat timp cat tu ca stat nu asiguri conditiile necesare , strazi , autostrazi , limite de viteza de bun simt nu poti sa impui niste reguli fantasmagonice gen cofiscarea masinii sau alte basme .
Pistoneaza-i pe aia de la Bechtel sa faca autostrada aia ca au inghitit zeci de milioade de euro pana acum si nu au facu nimic , mareste in zone viteza pentru ca multe zone permit marirea vitezei , pune camere/radare in zone de risc . Invata-l pe cap de creta sa nu mai stea la ciupit spaga ci la prevenit accidente , etc , am mai zis am mers in Spania si alte tari insa in Spania , mai exact in zona valencia si pot sa zic ca nu se depasea viteza cu mai mult de 10-20 km / h , am mers pe drum cu limita 100 , si aveam fix 105 si nu m-a depasit nimeni , erau masini in spatele meu mergeau cu aceeasi viteza , nu am primit flashuri , depasiri aiurea toata lumea respecta legea pentru ca era bine implementat . |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Domnilor, in sprijinul disciplinarii populatiei eu propun desfiintarea propietatii private!
Oh, wait, a mai fost o data! Fapt: Propietatea este garantata in constitutie, buna, rea cum o fi trebuie respectata. Orice masura de natura a atinge dreptul de propietate este un abuz. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
QUOTE(adip @ 8 Oct 2009, 12:35) DACA CIRCULI CU MAI MULT DE 50KM/H PESTE LIMITA DE VITEZA ADMISA PE ACEL SECTOR DE DRUM, TI SE CONFISCA MASINA Pentru tine in Australia e greu de inteles, dar la noi de la București pana la Satu Mare LEGAL faci peste 20 ore. Pentru ca nu exista o autostrada, pentru ca nu exista centura la orase, pentru ca in mijlocul campului iti apare o limitare de 30km/h fara logica. Si nu sunt un vitezoman, am o singura amenda in urma cu 2 ani luata pentru ca am avut 81 km/h in localitatea Draganu, pentru ca am depasit un autocar de 30 de ani care m-a umplut de fum de la Pitesti (pentru cine nu stie de la Pitesti pana la Draganu mergi cam 20km. numai prin localitate). Spunea cineva de amenzile mari din Grecia. Asta vara dupa 3000 km. prin Grecia am avut o medie de viteza de aproape 100km/h (legal). In Romania am sub 30km/h. Asa ca nu mai vorbi de normalitate in Romania dar sa stai in Australia. Iar cei cu firme cum isi vor angaja soferii? Ii testeaza psihologic sau stau cu frica ca raman fara masini? |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
ce imi place cum toti sunt usi de biserica!
caz concret: petrosani-nadlac 4 - 4.5 ore pentru cei 300 km si NU mers regulamentar, fara pauza. nadlac-linz 6 ore pentru 658km, mers regulamentar si cu pauza de masa si wc. in cazul asta...mergi omule de la timisoara la constanta...sa vedem in cate saptamani ajungi? L.E. pana si bulgarii si sarbii au infastructura mai buna decat noi. acolo chiar si pe DN`uri nu treci prin toate catunele si satele uitate de lume cu restrictii de 50 la ora in campie unde se afla o cocioaba din paie unde sta t(z)aranul la panda sa nu`i furi porumbii. This post has been edited by psychoo: 8 Oct 2009, 12:26 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Chiar credeti voi ca romanu va respecta 130Km/h pe autostrada, daca aceasta ar exista? Parca nu vedeti cum se circula pe A1-2!
Si apoi cum credeti voi ca se vor realiza autostrazi pe strada Capsunarilor, ca sa ridice restrictia de 40Km/h. Hai sa fim seriosi! Vorbiti ca niste oameni care n-au copii ori responsabilitati! Instaurarea unui climat de securitate in trafic nu are de-a face nimic cu cati kilometri de autostrada s-au construit, ori cate furaciuni face Guvernul ! Mai, da de ce nu sunteti atat de vehementi sa construiasca locuinte, parcuri si gradinite. In schimb, ati putea promite sa respectati viteza legala (ma rog, cu aproximatia de rigoare) ... care este! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 8 Oct 2009, 13:21) Instaurarea unui climat de securitate in trafic nu are de-a face nimic cu cati kilometri de autostrada s-au construit, ori cate furaciuni face Guvernul ! Ba are chiar foarte mult ![]() |
--------------------
.
.
|
|
b34uen |
![]()
|
Eu nu am spus ca vreau sa merg cu 120 in Bucuresti. Dar mi se pare normal ca politistul sa il amendeze pe ala care parcheaza ca nesimtul si blocheaza trei sferturi de banda si nu pe mine ca trec cu roata peste linia continua. Si sa nu stea in Nistoresti (pe DN1) unde nu exista o casa, dar e limitare ca esti in localitate vreo 5 km. La fel la Calugareni se poate circula lejer cu 70km/h ca pe DN1, dar nu avem si limitare de 30km/h.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Totusi, cum poate confisca statul un bun al lui X, pentru o infractiune facuta de Y?
E ca si cum i-ar confisca lui X locuinta, fiindca Y a omorat un om in ea sau a dat o petrecere zgomotoasa in ea. Acum alta intrebare: X fura masina lui Y, conduce nebuneste prin oras, depaseste 200 km/h. Il prinde politia si confisca masina. Corect? Desigur, doar a condus cu viteza mare, animal nenorocit, putea schilodi pe altii. Nu vi se pare nimic aiurea in asta? Nuuuu, e o lege foarte bune! De aici, pana la abuzuri e o cale extrem de scurta. Si ce se intampla cu masinile confiscate? Le praduiesc ei intre ei, nu? Cand ati vazut ultima licitatie pentru bunuri confiscate? In orice tara civilizata, cea mai mare parte a traficului auto se desfasoara la distante mari pe autostrada, cu viteze ridicate. Odata ce ai ajuns in apropiere, te cobori de pe autostrada si mergi cu 90-100, apoi in localitati mergi cu 50 km/h. La noi am inceput cu pedeapsa, frumoasa tara, brav popor. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Daca nu ai rabdare sa faci 2 zile din CT pana in TM, nu mai merge cu masina.
In afara de limitarile aiurea puse pe ici/colo - gen 30 kmh, pe mine unu nu ma deranjeaza limita legala de viteza. 50 in localitate - suficient --- poti sa opresti in conditii de siguranta, daca esti atent la drum. 90 pe DN / 100 pe E - prea bine 130 pe A - suficient Iar in locurile (des intalnite) cu drumuri zob, limita legala e un vis... Problema apare de la numarul mare de localitati tranzitate. Da, trebuie centuri pentru orase, trebuie facuta reteaua de autostrazi.. DA. Toata circulatia trebuie gandita si din perspectiva soferilor, dar si a pietonilor. Iar pentru cei ce depasesc viteza legala cu 50kmh, foarte bine le-ar sade fara masina si fara permis! |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
apropo...ca "trebuie" centuri. eu majoritatea centurilor de tranzitare a oraselor le`am vazut cu limitare tot la 50 la ora
![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 8 Oct 2009, 13:21) Chiar credeti voi ca romanu va respecta 130Km/h pe autostrada, daca aceasta ar exista? Parca nu vedeti cum se circula pe A1-2! Eu unul o respect, desi o mai pisc in alte conditii. E altceva sa stii ca poti merge relaxat si sa stii ca ajungi repede la destinatie. Plus ca nu te mai fugaresc camioanele cu 100 km/h prin localitati, cum se intampla pe DN2 in timpul saptamanii. Plus ca pana la urma numarul accidentelor e mai mic pe autostrada (pana la urma am ajuns sa vorbim de viteza din cauza accidentelor, nu?). Dar as avea un mic amendament: am lecturat pdf-ul de pe site-ul MT si acolo nu scrie nimic despre confiscarea masinilor la depasirea cu 50km/h a vitezei legale; scrie doar de inasprirea pedepselor la dublul vitezei legale, ceea ce e putin altceva. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(OAP @ 8 Oct 2009, 12:05) Nu, nu sunt...dar niciodata nu voi sustine diferentieri de nici un fel in ceea ce priveste impozitele , amenzile . etc...daca incalcam aceiasi lege amenda trebuie sa fie aceiasi, procentul de impozit trebuie sa fie egal indiferent ca eu castig 10 mil si tu 100...in tarile civilizate primesti aceiasi amenda indiferent daca esti somer sau presedinte...nu e o rusine sa ai venituri modeste dar nici o virtute....somerul ala cu giorasa lui cu itp luat pe un kill de tuica e un pericol mai mare ca un sofer RESPONSABIL cu un Q7 Ti se pare RESPONSABIL 110 in localitate? Ti se pare responsabil sa depaseasca o coloana intreaga pt ca el are Q7 si isi permite? Chiar sa-l scuipe pe politist? La astia ma refer, si ii gasesc pericole. Daca tu nu, prooblema ta, incurajeaza-i sa plateasca in continuare amenzi unice apoi scoate-ti copii pe traseul lor. Uite cita dreptate are adi_ar: QUOTE(adi_ar @ 8 Oct 2009, 12:21) [...]Vorbiti ca niste oameni care n-au copii ori responsabilitati! [...] |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(maister_dm @ 8 Oct 2009, 13:37) Iar pentru cei ce depasesc viteza legala cu 50kmh, foarte bine le-ar sade fara masina si fara permis! Cred ca ar putea sa ii traga si in teapa...mama lor de nasparli...ori sa ii biciuiasca in piata publica...ori sa le taie cate un deget pentru fiecare 10 km in plus...ce mama dracilor mai e si constitutia aia cu drepturile ei |
--------------------
.
.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@OAP:
Eu inteleg unde bati tu si ai chiar dreptate insa calea nu este de a justifica iresponsabilitatea de care dau dovada foarte multi (sper sa nu fii unul dintre acestia, adica ce scrii aici sa fie numai vorba!). Atata vreme cat mentalitatea si atitudinea este una de: "sa-i sanctioneze pe altii, nu pe mine! Sa respecte altii interdictiile nu eu! ", cand nu mai este nimeni dispus la respectarea regulilor si la respect reciproc nu suntem decat o adunatura de neghiobi care ne meritam soarta! Soarta de a ne plange copii incolcaciti dupa copaci, impuscati, batuti cu bate, respectiv de a ne lamenta vesnic ca n-avem aia sau ailalta. Sincer sa fiu, mie mi-e foarte greu sa inteleg ce anume cultura si educatie poate avea cineva pentru a promova anarhia de acest tip! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
@OAP: Nu prea ai dreptate, in Finlanda daca nu ma insel amenzile se dau in procente din venit, asa ca dor (aproximativ) la fel pe toata lumea. Din pacate in Romania nu e deloc o idee buna sa facem asa ceva, pe motiv ca imediat toti "Q7"-istii isi vor ascunde si mai bine banii de fisc. In schimb, amenda ca si procentaj din valoarea masinii e o idee interesanta - soferii angajati ar trebui totusi protejati in sensul ca angajatorul sa fie obligat la plata amenzii.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
b34uen |
![]()
|
de ce, angajatorul comite contraventia?
This post has been edited by b34uen: 8 Oct 2009, 12:54 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 8 Oct 2009, 13:44) @OAP: (sper sa nu fii unul dintre acestia, adica ce scrii aici sa fie numai vorba!). Iti garantez ca nu sunt. Sunt de acord ca trebuie instaurata disciplina in trafic si nu numai. Dar sunt impotriva diferentierilor de orice tip in fata legii (vezi amenzile sugerate de colegul diaconuliviu) sau incalcarea altor drepturi fundamentale gen proprietatea. E usor sa fii populist sau bun dar e foarte greu sa fii drept / corect. Consider ca o astfel de lege va creea cadrul unor abuzuri fara precedent. |
--------------------
.
.
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
@b34uen: intr-un fel trebuie protejati soferii de TIR sau de Merz de 200.000 Eur. Daca se aduna prea multe amenzi, angajatorul ii poate da afara. Sa ma fac clar inteles: n-am zis ca sustin ideea, doar mi se pare interesanta.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 8 Oct 2009, 21:21) Instaurarea unui climat de securitate in trafic nu are de-a face nimic cu cati kilometri de autostrada s-au construit, ori cate furaciuni face Guvernul ! I beg to differ here ![]() This post has been edited by adip: 8 Oct 2009, 12:57 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OAP @ 8 Oct 2009, 12:05) Nu, nu sunt...dar niciodata nu voi sustine diferentieri de nici un fel in ceea ce priveste impozitele , amenzile . etc...daca incalcam aceiasi lege amenda trebuie sa fie aceiasi, procentul de impozit trebuie sa fie egal indiferent ca eu castig 10 mil si tu 100...in tarile civilizate primesti aceiasi amenda indiferent daca esti somer sau presedinte...nu e o rusine sa ai venituri modeste dar nici o virtute....somerul ala cu giorasa lui cu itp luat pe un kill de tuica e un pericol mai mare ca un sofer RESPONSABIL cu un Q7 Nu amenda trebuie sa fie aceeasi ci PEDEAPSA, la fel cum in cazul infractiunilor pedeapsa este aceeasi la fel si in cazul contraventiilor PEDEAPSA ar trebui sa fie aceeasi pt toti, nu amenda. Amenda este considerata "pedeapsa" de fiecare in functie de buzunar. Tu crezi ca pe unu cu milioae de euro in cont in doare undeva de 1000 sau 2000 lei amenda?! de asta ar trebui ca amenda sa constituie un procent din venitul fiecaruia. Apropos nu mai face afirmatii gratuite daca habar nu ai ce vorbesti. Uite aici ce se intampla prin tarile civilizate : Finnish Man Gets Six-Figure Speeding Ticket HELSINKI, Finland (AP) -- Looking at Anssi Vanjoki's speeding ticket, many Finns are wondering whether their egalitarian spirit has taken them over the edge. True, Vanjoki was doing 46.5 mph in a 30-mph zone. But $103,000? The reason the penalty was so harsh is that traffic fines in Finland are based not just on the severity of the offense, but on the offender's income. Vanjoki is a senior executive of Nokia, the world's largest cell phone maker, and his fine was assessed on a 1999 income of $5.2 million. A court later slashed it to $5,245, but not before Finns flew into a rage. "There is something rotten in our fining system and it needs changing," says Leena Harkimo, one of 70 lawmakers in the 200-member Parliament who want the law amended. "People are equal before the law whatever their color, age, or sex, and so they should be when it comes to wealth." The Iltalehti tabloid moaned that Finland had "reaped questionable fame abroad with the world's highest speeding fine." European countries tend to have high-tax systems with lavish welfare services, and Finland with its 5 million people is no exception. Fines linked to income for various offenses are not a purely Finnish thing either. Neighboring Sweden and Denmark do it, and so does Germany. But they set a ceiling -- $98 in Sweden, for example -- whereas Finland knows no limits. And Finland is thought to be the only country that applies the system to traffic offenses. The system dates to the 1930s, but as the country has grown richer on its 1990s high-tech boom, it has moved up to Porsches and Harley-Davidsons, and traffic fines have become an issue. Two years ago, Jaakko and Antti Rytsola -- young dot-com millionaire brothers -- each imported a $295,000 Lamborghini and couldn't resist stepping on the gas. Jaakko got a $74,600 ticket in November 2000. A year later Antti was hit for $15,400. Teemu Selanne, a top scorer in the National Hockey League, was fined $40,200 for reckless driving in June 2000. Vanjoki broke all records when he was fined 690,000 markkaa, or $103,000, for speeding on his Harley-Davidson motorcycle through a Helsinki suburb last October. But the 45-year-old executive vice president at Nokia's mobile phones division fought back. He maintained that police assessed him on the wrong year, and should instead have gone by his 2000 income, which was only $609,000. In February, the Helsinki District Court agreed and cut the fine to 35,040 markkaa, or $5,245. Even police acknowledge that Vanjoki's original fine was unreasonable. "He was not endangering other people or traffic in the area, so his offense was fairly small," police superintendent Olli Ylikoski says. "But the size of the fine was out of all proportion to the infringement." Jaakko Rytsola, one of the two millionaire brothers, got nabbed again in 2000, for driving dangerously, and was fined $44,800. But by last year he had sold the shares in his company, and his income had fallen so low that a court cut the penalty to $119. Pt cei care nu stiu engleza este vb de o amenda in valoare de 103.000$, luata pt ca mergea cu 80km/h in loc de 50 km/h cum era restrictia pe sectorul respectiv de drum. Toti va laudati cu tarile civilizate si habar nu aveti ce e pe acolo. Faceti afirmatii legate de comunism dar ganditi exact ca un comunist, auzi amenzi si taxe egale. DA sa fie egale, dar in procente, in functie de venitul fiecaruia! This post has been edited by Cocojambo: 8 Oct 2009, 13:03 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Repet o legislatie ca cea de fata nu va face nimic altceva decat sa mareasca valoarea spagii , nimic altceva !
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
adi_ar |
![]()
|
Asa mai vii acasa!
Exemplele date aici, adica cuantumul amenzii sau raportarea lui este mai putin importanta - nici relationarea la salariul minim nu este corecta! Va dura mult pana cand se vor confisca autoturisme desi n-ar strica uneori! Ideea este ca nu poate folosi nimanui cultivarea nesupunerii si anarhiei ca o scuza pentru nerealizari si frustrari. Crede-ma ca nu sunt nici eu incantat sa sofez spre est! Prefer de 10 ori s-o fac spre vest dar asta nu ma impiedica sa incerc, cel putin, alinierea la conditiile care sunt. Nu mi-ar folosi la nimic sa-mi revars toate nemultumirile pe partenerii de trafic care sunt si ei parinti, au rate la banca, o iubita/iubit care-i insala sau un sot violent pe acasa! ![]() 8 Oct 2009, 13:04: @L!nux: Pai da, legea este deficitara! Adica prea ingaduitoare si cu lacune care dau loc la interpretari. Tocmai acesta ar trebui sa fie scopul actiunii, printre altele, realizarea unui climat de securitate sporita in trafic, adica legi mai bune, infrastructura mai buna si primul rand: O SCHIMBARE A ATITUDINII PARTICIPANTILOR! This post has been edited by adi_ar: 8 Oct 2009, 13:04 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 8 Oct 2009, 12:52) [...] Dar sunt impotriva diferentierilor de orice tip in fata legii (vezi amenzile sugerate de colegul diaconuliviu) [...] Poate eu n-am fost suficient de clar si te-a facut sa intelegi mai bine Cocojambo. Sau, iata, lasam amenzile, le scoatem de tot si introducem alta pedeapsa care sa-i usture pe toti la fel: suspendare permis FARA drept de reducere pentru 1-5 ani. Sa nu sari si sa spui ca cei "profesionisti" isi vor pierde piinea si ca asta face diferentiere. Dupa ce ai permis suspendat 1 an sau 5, iti poti pastra sanatos si dreptul de proprietate pe masina aia. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 19:01 |