DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages « < 20 21 22 23 24 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Acceptarea copiilor mici in locuri publice, avioane, restaurante, etc.

anpop
post 6 Nov 2009, 14:39
Post #631

Sef de pisica!

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(klaus @ 5 Nov 2009, 17:40)
Eu intreb de ce e nevoie sa lucrezi in alta tara cand si aici in tara poti lucra linistiti. Motiv pentru care nici nu ai zbura cu avionul.
*

eu sincer nu inteleg motivul pentru care ar trebui sa renunt la avion in tara?! si de ce nu putem circula pe rute interne civilizat?!
klaus, iti dau un exemplu:
lucrez in bucuresti, si se intampla sa am dese sedinte la cluj sau oradea, sedinte care dureaza maxim 4 ore, teren etc...
de obicei pleaca minim 2 oameni.
daca se pleaca cu o caruta, trebuie cazare (2nopti, min 3 stele), papica, protocol eventual daca ai invitati=costuri mari
dar mai exista varianta de avion: plecam seara, o noapte cazare, a doua zi sedinte, etc. , avion...home...sau dus-intors in aceeasi zi.
tin sa mentionez ca o cursa bucuresti cluj timp efectiv de zbor este cca 35 de min.
in varianta cu avionul ies mult mai ieftin la ora actuala

partea cu copiii la bord...asta tine foarte mult de educatia primita de acei copii, daca sunt sau nu familiarizati cu zborul, inteleg perfect un parinte care este sigur pe el si-si asuma niste riscuri la un prim zbor inpreuna cu copilul, dar in veci nu am sa inteleg iresponsabilii care-si chinuie si odraslele (un copil care urla sau boraste in avion e clar ca nu se simte bine) si ii tortureaza si pe ceilalti participanti la trafic.
textul cu: "am platit belet si pa asta micu'" nu-ti da dreptul moral sa chinui un copil si 30 de calatori....nu mai pun la socoteala faptul ca daca miauna timpuriu sunt debarcati inainte de decolare...
pana la urma fiecare trebuie sa fie constient ca un zbor nu e acelasi lucru cu o calatorie cu autocarul!
se caca minoru'!!! ete ca la autocar, dai 5 euroi si opreste mujicu' sa-l schimbi, sa-l parfumezi....la aeroplane e mai dificil cu trasu' pe dreapta....
scuze pt topic lung....in final: exista parinti care au copii ce pot merge cu un avion fara a deranja pe cei din jur si exista parinti nesimtiti, care in ciuda inconfortului cauzat boracilor si victimelor colaterale, ei vrea sa mearga cu aeroplanu'!

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 6 Nov 2009, 14:40
Post #632

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(kato @ 6 Nov 2009, 14:22)
marty nu vrea copii in locurile publice
*

QUOTE(kato @ 6 Nov 2009, 14:31)
toata lumea se refera la copii nu numai la sugaci. asta ca sa lamurim povestea.
*

Asa, si daca TOATA LUMEA te-njura pe tine, ca ai probleme cu intelesu', tu apari si-mi dai MIE un par in cap, ca atit te duce pe tine capu', nu? Da' de ce nu ma pui la zid si din cauza lu' Boc?

QUOTE(DannyY @ 6 Nov 2009, 14:32)
Chiar Marty recunoaste in primul post ca aproape s-a luat la bataie cu un prieten pe tema asta. Sper ca au ramas la acelasi stadiu de "aproape" si ca sunt prieteni in continuare.
*

E vorba de idiotu' ala cu pensia alimentara.

This post has been edited by Marty: 6 Nov 2009, 14:42

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
kato
post 6 Nov 2009, 14:42
Post #633

Membru autentic

From: barlad

"partea cu copiii la bord...asta tine foarte mult de educatia primita de acei copii, daca sunt sau nu familiarizati cu zborul, inteleg perfect un parinte care este sigur pe el si-si asuma niste riscuri la un prim zbor inpreuna cu copilul, dar in veci nu am sa inteleg iresponsabilii care-si chinuie si odraslele (un copil care urla sau boraste in avion e clar ca nu se simte bine) si ii tortureaza si pe ceilalti participanti la trafic."
corect colegu. insa de unde stii la a cata experienta este copilul?

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
tribunul
post 6 Nov 2009, 14:45
Post #634

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(Markos @ 6 Nov 2009, 15:39)
ma Marty, da' in tren au voie boracii?

si daca da, de ce? ca nu mergi tu cu trenu?
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
grosse inkultur
post 6 Nov 2009, 14:46
Post #635

Membru incepator

From: Cluj Napoca

observ ca sunt pe aici oameni care au probleme mari in a accepta punctul de vedere al altora. Ca sa nu fiu ambiguu, eu personal cred ca normele de comportament in societate sunt fixe si nu variaza in functie de faptul ca sunt parinte/copil/somer/etc. si ca trebuie sa ma comport civilizat indiferent de circumstante. Cel putin la nivel de angajament, ca practic s-ar putea sa imi alunece piciorusul cand ma intorc cherchelit de la carciuma, e alta poveste. Imi cer scuze, sterg mizeria in urma mea si imi asum faptele. Ca parinte sunt raspunzator, in plus, si de faptele odraslei mele. Desigur ca fac apel la toleranta semenilor mei, nu atat pentru faptul ca odrasla e un sistem imprevizibil, cat mai ales pentru ca nu m-am pregatit destul ca parinte sa fac fata situatiei. De aici pana la justificarea nesimtirii mele e cale lunga. Bottom line: daca esti un parinte de borac si nu te conformezi bunului simt, vei suporta consecintele: intoleranta semenilor. Si nu o mai dati cotita, data viitoare cand vedeti un nesimtit n-aveti decat sa va consolati cu gandul ca face ceea ce face din cauza copilului, daca va incalzeste, eu personal, nu voi tolera genul asta de manifestari numai ca sa ma inscriu in liga creierelor spalate de simulacrele de paternitate/maternitate.

This post has been edited by grosse inkultur: 6 Nov 2009, 14:47

--------------------
Mini Cooper 2008 - nb-10-grf
+
tribunul
post 6 Nov 2009, 14:50
Post #636

QUOTE(grosse inkultur @ 6 Nov 2009, 15:46)
Ca sa nu fiu ambiguu, eu personal cred ca normele de comportament in societate sunt fixe si nu variaza
*

Sa te vad ce faci cand copilul e obosit, sau bolnav, ce reguli de comportament aplici ca sa-l faci sa taca.

--------------------
+
grosse inkultur
post 6 Nov 2009, 14:51
Post #637

Membru incepator

Daca e obosit sau bolnav nu il duc la restaurant wink.gif
Haide, ce naiba... iti scoti copilul din casa daca e bolnav? Ca sa-l duci la supermarket? Heloooo!!!

This post has been edited by grosse inkultur: 6 Nov 2009, 14:52

--------------------
+
tribunul
post 6 Nov 2009, 14:54
Post #638

Cu avionul, acolo era durerea mare a lui Marty.

--------------------
+
anpop
post 6 Nov 2009, 14:56
Post #639

Sef de pisica!

am peste 800 de ore de zbor....e suficient sa te uiti in jur si-ti dai seama...un copil traumatizat de zbor incepe circul de la check in....mintea lor e agera, mitocania parintilor indiferenti la suferinta proprilor odrasle e patetica....afisaza un aer gen: " ma dau cu avionu' pentru a 4-a oara" de-ti lasa un gust amar...sunt majoritatea melteni, nu le pasa in acel moment decat de faptul ca o sa zboare.....nu e ok sad.gif
am vazut copii tinuti la piept stransi in brate la imbarcare, care pur si simplu sughitau de frica, iar parintii aveau o singura ocupatie: cum sa-l calmeze ca sa nu faca zgomot si sa se poata imbarca fara probleme, fara sa le pese ca ala mic e disperat de frica.....ei (plozii) percep altfel acceleratiile decat noi si au alte manifestari.....dar cei mai multi parinti am observat ca prefera sa-si chinuie (alinturi scurte, mai strans in brate) copiii, decat sa gaseasca o varianta preliminara de a-i obisnui cu zborul (in acest sens se fac niste cursuri/antrenamente pt. juniori, dar ale dreaq ca costa! sad.gif )

--------------------
+
grosse inkultur
post 6 Nov 2009, 14:58
Post #640

Membru incepator

Raspuns final: NU. Daca e obosit sau bolnav NU il duc cu avionul. Si nu faceti exemplul mai dramatic, ca isi pierde aplicabilitatea. Marty nu a zis ca nu e voie cu copii muribunzi in avion.

@anpop: up.gif o observatie foarte corecta.

This post has been edited by grosse inkultur: 6 Nov 2009, 14:59

--------------------
+
kato
Post #641

Membru autentic

[quote=Marty,6 Nov 2009, 15:40]
Asa, si daca TOATA LUMEA te-njura pe tine, ca ai probleme cu intelesu', tu apari si-mi dai MIE un par in cap, ca atit te duce pe tine capu', nu? Da' de ce nu ma pui la zid si din cauza lu' Boc?
am inteles gresit ca se refera la toti copii si am exagerat prin unele locuri. mea culpa. asta ma face nesimtit cum insinuezi tu? ia mai analizeaza odata! cu ce ti-am dat in cap? m-am adresat TIE pentru ca tu esti initiatorul topicului si esti si on si raspunzi. nu vrei sa intelegi ca in primul rand totul se reduce la ilustra ta persoana. nu e vorba de ceilalti, sa faca ce vor sa se scuipe sa se omoare numai sa nu TE deranjeze. la randul TAU am inteles ca faci eforturi sa nu deranjezi pe ceilalti (selectiv bag seama) felicitari. insa dusmanul aici nu sunt eu, nu eu ti-am tulburat odihna si nici copilul meu. insa cand e vorba sa se interzica un drept copilului meu, (ipotetic) iau atitudine. ti se pare asa deplasat? trebuie sa accept punctul Tau de vedere doar fiindca te-ai milostivit sa ni-l impartasesti? daca consideram ca esti prost si nesimtit nu continuam discutia cu tine

--------------------
+
ady77
Post #642

راحتزیل یو

From: near Bacau

@anpop: Exista asa ceva in Romania?

This post has been edited by ady77: 6 Nov 2009, 14:58

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Marty
post 6 Nov 2009, 14:59
Post #643

QUOTE(tribunul @ 6 Nov 2009, 14:50)
Sa te vad ce faci cand copilul e obosit, sau bolnav, ce reguli de comportament aplici ca sa-l faci sa taca.
*

QUOTE(tribunul @ 6 Nov 2009, 14:54)
Cu avionul, acolo era durerea mare a lui Marty.
*

Aia cu puradelu' bolnav care trebuie sa ajunga URGENT din A in B pentru o operatie sau consult, n-am nicio problema, e de inteles, suntem oameni! Da' daca puradelu-ti e obosit, pai scuza-ma, inseamna ca n-ai grija de el sa se odihneasca. Daca esti cu el pe drum de 10 ore, e vina ta pentru ca esti un idiot, nu ar fi trebuit sa chinui copilu' prin avioane si aeroporturi numai ca sa te simti tu bine. Asa ca daca ai vrut sa te simti bine si ti-a obosit boracu', pai sa-ti foota tie creierii, nu mie!

--------------------
+
ady77
post 6 Nov 2009, 15:00
Post #644

راحتزیل یو

From: near Bacau

@marty: fa-mi o lista cu orarul tau de zbor si cu locurile pe care le frecventezi tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
grosse inkultur
post 6 Nov 2009, 15:02
Post #645

Membru incepator

e cel putin un marty in fiecare avion si in fiecare loc public biggrin.gif

--------------------
+
Marty
post 6 Nov 2009, 15:05
Post #646

QUOTE(kato @ 6 Nov 2009, 14:58)
m-am adresat TIE pentru ca tu esti initiatorul topicului si esti si on si raspunzi. nu vrei sa intelegi ca in primul rand totul se reduce la ilustra ta persoana.
*

WHAT???? blink.gif Scuza-ma, daca eu sunt vinovat pentru ce spun toti ceilalti si asta pentru ca mi-am permis sa deschid acest topic, eu imi rezerv dreptul sa te ignor, cel putin pe topicu' asta! Poti sa spui ce vrei, nu-ti mai raspund!
Numa' bine!

--------------------
+
kato
post 6 Nov 2009, 15:05
Post #647

Membru autentic

@grosse inkultur experientele de zbor se limiteaza la tara noastra sau si in afara? vreau sa stiu daca numai copii nesimtitilor de romani urla si fac caca in avion

--------------------
+
Marty
post 6 Nov 2009, 15:06
Post #648

Ady, ma gindesc s-o tai pina la Zurich luni sau vineri. Nu m-am hotarit inca la data de-ntoarcere.
Ai de grija, zbor cu Taromu' de data asta.

--------------------
+
DannyY
post 6 Nov 2009, 15:07
Post #649

Marele plictisit

QUOTE(Marty @ 6 Nov 2009, 14:40)
E vorba de idiotu' ala cu pensia alimentara.
*

Chilotu'? radmasa.gif

Da' tot nu-ti dau dreptate...
Boracu' ala nu e un automat programabil... e un mic terorist cu drepturi wink.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
grosse inkultur
post 6 Nov 2009, 15:09
Post #650

Membru incepator

@kato: ai problema de logica si, sorry, nu te pot ajuta. Ca sa iti raspund totusi: habar n-am daca numai copiii romanilor fac treaba asta. Mi-e greu sa disting plansul in limba romana al sugarilor si la caca nu ma pricep chiar deloc. In plus, creierul meu nu secreta endorfina stiind ca si copiii altora fac la fel. Sincer, nu m-am apucat sa pun nesimtitii pe natii si, la cat am zburat eu, probabil ar fi irelevant. Serios, nu cred ca nesimtirea a atributul exclusiv al romanilor, nu m-am gandit la asta si nu stiu ce sa-ti raspund.

This post has been edited by grosse inkultur: 6 Nov 2009, 15:12

--------------------
+
anpop
post 6 Nov 2009, 15:11
Post #651

Sef de pisica!

@ady77: dap! dar e scump!

--------------------
+
kato
post 6 Nov 2009, 15:13
Post #652

Membru autentic

"Da' daca puradelu-ti e obosit, pai scuza-ma, inseamna ca n-ai grija de el sa se odihneasca."
marty sper totusi ca o sa citesti. sunt situatii cand orice ai face nu vrea sa doarma. ca are colici ca ii dau dintii nu ai ce face. la faza cu dintii il poate busi in orice moment din zi sau din noapte. intelege ca nu poti sa prevezi cand se intampla asta ca sa anulezi plimbarea cu avionul de exemplu.

@grosse, am sa ma explic. am vrut sa ne raportam la tarile civilizate si prin extindere la cetatenii lor civilzati. daca acolo se intampla la fel ca peste tot si nu s-au luat masuri corective de imbunatatire a traiului la mersul cu avionul (a se citi limitarea sugacilor in avion sau a unui compartiment special), se ridica firesc intrebarea de ce nu au facut asta? din ratiuni economice? din ratiuni de logica? sau se considera ca sugari sunt o problema minora si destul de improbabila?

This post has been edited by kato: 6 Nov 2009, 15:22

--------------------
+
tribunul
post 6 Nov 2009, 15:16
Post #653

QUOTE(grosse inkultur @ 6 Nov 2009, 16:09)
@kato: ai problema de logica si, sorry, nu te pot ajuta.
*

Nu cred ca intreba cum latra un caine in germana si cum latra in romana.
Idee era daca educatia celor din tarile cu apa calda difera sau nu de educatia romanasilor.

La cat de snobi sunt romanii ... numai eu cate masini am vazut cu copii in spate, care ori erau in picioare intre scaune sau jumate catarati pe geamul deschis.

--------------------
+
Marty
post 6 Nov 2009, 15:17
Post #654

QUOTE(DannyY @ 6 Nov 2009, 15:07)
cu drepturi
wink.gif
DA' DE OBLIGATII CE ZICI???
Boracul nefiind responabil, raspunde parintele. Corect? Si ala n-ar trebui sa aiba si niste obligatii? Sau faptu' c-a platit bilet intreg inseamna ca boracu' lui poa' sa faca ce vrea din avionu' ala?

Asta-mi place: Toti avem drepturi, obligatii au altii!

This post has been edited by Marty: 6 Nov 2009, 15:19

--------------------
+
grosse inkultur
post 6 Nov 2009, 15:21
Post #655

Membru incepator

@tribunul: Nu, nici eu nu cred ca ma intreba de caini. Insa imi scapa logica unei asemenea intrebari. De ce ar fi relevant faptul ca unui nesimtit i se asociaza o nationalitate? Faptul, in sine, are aceeasi valoare. Ma rog, imi scapa mie finetea acestui detaliu..

This post has been edited by grosse inkultur: 6 Nov 2009, 15:24

--------------------
+
OAP
post 6 Nov 2009, 15:23
Post #656

Membru autentic

Cred ca la psiholog se accepta orice persoana care are nevoie de ajutor chiar daca l-a batut caldura in cap wink.gif ...nici nu stiu daca sa ma enervez sau nu...saracii, unii cred ca sunt ALESII si nu mai suporta pe nimeni in jurul lor...mai era unu` care vroia sa calce copii cu masina prin parcare...

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
kato
post 6 Nov 2009, 15:24
Post #657

Membru autentic

grosse am editat postul! anterior. am intrebat pentru ca fiind un fin observator (esti in stare sa spui care copil e la prima experienta de zbor sau nu) poti sa remarci si diferentele dintre natiuni cat da cat macar in masura de a fi sau nu roman

--------------------
+
tribunul
post 6 Nov 2009, 15:26
Post #658

QUOTE(grosse inkultur @ 6 Nov 2009, 16:21)
@tribunul: Nu, nici eu nu cred ca ma intreba de caini. Insa imi scapa logica unei asemenea intrebari. De ce ar fi relevant faptul ca unui nesimtit i se asociaza o nationalitate? Faptul, in sine, are aceeasi valoare.
*

Pai e foarte logic.

Doar in romania vezi masini in parcare mai scumpe decat casa in care locuiesc.
Doar in romania mai vezi ca au telefoane in buzunar ultimul model, dar mananca ceai cu biscuiti, sau au datorii la intretinere.
Doar in romania de mic se pune valoare pe ban, smecherie, hotie, si nu pe invataturea, cinste, onestitate.
Doar in romania, vezi raurile pline de sticle de plastic, ca arunca gunoiul unde-i vine, ca face gratar in fata blocului, pe balcon, pe bloc...

si asa pot sa continui la nesfarsit.

--------------------
+
bucatzel
post 6 Nov 2009, 15:27
Post #659

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(OAP @ 6 Nov 2009, 15:23)
mai era unu` care vroia sa calce copii cu masina prin parcare...
*

Ala era tarzy, si el s-a intrebat a cui e vina daca intr-o zi nu-l vede pe vreun minor hiperactiv cu chef de joaca si-l loveste?

"Nu era volga, ci bicicleta, si nu i-a fost data cadou, ci i-a fost furata"

This post has been edited by bucatzel: 6 Nov 2009, 15:34

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
namidee
post 6 Nov 2009, 15:29
Post #660

Membru autentic

From: Frankfurt

Eu unul as vrea totusi de la cineva un raspuns la doua intrebari simple:

- de ce unii parinti isi chinuie copiii sugari trasportandu-i cu avionul?
- de ce unii parinti isi chinuie copiii care au frica de zbor sau se plictisesc repede transportandu-i cu acelasi mijloc de transport in comun?

La ambele cazuri, urgentele medicale sau de alta natura se exclud.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
31 Pages « < 20 21 22 23 24 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 05:29
Forum Renault