De ce bucuresteanul nu-si doreste un loc de parcare, Tind sa ii dau dreptate
![]() ![]() ![]() |
De ce bucuresteanul nu-si doreste un loc de parcare, Tind sa ii dau dreptate
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
O lasi si la 3 statii daca e nevoie (bine nu este cazul, stau la casa). Daca termin munca la 12 noptea cu ce ajung de la km 12 de pe A1 acasa la gara de est? Pe trotineta cum zic unii pe aici?
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
IRONICK |
![]()
|
Adica legea junglei in parcare? Da-l in plua mea pe amaratul ala cu o masina, ce daca nu a avut noroc in viata cum am eu. Sa parcheze in aia ma-sii .. daca nu are loc.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(OAP @ 25 Nov 2009, 10:39) QUOTE(OAP @ 25 Nov 2009, 11:08) Voua v-ar conveni sa imi cumpar 10 masini si sa le parchez pe toate in fata si in spatele blocului? VOi sa parcati la 3 km ce plua mea. eu imi permit 10 masini voi sunteti niste parliti! hai sictir exact asa ganditi voi |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Hai ca iar a luat-o razna discutia. Nu e vorba de moft, e vorba de incapacitatea celor care trebuie sa rezolve problenele cetatenilor. Cu logica asta se poate ajunge la: nu sunt locuri in gradinita, nu mai faceti copii. Ca precedentul exista.
Ce, eu nu as merge la munca cu metroul? As schimba si 3 garnituri decat sa iau mereu orasul in piept. Dar asta este situatia, nu am masina ca sa ma dau mare si sa arat vecinilor ca sunt parliti. Iar chestia cu norocul.... Nu am castigat serviciul la 6 din 49. This post has been edited by vi_escu: 25 Nov 2009, 11:43 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Chestia asta cu "e locul meu" imi face sila, de cele mai multe ori vizitele incep cu "am parcat bine? sa nu zica cineva ceva".
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 25 Nov 2009, 11:47) Chestia asta cu "e locul meu" imi face sila, de cele mai multe ori vizitele incep cu "am parcat bine? sa nu zica cineva ceva". ![]() QUOTE(vi_escu @ 25 Nov 2009, 11:41) Iar chestia cu norocul.... Nu am castigat serviciul la 6 din 49. Normal ca nu, dar ideea este alta. Tu daca ai fi in locul aluia cu o masina, cum ai reactiona? Trebuie sa vezi situatia din ambele unghiuri.This post has been edited by IRONICK: 25 Nov 2009, 11:57 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cocojambo @ 25 Nov 2009, 12:31) Voua v-ar conveni sa imi cumpar 10 masini si sa le parchez pe toate in fata si in spatele blocului? VOi sa parcati la 3 km ce plua mea. eu imi permit 10 masini voi sunteti niste parliti! hai sictir Tu cand iti cumperi ceva ne intrebi pe noi daca ne convine? ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si uite-asa, incet incet, apare adevaratul mitocan de cartier, cu stalpii infipti in trotuar, cu lanturile de rigoare (sau cu celebrele T-uri) si cu amenintarea scrisa mare, cu vopsea galbena REZERVAT!!!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 25 Nov 2009, 12:03) Numai un roman sadea e ros de oftica atunci cand vecinul are trei masini si le parcheaza pe spatiul public neachzitionat de nimeni Haide bre ca nu este vorba de invidie si oftica. Situatia este oricum de toata jena, iar autoritatile nu prea fac nimic.This post has been edited by IRONICK: 25 Nov 2009, 12:23 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 25 Nov 2009, 13:19) Just. Asta e punctul de plecare. Degeaba ma supar eu pe vecinu` ca nu-mi pot eu parca masina...el ce sa faca? Si eu si el platim impozite la primarie. Primaria ar trebui sa foloseasca acei bani pentru rezolvarea problemelor comunitatii. Rezolvarea nu e sa ne certam noi intre noi ca vezi doamne legea ...bla bla....creaza mai intai conditii ca legea sa fie respectata apoi vegheaza pentru respectarea ei cu sanctiuni mari. Crede cineva de aici ca firmelor de ridicat masini le pasa de respectarea legii??? Nu, sunt pusi pe haiducie, iar 10mil de fiecare masina intra in buzunarele unor baieti destepti....iar noi ne dam in stamba pe forumuri ca legea e lege and staff.... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 25 Nov 2009, 11:15) Corect se schimba vremurile. Dar tie ti-ar conveni ca un vecin sa aiba nspe masini si sa le parcheze pe toate in fata blocului, iar tu sa nu ai loc unde sa iti parchezi singura masina decat la urmatoarea statie de metrou/tramvai/autobuz? Atat timp cat are platita asigurare pentru toate, RAR valabil, sa le parcheze. Altfel din punctul meu de vedere as da o lege ca orice masina care nu este apta pt. circulatie sa fie ridicata by default si depozitata undeva, apoi remat (cu niste termene de bun simt pentru instiintare proprietar si depozitare 6luni/1an). Si asa la mine in fata blocului de ex. s-ar face 11 locuri de parcare. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
grosse inkultur |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 1 October 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Din ciclul 'nu stiu altii cum sunt..', da' eu cand ma gandesc cata paine cu apa am mancat ca sa ajung amu' sa am masina (meaning: vremurile alea cu inscrieri la Dacie, cu pene de curent, etc., in care never-ever nu-mi imaginam ceva mai bun ca masina Dacia) nu pot sa zbier ca de ce vecinu' are masina mai mare sau masini mai multe (evident, mandre si cornute). Sa-i fie de bine! Avem aceleasi drepturi. Daca nu am unde sa parchez la bloc, parchez in alta parte. Unde e legal. Punct. Respect regulile si aste e. Daca ma deranjeaza atata de tare sa caut 1 ora un loc de parcare, ma duc pe jos (sau cu bicla, sau taxi, sau autobuz). Nu e aglomerat orasul din cauza celor care au masini, ci asa a fost facut orasul, pentru putine masini. Asta e, ma descurc cum pot (legal). Daca cineva nu incape de mine, sa-i fie de bine. Pentru initiator: daca tot incurajeaza mersul cu autobuzul si plata locurilor de parcare, de ce nu-si ia 15mp de pamant pe langa Tecuci sa-si parcheze acolo masina? Eu zic ca sa ne trezim la realitate: dreptul meu e sa am masina/masini. Obligatia primariei/statului e sa asigure infrastructura necesara, conform contributiei mele (taxe, etc.). Obligatia mea e sa respect legea. Ce nu e clar?
|
--------------------
Mini
Cooper
2008
- nb-10-grf
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(fnp @ 25 Nov 2009, 12:29) Altfel din punctul meu de vedere as da o lege ca orice masina care nu este apta pt. circulatie sa fie... Aia cu controalele in trafic si rar-ul ce verifica? Itp-ul de ce il faci? Macar dracu sa prefere si altceva decat berline ...This post has been edited by IRONICK: 25 Nov 2009, 12:41 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vijelie |
![]()
|
Chiar asa. De ce nu ridica RAR-ul rablele? Doar au competenta legala in a constata daca un autovehicul e impropriu circulatiei, nu?
This post has been edited by vijelie: 25 Nov 2009, 12:46 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 25 Nov 2009, 12:45) De ce nu ridica RAR-ul rablele? esti dus .. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vijelie |
![]()
|
Ti-e frica?
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nici o luna nu am de cand am trecut itp-ul. Am doi ani de liniste acum ...
![]() Gasesc eu pe cineva sa pun piese bune, faruri nesparte, etc cand mai fac itp-ul sa il trec. ![]() This post has been edited by IRONICK: 25 Nov 2009, 12:53 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(padre @ 24 Nov 2009, 22:44) Mai noi, pentru ca se ridica masini in zona, toti parcheaza pe trotuar. Iar vis a vis de WTC, pe langa Univ Romana-Americana, se parcheaza pe trotuarul care este mic iar pietonii nu mai au loc pe asfalt ci doar pe pamant, care atunci cand poloua, ghici ce: se transforma in noroi. Asta se rezolva simplu: se interzice urcarea masinii pe trotuar, combinat cu ridicarea masinii contravenientului. Combinat si cu functionarea unei parcari cu plata in imediata vecinatate. Venituri garantate in buzunarele municipalitatii si a firmei care amenajeaza parcarea. Pana mea, deci pe bune, oamenii acolo chiar nu stiu sa faca bani legal, de-aia merge toata lumea pe furat.QUOTE(IRONICK @ 25 Nov 2009, 07:58) sunt functionale toate wc-urile alea de pe A2. Cred ca in mai mult de jumatate m-am pisat eu in ele La randamentul tau nu te-ai gandit sa cultivi lamai? ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(grosse inkultur @ 25 Nov 2009, 12:30) dreptul meu e sa am masina/masini. Obligatia primariei/statului e sa asigure infrastructura necesara, conform contributiei mele (taxe, etc.). Obligatia mea e sa respect legea. Ce nu e clar? Hai ca asta e tare. adica primaria e obigata sa iti faca tie loc de parcare imediat cum iti cumperi tu masina,nu? Atunci cum in alte parti primaria a zisL "Bun eu am facut 10.000-100.000 -1 mil locuri de parcare, sunt destule din pct meu de vedere, s-au ocupat, de acum cine mai vrea sa cumpere masina sa imi faca dovada ca are inchiriat/cumparat un loc de parcare" La astia cum nu a mai sarit nimeni de cur in sus? Solutia s-au facut parcari private si lumea parcheaza acolo. Primaria nu e obligata sa faca milioane de locuri de parcare doar pt ca in Bucuresti se aduna juma de tara, din diverse motive care tin sau nu de ea (de primarie). Cred ca in loc sa faca miloane de locuri de parcari cu banii aia ar putea sa mai faca niste parcuri, sa se ocupe de cazurile sociale de scoli/spitale/orfelinate... Nu sa faca parcari la nesfarsit pt fiecare cetatean care isi cumpara masina/masini. Si da nu mi se pare normal ca eu daca imi fac flota mea de masini sa le tin parcate pe domeniul public. Cum ar fi sa scoata si cargus sau stiu eu ce firma de curierat toate masinile din parcare si sa le parcheze pe domeniu public... doar si ei platesc taxe... (ma rog aia sunt firma dar facand analogia la o pers fizica poate intelegi unde vreau sa ajung, adica daca am bani sa cump 100 de masini nu mi se pare normal sa le parchez pe toate in jurul blocului, chiar daca nu exista o lege care sa imi interzica lucrul asta expres. sau poate doar eu ma mai ghidez si dupa bunul simt in afara de legile scrise ale statului ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
grosse inkultur |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 1 October 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Tu citesti ce vrei tu, de fapt, nu? Am zis ca e obligata sa imi asigure infrastructura, nu loc de parcare personal. Adica: drum, intersectie, parcare cu plata, etc. Daca vreau locul meu: il cumpar/inchiriez.
Tot nu inteleg: e legal sa aiba o firma flota de masini? DA. Sunt norme de gestionare a flotei? DA. Daca respecta normele, e ok. Ce reguli suplimentare vrei? Daca e obligatoriu sa le tina la sediul firmei, atunci sa le tina acolo. Si, daca am bani sa cumpar 100 de masini, o sa le tin in jurul blocului. Pe toate. Care-i problema? This post has been edited by grosse inkultur: 25 Nov 2009, 13:18 |
--------------------
Mini
Cooper
2008
- nb-10-grf
|
|
vi_escu |
![]()
|
Unde stau parintii mei (zona Minis) este intre blocuri o parcare maricica. Daca tranteste bordura negoita acolo o parcare cu vre-o trei nivele in jos si inca vre-o patru in sus incap lejer o mie de masini. Stiti parcul IOR? Se pot face mii de locuri de parcare. Nu in locul parcului ci sub el unde nu sunt de mutat utilitati. Vabil pentru toate zonele. Am vazut in Cracovia parcari sub terenul de sport al unor scoli.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
Cocojambo |
![]()
|
Eu ma refeream de fapt la cum ar fi ca unul "pe persoana fizica" sa detina o mica flota de masini 3-10-20 cat ii permite buzunarul... si sa le tina parcate pe toate in jurul blocului/ casei (pe strada) unde locuieste. La asta ma refeream. Legal o fi sa le tina acolo dar moral cum ti se pare? Sa zicem ca imi permit sa cumpar masini cat sa umplu o strada intreaga si le parchez pe toate pe strada unde locuiesti tu (am voie? am) ti-ar conveni? E acelasi lucru si cu aia care tin 2 masini pers si inca 1 sau chiar 2 de la serviciu (poate exagerez dar sunt cazuri); sa il vad si pe OAP ce ar face in situati asta doar el a zis "Numai un roman sadea e ros de oftica atunci cand vecinul are trei masini si le parcheaza pe spatiul public neachzitionat de nimeni"
Probabil ar muri si el de ciuda ca eu am bani sa iau 30 masini si sa ii ocup toate locurile de parcare de pe strada ![]() Si la infrastructura nu intra si locurile de parcare? Poate primaria considera ca 100.000 locuri de parcare sunt suficiente. Restul sa le asigure privatii care vor sa faca bani. DE ce nu isi face nimeni parcare privata in orasul asta? Va zic eu de ce? pt ca ar da faliment, pt ca la noi multi prefera sa o lase langa parcarea cu plata sau in mijlocul strazii doar sa nu plateasca parcarea. E parcarea aia langa city mall goala si langa ea sunt puse masini pe doua randuri, de cand au bagat plata in mall vitan pt parcare in zona se parcheaza si pe trotuar si pe spatiul verde doar sa nu plateasca 2 lei pe ora. De astea nu mai zice nimeni nimic. @viescu, eu ce tot zic aici, parcari se pot face, dar intra cineva sa plateasca in ele? NU, prefera sa urle ca le ridica primaria masina. Era la un moment dat o propunere ca parcarile mall-urilor si ale centrelor comerciale sa lase peste noapte lumea sa parcheze acolo (contra cost) ce scandal a mai iesit si atunci. Nu or sa mearga parcarile in Bucuresti pt ca toti vor parcarea unde au ei treaba nu 500m 1km mai incolo. This post has been edited by Cocojambo: 25 Nov 2009, 13:35 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
grosse inkultur |
![]()
|
Eu nu pot sa ma erijez in arbitrul moral al celor care au mai multe masini sau vin in Bucuresti in scopuri inacceptabile (
![]() LE: Si n-ar muri nimeni de ciuda daca ti-ai lua 30 de masini, nu te necaji de asta.. This post has been edited by grosse inkultur: 25 Nov 2009, 13:39 |
--------------------
Mini
Cooper
2008
- nb-10-grf
|
|
Cocojambo |
![]()
|
Eu nu vorbesc de dimensiuni ci de cantitate
![]() De dimensiuni s-a ocupat primaria. (la greutate cel putin) |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
"doar sa nu plateasca 2 lei pe ora"
Pt ca tot romanashul umbla cu tedei si cu aseis, dar n-are la el bani decat de doua cola si o inghetzata ca sa linga pitzipoanca ? Pt ca merge cu masina de 60k E si totusi pune (pardon , PICURA! ) benzina de 100 virgula zero zero zero lei? Pentru ca pun (cheta) 5 insi benzina sa se plimbe cu icscinciul lu' tata sambata seara prin Buc? Ete, d'aia nu se folosesc parcarile cu plata ! |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(Cocojambo @ 25 Nov 2009, 14:12) adica daca am bani sa cump 100 de masini nu mi se pare normal sa le parchez pe toate in jurul blocului, chiar daca nu exista o lege care sa imi interzica lucrul asta expres. Pai nu le parca atunci sau vrei sa te aplaudam pt spirit civic?? QUOTE(grosse inkultur @ 25 Nov 2009, 14:14) Nici una, doar ca unii se oftica si nu renunta la a fii gica contra QUOTE(Cocojambo @ 25 Nov 2009, 14:31) Sa zicem ca imi permit sa cumpar masini cat sa umplu o strada intreaga si le parchez pe toate pe strada unde locuiesti tu (am voie? am) ti-ar conveni? E acelasi lucru si cu aia care tin 2 masini pers si inca 1 sau chiar 2 de la serviciu (poate exagerez dar sunt cazuri); sa il vad si pe OAP ce ar face in situati asta doar el a zis "Numai un roman sadea e ros de oftica atunci cand vecinul are trei masini si le parcheaza pe spatiul public neachzitionat de nimeni" Pai fie ca umplii tu strada cu 10 masini fie ca umplu zece persoane cu zece masini rezultatu-i acelasi STRADA-I PLINA. Conteaza ale cui sunt masinile? de unde stiu io ca pe strada mea nu-s masinile tale?? De fapt tu ce sustii, obligativitatea comunista la o singura masina sau ce? Ca nu ai spus nimic concret, doar ii dai cu legea |
--------------------
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(grosse inkultur @ 25 Nov 2009, 13:30) dreptul meu e sa am masina/masini. Obligatia primariei/statului e sa asigure infrastructura necesara, conform contributiei mele (taxe, etc.). Obligatia mea e sa respect legea. Ce nu e clar? Drepturi am eu obligatii au altii. Sa moara bibi daca nu avea dreptate Marty; |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
n-are statu nici o obligatie sa iti faca tie drumuri, unde scrie asta?
Aaaa... e de bun simt. Bunu simt difera. Mie mi se pare de bun simt sa conduc gandindu-ma mereu la colegii mei diin trafic sa nu incurc pe nimeni. Lu altu i se pare de bun simt sa mearga cu proiectoarele, lu altu i se pare de bun simt sa meaarga cu maxim 40 la ora pe un drum public. De aia s-au facut legi, ca sa fie ceva exact, ca OAP sa nu poate comenta in fata mea daca ii eu zic ca nu are voie sa faca x si y (exemplu intamplator) This post has been edited by FLP: 25 Nov 2009, 15:23 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(FLP @ 25 Nov 2009, 16:22) ca OAP sa nu poate comenta in fata mea daca ii eu zic ca nu are voie sa faca x si y (exemplu intamplator) ![]() ![]() ![]() LE stai ca mi-am adus aminte ceva...pana si in procesul verbal de contraventie ai voie sa comentezi iar politistul E OBLIGAT sa te informeze asta...sau tu vrei sa fii deasupra legii???? ![]() LE2: apropo de exactitatea legii: cum traduci aia cu "reducerea vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol" sau ailalta cu "disatanta corespunzatoare" ...etc e foarte exacta legea nu-i asa? This post has been edited by OAP: 25 Nov 2009, 16:19 |
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 10:20 |