DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Incalzirea locuintei, prin pardoseala/clasica cu radiatoare

Marty
post 10 Feb 2010, 14:26
Post #61

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

Asta-i consumu' la temperatura de "mentinere". Daca vrei sa faci 25 de grade plecind de la -10, pai te cred si eu ca-i mai mare consumu'. Oricum, repet, nu-s sistemele mele,nu ma ocup eu de vinzarea lor, deci nu detin detaliile tehnice necesare! Eu doar am intrebat care-i consumul mediu, plecind de la afirmatia lu' DragosP.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dizzy
post 10 Feb 2010, 14:52
Post #62

Work smart not hard!

Nu poti sa-ti montezi rezervor d'ala mare in curte, cu butan, propan, GPL, sau ce naiba o fi ala?
Cred ca nici ala nu-i moca, dar macar nu isi fac ei lucrarea pe banii tai.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
b76bgaarh
post 10 Feb 2010, 14:55
Post #63

Membru autentic

From: Bucuresti

voi nu stiti cat e litrul de la butelia aia... ce putere calorica are..si cat costa toata sandramaua... cand vedeti factura...brusc incalzirea pe lemne bricheti devine mana cereasca

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
vis-a-vis
post 10 Feb 2010, 14:59
Post #64

DaciaClubber

Pai factura o platesti inainte, ca nu-ti da nimeni pe datorie. Si da, te duce cam mult...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
AlexV
post 10 Feb 2010, 15:08
Post #65

Admin?

Group: Admin

Nu exista consum de "mentinere", consumu e dat de pierderi, adica implicit de diferenta de temperatura dintre interior si exterior. Eu peronal asa as zice, ca la -10 afara as vrea macar +20 ... +22 de grade in casa. Iar la -15, macar +20.

E simplu, daca 1kWh termic, obtinut din energie electrica costa 0.375 ron cu tva, un kWh termic obtinut din arderea gazului metan costa 0.127 ron cu tva. Nr de kWh energie termica necesari nu depind de tipul de energie folosit.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
argon
post 10 Feb 2010, 15:11
Post #66

Mesaj semiautomat

nu se pune si ca o centrala pe gaz are randament 80-90 % max si una pe curent 99%?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
AlexV
post 10 Feb 2010, 15:20
Post #67

Admin?

ba da, si am si pus aceste randamente in calcul. Daca te uiti la pretul gazului o sa vezi ca in ianuarie a fost cam 0.114/kWh cu tva

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
adipo
post 10 Feb 2010, 17:02
Post #68

Membru

From: Pitesti

Am un prieten care si-a facut calculul ca la o casa de 120mp il costa gazul plus centrala si instalatia minim 15000RON. Iar consumul ar fi pe undeva la 5-600RON/luna. A gasit pe unii care vand sisteme koreene de incalzire prin infrarosu in podea (am vazut obiectul: o folie gen film foto de 40-50cm latime si cativa metrii lungime ce are un circuit prin ea). Cica asa l-ar costa cam 3000RON folia si instalarea o poate face el. Curentul nu va depasii, zice el, 600RON/luna.

--------------------
Dacia 1410 1996 / 1600cmc - AG-XX-XXX
+ Peugeot 206 Sedan Plus (2007)
+
Marty
post 10 Feb 2010, 17:04
Post #69

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Pai da, da-n cei 600 de ron pe luna care-i baga-n centrala, are si apa calda. parerea mea...

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
b76bgaarh
post 10 Feb 2010, 17:36
Post #70

Membru autentic

dar pe combustibil lichid usor nu te intereseaza colega?

erau arzatoare care aveau dubla alimentare gaz si "motorina" usoara...

poti pune o astfel de centrala si in timp sa facai si bransamentul la gaz...

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Victoras2001
post 10 Feb 2010, 18:06
Post #71

Membru autentic

QUOTE(romanvs @ 9 Feb 2010, 19:56)
Pt centrala pe lemne(aproape sigur o sa raman pe lemne deoarece gazele ma costa foarte mult)unde ar fi mai bine sa o montez,intr-o camera separata anexata casei sau pot sa o montez in subsol?
*

Gandeste-te ca trebuie sa-i faci un cos de 5,5-6 m inaltime (sa ajunga la nivelul coamei casei). Daca o pui in beci va trebui sa mai adaugi vreo 3 m si nu-s chiar ieftini.
Daca locuiesti acolo si optezi pentru o centrala cu lemne (cazan de lemne) ia-o neaparat cu gazeificare. E mult mai scumpa la inceput (se invarte pe la 70-80 de milioane), dar cheltuiala va fi amortizata in timp. Avantajul acestor centrale e si ca au camera de ardere mult mai mare decat celelalte, astfel marindu-se mult timpul de ardere fara o noua incarcare (crede-ma, conteaza mult).
Eu am una fara gazeificare (merg acolo ocazional) de 25 kw pentru 120mp (parter si etaj). Daca isi pune mintea cu tine te scoate din casa. Parerea mea e ca ar incalzi lejer 200 mp.
Ca sa-ti faci o idee in mare, totul m-a costat 80 de milioane. Centrala 30 de mil plus 8 calorifere feroli plus materiale si manopera. Aaaa. Am mai dat 8 milioane pe 40 l de antigel.
Mi-am mai luat un boiler termoelectric feroli de 80 l (7 mil). Iarna inmagazineaza apa calda facuta de centrala, iar vara merge pe curent.
Ar mai fi discutia despre cos, dar mai intai sa te hotarasti ce fel de centrala vrei.
Foarte important e sa fie amplasata extrem de accesibil. Ia gandeste-te cum e sa iesi noaptea in chiloti si-n papuci prin zapada, sa ajungi in nu stiu ce magazie, ca sa bagi lemne. Eu am o magazie mare, lipita de spatele casei. Acolo am pus-o. Trebuie sa ocolesc casa ca sa ajung la centrala si nu-i deloc o placere. La vara am sa fac o usa care sa dea din hol direct in magazie. Altfel e chin mare. Mai ales ca tu vei locui non-stop acolo.
Eu am gazele la 100m de poarta, insa niciun vecin n-a vrut sa se combine, toti asteptau sa trag eu teava, mai apoi ei intepandu-se.
1. Costa mult mai mult trasul tevii pana la poarta, trasul tevii pana in casa si cele 2-3 focuri (fara centrala si calorifere) decat m-a costat asta actuala cu totul.
2. A fost acum cativa ani un ger acolo de n-a avut unu' gaze trei zile. Si atunci ce rezolvi?
3. Dracu' stie ce se va intampla cu pretul gazelor.

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
vis-a-vis
post 10 Feb 2010, 18:12
Post #72

DaciaClubber

Si sa cari lemne in beci iar mi se pare o munca inutila.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Victoras2001
post 10 Feb 2010, 18:32
Post #73

Membru autentic

Pai nu. Presupunand ca ai macar o ferestruica de aerisire (la nivelul solului), o largesti nitel, pui un jgheab si gata treaba. icon_mrgreen.gif
Nu prea merge-n beci. Ca sa nu mai spun ca are minim 250 - 300kg. Mai scoate fum, trebuie sa deschizi beciul zilnic, nu are aerisire corespunzatoare si ca atare s-ar putea sa nu respecte parametrii dati de producator...
Aia care mi-au montat mie centrala venisera de la unu' care i-a pus s-o monteze-n baie. radmasa.gif Au incercat astia sa-l convinga ca nu-i bine, da el nu si nu. Cand a vazut ca nu mai are loc in baie, a inceput c-o vrea afara. Da astia "vrei afara? pai cara-ti-o singur!" radmasa.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
AlexV
post 10 Feb 2010, 18:50
Post #74

Admin?

QUOTE(adipo @ 10 Feb 2010, 17:02)
Am un prieten care si-a facut calculul ca la o casa de 120mp il costa gazul plus centrala si instalatia minim 15000RON. Iar consumul ar fi pe undeva la 5-600RON/luna. A gasit pe unii care vand sisteme koreene de incalzire prin infrarosu in podea (am vazut obiectul: o folie gen film foto de 40-50cm latime si cativa metrii lungime ce are un circuit prin ea). Cica asa l-ar costa cam 3000RON folia si instalarea o poate face el. Curentul nu va depasii, zice el, 600RON/luna.
*

Daca il costa gazele 500-600 Ron/luna, folosind cea mai simpla matematica rezulta un consum de 4000 - 4800 kWh/luna (termic) => in cazul incalzirii cu energie electrica, un un cost de 1450-1750 ron/luna. Adica energia termica obtinuta din energie electrica este de 3 ori mai scumpa ca energia termica obtinuta din arderea gazului metan.

Poate sa fie mama ei de incalzire radianta infrarosu, fizica da un randament MAXIM 1 si ala e perpetum mobile. Ca sa fie adevarat ceea ce spui tu, si in speta gogosile pe care le-au vandut comerciantii de astfel de balarii, ar trebui sa ai un randament supraunitar si faci multi fizicieni sa se roteasca in mormant.

A nu se confunda randamentul cu eficienta. Eficienta poate sa fie si supraunita, ea nu e acelasi lucru cu randamentul.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
fost membru
post 10 Feb 2010, 19:01
Post #75

membru analfabet

From: clasa I-a

La calcule probabil ca este asa, nimic de zis, dar daca nu ar fi baietii aia smecheri (creatia guvernelor impotente sau nepasatoare) probabil ca curentul electric ar fi fost mult mai ieftin si atunci altele erau datele problemei. Aveam mostenite de la vechiul regim hidrocentrale, o centrala termonucleara, sistem de transport. Astea ar fi trebuit sa incline mult in jos balanta pretului energiei electrice din romania, cel putin pentru o perioada buna.

This post has been edited by fost membru: 10 Feb 2010, 19:09

--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
+
vis-a-vis
post 10 Feb 2010, 19:14
Post #76

DaciaClubber

Deasemenea se poate exploata la maxim vantul pe timpul iernii, pentru producerea de energie electrica.
Eu ma gandesc la o casa undeva la tara, total independenta. Cu ajutoru' lui Dumnezeu poate o s-o si realizez biggrin.gif
Eu ma gandeam la niste panouri solare pe acoperis si la o retea de tevi prin pamant. Apa preincalzita ori de pe acoperis, ori din tevile din sol, sa mai fie incalzita ori cu ajutorul une centrale cu combustibil solid, ori cu energie electrica de tip eolian. Investitia initiala cred ca e imensa, dar in timp cred ca numai gandul ca esti independent termic merita tot efortul.

http://www.quietrevolution.co.uk/media_images.htm

This post has been edited by vis-a-vis: 10 Feb 2010, 19:16

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
fost membru
post 10 Feb 2010, 19:25
Post #77

membru analfabet

From: clasa I-a

Daca ai sa faci vreodata, sa nu te zgarcesti la izolator, pune chiar in plus. Energia pe care o consumi cu incalzirea de fapt e pierderea. Platim pentru pacatele termice ale locuintelor noastre. wink.gif

This post has been edited by fost membru: 10 Feb 2010, 19:26

--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
+
vis-a-vis
post 10 Feb 2010, 19:31
Post #78

DaciaClubber

Pai asta o simt pe pielea mea. Bloc din comunist din '76 cu 10 etaje, numai beton, reabilitat termic... E cald si fara sa dau drumul la calorifer. Nu-mi vine sa cred cand stiu ca prin 86-87 in aceeasi camera am dormit la 5-6 grade (termometrul era pe calorifer)

Ma gandesc ca intr-o casa din lemn cu pereti dublii (OSB sau ce-o mai fi la moda atunci) cu distanta generoasa intre ei, umpluta cu izolator termic (am vazut ca se poarta balotii de paie si ziare tocate), suspendata de la sol cam juma de metru, nici n-ar mai fi nevoie de incalzire.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
klaus
post 10 Feb 2010, 19:38
Post #79

步步

Group: Moderatori

QUOTE(Victoras2001 @ 10 Feb 2010, 18:06)
Eu am gazele la 100m de poarta, insa niciun vecin n-a vrut sa se combine, toti asteptau sa trag eu teava, mai apoi ei intepandu-se.
1. Costa mult mai mult trasul tevii pana la poarta, trasul tevii pana in casa si cele 2-3 focuri (fara centrala si calorifere) decat m-a costat asta actuala cu totul.
2. A fost acum cativa ani un ger acolo de n-a avut unu' gaze trei zile. Si atunci ce rezolvi?
3. Dracu' stie ce se va intampla cu pretul gazelor.
*

1. Vecinii daca vor ulterior sa se intele in teava trasa de tine trebuie sa-ti ia o declaratie notariala ca ti-au platit cota parte din costul instalatiei. Atunci poti sa-i arzi, sa le ceri mai mult decat ai dat, ca altfel nu le dai declaratia.
2. In situatii extreme exista posibilitatea de a fi trecuta centrala pe butelie. E mai putin eficeinta dar rezolva problema temporara.
3. Pai ce sa se intample? Noi instalam rachete SUA, rusii fac spume, ucrainienii au un presedinte pro-rus... Crezi ca o sa o ia pretul in jos?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
+
vis-a-vis
post 10 Feb 2010, 19:44
Post #80

DaciaClubber

La noi in bloc si-a tras unu' teava la usa si nu a mai lasat si pe altii sa se racordeze la teava lui. Se poate asta? Adica sa te duci la "Gaze" si sa vrei teava la usa si aia sa te puna sa vorbesti cu vecinu' si ala sa nu iti dea voie si sa nu poti sa mai tragi nici alta teava paralela?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Victoras2001
post 10 Feb 2010, 19:53
Post #81

Membru autentic

Vecinii mei sunt mai cu mot. Cum se lasa seara, cum top in padure dupa un lemn. Unu' se face ca taie ceva prin curte cu drujba si trei taie lemne in padure. Nu sunt ei prosti sa dea banu' pe gaz. Zic de aia care stau permanent acolo. wink.gif
Stiu de faptul ca trebuie sa-mi plateasca daca se branseaza la teava mea. Da n-am vrut sa risc pentru ca s-ar fi bagat numai aia care au case de vacanta. Iar aia sunt vreo 4-5 si-s mosi toti. Daca se dadeau la intors ramaneam cu teva la poarta, ca bani de centrala si instalatii cucu...
Io-s singurul care dau banii pe lemne in zona aia blush.gif . 3 mil caruta. Am luat doua, cu tot cu taiat si stivuit in magazie m-au dus la 7 milioane. Din pacate in trei saptamani am consumat o caruta. Asta inseamna ca la vara "izolat casa si schimbat geamuri" scrie pe mine. Iar n-o sa ma duc nicaieri in vacanta. sad.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeş 1969
+
TheFastOne
post 10 Feb 2010, 21:39
Post #82

Membru cu TDI

From: Brasov

De acord cu tot ce zice victoras, dar cosul este recomandat chiar sa depaseasca coama casei cu 50 de cm. Traseul cosului trebuie sa fie cat mai drept pentru a facilita tirajul natural. Ia gandeste-te, daca pui centrala in beci, sa scoti cosul prin casa pana in pod...........
LE. Am uitat. Ai nevoie si de o pompa suplimentara sau o pompa de apa mai puternica sa-ti faca circuitul in calorifere. Deci nu ti-as recomanda in beci.

This post has been edited by TheFastOne: 10 Feb 2010, 21:43

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
adipo
post 10 Feb 2010, 21:50
Post #83

Membru

QUOTE(AlexV @ 10 Feb 2010, 18:50)
Daca il costa gazele 500-600 Ron/luna, ...=> in cazul incalzirii cu energie electrica, un un cost de 1450-1750 ron/luna. ...
*

Sincer si mie mi-a parut putin SF solutia, dar cica ia dat ala prezentare ca este tehnologie revolutionara, incalzirea in pardoseala este realizata din elemente de carbon printate pe un film flexibil din poliester cu un consum de 130W/mp, reduce costurile de energie cu pana la 20-30%, reduce costurile de instalare cu pina la 50% fata de alte incalziri, cel mai ieftin sistem existent etc. (mi-a trimis toata prezentarea).
Am cautat si eu firma aia coreeana pe net cu produsele ei minune, si surpriza: la latimea de 50cm puterea generata este de 110wati/ml, la 80cm lat de 180w/ml iar la 1m latime de 210w/ml.
El era bucuros ca iese mult mai ieftin cu instalarea la sistemul asta si nu-l va ruina nici factura de electricitate (iau recomandat sa puna bineinteles intrerupatoare cu termostat sa nu mearga incalzirea non-stop).
Deocamdata a cumparat o bucata de rola din aia si tot face experimente cu ea sa se convinga.
Daca stiti mai multe spuneti ca sa-l pot convinge inainte de a baga banii in asa ceva. Cam asa arata:

This post has been edited by adipo: 10 Feb 2010, 21:52

Attached thumbnail(s)
carbon.jpg ( Size: 18.17k ) Number of downloads: 402

--------------------
+
vis-a-vis
post 11 Feb 2010, 04:31
Post #84

DaciaClubber

Eu nu m-as simti confortabil daca as fi nevoit sa locuiesc permanent in camp electric... Poate sunt eu paranoia, dar si pernele electrice au fost interzise prin UE si nici nu se da autorizatie de constructie sub liniile de inalta tensiune.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
LuluMOB
post 11 Feb 2010, 09:50
Post #85

Membru cu pedale.

From: Iaºi

Singurul sistem care poate in anumite conditii sa scoata dintr-un kw electric 3-4 kw termic este pompa de caldura, in esenta un aer conditionat inversat.
Merge insa doar pe anumite intervale de temperatura, pe ger trebuie ajutat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_pump#Efficiency
http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_pump#COP_and_lift

Legat de incalzire in podea, am un amic, sta la bloc, deasupra lui o cucoana are asa ceva: toata iarna asta nu a pornit caldura deloc. E adevarat ca si ala de jos baga tare de tot, avand copil mic, dar de sus chiar vine multa caldura, am pus mana pe tavan si efectiv se simtea ca e cald.

This post has been edited by LuluMOB: 11 Feb 2010, 09:52

--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
+
TheFastOne
post 11 Feb 2010, 15:06
Post #86

Membru cu TDI

From: Brasov

QUOTE(LuluMOB @ 11 Feb 2010, 09:50)
Legat de incalzire in podea, am un amic, sta la bloc, deasupra lui o cucoana are asa ceva: toata iarna asta nu a pornit caldura deloc. E adevarat ca si ala de jos baga tare de tot, avand copil mic, dar de sus chiar vine multa caldura, am pus mana pe tavan si efectiv se simtea ca e cald.
*

Si asta ce inseamna ? Ca, cucoana n-a pus izolatie sub reteaua de incalzire ? Ce-ai vrut sa spui ?

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
adipo
post 11 Feb 2010, 17:01
Post #87

Membru

Sa inteleg ca nu s-a mai lovit nimeni de sistemul de incalzire cu infrarosii prin folia aia minune?
Asa, din specificatii, cum vi se pare de reala treaba?
Am citit si un buletin de analiza pentru radiatii X si gamma si avea valori intre 95 si 105 nGyh-1. Asta ce mai inseamna?!
Pana la urma cum e cu infrarosiile, te incalzesc precum cuptorul cu microunde?
Scuzati intrebarile, dar sunt de cu totul alt gen studiile mele.

--------------------
+
bucatzel
post 11 Feb 2010, 17:07
Post #88

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(adipo @ 11 Feb 2010, 17:01)
Pana la urma cum e cu infrarosiile, te incalzesc precum cuptorul cu microunde?
Scuzati intrebarile, dar sunt de cu totul alt gen studiile mele.
*

Mda... nici fizica de liceu nu se mai invata in zilele astea.

Razele infrarosii sunt cele vinovate de incalzirea noastra de-a lungul zilei. Le emite soarele, de obicei. Asa ca daca inca nu s-a murit de la el, s-ar putea sa fie sigure. Obiectul ala de incalzeste podeaua cu infrarosii, n-am idee daca si functioneaza...

Spre deosebire de microunde, infrarosiile incalzesc corpurile la suprafata lor. Microundele incalzesc in tot volumul, deoarece stimuleaza agitatia moleculelor.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
david79
post 11 Feb 2010, 17:17
Post #89

Membru autentic

eu unu mi-as pune incalzire prin parsoseala. bine e destul de complicat de pus corect, si sunt foarte multe lucruri ce trebuie respectate, multi care monteaza habar n-au...
avantajul e ca temp. agentului in medie e de 28-32 grade, nu mai mult, suprafata radianta mare, incalzeste partea inferioara a camerei, se stie ca aerul cald e sus.
ca sursa de incalzire as pune centrala cu gaze - condensare neaparat. randamentul la cele cu condensare e cam cu 10-12% mai mare. apoi, in timp, cand as face rost de parale mai multe as investi in pompa de caldura, centrala pe gaz sa devina sursa ajutatoare a pompei. investitita costa, chiar si de 2 ori mai mult decat ceva clasic, dar in 5 ani cel mult isi recupereaza banii.

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
C@talin
post 11 Feb 2010, 18:23
Post #90

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

bre incalzirea mea in pardoseala din living si sufragerie consta in faptu ca trebuiau sa ajunga tevile de plastic la calorifer dintr-o parte in alta,livingu e mare si e doar un calorifer in el,sufrageria are doua de o parte si alta pe lateral,asa ca lea facut sarpe pe sub gresie,si se incalzeste super fiecare rand smile.gif prin restu casei la fel tevile de plastic care ajung in fiecare camera si baie,si balcon pe sub pardoseala,nu e nimic la vedere.

Tevile sunt de plastic nu e nimic din cupru.instalatia are peste 8 ani smile.gif

ps stau la bloc parter nu casa tongue.gif centrala pe gaze 28 kw parca .Asta in br,ca in buc ma enervez cu repartitoarele lor de kkt sad.gif

This post has been edited by C@talin: 11 Feb 2010, 18:27

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 22:35
Forum Renault