DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Incalzirea locuintei, prin pardoseala/clasica cu radiatoare

LuluMOB
post 11 Feb 2010, 18:55
Post #91


Membru cu pedale.


Group: Members
Posts: 1.136
Joined: 28 October 05
From: Iași




QUOTE(TheFastOne @ 11 Feb 2010, 15:06)
Si asta ce inseamna ? Ca, cucoana n-a pus izolatie sub reteaua de incalzire ? Ce-ai vrut sa spui ?
*


Da, exact asta. Ca trebuie izolata foarte bine podeaua, altfel, la casa, trimiti o groaza de caldura in subsol.

11 Feb 2010, 18:59:
QUOTE(bucatzel @ 11 Feb 2010, 17:07)
Mda... nici fizica de liceu nu se mai invata in zilele astea.

Razele infrarosii sunt cele vinovate de incalzirea noastra de-a lungul zilei. Le emite soarele, de obicei. Asa ca daca inca nu s-a murit de la el, s-ar putea sa fie sigure. Obiectul ala de incalzeste podeaua cu infrarosii, n-am idee daca si functioneaza...

Spre deosebire de microunde, infrarosiile incalzesc corpurile la suprafata lor. Microundele incalzesc in tot volumul, deoarece stimuleaza agitatia moleculelor.
*



Microundele incalzesc doar anumite molecule, implicit substante. Lucru important, cedeaza energie moleculei de apa.
Radiatia infrarosie e emisa de orice obiect, functie de temperatura, mai mult sau mai putin. Un bec, o soba, un calorifer, eu, tastatura, orice...


This post has been edited by LuluMOB: 11 Feb 2010, 18:59


--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romanvs
post 11 Feb 2010, 19:35
Post #92


membru autentic


Group: Members
Posts: 1.248
Joined: 14 January 08
From: CRAIOVA




QUOTE(TheFastOne @ 10 Feb 2010, 21:39)
De acord cu tot ce zice victoras, dar cosul este recomandat chiar sa depaseasca coama casei cu 50 de cm. Traseul cosului trebuie sa fie cat mai drept pentru a facilita tirajul natural. Ia gandeste-te, daca pui centrala in beci, sa scoti cosul prin casa pana in pod...........
LE. Am uitat. Ai nevoie si de o pompa suplimentara sau o pompa de apa mai puternica sa-ti faca circuitul in calorifere. Deci nu ti-as recomanda in beci.
*



Deci imi trebuie un cos de 8,5m.Acesta nu o sa-l bag prin casa am sa il pun pe langa casa pt ca imi permite configuratia casei.
Zici ca nu face fata pompa cu care vine centrala.
Ma gandesc si la un boiler termoelectric cum il are @victoras.Daca va fi nevoie am sa pun si o pompa suplimentara.
Cam asa arata casa mea in proportie de 60% dar fara cosuri si finisaje. wink.gif
Centrala as pune-o pe casa scarii in subsol iar cosul in unghiul format intre casa scarii si restul casei.
http://www.archeton.ro/index.php
Cautati casa martipan.

This post has been edited by romanvs: 11 Feb 2010, 19:39


--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vizitatorul
post 11 Feb 2010, 21:58
Post #93


Membru autentic


Group: Members
Posts: 248
Joined: 10 May 09




QUOTE(adipo @ 10 Feb 2010, 17:02)
Am un prieten care si-a facut calculul ca la o casa de 120mp il costa gazul plus centrala si instalatia minim 15000RON. Iar consumul ar fi pe undeva la 5-600RON/luna. A gasit pe unii care vand sisteme koreene de incalzire prin infrarosu in podea (am vazut obiectul: o folie gen film foto de 40-50cm latime si cativa metrii lungime ce are un circuit prin ea). Cica asa l-ar costa cam 3000RON folia si instalarea o poate face el. Curentul nu va depasii, zice el, 600RON/luna.
*




QUOTE(adipo @ 10 Feb 2010, 21:50)
Sincer si mie mi-a parut putin SF solutia, dar cica ia dat ala prezentare ca este tehnologie revolutionara, incalzirea in pardoseala este realizata din elemente de carbon printate pe un film flexibil din poliester cu un consum de 130W/mp, reduce costurile de energie cu pana la 20-30%, reduce costurile de instalare cu pina la 50% fata de alte incalziri, cel mai ieftin sistem existent etc. (mi-a trimis toata prezentarea).
Am cautat si eu firma aia coreeana pe net cu produsele ei minune, si surpriza: la latimea de 50cm puterea generata este de 110wati/ml, la 80cm lat de 180w/ml iar la 1m latime de 210w/ml.
El era bucuros ca iese mult mai ieftin cu instalarea la sistemul asta si nu-l va ruina nici factura de electricitate (iau recomandat sa puna bineinteles intrerupatoare cu termostat sa nu mearga incalzirea non-stop).
Deocamdata a cumparat o bucata de rola din aia si tot face experimente cu ea sa se convinga.
Daca stiti mai multe spuneti ca sa-l pot convinge inainte de a baga banii in asa ceva.

pune link-ul
hai sa gandim 210/mp...vezi ce suprafata vrea sa acopere si calculeaza PUTEREA INSTALATA...apoi meri la puterea contractata si vezi daca corespunde...oricum tre automatizat pe zone si obligatoriu interconditionat..
e prea mult bla-bla revolutionar in ce spui...e o simpla "rezistenta" in pardoseala...
oricum..."afara" incet se renunta la asa-zisa incalzire in pardoseala....s-a constatat ca induce astm copiilor...mai nou covorasele se ridica pe pereti...nu lua de buna...mai bine mai intereseaza-te......
finisajul pardoselii in astfel de cazuri(incalzire pardoseala) e bine sa fie tip gresie,piatra...materiale cu transfer ridicat...
grosimea shapei...cat mai darnica...acumuleaza ...
incalzirea in pardoseala este ori de baza...si atunci s-ar putea sa nu fie de ajuns cei 210w/mp...ori complementara,insoteste clasicul calorifer
trebuie mentinuta pardoseala fff curata....
microclimat electric versus combustibil...electric detasat


--------------------
Dacia 1310 L 1998 - B453SCU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 12 Feb 2010, 00:32
Post #94


Admin?


Group: Admin
Posts: 2.553
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




aoleo, daca nu stiti, de ce nu cititi inainte si apoi sa scrieti pe forumuri.

1. Incalzirea prin pardoseala NU ridica praful. Se bazeaza in principal pe transmiterea caldurii prin radiatie, apoi conductie si in ultimul rand convectie. Radiatoarele se bazeaza intai pe convectie, apoi radiatie si in ultimul rand conductie. Curentii de aer creati prin convectie sunt cei care antreneaza praful, adica ceea ce se intampla la radiatoare, sunt ca un cos, la partea de jos sunt mai reci, sus sunt calde => curent de are care antreneaza praful si creaza darele alea negre pe pereti.

2. In afara nu se renunta la nimic. Incalzirea suprafetelor (podea, pereti, tavan) si incalzirea miezurilor de beton sunt in floare, deoarece se merge foarte mult pe solutii regenerabile cu temeratura scazuta, unde caloriferele sunt foarte mari.
Cand faci o incalzire PROASTA, fie ea pardoseala, radiatoare, ventilatie, normal ca apar probleme, printre care si de sanatate.
De asta exista norme si normative si reguli ... care TREBUIE respectate. De ex. temperatura pardoselei nu are voie sa depaseasca 29 de grade C in zonele de incalzire si 33 in zonele de margine (unde se compenseaza niste pierderi mai mari) sau bai.

3. Aveti idee ce inseamna 210W/mp? Vreti sa incalziti camera cu geamurile deschise? Cumva stiti cum se face un calcul al pierderilor de caldura? 210W/mp? Doamne Fereste.

P.S. dar da, pardoseala trebuie tinuta curata, indiferent ce fel de incalzire ai.

@adipo, sistemul ala probabil ca incalzeste, dar cu costurile energiei electrice asa cum ti-am scris mai sus. Energie nu poti sa creezi, o transformi. Vezi ultima ta factura de gaz, inmulteste cu 3 si o sa ai o vaga idee cam cat te-ar costa pe tine sa te incalzesti electric.
Cum a scris si LuluMOB, exista sisteme de incalzire/racire care se numesc pompe de caldura. Acestea pot sa consume de ex 4kw electric si sa "produca" 20kW termici. Dar diferenta de la 4 la 20 iarasi nu se creeaza, ci se extrag din sol/apa/aer. Sunt sisteme complexe, unde calculele sunt foarte foarte importante. Investitia de asemenea este mare, dar se amortizeaza in timp.


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 12 Feb 2010, 01:37
Post #95


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




romanvs, vezi ca la cos ai mai multe variante. Inox, caramida gaurita, tuburi azbociment...
Daca-l faci de inox, pe langa costurile mari o sa trebuiasca sa-l izolezi, ca face condens. Adica inox, izolatie si iar tabla. Din azbociment arata ca un cenzurat si-o sa trebuiasca sa-l ancorezi bine. Eu te sfatuiesc sa-l faci din caramida d-asta caramida2.jpg.
Exista si caramida speciala pentru horn, dar asta vara era cam 25 de lei bucata. Caramida asta de-ti spun eu are 30 cm inaltime si gaura fix cat burlanul. Din 20 de bucati ti-ai facut hornul. Daca-mi amintesc bine, era 5,5 lei bucata. Bagi armatura de 8 prin cele 4 colturi plus inca 4 armaturi prin mijlocul laturilor. Umpli hornul cu ciment pana la nivelul superior al centralei (locul din care iese burlanul). Acolo-i faci o gura de vizitare. Mergi cu burlanul cat te tine lungimea lui, apoi il bagi in lateralul hornului. Torni lapte de ciment in gauri (io le-am umplut si pe alea fara armatura). Apoi zidesti hornul. La interior dai tencuiala normala, la exterior merge CM 11. Io asa am facut. N-am nici problema si e cea mai ieftina varianta.

This post has been edited by Victoras2001: 12 Feb 2010, 01:56


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vizitatorul
post 12 Feb 2010, 22:10
Post #96


Membru autentic


Group: Members
Posts: 248
Joined: 10 May 09




QUOTE(AlexV @ 12 Feb 2010, 00:32)
aoleo, daca nu stiti, de ce nu cititi inainte si apoi sa scrieti pe forumuri.

1. Incalzirea prin pardoseala NU ridica praful. Se bazeaza in principal pe transmiterea caldurii prin radiatie, apoi conductie si in ultimul rand convectie. Radiatoarele se bazeaza intai pe convectie, apoi radiatie si in ultimul rand conductie. Curentii de aer creati prin convectie sunt cei care antreneaza praful, adica ceea ce se intampla la radiatoare, sunt ca un cos, la partea de jos sunt mai reci, sus sunt calde => curent de are care antreneaza praful si creaza darele alea negre pe pereti.



radiatie...ceva in "domeniul" infrarosu....propriu-zis,o nichelina denudata alimentata la tensiunea de lucru "radiaza"
convectie...ar fi tranferul de caldura pe verticala....(de jos in sus)
conductie...transfer in masa materialului... (chiar si de sus in jos)
so...parerea mea umila...pana sa convecteze tre sa conduca
la partea cu radiatia...minte-ma tu
la partea cu praful....crede-ma...se ridica....si ramane in suspensie...si nu face dare negre pe pereti
discutam comercial-publicistic sau ne lamurim unul pe celalalt fara valeitati de integralisti?

12 Feb 2010, 22:17:
QUOTE(Victoras2001 @ 12 Feb 2010, 01:37)
romanvs, vezi ca la cos ai mai multe variante. Inox,  caramida gaurita, tuburi azbociment...

cauta genul urmator...doua tubulaturi una in cealalta....tubulatura centrala elimina...cea exterioara permite admisia de aer proaspat...


This post has been edited by vizitatorul: 12 Feb 2010, 22:17


--------------------
Dacia 1310 L 1998 - B453SCU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 12 Feb 2010, 22:35
Post #97


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




Si nu-i trebuie o centrala conceputa pentru asa ceva? Altfel nu vad cum ar intra aer pe gaura prin care trebuie sa iasa fumul, tirajul facandu-se cu ajutorul usitei speciale.
EU m-am tot coit pana mi-am facut cosul. Nu stiam nici cum, nici din ce. M-am tot oprit pe la toate casele sa ma uit. Pana la urma am ales sistemul descris mai sus de care sunt foarte multumit. Are un tiraj de nu e voie si inca e cu juma de metru sub coama casei.


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vizitatorul
post 12 Feb 2010, 23:06
Post #98


Membru autentic


Group: Members
Posts: 248
Joined: 10 May 09




aerul care iese tre completata....pe sub usa,prin crapaturi,prin golurile lasate special in constructie,prin ochiuri de geam obligatoriu deschise,...si intra rece....aducandu-l prin tipul de cos "descris" de mine i se ofera o "preincalzire"...

<span class='edit'>12 Feb 2010, 23:10:</span>
QUOTE(Victoras2001 @ 12 Feb 2010, 22:35)
EU m-am tot coit pana mi-am facut cosul. Nu stiam nici cum, nici din ce. M-am tot oprit pe la toate casele sa ma uit. Pana la urma am ales sistemul descris mai sus de care sunt foarte multumit. Are un tiraj de nu e voie si inca e cu juma de metru sub coama casei.
*


Daca spui ca are tiraj si nu face condens...daca isi face treaba in zilele cetoase....l-ai nimerit...

This post has been edited by vizitatorul: 12 Feb 2010, 23:28

Attached thumbnail(s)
tbbyby.JPG ( Size: 32.87k ) Number of downloads: 1016


--------------------
Dacia 1310 L 1998 - B453SCU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 12 Feb 2010, 23:16
Post #99


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




Odata n-am fost atent si era sa ma traga pe usita. tongue.gif


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 13 Feb 2010, 11:00
Post #100


Admin?


Group: Admin
Posts: 2.553
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




QUOTE(vizitatorul @ 12 Feb 2010, 22:10)
radiatie...ceva in "domeniul" infrarosu....propriu-zis,o nichelina denudata alimentata la tensiunea de lucru "radiaza"
convectie...ar fi tranferul de caldura pe verticala....(de jos in sus)
conductie...transfer in  masa materialului... (chiar si de sus in jos)
so...parerea mea umila...pana sa convecteze tre sa conduca
la partea cu radiatia...minte-ma tu
la partea cu praful....crede-ma...se ridica....si ramane in suspensie...si nu face dare negre pe pereti
discutam comercial-publicistic sau ne lamurim unul pe celalalt fara valeitati de integralisti?
*



Eu realmente incerc sa lamuresc niste lucruri.

"Toate corpurile radiaza continuu energie, sub forma de unde electromagnetice. Portiunea din spectrul radiatiei electromagnetice, asociata transferului de caldura este in domeniul radiatiei infrarosii." Si asta e functie de temperatura si suprafata corpului.
Compara 10mp cu mai putin de 1 mp cat are un radiator de 600/1000. (Suprafata vizibila a radiatorului nu e plana tocmai pentru a marii suprafata, atat radianta cat si convectiva. Aripioarele alea din spatele unui radiator de otel sunt denumite convector.)

Convectia este transferul de caldura prin curenti de aer. Tirajul natural din interiorul radiatorului de ex creeaza curenti de aer, curenti convectivi. Ventiloconvectoarele au un tiraj fortat si datorita constructiei lor (de unde si numele) se bazeaza pe convectie.

Conductia este cum ai spus, transfer de caldura de la o molecula la alta.

Nu am cum sa te cred pentru ca prima incalzire prin pardoseala pe care am facut-o acum mai bine de 10 ani in casa unor prieteni de familie functioneaza si astazi foarte bine, copiii au crescut cu incalzire prin pardoseala si n-au nicio boala. Parintii mei au incalzire prin pardoseala in toata casa. Din pacate eu cand am luat apartamentul avea deja sapa turnata si toate instalatiile facute, altfel imi puneam tot incalzire prin pardoseala. Nu mi-as face casa decat cu incalzire prin pardoseala.

Daca ai in camera un radiator la 75 grade C , tu unde preferi sa stai? Langa el, la jumatatea distantei intre el si paretele opus sau langa peretele opus? Si care este diferenta de temperatura intre aceste 3 punte? Apoi incearca sa iti pui aceeasi intrebare pt incalzirea prin pardoseala.

Radiatorul e depasit, asta este adevarul si se vede si in marketing-ul lui. Nu se promoveaza decat ca sunt frumoaste, mult stilizate, obiecte de arta functionale. In baie radiatoarele port prosop sunt foarte bune pe langa o incalzire prin pardoseala.

De ex. eu nu mi-as face racire prin suprafete sau cel putin nu exclusiv racire prin suprafete.

@Victoras2001, adica astia se chinuie sa faca materiale cat mai rezistente la mediul din cos, si anume samota si caramida refractara, iar tu l-ai facut din caramida ceramica. N-am ce zice, felicitari, dar scrie si tu un disclamer ceva. Partea cu tencuiala la exterior din CM11 m-a inchis. FAZAN. Dar n-am inteles cum il tencuiesti la interior. blink.gif


--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fost membru
post 13 Feb 2010, 12:36
Post #101


membru analfabet


Group: Members
Posts: 239
Joined: 1 September 09
From: clasa I-a




Il tencuieste la interior, adica in casa, nu pe interior. radmasa.gif

This post has been edited by fost membru: 13 Feb 2010, 12:37


--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vizitatorul
post 13 Feb 2010, 14:01
Post #102


Membru autentic


Group: Members
Posts: 248
Joined: 10 May 09




QUOTE(AlexV @ 13 Feb 2010, 11:00)
"Toate corpurile radiaza continuu energie, sub forma de unde electromagnetice. Portiunea din spectrul radiatiei electromagnetice, asociata transferului de caldura este in domeniul radiatiei infrarosii." Si asta e functie de temperatura si suprafata corpului.
Compara 10mp cu mai putin de 1 mp cat are un radiator de 600/1000.

incepem sa ne axam....
radiatie...dupa cum spui tu...si sunt si eu de acord...depinde de temperatura(temperatura de suprafata) si arie....in modelele discutate avem un corp cu suprafata mica si temp ridicata(claasicul calorifer) si un corp cu suprafata mare si temp scazuta(pardoseala)...ar trebui sa mai fie si ceva constatnte specifice(dar le consideram 1)....asa ca...parerea mea...legat de radiatie...ar trebui sa avem acelasi rezultat in ambele cazuri

13 Feb 2010, 14:09:
QUOTE(AlexV @ 13 Feb 2010, 11:00)


Convectia este transferul de caldura prin curenti de aer. Tirajul natural din interiorul radiatorului de ex creeaza curenti de aer, curenti convectivi. Ventiloconvectoarele au un tiraj fortat si datorita constructiei lor (de unde si numele) se bazeaza pe convectie.


convectia este transferul de caldura prin APA SI AER.....
spune-mi unde lipseste convectia in cazul pardoselii...iti spun eu...este prezenta...chiar daca nu o simti sub forma de curenti ascendenti care sa-ti ridice parul din cap..(glumesc)


13 Feb 2010, 14:11:
QUOTE(AlexV @ 13 Feb 2010, 11:00)




Daca ai in camera un radiator la 75 grade C , tu unde preferi sa stai? Langa el, la jumatatea distantei intre el si paretele opus sau langa peretele opus? Si care este diferenta de temperatura intre aceste 3 punte?



mijlocul camerei


13 Feb 2010, 14:14:
QUOTE(vizitatorul @ 11 Feb 2010, 21:58)

microclimat electric versus combustibil...electric detasat


sunt cuvintele mele...asha ca nu inteleg de unde atata "inversunare"......
uite...schimb forma...pastrez continutul....so...INCALZIREA IN PARDOSEALA OFERA UN SENTIMENT DE CONFORT DETASAT FATA DE CLASICUL SISTEM BAZAT PE ASA-ZISUL CALORIFER

13 Feb 2010, 14:19:
QUOTE(AlexV @ 13 Feb 2010, 11:00)



Radiatorul e depasit, asta este adevarul si se vede si in marketing-ul lui. Nu se promoveaza decat ca sunt frumoaste, mult stilizate, obiecte de arta functionale. In baie radiatoarele port prosop sunt foarte bune pe langa o incalzire prin pardoseala.


logica clasicului "radiator" va ramane valabila mult timp de acum inainte...creaza o perdea de aer cald in zonele vitrate expuse pierderilor de caldura
da ..se fac simtiti curenti de aer circulari(ascendenti in zona radiatoarelor si descendenti in zona peretilor interiori),curenti ce induc un disconfort termic...
.
.
.
inchei....legat de astm...imi mentin parerea...
bafta


This post has been edited by vizitatorul: 13 Feb 2010, 14:19


--------------------
Dacia 1310 L 1998 - B453SCU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adipo
post 13 Feb 2010, 15:16
Post #103


Membru


Group: Members
Posts: 88
Joined: 20 September 05
From: Pitesti






--------------------
Dacia 1410 1996 / 1600cmc - AG-XX-XXX
+ Peugeot 206 Sedan Plus (2007)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vizitatorul
post 13 Feb 2010, 16:34
Post #104


Membru autentic


Group: Members
Posts: 248
Joined: 10 May 09




e doar vrajeala si prosteala romaneasca asupra unui lucru banal-producerea si transferul caldurii...
dpa cum vezi,site-urile "straine' nu se chinuie sa-ti scoat ochii cu prea mult infra-red,care-s nesemnificative la puterea instalata/mp....si pe deasupra mai ai si-un obturator-parchetul...vrei infrarosu-ia-ti un bca,bate-i doua cuie,nichelina din obor si gata infrarosu smile.gif
sistemul poti sa-l asemuiesti constructiv cu 'dezaburitorul" lunetei...doua trese de cupru conductoare care se alimenteaza la tensiunea data...intre trese benzi scurtcircuitoare de carbon,rezistive...



so...parerea mea..in cazul in care se hotaraste adoptarea unui sistem de incalzire electric in pardoseala,modelul prezentat de tineESTE INTERESANT(parerea mea)...este usor de montat si scuteste cheltuieli si deranj cu shapa.....daca n-ar fi problema prafului care mi-o sustin in continuare,s-ar putea monta(in fapt "instala") si sub un covor

13 Feb 2010, 16:37:
QUOTE(AlexV @ 13 Feb 2010, 11:00)
Din pacate eu cand am luat apartamentul avea deja sapa turnata si toate instalatiile facute, altfel imi puneam tot incalzire prin pardoseala. Nu mi-as face casa decat cu incalzire prin pardoseala.

spor la treaba....

This post has been edited by vizitatorul: 13 Feb 2010, 16:37


--------------------
Dacia 1310 L 1998 - B453SCU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 14 Feb 2010, 15:53
Post #105


Admin?


Group: Admin
Posts: 2.553
Joined: 4 December 02
From: Bucuresti




QUOTE(vizitatorul @ 13 Feb 2010, 14:01)
logica clasicului "radiator" va ramane valabila mult timp de acum inainte...creaza o perdea de aer cald in zonele vitrate expuse pierderilor de caldura
da ..se fac simtiti curenti de aer circulari(ascendenti in zona radiatoarelor si descendenti in zona peretilor interiori),curenti ce induc un disconfort termic...
*



Mergand exact pe ceea ce spui tu, pe langa disconfort, recunosti ca praful este in permanenta antrenat in curentii de aer din camera, datorita radiatorului. Mult praf. Si totusi daca camera e curata, putini oameni fac astm.

Ceea ce tu vezi "inversunare" este doar o incercare de a spune lucrurile corect. Am petrecut destul de mult timp citind, analizand si aplicand astfel de solutii ca sa accept proliferarea ideilor preconcepute. Nu am nici ceea mai vaga intentie de a iti schimba tie parerea, dar sper ca cine mai citeste pe aici sa poata sa ia o decizie corecta pe baza informatiilor.

Asa cum am scris si mai sus, incalzirea prin pardoseala se bazeaza in ultimul rand pe convectie, deci ceva curenti am spus ca apar, mai ales in perioadele foarte reci, nu cand temeratura la suprafata e de 24 de grade de ex. Dar este ca si cum ai compara o adiere de vant, cu un viscol, din punctul de vedere al unui graunte de nisip.
Lipsa curentilor poate fi explicata si prin masurarea temperaturii de la pardoseala pana la tavan. Temperatura scade, nu creste ca la radiatoare.
Convectia care poate sa apara in orice fluid, inseaman o miscare in masa fluidului,o parte a fluidului se misca si alta ii ia locul. Aerul rece este aspirat datorita tirajului din radiator, incalzit si se ridica la tavan, unde se raceste si coboara. Deci aerul ala foarte cald care iese din calorifer se regaseste sus la tavan. Aerul ala caldut de langa podea, de ce nu se gaseste la tavan? Sunt convins ca stii raspunsul, pentru ca diferentele de temperatura sunt foarte mici.



--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fost membru
post 15 Feb 2010, 01:13
Post #106


membru analfabet


Group: Members
Posts: 239
Joined: 1 September 09
From: clasa I-a




Parere personala:

Ar putea sa se formeze ceva curenti de aer, capabili sa nu lase praful sa se aseze, dar asta va fi mai pregnant atunci cand centrala a fost inchisa mai mult timp iar diferenta intre temperatura aerului din camera si temperatura dusumelei este mare. In momentul in care (asa cum spunea Alex) diferenta dintre temperaturi este mica si viteza aerului va fi mult diminuata.
Totusi, chiar daca viteza aerului va indeajuns de mica sa permita asezarea prafului, in momentul cand cineva merge prin incapere, sau un copil se joaca, tulburarea prafului va fi mult mai accentuata fata de sistemul clasic de incalzire (cu calorifere). Solutia ar fi un sistem activ permanent de filtrare, caz in care este balanta inclina in favoarea sistemului de incalzire prin pardoseala.

Referitor la praf, oricat de curat ar fi, praf exista.....mai ales in vecinatatea soselelor .
Chiar intr-un sistem etans, praf tot se face.....prin descuamarea pielii, prin tocirea diferitelor textile, obiecte de imbracaminte.....samd.

QUOTE
În decursul unui an aproximativ o jumătate de kilogram de celule sunt îndepărtate din pielea noastră în diverse moduri: în urma unui duș, a simplei atingeri a tastelor unei tastaturi, pe cana cu care bem apă ori pe șervețelul umed folosit pentru a ne curăța mâinile.

Sursa

This post has been edited by fost membru: 15 Feb 2010, 01:20


--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romanvs
post 14 Oct 2011, 20:09
Post #107


membru autentic


Group: Members
Posts: 1.248
Joined: 14 January 08
From: CRAIOVA




Revin in acest topic, nu am mai postat de mult...
Datorita conditiilor economice m-am hotarat sa fac incalzire clasica cu centrala mixta(lemne si carbuni) si clorifere.
Am studiat piata si opinii ale unor cunoscuti si cred ca o sa iau un Viadrus de 45 kw.
Cosul am sa il fac din inox sau fier cu izolatie extrioara.
Acum incerc sa fac niste scheme de incalzire (dupa un pic de documentatie dupa net deoarece as vrea sa fac incalzirea singur) si daca cineva imi mai poate da o mana de ajutor ii multumesc anticipat.
Am sa pun mai jos doua scheme pt dezbatere:

This post has been edited by romanvs: 14 Oct 2011, 21:00


--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romanvs
post 1 Nov 2011, 10:07
Post #108


membru autentic


Group: Members
Posts: 1.248
Joined: 14 January 08
From: CRAIOVA




Cred ca din cauza internetului mobil nu am reusit sa pun poze cu schemele...

Am luat o centrala mixta(lemne,carbuni) Viadrus,si calorifere de otel si acum vreau sa ma apuc de treaba.
Marea dilema pe care o am:din ce sa fac instalatia :cupru sau polipropilena(ppr)?
Initial m-am gandit sa o fac din ppr (am aparatul de lipit si am mai facut instaltia de apa din ppr)dar usor,usor,datorita discutiilor cu unele persoane am ajuns sa am dubii.Aceste persoane,inclusiv o firma de profil mi-au recomandat sa folosesc cuprul pt ca ppr-ul nu ar fi potrivit si ar ceda.

Asa ca acum sunt foarte nehotarat... unsure.gif


--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 1 Nov 2011, 10:09
Post #109


Desi nu pare, ma plimb cu Dacia


Group: Members
Posts: 8.198
Joined: 11 July 06
From: bucuresti




Daca se instaleaza magistrale de apa pe conducte de polipropilena, de ce ti-aqr ceda tie, acasa? Rezista la 10 atmosfere. In instalatia ta vei avea maxim 3.


--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romanvs
post 1 Nov 2011, 10:14
Post #110


membru autentic


Group: Members
Posts: 1.248
Joined: 14 January 08
From: CRAIOVA




Sincer nu stiu ce sa mai cred,m-au cam zapacit astia cu care am vorbit...

Cica la centralele pe combustibil solid ,fiind mai greu de controlat temperatura ,aceasta poate sari de 90 de grade si astfel ar ceda tevile fiind astfel un risc mare.

This post has been edited by romanvs: 1 Nov 2011, 10:22


--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 1 Nov 2011, 10:44
Post #111


No fear. No limit. No equal.


Group: Members
Posts: 8.277
Joined: 24 June 07




Eu pe toti care-i stiu cu centrala pe lemne i-am vazut ca au bagat PPR pe sub pardoseli si n-au avut nici cea mai mica problema.


--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DannyY
post 1 Nov 2011, 10:48
Post #112


Marele plictisit


Group: Members
Posts: 1.696
Joined: 5 May 09




Observatii personale despre conductele de cupru:
- sunt (mult) mai estetice decat cele din PPR.
- sunt mai zgomotoase decat cele din PPR.
- pot cocli, in timp.
- transfera mai multa caldura decat cele din PPR. Daca ai zone pe care nu vrei sa le incalzesti (de ex. casa scarii sau vreo camara), trebuie sa izolezi conductele de cupru. In zonele incalzite nu conteaza.
- sunt mai scumpe decat polipropilena.

PPR-ul nu cedeaza chiar asa de usor, firma de profil vrea sa-ti vanda tie cuprul de pe stoc.
La orice centrala trebuie sa existe un sistem de protectie (termostat, vas de expansiune, o supapa de supra-presiune) pentru cazurile in care temperatura apei trece de 90 de grade sau presiunea in instalatie creste prea mult.


--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romanvs
post 1 Nov 2011, 11:26
Post #113


membru autentic


Group: Members
Posts: 1.248
Joined: 14 January 08
From: CRAIOVA




M-am gandit la urmatoarele masuri de sigurnata(nu mai stiu altele):
- supape de siguranta
-sursa de incarcare cu acumulator-pt cazurile cand se opreste curentul
-vas de expansiune deschis-pt ca nu am sursa de apa curenta, ci hidrofor
-termomanometre pt monitorzare
- atentie sporita in utilizare


--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 1 Nov 2011, 12:37
Post #114


fost programator


Group: Members
Posts: 8.016
Joined: 27 October 05
From: Scursurești Vale




QUOTE(romanvs @ 1 Nov 2011, 11:26)
- atentie sporita in utilizare
*


adica? huh.gif


--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 1 Nov 2011, 12:38
Post #115


Desi nu pare, ma plimb cu Dacia


Group: Members
Posts: 8.198
Joined: 11 July 06
From: bucuresti




Isi muta patul in bucatarie, linga centrala.


--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DannyY
post 1 Nov 2011, 12:39
Post #116


Marele plictisit


Group: Members
Posts: 1.696
Joined: 5 May 09




Vas de expansiune deschis? wacko.gif


--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romanvs
post 1 Nov 2011, 13:05
Post #117


membru autentic


Group: Members
Posts: 1.248
Joined: 14 January 08
From: CRAIOVA




QUOTE(Markos @ 1 Nov 2011, 12:37)
adica?  huh.gif
*



Grija mare in modul de exploatare:atentie la manometre,cand se ia curentul daca pornesc pompele automat de catre sursa,incarcarcare cu combustibil,etc.

QUOTE(DannyY @ 1 Nov 2011, 12:39)
Vas de expansiune deschis?  wacko.gif
*



Da,este mai sigur in cazul in care se supraincinge(si in plus am inteles ca se preteaza mai bine in cazul in care nu exista apa curenta).


--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 1 Nov 2011, 13:09
Post #118


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 5.219
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic




Circuitul de incalzire e unul inchis, deci nu vad de ce ai avea nevoie permanent de apa curenta (exceptand cazul cand mai reumpli instalatia in parametrii, 1-1.5 bar).


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adin1968
post 1 Nov 2011, 13:20
Post #119





Group: Members
Posts: 0
Joined: 19 October 05
From: Constanta




Vrei sa spui ca la cazan pui pompa de circulatie (de obicei la lemne si carbune pe retur su supapa de retinere intre pompa si cazan) si vas de expansiune deschis?
Verifica prima data care este presiunea minima de functionare a pompei.
Sa presupunem ca este 0,4bar, asta inseamna ca distanta pe verticala intre pompa si vas de expansiune deschis trebuie sa fie de minim 4 metri ptr o functionare corecta a pompei.


--------------------
dacia lastun scara 1:24 - CT68NAM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 1 Nov 2011, 13:30
Post #120


Desi nu pare, ma plimb cu Dacia


Group: Members
Posts: 8.198
Joined: 11 July 06
From: bucuresti




Cred ca a vrut sa se refere la supapa de suprapresiune.


--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
7 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 00:54
Forum Renault