Profesionistii cu anvelope de vara pe timp de iarn
![]() ![]() ![]() ![]() |
Profesionistii cu anvelope de vara pe timp de iarn
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
2004/2015/2019 Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
verde57 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 30 March 08 From: 3 trancane ![]() |
Va dau o veste proasta dragelor: cauciucurile de iarna derapeaza si ele iar din nameti tot nu va scot.
![]() Pentru zapada si gheata fara lanturi sau cauciucuri cu cuie nu esti asigurat cu nimic. |
--------------------
1300
dacia
1973 sa moara comunistii
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
asa-i ca n'ai asa ceva?
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DannyY |
![]()
|
Am cuie intr-o cutie.
Dar nu se dezumfla cauciucurile daca bat cuie in ele? Lanturi.... uitasem! ESTEEEEE!!!! |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.127 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ai ramane surprins sa vezi cat de eficiente sunt anvelopele de iarna. Nu-i asa ca te crezi vreo scula de sofer, care n-are nevoie de chestii d'astea?
Ia iesi tu afara in tenisi in zapada si mergi asa vreo 2-3 km. Apoi du-te acasica, schimba tenisii cu bocanci si refa traseul. Poti sa mergi si cu tenisii dar parca e mai bine cu bocancii, nu? La fel e si cu anvelopele de iarna. La noi in parcare, am mers fara grija cu anvelopele de iarna in timp ce un coleg a ramas inzapezit cu cele de vara, masinile fiind identice. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
verde57 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 30 March 08 From: 3 trancane ![]() |
QUOTE(argon @ 16 Dec 2009, 15:54) nu evident ![]() ![]() QUOTE(Diac @ 16 Dec 2009, 15:57) Crede-ma ca si pe mine m-au scos din nameti astazi 2 cauciucuri .....oarecare QUOTE(dizzy @ 16 Dec 2009, 15:58) Ai ramane surprins sa vezi cat de eficiente sunt anvelopele de iarna. Nu-i asa ca te crezi vreo scula de sofer, care n-are nevoie de chestii d'astea? La noi in parcare, am mers fara grija cu anvelopele de iarna in timp ce un coleg a ramas inzapezit cu cele de vara, masinile fiind identice. OK maistre ai dreptate, daca eram finlandez faceam ca la carte dar pentru iesitu din parcare si mersu prin oras in Bucuresti unde sania a dat faliment nu ma ajuta cauciucurile de iarna si "cauciucurile de iarna derapeaza si ele iar din nameti tot nu va scot" This post has been edited by verde57: 16 Dec 2009, 15:11 |
--------------------
1300
dacia
1973 sa moara comunistii
|
|
DannyY |
![]()
|
Pe zapada (chiar batatorita) e o diferenta notabila intre cauciucurile de iarna si celelalte.
E adevarat insa ca nu te scot din ORICE nameti. Iar pe gheata... diferenta e prea mica pentru a mai conta. Pana nu incerci, nu vei sti cum e. Ca sa te convingi, roaga un prieten care are asa ceva sa te lase o tura cu masina pe zapada. This post has been edited by DannyY: 16 Dec 2009, 15:07 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
atunci de ce ne dai tu vesti de-astea proaste?
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
deci tot lopata si sacul de nisip e de baza
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
DannyY |
![]()
|
Acu' vreo 2 ani, la Sinaia, am prins o groapa plina de zapada afanata in care am intrat si n-am mai iesit decat dupa ce m-au ajutat unii care locuiau pe acolo. Aveam Snowtrac noi-noute.
De atunci... lopata sta in portbagaj non-stop. Sacul de nisip se pune tot acolo pe 15 noiembrie. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
verde57 |
![]()
|
DannyY ce latime si talon au cauciucurile tale de iarna, sunt curios?
This post has been edited by verde57: 16 Dec 2009, 15:14 |
--------------------
1300
dacia
1973 sa moara comunistii
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
DannyY,
Lipsa de reactie a autoritatilor nu are de-a face cu neechiparea corespunzatoare a masinilor. In mod normal, daca, sa presupunem prin absurd, nu ai folosi masina iarna decat in oras, nici nu ar trebui sa ai nevoie de cauciucuri de iarna. Dar pana la momentul in care autoritatile si-ar face treaba ca la carte va mai curge multa apa pe Dambovita. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.127 Joined: 11 February 04 ![]() |
E perfect adevarat ca nu te scot anvelopele de iarna din orice namete si din orice zapada, aici nu am nimic de comentat, dar sunt foarte bune, mai ales daca mergi usurel ca si cum nu le-ai avea.
Legat de ABS, trebuie sa inveti sa mergi cu masina astfel incat sa-l pui la treaba de maxim zece ori pe zi. Franezi pana auzi cum caraie, apoi ridici usurel piciorul de pe frana pana cand forta de franare e un pic mai mica decat limita de aderenta, astfel obtii maximul de frana posibil in acele conditii. Daca ai doua jante mai nasoale, cu aproximativ 200 RON iti iei doua anvelope de iarna si esti mai in siguranta. Merita? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
am. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 7 March 09 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
nu prea
|
--------------------
sacia
130
- 1-b-2867
1967
|
|
DannyY |
![]()
|
@verde57
Pai sincer n-am nici cea mai vaga idee. Stiu ca sunt Snowtrac, dar le-a cumparat altcineva si le-a montat tot el la vulcanizare, asta acu' 2 saptamani. Logic ar fi sa fie 185/65/R 15, ca asa scrie in talon si imi imaginez ca altele nu se potrivesc... Dar patania de la Sinaia am avut-o cu Skoda Octavia, roti de 16 inch. @ionutctn Prea putin ma intereseaza Dambovita, pe aici trece Oltul ![]() Ai dreptate. Dar eu prefer sa ajung intai acasa, de-abia apoi vad ce dreptate am. Sper ca pe unde trece Dambovita sa nu mai am treaba pana nu se topesc zapezile... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
DannyY,
Pana la urma problema nu sunt cei care blocheaza orasul. Problema este ca sunt destule persoane care pleaca pe la munte sau la drum prin tara cu masina neechipata. Pana la urma daca te prinde in oras ninsoarea, ajungi la destinatie dar daca esti la vreun drum prin tara atunci e mult mai complicat. |
--------------------
Dacia
1310
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
DannyY |
![]()
|
Dar eu nu neg asta!
Vrei sa ma convingi de un lucru pe care eu deja il stiu... Asta spun si eu: vine dracu' in camp sa ma 'salveze' pe mine. Daca sunt si mototol si nu-s echipat corespunzator, mor si de frig ca prostu-n nameti... Decat sa stau cu grija de fiecare data cand e sa plec cu masina in afara orasului, mai bine am tot harnasamentul in portbagaj si gata. Am cativa colegi care rad cand imi vad portbagajul ("ce-i cu nisipul, iti faci plaja-n balcon?") ... Asta e... ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
- 0T04```
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 16 Dec 2009, 16:27) DannyY, Lipsa de reactie a autoritatilor nu are de-a face cu neechiparea corespunzatoare a masinilor. In mod normal, daca, sa presupunem prin absurd, nu ai folosi masina iarna decat in oras, nici nu ar trebui sa ai nevoie de cauciucuri de iarna. Dar pana la momentul in care autoritatile si-ar face treaba ca la carte va mai curge multa apa pe Dambovita. macar niste all-season mai rasarite ar putea sa aibe...dar deh... autoritatile sunt de vina. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Verde57 are dreptate, gumele de iarna ajuta mult dar nu iti dau imunitate iarna. Sunt de parere ca ar trebui sa fim obligati prin lege sa fim echipati fiecare de sezon, ca in tarile civilizate, amenda si puncte!
Experienta si instinctul iarasi te pot ajuta (sau iti pot dauna daca sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire). Lopata, nisipul, lanturile e bine sa le ai, spre rusinea mea imi lipsesc. Degeaba aratam cu degetul ca autoritatile nu fac, in primul rand noi trebuie sa fim pregatiti pentru siguranta noastra. Eu sper ca dupa o experienta neplacuta multi vor renunta la a folosi masina chiar si pentru a merge la buda! |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
ionutctn |
![]()
|
QUOTE(rtBK @ 16 Dec 2009, 16:01) Ti se pare normal ca, in conditiile in care prima ninsoare a fost pe 15 decembrie, reactia autoritatilor sa fie fara efecte? A nins mai mult decat tarziu anul asta ca sa aiba vreo scuza ca i-a luat prin surprindere. |
--------------------
Dacia
1310
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
nu e in regula sunt de acord, dar nici cu mentalitatea cu anvelope de vara sunt ok iarna. Trebuie sa te gandesti dincolo de buzunarul tau... poate o sa fi intr-o situatie limita ... iti sare un copil in fata.. se poate intampla orice. Diferentele sunt destul de clare intre anvelope oricat de mult sunt unii gica contra pe aici.
am scris si la coltul bucurosilor. Azi m-am bagat in niste damburi nasoale de zapada ca sa vad daca pot sa ies fara sa ma dau jos din masina. surpriza am reusit si asta cu niste anvelope all season. Ce am vazut ieri la TV...a fost chiar un nimic! Daca ar fi nins ca acum 2 ani cand ajungea la genunchi zapada... mai ziceam. This post has been edited by rtBK: 16 Dec 2009, 16:46 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(verde57 @ 16 Dec 2009, 15:03) Pai astazi am facut urmatoarea manevra : Scos Supernova echipata cu Dayton de iarna din parcare si pus in locul ei o Skoda Octavia Tour cu Matador de vara relativ uzate. Dacia a iesit imediat, cu Skoda m-am cam chinuit la "introdus" si nu am reusit sa o parchez exact pe locul proaspat eliberat. La Dacie e de ajuns sa accelerez un pic prin zapada afanata, eventual sa dau de volan si gata, la Skoda acceleram si degeaba. Era sa ating chiar o alta masina parcata pt ca masina a luat-o in lateral. P.S. Poate ca aici a intervenit si diferenta de greutate intre cele doua tarabe, nu stiu. This post has been edited by Diac: 16 Dec 2009, 16:41 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
La zapada afanata se simte bibne diferenta intre cauciucuri de vara si de iarna - cele de iarna au un asa profil incat 'arunca' zapada stransa intre striatii, pe cand cele de vara se umplu cu zapada si se fac slick-uri.
Cine nu recunoaste superioritatea cauciucurilor de iarna folosite pe zapada/gheata greseste. Evident poti ramane impotmolit si face accident cu ambele tipuri, dar uneori o diferenta de spatiu de franare de 1m face diferenta intre o nenoricire evitata si una intamplata. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.745 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Eu am ramas la all-season-uri da' parca-mi pare ca nu mai "tin" ca anul trecut. Pe umed/ud/zapada moale sunt OK, pe zapada intarita nu mai au aderenta potrivita si aluneca.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(V a L y O @ 15 Dec 2009, 18:47) Majoritatea, in loc sa-si cumpere gume de iarna, dau vina pe autoritati ca nu dezapezesc. Personal consider ca ar trebui sa se bage o noua lege: de la inceputul lui noiembrie pana la sfarsitul lui februarie, cine nu are gume de iarna nu iese pe sosea. Corect! QUOTE(adrian mgn @ 15 Dec 2009, 19:21) La cata spaga iau de la soferi, ii putem considera ANGAJATII NOSTRI! |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu abia astept sa vina iarna si sa ma prinda cu cauciucuri cat mai "slick". Azi nevasta-mea a inceput sa se isterizeze si colega-sa a zis ca nu mai vine cu noi, cand pe la circ, pe la menajerie am mers numai cu frana de mana
![]() Noroc ca era in fata un alt nebun cu numar de calarasi care facea fix acelasi lucru... si le-am zis ca probabil asa se merge pe acolo ![]() Bai frate, vad ca stati bine cu teoria... dar as fi curios cati dintre voi stiu intradevar soferie. Eu unul, recunosc ca mai am multe de invatat si pe vreme ce trece, parca merg din ce in ce mai ca mosii... insa, fie vorba intre noi, din nebuniile asta, cu derapaje din care sa iesi si chiar din frane cu rotile blocate, sa vezi cam ce traiectorie are o masina "in deriva" inveti. Nu din ce cauciucuri sa folosesti si ce masina ar fi cea mai indicata in conditiile astea. Se vede bine ca masina nu face doua parale cand pe jos e sticla. Chrysleru ala (sau ce-o fi fost) are control al tractiunii si il are degeaba... Si fie vorba intre noi, cam toti ar trebui sa ne lasam harburile acasa daca nu-s 4x4 cu diferentiale blocabile si anvelope cu tinte. Asa ca, fiecare cu ce are si mai mult conteza talentul. This post has been edited by vis-a-vis: 16 Dec 2009, 18:50 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
rtBK |
![]()
|
Oh doamne, o luam de la capat.
chryslerul ala avea anvelope de vara care nu fac fata. PUNCT. Daca intra unu din asta in mine cu anvelope de vara mor de gat cu el. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu te supara, esti vreun profesionist in ale artelor martiale sau doar un "folositor de cauciucuri de vara" in domeniu?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 14:49 |