Plecarea de la stop pe zapada sau gheata, Sondaj de iarna
![]() ![]() ![]() |
Plecarea de la stop pe zapada sau gheata, Sondaj de iarna
luxcor |
![]()
|
||
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|||
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Iarna asta cel putin n-am avut nevoie sa plec cu a doua de pe loc, doar cu a intaia. Cu cauciucuri de vara. Intr-adevar prin parcari e mai nasol, azi a inghetat frumos de tot cand am ajuns acasa, am avut nevoie de un pic de balans ca sa trec un damb inghetat.
![]() In oras pe drumurile principale e cat de cat ok, pe alea secundare mai nasol, dar merge. In schimb am fost mai devreme printr-un sat de la marginea Pitestiului, dupa o intersectie ziceai ca am nimerit in secolu' 19. Erau unii cu un Logan, oprisera sa puna lanturi. ![]() Era zapada d-aia batatorita frumos de tot, din 30 in 30 de metri aruncasera la misto juma' de galeata de nisip, da' eu sunt nebun dupa drumuri d-astea, si pe la tara cand ajung si e drumu' asa as merge ore in sir. Nu stiu ala cu lanturile ce vroia sa faca, ca nu l-am mai vazut in oglinzi desi semnaliza ca pleaca in momentu' in care am trecut de el, da' se mergea bine mersi si cu anvelope de vara, usurel si fara stres, chiar cu 50km/h pe anumite portiuni. Ala cu lanturile daca se impotmolise in primii 10 metri inseamna ca avea intr-adevar, permis de Arges. ![]() This post has been edited by Merced: 17 Dec 2009, 16:32 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
unii ar spune ca nu ai bun simt fata de ceilalti participanti la trafic si mai esti si sinucigas pe deasupra
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pentru ca?
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
pentru ca nu stai acasa daca n-ai cauciucuri de iarna
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Merced |
![]()
|
Cand nu o sa mai pot circula sa fi convins ca o sa stau acasa.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Are dar nu le pune...
![]() |
--------------------
dacia
lgn
|
|
Merced |
![]()
|
Doua cauciucuri de iarna fac mai mult decat masina mea, n-am de gand sa-mi pun asa ceva prea curand. Mai degraba imi iau niste lanturi. Dar dupa cum spuneam, cand nu se mai poate circula cu alea de vara, o las in parcare si merg pe jos.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Masina ta valoreaza 250 RON?
|
--------------------
|
Merced |
![]()
|
Cam asa.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
cam atat iei daca o duci la fier vechi
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
@ady Cu gume noi
![]() This post has been edited by bion: 17 Dec 2009, 16:50 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Merced |
![]()
|
Pai eu ce zic. Ca de cumparat oricum nu cred ca-i nimeni "sanatos" s-o cumpere, cand cu 1000 de lei gasesti Dacii mult mai noi si cu tabla mult mai buna. Iar faza cu "motoru' si cutia", ca alea-s tun pe ea, degeaba, ca acu' se iau motoare de pe la Remat-uri la preturii derizorii.
Hai sa nu exagerez, daca as scoate-o la vanzare maine, poate as lua vreo 5-600 de lei pe ea, cat sa-mi cumpar o pereche de bocanci de munte "adevarati". |
--------------------
Ford
Ka
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Merced |
![]()
|
Ce plin ma, am bagat azi de 20 de lei si ma plimb o saptamana.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
aveti impresia ca daca masina nu are gume de iarna nu trebuie sa mergi cu ea! in secolu trecut masinile aveau gume victoria si se merga cum bine a spus cineva pe drumuri pline de zapada! asa aseara am ajutat un sofer din asta cu gume de iarna pe masina sa-si scoata masina din zapada ca nu reusea! atata timp cat esti bizon si la plecarea de pe loc accelerezi ca tampitu iar la schimbarea directiei de mers bruschezi volanu ca bou gumele de iarna nu te scot din rahat!
credeti ca zilele trecute in bucuresti soferii aia au facut patinaj cu masinile ca nu aveau gume de iarna!? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
Merced |
![]()
|
Exact ce am zis si eu pe topicul "Ninge" si in alta parte zilele trecute.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Arhimede |
![]()
|
Da ba...acu ceva vreme mergeau cu roti de lemn.."aveti impresia ca daca ai caucicuri pe jante mergi mai bine?"
|
--------------------
dacia
lgn
|
|
Merced |
![]()
|
Vai...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Mi-aduc aminte ca acum ceva ani, cand cadea o ninsoare d'asta, venea un decret si se OPREA circulatia, va amintiti?
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
S-avem pardon, alea chiar erau ninsori, nu sparcaiala asta...
17 Dec 2009, 17:45: Apropo', se ducea lumea valuri-valuri pe jos pana pe platforma la Pipera... acum proletaru nu-si mai poate misca fesele decat in masina personala... This post has been edited by vis-a-vis: 17 Dec 2009, 17:45 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Arhimede |
![]()
|
QUOTE(Merced @ 17 Dec 2009, 17:05) Cauciucurile de iarna spre deosebire de cele de vara nu au doar un profil mai pronuntat, ci cauciucul este mai moale. Pe ger un cauciuc normal se transforma in plastic, ceva foarte apropiat de rotile de lemn. Cauciucul de iarna isi pastreaza proprietatile elastice.Vai! |
--------------------
dacia
lgn
|
|
Merced |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() Si cand imi spui ceva ce nu stiam deja? ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Arhimede |
![]()
|
Inseamna ca doar iti palce sa faci pe....
|
--------------------
dacia
lgn
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In timpurile de trista amintire, ale lu' Ody si Sini, numai cititorii de Minitehnicus stiau de gume de iarna. Ceilalti, alegeau dintre cele doua sortimente: Victoria Floresti si Danubiana. La sfirsitul mandatului facusera parca si la Caracal o fabrica. Va dati seama de comicul situatiei? Sa mergi pe zapada cu cauciucuri "Caracal"?
Partea buna era ca toate aveau profile all season sau chiar de iarna. Duritatea iesea cum dadea domnul, alta la fiecare sarja. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Merced |
![]()
|
@Arhimede: Daca tu crezi ca eu nu-mi pun cauciucuri de iarna pentru ca habar n-am ce e cu ele si pentru ca refuz sa cred ca-s utile, tu esti cel...
This post has been edited by Merced: 17 Dec 2009, 19:15 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Arhimede |
![]()
|
QUOTE(andreiutzu @ 17 Dec 2009, 16:56) aveti impresia ca daca masina nu are gume de iarna nu trebuie sa mergi cu ea! in secolu trecut masinile aveau gume victoria si se merga cum bine a spus cineva pe drumuri pline de zapada! asa aseara am ajutat un sofer din asta cu gume de iarna pe masina sa-si scoata masina din zapada ca nu reusea! atata timp cat esti bizon si la plecarea de pe loc accelerezi ca tampitu iar la schimbarea directiei de mers bruschezi volanu ca bou gumele de iarna nu te scot din rahat! credeti ca zilele trecute in bucuresti soferii aia au facut patinaj cu masinile ca nu aveau gume de iarna!? QUOTE(Merced @ 17 Dec 2009, 16:58) Pai de vreme ce-i dai dreptate asta lasi sa se inteleaga.Ca sunt alte motive pt care nu-ti pui e treaba ta, si nici nu te obliga nimeni sa ramai in casa ca nu ai cauciucuri de iarna, dar sa spui ca nu conteaza ca-s de iarna ci daca esti schumi sau nu... |
--------------------
dacia
lgn
|
|
Merced |
![]()
|
Am zis ca se poate si fara, in anumite conditii, nu ca n-ar fi bine cu. Vezi ca tu intelegi tot ce-ti convine.
Si iti garantez ca sunt soferi fac "patinaj" si cu gume de iarna, in aceleasi conditii in care alti soferi nu fac, cu gume de vara. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Arhimede |
![]()
|
Asa sunt unii care si vara fac "patinaj". Treaba e ca pt un X cu aptitudini Y(unde y e constanta) sansele s-o faca de oaie sunt mai mici daca are caucicuri de iarna pe vremea asta.
Matematica ta suna ceva de genu: X cu cauciucrui de vara e mai sigur in masina decat Z cu cauciucrui de iarna. Lucru adevarat pana apare un Q care da in ceva pietoni si demonstreaza ca ecuatia asta nu e valabila mereu. |
--------------------
dacia
lgn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 00:27 |