dupa taxa de viciu..., urmeaza taxa de fast-food !
![]() ![]() ![]() |
dupa taxa de viciu..., urmeaza taxa de fast-food !
ydaniel |
![]()
|
||
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
||
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|||
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
@Markos:
Grecule, radem-glumim, dar vezi ca "sari calul"! ![]() Sa nu incep sa zic si eu de puli si altele similare de te saturi! ![]() @klaus: Pai crescand pretul, in mod automat, scadem consumul, ce o fi asa de greu de inteles? ![]() ![]() This post has been edited by MadHawk1: 6 Jan 2010, 15:40 |
--------------------
.
.
.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cutitul ajunge la os, dar fiti fericiti, iahturile si bijuteriile se ieftinesc
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Revin la ideea mea cu iahturile .... Important este sa impozitezi si sa accizezi/impoiztezi ceea ce este absolut necesar populatiei si nu chestiile alea care sunt cu adevarat de lux si pe care nu si le pot permite decat cei din frunte .... Astfel poporul o sa o duca tot mai rau iar in momentul in care o sa-i dai o pomana (majorare pensie sau alte chestii) o sa fie foarte multumit si o sa te voteze iarasi .....
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca stabilesti preturi prin interventia statului, aia se cheama centralism. In romania s-a numit COMUNISM.
Viitor de aur tara noastra are, ce sa spun. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Poate mentionezi niste democratii cu taxe d-astea pe alimente. Sa ne bucuram impreuna, nu de alta.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE Argumentatia prezentata in documentele Ministerului Sanatatii este ca, in Europa, din ce in ce mai multa lume este afectata de excesul de greutate si de obezitate, care sunt factori de risc pentru diabetul zaharat, tensiunea arteriala crescuta si moartea prematura, alimentatia sanatoasa si activitatea fizica reprezentand arii prioritare esentiale in cadrul politicilor UE in materie de sanatate publica. Am si eu doua intrebari. 1. Mai exista undeva in UE introdusa taxa asta? Sau romanii dau dovada din nou de imaginatie debordanta? (bine, ministrul ala e ungur, trecem peste amanuntul asta) 2. Marile lanturi de fast-food si marii producatori de carbogazoase platesc bani frumosi la stat. A calculat vreun geniu din MS sau MF daca nu cumva scaderea cifrei de afaceri a societatilor mai sus amintite va genera o scadere (proportionala) a contributiilor acestora catre stat, mai mare decat taxa asta de viciu? This post has been edited by Markos: 6 Jan 2010, 15:50 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
1. Din cate stiu eu nu. De altfel nu ar fi ratat ratatii aia de la minister sa le mentioneze in preambul.
2. Au calculat. Cate dezosatea d-alea de-a matale le-ar place prin gura. Cifra nu a fost comunicata, avea mai mult de 6 zerouri. 6 Jan 2010, 15:53: MadHawk1, mentioneaza o tara cu taxa asta pe racoritoare si "fast-fooduri" (adica biscuiti, saratele, alune sarate etc). Sa ne bucuram ca si altii sunt prosti ca noi si accepta, d-aia zic. Sa nu fie capra noastra singura raioasa. This post has been edited by klaus: 6 Jan 2010, 15:53 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Urmeaza 2 ani de mers in jos in ceea ce priveste nivelul de trai al nostru al plulimii Chestia asta cu impozitul pe fast food este doar o mica parte din planul general... Dupa care o sa urmeze iarasi an electoral si toti bezmeticii vor da/primi pomeni electorale. Probabil ca in loc de mici si bere or sa dea shaorme si coca cole pentru ca dehhhh vor fi produse scuuuumpe accizate vezi doamne....
Face parte din acelasi plan cu chestia aia cu electricitatea care NU se scumpeste cu 5%.... Se indexeaza cu inflatia 5%..... Abia astept sa vina alegerile sa-l vad pe Vanghelie cum da cate o shaorma pe vot... Sau poate o sa fie atat de scumpa incat o sa de o shaorma la 2-3 voturi? ![]() Edit Later: Atat am vorbit de fast food incat azi cred ca luam shaorma la masa de seara .... ![]() This post has been edited by nairam: 6 Jan 2010, 16:05 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
MadHawk1 |
![]()
|
@klaus:
Habar nu am! Nu stau sa "gugalesc" pentru asa ceva! ![]() Din punctul meu de vedere e un lucru bun chiar daca adevarata motivatie nu e interesul pentru sanatatea populatiei! ![]() Asa si "civilizarea" in alte state s-a facut prin aplicarea unor legi dure! Daca la noi nu se poate decat "cu bata", asta este ! ![]() This post has been edited by MadHawk1: 6 Jan 2010, 16:11 |
--------------------
.
.
.
|
|
nairam |
![]()
|
MadHawk1
Pai parca atunci cand a aparut macdonald ne simteam mai civilizati ca deh veneau americanii (licuriciu) ... acu nu mai suntem civilizati tocmai pentru ca mancam macdonald? si trebe sa ne bage baselu mintile in cap cu bata? adica cu taxele? Iete unu care spune ca taxele sunt bune.... Pai sunt bune daca se face ceva util societatii cu banii respectivi... Edit Sunt de acord sa platesc taxa pe shaorma daca de banii aia se fac un numar de km de autostrazi in 2 ani ..... This post has been edited by nairam: 6 Jan 2010, 16:12 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
|
MadHawk1 |
![]()
|
"Mac"-ul e prezent in tari "civilizate" deci se poate spune (chiar daca un pic fortat) ca ne-am "civilizat"!
Asta nu inseamna sa abuzam de aceste produse! Iar taxa nu are scopul eliminarii posibilitatii consumului ci doar o limitare a acestui consum! ![]() PS: Din taxa aia pusa pe saorma, ar trebui modernizate spitalele! ![]() This post has been edited by MadHawk1: 6 Jan 2010, 16:14 |
--------------------
.
.
.
|
|
nairam |
![]()
|
Taxa are ca UNIC scop strangerea de mai multi bani la buget!!!! atat si nimic mai mult... Ce se face cu banii respectivi? Se scurg in buzunarele cui trebuie....
This post has been edited by nairam: 6 Jan 2010, 16:16 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
|
MadHawk1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Eu imi aduc aminte de entuziasmul general de acum 10-15 ani, atunci cand mai aparea cate un gigant de-asta de peste Ocean (gen Coca-Cola, McDonalds, KFC) pe plaiurile mioritice. Trecand peste sentimentul de mandrie nationala de genul "intram si noi in lumea civilizata", peste tot citeai cum afacerile companiei X vor genera tsjpe mii de noi locuri de munca si cum vor varsa la buget enjpe milioane de dolari anual. Atunci era bine. Acum nu mai e bine.
Acum, in plina criza economica, o mare nulitate (ca ministru al Sanatatii, cel putin) gandeste o imensa gogorita, care va avea ca unic rezultat afectarea serioasa a afacerilor gigantilor mai sus mentionati. Afaceri care, de bine, de rau, nu au fost foarte mult afectate de criza, deci functionau "corect". Si aduceau bani la bugetul lui boc. Motivarea? Grija deosebita pentru sanatatea romanului de rand. Adica o minciuna nesimtita. Evident, daca va fi adoptata taxa asta, dupa maxim 6 luni se vor trezi din somn meseriasii din MF, tipand cum ca a fost o mare greseala! Dar suntem obisnuiti cu tampenii de genul asta, deci n'ar fi nimic nou. This post has been edited by Markos: 6 Jan 2010, 16:24 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Nu le plang eu de mila marilor corporatii McDonalds si Coca-Cola!
![]() Nu falimenteaza ei din atat (chiar si francize) ! ![]() This post has been edited by MadHawk1: 6 Jan 2010, 16:18 |
--------------------
.
.
.
|
|
nairam |
![]()
|
Din cate stiu Coca Cola deja relocheaza fabricile din RO spre republica moldova.... Probabil ca va urma si pepsi ... sa vezi atunci lipsa de fonduri la buget ..... probabil ca o sa plangem noi dupa locurile de munca etc...
This post has been edited by nairam: 6 Jan 2010, 16:20 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
|
MadHawk1 |
![]()
|
Asta se planuise INAINTE cu mult sa se auda de aceasta taxa asa ca......nu are legatura!
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(MadHawk1 @ 6 Jan 2010, 16:17) Nu le plang eu de mila marilor corporatii McDonalds si Coca-Cola! ![]() Citesti pe sarite. Ti'a scapat bucata asta: QUOTE aduceau bani la bugetul lui boc |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Tocmai am terminat de mancat niste home-made "junk food" a.k.a. varza cu carnati de casa si clatite, care impreuna cred ca au mai mult colesterol & stuffs decat vreo 10 hamburgeri si vreo 5 shaorma dar care potrivit definitiei "bisturiului lui Dumnezeu" nu reprezinta fast-food.
My point: poti sa mananci nesanatos si sa fii "client" la Cardio fara sa dai vreodata pe la McD. Asa ca hai sa nu ne mai dam de ceasul mortii explicand altruismul ministrului si binefacerile pe care o astfel de taxa le va aduce si sa vedem in ea exact ceea ce este: o metoda de a mai jumuli putin onor contribuabilul. Colbert spunea ca "Impozitarea este arta de a obtine cat mai multe pene de pe gasca cu cat mai putine tipete", la cat de "gaste" suntem noi tare ma tem ca in curand vom ajunge in ... puful gol! BTW, si "alimentarea rationala" de pe vremea raposatului tot cu cele mai "nobile intentii" a fost gandita! ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 6 Jan 2010, 17:20) Nu mi-a "scapat"! ![]() Se pare ca tie totusi ti-a "scapat" asta: QUOTE(MadHawk1 @ 6 Jan 2010, 17:17) No offense! ![]() PS: Nu e "bugetul lui X". E bugetul tarii! ![]() This post has been edited by MadHawk1: 6 Jan 2010, 16:22 |
--------------------
.
.
.
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
De ce nu se intelege ca o taxa pusa pe ceva DAUNATOR sanatatii are efecte pozitive? Ca banii se duc la baietii destepti, asta e alta poveste. Acolo se duc si banii din celelalte impozite, nu este nici o diferenta.
Sau va deranjeaza ca se va scumpi shaorma mare? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
@Garett: Sa-ti fie de bine!
![]() Nu pot sa cred ca tu compari o mancare gatita in casa cu "junk food"-ul din comert! Chiar nu pot! ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
@Garett nu poti sa faci acasa de exemplu un hamburger a la McD pentru ca:
1. "painea" lor nu e paine 2. carnea aia nu e carne 3. doar varza e naturala acum intelegi ce inseamna "junk"? |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
QUOTE(Andrul @ 6 Jan 2010, 17:22) Pentru ca nu vad padurea de copaci! E o masura impusa de PDL+UDMR? Este! Deci e o masura proasta! ![]() (model de logica pesedista ![]() QUOTE(Andrul @ 6 Jan 2010, 17:22) ... Ca banii se duc la baietii destepti, asta e alta poveste. Acolo se duc si banii din celelalte impozite, nu este nici o diferenta. ... Dupa cum spuneam: rezultatul e bun, indiferent de motivatie! ![]() QUOTE(Andrul @ 6 Jan 2010, 17:22) Aici i-ai "ars"! It was mean! ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
In principiu pare corect - taxezi lucrurile 'daunatoare' ca sa inceapa lumea sa se reorienteze, sa le consume/foloseasca mai putin.
Insa daca ar fi unanimitate in selectarea lucrurilor 'daunatoare' ar fi super. Unii ar putea spune ca si condusul e daunator, nu mai face lumea miscare, alcoolul la fel, betzivi - scandal - criminalitate, poluarea e nociva si ea - industria e nociva, televiziunea manipuleaza, internetul poate fi nociv... Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Bre, Nea Andy, exagerezi rau de tot!
![]() This post has been edited by MadHawk1: 6 Jan 2010, 16:33 |
--------------------
.
.
.
|
|
Markos |
![]()
|
O mica dovada a amatorismului (ca sa nu'i zic "infantilism", sau "dobitocenie" mai bine) baietilor din Pta Victoriei:
QUOTE Cuantumul contributiei va fi stabilit prin negocieri intre Ministerul Sanatatii si companii. Astia, ce viseaza noaptea, pun a doua zi pe tapet. This post has been edited by Markos: 6 Jan 2010, 16:35 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:34 |