nu-mi acorda garantia, probleme sandero
![]() ![]() ![]() |
nu-mi acorda garantia, probleme sandero
Lord Hades |
![]()
|
||
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|||
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
Hades esti sigur ca e asa cum zici? Ce scade mai rau imaginea: un numar mare de reparatii in garantie sau un numar mare de refuzuri de a repara in garantie? Adica eu zic ca un client cu auto reparat in garantie e mai multumit decat unul refuzat in periada de garantie (logic ,nu?) si de ce nu le-ar repara atat timp cat banii se recupereaza de la furnizor? Dealerul factureaza catre Dacia piesa pe care a inlocuit-o in garantie, Dacia plateste Dealerului si recupereaza banii de la furnizor, nu asa se face? Excludem defecte de montaj unde n-are Dacia de ce sa deranjeze furnizorul si ne referim doar la defectele de fabricatie propriu zisa a piesei. In cazul de fata daca se dovedea ca a fost de vina cureaua si se acorda pe garantie atunci Power Grip platea toata lucrarea si piesele inapoi Daciei , inclusiv piesele defectate ca efect indirect - gen supape , garnitura chiulasa etc. Eu asa vad problema .
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
EUGEN2008, n-or fi nici clientii dacia usa de biserica, da' in mod sigur nici dacia nu e icoana din altar.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dandee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
EUGEN2008, n-or fi nici clientii dacia usa de biserica, da' in mod sigur nici dacia nu e icoana din altar
![]() |
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.619 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Complet de acord cu klaus.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 19 Mar 2010, 20:35) Sau in alta ordine de idei, eu sunt dintre aia care refuza garanțiile motoarelor maltratate. Orice diagnostic incepe de la o discutie cu clientul. Si daca clientul zice: "i-am dat 4000 rpm in frana de motor cu motorul rece la -28 de grade" e si normal sa acuzi utilizarea proasta si nu un defect de fabricatie. Daca zicea: " i-am dat cheie si asteptand sa se incalzeasaca a facut poc" altul putea fi rezultatul. Wow! Sper ca nu e adevarata partea cu "eu sunt dintre aia care refuza garanțiile motoarelor maltratate." Nu de altceva, insa abuzul ce urmeaza mi se pare greu de justificat. Rad deja cand aud (imaginar desigur): Politia: Cum s-a petrecut accidentul? Sofer: Pai, eram pe drum, mergeam cu xKm/h, cand a trecut cineva pe trecere. Atunci am franat, masina a derapat, si asta a fost... Politia: Dumneavaostra nu folositi frana de motor? Sofer: Pai, vedeti dvs, eu o foloseam, insa cei de la Dacia mi-au spus ca motorul e numai pt accelerat, nu pt frane... Acum fara vreo gluma (cu toate ca ineptia de mai sus e o gluma, sunt sigur!); Ce a facut proprietarul rau cand a pus o frana de motor de la 4000RPM la un motor cu benzina, rece??? Ca se uzeaza mai mult motorul da, pot sa inteleg numai ca e vorba de o fractiune de uzura. Insa ca s-ar anula garantia in conditiile in care nici macar turatia max nu a fost depasita, asta e desigur o gluma! Probabil garantia e anulata si daca accelerezi prea tare. Eh, de-asta n-are ursul coada. Sper ca parerile dvs de mai sus sunt cele ale firmei la care lucrati domnule einstein, ca ce-ati spus mai sus numai a reclama nu suna... adica suna, dar nu pt dacia ![]() This post has been edited by Stefan_B: 22 Mar 2010, 12:00 |
-------------------- |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.619 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(derski @ 16 Feb 2010, 22:04) am dus-o la ei, au facut constatarile si au raportat la dacia care a raspuns asa:defectul prezentat se datoreaza unui soc puternic si nu se incadreaza in termenul de garantie. Domnu expert in distributii si inginer agrotehnist, care parte din raspunsul asta va e greu de inteles? Sau ti se pare ca nu e asa din relatirile initiatorului topicului. Ia si citeste si pe aic ca e o situatie extrem de similara. Nu zice nimeni sa nu faci frana de motor, dar daca o faci cum nu trebuie sa nu te astepti sa-ti plateasca garantia reparatiile. La -27 de grade orice otel (ca cel de la pana respectiva) sufera modificari care-l fragilizeaza. Daca dai in el, e perfect posibil sa se rupa la o solicitare mai mica decat in mod normal. Asta nu inseamna ca otelul e prost sau piesa prost dimensionata. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Imediat ce-mi aratai un document din asta (manual de utilizare, carnet garantie) care explica cum sa pleci de pe loc cu masina. Ca vad ca totusi sunt multe loganuri care se misca, chiar daca nu scrie acolo cum se face. In plus, nu sunt jurist.
Reluam doar discutii din topicul mentionat mai devreme de pe reno.ro , lectura placuta. This post has been edited by einstein1984: 22 Mar 2010, 16:23 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
einstein, respectele mele pentru cele scrise de tine, dar ...
Dacia are obligatia de a asigura garantia produsului vandut si PUNCT. E de datoria lor sa se asigure ca, in nicio situatie, nu poate surveni o avarie de tipul celei prezentate in acest topic. De asemenea, daca produsul lor are anumite restrictii de functionare/utilizare, ar trebui sa specifice clar aceste restrictii in manualul de utilizare al masinii ![]() spre exemplu, in cazul masinii mele de spalat, in manual este specificat sa nu fie amplasata in camere neventilate cu umezeala mare. Acum, daca eu fac treaba asta si se strica, e vina mea. Dar daca respect toata polologheala din cartea tehnica, atunci am pretentii sa fiu satisfacut cand vine vorba de garantie. Corecteaza-ma daca gresesc ![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
klaus |
![]()
|
Einstein, pe scurt ca nu esti jurist: Daca Dacia nu defineste "utilizarea necorespunzatoare", ce are voie soferul si ce nu, invocarea ei se incadreaza la atitudine inselatoare si la nerespectarea informarii COMPLETE a clientului asupra caracteristicilor produsului.
Clientul este obligat sa respecte carnetul de utilizare. Invocarea altor vrajeli decat cele din carnetul de utilizare pur si simplu nu conteaza. Este abuziva. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ca fapt divers, stiti de ce este specificat in manualul cuptoarelor cu microunde sa nu se bage animale vii inauntru?
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Au incercat unii sa-si usuce animalutele dupa o baie.....
L.E. Si cum in manualul de utilizare nu era contraindicata operatiunea respectiva au castigat procesul intentat fabricantului... This post has been edited by PaulT: 22 Mar 2010, 22:36 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Daxidus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 11 February 10 ![]() |
QUOTE(derski @ 19 Mar 2010, 21:19) Am scris si mai inainte ca am reparat masina dar nu v-am spus ca atunci cand am fost cu mecanicul in probe a bagat viteza a 2-a nu a 3-a la 80 km/h si am crezut ca s-a sticat din nou pentru ca asta chiar a fost o frana de motor puternica dar surpriza:nu s-a intamplat asa. .... Acuma ziceti voi, a fost defect de fabricatie, afost de vina frigul ori daca nu cele doua coraborat. Cred ca te-ai speriat atunci si ai lasat prea repede ambreiajul. In plus a avut ceva influenta si frigul ala fiind motorul/uleiul rece. Cu siguranta mecanicul a cuplat normal din ambreiaj si cred ca iti dai tu cel mai bine seama. Daca era defect de fabricatie se vedea pe pana: cum era fisura, strivire etc. La tine cu 99.99% nu a fost cazul asta cu defect de fabricatie. 0.01% e cazul cand mecanicul care a desfacut masina a vrut sa ti-o faca sau era super natarau. Ai avut ghinion dar macar bine ca nu ai avut o masina straina ca adunai si acum bani pt. reparatia ei. |
--------------------
Skoda
Octavia
2001
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Lord Hades, e cutie manuala, cum poti controla supraturarea? klaus, scrie in carnetul de utilizare sa schimbi vitezele apasand ambreiajul si eliberand acceleratia? Daca nu, si eu schimb fara sa debraiez, plateste Dacia vreun sincron sau manson? Sau daca nu scrie, de ce fac toti propietarii de logan asta daca nu le-a zis nimeni?
QUOTE Treaba e simpla: daca se poate imputa clientului problema, mentionand (fara dovezi clare insa) o utilizare deficitara, atunci se face Eu cred ca declaratia clientului privind frana aia de motor intra la dovada. Nu stiu cat de clara, insa eu zic ca e dovada. Daxidus, cand faci frana de motor, dupa ce bagi in viteza, cu ambreiajul inca calcat , poti da un sprit de acceleratie. Astfel, la cuplarea ambreiajului nu turezi motorul cu ajutorul rotilor de la 1000 rpm la 5000 rpm in 0,3 secunde cat dureaza cuplarea. Repet, discutii deja purtate pe topicul lui verzuiul, care a facut-o si mai lata decat initiatorul topicului asta. This post has been edited by einstein1984: 23 Mar 2010, 09:58 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Te cramponezi degeaba de plecatul de pe loc, subiectul e altul.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Ok, vad ca Dacia o sa revolutioneze mersul cu masina, poate chiar mersul pe jos si prin aer... daca pt a merge cu un Sandero trebuie o scoala speciala in care te invata cum sa debraiezi, cum sa schimbi vitezele optim ca nu cumvaaa sa se depaseasca o anumita turatie, de frana de motor trebuie sa uiti ca nu stii cum sunt facute penele si angrenajele. Sa-mi fie iertata afirmatia dar nu merita nici pe departe banii care ii dai pe o masina de-a lor.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
vijelie |
![]()
|
Masina e OK, problema e la angajatii Dacia, care nu-s juristi dar te fac din vorbe, ca bijnitarii.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
O fi ok nu zic, ca motoarele alea si-au dovedit fiabilitatea exploatate corect, asta incluzand si o amarata de frana de motor facuta ea la 4000 de ture sau la 1000. Totusi cred ca la alte marci service-urile nu se comporta la fel cu clientii in perioada de garantie.
This post has been edited by ursul_bipolar: 23 Mar 2010, 11:11 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
Relativ on-topic,
dintr-un clasament al proceselor ciudate: Locul 1: Doamna Merv Grazinski, of Oklahoma City, Oklahoma, si-a cumparat o rulota lunga de 15 metri. Conducand spre casa de la un meci de fotbal, femeia a setat pilotul automat pentru o viteza de 120 kmh si s-adus linistita in spate sa-si faca un sandwich. Logic, masina a iesit de pe drum, s-a izbit de un copac si s-a raturnat. Femeia a dat in judecata firma producatoare de rulote, pe motiv ca in manualul utilizatorului nu era specificat ca soferul nu are voie sa paraseasca volanul. Femeia a castigat 1.750.000$ si o rulota noua. A, si era sa uit. Producatorul si-a modificat manualul utilizatorului pentru a evita procese asemanatoare. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
vijelie |
![]()
|
Niste fraieri, daca ii facea ainjtain nota de constatare, nu primea nimic, ci dadea.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(ursul_bipolar @ 23 Mar 2010, 12:11) O fi ok nu zic, ca motoarele alea si-au dovedit fiabilitatea exploatate corect, asta incluzand si o amarata de frana de motor facuta ea la 4000 de ture sau la 1000. Totusi cred ca la alte marci service-urile nu se comporta la fel cu clientii in perioada de garantie. Nu, la Mercedes daca zici ca ai rupt distributia in frana de motor iti dau si un premiu ca ai reusit sa spargi motorul indestructibil. Vijelie, degeaba aberezi pe aici, nu am facut altceva decat sa explic cum sta treaba. Treaba care a stat la fel si aici si la verzuiul. Daca unora le-ar placea sa fie altfel, ok, n-am nimic impotriva insa nu fac eu regulile. Domnu bipolar, e acrii strugurii aia si mai buna e dacia 1300, distributie pe lant fara moarte. Discutia a depasit de mult punctul in care mai putea fi utila cuiva. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 23 Mar 2010, 09:54) Eu cred ca declaratia clientului privind frana aia de motor intra la dovada. Nu stiu cat de clara, insa eu zic ca e dovada. Maestre, tu ai cunostinta de principiul de drept "ceea ce legea nu interzice este permis"? Asa e si cu utilizarea. E utilizare defectuoasa daca acel client foloseste bunul altfel decat in caietul de utilizare. In cel mai fericit caz Dacia ar putea invoca faptul ca un produs trebuie sa "prezinte parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator," (art. 5 Lg. 449/2003). Retrogradarea prin sarirea a 2 viteze nu e o caracteristica normala? Scrie undeva acest lucru? Crezi ca o blonda trebuie sa stie cum functioneaza cutia de viteze? Daca acesta e un pericol, fie se scrie in manual, fie se pune piedica fizica la cutia de viteze. Nu scrie, pa. Nu e nici piedica pusa la cutie, pa-pa. 23 Mar 2010, 11:56: QUOTE(einstein1984 @ 23 Mar 2010, 11:48) Nu, la Mercedes daca zici ca ai rupt distributia in frana de motor iti dau si un premiu ca ai reusit sa spargi motorul indestructibil. La Mercedes distributia e pe curea ieftina, ca la renault/dacia? This post has been edited by klaus: 23 Mar 2010, 11:56 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 23 Mar 2010, 12:48) Domnu bipolar, e acrii strugurii aia si mai buna e dacia 1300, distributie pe lant fara moarte. "E acrii" domnu einstein pt dacia. Spune-mi te rog, s-au facut traininguri puternice de aburit clientii in perioada de garantie nu? |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
...hmmm...da se pare ca taberele s-au format , avem si pro si contra Dacia
![]() |
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.727 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Pai pe asta mizeaza si ei. Cati dintre clientii suparati stau dupa procese ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Domnu bipolaru, nu stiu, ca eu nu lucrez in retea. Sau cu clientii. Sau la Dacia.
klaus, habar nu am ce dstrubutii au motoaele de merc. Dar nici nu la intereseaza momentan. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(EUGEN2008 @ 23 Mar 2010, 12:14) ; stai sa te judeci 2-3 ani timp in care masina zace parcata sub numele "dovada" si nu te poti folosi de ea, si in cele din urma sa risti sa pierzi procesul Ba faci o "asigurare de dovezi" care dureaza 2-3 luni, si dupa aia iti folosesti bine mersi masina, o repari, o si vinzi etc. Si te judeci apoi pe "asigurarea de dovezi" de o sa le mearga fulgii... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 21:00 |