Grecia, în faliment
![]() ![]() ![]() |
Grecia, în faliment
paul_p |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
||
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|||
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Paul, eu am pus linkuri, articole din WSJ, FT & co, semnate de economisti cu state vechi de plata, somități recunoscute în domeniu! Laureati ai Nobelului si fostul sef al fmi.
Altii au invocat doar "argumentul suprem": "PLM"... Despre ce vorbim? This post has been edited by Garett: 12 Jul 2015, 12:43 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Doi turiști nemți aflați în Grecia au refuzat să plătească biletul de autobuz. Explicația lor vorbește despre adevărul pe care grecii vor trebui să-l accepte în următorii ani ..."Un astfel de exemplu este reacția unui cuplu de nemți care a refuzat să plătească biletul de autobuz pentru că Germania ar fi plătit deja suficient pentru Grecia."
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Garett @ 12 Jul 2015, 13:07) mie imi e interzis sa am "alta privire de ansamblu" N-a zis nimeni ca trebuie sa avem toti acelasi punct de vedere. QUOTE(Garett @ 12 Jul 2015, 13:36) Nobelurile pentru Krugman si Stiglitz, .. doi economisti premiati cu Nobel bat câmpii, Lasa-i drec' si p-aia, la teorie nu-i intrece nimeni (ca si pe Daianu - vorbeste splendid dar n-are oo sa dea cu pumnu-n masa), cu practica-i mai greu - nu poti aplica aceleasi chestii, la fel, peste tot. Macar "prietenul" tau Mugurel ne-a ferit de cateva ori de niste accidente financiare serioase. Ailalti fac bani tinand discursuri la fraieri (despre "cum se fac bani" ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Dom' Garett, ai dreptate, nobelistii aia au vechi state de plata, da' tocmai asta e problema, au state de plata la banci. Mai baga si ei un fitil, ii intarita pe gretsilii pina devin stat asociat cu Somalia si Eritreea.
This post has been edited by corbex: 12 Jul 2015, 13:22 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Paremi-se ca gretzilii si-o cam ia prin gura. Cel puțin delegația finlandeza e mandatata sa nu accepte bailoutul, și sa meargă pe soluția germana - ieșire temporara din eurozone.
12 Jul 2015, 15:29: 2 euro aveam dat Tsipras crema de hemoroizi fuarte bun. Referendum nu faciam, zorba nu dansat la piață, ministru de finanțe costum îmbrăcăm, vândut giaca de piele și motociclet. Grecia cu euro salvam. This post has been edited by neumann: 12 Jul 2015, 14:29 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Eu am retinut: nobelistii nu e buni.
Aici gasesti tot ce trebuie...plin de argumente imbatabile ca ale lui kum. QUOTE(kum @ 12 Jul 2015, 11:32) L.E. Io primesc vacanta pentru ca-i pizdesc pe unii... La tine vacanta ar trebui data pe motiv de prosie crasa! Sunt doua tipuri diferite de vacante. Si poti sa faci ce vrei cu reportul meu dar ti l-am dat pentru ca mi se pare de cenzurat sa zici ce ai zis mai sus ca asa ti se scoala tie. ![]() Vorba ta, ma duc sa borasc. |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Imi cer scuze de typo, ce voiam sa scriu este: prostie. Multumesc de atentionare!
In alta ordine de idei: daca eu imi argumentez afirmatia ca grecii-s puturosi prin experientele mele proprii (nu stiu cati de pe-aici pot face asta in acest subiect), unu' vine si spune ca iubesc FeMeIu'. Pai cum plm sa-i spun lu' ala? Naiv? Nu nene: prost. Asta e cuvantul potrivit. Prost prin definitie, pentru ca forteaza concluzii tampite ca sa-i iasa lui argumentarea. De ce naiba nu poti sa-i consideri puturosi si misei pe greci fara sa fii iubitor de FMI, numa' in pâcla din capul lui se stie. Dar explicatia exista si e una simpla: cand ai 2 neuroni functionali, e greu sa vezi chestiuni mai complexe decat _vyrn_190Joc-de-sortat---4-forme-geometrice.jpeg |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 12 Jul 2015, 15:38) Eu am retinut: nobelistii nu e buni. Or fi, la teorie; n-am vazut vreunu' sa ia nobelu' ca ar fi propus vreo solutie viabila inainte de a se ajunge in situatia asta. @kum: exagerezi, fiecare poate avea propriul punct de vedere asupra a orice, inclusiv finante mondiale. Atata timp cat asta nu influenteaza viata altora, nu vad nici o problema. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(Garett @ 12 Jul 2015, 13:36) Pai luminează-ne, cu ce esti mai în măsură, lucrezi la ecb, esti adjunctul lui madam la gard, ti-a dat jeroen like pe feisbuc sau ce? Mare pacat ca s-au grăbit ăia cu Nobelurile pentru Krugman si Stiglitz, da' nu-i nimic, poti să mai încerci anul ăsta! Ma amuză faza, doi economisti premiati cu Nobel bat câmpii, Kato de fapt este cel mai in măsură sa descâlcească itele crizei grecesti! Sa mai zica cineva ca românii nu-s a mai tare natie! ![]() o discutie se duce pe baza de argumente. la toate argumentele tale am adus contraargumente. si ai inceput sa jignesti, ca merit sa fiu sclav la banci, ca-mi merit soarta,ca iubesc fmi, ca cine sunt io sa te contrazic pe tine, omul care a invatat un an sa intre la ase si a esuat la universitatea de renume mondial din galatzi, iesind brav injiner priceput la tot si la toate ![]() p.s. faptul ca ti-ai editat marlaniile nu inseamna ca nu am citit. asta ca sa nu ramai cu proasta impresie ca esti un domn fin si civilizat |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(dacis @ 11 Jul 2015, 09:03) Daca ai lua ca reper 31 decembrie 2016, n-as paria nici un sfant pe asta. Desi, dupa ce vad, nici zilele astea!... Nu te grabi sa canti prohodul economiei Chinei. QUOTE(Garett @ 12 Jul 2015, 10:13) ... Le-au dat "fortat" 110 miliarde in 2010 din care 90% s-au intors de fapt la bancile de la care grecii imprumutasera banii. Banci private, nota bene! Poate pricepi: esti dator la banca si nu ma poti plati. E strict o problema intre tine si banca. Dar ma bag eu in joc, ca banca a facut lobby pe langa mine si iti spun "Ia de aici niste bani sa te pui pe picioare, da' vezi ca doar 10% poti sa folosesti pentru asta, restul ii dai la banca"... Ai si tu o calitate. Esti perseverent. Cand o iei o lozinca in gura o molfai pana la capat, n-ai scuipa-o nici mort oricat de rea ar fi la gust. Pai de ce consideri tu anul 2010 ca fiind momentul zero? Pleaca de la primele imprumuturi pe care le-au luat si le-au bagat in consum. Ulterior datoria s-a tot rostogolit. Imprumuturi tot mai mari ca sa plateasca imprumutirle anterioare si sa-si sustina si consumul nejustificat. Ti-au explicat mai multi colegi de forum, esenta actualei crize a fost ca Germania a pus piciorul in prag si a cerut un program de austeritate din partea Greciei astfel incat imprumutul nou acordat sa fie doar pentru plata datoriilor nu si pentru consum. Adica pentru moment sa opreasca mecanismul vicios care duce la cresterea datoriilor. Ai tu obsesiile tale legate de banci, dar esti mai catolic decat papa. Grecii n-au contestat datoriile catre banci ci au contestat programul de austeritate. Ei sunt de acord sa-si plateasca datoriile vechi cu conditia sa li se dea in continuare bani imprumut suficient de multi incat sa ajunga si pentru plata datoriilor si pentru sustinerea unui consum nejustificat de performantele economice ale tarii lor. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Încrâncenarea asta de aici, atunci când se discută despre Grecia, mi se pare total contraproductivă. La fel cum mi se pare simplistă îmbrățișarea uneia dintre cele două poziții extreme:
1. Grecii-s un popor puturos și miserupist. 2. Băncile și organismele financiare imperialiste au profitat de ei, iar acum îi îngroapă. Istoria ultimilor 35 de ani reprezintă însă o serie de greșeli, de abuzuri și de interese din partea tuturor actorilor. Clasa politică grecească - lacomă, coruptă și clientelară, clasa politică "europeană", băncile comerciale - nemțești, franțuzești, austriece șamd, dar și grecești!, organismele financiare - numite în prezent Troika. Nimeni nu e curat, toți au contribuit la situația de azi. Pentru că vorbim despre bani (muuulți) și despre interese comerciale importante. E o emisiune - pe NatGeo parcă - despre drumul către o catastrofă. În care catastrofa nu apare din senin, ci reprezintă o înlănțuire de erori, de greșeli. Ar merge un episod baban și despre Grecia. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu ma gandesc serios sa-i cer niste bani imprumut lui Garett, sunt sigur ca daca nu i-as da inapoi la timp, nu i-ar cere.
|
--------------------
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ba chiar ti-ar mai da, cu multa bucurie!
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
pai da, ca daca ar cere sa-i returnezi, tu ai imprumuta si mai mult, tot de la el
![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
kum |
![]()
|
QUOTE(maho @ 12 Jul 2015, 16:06) Or fi, la teorie; n-am vazut vreunu' sa ia nobelu' ca ar fi propus vreo solutie viabila inainte de a se ajunge in situatia asta. @kum: exagerezi, fiecare poate avea propriul punct de vedere asupra a orice, inclusiv finante mondiale. Atata timp cat asta nu influenteaza viata altora, nu vad nici o problema. Mare dreptate ai. Problema este foarte clar lamurita de alt coleg, exact in postarea imediat urmatoare. Recte aia cu sclavi, iubitori de fmi and shit. As usually, nu io am inceput, dar unora nu prea le place maniera in care o primesc indarat. |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(kum @ 12 Jul 2015, 15:59) Dar explicatia exista si e una simpla: cand ai 2 neuroni functionali, e greu sa vezi chestiuni mai complexe decat Monser, nu ca ma laud, mi-au murit mie mai multi neuroni după vreo băută mai serioasă decât ai tu toti pe inventar! (Dacă tot ne porcăim, hai s-o facem lată!) În rest, rămâne cum am stabilit: dincolo de mentalitatea de "baetas de cartier" convins că gura mare si densitatea de înjurături pe unitate de timp este arma supremă în orice discuție! Nu te-am jignit nici pe tine, nici ideile tale, tu în schimb n-ai avut nici o retinere, din contră! QUOTE(kato @ 12 Jul 2015, 16:19) o discutie se duce pe baza de argumente. la toate argumentele tale am adus contraargumente... p.s. faptul ca ti-ai editat marlaniile nu inseamna ca nu am citit. asta ca sa nu ramai cu proasta impresie ca esti un domn fin si civilizat Nu tin minte sa fi adus argumente, altele decât "e moral sa-ti platesti datoriile" pus pe acelasi plan cu "e imoral sa platesti impozit pe bacsis". Asta si recenta "sunt mai în măsură decât tine (eu citând din "clasici", NB). Este evident strict problema ta sa te situezi deasupra unor profesionisti recunoscuti în materie, asta nu înseamnă însă ca te si cred. Cât despre "mârlănii", 1. n-am editat decât typo-uri, când am ceva de spus nu ma ascund si 2. din moment ce n-am recurs la jigniri a la consateanul de mai sus chiar nu vad unde e problema! Ca ti-am spus ca esti persoana ideala pentru bănci? Asa, si? Probleme? QUOTE(ady77 @ 12 Jul 2015, 17:33) Eu ma gandesc serios sa-i cer niste bani imprumut lui Garett, sunt sigur ca daca nu i-as da inapoi la timp, nu i-ar cere. Tu poti, evident sa ceri, asta nu înseamnă si ca vei primi! ![]() Suflet caritabil nu sunt, pur si simplu ma irită obtuzitatea cu care unii se încăpățânează să vadă totul unilateral, indiferent de alte argumente! "Grecii sunt cei mai lenesi" - surpriză, muncesc cel mai mult în Europa. "Grecii au pensii mai mari decât nemții" - ce sa vezi, nu e chiar asa, si am pus link, culmea, de la Eurostat! "Troica vrea sa-i ajute" - v-am pus linkuri cu ditamai conflictul de interese! Până acum Markos a enunțat cel mai corect, nu e o chestie simplă, în alb si negru, în care numai unii-s vinovați si ceilalți n-au mâncat usturoi! Toti sunt la fel de vinovați dar numai unii plătesc! This post has been edited by Garett: 12 Jul 2015, 20:51 |
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kum |
![]()
|
Ausma inginerule cu neuroni... Da' alea cu sclavii banilor /fan FMI/... ce sunt in ochii tai? E doar parerea ta?
Well, atunci am si eu voie sa am o parere, nu? Asa cum pe mine (de fapt pe noi, ca nu mi-ai zis doar mie) nu tre' sa ma deranjeze parerea ta (Asa, si? Probleme?), nu inteleg de ce deranjeaza parerea mea? Adica faptul ca eu cred ca esti limitat in gandire precum un parameci. La tine toate-s fie negre fie albe. Tot ii dai in sus cu link-uri de parca ai fi gica al nost'... Daca eu iti explic ca am trait in grecia un an, am intrat in contact cu aparatul lor administrativ (deci am vazut cat e de supradimensionat si ineficient), am intrat in contact si cu alti oameni in afara de colegii de birou, am mers pe strazile alea 1 an de zile, am luat-o-n trompeta de la grevele lor de mi-au intrat picioarele-n cur de cat am mers pe jos si multe alte chestii pe care le-am folosit in argumentele mele, tu te-ai facut ca ploua. Din cauza ca pur si simplu nu esti capabil sa procesezi atata informatie. Ai vazut si tu 2-0 filme din seria masonii/conspiratii/bilderberg iluminati si acu' te crezi miezu' din gogoasa. Te crezi e una... da' simti nevoia sa explici si la altii cat de tare esti tu. Si care are cumva alta opinie - sclavete, pupator de FMI... Tatic... treburile sunt mult mai complexe decat ai putea tu vreodata sa-ti imaginezi. In plus, noi suntem asa de importanti in toata chestia asta si parerea noastra are o asa mare valoare, cam la fel cum e parerea firelor de praf pe care le stergem cu carpa de pe birou. Si la discutia cu primarele galatiului ai lasat-o moarta pentru ca nu ai mai avut argumente. Te-am intrebat atunci, da' poate ai uitat. Asa ca te mai intreb o data: daca ar fi acum sa te intorci in timp, pe cine ai vota? Pe Stan sau pe Ciumcenco? This post has been edited by kum: 12 Jul 2015, 21:02 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Io n-am înțeles galshiava asta, da sunt de părere ca creditorii privați ai Greciei trebuia lăsați pe barba lor. Ei si-au făcut propriile analize de risc, sa răspundă pentru ele. Nu guvernele. Oricum mai devreme sau mai târziu se va tăia maioneza (conducta cu bani), iar grecoteii nu prea au din ce plăti. Vedem cazul Islandei.
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(Garett @ 12 Jul 2015, 21:50) De glumit glumim cu totii, dar tu deja exagerezi ![]() De cate ori a fost in Grecia si cam cat si pe unde ai stat? Mai e o speranta, acel "în Europa" sa fi fost spus intentionat, sa nu te fi gandit de fapt la "din Europa". Ca spus asa, grecii muncesc cel mai mult "în Europa", este foarte corect. Mai muncesc ei si in America, Asia samd, dar in Europa muncesc cel mai mult ![]() This post has been edited by paul_p: 12 Jul 2015, 21:08 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Garett |
![]()
|
N-am lăsat-o în nici un fel, raspunsesem mai sus, nu e vina mea ca erai prea ocupat sa născocesti epitete ca sa mai citesti o dată! L-am votat pe stan, ciumacenco nu era o alternativa. Asta nu ma face a priori suporter al sau asa cum nu ma face sa laud ce (n-)a făcut în oras.
Tot îi dai sus si tare ca nu sunt galatean, perfect adevărat. Dacă tot suntem la capitolul mândrie locală, esti multumit de felul cum arată orasul? Cel fără apa, fără stranduri sau cinematograf, plin de gropi si cu transport local făcut cu duba? Te umple de mândrie sintagma "SUNT GALATEAN!"? |
--------------------
No
Reno
|
|
kum |
![]()
|
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
kato |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 27 Jun 2015, 21:18) Morala: tu chiar meriti sa-ti taie 25% din salariu, realmente iti face placere sa fii sclavul "marii finante"! ![]() QUOTE(Garett @ 28 Jun 2015, 17:23) Nu se mai gandeste, s-a gandit deja: Le dau bani in continuare Asta inseamna ca inteleg cum functioneaza economia, n-am nevoie sa vina "un cap luminat" sa-mi explice mecanismele! Pun in discutie moralitatea unor cereri, nu principiile de functionare. Btw, nu erai tu cel care sustinea ca e perfect normal sa nu platesti impozite pentru toate veniturile obtinute? ![]() Daca e imoral sa nu iti platesti datoriile de ce ar fi moral sa nu iti ptesti taxele? Cu ce e "mai moral" un chelner roman care nu plateste impozite pe bacsis decat "lenesul de grec" care nu plateste impozite? QUOTE(kato @ 28 Jun 2015, 19:15) io zic sa nu mai claxonezi........ sincer, nu-ti inteleg nevoia de a fi noul toni al forumului. p.s. unde am scris eu ca grecii nu vor sa plateasca taxe pe venit? iar scrii tampenii si apoi le editezi? ![]() asta ca sa nu caut mai mult, ca nu am chef si nici dispozitie..... asta ca sa nu ma leg de faptul ca nu stii sa faci deosebire intre o intrebare si un enunt desi ti-am atras atentia la momentul respectiv. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(paul_p @ 12 Jul 2015, 22:07) Omule, v-am pus link, Eurostat & shit! Ura, ati fost în Grecia si i-ati văzut pe ăia cum isi fac siesta! Nasol, sa vezi ce chestie, niste lenesi de olandezi au închis piata din R'dam la 6 seara! Natie de lenesi, ce mai! |
--------------------
No
Reno
|
|
kum |
![]()
|
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(Garett @ 12 Jul 2015, 09:13) Macar o minima informare inainte de a emite "opinii categorice" n-a daunat nimanui niciodata! ![]() Le-au dat "fortat" 110 miliarde in 2010 din care 90% s-au intors de fapt la bancile de la care grecii imprumutasera banii. Banci private, nota bene! Poate pricepi: esti dator la banca si nu ma poti plati. E strict o problema intre tine si banca. Dar ma bag eu in joc, ca banca a facut lobby pe langa mine si iti spun "Ia de aici niste bani sa te pui pe picioare, da' vezi ca doar 10% poti sa folosesti pentru asta, restul ii dai la banca". [...] cum zice markos, imaginea asta e la fel de unilaterala ca cea in care toti grecii merita sa se zvarcoleasca in chinuri pentru ca sunt niste hoti lenesi. grecii aveau datorii la multe banci. frantuzesti, nemtesti si, foarte important, grecesti. pana in 2012 ajunsesera sa umple bancile grecesti cu atata maculatura incat cadeau fara drept de apel. sigur, putem incerca o lume fara sistem bancar, insa cred ca ar fi rau. uite ce se intampla acum, cand bancile sunt doar inchise, nu prabusite. haircutul a fost conditia impusa bancilor (a ajuns in unele cazuri la peste 60%, media a fost parca de vreo 53%) ca sa fie sigure ca primesc restul de bani. cum tot spun, in grecia nu bancile au omorat statul. statul aproape a omorat bancile. LE: prin urmare, e de mirare ca au ajuns 10% din bani la atena, sa finanteze deficite bugetare. daca se mergea strict pe ideea bail-outului, ar fi ajuns 0%. datoria stearsa a fost de peste 100 de miliarde. e cea mai mare stergere de datorie din istorie. creditorii privati au vandut datoria la maxim 50 de centi la dolar, nu se poate spune ca nu au preluat nicio parte din risc. explica nenea asta bine cam care au fost rezultatele: http://www.bloombergview.com/articles/2015...enefited-greeks cum spuneam, ma uimeste inapetenta grecilor de a cere si capetele celor care i-au adus aici. sunt atat de narcisisti incat pana si coruptii lor trebuie protejati de hidra ioropii? in aceeasi ordine de idei, daca strategia lui tsipras nu a fost grexitul de la bun inceput, prestatia lui a fost dincolo de dezastruoasa, frizeaza sabotajul. a inrautatit colosal situatia greciei. si o voce greceasca despre cei care fac galerie din loja VIP. ii pomeneste explicit pe krugman si stiglitz http://www.ekathimerini.com/199295/opinion...lution-by-proxy This post has been edited by Han Solo: 12 Jul 2015, 21:30 |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 15:05 |