Grecia, în faliment
![]() ![]() ![]() |
Grecia, în faliment
IsNa |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|||
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(IsNa @ 15 Jul 2015, 14:21) 2) Conversia tuturor activelor si pasivelor financiare din bancile grecesti (deci atat depozite cat si credite) in Drahma la o paritate initiala arbitrara (1:1, sa zicem), colectarea lichiditatii existente in Euro la rezerva valutara nationala in Banca Nationala, in contrapartida cu lichiditate in Drahma eliberata de BN. isi vor dori toti sa fie ciprioti. 50% e parfum... LE: in docomentul lui schaeuble, stergerea unei parti din datorii la iesire din euro e mentionata explicit... This post has been edited by Han Solo: 15 Jul 2015, 14:25 |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Cine mai vrea scenariu cu drahma : http://www.cotidianul.ro/drahma-si-euro-264698/
|
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pai asta-i frumusetea: rata de schimb care se va stabili pe piata libera va reflecta productivitatea reala a ecomoniei grecesti. Si nu se va putea da vina pe nimeni.
Guys: unlucru pe care nimeni nu vrea sa-l spuna, dar e inevitabil: Grecii trebuie sa saraceasca, adica sa consume mai putin. Nu pentru ca au datorii, ci pentru ca nu produc, de multi ani, dar nici azi, cat consuma. Ideea creesterii economice prin consum e valabila doar daca consumi ce produci. Dar ei nu produc destul. Cresti consumul cu bani degeaba, se consuma de fapt din import si n-ai rezolvat nimic. Prima daca grecii trebuie sa saraceasca, sa produca mai mult pe bani mai putini, sa devina competitivi, sa exporte, si apoi pot sa-si creasca din nou veniturile. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nuti Udrea la Turism i-ar scoate din marasm.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
IsNa |
![]()
|
QUOTE(vercingetorix @ 15 Jul 2015, 16:29) QUOTE Cum-necum, tot acolo ne întoarcem: la trecerea prin austeritate. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(IsNa @ 15 Jul 2015, 14:32) Pai asta-i frumusetea: rata de schimb care se va stabili pe piata libera va reflecta productivitatea reala a ecomoniei grecesti. Si nu se va putea da vina pe nimeni. Guys: unlucru pe care nimeni nu vrea sa-l spuna, dar e inevitabil: Grecii trebuie sa saraceasca, adica sa consume mai putin. Nu pentru ca au datorii, ci pentru ca nu produc, de multi ani, dar nici azi, cat consuma. Ideea creesterii economice prin consum e valabila doar daca consumi ce produci. Dar ei nu produc destul. Cresti consumul cu bani degeaba, se consuma de fapt din import si n-ai rezolvat nimic. Prima daca grecii trebuie sa saraceasca, sa produca mai mult pe bani mai putini, sa devina competitivi, sa exporte, si apoi pot sa-si creasca din nou veniturile. o spune multa lume, de mult timp, apasat, inclusiv p'aci: "si daca stergem datoria, ce?" insa se pierde intr-o vuiet de "banii nu au ajuns la greci, sa plateasca bancile". |
--------------------
White Star
Titanic
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Nu vad viabila solutia cu revenirea la drahma, pt. ca au o economie bazata pe turism, importurile-s mari si mult mai diverse (si necesare - energia, de ex.) decat exporturile. Ce naiba sa faca cineva cu drahmele unui popor... falit ?!*
Cred ca ar putea sa ramana in zona euro, dar ar fi un mare pas inainte daca si-ar colecta mult mai bine taxele si ar incepe si ei niste actiuni gen dna-ul nostru. Sa angajeze sefi la dna-ul lor si la finante, un neamt. *Si puturos, desigur. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Daca Eurogrupul zice sa privatizeze/puna gaj porturile, distributiile de utilitati, participatiile in banci, activele din turism, etc, ma intreb si eu...cu ce sa mai fie competitivi ?
Ce sa mai exporte ? De unde valoare adaugata pentru plata datoriilor ? Pare utopic si cam rupt de realitate, mai degraba o reteta sigura de romanizare. Vor emigra pe capete, vor ramane batranii si cei fara o profesie solida. Dar e bine, vor face cozi la ambasade pentru a putea vota... ![]() |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Han Solo |
![]()
|
riscul e zero, n-au voie sa voteze in strainatate
![]() |
--------------------
White Star
Titanic
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Au profitat prea mult de pozitia geostrategica, dar nu se poate trai doar din asta.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 15 Jul 2015, 15:56) Daca Eurogrupul zice sa privatizeze/puna gaj porturile, distributiile de utilitati, participatiile in banci, activele din turism, etc, ma intreb si eu...cu ce sa mai fie competitivi ? Ce sa mai exporte ? De unde valoare adaugata pentru plata datoriilor ? Pare utopic si cam rupt de realitate, mai degraba o reteta sigura de romanizare. Vor emigra pe capete, vor ramane batranii si cei fara o profesie solida. Dar e bine, vor face cozi la ambasade pentru a putea vota... ![]() vorbesti de Romania anilor 90? |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
vercingetorix |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Han Solo |
![]()
|
QUOTE(vercingetorix @ 15 Jul 2015, 14:56) are statul elen active in turism? (adica hoteluri, ferry-uri, d'astea, ca acropolis nu-i pune nime' sa-l vanda). cu bancile, nicio grija, nu se va baga nime' sa le cumpere ![]() |
--------------------
White Star
Titanic
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(IsNa @ 15 Jul 2015, 15:21) 3) Inghetarea serviciului datoriei externe catre toti creditorii institutionali (FMI, BCE, tarile Eurogrup), incluzand rambursari si cupoane, dar continuare platilor catre creditorii privati. Si cică de ce pun zambaciosi! ![]() "Hei, gasca veselă de GS & co, care ati făcut miliarde pe seama Greciei, nu mai vreti câteva?" Cam la fel ca Schauble si al său "Dati-ne active de 50 de miliarde, sa le gestioneze banca mea"! <span class='edit'>15 Jul 2015, 16:36:</span> QUOTE(kato @ 15 Jul 2015, 16:06) Acum vreo doi ani, când erati în aceeași situație, de a fi calariti de o megacorporatie trebuia sa va acceptati senini "soarta"! Ce naiba, doar ati huzurit atâta cu apă potabilă! This post has been edited by Garett: 15 Jul 2015, 15:37 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Garett @ 15 Jul 2015, 16:31) QUOTE Statul grec a reusit sa plateasca marti 148 de milioane de euro catre creditori privati din Japonia. O picatura de apa in raport cu o datorie de aproape 312 miliarde de euro. Dar Atena continua sa plateasca pe cat posibil datoria privata, deoarece un default in raport cu sectorul privat ar putea antrena consecinte mult mai grave decat incetarea de plati in raport cu creditorii publici. Tavaleala placuta în continuare. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kato |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 15 Jul 2015, 16:31) Acum vreo doi ani, când erati în aceeași situație, de a fi calariti de o megacorporatie trebuia sa va acceptati senini "soarta"! Ce naiba, doar ati huzurit atâta cu apă potabilă! o comparatie atat de imbecila rar a fost dat sa vad pe forumul asta, si vorba aia, ne mandrim cu un rodi, cu un toni..... noi am fost sedusi cu miliarde de euro pe care nu am vrut sa le mai dam inapoi ![]() ![]() |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
IsNa |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 15 Jul 2015, 17:31) "E adevarat, doar ca n-a fost masina ci bicicleta si nu i s-a dat ci i s-a confiscat." ![]() Remember haircut?: http://www.reuters.com/article/2011/10/27/...E7LR02120111027 http://www.theguardian.com/world/2011/oct/...banks-50-greece Asa castiguri, nu-ti urez nici tie! ![]() This post has been edited by IsNa: 15 Jul 2015, 16:02 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Cum s-ar zice: soarta!
![]() QUOTE(kato @ 15 Jul 2015, 16:52) o comparatie atat de imbecila rar a fost dat sa vad pe forumul asta, si vorba aia, ne mandrim cu un rodi, cu un toni..... noi am fost sedusi cu miliarde de euro pe care nu am vrut sa le mai dam inapoi ![]() ![]() Capravecinita fiind, se pare, virtute locală la Bârlad! This post has been edited by Garett: 15 Jul 2015, 16:15 |
--------------------
No
Reno
|
|
kato |
![]()
|
participam cu totii la o discutie despre grecia... tu dai vina pe banci pentru situatia lor. eu zicpe care ca grecii nu sunt inocentii aia ii aperi tu, si vorbim... ajungi sa sustii ca banii primiti de greci de fapt nu erau reali*deci nu trebuiesc returnati, ei neexistand* si ca barladenii au fost in aceasi situatie atunci cand chevron a vrut sa exploreze gaze de sist prin fracturare.... si cand spun ca meriti topic separat spui ca sufar de capravecinita...... e cald la galati?
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Cald tare, unii nu rezista!
! This post has been edited by l@u: 15 Jul 2015, 18:10 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(kato @ 15 Jul 2015, 18:02) Nu prea, e chiar plăcut. Si când e canicula tot în birou stau, deci... ![]() Acum, la subiect: n-am sustinut nicăieri că grecii-s nevinovati. Pe de altă parte, nici ceilalți nu sunt atât de neprihăniti cum se vor a crede. Le-a convenit cu vârf si îndesat să facă profituri grase pe seama lor, în schimb nu isi asumă în vreun fel pierderea sau responsabilitatea, ba chiar vor sa mai scoată câteva miliarde bune din "bailout". Dacă te face sa te simti mai bine, poti da vina pe grecii lenesi etc, poti sa ma etichetezi cum vrei, îmi e egal. L.E. (post-friptura): ca cetatean al unei tari care a trecut deja prin dezastrul lăsat de "creditorii internationali" mi se pare cel putin bizar sa le iei partea aruncând vina exclusiv într-o parte. Da, stiu, exista "legendele toamnei" 2009, dar m-am asteptat la mai mult din partea interlocutorilor. Alta chestie: ca sa citez pe cineva: "Chiar si săraci, greci-s mai bogati decât noi!" asa ca a te bucura de răul lor, da, intră la capravecinita! This post has been edited by Garett: 15 Jul 2015, 19:04 |
--------------------
No
Reno
|
|
l@u |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 15 Jul 2015, 19:28) Le-a convenit cu vârf si îndesat să facă profituri grase pe seama lor, în schimb nu isi asumă în vreun fel pierderea sau responsabilitatea, ba chiar vor sa mai scoată câteva miliarde bune din "bailout". ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Bre tu faci vaporase de hartie sa te joci in vana sau din ale adevarate. Io nu te-as tine in birou. Ci innainte de lansare si pana dupa primul voiaj te-as lega te catarg sa vad cum rectionezi si dupa aia platesc barcazu.
![]() Bineinteles in drahme. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
l@u |
![]()
|
Tarziu badie, lansarea o fost azi!
Edit: o fost pentru canadieni nu pentru greci da are doo bete de legat turbosuflanta. This post has been edited by l@u: 15 Jul 2015, 18:50 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Garett |
![]()
|
Desi pare, nu lucrez la Damen!
|
--------------------
No
Reno
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Io vorbeam cu enciclopedistu galatzean. Si tu desenezi barcute?
PS VDPL de canadieni. Garett nici nu te banuiam. ![]() This post has been edited by bion: 15 Jul 2015, 19:15 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 05:51 |