Grecia, în faliment
![]() ![]() ![]() |
Grecia, în faliment
IsNa |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|||
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
io incerc sa-l fac sa inteleaga ca banii aia virtuali, au fost cat se poate de reali din moment ce au fost cheltuiti.... sa vad daca am noroc
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Pai daca banca are 200 euroi REALI, depusi de primii doi, restul de 800 ce sint? In CE au sustinere? Daca au, aia e si o garantie pe care banca aia ar trebui s-o retureze GARANTULUI daca zorba nu da banii.
Asta daca acei 800 exista cu adevarat. Daca nu, si banca i-a tiparit pe barba ei... Stii ceva? io am 200 euro, 800 ii tiparesc si ti-i dau tie. Si fiecare facem asa, si ajungem toti bancheri, nu? si avem fiecare cite 200 reali si cite 800 hirtie de sters la kur... Ca-i cheltuim pe ceva si vinzatorul nu se prinde ca-s falsi, e alta poveste. Da-l in ma-sa de vinzator, noi sa ne vedem treaba facuta. This post has been edited by diaconuliviu: 15 Jul 2015, 11:03 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 15 Jul 2015, 12:02) Pai daca banca are 200 euroi REALI, depusi de primii doi, restul de 800 ce sint? In CE au sustinere? Daca au, aia e si o garantie pe care banca aia ar trebui s-o retureze GARANTULUI daca zorba nu da banii. Asta daca acei 800 exista cu adevarat. Daca nu, si banca i-a tiparit pe barba ei... Stii ceva? io am 200 euro, 800 ii tiparesc si ti-i dau tie. Si fiecare facem asa, si ajungem toti bancheri, nu? si avem fiecare cite 200 reali si cite 800 hirtie de sters la kur... Ca-i cheltuim pe ceva si vinzatorul nu se prinde ca-s falsi, e alta poveste. Da-l in ma-sa de vinzator, noi sa ne vedem treaba facuta. bai inginerule.....banii cheltuiti au fost reali, si s-au cheltuit. restul sunt povesti de adormit injineri. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 15 Jul 2015, 11:02) Pai daca banca are 200 euroi REALI, depusi de primii doi, restul de 800 ce sint? In CE au sustinere? Daca au, aia e si o garantie pe care banca aia ar trebui s-o retureze GARANTULUI daca zorba nu da banii. Asta daca acei 800 exista cu adevarat. Daca nu, si banca i-a tiparit pe barba ei... Stii ceva? io am 200 euro, 800 ii tiparesc si ti-i dau tie. Si fiecare facem asa, si ajungem toti bancheri, nu? si avem fiecare cite 200 reali si cite 800 hirtie de sters la kur... Ca-i cheltuim pe ceva si vinzatorul nu se prinde ca-s falsi, e alta poveste. Da-l in ma-sa de vinzator, noi sa ne vedem treaba facuta. ailalti 800 sunt datorie a bancii comerciale catre banca nationala. in principiu, nu te opreste nimeni sa incerci. daca tiparesti euro, intri la bulau. daca tiparesti insa liviusi, s-ar putea sa ai succes, depinde ce ai de oferit si in ce cantitate. monede alternative exista, incepand cu cupoanele de la serbarile scolare si terminand cu tot felul de 'comune solidare'. imi pare rau sa va dezamagesc, dar banii sunt scriptici prin definitie. si cand aveau 'acoperire in aur', tot scriptici erau. ma rog, ne putem intoarce intotdeauna la troc. Garett, vezi sa nu dai in disonanta cognitiva. krugman e mare amator de bani fiat si QE. de la el vine si exemplul cel mai bun al utilitatii banilor fiat - cooperativa de baby-sitting organizata al washington intre functionarii federali prin anii 60. oricum, cu tot respectul, cum spune si IsNa, e multa concentratie de parerism p'aci, daca e sa privim lucrurile strict din perspectiva limitata a teoriilor economice traditionale privind monetarismul. asta nu ne opreste sa o luam pe cai altermondialiste si sa redefinim totul. eu unul nu sunt de acord, da' nah, nu ineseamna ca nu incep sa port canepa si sa mananc grau incoltit daca e obligatoriu. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Garett @ 15 Jul 2015, 13:05) Scriptici, draga, scriptici! Economy 101! Întrebare de o mie de puncte: cei 900 "extra" au acoperire? Da sau nu? HSBP!! Adica tu-ti imaginezi ca banca da imprumut bani invetati de ea? Asa, incrementand pur si simplu cifre in niste conturi? ![]() Incep sa se explice unele din ideile tale mai trasnite... Amu', eu n-am energie sa te iau de la Adam si Eva in privinta functionarii unei banci, dar iti spun simplu, s-apoi tu crezi sau nu crezi, urmatoarele: Nu exista bani "virtuali", "scriptici", bani orfani, ai namanui , sau lte bazaconii de astea. Banca poate da imprumut bani doar din urmatoarele surse: 1) capitalul social varsat de actionari (foaarte mica parte din banii bancii), bani reali adusi de acasa de banheri 2) fonduri depuse de clienti, depozite, conturi de economii, fonduri de investitii administrate de banca, etc, deci bani la fel de reali adusi de acasa de deponenti. 3) lichiditate imrpumutata de la alte banci, bani la fel de reali de la clientii altor banci. 4) lichiditate imprumutata de la banca nationala. Asta e singura categorie ceva mai putin "reala", dar si asta e intotdeauna garantata cu obligatiuni de stat, adica bani, tot reali, care au fost candva imprumutati statului de banca in cauza. Deci TOTI banii pe care banca ii da imprumut au fost candva primiti de cineva in contrapartida pentru bunuri vandute sau servicii prestate. Cand acest principiu e inclacat, rezultatul e hiperinflatie si colaps financiar. S-a mai intamplat, (chiar in prezent fenomenul e in derulare in Zimbabwe), si oricum poate fi declansat doar de bancherii centrali, ca doar ei au dreptul sa emita lichiditate. P.S. Amu', sper ca nu confundam termenul de lichiditate cu cel de "numerar". ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
eu cred ca trebuie sa-l reducem la monezi.
|
--------------------
White Star
Titanic
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Right!
![]() Măcar atunci am avea echivalentă reală, metalul din ele! Oh wait, a mai fost! Din anii '70 încoace toti banii au fost "facuti din condei"... This post has been edited by Garett: 15 Jul 2015, 12:15 |
--------------------
No
Reno
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(IsNa @ 15 Jul 2015, 13:02) QUOTE(Han Solo @ 15 Jul 2015, 13:08) ceva de genu' ? ![]() scrooge-swimming-in-money-o.gif This post has been edited by gabize: 15 Jul 2015, 12:12 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Han Solo |
![]()
|
exact. uite cine se pricepe la teorie monetara...
15 Jul 2015, 12:48: incepe sa se lase cu deranj. comisia europeana a anuntat ca e gata sa umble la EFSF sa le dea grecilor 7 miliarde sa-si duca zilele. asta inseamna interventie directa de la bugetul european. in subsidiar, inseamna ca deja romanica participa direct la salvarea greciei. astept reactia lui cameron. recomand sa va faceti rezerve de popcorn. This post has been edited by Han Solo: 15 Jul 2015, 12:48 |
--------------------
White Star
Titanic
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Pot să plec în concediu?*
![]() *nu în Grecia |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(gabize @ 15 Jul 2015, 13:10) Exact. Garett, ala-i Mugurel plonjand în rezerva BNR. 15 Jul 2015, 14:01: QUOTE Mai multi protestatari s-au adunat in piata Syntagma. Un batran poarta o pancarta pe care scrie: "Pensia mea e de 210 euro. Greciei ii e foame, jigodiilor. Nu mai putem dormi". This post has been edited by Markos: 15 Jul 2015, 13:01 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Jigodiile cine sint, Merkel sau Tsapinaris?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
Tataie, tu cat ai pensia?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
IsNa |
![]()
|
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(IsNa @ 15 Jul 2015, 13:02) Nu exista bani orfani, ai namanui , sau lte bazaconii de astea. Ba da, mi-a zis mie un tip serios, din nigeria. Cica-i facem fifty-fifty. ![]() Serios acu' lasand la o parte trecutul si disputa despre cine-a fost de vina (oul sau gaina), cum vedeti/ati fi vazut rezolvarea acum a problemei grecesti ? Ca lor se pare ca nu le-a ajuns statul la coada la bancomate, si n-au inteles nimic. O solutie win-win, daca se poate. This post has been edited by maho: 15 Jul 2015, 13:39 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
nu cred că-i de acord Putin.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
Ii lasa pe nigerieni s-o anexeze. Aia fac bani pe banda rulanta. S-au mai bine Botswana. Ii umplu aia de bani.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Pai sa ne ia (nemtii) si pe noi. Sau facem un schimb temporar.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Markos |
![]()
|
Acum îl întelegeti pe Hitler?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kato |
![]()
|
nu exista solutie win win... nu se poate ca grecii sa-si pastreze nivelul de trai, deoarece economia lor nu produce atat. banii nu se pot da creditorilor, deoarece nu mai raman altii pentru functionarea statului... solutia cea mai eleganta este ca grecia sa revina la moneda lor si sa tipareaca cate drahme considera ei ca au nevoie. nu le va mai impune nimeni nimic, vor face tot ce trebuie singuri.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Han Solo |
![]()
|
incearca nenea asta o explicatie simpla si clara a ce se va intampla cu grecia cand trece la drahma.
http://bruxelles.blogs.liberation.fr/2015/...t-attrape-gogo/ |
--------------------
White Star
Titanic
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
kato |
![]()
|
”Le gouvernement devra prendre des mesures brutales de contrôle et de surveillance de l’économie et de la société, sinon la Grèce deviendra vite un « fail State », ce qui est autre chose qu’un Etat dysfonctionnel. Bref, il faudra plus de cinq ans au pays pour espérer se redresser après un tel choc.”
de aia ziceam ca vor face singuri ce trebuie...... |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 05:32 |