Cum sa "fluidizezi" traficul in Bucuresti, Calea Mosilor e un haos incepand de azi
![]() ![]() ![]() |
Cum sa "fluidizezi" traficul in Bucuresti, Calea Mosilor e un haos incepand de azi
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
Exista indicator de stationare interzisa, adica oprire sub 5 minute si exista si posibilitatea de a asigura locuri pentru stationare pe timp limitat 15 min, 30 min etc.
Din pacate nu prea am mai vazut astfel de semne in Romania, mai precis in Bucuresti. Daca ar exista si daca politia ne-ar "ajuta" sa le si respectam cred ca pe ansamblu ar fi mai bine pentru toti, exceptant evident "jmekarii" care opreste unde vrea ... palaria lor. La noi, in ideea ca oricum nu se respecta s-a pus mai peste tot semn cu oprirea interzisa, oamenii nu respecta, politia din cand in cand isi mai face plinul etc. E interesant cand vor sa schimbe legea, sau sa modifice ceva intr-un anumit sens cum ies in campanie si spun ca (de exemplu) in Bucuresti numai in ultimele 2-3 zile au fost amendati "jdemii" de oameni, s-a dat amenzi in valoare de "jdemii" de lei, deci hai sa ..... Si nimeni nu-i intreaba de ce nu se dau amenzile astea tot timpul. Daca ar face asa ar trebui insa rezolvate diverse probleme cronice, pentru ca nu poti amenda la nesfarsit un oras intreg. Asa, cad unii de fazani, se bucura altii ca bine le-a facut si ca in sfarsit le-a aratat alora cu masinile lor / cu firmele lor / cu etc, etc. Metoda e clasica: lasi sa apara o dezordine inacceptabila si apoi ceri sa ti se dea puteri mai mari ca sa pui lucrurile in matca lor. |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(GBC @ 8 Mar 2010, 16:20) Exista indicator de stationare interzisa, adica oprire sub 5 minute si exista si posibilitatea de a asigura locuri pentru stationare pe timp limitat 15 min, 30 min etc. Din pacate nu prea am mai vazut astfel de semne in Romania, mai precis in Bucuresti. Eu am ochit unul stingher prin Arad. Tre' sa-i fac o poza odata, ca daca-l dau astia jos... n-o sa revina decat odata cu civilizatia. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Se pot face multe lucruri, doar ca trebuiesc stransi putin de c0aie...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Mi-a placut ca a mentionat cineva de Magheru. De ce pe Magheru nu sunt masini parcate si alte parti e dezastru?
Si o chestie care mie cel putin mi se pare ca incurca foarte tare traficul, si anume incadrarea gresita la semafor; de asemenea, blocatul intersectiilor, parca se calmase pentru o perioada, cand aparea politia si dadea amenzi, acum iar a luat amploare fenomenul. This post has been edited by giany911: 8 Mar 2010, 19:06 |
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Am ramas nitel impresionat de faptul ca acum pe Mosilor erau putini parcati pe partea spre Bucur-Obor. Se circula chiar bine chiar in ciuda ninsorii. Daca nu s-ar mai parca pe langa trotuar, atunci poate putem circula si noi restul pe 3 benzi, nu pe 2 cum se circula acum cand sunt masini parcate.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
QUOTE(C@talin @ 8 Mar 2010, 13:18) pai in br cand mai vad pe unu ca merge pe dorobanti pe linia de tranvai cu piatra cubica.desi soseaua e extraordinar de libera ![]() are numar de B ![]() ![]() Sincer, cei mai slabi soferi din tara i-am vazut in Braila. Antitalente totale....... si multi. In afara de a merge pe Dorobanti la ceas de seara cu maneaua la maxim, geamu jos si mana pe afara in pozitia de caine lesinat(cu 10 km/h)................ |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
da bre aia sunt aia la figuri
![]() ![]() ![]() imi place aici la zapada ![]() This post has been edited by C@talin: 8 Mar 2010, 20:48 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
am trecut acum o ora si ceva pe mosilor, se circula foarte bine, nu mai sunt hapciupalitici care sa depaseasca coloana si sa incerce sa se bage la loc inainte de rond. Masinile de politie patrulau pe ambele sensuri si nu lasau pe nimeni sa parcheze aiurea.
Cred ca cea mai desteapta miscare ar fi sa se umple bucurestiul de camere video supravegheate de surplusul de bugetari care freaca menta degeaba prin diverse institutii ale statului. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma crezi ca o mana de supreveghetori d-astia si-ar scoate banii doar din amenzi?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
ar trebui destul de multi supraveghetori, sunt multe intersectii pacatoase in bucuresti. Si 200 de supraveghetori sa fie, si tot si-ar scoate banii rapid din amenzi.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
cristian_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 April 07 ![]() |
QUOTE(alex @ 8 Mar 2010, 15:05) Aha, deci de aia putem moderniza acum fantanile de la unirii, aceste monumente vitale pentru bucuresteanul de rand. Propun sa se taie si subventia acordata scolarilor pentru calatoriile cu ratb-ul, mama lor de lenesi. Asa se va putea incepe imediat imbracarea blocurile cu totul in gazon, nu numai plafonul lor. Daca mai strangem un pic cureaua poate punem si de niste mini statiuni de lux construite pe acoperisurile blocurilor. Se va ajunge la ele, bineinteles, pe autostrada suspendata. Nu e o idee asa de rea "imbracarea" acoperisului cu gazon+. In alte parti se practica de mult timp si cu rezultate super( imi aduc aminte , cand am jucat cu Islanda , comentatorul nostru era tare mirat de acoperisurile verzi). Cel mai tare avantaj e izolatia termica. Mai apar si altele , daca e facuta cu cap. Marea problema ar fi , sa nu existe "licitatii" cum au fost la anvelopari , de ajungi sa platesti pentru cota parte (20%) o suma mai mare decat daca ti-ai fi angajat singur o firma de "anvelopare". http://www.greenroofs.com/ http://www.gandul.info/stiinta-si-tehnolog...perisuri-231562 On topic Am mers in seara asta pe mosilor , s-a mers f greu. Daca prima banda ar fi libera cred ca ar putea fi o idee buna instalarea stalpisorilor(care sunt doar niste bucati de plastic , cu un Duster nu le simti) |
--------------------
OPEL
Astra
2001
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
mai stau acu putin sa se duca toti acasa la somn si ies in zapada
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 8 Mar 2010, 12:19) Si lasati-ma cu locurile de parcare, ca daca vin masinile de ridicat, imediat se gasesc locuri pe stradutele laterale. Zi-mi, te rog, in zona ta locuri pe stradutele laterale! Arunca un ochi in jurul lukoil-ului, in toata intersectia si spune-mi de ce se inghesiue toata lumea acolo daca mai sunt locuri de parcare pe stradutele laterale... |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
C@talin |
![]()
|
gata distractia eram multi la casa poporului in parcarea mare, cel mai tare un baiat cu un audi
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Liviu - nu cunosti zona.
Acolo se parcheaza pt ca nu mai ai loc pe stradute. Acolo parchezi la risc pt ca iti ridica masina. LE: in primul post eram un pic ironic vis-a-vis de existenta locurilor de parcare pe stradutele laterale This post has been edited by AdrianMC: 9 Mar 2010, 08:35 |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Da, dar cand dadusera astia zapada pe trotuar si nu s-a mai putut parca in toata intersectia, unde au fost lasate masinile. Recunosc ca nu sunt locuri, dar pana la nesimtirea de a parca dubele in spic pe Teiul Doamnei, mai ales in dreptul semafoarelor, e cale lunga...
Deasemenea, unde e intersectie, si mai ales pe colt, de dubleaza parcarea sau chiar se tripleaza... This post has been edited by vis-a-vis: 9 Mar 2010, 09:20 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
AdrianMC |
![]()
|
In curtea bisericii. Sau in parcarea privata din parc
![]() Aia cu dube/microbuze chiar sunt nesimtiti! |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Cinismul din gropile patriei
QUOTE E noapte și sunt multe gropi în asfalt. Trebuie manevrat cu grijă, pentru ca roțile mașinii să nu se facă praf. Ne-am hotărât să plecăm după concert, pentru că s-a anunțat iar cod galben pe mâine și nu vrem să facem 5 ore din București în Brașov și apoi cine știe câte din Brașov în Cluj. Cu ochii cârpiți de somn, ne holbăm prin geam, să reperăm la timp gropile. Din când în când mai ațipesc și mă trezesc o înjurătură și un pocnet: am luat una! Ne oprim de câteva ori, pentru un somn înțepenit în scaun, de maxim jumătate de oră. Sau pentru un drum la budă, în vreo benzinărie, și o țigară în frig. Un altul dintre noi și-a luat fratele cu el, ca să conducă mașina înapoi, tot în noaptea asta. Mă simt un pic vinovat că n-am și eu carnet… De ce mai facem asta? Cu ce ne alegem? De multe ori m-am întrebat. De prea multe ori, în ultima vreme. A face artă pe termen lung a devenit un lux, în România ultimilor ani, chiar și arta underground. Își permit așa ceva doar cei asigurați financiar; sau cei cu nervii tari, adică nebunii. Iar uneori trebuie să fii din ambele categorii, chiar. Dar de ce v-ar interesa pe voi? De ce v-ar interesa orice mi se întâmplă? Poate pentru că scrisul și cititul au devenit un lux în România. Poate pentru că timpul e pe cale de dispariție aici. Eșuăm, tot mai des, în a stoca timpul trecut în amintiri, idei și învățăminte folositoare; timpul viitor ne e o necunoscută tot mai mare; iar după cel prezent alergăm bezmetici, fără a reuși să-l atingem. Așadar, vă permiteți luxul de a alerga, nopțile, cu mine, pe șoselele patriei? Sau de a dormi, până la 12, în camere kitsch-oase de hotel? De a opri pe marginea drumului, la o ciorbă și 3 mici? De a sta pe o bancă și a privi oamenii ore în șir? De a asculta porcăriile debitate de cei mai mulți și minunatele tăceri ale câtorva? De a evada, pur și simplu? Sper că vă permiteți, măcar luxul de a citi, uneori, aventurile unui artist rock în spațiul acesta înfiorător de haotic, numit România. Pentru că aceasta este cea mai inofensivă dintre variante. Nu să mă citiți neapărat pe mine, Doamne ferește, ci să citiți. Alternativele sunt: îngroparea între 4 pereți sau într-un automobil de serviciu, scrierea a mii de petiții, emigrarea, plasarea de bombe artizanale în instituțiile statului, heroina & cocaina, sinuciderea. La naiba, unele din astea sună tentant, nu?… Iar după ce citiți, gândiți-vă: ce se poate face? Ce pot face cu taxele nesimțit de mari, ce pot face cu imbecilitatea polițistului, cu corupția funcționarului, cu gropile din asfalt, cu superficialitatea presei, cu aroganța politicianului, cu bătrâna care doarme ghemuită în scara blocului? Da, chiar era o bătrână ghemuită în scara unui bloc de pe Aleea Vișana, în București, în seara zilei de joi, când am intrat în acel bloc. Și știți ce-am făcut? Ei bine, nimic. Chiar nimic. Pentru că mi s-a părut că, orice aș fi făcut pentru ea, nu ar fi durat. Dar am greșit: uneori, tot ce contează pentru unii oameni e un gest de moment, o bucată de pâine, o mână întinsă. Vi se pare că vă dau sfaturi? Foarte bine: ar trebui să ne sfătuim mai des. Prea ne-am obișnuit să credem că le știm pe toate. Văd asta la fiecare concert, în privirile celor din fața mea. Majoritatea gândesc așa: da, da, le zice bine Mihnea, dar, oricum, ce putem noi să facem? Totul e dictat din altă parte, din locuri în care noi nu avem acces. Însă nimeni nu se gândește, măcar, că există alte locuri, în care noi avem acces și ei nu. Cum ar fi acel loc în care acest teritoriu nu este unul oarecare, ci unul al nostru, viu, transformabil, perfectibil. Artiști nebuni gonind cu 120 de kilometri, făcând slalom printre gropile patriei…nu ți-ar veni să stai să-i asculți…încă un idealist…uite și la ăsta, se dă revoltat…Ei bine, oricât de bizar sau exaltat revoluționar vi s-ar părea, nu pot să-mi dau frâu liber cinismului dintr-un singur motiv: acum 20 de ani, mai mulți români au dat cinismul de-o parte și mi-au acordat șansa de a încerca să-mi îndeplinesc visele. La urma urmei, ce e cinismul, dacă nu o formă filozofică a lașității sociale?…Gândiți-vă la asta. http://think.hotnews.ro/cinismul-din-gropile-patriei.html interesant...in general oamenii ajung sa isi exprime gindurile ascunse doar atunci cind trec prin momente dificile...dar are dreptate...foarte mare... |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
bravo ma, ai bagat si artisti la fluidizarea traficului in bucale.
urmeaza handbalistele, nu? |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Se pare ca astia care au luat-o pe Mosilor sunt inca in trafic... n-a postat niciunu'
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am luat-o pe Mosilor.
S-a mers bine, doar la intersectia de la rond obor parca era mai aglomerat ca de obicei. |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Deja au inceput sa apara "destepti" care incaleca delimitatoarele si le rad in nas "fraierilor" care stau in coloana. Presimt ca intr-o saptamana o sa se revina la normal datorita instinctului de turma sau mentalitatii "eu nu sunt mai fraier decat altii".
In schimb au disparut indicatoarele cu "obligatoriu la dreapta" la iesrea din strazile Olari si Corbeni in Calea Mosilor. |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Ma uitam la ele luni dimineata si-mi pareau cam mici. Si din plastic.
Mari dobitoci aia care au decis sa puna petalele alea pe jos... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Habar n-ai, asa se fac banii
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Mai este o portiune de drum, la vreo 15km de Pitesti (in fata penitenciarului Colibasi), unde acu' un an jumate - doi s-a-nceput montarea unor borduri pe mijlocul sensurilor de mers. Deci drum cu doua benzi pe sens, doua randuri de borduri pe mijlocul drumului. Rolul lor va ramane un mister pentru eternitate.
Imediat ce s-a finalizat montarea lor, adica dupa vreun an, s-au scos si s-au umplut gaurile. Pe scurt, s-au pus, s-au scos, s-a muncit, au iesit banii. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eheeeiii... pe vremuri, era o doamna cu putere de decizie (nu dau numele fiindca Partidul are mana lunga) care, la invitatia unei firme de pe la noi (as indrazni sa zic "de-a noastra", poate e mai clar), a studiat problema separarii sensurilor de circulatie prin toata Europa.
Cand a revenit in Romania, si-a dat seama ce lipsea acestei tari: separatoare de sensuri cumparate exclusiv de la firma aia a noastra. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 09:09 |