Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
@Dacis, eu am zis la fel, drumul a fost donat primariei dar nu si spatiul acela verde pt ca probabil ridica pretul notarului. Acel spatiu e doar o buruiana si probabil ne putem face de cap cu el pt ca nimeni nu poate construi probabil pe el altceva. E de intrebat propietarul.
|
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Raportez ca am luat si eu fir de rezerva pentru trimer, 15 metri, cu 20 si ceva de lei. Erau si variante mai ieftine, dar asta cică e bun.
In aprox. 20 mp de buruieni si iarba deasa si înaltă ca dracu, unde m-am chinuit vreo 20 de minute, am dat gata 5 metri de fir. ![]() Urmează sa ierbicidez, sa îndrept un pic mai bine terenul, sa aduc ceva extra pământ si nisip, tăvălug si pe urma ma bag la semănat o combinație de gazon mai rezistent la tăvăleală + trifoi alb. Asta mai la toamna, când e sezonul potrivit. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Probabil ai fir subtire, de-aia s-a consumat asa mult si a mers asa greu. Si probabil ai fir subtire deoarece ai trimmer de putere mica.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Firul e de 1.3 iar puterea agregatului e 550w.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Adrian Frigo |
![]()
|
![]() Membru cu o tigaie de dacie Group: Members Posts: 2.031 Joined: 4 February 15 From: Undeva,pe dreapta ![]() |
QUOTE(cdadan @ 13 Jun 2015, 15:12) ... puterea agregatului e 550w. QUOTE(yoncv @ 13 Jun 2015, 15:03) ... ai trimmer de putere mica. Luați domne' ceva mai de soi.... ![]() |
--------------------
Dacia 1300/
1310/1410 GTL/CL/Lj/Renault
/1972/1986/1997/2000 și ceva...
- XX-00-UAP/ACR Mașina este ca femeia,dacă nu o întreții....TE LASĂ!
Daciot convins! |
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
550W?
![]() |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Iarba olteneasca-i moale, ca un căcuța de moldovean.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(yoncv @ 13 Jun 2015, 15:26) O stiu, am analizat-o un pic, dar mi s-a părut un pic mai firava. In plus, n-are mâner superior, ceea ce o face incomoda la utilizare mai susținută. Sau cel puțin, așa m-am gândit eu. Strict pentru funcția de baza, adică bărbierit niste margini, cred că-i suficienta. Dar eu m-am gândit cu groaza la pădurea pe care-o am de dovedit. Acu' nu mai țin minte exact, dar parca de 1.3 mi-a dat băiatul din magazin. O sa ma uit pe cutie. Merge si fir mai gros, bobina e marisoara, la fel si găurile. Dar nu stiu daca trebuie. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
M-au invadat paduchii, cum scap de ei?
Paduchi negrii, stau ciorchine pe partea inferioara a frunzelor de ardei iuti. Planta atacata, deocamdata doar la una am vazut, chiar promite productie frumoasa, n-as vrea s-o sacrific. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
QUOTE BULETIN DE AVERTIZARE Conditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia si dezvoltatea dăunătorilor: QUADRASPIDIOTUS PERNICIOSUS (PADUCHELE DIN SAN JOSE), AFIDE, ACARIENI, OMIZI MINATOARE care pot cauza pierderi importante in plantatiile: MAR, PAR, PRUN Pentru prevenire si combatere se recomanda executarea tratamentului nr. 1 numai pe parcele unde s-au realizat următoarele condiții: depasirea pragului economic de daunare ( 10 % pomi atacati) Folosiți unul dintre produsele de mai jos, după caz : 1 ACTARA 25 WG 0,01 % sau 2 PYRINEX 48EC 0,20 % sau 3 MOSPILAN 20 SG 0,20 % sau 4 CALYPSO 480 SC 0,02 % sau ALTE PRODUSE DE PROTECTIA PLANTELOR OMOLOGATE Perioada optima de tratament: LA APARITIA PRIMELOR LARVE MOBILE (04-09.06.2015) Alte recomandări: Tratamentul al II-lea se va aplica la interval de 7-14 zile de la primul tratament efectuat in functie de remanenta produsului folosit si de conditiile climatice; Tratamentul se poate complexa cu produse de protectia plantelor omologate pentru combaterea principalele boli: VENTURIA I. (RAPAN), MONILINIA SP.(MONILIOZA), PODOSPHERA L.(FAINARE), STIGMINA CARPOPHYLLA (CIURUIREA FRUNZELOR) DITHANE M 45- 0,2 % sau NOVOZIR MN 80 - 0,2 % sau IMPACT 25 – 0,02% sau FLINT PLUS 64 WG - 0,125% sau alte produse omologate. mergi la o fito-sanitara si cere ceva impotriva afidelor, o sa-ti dea ceva pentru 9-10 l de solutie ![]() poate prestezi si in vecini |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
radiane, spala planta atacata cu apa cu sapun/dero.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Am inteles ca zeama de varza murata ar fi foarte buna, daca gasesc in piata, incerc cu ea, daca nu da rezultate atunci trec pe solutie de spalat vase diluata dar n-as prea vrea sa le dau detergenti la ardei.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sau otet. pui intr-un pulverizator apa cu otet si dai pe zonele afectate.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(radian @ 11 Jun 2015, 08:51) Gata progromul buruienilor de pe balcon. Nici nu stiu ce-o sa ma fac cu asa o productie bogata ... ![]() Ieri am strans din gradina de sub geam a 3-a tura de fragute (cam de pe 2-3 mp); in total aproape un kil.Mai greu cu evitatul la coasa, dar merita. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Apa cu sapun merge, - mai apar si la mine puricei pe frunzele unor plante (trandafiri, dalii, crizanteme...) - dar pana ploua, dupa aia trebuie repetat tratamentul; ieri si azi-dimineata au trecut de la "spatii verzi" cu tulumbele de fum/chimicale pt. musculite, tantari, vad ca au picat si puriceii, a avut efect.
Pare-se ca prin Oltenia au navalit omizile ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
radian |
![]()
|
Le-am dat ieri cu zeama de varza acra. De lighioane pt. moment am scapat, dar si de cateva frunze.
![]() De dimineata planta era sifonata rau. La amiaza i-am amputat cateva frunze carora nu le-am dat nicio sansa de revenire iar acum planta pare sa se revigoreze. Daca mai apar lighioanele incer ceva fara sare. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
Eu am folosit un insecticid anume pentru afide. L-am diluat cat scrie la carte si am scapat puietii plantati de lipitorile alea ce s-au facut ciorchine chiar pe varful pomisorilor. Frunzele nu au avut de suferit.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
radian |
![]()
|
Da mai, nu contest eficienta insecticidelor si nici nu dau pe spate de moda bio, dar e vorba de cateva plante cu care ma joc si eu de-a gradinaritul pe balcon. Daca-mi ies cateva rosii si cativa ardei iuti sa fie primite, dar nu vreau sa le tratez cu chimicale. Una e sa tratezi o cultura seiroasa de legume si alta sa torni chimicale in ghiveci.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
pentru afide (ardei iuti pe balcon) am incercat de-a lungul timpului:
- solutie din apa cu usturoi - cu tutun , ba chiar cu nicotina pentru tigari electronice - solutie cu detergent de vase (Fairy) in toate cazurile am scapat de afide dar si de o mare parte din plante cea mai eficienta solutie pana acum: - luat ghiveciul in brate, pus o folie de aluminiu deasupra pamantului, bagat in cada si facut dus frunza cu frunza pana a zburat si ultimul purece. Acum am insa vreo 50 de tulpini intr-o gradina si am incercat cu insecticid (ceva bio de la Dedeman) dar nu au murit decat vreo 50% din lighioane. Azi am dat din nou....dar am observat ca o parte din frunze s-au patat rau. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
La cinepa ce e bun?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Coughend Sirop
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
radiane cumpara gargarite, atunci.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(Ake @ 24 Jun 2015, 23:09) ... - luat ghiveciul in brate, pus o folie de aluminiu deasupra pamantului, bagat in cada si facut dus frunza cu frunza pana a zburat si ultimul purece... De retinut ideea... Azi n-or aparut noi lighioane si planta si-a revenit foarte bine. QUOTE(b76bgaarh @ 25 Jun 2015, 10:38) Alea vin si singure, nu trebuie sa dau bani pe ele. Dar halesc lighioana cu frunze cu tot ... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
Vezi ce grea e agricultura? Daca in loc de 3 plante ai fi avut 5?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Cre' ca-si lua tractor...
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
radian |
![]()
|
![]() Buna idee, sa ma dau cu tractorasul prin balcon ... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 16:43 |