Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
sa fii sanatos si tu.
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(kum @ 24 Nov 2015, 14:27) Radiane, io sunt absolut precis si sigur ca in alea 20 de secunde nu crapa fierea-n tine daca nu iti aprindeai tigara. Marlan sau nu, vecinu' tau cam are dreptate... Exista norme care interzic fumatul in spatiile inchise. Scara blocului (ca si liftul) este un spatiu inchis. Daca ar fi dupa mine, nici pe strada nu v-as lasa sa fumati. De ce trebuie eu (care merg in urma ta) sa inhalez fumul de tigara? Libertatile altora se termina unde incep ale mele ![]() @Mucixe, intre neplacut si daunator exista o oarece diferenta. La fel si intre ce imi fac eu cu mana mea si ce imi face altu'. EU VREAU sa crap in mine tort. Da' nu te fortez si pe tine sa gusti. ![]() QUOTE(kato @ 24 Nov 2015, 22:05) sa fii sanatos. io nu am fost si nici nu vreau sa fiu fumator. in alta ordine de idei faptul ca unii sunt certati cu igiena personala nu face acceptabil fumatul pe scara. si da, cu tutunul este bine sa avem ceva impotriva la fel cum e bine sa avem cu multe altele. mai ales ca adultii servesc de exemplu celor mici... ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
Ausma, vouă nu vi se pare halucinat ca unii ridică problema igienei personale a altora când e vorba de fumat?
![]() Unii dezaxati grav au bucurii la mămăițe de 90 de ani. Cre'ca chestia asta merită vreo două pachete trase în tramvai. Și câte alte rele în lume: un bax în fiecare grădinița ![]() |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Ai inteles perfect paralela.
![]() A nu se intelege ca sunt de acord cu fumatul pe scara, a zis si el ca e ceva ce poate schimba cu usurinta. Clar era de atenționat, dar cunoscându-l la un moment dat, concluzionez ca nu e omul caruia sa fie cazul sa ii dai peste bot asa. Eu nu as putea, indiferent cata înghetată imi cere sa ii decontez. ![]() Am nevoie de niste sfaturi: Stau la casa, dar nu orice casa, sunt mai multe lipite, deci pot fi privite ca niste apartamente intr-un bloc rasturnat. Vreau sa ma apuc sa mobilez mansarda, am zis sa incep de sus, ca sa pot localiza dezastrul. Suprafata e de ~45mp, dar cu varii grade de utilitate, influentata de forma acoperisului. Acolo voi vrea un birou, un televizor mare pentru vazut filme si o consola de jocuri, o canapea, niste fotolii "bean bag", o biblioteca si cam atat. Intre mansarda si ultimul etaj nu am placa de beton, este facut din lemn. Iarna trecuta am izolat acopersul, podeaua, am facut peretii + zugravit. Pentru podea am tras traverse de lemn intre care am pus izolatie, nailon, iar deasupa am pus placi de OSB. M-am cam grabit, pentru ca inca nu am pus radiator de caldura acolo. Pentru asta ar insemna sa sparg un perete in zona unde sunt trase tevile in mansarda (sunt deja) si practic sa scot iarasi placile de OSB si izolatia ca sa umblu cu tevile de caldura. Totusi, in vara mi-am dat seama ca e nevoie de A\C acolo ca sa se poata trai. Mi-a venit, deci, ideea de a renunta la caldura prin radiator si sa iau un A\C care sa stie sa faca si cald. Camera va fi strict una de recreere, deci nu va fi folosita intens si se va dormi destul de rar acolo, deci nu am nevoie sa fie mereu calda. Faptul ca nu e incalzita acum nu pune mare amprenta pe temperatura din casa. Ce parere aveti, e fezabil? As scuti deranjul trasului de tevi. This post has been edited by MuciX: 25 Nov 2015, 10:58 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Nu e recomandabil sa folosesti AC-ul pentru incalzire iarna. Condensul are prostul obicei de a ingheta.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Poti incerca o combinatie intre ac si plasme d-alea care radiaza.
Oricum, poti vorbi de confort termic in adevaratul sens al cuvantului doar cu mijloacele de incalzire traditionale. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Da, uitasem de plasmele alea. Am inteles totusi ca eficienta energetica lasa de dorit.
Sincer, acum e un geam deschis tot timpul acolo, pentru ca momentan serveste drept uscator de rufe si spatiu depozitare, dar cred ca daca as inchide geamul si as lasa usa deschisa nu ar fi asa frig acolo. Atat ca eu prefer sa fie mai rece, consoarta nu chiar, deci trebuie si o solutie comoda si eficienta de a incalzi. Ma mai gandeam la un cuptor cu microdude acolo, sa nu mai fie nevoie sa cobor 2 etaje pentru floricele cand ne uitam la film. ![]() This post has been edited by MuciX: 25 Nov 2015, 10:16 |
--------------------
-
-
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
A folosit careva plasme termice?
Mi se pare o solutie buna de back-up pentru maica-mea, cand RADET-ul crapa vreo conducta si as vrea niste pareri obiective. I-ar folosi si lui MuciX. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
MuciX |
![]()
|
M-am uitat pe o fisa tehnica, unde zicea ca una de 2400W incalzeste 15-20 mp, deci mi-ar trebui minim 2, adica undeva la 2500-3000 lei.
|
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(MuciX @ 25 Nov 2015, 07:45) A nu se intelege ca sunt de acord cu radian. Clar era de atenționat, dar cunoscându-l la un moment dat, concluzionez ca nu e omul caruia sa fie cazul sa ii dai peste bot asa. Eu nu as putea, indiferent cata înghetată imi cere sa ii decontez. ![]() Ma moldo, eu nu am zis nimic cu rautate. La cat ma cunosti tu pe mine, ai impresia ca acea replica a fost "dat peste bot"? Inseamna tu ma crezi extrem de rafinat si finut in cazul asta. Ceea ce nu-i cazul, bineinteles... La mine "dat peste bot" este altceva. Aia a fost doar o replica oarecare in care imi exprimam o parere vizavi de fumatul in scara blocului... Poate sunt putin cam iritat pe chestia asta datorita lu' vecinu' de sub mine. Io nu pot sta vara cu geamul deschis din cauza lui, ca iese si fumeaza la balcon si tot fumul imi intra mie in casa. Asa ca am capatat o oarece alergie la "drepturile fumatorilor"... Asta nu inseamna ca m-am suparat pe el sau ca il consider mai putin ungur sau ca-i dau banii de inghetata. Sensibilosi mai sunteti ma... ![]() L.E. Am uitat sa-ti precizez: iti fac legatura cu toti prietenii mei fumatori, sa-ti spuna ei cate pwli le trag cand vin la mine si ma-ntreaba daca pot fuma. Nici macar pe balcon nu-i mai las. Afara, in ploaie, ce plm... Si nu glumesc deloc. Culmea e ca nu se lasa, ei vin in continuare ![]() This post has been edited by kum: 25 Nov 2015, 10:43 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
le preturile alea poate te coafeaza un semineu cu bioetanol
![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
MuciX |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
o soba d-aia mobila pe gaz sau un convector tot pe gaz?
This post has been edited by andreig1982: 25 Nov 2015, 10:51 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
MuciX |
![]()
|
Cosstel, arata bine, suna bine, dar tre sa gasesc o metoda prin care sa duc teava de gaze sus, fara sa trec teava pe toata fatada.
|
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Cosstel |
![]()
|
despre ce gaze faci vorbire ?!!
![]() n-ai nevoie de gaze, lemne, ... doar de etanol, la o adica poti pune si spirt, vodca, tuica ... ![]() probleme pot aparea de la apa rezultata in urma arderii => condens |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
DannyY |
![]()
|
Un fumator nu-si da seama cat de deranjant e fumul de tigara pentru cei din jur. Spun treaba asta din postura unui fost fumator. 24 ani, cca 1 pachet/zi, inclusiv Carpati fara filtru si Marasesti pe vremea armatei si studentiei. Cat am fumat, singurul miros care-mi parea neplacut era cel al mucurilor de tigara stinse uitate in scrumiera.
Dupa ce m-am dezintoxicat (a durat cam doi ani pana sa scap de "dorinta" de a fuma), orice firicel de fum ma deranjeaza si imi provoaca tuse amestecata cu greata. Si pot spune ca am devenit un detector de fum redutabil ![]() Totusi, traiul la bloc implica si niste compromisuri care TREBUIE facute daca se doreste o convietuire pasnica. Nici nu stiu cum sa cataloghez gestul vecinului: nu cumva a recurs la un afis scris pentru ca nu-si vorbesc? Cum altfel putea sa-l atentioneze, fara a risca un "10poulamea"? Io, la faza asta, daca m-as simti lezat, as astepta pana da iar foc la frunze si as chema ori sectoristul, ori pompierii. Acu' dupa Colectiv era un moment propice, pana la anu' toata lumea o sa uite, iar autoritatile vor recadea in letargie. Sau as pune un afis cu "Arderea frunzelor fara extinctor, costum antifoc cu gluga si galeata cu nisip este STRICT INTERZIS" MuciXe, tu ai nevoie doar de doua tevi de 1/2" acolo, trecute prin sandwichul de OSB + nylon + lemn. Cat de greu e sa dai o singura gaura de 4.5 cm prin care sa le treci, apoi sa o astupi? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
MuciX, poti incalzi spatiul acela cu A/C fara probleme. Iti spun din proprie experienta.
Ca idee, cauta A/C neaparat cu inverter si functie defrost. Mitsubishi sau Daikin, care sa functioneze pana la -20°C si nu vei avea probleme. SI te costa pana ion 5.000 de lei. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(MuciX @ 25 Nov 2015, 05:45) Totusi, in vara mi-am dat seama ca e nevoie de A\C acolo ca sa se poata trai. Mi-a venit, deci, ideea de a renunta la caldura prin radiator si sa iau un A\C care sa stie sa faca si cald. Camera va fi strict una de recreere, deci nu va fi folosita intens si se va dormi destul de rar acolo, deci nu am nevoie sa fie mereu calda. Faptul ca nu e incalzita acum nu pune mare amprenta pe temperatura din casa. Ce parere aveti, e fezabil? As scuti deranjul trasului de tevi. Pe aici prin nord, unde gazele naturale nu prea exista pentru uz casnic, pompele de caldura sunt foarte populare. Cine are banu' mai gros, isi baga tevi in pamant, in gradina (sau, daca sta langa un lac, mai bine, direct in apa), ca sa faca schimb termic ... cine vrea sa mearga mai "low cost" foloseste pompe de caldura cu schimb im aer , adica un aer conditionat mai mare. Nu am vazut sa fie vreo problema cu inghetul de nici un fel ... cele cu schimb in aer functioneaza foarte bine pana la pe la -20, evident, scazandu-le eficienta cu cat te apropii de punctul respectiv. Cam astea ar fi posibilitatile: 476534420_975.jpg |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
MuciX |
![]()
|
Liviu, ma atrage ingeniozitatea, dar pare deranjul cam mare pentru o camera care, dupa cum am zis, va fi folosita destul de putin.
@ Cosstel: măscuzaț, imi era mintea la metan, in loc de etanol. ![]() QUOTE(AR-18-MOS @ 25 Nov 2015, 12:13) MuciX, poti incalzi spatiul acela cu A/C fara probleme. Iti spun din proprie experienta. Ca idee, cauta A/C neaparat cu inverter si functie defrost. Mitsubishi sau Daikin, care sa functioneze pana la -20°C si nu vei avea probleme. SI te costa pana ion 5.000 de lei. Ok, ceva modele? O sa incep sa ma uit. M-am gandit ca ar fi un compromis bun, atat timp cat oricum gauream peretii pentru A\C. Moldovene, credeam ca radian face asa cu toata lumea ma, cum a facut cu tine cu inghetata. |
--------------------
-
-
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Pentru o camera iti iei un AC de 12000 btu, cu inverter, si gata ...
|
--------------------
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Cel mai confortabil la utilizare de zi de zi ar fi sa tragi calorifere de la centrala si in pod. Eventual le pui robinete cu termostat ca sa le inchizi cand nu se folosesc sau cand ajung la o anumita temperatura ambianta. AC pui unul normal ieftin si ai rezolvat problema pe timp de vara.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
DannyY |
![]()
|
Astept 2-3 ani pana cand o sa am satisfactia sa-ti spun "Ti-am zis eu...". Cand ti-o ingheta condensul pe furtun si o sa-ti curga apa in mansarda fix cand ti-e lumea mai draga, o sa-ti aduci aminte ca a fost un tampit pe net care ti-a atras atentia. Nu-mi spune ca pui furtunul vertical, ca si burlanele mele sunt verticale si tot fac dop de gheata la capat.
Acum crezi ca vei folosi spatiul ala foarte putin. Cu trecerea timpului, o sa-ti vina din ce in ce mai multe idei. Dar va fi si mai greu de rezolvat ![]() LE. Ia de ceteste This post has been edited by DannyY: 25 Nov 2015, 12:50 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Exact, acuma e usor de facut santier. Cand o fi camera plina de jante de urs, cutii de viteze, planetare sau mai stiu eu ce fiare, o sa fie mai greu!
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Liviu, ai idee de ce nu se folosesc gazele in Nord pentru incalzit?
Mucix, baga naibii doua gauri si pune calorifiare, ce mama zmeului?! Pentru vara, al mai eftin AC-u si gata. Intrebare: Daca as vrea sa-mi iau casa gata facuta, aveti vreo lista la ce sa ma uit sa fiu atent? This post has been edited by dizzy: 25 Nov 2015, 12:56 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 25 Nov 2015, 11:52) Pentru ca nu sunt suficiente. Pe vremuri, cele mai populare sisteme de incalzire erau cele cu ulei. Acum insa, s-a trecut pe electric, cu pompe de calduca caci sunt mult mai eficiente si Suedia produce curent electric in exces, si ieftin (zic ei). Adevarul e ca eu am totul electric in apartament, cu podea incalzita in baie, cuptor/aragaz electrice de asemenea ... si cu toate celelalte electrocasnice (masina de spalat vase, masina de spalat rufe cu uscator, bla bla) . Totusi, factura la curent rar depaseste 50 euro pe luna. |
--------------------
.
.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Si eu sunt in cautare de o solutie de rezerva pentru climatizarea unei incaperi de 144mc.Chiar astazi am fost la Black Sea si Romstal, am discutat cu cei de acolo si ii astept sa vina la fata locului pentru o solutie tehnica si o oferta.In aceea incapere indiferet de temp. ext. trebuie sa am constant 20 grd.C.Toti mi-au spus acelasi lucru pe care l-a subliniat si Liviu, la -20grd.C afara ciuciu cald sau rece.O solutie buna pentru tine am gasit in brosura Romstal, nu ai unitate externa, deci scapi de cutia pe fatada, in schimb unul de 12000btu este 6300 lei.
http://www.romstal.ro/aparat-aer-condition...u-p4631065.html This post has been edited by l@u: 25 Nov 2015, 13:16 Attached thumbnail(s) IMG_20151125_130514.jpg ( Size: 569.31k ) Number of downloads: 128 IMG_20151125_130524.jpg ( Size: 548.94k ) Number of downloads: 129 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Cosstel |
![]()
|
decibelii cam mari - 57
frigiderul din dotare se lauda cu 40 dB si m-ar deranja zgomtul daca ar functiona continuu solutia pare a fi varianta optima pentru o mansarda |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:24 |