Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
@Marty: Aia-i ideala, da' stii cat costa toata lucrarea? Ajungi pe la vreo 6-70.000 de lei ca popa, poate si mai mult. In momentul de fata n-am puterea aia financiara. Credit deja am, nu mai suport unul.
Io regret ca R5 e in concediu, cred ca el ar gasi o solutie minune pe la nemtii aia destepti... Poate o candela cu ulei de masline care sa incalzeasca serpentina... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 15:36) ![]() Cine face o comanda de-asta fara zona de histereza, obtine fix ce-ai zis tu. Si nu te iei doar de pe sfaturile de pe-un forum de nebuni neatenti. Ca daca ma gandeam doua secunde, imi aduceam aminte, ca o fotodioda poate sa masoare si intensitatea luminoasa, si sa comande in functie de asta. Ideea initiala era ca odata ce e lumina, si apa din panouri se incalzeste (ca si la 7 AM e ceva lumina, dar aia nu incalzeste nimic util) panoul solar se leaga la circuit. Se mai dezleaga seara, cand rasare luna ![]() Crede-ma, pe baza la ce-am zis eu aici, se poate face lejer un circuit de comanda care sa functioneze ok. Oricum, nu-ti recomand cine stie ce aventuri cu chestii hand-made. Iti dau mai degraba idei cu care sa-l pistonezi pe ala care face instalatia, sa se intereseze daca produce cineva asa ceva. Ma indoiesc sa nu se fi gandit nimeni la ce-ti spun eu acum. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 15:43) @Marty: Aia-i ideala, da' stii cat costa toata lucrarea? Ajungi pe la vreo 6-70.000 de lei ca popa, poate si mai mult. Habar n-am avut ca-i asa scump. Nu-mi inchipuiam ca atit iti ia un sarac sa-ti sape o groapa-n juru' casei. Ca in rest am inteles ca-ti mai trebuie o pompa care am inteles ca nu consuma prea mult. QUOTE Io regret ca R5 e in concediu, cred ca el ar gasi o solutie minune pe la nemtii aia destepti... Poate o candela cu ulei de masline care sa incalzeasca serpentina... Ai grija ce-ti doresti.... CItea mai devreme pe aici. Oricum, eu sper sa se abtina de la postari p-aici, ca iar scoate bucatzel una de genul aleia cu "tradat de stiintele naturii" de ma dau astia afara direct in pardesiu alb. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
DannyY |
![]()
|
De fapt intrebarea mea era "sa-mi pun panouri cu tuburi vidate, adica scumpe, sau plane, mai ieftine"...
Varianta cu aportul la caldura e cea pe care am detaliat-o mai devreme, dar nu se preteaza la mine. Cu incalzirea (electrica) cred ca mi-am luat teapa, deocamdata. Daca nu baga astia gaze, sunt mancat, trebuie sa-mi pun o centrala pe peleti. Vad ca au reusit sa aduca tuburile de canalizare pana la mine, dar, treaba romaneasca, sunt ingropate doar la 1.4 metri. Eu ma pot racorda, in schimb aia de mai departe au probleme, ca nu pot sa dea panta necesara. Apropos, exista vreo varianta de spalare/ecologizare a unei fose betonate? Da' ca lumea, sa se poata transforma in beci. Are doar 2 cm de 'substante' pe fund, ca n-a fost folosita prea mult. Nu tin cu tot dinadinsul, da' m-ar ajuta destul de mult o manevra din asta. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Ma, pai o lasi cu capacu' deschis la vara
se rezolva singura. ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Da cat e de mare fosa aia, de vrei s-o faci beci? Cobori muraturile-n ea cu sfoara?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 16:02) De fapt intrebarea mea era "sa-mi pun panouri cu tuburi vidate, adica scumpe, sau plane, mai ieftine"... In cazul asta, ieftine. Vezi ca eu tot bat apropouri ca soarele functioneaza in perioada cat esti la lucru. Pana ajungi acasa, se descurca si alea sa incalzeasca apa. QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 16:02) Apropos, exista vreo varianta de spalare/ecologizare a unei fose betonate? Da' ca lumea, sa se poata transforma in beci. Are doar 2 cm de 'substante' pe fund, ca n-a fost folosita prea mult. Nu tin cu tot dinadinsul, da' m-ar ajuta destul de mult o manevra din asta. Var din belsug. Da' var, nu lavabil ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 17 Jan 2011, 16:11) Pai si-a facut omu' una incapatoare, sa nu trebuiasca s-o goleasca prea des...tumblr_l3bu749bya1qzuto8o1_500.jpg This post has been edited by Marty: 17 Jan 2011, 16:15 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 16:02) Apropos, exista vreo varianta de spalare/ecologizare a unei fose betonate? Da' ca lumea, sa se poata transforma in beci. Are doar 2 cm de 'substante' pe fund, ca n-a fost folosita prea mult. Nu tin cu tot dinadinsul, da' m-ar ajuta destul de mult o manevra din asta. Este betonata si pe fund? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Tu ai luat de buna legenda cu turnat in fund beton?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu este legenda. este cerinta celor de la mediu de prin 2000 incoace. ca nu o facae nimeni la tara e alta poveste, dar la oras te cam b.... daca te prinde cu ea.
bafta |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
E ma gindeam la amaritul de Anton...
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Prietenul lui Marcu.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
DannyY |
![]()
|
In mod normal, ar trebui sa fie betonat si fundu' lu Marcu sau Anton ala, ca eu asa am cerut (sunt ecologist)
Doar ca eu n-am fost de fata la turnare, iar constructorul s-o fi gandit sa mai taie din costuri. Zic asta pentru ca fosa are 4 x 3 x 2 (L x l x h) = 24 mc, eu am consumat 21 mc de apa din care mai mult de 99% s-au dus in fosa. Si totusi, acolo sunt doar 2 cm pe fund... Asa i-am raspuns si lui Victoras, cu dimensiunile. Nu-i iproblema de transformare, ci de curatare. @Marty: daca ridic capacu' si-l las asa, cum dracu' m-apropii la mai putin de 200 metri? Si cum scap de vecinii care, in mod sigur, isi vor lua permis de AKM? Fosa aia din poza ta e ideala, daca aveam asa ceva, gaseam dracu' petrol sau diamante ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
corbex |
![]()
|
Cind te enerveaza vecinii, le spui "baaaa, nu ma faceti sa scot capacu' la fosa!".
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Pentru sera lui Alydor, exista niste profile U tot din policarbonat, la grosimea placii utilizate, special pentru inchiderea golurilor, ca sa nu intre praful/apa si sa-i reduca transparenta. Daca ti se par scumpe, poti folosi silicon transparent (cauti ceva care rezista la umezeala si actiunea razelor solare). Eu as merge pe policarbonat transparent de 6mm sau 10mm. Mai degraba 6mm pentru ca are canale mai mari, deci nervuri mai rare, deci o reflexie mai redusa a luminii. Ideal ar fi sa pui acoperisul intr-o apa la o inclinatie mai mare, tot pentru a reduce reflexia in timpul iernii cand soarele se afla mai jos. Vara ai avea nevoie de o panta mai mica, dar vara nu mai ai nevoie de sera presupun, ideea e sa o optimizezi pentru a strange maximum de caldura iarna cand ai putine zile insorite si durata de insolatie scurta in timpul unei zile. Tot pe acelasi principiu ar trebui ca plantele sa stea in trepte, sa urce de la S spre N.
Avantajele policarbonatului (ala de tip fagure): - Structura de fagure are si un pronuntat caracter izolator daca inchizi canalele la capete cum ziceam - Transparenta ridicata, apropiata de cea a sticlei clare (aia cu % mic de Fe) - Greutate proprie MULT mai mica decat a sticlei - Rezistenta mare la socuri mecanice - Una dintre fete este tratata anti UV pentru a reduce efectul de imbatranire in timp sub actiunea radiatiilor solare - Un material destul de versatil, spre deosebire de sticla Daca-la gauresti ca sa-l prinzi de schelet, foloseste suruburi cu garnitura de cauciuc (nu neaparat alea din lista lor de accesorii, care-s cam scumpe...) Nu uita de ventilatie, chiar si iarna in zilele insorite sera poate strange multa caldura, daca nu o ventilezi ti se oparesc plantele sau poate aparea condens care sa inghete in timpul noptii si ti-ai compromis rasadurile. Si nu uita de izolatia la baza, nu strica un strat de paie sau rumegus, cu conditia sa le tii uscate. Se presupune ca ai destul pamant care sa-ti asigure o oarecare inertie termica noaptea, eventual daca faci treptele din pamant cu balegar sau asa ceva. Arunca o privire si aici, daca n-ai facut-o deja: http://www.builditsolar.com/Projects/Sunspace/sunspaces.htm Spor la bricolat! This post has been edited by Victorine: 17 Jan 2011, 22:25 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.724 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
se dau 2 copii: 5 luni si 5 ani. trai la bloc, 2 camere sub forma de 3, gradinita la 700 m. e o scoala la 600 m de bloc. magazine, alimentare, aprozare, farmacii, banci, casierii rds la mai putin de 100 m. profi la 1 km, kaufland la aproape 2 km, serviciul la 7 km. locuri de joaca intre 100 si 600 m. statii de tramvai la 100 m.
te muti la casa la marginea primei localitati pe partea cu orasul. gradinita cu program scurt in sat. e si scoala dar nu duci copiii acolo. tot la oras. o masina, autobuz la ora. am inteles ca cei dintr a 5 a merg de la pranz la scoala in general. deci va fi o perioada in care duci pe ala micu, iei pe a mare de la scoala. traiul extraordinar la casa noua, diverse probleme gospodaresti etc. placerea gratarului, relaxarea prin curte cu cainele, copiii se joaca liberi. realizarea vietii de a avea o casa a ta. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
tribunul |
![]()
|
De noroiul cat roata nu pomenesti?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
garlic_dog |
![]()
|
![]() Membru eutectic Group: Members Posts: 243 Joined: 10 December 04 From: Clipperton Island ![]() |
QUOTE(rue @ 17 Jan 2011, 21:59) se dau 2 copii: 5 luni si 5 ani. trai la bloc, 2 camere sub forma de 3, gradinita la 700 m. e o scoala la 600 m de bloc. magazine, alimentare, aprozare, farmacii, banci, casierii rds la mai putin de 100 m. profi la 1 km, kaufland la aproape 2 km, serviciul la 7 km. locuri de joaca intre 100 si 600 m. statii de tramvai la 100 m. te muti la casa la marginea primei localitati pe partea cu orasul. gradinita cu program scurt in sat. e si scoala dar nu duci copiii acolo. tot la oras. o masina, autobuz la ora. am inteles ca cei dintr a 5 a merg de la pranz la scoala in general. deci va fi o perioada in care duci pe ala micu, iei pe a mare de la scoala. traiul extraordinar la casa noua, diverse probleme gospodaresti etc. placerea gratarului, relaxarea prin curte cu cainele, copiii se joaca liberi. realizarea vietii de a avea o casa a ta. Pentru restul, MasterGard. |
--------------------
Tesla
electrică
2015
- B05NWV Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 20:28) 4 x 3 Io o gandesc in "damigene". Ar intra ceva, da nu satisfacator. ![]() Mi se pare uriasa pentru menirea ei. Cand mi s-a imputit prea tare fosa, ca se elevase lumea si nu se mai pisa prin curte, iar fosa mea e gandita cu curul, am luat niste clor din kaufland si l-am turnat in buda. A facut minuni. Io va mai dau un sfat batranesc. Faceam solar cand inca nu exista internetul. Cam de cand se aruncau dinamovistii pe geam c-a castigat Steaua CC. Ca fapt divers, in seara aia m-am dus in solar si-am plans in liniste. Imi era rusine sa nu rada lumea de mine. Lumea, normal, erau cateii. Iar diferenta dintre noi era ca eu plangeam de fericire. ![]() Faceti solar clasic pentru batatura. Ce dracu, platiti firma sa va faca calculatia pe el? Ce vreti voi e pentru placerea personala, plus ca acopera IN TOTALITATE nevoile personale. This post has been edited by Victoras2001: 18 Jan 2011, 15:08 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 18 Jan 2011, 14:52) se elevase lumea si nu se mai pisa prin curte se elevase pe naiba, venise iarna ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Asta ce inseamna atata timp cat eu eram singurul care faceam pipi in curte?
PS Ausima? Nu stiam io de ce-mi cereau crosete. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 18 Jan 2011, 15:15 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bucatzel |
![]()
|
Ca era taaaaaare frig.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 18 Jan 2011, 14:52) Ca fapt divers, in seara aia m-am dus in solar si-am plans in liniste. Imi era rusine sa nu rada lumea de mine. De unde si expresia populara: "plangi ca proasta la solar" |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
asta e drept multumire ca v-am ridicat la rangul de "lume".
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Bre da-i report, ca el cand ti-a dat report ai luat 3 zile de pauza
![]() |
--------------------
|
Victoras2001 |
![]()
|
L-am jignit prea "deosebit". Nu-i mai trebuie si report.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
Nu i-am dat report. Rodi îl uraste, dragoselu a zis ca-i un nenorocit, Ion a zis si mai urat (nu pot reproduce, mi-e rusine). La ce bun sa-i mai dau si eu report? Il las asa cum e, plangand la solar
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Pai ma gandeam sa vin, la vara, la Galati, la festivalul scrumbiei.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:20 |