Impresii despre Dacia Duster, (de la posesori sau din drive test)
![]() ![]() ![]() |
Impresii despre Dacia Duster, (de la posesori sau din drive test)
slider2 |
![]()
|
||
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
|
||
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|||
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
foarte pertinente raspunsurile tale. ai fost corect. bineinteles ca putem polemiza. nici eu nu le ridic in slavi dar oricum nu trebuiesc hulite.
sunt multe de discutat si despre bine finisarea lor (dar cat costa asta?), si despre siguranta (s-a dovedit undeva ca din golf sau dintr-o masina de 15 - 20.000 au scapat mai multi la accidente??? - e putin fortat totusi), nu ruginesc (asta credem noi - dar am fost de cateva ori in bretania - franta - mediu salin, si tot ce era nemtesc era CIUR/SITA si vorbesc de masini noi vazute cu ochii mei cum au evoluat in rau in cativa ani) - ca sa aiba de serie dotari pe care la noi le gasesti pe Logan altii platesc enorm (2 exemple mici: 1 port ochelari - am pe Logan Laureate 1,2 16v la un glof ori nu exista ori platesti zeci de euro + inca ceva obligat ca e in legatura cu chestiunea respectiva si 2 - Mp3 pai ca sa optezi pentru un Mp3 se vorbeste de sute de euro aproape la orice marca iar comenzi pe volan? tre sa coste lejer peste 15.000 de euro masina respectiva ca sa poata avea asa ceva) - mercedesul a ales ceva super testat ca fiabilitate deci au ales ceva ultra performant ! cu confortul la Megane chiar ai dreptate. este una din cele mai confortabile masini din clasa ei, super stabila, foarte fiabila, consumuri record. Am mers 80.000 de km in 18 luni fara cusur. Pardon. Am schimbat 2 becuri. Impecabila masina. Dar nu se compara cu Duster. Imposibil totusi de comparat un SUV 4x4 cu reale capacitati off road cu un sedan. Sunt 2 chestiuni diferite dar ai dreptate. Megane-ul e deosebit. Ca sa nu mai vorbim ca am dat 14.500 in loc de 18.000(am prins o super promotie in 2008) si aveam dotari pe care imi pare rau ca nu le mai am pe duster (clima, pilot automat, lombar la scaune, senzori de toate felurile - desi pe alea de lumini nu le-am folosit niciodata iar alea de ploaie foarte rar) |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
de faza cu blamatul francezilor si ridicarea in slavi a nemtilor sunt satul si eu. am avut megane1 si n-am schimbat la el mai nimic in afara de consumabile. la focus deja mi-a picat alternatorul, am o cunostinta cu un passat b6 2.0tdi care a schimbat tot sistemul de injectie la el, si era si un user pe forum cu acelasi gen de probleme.
toata chestia a plecat de modelele mai vechi de vw care au fost foarte fiabile, dar de acolo situatia a degenerat rau... This post has been edited by slider2: 30 Jun 2010, 10:37 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.695 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 29 Jun 2010, 22:42) 2. se putea pune un climatronic chiar si de pe clio Ala de pe Megane 2 a ajuns pe dubele scoase anul asta. Poate ala de pe Clio o sa ajunga la versiunea 2 de Logan.Pana una alta, asa arata distributia aerului la o masina mai de doamne ajuta. 2011audia8074.jpg ( Size: 313.94k ) Number of downloads: 1236 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
am fost la ziua dacia de la baneasa. masina se comporta f bine in teren accidentat simulat.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.239 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Bre IRONICK.... ai pune nuduri acilea!
Poate se mai uita si vre un copchil...... |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 30 Jun 2010, 12:47) Ala de pe Megane 2 a ajuns pe dubele scoase anul asta. Poate ala de pe Clio o sa ajunga la versiunea 2 de Logan. Pana una alta, asa arata distributia aerului la o masina mai de doamne ajuta. 2011audia8074.jpg ( Size: 313.94k ) Number of downloads: 1236 audi a8 cumva? Pai iti faci flotila de dustere daca e un a8 , de banii pe care ii dai pe ala |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
La Dacia nici macar debitele stanga/dreapta nu sunt egale. Ce pretentie sa mai avem sa vorbim despre calitatea aerului, cand nici macar dozarea nu se face cum trebuie.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
danielst |
![]()
|
Dl Group: Members Posts: 165 Joined: 26 August 05 ![]() |
Asa zicea si Basescu cu dozarea... nu tre sa pui Whisky ca prostu' in pahar.. tre' numai cat sa pluteasca gheata.
Ce sa ne ceri noua sa stim cum face Dacia,, o fi reteta originala ![]() P.S.: pana acu' nu m-a durut capul de la dozarea asta |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPI/ Duster Laureate 1.5DCI 4x4
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
IRONICK |
![]()
|
Stiu, ce sa ceri de la o caruta.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
danielst |
![]()
|
Vezi ca in sfarsit pricepi
Si la caruta conteaza (la dozare) care cal se balega |
--------------------
Dacia
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
IRONICK |
![]()
|
Adevarul ca este o treaba sa dai 17.000 pe un gunoi cand el costa 6000-7000.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
danielst |
![]()
|
Adevarul e tot la dumitale, dar sa revenim la partea cu "dozajul", ca era interesanta... iti arata ca lucrurile nu-s intotdeauna cum vrei (te astepti)
|
--------------------
Dacia
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
IRONICK |
![]()
|
Este vorba tot de aceeasi aeroterma de 2 lei, care nu are partea de incalzire izolata, pe timpul verii se incalzeste carcasa aerotermei si incalzeste aerul.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am fost surprins de cat de rece baga dusterul. duminica era un frig in masina....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
danielst |
![]()
|
Nu cunosc cat de "retardata" e solutia tehnica de la dacia (si ce s-ar fi putut face mai bine si la ce pret), dar pot sa confirm ca aerul conditionat pare mai capabil decat la logan.
|
--------------------
Dacia
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Bine zis... Pare. Ca e acelasi, si e cababil si la Logan. Nu eficienta ar fi problema. Dar pretul la Duster nu are nici cea mai mica legatura cu masina. Asta e o problema... Normal, pentru cine are ochi sa vada.
@pedrovl - Vad ca afirmi ca trebuie sa coste minim 15000EUR o masina pentru a avea comenzi audio pe volan... Daca te uiti la Kia Cee'd facelift vei gasi aceasta dotare inca de la primul nivel de echipare, impreuna cu mp3, cu USB si 6 difuzoare(are si tweetere in fata). Si diferenta fata de sistemul audio care echipeaza linia Dacia este ca se aude chiar ok... La Dacia eu as fi cel mai fericit daca as putea alege sa NU imi puna nimic audio pe masina. Cu cat cere dacia pe sonorizarea de 2 lei la o masina echipez 3 masini cu boxe sistem fata si coaxial spate( nu 4 cartoane dublu con cum se pun din fabrica), HU Pioneer/Clarion/Alpine cu USB si poate si o mica pregatire a usilor. Eu la cateva saptamani am dat tot ce e audio jos de pe Logan si am pus altceva. Iar la capitolul calitate audio Philips-ul de pe faza 1 era mult peste Blaupunkt-ul cu fata detasabila de acum.. This post has been edited by PaulT: 5 Jul 2010, 13:53 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
danielst |
![]()
|
"pare" sau nu, e suficienta 'conditionarea' pe care o aduce.
Acuma cu pretul...daca vrei sa ma convingi ca trebuia sa dau 7-8 mii in plus pe Kuga/Tiguan/ix35 pentru "bord placut atingere", butoane ergonomice, etc..., trebuie sa oprim discutia aici.. va fi fara rezultat. Doar de curiozitate, pretul modelelor mentionate mai sus (si mai sunt cateva) ti se pare cel corect? |
--------------------
Dacia
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau sa te conving de nimic.... 7-8000 in plus la Kuga sau ix35? Mai verifica preturile, iar daca traiesti cu impresia ca diferenta intre ele si duster consta in bord placut la atingere chiar ca oprim discutia aici...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(PaulT @ 5 Jul 2010, 15:00) Nu vreau sa te conving de nimic.... Haide mai, macar incerca sa il convingi de ceva, pls, pls ... ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.093 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Sau de puntea spate.....
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
danielst |
![]()
|
Ford Kuga 2.0 L TDCi DPF M6 TREND- Euro5 140 CP 23,640 Euro + TVA (29,313) (da, sunt 140 CP dar uita-te la raport kg/CP, sau la taxe pentru 2.0 fata de 1.5), si da sunt multe chestii pe care le are in plus (de ex clima optional as fi vrut la Duster, e drept si TREND'ul de la Kuga e pe AC manual)
Ironick, AC de la Duster 110 dci nici nu se simte (stiu, o sa zici ca din cauza motorului zgomotos), pacat ca din furnizor de informatie utila (gratis).. o dai in auto-suficienta (sper ca nu e cazu sa-ti zic cu ce e 'vecina' asta ); tipic romanesc.. rapid mai apare unul cu ham-ham (tot din acesta a tot stiutor) |
--------------------
Dacia
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Se pare ca occidentali nu se pricep de loc la masini , cum de sunt dispusi sa astepte si sase luni sa-si cumpere o caruta cu motor de drujba cand pot sa-si cumpere imiediat Kuga/Tiguan/ix35 , prosti mai sunt .
|
--------------------
-
-
-
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(PaulT @ 5 Jul 2010, 14:00) Nu vreau sa te conving de nimic.... 7-8000 in plus la Kuga sau ix35? Mai verifica preturile, iar daca traiesti cu impresia ca diferenta intre ele si duster consta in bord placut la atingere chiar ca oprim discutia aici... pai hai sa le verificam . Cu mentiunea ca la ix35 nu stiu daca tva-ul e 19% sau 24%. - cel mai ieftin 2wd benzina ix35 e 19716 euro tva inclus. cel mai ieftin duster 2wd benzina e 10941 EUR tva inclus. Diferenta: 8775 euro. -cel mai ieftin 4wd benzina ix35 e 22196 euro tva inclus. Cel mai ieftin 4wd benzina duster e 12817 euro tva inclus . Diferenta: 9379 euro -cel mai ieftin 2wd motorina ix35 e 21936 euro tva inclus. Cel mai ieftin 2wd duster motorina e 12661 euro. Diferenta e de 9275 euro - cel mai ieftin 4wd motorina ix35 e 24676 tva inclus. Cel mai ieftin 4wd duster motorina e 15.318 euro tva inclus. Diferenta e de 9358 euro . Deci in general diferenta e de 7-8-9.000 euro ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
pune si tu cel mai ieftin duster cu dotarile celei mai ieftine concurente.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
danielst |
![]()
|
Nu cred ca e cazul sa insistam cu vs. (desi aici diferentele de pret sunt clare pt. cine vrea sa fie corect) intr-un topic denumit:
"Impresii despre Dacia Duster, (de la posesori sau din drive test)" Ar trebui sa fie treaba admin-ilor sa "inhibe" derapajele, chiar si astea de la membrii vechi si autentici. |
--------------------
Dacia
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
aphophis |
![]()
|
pai am zis cel mai ieftin. Adica suma minima cu care poti cumpara oricare din cele 2 masini in diferite configuratii de motorizare + tip de tractiune
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
PaulT |
![]()
|
Interesant...comparam varianta cheala de Duster cu prima versiune de ix35..care este mai dotata decat cel mai de top Duster...iar de motorizare nu mai comentez..
La capitolul Kuga eu am gasit asta..: http://www.ford.ro/Articole/Vehicule/Ofert...d-kuga/960.html Se poate verifica si outlanderul...: http://www.mitsubishi-motors.ro/Versiuni-si-Preturi_402.html Majoritatea marcilor au oferte, asa ca pe alea ar trebui sa le verificam, nu pretul de catalog. La Dacia preturile sunt din pacate fixe... si la acelasi nivel din momentul aparitiei. Raportat la contextul pietei in acel moment(adica pana la sfarsitul 2008, inceputul lui 2009) Loganul era relativ imbatabil la capitolul "value for money". Oricum, chiar si atunci am considerat ca versiunea cu adevarat cea mai convenabila era Laureate(de asta am si achizitionat unul, cu motor de 1,6 8v la 8200eur). Masina noua, cu aer conditionat, performante decente, consum ok. Am trecut peste faptul ca a trebuit sa ii fac o insonorizare completa(am desfacut-o la tabla in habitaclu...), sa ii schimb TOT sistemul audio, sa ii bag burete in n locuri, sa insonorizez peretele anti-foc, sa trag mase suplimentare, tabla proasta, etc... Stiu sa mi le fac singur si chiar imi place sa bricolez. Dar ce tot repet eu este ca in contextul de atunci al pietei era un hit dpdv pret. Acum asta s-a schimbat, iar politica de preturi Dacia pe mine ma distreaza teribil. Niciodata nu am spus ca Loganul este prost, sau ca Dusterul este prost. Nu sunt masini proaste dar nu merita pretul cerut(in cazul Duster au sarit calul rau de tot..). O masina poate fi buna, relativ fiabila, dar sa nu fie pe masura pretului cerut... Eu chiar nu pricep de ce afirmatii de genul asta genereaza reactii atat de negative. Ar trebui sa determine o analiza mai atenta a masinii, dar... asta e. Fiecare face ce doreste. @danielst -- Faptul ca Duster nu are clima nici optional chiar nu o vad ca problema. Si a/c manual isi face treaba perfect(clima automata am pe Lancer, dar chiar nu ma deranjeaza cu absolut nimic a/c manual cand merg cu Logan-ul- ca eficienta, ca zgomot e alta poveste..). Ar trebui insa dimensionat corect, sa nu faca pe drujba sub capota.. Repet, sunt opiniile mele personale si nu incerc sa conving pe cineva de ceva. Cine are ochi sa vada, vede. This post has been edited by PaulT: 5 Jul 2010, 17:59 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
@Ironick - da un exemplu (daca ai cunostinta), de vreo marca corecta ce nu incarca nesimtit de mult pretul automobilelor fabricate. Chiar, ce automobil consideri ca este ideal pentru tine?
![]() PS: nu tin partea nimanui, doar m-ai facut curios. |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
PaulT |
![]()
|
Filip, toti incarca preturile.... Ideea e cu cat....
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:28 |