DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

52 Pages « < 42 43 44 45 46 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ulei recomandat

Tudor Badescu
post 7 Nov 2010, 23:31
Post #1291

Membru autentic

Group: Members

Valman,tocmai spusesem cateva posturi mai sus,ca folosesc Lubrifin"mai adus la zi",dar nu e in orice magazin pentru ca lumea zice ca e romanesc,deci cel mai prost si nu vrea sa-l cumpere,ai vazut asemenea pareri si pe topic.Au si semisintetice 5W30 si 10W40 cam la aceleasi preturi ca Prista.Cumpara insa ulei de Brasov cand vad eticheta"Total" si mai ales"Dacia".De fapt cred ca e mai bine sa le dam locuri de munca altora de prin lume cu "etichete"de firma(a se citi"de fitze")chiar de calitate mai proasta dupa specificatii,iar pe ai nostri sa-i trimitem in somaj...

--------------------
dacia 1310, 1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valman
post 8 Nov 2010, 08:24
Post #1292

B, C, CE, D

Ai dreptate. De acord cu ceea ce spui. Si eu prefer sa sustin economia locala daca produsul respectiv, la un pret mai mic, are o calitate similara celui de import. Acest principiu il aplic cam la tot ce cumpar. Cum spuneam, daca as gasi pe piata Lubrifin Versus 10W40 API SL/ACEA A3 l-as incerca, insa n-am gasit nicaieri in magazinele din zona mea. Presupun ca n-ar trece de vreo 15 lei/litru sau oricum sub 20 lei.

This post has been edited by Valman: 8 Nov 2010, 08:29

--------------------
Dacia Solenza Scala
Valvoline : "Different engines have different needs."
+
einstein1984
post 12 Nov 2010, 11:17
Post #1293

fan Dacia

From: Bucuresti

La brasov nu se produce nimic, ca nu e rafinarie. Acolo se amesteca baze de diferite proveniente (nu stiu daca toate importate sau mai sunt si de la petrobrazi, Astra sau petromidia) si pachete de aditivi (aia sunt sigur importati).

This post has been edited by einstein1984: 12 Nov 2010, 11:18

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Valman
post 12 Nov 2010, 15:35
Post #1294

B, C, CE, D

Intr-adevar, acum e doar blending station. Tot la productie/fabricare intra si asta.
http://www.lubrifin.com.ro/lub/lubroumanie...DB?OpenDocument

This post has been edited by Valman: 12 Nov 2010, 15:36

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
mykissfm
post 5 Dec 2010, 15:32
Post #1295

Membru autentic

mare atentie cei care folositi castrol magnatec 10w 40,ce am putut vedea azi dimineata ,la solenza unui prieten,am ramas stupefiat,uleiul facuse spuma ,iar ce era mai grav avea mal si pe marginea gurii de umplere ulei,pe la capac.schimba uleiul la 10 000km.uleiul il lua din vitan de la targ. mad.gif

i-am recomandat sa foloseasca elf evolution sxr 5w40 sau aral high tronic 5w 40 ,masina are 70 000km . smile.gif

This post has been edited by mykissfm: 5 Dec 2010, 15:34

--------------------
Nissan Dacia Qashqai /Sandero
+
Iulikk
post 5 Dec 2010, 15:54
Post #1296

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Am vazut in Real azi oloi 5W40 fabricat in decembrie 2007... asa ca aveti grija si la data fabricatiei mellow.gif .

EDIT: oloiu era elf 5W40.

This post has been edited by Iulikk: 5 Dec 2010, 15:54

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
ramsen
post 5 Dec 2010, 17:34
Post #1297

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

de cind este masina in circulatie s-a folosit numai uleiul ELF...din 2004-2007 noiembrie...dupa luna asta si anul asta de cind este la mine solenza mea am folosit numai ulei ELF EVOLUTION SXR 5 W 40...nu mi-a facut nimic din ce se spune mykissfm...deci are mare dreptate fratilor,atentie la ce ulei folositi...
Iulikk...si eu in Real la Pitesti am gasit acelasi ulei ELF 5 w 40 la pretul de 45 lei/L si era de prin 2008,este acel ulei fabrica 100% in Franta la Total Lubrifiants...nu am pus asa ceva cind am vazut anul fabricatiei...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
mykissfm
post 5 Dec 2010, 17:52
Post #1298

Membru autentic

eu am mai auzit povesti cu castrol magnatec 10w 40 ,dar nu am crezut am zis ca e folclor mult printre soferi, insa azi dimineata am vazut "minunea" ,mal fratilor mal adevarat. si spuma aia ......... mad.gif

--------------------
+
ramsen
post 5 Dec 2010, 18:31
Post #1299

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

spuma ca spuma dar mai rau este malul ala...ceva de genul cum era la dacia berlina...naspa rau de tot daca a facut asa ceva ...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
Valman
post 5 Dec 2010, 18:36
Post #1300

B, C, CE, D

QUOTE(mykissfm @ 5 Dec 2010, 17:52)
eu am mai auzit povesti cu castrol magnatec 10w 40 ,dar nu am crezut am zis ca e folclor mult printre soferi, insa azi dimineata am vazut "minunea" ,mal fratilor mal adevarat. si spuma aia

Nu-i obligatoriu uleiul vinovat. Condensul si praful, specifice unui anumit tip si mediu de utilizare, pot produce mal fara probleme. De fapt in produc cu siguranta. smile.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
mykissfm
post 5 Dec 2010, 18:45
Post #1301

Membru autentic

eu nu cred ca e de la stilul de mers sau cat a mers in afara ,alti merg cu elf competiton sau dacia oil si nu au probleme. pentru mine ramane tot uleiul primul vinovat.

--------------------
+
PaulT
post 5 Dec 2010, 19:08
Post #1302

Membru autentic

QUOTE(mykissfm @ 5 Dec 2010, 18:52)
eu am mai auzit povesti cu castrol magnatec 10w 40 ,dar nu am crezut am zis ca e folclor mult printre soferi, insa azi dimineata am vazut "minunea" ,mal fratilor mal adevarat. si spuma aia ......... mad.gif
*

Unde ai gasit tu depuneri facute de Magnatec? Sa dau quote la posturile din topicul dedicat uleiului la Logan? Unde recunosti ca n-ai folosit niciodata asa ceva? Asta la inceputul lui noiembrie.. Dar in schimb vorbeai urat de Castrol, habar neavand ce spui si de ce. Acum incepi aici? Nici in berlina nu am dupa 50-60.000km pic de depuneri si a facut in Solenza.. radmasa.gif

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
mykissfm
post 5 Dec 2010, 19:33
Post #1303

Membru autentic

in rampa motorului de solenza 1,4 mpi ,vrei sa-l vezi ca sa-ti treaca rasul in plans .
castrol magnatec 10w 40 a fost o problema mai tot timpul ,am impresia ca tu nu folosesti castrol si-ti place doar caterinca.
ce spuneam atunci pe sectiunea logan incepe sa se adevereasca, sigur se va intampla si la altii.

am vrut sa folosesc,dar am si eu prietenii mei buni de la care mai ma informez ,oameni care vand astfel de uleiuri prin service-uri si primesc fel de fel de plangeri.

--------------------
+
PaulT
post 5 Dec 2010, 19:46
Post #1304

Membru autentic

Castrol folosesc in toate cele trei masini de la semnatura si asta nu de ieri de azi. Ti-am mai raspuns odata ca bati campii fara sa fi folosit vreodata acest ulei. Mi se pare de bun simt sa impartasesti propriile experiente in utilizarea unui lucru, orice ar fi el, nu sa iei de bune toate cele vazute / auzite la altii.. Ia zi, prietenul cu Solenza cate schimburi consecutive de Castrol a facut? Sau era primul... Cu ce ulei a mers masina pana atunci? Te-ai uitat in rampa motorului si inainte de schimb, sa ai un termen de comparatie? Stiu, nu e masina ta.. Nu e motorul tau, nu e uleiul tau. Este masina/motorul/uleiul unui prieten care se aprovizioneaza din targ. Asta pe langa faptul ca daca vrei sa ai o oarecare garantie a calitatii oricarui ulei pe care il cumperi.. nu te duci la tarabe in Vitan. Sa-mi treaca rasul in plans? Spre deosebire de tine eu chiar stiu despre ce vorbesc atunci cand fac o afirmatie. Mai vrei niste fise tehnice care sa probeze o componenta a uleiului? Sau date tehnice? Ca de vorbit dupa ureche... Apropo, cum se auzea motorul lui? Isi schimbase sunetul?

This post has been edited by PaulT: 5 Dec 2010, 19:51

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
mykissfm
post 5 Dec 2010, 20:06
Post #1305

Membru autentic

masina a luat-o la 30 000km ,evident e al doilea proprietar si primul a pus ulei in service dacia ,banuiesc ca daciaoil nu se specifica in carte. asta e al 4-lea schimb de castrol magnatec 10w 40 de cand are masina si schimbul de ulei il face la 10 000km.
crede-ma ca nu e o gluma proasta ,nu sunt nebun.

--------------------
+
PaulT
post 5 Dec 2010, 22:25
Post #1306

Membru autentic

Sunt sigur... Cine e curios pe tema asta poate vizita topicul similar din aria Logan, unde se vede clar ca ai o problema cu Magnatec si ca vorbesti despre el si despre alte uleiuri fara a le fi experimentat si fara sa ai habar de ce inseamna uleiul de motor in general... Doar"am auzit de la un prieten si de la un prieten al unui prieten..etc". Si repet ce am spus si mai devreme.. uleiul nu se cumpara din Vitan de la targ... Nici un ulei.

Iar asta.. citez "castrol magnatec 10w 40 a fost o problema mai tot timpul ,am impresia ca tu nu folosesti castrol si-ti place doar caterinca." este beton... Spusa de unul care n-a folosit niciodata uleiul dar da sfaturi si il critica, unuia care de 7-8 ani numai Magnatec foloseste in berlina(chiar 10w40), din 2006 si in Logan(5w40) si din 2008 si in Lancer(tot 5w40). Si toate motoarele sunt lacrima de curate, cu rampa lucind ca in ziua in care am facut motorul(cazul berlinei, cu 10w40 Magnatec de vreo 60.000km).. sau ca in ziua primului schimb de ulei in cazul celorlalte. Si toate vad linia rosie pe turometru destul de des wink.gif , adica nu merg intr-un regim exclusiv bland.
Oricum, mai potrivit pentru Solenza mi s-ar parea un 5w40 full sintetic(Mobil, Castrol, Valvoline, Motul,etc). Diferenta de pret este mica.

--------------------
+
Merced
post 5 Dec 2010, 22:45
Post #1307

No fear. No limit. No equal.

Si ati trecut cu vederea un aspect, faptul ca omul ala cumpara uleiul din targ. wink.gif

Am avut 15W40 Magnatec si in Dacie un schimb, la Cielo ultimele trei 10W40 Magnatec, si la urmatorul schimb in Peugeot o sa pun 10W40 Magnatec pentru diesel.
Evident, NU din targ. wink.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
mykissfm
post 5 Dec 2010, 22:47
Post #1308

Membru autentic

Paul; faptul ca folosesti un ulei gen castrol magnatec chiar si 5w 40 ,asta nu inseamna ca ai fii un cunoscator in uleiuri .

in afara lui dacia oil ,eu am mai pus aral high tronic 5w40 si mobil 3000 x1 uleiuri slabe pentru stilul meu de condus .

cum am mai spus eu am prieteni buni,tu nu,iar de masina baiatului astuia o sa ma ocup personal,el din auzite a bagat castrolul ala sau cine stie cine si-a batut joc de el.

fiti atenti si urmariti periodic ce se intampla cu uleiul din motorul vostru, prin simpla desfacere a capacului galben.

p.s.eu nu am o problema cu magnatecul,insa ce folosesti tu la loganul tau nu este recomandat nici macar de castrol ,decat varianta asta penibila si scumpa 10w 40.

This post has been edited by mykissfm: 5 Dec 2010, 22:49

--------------------
+
PaulT
post 5 Dec 2010, 23:00
Post #1309

Membru autentic

@merced - Asta am spus si eu de doua ori.. Nici o reactie.

Pe cuvantul tau ca nu e recomandat la Logan 5w40? Ia pune mana pe manual. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Ce n-am eu? Prieteni buni? radmasa.gif Adevarul e ca n-am prieteni care cumpara ulei din Vitan. Eu zic sa pastrezi discutia pe firul despre uleiuri, desi, nu cred ca esti in stare, ca in afara de povestit experiente ale altora nu ai nimic tehnic de spus pe tema asta.. Dovada clara este fagasul pe care incerci sa il dai discutiei. Stai ca nu pricep ce vrei cu a fi sau a nu fi cunoscator de ulei si care e legatura cu uleiul Castrol.. Eu am folosit de-a lungul perioadei de cand am permis cel putin 20-25 feluri de ulei, dar tot nu vad relevanta. Nu folosirea a n tipuri de ulei m-a invatat sa citesc date tehnice si sa interpretez teste. Mobil 3000 e slab pentru stilul tau? Wow, ce ai in motor acum? Si Aral high tronic e slab? Pai nu mai lua din targ uleiuri. Si nu o spun nici in gluma nici la misto. Oricum, sunt curios cum ai relizat ca sunt slabe uleiurile respective.. Se auzea motorul altfel? L-a consumat motorul? S-a supraincalzit motorul, s-a calat? A inceput sa scoata fum?

This post has been edited by PaulT: 5 Dec 2010, 23:02

--------------------
+
mykissfm
post 5 Dec 2010, 23:17
Post #1310

Membru autentic

i-a vezi pe site la castrol ce-ti recomanda ei sa folosesti,lasa cartea in carte scrie doar ce norme nu scrie de castrol magnatec radmasa.gif .nici pe site-ul castrol nu recomanda magnatec 5w40 c3 ,ce folosesti tu,parca scrie ceva de edge 5w40 ,iti spune ceva.mare cunoscator de uleiuri.

un om normal foloseste ce se recomanda de la un producator de uleiuri,nu toate uleiurile fac bine unui motor doar pentru ca indeplinesc o norma .

eu folosesc valvoline syn power 5w40 ,multumit?

This post has been edited by mykissfm: 5 Dec 2010, 23:19

--------------------
+
PaulT
post 6 Dec 2010, 10:29
Post #1311

Membru autentic

Ce-a facut? Tu cauti uleiuri pe site-ul producatorului, nu in manualul masinii? radmasa.gif radmasa.gif Auzi, tu ai simtul ridicolului? Ca masura vad ca n-ai.. laugh.gif Un om normal foloseste uleiul recomandat in MANUALUL masinii, de unde extragi vascozitatea recomandata + norma minima pe care uleiul trebuie sa o indeplineasca. Asta este tot ce trebuie verificat si tot ce conteaza. Nu-i fac bine motorului? Tu realizezi ce scrii? Nu, bineinteles. Vezi daca scrie pe site la Castrol sa iei uleiul din Vitan... Invata sa scrii mai bine, sincer. Lasa uleiurile in pace. Ma bucur ca folosesti Valvoline Syn Power 5w40, dar cel multumit nu trebuie sa fiu eu, ci tu. Oricum, Valvoline sunt uleiuri bune, cu specificatia sa nu fie luate din targ.

This post has been edited by PaulT: 6 Dec 2010, 10:44

--------------------
+
Valman
post 6 Dec 2010, 12:57
Post #1312

B, C, CE, D

QUOTE(mykissfm @ 5 Dec 2010, 23:17)
un om normal foloseste ce se recomanda de la un producator de uleiuri

Mizeaza mai degraba pe recomandarile constructorului motorului. smile.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
fuzzzy
post 6 Dec 2010, 13:37
Post #1313

Membru autentic

From: BucureSHIT!

Folosesc castrol magnatec de vreo 2 ani in care am facut cateva schimburi, iar rezultatele au fost doar pozitive... NU l-am cumparat din targ niciodata si nici nu cred ca voi face asta.... stiu de proasta calitate generala a uleiurilor insa... mai depinde si de sursa....

--------------------
reno clio hb '02 - X-xXx-XxX
"Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@
+
annem
post 6 Dec 2010, 14:07
Post #1314

Omul Gras

QUOTE(mykissfm @ 5 Dec 2010, 23:47)
fiti atenti si urmariti periodic ce se intampla cu uleiul din motorul vostru, prin simpla desfacere a capacului galben.

Am desfacut azi dimineata capacul galben, dar n-am reusit sa ma prind ce se intimpla cu uleiul meu. Totusi, mi-am luat niste puncte de interes si am sa mai desfac odata capacul si dupa ce vine Mos Craciun.

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor
2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
+
george_scala_2004
post 6 Dec 2010, 15:24
Post #1315

Membru autentic

uleiul cu cit esta mai negru cu atit si-a facut mai bine datoria pentru care a fost turnat in acel motor - adica a curatat si inseamna ca trebuie schimbat.

--------------------
... ... ...
+
Valman
post 6 Dec 2010, 18:43
Post #1316

B, C, CE, D

QUOTE(george_scala_2004 @ 6 Dec 2010, 15:24)
uleiul cu cit esta mai negru cu atit si-a facut mai bine datoria pentru care a fost turnat in acel motor

Da, dar mai poate insemna si altceva. Ca motorul e foarte murdar/uzat. smile.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
nh1980ro
post 6 Dec 2010, 18:47
Post #1317

Membru

From: Togo-Togo.

Sau intra antigel in ulei si obtii spuma laptelui.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
mykissfm
post 7 Dec 2010, 07:49
Post #1318

Membru autentic

e foarte hotarat sa schimbe uleiul,prietenul asta al meu.
cei care ati mai "spalat' motorul cu flush se merita? .
vrea sa treaca pe elf evolution sxr 5w 40.

--------------------
+
PaulT
post 7 Dec 2010, 10:23
Post #1319

Membru autentic

Eu personal nu as baga flush in motor nici sa il primesc degeaba... Elf Evolution SXR 5w40 este semisintetic ..

--------------------
+
Valman
post 7 Dec 2010, 14:12
Post #1320

B, C, CE, D

QUOTE(mykissfm @ 7 Dec 2010, 07:49)
cei care ati mai "spalat' motorul cu flush se merita?

Da. Merita din plin daca e cazul. Am folosit pe multe masini si stiu bine ce vorbesc. In sensul ca rezultatele au fost doar pozitive, aka motor curat. smile.gif

This post has been edited by Valman: 7 Dec 2010, 14:17

--------------------
Dacia Solenza Scala
+
52 Pages « < 42 43 44 45 46 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 20:43
Forum Renault